halpispuukot kestää ja teräviä?

iivarin tehtaan koke

http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=3034

eli kehuja saanut
iivarin puukkotehtaan hiiliteräs muutama euro ----mutta klapeja halkasin puukolla ja toisella klapilla niin katkes puukko rautaosan takaa eli kahva keskeltä....en oo moralle muutaman sadan "halkomisen " aikana saanut tota sattumaan mutta sen kahva ei ihan samanlaista muovii taira ollakkaa

23

1185

Vastaukset

 • iivarin puukkotehtaan puukko... voi vittu, olisiko terä tehty tavallisesta lattaraudasta,
  paskin halpispuukko minkä olen ikinä ostanut.

  Ei varmasti ole suomessa tehty eikä missään iivarin puukkotehtaassa ei semmosta paskaväkerrintä mikään suomalainen puukko tehdas ilkeä omakseen tunnustaa.

 • Normi muutaman euron morakin kestää vasaran kanssa puiden halkomisen helposti. Muovikahva voi rikkua jos vasaroit puukon kahvaan. Niin ja klapit halkaistaan kirveellä, eikä millää puukolla :D

 • Ninja tekee puukkonsa itse!

  • chuck norris ei tarvi puukkoa


 • Iivarin Puukkotehdas on Tukkumarket Oy:n aputoiminimi. Ts. Tukkumarket valmistuttaa puukot jossain. Muistuttaa aika tavalla esim. Bahcon puukkoa.

 • sain aikoinaan lahjaksi vesurin mittaisen leukun ja harmikseni sain todeta ettei se "haukannut" puusta ohutta eikä karkeaa lastua. ihan mitääntekemätön kapistus vuolemiseen ja mihinkään muuhunkaan. ainoastaan kiertoon - lahjaksi :)

 • Et saanut leukulla lastua.... Hehheh!!

  Ei ole tarkoituskaan saada leukulla lastua.
  Siihen on Lappalaisillakin omansa. Unna niibas eli pikkuleuku tai lapinpuukko.

  Leuku on tarkoitettu nuotiopuun tekoon vaivaiskoivusta tai muusta pikkupuusta tai sitten poron ydinluiden halkaisuun.
  Edes isojen puiden halkomiseen sitä ei suositella,vaan kirvestä.

  Mitään puukkoa ei ole tarkoitettu puiden halkomiseen vaan vuolemiseen.

  Hankkikaa kirves!!

 • Måran=idiootti ruåtsiksi -> Mora-puukko sopii vähä-älyisille, ei mene rikki

  • "Mora-puukko sopii vähä-älyisille, ei mene rikki "

   Tämä pitää hyvin paikkansa. Mora ei mene rikki, punakahvainen mora ei helposti häviä, se lukittuu tuppeensa vain oikeassa asenossa, moraan ei juuri tarvitse kiinnittää huomiota, mora on halpa ym.

   Mora on siis varsin ihanteellinen työkau.


 • Ostin myös Iivarin erikoishiiliteräs puukon. Olihan se vaarallisen terävä ja varmaan sellaisena pysyykin, kun sillä leikkaa taikinaa tai jotain muuta saman kovuuden materiaalia. Mäntypuuta puukko ei kestä. Männyt kovat kasvurenkaan ovat kovempaa ainetta. Samaa kyllä voi sanoa muidenkin puukoista. Enää ei osata tehdä kunnollista puukkoa, ei vaikka jotkut pitävätkin itseään taitavana seppänä.

  • ei varmaan löydä kunnollista puukkoa jos ei yhtään löydy tietoa tai "pelisilmää" ostaessa vaan ostaa juuri 10€ 440teräs sontapuukkoja ja ihmettelee kun ei kestä


  • teräasemestari kirjoitti:

   ei varmaan löydä kunnollista puukkoa jos ei yhtään löydy tietoa tai "pelisilmää" ostaessa vaan ostaa juuri 10€ 440teräs sontapuukkoja ja ihmettelee kun ei kestä

   Luuletko, että asia on enää ajankohtainen. Katso milloin juttu on kirjoitettu ja päättele onko sinusta enää mitään hyötyä.


 • Minä omistan Iivarin puukon ja hiiliteräspuukon ja arvostan molempia. En tee halkoja puukolla vaan korkeintaan vuolen ja kyllä sen silloin molemmat kestää.

 • Mulla ollut tuo iivarin hiiliteräspuukko varmaan jotain 5 vuotta.
  Paras puukko metsälle, pysyy hyvin terävänä.
  Loistava hinta-laatu suhde.

 • Minä vain säilytän, käytän harvakseltaan. Säilyy kauemmin.

 • Käyttöhän ratkaisee, mikä kestää. Mora on uutena laatikossa ja minusta kolme kymppiä ilveksestä ei ollut liikaa. On hyvä puukko. Toinen halpa puukko on hiiliteräspuukko, joka on kestävä ja pitkäikäinen, musta-punainen kahva. Osta puukko, kotimainen.

 • Minusta käytössä parempi on ilveksen kokoinen käyttöpuukko jolla voi leikata lihaa ja kalaa sekä mukana kannettavaksi mahdollisimman käteen sopiva pieni puukko. Pidän itse pikku carbinox-puukosta, jonka olen käynyt hakemassa löytötavaratoimistosta sen aiemmin löydettyäni ulkoa. On kätevän pieni. Tästä pienempi malli on 13-12 cm kahvoineen oleva naisten puukko, jota myy sekä Iisakki Järvenpää että Kainuun puikkoihin kuuluva on myös. Minulla on lisäksi junki, jota en koristearvon vuoksi pidä mukana. Puukon pitää käydä käyttöön, kun puukko on, sillä ei uhkailla vaan sitä pidetään käyttöesineenä ja mukana tarpeen mukaan.

 • Ostin juuri Kauko raatiniemen tai kuka lie ollut, kaksoispuukon. On vuolupuukkoja ja käyvät halkojen vuolemiseen ja nuotiopuiden tekoon. Lisäksi jos pitkä puukko pitää mukana pitää, ottaisin Otson tai ison ilveksen ennen leukua. Niissä molemmissa terä lienee 13-15 cm pitkä. Klapien tekoa en harrasta mutta nuotiopuita syntyy kyllä puukolla millä vain.

 • Juu woodjewelin puukkoihin oon ollut tyytyväinen Kauko raatiniemen. Iivarin paska puukot on ihan oman lukunsa tosiaan aitaa teet ja pokaset kovempaa vasaralla ja puussa on oksa niin johan oli iivanan hiiliteräs puukko montulla ja terä paskana...Et ihan lelupuukoja kehtaavat mainostaa suomalaisena ihan paskaa!!!! Raatiniemen puukot on ihan muuta toista ja kestävät tehhä työtä mihin ne on tehtykin suosittelen niitä pukkoja muillekkii !!!

 • Jos on pakko iskeä puukon terä johonkin kovaan eli kokeilla kestävyyttä, ottaisin siihen erikseen tehdyn puukon joita kyllä myydään. Nämä halpispuukot kuten mainittu iivarin puukko ovat tavalliseeen työhön tarkoitettuja. Niihin en kelpuuta yhtäkään kääntöveistä. Kyllä minun tietämäni mukaan veljeni edelleen käyttää hiiliteräspuukkoa jonka annoin lahjaksi.

 • Raatiniemen lelut on eri asia ko aikusten puukot. Turistikrääsää

 • Jos pitää puukkoa kovaan puuhun hakata tahi puukolla vääntää jotain, niin kyllä puukko mikä tahansa katkeaa. Itse käyttäisin metsässä apuna käteen sopivaa työkalua jota toisinaan puukoksikin kutsutaan. Kenellä sitten minkäkinlainen, minulla nykyään Ilves ja toisinaan iso Ilves, usein pieni puukko. Olen halunnut pitkään sissipuukkoa, mutta ei tule kai tarvetta sen käyttöön, joten tuskin näytöksi hänkin, saa nähdä. Katselen ensin.

  • Jos ajatellaan mitä puukolla yleensä tehdään eli vuollaan, leikataan, perataan nyljetään, syödään ym. niin pitkällä sissipuukolla ei tee yhtään mitään. Noin 10cm terä on puukolle ihan max mitta.

   Para käyttöpuukko on tavallinen punakahvainen mora. Se on halpa, saa terotettua riittävän teräväksi, voi hakata ja väännellä eikä harmita jos hajoaa. Lisäksi punakahvaisena ei helposti häviä.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3525
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1628
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1185