Häkki pitää siivota kerran päivässä:(

papanavihaaja

Hei oikeesti...hankin chinchilloja 2 kpl muutama viikko sitten ja koska ei ole ikinä aikaisemmin ollut mitään lemmikkiä, järkytyin oikein kuinka paljon aikaa menee häkin siivoamiseen.

Joka paikassa netissä sanotaan että häkin voi siivota kerran/pari viikossa, mutta mielestäni totuus on että se pitää siivota joka päivä. Niin paljon paskovat (papanoivat) ja kusevat sinne, ettei mitään rajaa. Onko oikeasti normaalia, että 2 eläintä saa yhdessä päivässä tehtyä oikeasti joku 100 papanaa?

Ne ovat sitten pitkin tasoja (pienilläni on 6-8 tasoa ja häkki on 1,6 m korkea) ja lentelevät valehtelematta ihan 2 m halkaisijaltaan olevalle ympäröivälle alueelle häkistä kun eläimet innoissaan hyppivät tasolta toiselle.

Voi kun joku olisi kertonut tästä aikaisemmin...harkitsen eläinten myyntiä, sillä en todellakaan ala katsella sitä että yhden huoneen lattia on paskan peitossa kun tulen töistä kotiin/herään aamulla. Olen todella epätoivoinen, mutta kai se on pakko nuo pienet myydä, koska en tahdo että on epähygeenistä ja häkki siivotaan kerran viikossa, tällöinhän ne tasot peittyy oikeasti papanoista. Olen tähän mennessä imuroinut häkin tasot ja häkkiä ympäröivän lattian joka päivä. Huh.

Kuinka joku voi siivota eläintensä häkin vain kerran viikossa??? En käsitä!

Onko teillä muilla omistajilla vaan esim. 1 taso ja muuten papanat tippuu lattialle, vai mikä on meininki?? Auttakaa ja kertokaa.

t. papanoista todella harmissaan ja kiitollinen auttavista tiedoista

10

457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • accd

      Kyllä niitä papanoita tulee ja paljon! Tosiaan lattiaa täytyy lakaista/imuroida päivittäin ja tasojakin saa olla siistimässä. Häkin siivoamisella tarkoitetaan lähinnä purujen vaihtoa ja isompaa siivousta.

      Voisit rakentaa jonkinlaisia reunoja tasoille, jotta papanat eivät lennä lattialle. Papanat voi lakaista tasoilta häkin pohjalle ja siivota sitten kerran viikossa kaikki pois.

      • EIHERRANJESTAS!!

        joo samaa mieltä meiläkin on reunukset tasoilla ja ei siitä papanoita lattilalle tuu :)
        mut siis toi ei oo mikään SYY MYYDÄ CHINCHILLOJA!! ei mitään järkeä!! ja cinsut ollu vasta muutaman viikon niin osa syy voi olla stressi niin tasoille reunat ja papanat lakaistaan pohjallesiivou kerran viikossa niin homma ok!


    • papanavihaaja:(

      Pitää sit vissiin alkaa keräämään rahaa uuteen häkkiin jossa ois jotkut tommoset reunat tasoissa.

      Eihän siihen imurointiin (häkin tasot ja häkkiä ympäröivä lattia) mene tyyliin kun joku 10 min/pvä, mutta kuitenkin ärsyttää se että esim. kavereita ei enää ole kiva kutsua kotiin kylään ex tempore, kun pitää ensin varmistaa että on kotona ennen kuin kutsuu vieraita ja ehtii siivoamaan jäljet.

      Voikohan mulla kenties olla jotenkin hullut hygeniavaatimukset, mene ja tiedä...mutta edelliseltä omistajalta jolta pikkuset ostin, sen häkin kaikki tarvikkeet haisivat todella voimakkaasta ym. ja nyt ei haise muuta kuin heinä häkissä.

      Harmittaa kun toinen pienistäni on valkoinen ja sen karva oli edellisellä omistajalla vähän värjäytynyt sellaiseksi ruskeaksi takapuolen alueelta...luulen, että johtuu just tosta "siivotaanpa häkki kerran viikossa" mentaliteetista. Who knows.

      Hirveän herttaisia lemmikeitä pienet ovat olleet, hyppivät syliin (vaikka eivät tunne kunnolla vielä uutta omistajaansa.)

      Lyhyellä kokemuksella: chihut ovat todella valloittavia ja herttaisia ja kesyyntyvät/tottuvat uuteen hyvinkin nopeasti lisäksi pienten "puhe" toisilleen on aivan ihanaa kuultavaa

    • accd

      Naaraat usein sotkevat takamuksensa pissaan eikä sille oikein voi mitään tehdä..

      • papanavihaaja

        Kyseessä on leikattu uros...


    • accd

      Kyllä jotkut uroksetkin sitä "harrastavat". Takapuolen voi kammata ja poistaa sieltä takut ennen hiekkakylpyä. Ei sitä ikinä varmaan puhtaaksi saa, mutta pysyy takut pois. Tietysti aina sairaudet täytyy sulkea pois (virtsatietulehdus, virtsakivet).

    • papanoita kaikkialla

      Hei papanavihaaja!

      Älä nyt ihmeessä mitään uutta häkkiä osta!!
      Ostat kaupasta esim. aaltomuovia ja askartelet tasoille reunat siitä. Rautalangalla saa helposti kii siihen häkkiin eikä sitten enään lentele :))

    • accd

      Muovia ei kannata häkkiin laittaa missään muodossa. Puusta voi ihan hyvin rakentaa suojuksia.

    • jennistica

      hyvin taas tutustuttu eläimiin ennen hankitaa..
      mitä muuta voi jyrsijöistä odottaa kuin papanoita, että ne käy yhdessä kulmassa vuoronperään, peittelee purulla tuotoksensa ja pyyhkii pyllyn kaltereihin ripustettuun pyyhkeeseen?

    • jaa..

      Ei eläimiä hankita, jollei tiedetä. Chinchillojen suoli on erittäin nopea, jonka takia papanoita tulee joskus jatkuvasti, siksi chinchilloja nimitetäänkin papanakoineiksi. Tuokin perustieto lukee jokaisessa chillojen hoito ja tieto-ohjeessa.. ja tuo sinun ''Voi kun joku olisi kertonut tästä aikaisemmin..'' ootko tosissas?! se on jo itsestään selvyys että tietäisit eläimestä, jota olet aikeissa hankkia. Ja eihän nyt minkään jyrsijän häkkiä joka päivää siivota ! Jos on kaksi sinsillaa häkissä, niin silloin voi vähän useammin siivota kuin kerran viikossa, mutta rajojansa kaikella... Ota myös huomioon se, että sinsilla voi hyvinkin elää hyvällä hoidolla yli 20 vuotiaaksi, jonka aikana sinun on sitouduttava huolehtimaan chinchilloistasi/ siivoamaan häkki. Jos mielestään se on jo mahdoton tehtävä, ei kannata chinchillaa hankkia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe