Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ammattikalastajien aiheeton parjaus.

rajansa kaikella

Olin mukana seurueessa jossa oli kaksi venekuntaa ja 5 miestä. Ajoimme kaluston järvelle jossa oli kymmenittäin muita uistelijoita. Luiskan läheltä ei meinannut saada autopaikkaa. Kalaa tuli, kuhaa ja haukea. Kaikilla paateilla oli kymmeniä kiloja kalaa mitä ehdimme nähdä.

Järvellä oli yksi ammattikalastaja verkoillaan ja pääsimme jututtamaan häntä myöhemmin rannalla. Kalaa hänellä oli ehkä sata kiloa. Koko keskustelumme ajan neljä kaveriani nälvi ja vinoili tälle kalastajalle viitaten siihen suuntaan että hän ryöstökalastaisi. Kun kalastaja lähti niin sitten alkoi varsinainen haukkuminen. Haukkuivat ahmattikalastajaksi ja ties miksi. Siinä vaiheessa minä lähdin odottamaan muita autoon.

En ole paljoa kalastanut mutta sen ymmärrän että jos järven ammattikalastaja saa vaikka 100 kiloa saalissta, niin se vaikuttaa suurelle määrälle mutta tuleeko uistelijat lainkaan ajatelleeksi että jos ammattikalastaja saa 100 kiloa saalista myytäväksi ja elintarvikkeeksi ihmisille, niin samaan aikaan järvellä voi olla 40 venettä uistelemassa jotka saavat 10 kiloa saalista per vene. Se tekee 400 kiloa kalaa.

Ammattikalastaja tuottaa ehkä 20 litralla fossiilisia 100 kiloa kalaa kauppaan kuluttajille ja nämä 40 uistelijaa kuluttavat vähintään 800 litraa fossiilisia (ajavat trailereineen kaukaa) saadakseen itselleen hupia ja kalaa omaan pakkaseen.

Sitten kehtaavat haukkua ammattikalastajia joita on käsitykseni mukaan Suomessa jo liian vähän. Järvissä ja rannikolla on melkein kaikkea kalaa vaikka muille jakaa. Miksi uistelijat potkitte ammattikalastajia päähän vaikka se on parasta kalavedenhoitoa ja tuottaa kuluttajille terveellistä ruokaa. Kaukoisästäkö meidän pitäisi uhanalaisiakin kaloja tänne lennättää?

Japanilaiset on sanoneet että jos heillä olisi Suomen järvet, he ruokkisi koko euroopan. Kaikki sympatiani oli tämän ammattikalastajan puolella joka vielä suhtautui hyvin meihin uistelijoihin.

Vielä sotien aikaan ja sotien jälkeen suhtautuminen ruokaan ja elintarvikkeeseen oli kunnioittavaa. Nykyään taitaa olla niin että ravinnon pitäisi tuottaa pelkästään hupia kuten uistelemisessa.

Pikainen googletus tuotti tuloksia että vapaa-ajan kalastajat kalastavat saariston ja järvien suomukaloista suurimman osan suuren joukkonsa takia. Silti kalaa riittää. Mutta lopettakaa se ammattikalastajien parjaaminen. He tekevät hyvin tärkeää työtä joka on hyvää kalavedenhoitoa ja tuottaa terveellistä ravintoa kuluttajille joilla ei ole mahdollisuutta ostaa kymmenien tuhansien arvoisia uistelukalustoja.

6

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinttihinuri

      joo...olen huomannut saman mutta en ole kehdannut asiasta porukasssa kanssa-uistelijoille mainita uistelurauhan takia. kateuteen tuo perustunee ammattilaisten parjaus

      • savukalamakukala

        huonoon vetopäivään pitää hakea joku syyllinen aina. verkko ja rysämiehet on hyviä syyllisiä. verkko- ja rysämiehet taas tietää ettei päivät ole samanlaisia..

        ite ainakin haluan kalastiskiltä muutaki kuin norjan lohta. ahventa ja kuhaa ja myös siikaa pitää olla sen kaupan tiskillä missä minä asioin..tietysti silakka on herkku myös. näitä kaloja saadaan vain ammattikalastajien tuottamina. kalaa kyllä vesistöissä on mutta pyytäjät puuttuu..kun kalastetaan liian vähän niin sitten se on sitä mitä nähty on..paljon rupukalaa jota pitää hoitopyytää ja arvokalat kärsii..

        tuota aloitusta en allekirjoita täysin..no aina joukossa on sellaisia uistelumiehiä jotka eivät noita asioita tajua tai halua tajuta mutta ainakin mun tutut jotka uistelee ymmärtää hyvin ammattikalastajien tärkeyden.


      • vaappu4
        savukalamakukala kirjoitti:

        huonoon vetopäivään pitää hakea joku syyllinen aina. verkko ja rysämiehet on hyviä syyllisiä. verkko- ja rysämiehet taas tietää ettei päivät ole samanlaisia..

        ite ainakin haluan kalastiskiltä muutaki kuin norjan lohta. ahventa ja kuhaa ja myös siikaa pitää olla sen kaupan tiskillä missä minä asioin..tietysti silakka on herkku myös. näitä kaloja saadaan vain ammattikalastajien tuottamina. kalaa kyllä vesistöissä on mutta pyytäjät puuttuu..kun kalastetaan liian vähän niin sitten se on sitä mitä nähty on..paljon rupukalaa jota pitää hoitopyytää ja arvokalat kärsii..

        tuota aloitusta en allekirjoita täysin..no aina joukossa on sellaisia uistelumiehiä jotka eivät noita asioita tajua tai halua tajuta mutta ainakin mun tutut jotka uistelee ymmärtää hyvin ammattikalastajien tärkeyden.

        ammattikalastaja on se linkki kansalaisten ja vesistöjen kalavarojen välissä. totta hel-vetissä tarvitaan ammattikalastajia tuomaan ravintoa ruokapöytään monipuolisista vesistöistämme. ei kalavarat ole vain viihdettä varten. ruoka ei ole leikkimistä varten. moni näkee nälkää. oon tän takia uistelupiireissä puhunut monet kerrat pyydystä- ja päästä kalastusta vastaan (vain alamittaiset vapautetaan). sen mitä itse uistelen, sen myös syön ja pakastan tai annan ystäville. typerää katsoa kun esimerkiksi kilon haukia vapautetaan ja kuitenkaan niitä kympin haukia ei haluta sitten syödä.


    • elinkeinokalastaja

      Uistelijoita ja perhostelijoita eivät kiinnosta särkikalat. Mökkiläinen katiskansa kanssa ja ammattilainen nuottien, rysien, katiskoiden ja verkkojen kanssa hoitavat vesistön kalakantoja tehokkaasti.

      Uistelija poistaa fosforia petokalojen kalastamisella, samoin perhostelija. Kalavesien hoitoa sekin. Ammattikalastajat toimivat koko vuoden vesistössä, sesonkikalastajat osan vuodesta.

      Turha jurinat pois. Pääosissa pitää olla monipuolinen, tasapainoinen vesistön kalakanta. Tähän ei päästä pelkällä muutaman kuukauden uistelulla, ei liioin perhon heitolla. Sitä kalakantaa pitää verottaa eniten, mitä vesistössä elää eniten. Yksipuolisilla jonkin tietyn urheilukalastustavan suosimisella ei kalavettä hoideta.

      Nimimerkin tapauksessa lienee ollut kyseessä ulkopaikkakuntalaiset sesonkikalastajat? Ymmärrän hyvin, jos verkkojadat haittaavat uistelijoita. Toivottavasti yhteisymmärrystä ja tilaa löytyisi puolin jos toisin.

    • uiz-te-li-ja

      Jos vesistöstä pyydetään liikaa petoja pois jää jäljelle vain karmea kanta särkiä ja muita paskaajia. Niitten tehtävänä ei ole juuri muuta kuin syödä ja tuottaa paskaa ja tietysti olla osana ravintoketjua. Ja kun lopuksi kuolevat, ovat raatoina pohjassa pelkkänä rehevöittävänä typpimössönä.
      Monissa järvissä juurikin uistelijat (johon sakkiin itsekin kuulun!) pilaavat kalakannan rakenteen. Tai ainakin huonontavat sitä.
      Toisaalta meillä päin on sitten verkkokalastajia jotka nyhtävät kaikki kuhat ja taimenet ja lohet ja muut mitä vaan verkkoon saavat. Jopa alamittaiset, tai ainakin niitä verkkoihin kuolee, Ja "vähempiarvoiset" kalat heittävät järveen.
      Kalastuskuntien tulisi ottaa selvästi nykyistä aktiivisempi kanta ja ote eri pyydysten määriin ja hinnoitteluun. Parin euron verkoilla saa kalaa mielettömän määrän ja viehekalastaja joutuu maksamaan moninkertaiset summat luvista ja saalis ei ole kuin murto-osa. Ei ihan mene tasan hommat.

      • abu cardia 34

        No ammattilaiset tekevät sitä työkseen ja tuottavan kuluttajille kalaa ostettaviksi. Tietenkin niiden verkkoluvan on siten halvempia kuin niiden jotka harrastuksekseen uistelevat. Minusta aivan loogista ja oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe