kissan jatkuva ruoan kerjääminen

rooroo

Sain kissan viikko sitten. Otin sen eläinhoitolasta, jonne se oli pelastettu. Kissan kohtaloa ei tiedetä, mutta arvelen sen olleen sisäkissa, sillä se on hyvätpainen. Ainoa mutta on se, että kissa kerjää ruokaa jatkuvasti. Aina kun menen keittiöön se kerjää, vaikka olisi juuri saanut ruokaa. Se on todella ärsyttävää ja moitin siitä kissaa. En tiedä mitä teen, olen näin alussa antanut ehkä vähän liian usein ruokaa, mutta pyrin antamaan 2x päivässä. Onko se hyvä?
Minulla on ollut aikasemminkin kissa ja vuosi sitten hoidin kissaa 3kk, joka teki samoin.
Mikä siis neuvoksi?
Vinkkjeä...

5

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkkis13

      anna sille aamulla about klo 9 muki täyteen ja iltap klo 16 kunnon annos. vaikka miten vinkuis niin korkeitaan niitä muroja pikku satsi. kyllä se tasoittuu. )

    • kisulaperhe

      hmm.. syökö kissa sitten aina kerralla kaiken mitä sille annat? Mietin vain että osaakohan itse säännöstellä ruokansa, vai söisikö itsensä ähkyyn jos sillä olisi kokoajan ruokaa tarjolla?

      Meillä nimittäin on kolme kissaa ja niillä on lähes kokoajan ruokaa tarjolla :) Napuja ja vettä kupissa koko ajan (veden vaihtaminen/ja yleensäkkin tuoretta huoneenlämpöistä vettä KOKO AJAN tarjolla, varsinkin napujen kanssa). Märkäruokakuppi saattaa välillä käydä tyhjänä, mutta lisään aina heti kun huomaan.

      Kissat osaavat itse säännöstellä syömisensä. Kaikki on normaalipainoisia ja hyvä kuntoisia:) Systeemi on siis meillä toiminut vallan mainiosti kun olen opettanut ne pennusta asti tähän. Kaikilla ei tietenkään välttis toimi!

      Voi olla että ainakin muutaman ensimmäisen kerran voi ähkästä itsenä turhan täyteen, mutta uskoisin että kissa oppii itse säännöstelemään ruoan määrän kun se oppii että sitä on saatavilla koko ajan.

    • Karkkikisut

      Moittiminen ei kannata. Koeta olla kärsivällinen, varsinkaan kun et tiedä, mitä kissa on joutunut aiemmin kokemaan. Kaikki kissan ääntelyt eivät ole vaatimuksia, vaan on niitäkin kissoja, jotka vain "juttelevat" ja haluavat rapsutuksia ja silityksiä. Anna huomiotasi kissalle silloin kun se pyytää. Ja voithan alkuun tosiaankin testata, syökö kissa rajattomasti vai osaako se itse kuitenkin säännöstellä syömistään. Ruokin omat 2 kissaani aamulla ja alkuillasta. Nukkumaan käydessä annan niille vielä murot. Ja vettä on tietysti koko ajan tarjpolla.

    • no

      Mikäli kissa syö liikaa eli ei voi pitää aina ruokaa tarjolla, niin minusta syömistä kannattaisi antaa useamminkin kuin vain aamulla ja illalla. Ei sitten maha ehdi mennä niin kovin tyhjäksi siinä välillä. Ruuan määrää ei tietenkään pidä lisätä mutta jakaa sen vaikka neljäksikin annokseksi vuorokaudessa.

    • noora

      Kissalla saattaa myös olla tylsää ja se kerjää huomiota tai haluaisi ruokaa vain jotta olisi jotain tekemistä. Leikitkö kissan kanssa, onko sillä virikkeitä kuten esim.kiipeilypuu. Toinen kissa on hyvä vaihtoehto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe