Oiskohan jonkun vitamiinin puute kenties???

j222222

Oiskohan jonkun vitamiinin puute kenties???



Kun suupielet halkeilee, väsyttää, huimaa välillä, kädet tärisee ja tulee helposti hermostunut olo.



Välillä en syö kovin hyvin, vain aamiaisen ja yhden lämpimän aterian päivässä joku muutama hedelmä päälle ja maitoa/mehua.



Syön lisäksi magnesium, kalkki, ja kalium lisää sekä välillä otan multivitamiinin, ehkä pari kertaa viikossa.



Voiskohan liian vähäisellä ruokavaliolla olla jotain tekemistä tän kanssa? Liian vähän energiaa?

8

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viljaton.

      Älä syö monivitamiinia vaan kunnon ruokaa.

      Alhainen verensokeri aiheuttaa huonoa oloa.

      Suupielten halkemat voivat johtua hiivasta (liikaa hiilihydraattia), allergiasta hammastahnalle tai jostain muusta ihosairaudesta.

      Älä syö kalkkia. Suomalaisten suonet tukkii kalkki.

      Syö D-vitamiinia 50µg/vrk.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      Voi olla, että viljat eivät sovi, mutta se selviää kokeilemalla.

    • lkj_

      Samalla kannalla edellisen kanssa.

      Lisävitamiinit pois ja kunnon ruokaa, riittävästi. Jos ei syö riittävästi, ei voi myöskään jaksaa.

      "suupielet halkeilee, väsyttää, huimaa välillä, kädet tärisee ja tulee helposti hermostunut olo. "

      Ainakin B-vitamiinien puutos voi aiheuttaa näitä. Mielestäni osuisi kaikkiin.Tärinään ja hermostuneisuuteen auttaa kalium ja magnesium.

      Kaiken kaikkiaan kuitenkin parasta syödä terveellisesti ja riittävästi.

      Proteiinin puutos? Saatko tarpeeksi? noin 0,8 g / oma painokilo / päivä, tai jos kuntoilee tai urheilee, niin sitten mieluiten päälle 1g

      Itselläni ainakin vaikeuksia saada ravinnosta varsinkin tarpeeksi B-vitamiineja (B1, B2, B3, B6) ja proteiinia. Joudun syömään aika paljon, jotta saan nuo täyteen.

      Muista C-vitamiinin saannistakin, että sitä tulisi saada pitkin päivää noin 2-4h välein, koska se on vesiliukoinen, poistuu elimistöstä melko nopeasti.

      Kannattaa koettaa laskeskella paljonko saa ravinteita suunnillensa:

      http://www.fineli.fi/foodbasket.php?lang=fi

      tuonne lisäillä ruokakoriin ruoka-aineita ja vertailla sivuston suosituksiin.

    • jjjllkk

      Kiitti vastauksista ja varsinkin tuosta finelin sivusta.



      Laskin eilisen päivän ruuat ja aika vähäiseksi jää varsinkin nuo b-vitamiinit.



      B2 0,89mg B1 0,63mg , B12 2.38, Mista saa parhaiten noita b-vitamiineja? Ja olisiko b-vitamiini lisä hyvä, jos ei vaan pysty saamaan tarpeeksi muuten?



      proteiinia 63g...



      päivittäin syön muutaman hedelmän.



      On vaan semmonen olo ettei jaksais tehä mitään ja lihakset kipeet ja jumissa ku ei jaksa oikein kuntoillakaan niin. Semmonen veltto olo vaan.



      Saisko verikokeella selville helposti että onko jonkun vitamiinin puutetta? Vai yritänkö vain syödä mahd. hyvin jokapäivä ja katsoa miten etenee. Voisin kuitenkin multitabletteja käyttää lisänä.

      • Anonyymi

        se huono olo on, ilmeisimmin kun et oikein syö! Syömään!


    • deedeeärrä

      "Syö hyvin,niin saat kaikki tarvittavat vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet". Noinhan meille jotkut koettavat tuputtaa. Suomessa ennen saatiin D-vitamiinit ja monet hivenaineetkin kalasta. Joka talossa suunnilleen kotitarvekalastettiin, ja syötiin paljon kalaa. Nykyisin sanotaan: Ei, ei, ei. Merikaloja voi syödä vain joskus, koska niissä on saasteita. Kuitenkin silakka ja muu luonnonkala olisi sitä kaikkein terveellisintä. Viljellyssä kalassa ei noita elimistölle tärkeitä aineita ole samassa määrin. Niinpä ainakin D-vitamiiniä on syytä ottaa lisää purkista n.50-100 mikrogrammaa joka päivä. Auringosta sitä ei riittävässä määrin saa Suomessa koskaan.

      Jo jääkausi tuhansia vuosia sitten vei mineraalit mennessään Suomen maaperästä. Lähinnä suomalaiset ovat poteneet seleenin puutetta. Seleeni on tärkeä aine mm sydänsairauksien torjunnassa. Lannoitteisiin sitä jonkin verran on lisätty, mutta ei niin paljon, että sitä saisi tarpeeksi viljatuotteista. Siispä sitäkin purkista tuommoiset 200 mikrogrammaa joka päivä.

      Magnesiumin puutehan on selkeä asia. Sen jokainen tuntee, kun lihaksia kouristaa. Magnesiumia siis lisää myös. Halvimmat magnesium valmisteet ovat oksidimuodossa, eivätkä ole kovin hyvin imeytyviä. Parhaimmat magnesiumit ovat sitraattimuodossa ja usein sisältävät myös B6 vitamiinia.

      Siis noita kolmea D-vitamiinia, seleeniä ja magnesiumia käytetään meidän perheessä säännöllisesti lisänä. Monivitamiinipurkkikin meillä on, mutta siitä ei tule otettua joka päivä. Itse tällaisena vanhenevana ihmisenä käytän lisäksi ubiqinon kapseleita. Sehän on ihmisen luonnollinen entsyymi, jonka tuotanto iän myötä ehtyy, mutta on tärkeä aine estämään elimistön rappeutumista. Tyttäreni opiskelupaikkakunnallaan oli viikon ilman ravintolisiä ja kertoi suupieliensä alkaneen halkeilla.

      Proteiinia saa lihasta ja kalsiumia maitotuotteista. Niitä ei tarvitse ottaa lisäravinteina. Kalsium, kalkki siis on tärkeä luuston rakennusaine eikä tuki verisuonia, vaan sitä tekee väärät rasvat. Pahimpia rasvoja ovat margariineissa olevat niiden öljyjen kovettamiseen käytetyt tosi kovat rasvat. Voissa rasva on luonnollista ja sisältää vitamiineja ja suojaravinteita luonnollisessa muodossa, ja on terveellistä, kun muistaa, ettei mitään pidä syödä kohtuuttomia määriä.

      Nykyään suositussa karppaamisessa on se hyvä puoli, että siinä jätetään turhat pullamössöt ja sokerit pois.Sensijaan kunnon rehellistä ruisleipää ja muita täysviljatuotteita ei saisi unohtaa. Niistä kun saa niitä tärkeitä B-vitamiinejakin.

      • Anonyymi

        Tutkippa asiaa. Liika kalsium tukkii kyllä suonia ja kertyy eri kudoksiin ja elimiin. Totta, myös huonot rasvat kuten maegariini, rypsiöljy jne tukkii suonia ja nostaa omega 6 liian suureksi. Harvoin suomessa kalsium puutetta pikemmin liikasaantia. Mittauttakaa hyvät ihmiset arvot ennen kuin syötte yhtään mitään vitamiineja. Ettehän te täytä uuniakaan silmät kiinni vaan katsotte joko on tarve lisätä polttopuuta


    • puskan kusetus

      D-vitamiinin puute on Suomessa yleistä ja neuvoloiden nykyinen suositus lapsille (10 µg eli 400 ky/vrk) on neljä kertaa liian pieni. D-vitamiini vaimentaa immuunijärjestelmän virhereaktiota, joka tuhoaa haiman insuliinia tuottavia ß-soluja. Riittävä D-vitamiinin anto lapsille ensimmäisestä elinvuodesta alkaen vähentää sairastumisen riskiä seuraavien 30 elinvuoden aikana. Aikuisdiabeetikko tarvitsee D-vitamiinia 100 µg/vrk, mitä määrää ei voi saada suomalaisesta ruokavaliosta.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=32

      Lastenlääkäri vaatii D-vitamiinisuosituksen nostoa
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

    • Anonyymi

      Miksi syöt niitä suoloja(kalium) erikseen, joita tulisi saada normaalista ruuasta? Käytännössä kun purkkiarsenaali kasvaa, niin ne kaikki pillerit maksavat.
      etkä voi olla varma, saatko jotain liikaa, liian vähän: kun syö normaalia ruokaa(lautasmalli tms sen tyyppinen), saa keskimäärin ihan kivasti kaikkea, eikä tarvitse lisäravinteina ainakaan kalsiumia, kaliumia tms.
      En itsekään syö aina pilkun mukaan, mutta: aamupalana hedelmä, hyvää leipää jollain päällyksellä, ei siis rasvalla(esim juustossa tai leikkeleessä on jo rasvaa) ja toki kahvi.
      Vuoron jälkeen oikea ateria, johon ensin mätän lautaselle esimerkiksi paprikaa, porkkanaraastetta ja muita värikkäitä tuorejuttuja. Sitten pari perunaa tai riisiä tai mitä ruokaan kuuluu. Laitan myös lihajuttua, kanaa tai kalaa- mitä kyseiseen ruokaan kuuluu.
      Ruokajuomaksi yleensä piimää.
      Ja myös joku marjainen tai vastaava jälkiruoka menee.
      Sitten meneekin muutama tunti, ja syön vielä iltapalaksi joko hedelmää ja leivän, taikka jonkin ihan erikseen rakennellun iltapalan.
      Montako ateriaa syön? Kolme, niitä pitäisi olla vähintään yksi lisää vuorokaudessa, mutta kertakaikkiaan en jaksa syödä enempää kuin kolme ateriaa päivään.
      Onko sinulla joku sairaus, joka estää syömästä tiettyjä ruoka-aineita? Korvaa ne jollain muulla- missä on aineita joita tarvitset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe