TARVITSEN APUA!!!

17.vuotias..

Tarvitsisin apua siskoni on alkoholisti juonut about 15 vuotta on nyt 30vuotias tätä tapahtuu joka viikonloppu tai kesä-aikaan tai lomilla viikoillakin , jos tässä ei ole ongelmaa tarpeeksi niin siskoni on kolmen lapsen äiti ja lapset ovat isiensä luona kavereiden paapan tai minun luonani hoidossani usein ja siskoni liitelee ties missä ,
Mutta jos tämäkään ei riitä niin siskoni on parisuhteessa väkivaltaisen miehen kanssa (ei kenenkään siskoni lapsen isä ole tämä) mies on mielestäni joltain osistaan mieleltään myös sairas ja alkoholisti myös seka jonkilainen lääkeiden väärinkäyttäjä . hän saattaa saadan kesken kaiken ilman mitään syytä kohtauksen jossa alkaa hakkaamaan kuristamaan tai potkimaan tai tönimään siskoani tätä on tapahtunu jo puolenvuoden ajan siskoni soittaaa itkien minulle jostain piilosta ja itkee puhelimeen: "sisko tuu auttaan se tappaa mut mä kuolen mä kuolen tuu auttaan" ja taas sitä lähdetään auttamaan ja kun tulen paikan päälle löydän siskoni hakkatuna ja itkuisena jostain piilosta pihalta minne hän on juossut ja sitten taas menemme ensiapuun missä lääkärit sitten tutkivat hänet , kun siskoni on siellä nyt aika monta kertaa käynyt niin tekivät he sieltä lastensuojelu ilmoituksen myös äitini sai tarpeekseen ja on nyt ainakin kolme kertaa tehnyt rikos-ilmoituksen miehestä ja mietinkin nyt ku olen kertonut fatkat ja tapahtumat että jos se ilmoituksen tekee tarpeeksi monta kertaa voisiko mies saada mahdollisesti jonkilaista tuomiota , en usko että lähestymiskielto auttaisi mitenkään mies tulee ovista ja ikkunoista sisään halutessaaan , vooih ette arvaakkaan kuinka vihaa tuota miestä tiedän että myös siskoni on sairas ja tarvitsisi apua viinan virotukseen mutta ensisijaisesti haluaisin tuon sekopään pois siskoni ja hänen lapsiensa elämästä.
Pelkään että jonkun iskun seurauksena siskoni halvaantuu tai kuolee, auttakaa minua antakaa jotain vinkkejä kiitos.

6

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voimia

      Siskoasi ei voi oikein auttaa jos hän ei suostu ottamaan apua vastaan. Sinua ei välttämättä kuunnella koska olet nuori, mutta voit soittaa sosiaalipäivystykseen ja kertoa että tiedät siskoasi pahoinpideltävän. Jos siskosi soittaa sinulle ja pyytää sinua apuun, soita hätänumeroon ja odota poliiseja ennenkuin menet siskosi luo.
      Rankkaa, eikä oikein sinua kohtaan, mutta sinun ei tarvitse kantaa yksin vastuuta tästä asiasta.

    • Sinde vm-82

      Joo, eli mä en juo. Nyt en masentunutkaan, jos joku mua kysyy. Olen vain raivoissani. Tiesittekö, että ihmisillä voi olla sellaisia toimia ja arkea, ettei heitä saa osoittaa ja keskeyttää? Esim. raivokohtaukset ovat välillä hyvinkin normaaleja, kun on esteettisesti steriilin luomisen vastainen ja motivoitunut elämään niin ympäristössä. Häirintä ei kieltämättä tule kysymykseen.
      Jaa, onko siskosi pitkäaikaissairas? Joskus sairaskohtaukset voivat olla tosi hektisesti sellaisia, ettei niistä parannu heti, vaan niihin pitää ottaa ja antaa stimulantti esim. väkivalta-aggressio tai seksiä.

    • ä

      Toivottavasti tämä vastaus ei tule liian myöhään. Lienet elänyt tuota vääristynyttä elämää jo (liian) kauan, kun tätä kirjoitit. Kuvaamasi elämä EI ole normaalia, vaan järkyttävää!
      Haluan, että luet seuraavan kappaleen niin monta kertaa, että ymmärrät ja sisäistät sen sisällön, lue vaikka ääneen:
      Jokaisella ihmisellä on oikeus väkivallattomaan ja rauhalliseen elämään omana itsenään, arvokkaana ja ilman pelkoa. Fyysinen tai henkinen kiusaaminen ole sallittu.
      Onneksi meillä Suomessa on hyviä väyliä pois moisesta: saat apua vaikka päivystävästä sosiaalitoimistosta. Hätätapauksessa 112 opastaa. Siellä ihmiset haluavat auttaa ja ovat heikomman puolella, usko pois!

      • ä

        ...jäi pois tärkeä"ei" eli ei fyysinen eikä henkinen väkivalta ole sallittua ihmisen elämässä, olkoon hän 0 tai 150-vuotas.


    • jb

      Täältä saat varmasti apua: https://www.naistenlinja.fi/fi/julkinen/miten voimme auttaa/
      tai googlaa naisten linja
      Hae heti apua, sillä sinulla ja rakkaimmillasi on vielä elämää elettävänä. Olethan itsekin vielä lapsi, mutta joutunut liian paljon vartijaksi.
      Kysy neuvoa ja muista, että väkivalta ei ole koskaan oikeutettua. Ei koskaan.

    • soita poliisit

      Aina kannattaa soittaa poliisit paikalle kun väkivaltaa on. Poliisin tehtävä on tehdä automaattisesti rikosilmoitus, jos siskoasi on pahoinpidelty. Kun rikosilmoituksia kertyy - voi asialle ehkä jotain tehdäkin. Lähestymiskielto ei pidättele kaikkia, mutta voi sitäkin hakea, jos siskosi vaan suostuu. Toivottavasti lastensuojelu reagoi ilmoitukseen. Paitsi väkivalta, myös alkoholisoitunut äiti ovat merkittäviä syitä lastensuojelutoimenpiteille. Sitä kautta voidaan myös laittaa siskosi valitsemaan - joko lapset tai väkivaltainen mies. Ei se mikään ihmelääke ole, mutta joitain se on auttanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe