Influenssarokotus

spike121

Oletteko ottaneet influenssarokotteen lapselle? Onko tullut oireita/ongelmia? Neuvolassa suositeltiin ja otin tänään 1v3kk pojalleni rokotteen.. Vähän epäilytti ottaa, mutta toisaalta myös influenssa tai sikis tautina olisi pienelle tosi rankka juttu...

10

1017

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • th

   Otettiin (poika 1v2kk) ja sain samalla myös itselle (olen raskaana). Ei minkäänlaisia oireita tullut pojalle vaikka pistettiin toinenkin rokotus samalla :)

   • Teve Terve!

    Täällä ei ole koskaan otettu.Lapsi syntynyt 2005, eikä ole edes neuvola-
    käynneillä suositeltu tai kysytty.
    Liekö käytäntö muuttunut?

    Nythän ilmaisen rokotteen taitaa saada alle 3-vuotiaat lapset.
    Mutta en tiedä oliko jo sillon sama ikäraja.
    Jokatapauksessa pärjätty ilmankin.
    Sikapiikkiä ei otettu eikä sikaa sairastettu.Tai mistä sitä tietää,sen voi sairastaa
    aika lailla oireettomanakin.

    Itsellä ikää 35,yksi lääkekuuri aikuisiässä,
    ja yläasteella oli korvatulehdukseen lääkekuuri.
    Joskus mietin että jos olisin joka vuosi ottanut influenssarokotteen niin
    luulisin varmasti että sen vuoksi en sairasta!

    Jos lapsi ei ole perusterve niin rokotus voi olla korvaamaton mutta
    perusterve lapsi kyllä sairastaa influenssan ja saa siitä vastustuskykyä.


  • werso1

   Ei tullut mieleenkään ottaa rokotusta 2v lapselle, eikä sitä neuvolassa viime viikolla edes ehdotettu. Kerran olen itse saanut työni puolesta influnessarokotuksen ja sinä talvena olin kokoajan pienessä flunssassa.

  • huonoja kokemuksia

   ei otettu eikä taatusti oteta.

   Viime syksynä otettiin (lapsi tuolloin oireeton) ja pari päivää siitä alkoi kamala flunssa ja infektiokierre, joka päättyi vasta kesällä. Yskä pitkittyi ja kesti kuukausia. Ja kun yksi yskä parani niin kohta alkoi uusi. Nenä vuoti koko ajan ja pientä lämpöä (37 päälle) oli koko talven, usein myös kovaa kuumetta. Lukematon määrä korvatulehduksia, kurkunpäätulehduksia, silmätulehduksia, jne. Lapsi söi lääkkeitä lukemattomat määrät (välissä piti antaa 8 eri lääkettä) ja lääkärissa ja tutkimuksissa laukottiin. Oli kyll rankka talvi :(

   Vertauksen vuoksi kerrottakoon, että ennen rokotetta lapsi oli sairastanut yhden lievän flunssan ja ei infektioita. Nyt ei ole otettu rokotetta ja lapsi on oireeton. Pieni flunssaa on ollut aiemmin syksyllä, mutta todellakin vain pientä.

   No thänks meille :)

  • hrhww

   Meillei ole edes ehdoteltu koskaan. Tosin en minä ottaisikaan ihan sen vuoksi, että olen itse kerran ottanut ja niin sairas en ole ollut ennen enkä sen jälkeen.

  • jebujee
  • .

   ""Valtakunnan virallinen uutistoimisto YLE antaa tilaa kansalaisten pelottelulle. THL manaa 1000 kuollutta, jos heitä ei totella ja oteta rokotuksia. Uudet kasvot pelottelivat kansalaisia pääjohtajan sijaan. Kuin aidon totalitarismin periaatteiden mukaan kuvaan oli saatu kunnon viranomaisiin uskovia kansalaisia: ”Pirkko Pirteä” ja ”Pekka Ponteva” julistamaan rokotuksen ilosanomaa. Yhtään kriittistä ääntä ei ollut tietysti otettu mukaan. Tätä sitten kutsutaan journalismiksi.


   Muutama fakta kausirokotuksista. Rokotukset on todettu tehottomiksi terveellä väestöllä. Laajempi analyysi osoittaa, ettei rokotus estä mitään komplikaatioita, joten tämän tiedon mukaan THL valehtelee.


   Muutama vuosi sitten BMJ:ssä julkaistussa artikkelissa todettiin, että flunssalla pelottelu on vain myyntikikka, eikä pelottelu perustu tosiasioihin.   Tiedetään myös ennestään, että ikääntyneillä ja sairailla rokotus ei toimi huonon immuunivasteen takia. Eli 1000 kuolleen sijaan saadaan epälukuisa määrä nukkuvia ihmisiä, ja ties mitä muuta.   Tutkimukset osoittavat myös, ettei rokotus vähennä vanhusten keuhkokuumekuolemia.""   http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=288

  • Ei vielä päätetty

   Ei otettu viime vuonna eikä ehkä nytkään oteta (lapsi täyttää joulukuussa 2 vuotta). Vaikka lapsemme on päiväkodissa ja usein tavallisessa flunssassa. Riski saada influenssa on suurempi tietysti kuin kotihoidossa.

   Itsellä ei ole koskaan ollut influenssaa, enkä ole rokotetta ottanut. Mies on ottanut, kun työnantaja kustantaa.

  • oma terveys 1

   Rokote saattaa aiheuttaa pysyvää vastustuskyvyn heikentymistä. Ainakin sikainfluennsarokote tätä aiheutti.


   Tutkimus: Influenssarokotteen saaneilla 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita (Health Impact News)

   Health Impact News: Hong Kongissa tehty tutkimus vertasi influenssarokotteen vaikutuksia, influenssarokotteen saaneilla oli 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita verrattuna niihin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta.

   Health Impact Newsin mukaan tutkimus on erityisen merkittävä, koska kyseessä oli aito kaksoissokkotutkimus - rokotettujen ryhmä sai Suomessakin jälleen tällä kaudella käytettävää Sanofi Pasteurin Vaxigrip -rokotetta ja vertailuryhmä sai suolaliuosta.

   Influenssan esiintymisessä ei rokotettujen ja vertailuryhmän välillä ollut tutkijoiden mukaan tilastollisesti merkitsevää eroa, eli rokotteesta ei ollut tutkimusnäytön perusteella hyötyä hengitystieinfektioiden lisääntymisen muodossa havaittujen haittojen vastapainoksi.
   http://healthimpactnews.com/2013/study-flu-vaccine-causes-5-5-times-more-respiratory-infections-a-true-vaccinated-vs-unvaccinated-study/   Hyvästit flunssalle
   http://www.raikasweb.com/hyvastit-flunssalle


   Ruotsalaisprofessori: Viranomaiset tiesivät Pandemrixin vaaroista, mutta eivät kuunnelleet
   http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194856022696/artikkeli/ruotsalaisprofessori viranomaiset tiesivat pandemrixin vaaroista mutta eivat kuunnelleet.html


   Eli, työnantajienkin pettymykseksi rokotus ei vähentänyt sairaslomapäiviä, eikä myös sairaalahoitoja. On myös osoittautunut, ettei rokotuksista ole mitään hyötyä alle 2-vuotiaille lapsille. Hoitohenkilökunnan rokotukset eivät myöskään ole perusteltuja. On erikoista, että kausiflunssarokotteen on todettu altistavan H1N1 -influenssalle.
   http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/


   Tutkimus osoittaa, että influenssarokotteet eivät vähennä influenssasta johtuvia sairaalahoitoja:

   "Influenza vaccination did not reduce the risk of subsequent hospital admission among patients with vaccine failure. These findings do not support the hypothesis that vaccination mitigates influenza illness severity."
   http://therefusers.com/refusers-newsroom/no-decrease-in-flu-hospitalization-from-flu-shots-vaccine-journal/#.Upu2xuYsBmk

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   14
   2164
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   109
   1943
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   146
   1691
  4. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   166
   1244
  5. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   106
   1232
  6. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1131
  7. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1104
  8. Yksi syy miksi kaipaan sua

   On se että luulen sun ymmärtävän mua hyvin. Ollaan jokseenkin samanlaisia vaikka hyvin erilaisia.
   Ikävä
   66
   910
  9. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   42
   876
  10. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   68
   818
  Aihe