Miten suostutella äiti

ellu-00

Moikka..!

Olen kohta 12 vuotias tyttö, haluisin tosi kovasti hamsteria.
Olen luvannut huolehtia siitä hyvin jnejne

Mutta äiti aina sanoo et "meilä on jo koira, se riittää"

Lupasin ostaa ite KAIKEN.

Olisko teillä vinkkejä / kokemusta suostutteluun

Kiitos vastauksista (:

22

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ellu-00

      Huom vielä!

      Sisko ja isäkin lupasi hoidella hamsteria välillä :D

    • yritävaa

      jos selität perheellesi kaiken hamstereista ja niiden hoidosta. eipä ne paljoo tilaa tai aikaa vie, nehän on niin pikkuisia ja lisäksi ne on niin lyhyt ikäisiä että eihän se olisi kuin jonkun 3 vuoden ajan. mitäs se siinä haittaisi? ne on hiljasii ja nukkuu päivät, eikös se olisi juuri hyvä, eihän siitä olisi äidillesi mitään vaivaa.
      kerrot kuinka paljon haluat hamsteria ja kuinka hyvin sen hoitaisit ja jos isällesi on hamsterin hankinta ok niin etkö voisi pyytää häntä suostuttelemaan äitisi?

    • äidit ei ymmärrä

      mä rupeen aina mököttää ja huutaa ja en syö mitää jos en saa jotai ja aina saan. mullaki on yks hamsu ja sen nimi on petsku

      • HalooHoMo

        Mulle riittäis jo koirakin!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • ertgvcdfghj

      Aha. Mökötystä kokeillaan!

      • Hamsterin omistaja

        Huutaminen ja mököttäminen on vanhempien mielestä lapsellista, eli lapsi ei ole valmis huolehtimaan hamsterista tai mistään muustakaan eläimestä. Hamsteria eikä mitään muutakaan lemmikkiä ei siis tipu.

        Tällainen lapsi on vanhempien mielestä valmis hoitamaan eläintä:
        -Kärsivällinen
        -Ei vingu, huuda, mökötä, saa itku-potku-raivareita, tai muutakaan sellaista
        -Huolehtii jo nykyisitä lemmikeistä hyvin
        -Tekee läksyt
        -Etsii tietoa netistä ja kirjoista

        Ja jos lupautuu tekemään kotitöitä niin äitit ja isät tykkää, samalla kun töitä tekee voi vihjaista kuinka mukavaa olisi jos omistaisi hamsterin :D Eli vihjailut kunniaan
        Ps. Tämä kannattaa ehdottomasti näyttää vanhemmille http://www.hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/


      • Hamsterin omistaja
        Hamsterin omistaja kirjoitti:

        Huutaminen ja mököttäminen on vanhempien mielestä lapsellista, eli lapsi ei ole valmis huolehtimaan hamsterista tai mistään muustakaan eläimestä. Hamsteria eikä mitään muutakaan lemmikkiä ei siis tipu.

        Tällainen lapsi on vanhempien mielestä valmis hoitamaan eläintä:
        -Kärsivällinen
        -Ei vingu, huuda, mökötä, saa itku-potku-raivareita, tai muutakaan sellaista
        -Huolehtii jo nykyisitä lemmikeistä hyvin
        -Tekee läksyt
        -Etsii tietoa netistä ja kirjoista

        Ja jos lupautuu tekemään kotitöitä niin äitit ja isät tykkää, samalla kun töitä tekee voi vihjaista kuinka mukavaa olisi jos omistaisi hamsterin :D Eli vihjailut kunniaan
        Ps. Tämä kannattaa ehdottomasti näyttää vanhemmille http://www.hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/

        Itse sain oman hamsterini kun tein noin :) Etenkin tuo kotitöiden tekeminen/kotitöissä auttelu sai isän puolustamaan hamsterin ottamista :D
        Mutta pikkusiskoni rupeaa itkemään/mököttämään jos isä sanoo että ei hankita nyt gerbiiliä ja isä aina sanoo että pikkusisko ei ole vielä valmis lemmikin omistajaksi ja eihän se olekkaan.


    • dfsafddsf

      Ei myöskään kannata lupautua maksamaan kaikkea itse, se ei tule onnistumaan, tai onnistuisi mutta silloin hamsteri kärsii.

      • 353453

        kärsii? miten hamsteriin vaikuttaa se kuka sen varusteet on ostanut?


      • 14+13
        353453 kirjoitti:

        kärsii? miten hamsteriin vaikuttaa se kuka sen varusteet on ostanut?

        Niiden varusteiden (terraario, juomapullo, kuljetusboksi yms) lisäksi tulee niin valtavan paljon muitakin kuluja. Ruokaa ja kuivikkeita kuluu jatkuvasti ja sairas eläin on vietävä eläinlääkäriin (ei ole ilmaista). Tähän menee yleensä paljon enemmän rahaa kuin tavallinen teini osaa laskea. Eli kannattaa varmistua, että vanhemmilta saa rahaa tarpeen mukaan ja varsinkin, että vanhemmat suostuu pienen eläimen eläinlääkärikuluihin laittamaan rahaa esim. sadasta eurosta ylöspäin. Ikävä kyllä monilla vanhemmilla on se käsitys, että jyrsijöitä ei tarvitse lääkäriin viedä kun ovat niin lyhytikäisiä ja uusi maksaa vähemmän kuin asianmukainen lopetus.


    • minävaan1

      Minä sain hamsterin niin, että aloin lukea niistä paljon tietoa, opettelemaan hoitoa , tekemään enemmän kotitöitä yms. :) Suoustuttelin vanhemmat myös jyrsijänäyttelyyn jossa saatiin paljon enemmän tietoa talvikoista. :) Talvikon ottamista mietin melkein 4kk ennen kuin sain luvan siihen. Isoin ongelma olikin siinä että meillä on kotikissa joka osaa hyppiä ovet auki.. Laitoin sitten oveen lukon ja hyvin on mennyt vaikka kissa talossa asustaakin. Lupasin myös maksaa kaiken itse ruoat eläinlääkäri kulut, virikkeet yms. Tietenkin vanhemmat maksavat satunnaisesti puruja ja joskus eläinlääkäri käynnit. Itselläni rahaa on melkein kokoajan 300-400e (oon tienannu itse) jos sattuu hamsteri sairastumaan niin siihen menee kyllä paljon rahaa. Tiukan paikan tullen vanhemmat kyllä maksasivat eläinlääkäri kulut. Ikää minulla oli silloin kun sain hamsterin noin 12 vuotta. =)

    • kani haaveilija

      Mulla sama juttu mutta kanin ostossa... haluisin kanin ja oon kattonu monilta kasvattajilta kevään kaneja.. ikää mulla on 14 vuotta :D ensin kanin hankinta oli kiinni rahasta.. :/ sitten sen jälkeen siivoamisesta ja nyt se on kiinnni siitä että kanista luopuminen ois hirveetä.. :( mutta eikös kuolema oo edessä meillä kaikilla jossain vaiheessa..? oisin valmis maksamaan kanista koituvat kulut .. mutta ei.. D: yhteensä n.150 euroa häkki, ruuat,tarvikkeet yms.yms... ja kanista huolehtiminen ja sen kanssa oleminen opettaa vastuuta ja on seurana koko sen iän :)) meillä käy koiria hoidossa ja muitakin eläimiä aika usein.. ja olen hoiellu kaverin kaneja kun ne on reissuun lähteny. mikähän tähän auttaa?? :oo josko sitä vielä joskus kanin omistaisi :))

    • tarvitteko apua

      meillä on 1 koira ja 2 gerbiiliä sain gerbiilit niin että itkin eka sitten äiti tuli kysyyn mikä sul on sanoin haluan lemmikin äiti sano katotaan puhutaan siitä sit sit me mentiin eläinkauppaan meijjän ei ollu tarkotus ostaa viellä niitä gerbiilejä mut sit kysyin et voidaaks pliis nyt ostaa ja sit me ostettiin 1 gerbiili makso 30e ennen ne makso 15e

      • Valopää

        Ostitte YHDEN gerbiilin?!?!?!

        GERBIILIT ON LAUMAELÄIMIÄ VALOPÄÄ


    • Haloooo

      Jos et huomannut, hänen viestissään lukee alussa että hänellä on 1 koira ja 2 gerbiiliä, niin että hänelle on varmaankin käynyt vain jokin virhe kirjoittaessaan.

      • --------------------

        "me ostettiin 1 gerbiili makso 30e ennen ne makso 15e"

        Niin, 1 gerbiili. Ei 1 gerbiiliä. Mitens tämä?


    • Haloooo

      No juuri tuota tarkoitin sillä kirjotusvirheellä.... -_- Jos kerran sanoin että alussa luki wettä hänellä on 1 koiran ja 2 gerbiiliä, ja että hänelle on vain käynyt virhe kirjoittaessa, niin etkö ymmärrä että viittaan virheellä juuri tuohon "me ostettiin 1 gerbiili makso 30e ennen ne makso 15e"

    • Face000

      Mä taas tyahtosin Faceen ite olen 10v suostuttelu on vaiheessa..:)

      • wuttttt

        Faceen ehtii myöhemminkin, ei se mihinkään katoa. Sitä paitsi siitä ei ole mitään hyötyä. Kirjeiden kirjottaminen on kivempaa. Ja tietty on whatsuppikin ;)


    • Sain ensimmäisen hamsterini lukemalla: kannoin kotiin kirjastosta hamsteriaiheisia kirjoja ja luin niitä melkein kokoajan. Lopulta kun äiti suostui lähteä eläinkauppaan kyselemään tietoa niin löydettiin ihuna talvikko. Myyjä ehdotti että otettais se varaukseen ja niin tehtiin ja haettiin se samana iltana :)

      • hyvä kamu

        tosi hyvä :-)


    • 211111111111111

      Ongelma lemmikin ottamisessa on se, että päävastuu eläimessä on kuitenkin vanhemmilla. Eli vaikka sinä kuinka lupaat sitä lemmikkiä hoitaa, todennäköisesti se hoitaminen, varsinkin kun pääset oikein kunnon murkkuikään, loppuu.

      Minusta tuo kommentti koirasta kuulostaa siltä, ettet esimerkiksi hoida koiraa tarpeeksi tällä hetkellä. Keskityppä sen koiran hoitamiseen ja sen koiran iloon, sen sijaan että niin kovasti haluaisit sitä gerbiiliä.

      Itse olisin ollut onnellinen, jos olisin saanut itselleni koiran nuorena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe