Työssäoppimimisen keskeyttäminen?

Raskaantyönraataja

Eli mitä tapahtuu jos keskeyttää työssäoppimisen? Itselläni menossa toisiks viimeinen harjoittelu ja työpaikkaohjaaja käyttää niin paljon hyväkseen ettei mitään järkee, nytkin olen lähdössä aamuvuoroon YKSIN töihin mikä on aika syvältä, kun miettii, että pistetään harjottelijan vastuulle koko talli. Olen harkinnut tekeväni itselleni jotain, että saisin sairaslomaa, sillä tuntuu etten saa mitään kiitosta tekemästäni työstä ja toisekseen mitä tapahtuisi jos lopettaisinkin kesken ja menisin takaisin koululle, pystyisinkö enää valmistumaan?

9

4513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihda paikkaa

      Työssäoppimisen pystyy keskeyttämään. Puhu opettajallesi asiasta ja pyydä että voisit tehdä loput työssäoppimisjaksosta toisessa paikassa. Työssäoppijan ei kuulusi olla yksin töissä, vaan paikalla kuuluisi olla myös joko työpaikkaohjaaja tai muu työntekijä.
      Toki voit yrittää puhua myös työpaikkaohjaajalle, mutta mielestäni voit mennä suoraan oman opettajan puheille.
      Opinnot eivät kärsi jos työssäoppimispaikan vaihtaa.

      Työssäoppimisen tarkoitus EI ole antaa työnantajalle ilmaista työvoimaa, vaan auttaa oppilasta tutustumaan oman alan töihin ja parantamaan ammattitaitoaan työskentelemällä oman alan yrityksessä tms.

    • Myyryläinen

      Itse hain aikuisopiskelijana alunperin työssäoppimispaikkani ja sain sen suullisen sopimuksen perusteella ja menin sinne. Koulun oma TOP-yritys oli ihan ok, mutta koin selvää syrjintää esim. arvioinnissa näytön kohdalla ja työkokeiden osalta eli suorastaan pakenin sieltä. Nyt selvisi, että mun oppilaitos on tehnyt yksipuolisen työssäoppimissopimuksen työnantajan kanssa ilman opiskelijan allekirjoitusta ja irtisanomisaika molemmin puolin on yksi kuukausi... eli jos asiat menisi vikaan, ei sieltä noin vain lähdettäisi. Oppilaitos on ottanut kyllä kaksinkertaiset vakuutukset, jos jokin menisi vikaan, vaikka ei ole ennenkään mitään sattunut. Onneksi TOP-paikka on ihan hyvä ollut tähän mennessä. Tietääkseni TOP-sopimus pitäisi tehdä, että siinä on työnantajan, oppilaitoksen edustajan (koulutusjohtaja) ja oppilaan allekirjoitukset. Pisti ihan epäilyttämään, että onko minut HOJKS-attu tietämättäni, koska mun allekirjoitusta ei vaadittu ja nyt työnantaja näytti paperin mulle ja siitä otin tallenteen? Voiko oppilaasta tehdä HOJKS:in esim. sillä perusteella, että on jokin elinikäinen lääkitys (esim. diabetes, kilpirauhanen, verenpaine, masennuslääke tai ollut pitkäaikaistyötön ja ns. Kelan vakiasiakas) ja onko se laillista tehdä oppiliashuoltoryhmän päätöksellä oppilaan tietämättä?

    • 26

      "Nyt selvisi, että mun oppilaitos on tehnyt yksipuolisen työssäoppimissopimuksen työnantajan kanssa ilman opiskelijan allekirjoitusta ja irtisanomisaika molemmin puolin on yksi kuukausi... "
      Häh? Eli opiskelijalla on irtisanomisaikaa yksi kuukausi, vaikka hän ei itse ole allekirjoittanut yhtään mitään, eikä ole asiasta normaalisti edes tietoinen? Ymmärsinkö oikein vai onko lukutaitoni hukassa?

    • Blackheadi

      Näin on asia. Asiakirjaan oli kirjoitettu nimeni koneella, eikä sitä alunperin oltu tarkoitettu edes nähtäväkseni, mutta työnantajan edustaja näytti sitä ja otin siitä valokopion itselleni... Olen tehnyt tunnollisesti harjoitteluni, tosin viime viikolla joku laittoi suuhuni jotain sellaisia lupauksia, jotka eivät pidä paikkaansa eli joku tahtoisi savustaa minut tästäkin ilmaistyöstä pois, jotta opinnot keskeytyisivät ja todistettaisiin esim. sopimattomaksi alalle. Eli niinkuin sanotaan: yritettiin pilausta, mutta työnantajan edustaja ei uskonut sitä, koska mulla on työasussa nimikilpi, jossa lukee "harjoittelija" eli asiakas ei voi ottaa mitään lupauksia harjoittelijalta, joka liittyy top-paikan liiketoimintaan, esim. alennuslupauksia tai ilmaistuotteita tai -palveluja... Huh, kyllä maailma on todella paha!

    • Ilmaisraataja

      Niin tämä seuraava top-paikka oli itse hakemani ja sain sen suullisen sopimuksen perusteella, eikä harjoittelusopimusta tehty kirjallisesti minun, oppilaitoksen ja työnantajan edustajan välillä, vaan ainoastaan oppilaitoksen ja työnantajan edustajan kanssa, eli jotain siinä on hämärää, mutta olkoon, kunhan vain saan kurssini läpi, ettei tarvii uusia harjoittelua vai, jos se on pätemätön ilman allekirjoiteustani ?

    • .............

      Kannattaa puhua opettajalle ahdingostasi. Harjoittelun on tarkoitus edistää oppimistasi eikä tuottaa pelkkää masennusta ja epätoivoa. Kyllä paikkaa voi vaihtaa.

      Itse olin samanlaisessa tilanteessa ja menin opettajalle ihan suoraan sanomaan, että haluan vaihtaa paikkaa. Kyllä meidän opettaja ainakin ymmärsi.

      Tilanne työpaikalla oli sellainen, että olin koko ajan masentunut ja ahdistunut ja en saanut öisin nukuttua. Olen ollut muissakin paikoissa eikä koskaan ole ollut tällainen olo. Itse myös toivoin, että saisi edes sairaslomaa, että ei tarvisi mennä sinne.

    • Anonyymi

      oon nyt itse työssäopissa. Oon ollut nyt siä kuukauden ja päälle. Oon huomannut että nämä työntekijät ovat kaksinaamaisia ja puhuvat paskaa aina kun lähden pois ja niillä on oma wappiryhmä mihinkä huomasin vahingossa että he kirjoittelevat siellä musta. Ei tee yhtään mieli olla siellä enempää mutta pian loppuu joten ehkä kumminkin vaan suoritan ton loppuun. Painaa vaan mieltä kun suoraan naamaan ollaan niin kultasia mutta sitten ku lähden nii sitte alkaa. Teen hommani mielestni hyvin ja olenhan harjoittelija niin en osaa vielä asioita niin kuin he??

      • Anonyymi

        Mainitse havaintosi työpaikkaohjaajallesi/työssäoppimisvastaavalle sekä oppilaitokselle palautteessasi.


      • Anonyymi

        Mistä sinä voit tietää, mitä sinusta puhutaan, kun et ole paikalla?
        Ole tyytyväinen, että edessä päin ollaan kultasia! Se helpottaa kaikkea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe