Kansainvälinen vapaaehtois-/avustutyö---

Shanta

En nyt tiedä, onko tämä lainkaan oikea paikka tai oikea foorumi tällaiselle asialle, mutta en tiedä enää mistä aloittaisin kyselemisen ja järjestelmällisen selvityksen.

Eli, valmistun terveydenhuolto alalle nyt jouluna ja olen löytänyt ns. kutsumukseni. Toiveenani olisi jonain päivänä työskennellä avustusjärjestölle tai muulle vastaavalle ja toimia kansainvälisissä tehtävissä, joko terveydenhuoltoon liittyvissä tehtävissä tai joissain muissa. Tiedän, että kokemusta tarvitaan, ennen kuin voi hakea esimerkiksi Punaisen Ristin kriisijoukkoihin. Olen kuitenkin valmis tekemään töitä asian eteen ja sitä ennen tekemään myös vapaaehtoistöitä.

Nyt kuitenkin on sellainen tilanne, että en tiedä mistä aloittaisin ja miten pääsisin mukaan toimintaan. Oma paikkakuntani on pieni ja esimerkiksi Punaisen Ristin toiminta on aika suppeaa, mikä ei sinänsä ole huono asia mutta täällä osastokin on kovin pieni ja hiukan "sisäänpäin lämpeävä", Olen nimittäin heidän toimintaansa yrittänyt mukaan mutta se ei oikein ole ottanut tulta alleen, tietysti itse olisin voinut olla vieläkin aktiivisempi asian suhteen.

Mikä siis olisi hyvä reitti, järjestö tai muu vastaava aloittaa vastaavanlainen toiminta? Mielelläni kuulisin myös ajatuksia ja ehdotuksia erilaisista työnhausta ja opiskelustakin.. ? Ja toivon nyt, kuten moni muukin, asiallisia vastauksia.

Kiitos :)

5

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DI

      No minä lähden yhteen kylään Senegaliin kuukaudeksi tammikuussa jeesaamaan mitä osaan. Siellä on ollut suomalainen porukka jo vuosikausia joka talvi. Lähde matkakaveriksi, olisi mullekin helpompi, kun olen eka kertaa menossa. Varmaan kelpuuttavat porukkaan, voisi luulla. Joudut maksamaan matkan ja oleskelun, yht. ehkä 1000 e.

      Asuminen perheissä savimajoissa, primitiivstä, kuka tietää hauskaakin.

      Soitan niille ensi viikolla. Mieti ja päätä pian.

      • Mitenkäs tammikuu meni? Jos vielä pyörit täällä, niin kerrotko minkälainen kokemus oli, mitä teit yms. Itseäkin kiinnostaisi vapaaehtoistyö, mutta tuntuu jotenkin hankalalta "sokkona" lähteä mihinkään. Jonkun kanssa lähteminen olisi myös ihan hauskaa, mutta ainakaan itsellä ei lähipiirissä vaikuta olevan mielenkiintoa juurikaan tai sitten vaan elämäntilanteeseen ei sovi.


      • DI
        karter kirjoitti:

        Mitenkäs tammikuu meni? Jos vielä pyörit täällä, niin kerrotko minkälainen kokemus oli, mitä teit yms. Itseäkin kiinnostaisi vapaaehtoistyö, mutta tuntuu jotenkin hankalalta "sokkona" lähteä mihinkään. Jonkun kanssa lähteminen olisi myös ihan hauskaa, mutta ainakaan itsellä ei lähipiirissä vaikuta olevan mielenkiintoa juurikaan tai sitten vaan elämäntilanteeseen ei sovi.

        Olin siis helmikuun ja pidin koulua 4 viikkoa. Oikein mukavaa, siistiä sisällä ja ulkona, oma huone, sähkövalo, nettikin, oikea wc, pesuhuone. Miellyttäviä ihmisiä, sopeutuu nopeasti porukkaan ankea suomalainenkin. Naiset ja miehet upeita ja pitkiä.

        Lisää apua siellä aina tarvitaan. Kerro itsestäsi.

        Kerron lisää kun ilmoitat sp-osoitteesi.


      • jejjj
        DI kirjoitti:

        Olin siis helmikuun ja pidin koulua 4 viikkoa. Oikein mukavaa, siistiä sisällä ja ulkona, oma huone, sähkövalo, nettikin, oikea wc, pesuhuone. Miellyttäviä ihmisiä, sopeutuu nopeasti porukkaan ankea suomalainenkin. Naiset ja miehet upeita ja pitkiä.

        Lisää apua siellä aina tarvitaan. Kerro itsestäsi.

        Kerron lisää kun ilmoitat sp-osoitteesi.

        Hei DI kertoisitko minullekin lisää tästä Senegalin hommasta, olisin kiinnostunut.. Onko tämä jonkin järjestön juttu, vai jotakin muuta? Onko olemassa mitään nettiosoitetta tms. Vaikuttaa jotenkin hiukan epäselvältä. : )


    • DI

      Tämä on pitkään toiminut avustusjärjestö. Auttaa yhtä Etelä-Senegalin Casamance-maakunnan kylää, jo kohta 10 v. Katso www.casamancesuomi.org

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe