Labradoodle ulkomailta

koirakuume

Haluaisimme labradoodlen pennun perheeseemme, mutta emme halua ostaa Suomen ainoalta kasvattajalta, joka vaatii koiran steriloinnin. Mielestäni on eettisesti erittäin kyseenalaista tehdä koiralle leikkaus vain siksi, että saa pidettyä monopoliaseman... Näin ollen meille ei jää vaihtoehdoksi muuta kuin ostaa pentu ulkomailta. Onko kenelläkään kokemuksia tai osaatko suositella hyvää kasvattajaa Euroopasta, pentutehtailijalta emme halua pentua?

123

6521

  Vastaukset

  • Olen kirjoittajan kanssa aivan samaa mieltä.
   Oletteko saaneet hankittua labradoodle koiran ja jos,niin mistä?
   Haluaisin tietoja hyvästä kasvattajasta, vaikka sitten ulkomailta, koska haluamme hankkia ko. koiran viimestään kevään kuluessa.

  • Meillä on Ruotsista. Katso esim. googlesta Vårdhundskolan tai Hööks Labradoodles. On ymmärtääkseni luotettavia kasvattajia, toki kannattaa ottaa yhteyttä ja katsoa että osaavat vastata kysymyksiin. Sekarotuisella on ihan yhtä tärkeä kun puhdasrotuisella että lonkat kuvattu ja koska sekoituksessa villakoiraa niin että silmat peilattu. Suomessa on Australian labradoodle kasvattaja jonka koirat ovat rekisteröity ja rotu on Australiassa hyväksytty. Ruotsalaisen Hööks labradoodles kasvatit ovat ihan puhtaasti sekarotuisia vaikka kasvattaja on tuonut koiria esim. englannista ja sukutaulut sun muut ovat. Koirat ovat kuitenkin vaan sekarotuisia labradorin noutajan ja ison villakoiran pentuja. Voi olla 50- 50 sekoitus tai 25% ja 75%. Kannattaa siis varmistaa että kyseessä iohan oikeasti on ihminen joka tietää jotain koirankasvatuksesta ja tietää MOLEMMISTA roduista. Tarkista että ainakin lonkat kuvattu, silmät peilattu, on tunnistusmerkittyjä. Mielellään sukutaulu ja jotain tietoa vanhempien vanhemmista etc. Muista että turkin ulkonäössä ja laadussa on paljon eroja. Ruotsista on sinäänsä kätevä tuoda pentu Suomeen, laivalla pääsee hyvin pennun kanssa.

   • Vielä että voin kertoa meidän labradoodle pennusta enemmän jos jotakuta kiinnostaa. Jos laitat s-postisi niin voin kirjoittaa sinne.


   • Miksi pitää ostaa pentutehtailijoiden sukusiittoisia risteytyspentuja? Luulin, että tämä oli vain venäläisten kääpiökoirien ja eräiden isojen "käyttökoira"rotujen ongelma? Onko tästäkin tullut jo bisnestä?
    Kieltämättä, jotkut risteytykset ovat aika hyviä, parempia kuin vanhempansa. Mutta sekarotuista ostaessasi et voi ikinä tietää, mitä saat ! Sun doodlesi voikin olla metsästysvaistoinen lintukoira tai pullansyöjä sohvaperuna.
    Vai kuvitteletko selviäväsi halvemmalla hankkiessasi sekarotuisen? Koiran hankintahinta on erittäin pieni osa sen elämän kuluista.


   • Kuinka paljoin maksoi sieltä labradoodeli ?


  • "Suomen ainoalta kasvattajalta, joka vaatii koiran steriloinnin" - mistä löytyy lakipykälä joka velvoittaa ostajan tähän??? Kun raha vaihtaa omistajaa ja koira siirtyy 'kasvattajalta' ostajalle, niin koira on siitä hetkestä lähtien ostajan omaisuutta johon 'kasvattajalla' ei ole enää mitään oikeuksia tai vaatimuksia! Jos kauppakirjaan kirjataan ehto steriloinnista, on myyjä vastuussa kustannuksista. Mikäli ei vastaa kustannuksista, ei myöskään ostajan ole pakko steriloida koiraa. Ja vaikka mitä pykäliä ikinä kauppakirjaan merkitäänkään, niin koira rinnastetaan lain edessä kuitenkin esineeseen. Eli jos ostat antiikkisen kuparikahvipannun ja kuitissa sitoudut kiillottamaan sen kerran kolmessa kuukaudessa, ei se kuitti sopimuksineen ole minkään arvoinen lain edessä.

   Eri asia tietysti jos kyseessä sijoituskoira, mutta sterilointivaatimus jo itsessään kumoaa tämänkin vaihtoehdon. ;)

   Ja nytpä huomasin, että vuoden vanha aloitus... no, eipä ne asiat muuksi oo muuttuneet. :D

   • Se sterilointi menee tosiaan kasvattajan laskuun, se mainitaan sopimuksessa. 18 kk ikään mennessä on steriloitava ALD, muuten joutuu maksaan kymppitonnin korvaukset sopimuksen rikkomisesta. Ja koiran omistajuus siirtyy lopullisesti vasta, kun pentu steriloitu :) Ihan ymmärrettävä minusta on tää vaatimus, onhan kyseessä sen verta nuori rotu. Sitten kun yleistyy Suomessa, niin varmastikin tuo vaatimus puretaan.


   • Johan on säännöt ,ei rotukoirillekkaan ole tehtailtu moisia sääntöjä ?ne ovat ilmeisesti monopoliaseman säilyttämiseksi , ja toisekseen ei rotukirankaan pennulla ole noin tähtitieteellisiä hintoja ,?ostakaa pennut muualta ja samalla halvemmalla ,joku raja hinnoitteluun .ei voi selitellä jalostuskoirien hankintahinnallakaan ,kotukoirien kasvattajilla samat menot .😨


   • kviik kirjoitti:

    Se sterilointi menee tosiaan kasvattajan laskuun, se mainitaan sopimuksessa. 18 kk ikään mennessä on steriloitava ALD, muuten joutuu maksaan kymppitonnin korvaukset sopimuksen rikkomisesta. Ja koiran omistajuus siirtyy lopullisesti vasta, kun pentu steriloitu :) Ihan ymmärrettävä minusta on tää vaatimus, onhan kyseessä sen verta nuori rotu. Sitten kun yleistyy Suomessa, niin varmastikin tuo vaatimus puretaan.

    18 kuukautta vanha koira on aivan liian nuori steriloitavaksi! Nykytiedon mukaan tällä voi olla vakavia haittavaikutuksia. Koiran tulisi olla VÄHINTÄÄN 24 kuukautta vanha.


   • Kasvattajalla on valinnan vapaus kenelle pentujaan myy.koska on pilvin pimein huonoja koiranomistajia . Olen joutunut sanomaan
    muutamille ihmisille ei. En myy petujani metsästäjille, hyvät esimerkit löytyvät suomen Ajokoira keskusteluista,e n möskään lapsiperheille, pohjanmaalle en myöskään.
    Vaikka muuten kanatan koirassa rdunomaisuutta, mutta en toisen eläimen kustanusella.
    Sen ainoan kerran kun kävin luolkokeissa, metsästäjien pilkatessa koiraani,
    se oli kokeen paras koira, että se siitä näyttelyjen pilaamista koirista.


  • haluaisin kans tosi paljon labradoodle sitte 16 tai 17 vuotis synttärilahjaks, mutta äiti sanoo että en saa koska en kykenis huolehtii siitä..... ja se kyl harmittaa tosi paljo mut pakko se kai kestää :) ite menisin usa:ha tai australiaan adoptoimaan pennun! :)) jos on halunnu aina matkustaa jonnekki nii siinä olis samalla tilaisuus! mutta onnee teille muille jotka hankkii labradoodlea :)

  • Jos pennun hinta olisi normaalisti 1000 e mutta kasvattaja myy pennut 700e ja kauppakirjaan kirjataan hinnana alennus syystä että koira sterilisoidaan viimeistään vuoden iässä pitäisi kauppakirjan olla pitävä .

   Esim ostat sen antiikkisen teepannun puoleen hintaan silläehdolla että museo saa sitä lainata näyttelyyn aina vuoden välein ;)

   Voihan kasvattaja toki myös tehdä niin että tuo yllämainittu hinnan alennus koiran omistajuus siirtyy vasta leikkauksen jälkeen ...kyllä kiertoteitä on olemassa .

   • Mitä logiikka tuossa viestissä on ?

    Nämä koirat myydään tiettyyn hintaan,(hintaan sisältyy pennun steriloini / kastrointi, tehdään ennen pentujen luovutusta !). Ei alennuksia eikä mitään jossittelua. Näin Suomessa ja muualla maailmassa....


   • Niin, mutta nämäpä sekarotuiset maksaa 2500. Hurjia hintoja. Kyselkää. Onko äiti valmis maksamaan?


   • 2+2=? kirjoitti:

    Mitä logiikka tuossa viestissä on ?

    Nämä koirat myydään tiettyyn hintaan,(hintaan sisältyy pennun steriloini / kastrointi, tehdään ennen pentujen luovutusta !). Ei alennuksia eikä mitään jossittelua. Näin Suomessa ja muualla maailmassa....

    Ei kai kukaan luovutusikäisiä pentuja kuohi?! Ja mikä hinnanalennus? Samaan hintaan nämä myydään ja ei silti olisi juridisesti pätevä.


  • MInä olen myös ostanut koiran Ruotsista. Labradoolde pentu on nyt 6 kuukautta. Älykäs, itsevarma, rohkea koira. Olemme hyvin tyytyväisiä.

   • Hienoa, että löysitte labradoodlen. Mistä kennelistä ja onko siellä mahdollisesti
    useampia koiria, että voisi kysyä pentua, tai muutaman vuoden ikäistä narttua.
    Olisi mukava saada lisätietoa.


   • Kiitos tiedoista. Ruotsin tilannetta. koirien osalta vielä odottelen, koska
    sieltä olisi helppo noutaa, suomestakin kyllä, jos on muita, kuin niitä,
    mitkä on ns. pakko steriloida, ja miksi ihmeessä. Pentuja en aikoisikaan
    teettää, mutta miksi kaikki sterilisoitava, se ihmetyttää, löytyykö pienten koirien kannalta hyvä syy? Perustelkaa ihmeessä, miksi?


   • Allergiaystävällinen kirjoitti:

    Kiitos tiedoista. Ruotsin tilannetta. koirien osalta vielä odottelen, koska
    sieltä olisi helppo noutaa, suomestakin kyllä, jos on muita, kuin niitä,
    mitkä on ns. pakko steriloida, ja miksi ihmeessä. Pentuja en aikoisikaan
    teettää, mutta miksi kaikki sterilisoitava, se ihmetyttää, löytyykö pienten koirien kannalta hyvä syy? Perustelkaa ihmeessä, miksi?

    Tässä perustelu:
    Kyseessä on vielä kehittyvä rotu , jonka rotutyypin vakiinnuttamiseksi jalostustyötä on ohjailtava ja rodun kehitystä hallittava. Leikkaamisella pyritään ohjailemaan sekä hillitsemään pentutehtailua, joita rodun suosio, korkeat pentujen hinnat sekä "allergiaystävälisyys" markkinavalttina erityisesti houkuttelevat. Kuten yleisesti on tiedossa, millekään rodulle suuri suosio ei ole tehnyt hyvää. Näin tapahtui mm. Collielle, jonka suosio räjähdysmäisesti kasvoi Lassie-elokuvan myötä. Rotujärjestöt eivät halua niin käyvän Australian Labradoodlelle, jonka suosio on lisääntynyt 2000 luvulla räjähdysmäisesti ja houkutellut alalle kaikennäköisiä kasvattajia, jotka eivät välitä rodunomaisuudesta vaan pyrkiväthttp://www.alaeu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=131&lang=enttp://www.alaeu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=131&lang=enttp://www.univet.fi/vettori/kirurgia/sterilisaatiotuottamaan pentuja mahdollisimman paljon välittämättä terveydestä tai rotutyypistä.

    Rotujärjestössä mukana olevat kasvattajat ovat sitoutuneita tuottamaan rotumääritelmän mukaisia ja terveitä yksilöitä. Kasvattajat sitoutuvat jättämään joka pentueesta korkeintaan kolme koiraa jalostustarkoitutusta varten ja muut koirat myydään lemmikeiksi kastroituna tai steriloituna. Jalostuskoiriksi jäävät koirat myydään ainoastaan vastuuntuntoisille ja sitoutuneille kasvattajille, joiden on sitouduttava rotujärjestön jäsenyyteen, sääntöihin ja määräyksiin, mikäli haluavat ostaa jalostuskoiran rotujärjestössä mukana olevilta kasvattajilta. Terveysvaatimukset ja tutkimukset ovat myös tarkoin määriteltyjä ja niiitä tulee noudattaa, mikäli haluaa säilyttää jäsenyytensä ja saada pentueen rekisteröityä.


   • Kyseessähän ei ole virallinen rotu vaikka puhuttaisiin Australian Labradoodlesta. Ne katsotaan edelleen sekarotuisiksi. Vai onko tilanne jotenkin oleellisesti muuttunut? Onko hintojen yläilmoissa piteleminen hyväksi sekarotuisille? Millä aikataululla arvelette näiden koirien saavan virallisemman statuksen?


  • Täällä kanssa yksi tyytyväinen 6 kk doodlen omistaja, vaikkakin se on 1. sukupolven otus ... :)

  • Hei ems3 ! Onko pentusi Suomesta ostettu ? Onko vanhemmat terveystutkittuja ?
   Palljonko maksoit pennusta ?

   • Hei,

    Onko tietoe tuosta allergiaystävällisyydestä Australian labradoodle vrt tavallinen labradoodle. Sen vuoksi kiinnostaa, koska tuo alergiapointti on syy kiinnostukseen juuri tätä koiraa kohtaan?


   • Koirauni kirjoitti:

    Hei,

    Onko tietoe tuosta allergiaystävällisyydestä Australian labradoodle vrt tavallinen labradoodle. Sen vuoksi kiinnostaa, koska tuo alergiapointti on syy kiinnostukseen juuri tätä koiraa kohtaan?

    Kyllä on. Laabradoodle voi olla sekarotuinen (laabradorin ja puudelin sekoitus, Lue australianlabradoodle.fi ja alaeu.com. Koirat ovat pitkän jalostustyön aikaansaamia allergiaystävällisiä koiria.....Kerron mielelläni lisää tästä ihanasta rodusta....ota yhteyttä.


   • Ja tästä löytyy tutkittua tietoa?


  • Ei ole tarkoitus loukata ketään, ihan uteliaisuuttani kysyn koska asia askarruttaa.
   Mikä tekee labradoodlesta juuri labradoodlen? Tai siis kun on just se kennel joka kasvattaa ja vaatii että leikataan, ja ymmärtääkseni rotua ei ole vielä hyväksytty suomessa ns ihan roduksi(niinku esim vaikka saksanpaimen, kultsu, mopsi jne monet muut rodut) niin mikä estää että joku ostaa labradorin ja puudelin ja risteyttää ne keskenään ja my ysitten ne pennut labradoodleina, koska periaatteessa niitähän ne pennut sitten olisivat?
   Tai vaikka tekisi sitä parin sukupolven verran, astuttaa lapukan villiksen pennun lapukan villiksen pennulla ja myy sitten ne pennut labradoodleina?
   Ja siis tosiaan tarkoitus ei ollut ketään tietämättäni loukata, olan vaan miettinyt asiaa :D

   • Mikään ei estä sekoittamasta labbista ja puudelia ja myymästä niiden pentuja labradoodeleina. Nämä pennut ei kuitenkaan ole Australian labradoodeleita. ALD:llä on yleisesti se ominaisuus, että se sopii useimmille allergisille. Labradoodelilla (labbis puudeli) ei tätä ominaisuutta välttämättä ole.

    Tästä sekoituksesta voisi kuitenkin valita testauksella yksilön/t, jotka eivät aiheuta pahoja oireita allergisille ihmisille. Tätä yksilöä voisi sitten käyttää astutukseen jonkin toisen labbis puudeli -yhdistelmän allergiaystävällisen jälkeläisen kanssa. Näiden pentuja voisi minun järjellä myydä jo Australian labradoodeleina. Siinäkin on periaatteessa se ongelma, että jos ei ole virallinen ALD kasvattaja, niin ei toimintaa katsota ainakaan kasvattajapiireissä hyvällä. Itse en välttämättä lähtisi hankkimaan pentua ei-viralliselta kasvattajalta. Virallinen kasvattaja on turvallisempi vaihtoehto, sillä hän on allekirjoittanut sopimuksen, joka velvoittaa häntä kasvattamaan ALD koiria eettisesti. Virallinen kasvattaja myös velvoittaa pennun ostajaa steriloimaan pennun kasvattajan laskuun. Tällä turvataan nuoren rodun kehitys, ettei sitten kukaan lähde tekemään epämääräisiä/sairaita yhdistelmiä ja myy niitä aitoina&terveinä ALD koirina.


   • eipähän se rotu mihinkään kehity kun jälkeläiset steriloidaan! Mistäs sitten uusia penikoit akun ensimmöinen emä käy liian vanhaksi sikiämään. Ei mitään rotua jalosteta niin ettäö kaikki penntu automaattisesta kuohitaan ja steriloidaan. rotu jalostetaan siten että joka sukupolvesta etsitään parhaita jatkamaan sukua


   • Jokaisesta pentueesta saa jättää max. 3 pentua jalostuskäyttöön, loput on sitten leikattava. Tämä lukee myös ylempänä olevassa infotekstissä, jossa perustellaan myös se miksi tälläinen leikkauttamisehto on olemassa.


   • Emmmmmmmmm kirjoitti:

    Mikään ei estä sekoittamasta labbista ja puudelia ja myymästä niiden pentuja labradoodeleina. Nämä pennut ei kuitenkaan ole Australian labradoodeleita. ALD:llä on yleisesti se ominaisuus, että se sopii useimmille allergisille. Labradoodelilla (labbis puudeli) ei tätä ominaisuutta välttämättä ole.

    Tästä sekoituksesta voisi kuitenkin valita testauksella yksilön/t, jotka eivät aiheuta pahoja oireita allergisille ihmisille. Tätä yksilöä voisi sitten käyttää astutukseen jonkin toisen labbis puudeli -yhdistelmän allergiaystävällisen jälkeläisen kanssa. Näiden pentuja voisi minun järjellä myydä jo Australian labradoodeleina. Siinäkin on periaatteessa se ongelma, että jos ei ole virallinen ALD kasvattaja, niin ei toimintaa katsota ainakaan kasvattajapiireissä hyvällä. Itse en välttämättä lähtisi hankkimaan pentua ei-viralliselta kasvattajalta. Virallinen kasvattaja on turvallisempi vaihtoehto, sillä hän on allekirjoittanut sopimuksen, joka velvoittaa häntä kasvattamaan ALD koiria eettisesti. Virallinen kasvattaja myös velvoittaa pennun ostajaa steriloimaan pennun kasvattajan laskuun. Tällä turvataan nuoren rodun kehitys, ettei sitten kukaan lähde tekemään epämääräisiä/sairaita yhdistelmiä ja myy niitä aitoina&terveinä ALD koirina.

    Missä "kasvattajapiireissä"?


   • Kennelnimetön kirjoitti:

    Missä "kasvattajapiireissä"?

    Eipä näitä kasvattijia missään koiraharrastuksissa tai tapahtumissa näy, sen verran karsastetaan tätä porukkaa, syystäkin.


  • Ahaa :D,kiitokset selvennyksestä että miten se menee

  • Ja millä kristallipallolla nähdään luovutusikäisistä pennuista ne, joiden kannattaa jatkaa sukua? Kun vasta aikuisesta koirasta näkee luonteen, rakenteen ja terveyden? Ja ei, juridisesti tuo sterilisointipakko, 10 000 uhkavaatimuksella ei ole pätevä. Suomessa koira rinnastetaan laissa kauppatavaraan. Joten yhdenkään pennunostajan ei ole pakko leikkauttaa koiraansa. Vaikka muissa maissa olisi tälläinen käytäntö, se on meillä lain vastainen.

  • Ei ole olemassakaan mitään virallisia kasvattajia kun rotukaan ei ole virallinen. Suomessa on yhdistys, jonka nimissä näitä kasvatetaan, mutta virallinen rotuyhdistyskään se ei suomessa ole. Kuka tahansa voi alkaa kasvattamaan sekoituspentuja ja perustaa yhdistyksen toiminnan ymprille.

   • Virallinen ja virallinen blaablaa.

    Ei se kennelliittokaan mikään valtionvirasto ole. Harrastusyhdistyksiä on kaikki koirajärjestöt, riippumatta kuinka vanha tai jäsenmäärältään suuri on.

    Ärsyttää vaan kun ihmiset jankuttaa ettei joku koirarotu ole "virallinen" tai "oikeesti mikään rotu" jos skl ei sitä rekisteröi. Rotu on rotu jos tietynlaisia tyypiltään vakiintuneita koiria on tarpeeksi paljon. Ihan sama rekisteröikö niitä iso yhdistys vai pikkuyhdistys.


   • No sehän ei ole virallinen rotu suomessa, sille et voi mytään.Sama jos tekis suomen ajokoiralla, ja suomen pystykorvalla pennut, ja sanois että se rotu on suomenaajopystykorva......voihan sanoa niitä miksi vaan, se ei siitä rotua kuitenkaan tee.Rotu se on vasta, kun se on roduksi hyväksytty.


   • Eli kuka tahansa voi ruveta risteyttämään paria eri rotua ja sitten julistaa sen uudeksi roduksi? Järki, älä jätä! Ja perustaa sitten yhdistyksen sen ympärille?


   • Ronttiveikko kirjoitti:

    Virallinen ja virallinen blaablaa.

    Ei se kennelliittokaan mikään valtionvirasto ole. Harrastusyhdistyksiä on kaikki koirajärjestöt, riippumatta kuinka vanha tai jäsenmäärältään suuri on.

    Ärsyttää vaan kun ihmiset jankuttaa ettei joku koirarotu ole "virallinen" tai "oikeesti mikään rotu" jos skl ei sitä rekisteröi. Rotu on rotu jos tietynlaisia tyypiltään vakiintuneita koiria on tarpeeksi paljon. Ihan sama rekisteröikö niitä iso yhdistys vai pikkuyhdistys.

    Olen nähnyt tollerin ja villakoiran sekoituksen. Pennut olivat mielettömän söpöjä. Sinun periaatteillasi minä, javkuka tahansa voisi risteyttää näitä riittävän monta sukupolvesa ja tadaa, uusi rotu on luotu! Sitten isken näille pennuille 2500 euron hintalapun ja kauppaan niitä luotettavalla myyntipuheella siitä, etteivät ne allergisoi. Perustan Tollodoo nimisen yhdistyksrn ja uskottelen pennunostajille, että kyseessä on rotujärjestö eikä pikkutyttöjen kimppalenkkikerho.


   • Tottakai voit. Keltä se on pois? Niin paitsi allergisoimattomuusväite on vähän kyseenalainen. Jos siis väittäisit 100% allergiavapaaksi. Tietääkseni labradoodleihmisetkään ei ole niin pitkälle väitteissään menny.

    Tosin, jos vain sinä ja naapurisi harrastaisitte tätä uutta risteytystäsi, en vielä nimittäisi sitä roduksi. Sen sijaan esim labradoodle on jo melkoisen tunnettu, niitä on paljon ja niiden tyyppikin ilmeisesti alkanut vakiintua. Minun mielestäni voisi vähitellen alkaa puhua jo rodusta. Riippumatta siitä rekisteröidäänkö ne kennelliittoon.

    Monia työkoiria ei rekata kennelliittoon eikä fci. Joitain ulkomailla rekisteröitäviä rotuja ei kennelliitto/fci hyväksy.

    Jos taas risteytykset kaivelee, kannattaa muistaa että monikin nykyinen fci- rotu on saanu alkunsa rotusekotuksesta. Dobermann. Lancashire heeler.

    Henkilökohtasesti mua ei kiinnosta esim labradoodle rotuna ollenkaan. Halusin vaan lisätä vähän perspektiiviä, koiraihmiset tuntuu olevan usein varsinaisia byrokraatteja..


   • No joo, kyseessä ei ole työkoira ja kyllähän näitä nimenomaan myydään noilla allergiaväittämillä. Kyllähän nyt jokainen tajuaa, että kysymys on rahasta, 2600 on huikea hinta koirasta. Ja ei kyllä muutenkaan vakuuta tuo touhu..


  • Labradoodelin omistajille tiedoksi. Vaikka kauppakirjassa on mainittu tuo koiran sterilointipakko ja omistajuuden siirtyminen vasta sen jälkeen, se EI ole juridisesti pätevä suomen lain mukaan, kyseessä on ns. kohtuuton ehto. Koiran kasvattaja ei myöskään voi hakea koiraa pois tällä verukkeella. Ja tuo 10 000 uhkasakko ei myöskään kestä lain tarkastelua.

  • Taas on labradoodle tehtaat pyörähtäneet käyntiin kevään koittaessa. Kun eläin joutuu rahantekovälineeksi, ei siitä seuraa ikinä mitään hyvää :'(

  • Suomalaiset pentutehtailijat yrittävät ratsastaa koirilla tehdyillä terveystutkimuksilla. Tutkimustuloksilla ei kuitenkaan näytä olevan väliä. Lonkkatulokset tilataan ulkomailta, ei suomesta, jokainen varmaan arvaa syyn..Jalostuskoiralla tuloksien tulisi olla priimaa, varsinkin jos sitä terveyttä muka vaalitaaan. Mutta ei, taas raha ratkaisee..

   • Kerroppa miten ihan käytännössä lonkkatulokset tilataan ulkomailta, kun joka maan kennelliitto lausuu vain omassa rekisterissä olevien koirien lonkkakuvia.


   • Sitä täytyy kysyä näiltä labradoodlelien kasvattajilta? Jos esim. koira tuotu pentuna suomeen, niin silti näkyy olevan ulkomaisia lausuntoja?! "Good" mainintaa ei skl anna, joten eipä se lausunto suomesta ole? Tosin en tiedä, ovatko kasvattajat lähettäneet niitä muutenkaan järin innokkaasti lausuttaviksi..Kun se pelkkä kuvaaminen ja tutkiminen ei ole autuaaksi tekevä, vaan ne tulokset.


   • Sinnemenisekinrotu kirjoitti:

    Sitä täytyy kysyä näiltä labradoodlelien kasvattajilta? Jos esim. koira tuotu pentuna suomeen, niin silti näkyy olevan ulkomaisia lausuntoja?! "Good" mainintaa ei skl anna, joten eipä se lausunto suomesta ole? Tosin en tiedä, ovatko kasvattajat lähettäneet niitä muutenkaan järin innokkaasti lausuttaviksi..Kun se pelkkä kuvaaminen ja tutkiminen ei ole autuaaksi tekevä, vaan ne tulokset.

    Kyllä kuvataan Suomessa ja arvioidaan myös. Jotkut järjestöt vaatii, että on tuo ulkolainen lausunto. Ei käy kenen tahansa lääkärin lausunto.


   • Doodelinomistaja kirjoitti:

    Kyllä kuvataan Suomessa ja arvioidaan myös. Jotkut järjestöt vaatii, että on tuo ulkolainen lausunto. Ei käy kenen tahansa lääkärin lausunto.

    Kuka kuvat arvioi suomessa? Entä ulkomailla?


   • Myhkäistä kirjoitti:

    Kuka kuvat arvioi suomessa? Entä ulkomailla?

    SKL lausuu Suomessa ja OFA ulkomailla.


   • Eli tässä on selvä ristiriita sen kanssa, onko suomalaisten labradoodlekasvattajien antamat terveystiedot luotettavia?! Mikäli nimittäin ymmärtää lausuntomenettelyn, joku nyt huijaa pennunostajia.


  • Olisi kiva, jos joku kasvattaja voisi valottaa tuota lonkkajuttua. Oman koiran vanhemmilla on nuo ulkolaiset lausunnot, nyt vähän epäilyttää, olenko tullut huijatuksi?!

  • Todennäköisesti olet..omalla labradoodelilla on lonkat D/E, vaikea uskoa, että vanhemmat olisivat terveitä!

  • Hei! Haluttais ostaa "aito" labradoodle. Mikä on labradoodlen oikea hinta minkä siitä kuuluu maksaa? Ja mistä semmoisen kannattaa ostaa, suomesta vai ulkomailta?

   Kaikki neuvot ovat nyt tarpeen.

  • Ihmiset oikeasti menivät tähän jo vanhaan huijaukseen? No usa:ssa on jo herätty, mutta näköjään tämä menestyy viellä muilla mantereilla.

  • Oikea hinta hyvin hoidetulla sekarotuisella koiralla olisi varmaan siinä 400-500 euroa. Kannattaa huomata, että saman näköisiä ja luonteisia koiria on puhdasrotuisinakin. Ja näiden hinta on vähän päälle tonnin. Joku 2600 on aivan järjetön hinta muotimixistä. Eikö ostajia yhtään mietitytä näiden kasvattejien salamyhkäisyys? He eivät esiinny omalla nimellään, varausmaksua pyydetään jo ennen kuin narttua on edes astutettu?! Saavatko ostajat tietoa koiran sukulaisten terveystuloksista? Mainostavat, että kattojärjestö valvoo jalostuskoirien terveyttä. Miksi sitten käytetään huono lonkkaisia koiria vanhempina? Monilla näkyy kuvissa voimakkaasti sivulle työntyneet etujalat, millä tämä perustellaan? Monella koiralla näkyy myös hyvin värjäytyneet karvat silmien ja suun alueella, ja nämä koirat ovat sitä tarkkaan harkittua, tervetttä jalostuslinjaa? Kun koirankasvatus on elinkeino, se myös näkyy valitettavalla tavalla😢

  • Barbet, kiitos tiedoista. Muutama lisäkysymys:

   1. Mikä on sinun mielipiteesi, eli kannattaisiko se ehdottomasti olla Labradoodle vaiko Goldendoodle? Mitä hyviä ja huonoja puolia kummassakin on? Puolueeton vastaus, kiitos.

   2. Siis tuo 400-500 terveestä ko koirasta olisi kyllä ok. Mistä semmoista kannattaa etsiä/kysellä?

   3. Mitä nämä Finnnish labraoodlet sekä goldendoodlet oikeasti on? Ja mitä niistä voi maksaa maksimissaan?

   4. Onko esim goldendooleissa mitään takeita allergisoimattomuudesta?

  • Jos päädyt näihin miksauksiin, et yhtään tiedä mitä olet ostamassa. Miksi olet ylipäätään päätynyt tähän valintaan? Se, aiheuttaako jokin tietty rotu tai koira oireita, on yksilöllistä. Ei näille doodeleille anneta mitään allergiatakuuta, miksiköhän?! Haluatko strerkata koiran jo pentuna, altistat sen esim luuston kehityshäiriöille? Oletko miettinyt, miksi näiden kasvattajien toiminta ei kestä päivänvaloa? Jos haluat vain pörröisen koiran ja muulla ei ole väliä, anna palaa! Tietysti sian voi ostaa säkissä halvemmallakin..

  • Aina on kiinnostanut labbis ja kultainen noutaja, mutta karvanlähtö ja yleensä märän karvakoiran haju ei ole enää meidän mieleen. Sen takia tälläinen sekarotu kiinnostaa. Oisko sulla jotain ideoita rodun suhteen?

  • Noutajat rakastavat uimista, mutta mikä tahansa koira märkänä haisee. On paljon rotuja, joista ei lähde karvaa. Ne vaativat joko sen, että itse trimmaat tai maksat trimmauksen. Vesikoirat voisivat yksi vaihtoehto, portugalin vesikoira, lagotto?

  • Barbet ja muutkin!

   Antakaa lisää ehdotuksia meille sopivista koiraroduista. Elli ei tarvi olla metsästysviettiä. Koko ja olemus saisi olla kultaisen tai labbiksen tasoa (ja ei mikään pikkukoira) ja olisi tosi hienoa jos olisi semmoinen kikkarakarvainen (ei tosin ihan pakko)...

   • Isovillakoira, turkki on helppo pitää itse lyhyenä.


  • Labradoodlen turkki on todella työläs, metsässä kerää kaikki roskat, syksyllä kurat. Meillä ammattitrimmaaja hoitaa koiran turkin kahden kuukauden välein, helpompi hoitaa on on lyhyt. Maksaa noin 80 e kerta.

  • https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Labradoodle

   Tossa wikipedia linkki selventämään, mikä on labradoodle.

   Eli Suomessa on kahdenlaisia labradoodleja. Australian Labradoodleja ALD, jolla on oma kattojärkjestö ALAEU, joka mm velvoittaa että kaikki muut paitsi jalostuskoirat steriloidaan/kastroidaan. ALD roduissa on alkuperäisrotujen (villa ja labradori) lisäksi mm. cockeria, vehnäterrieriä ja Irlannin vesispanielia.

   Sitten on ns. Origin Labradoodle, jota nimitetään aina sen maan mukaan, jossa sitä kasvatetaan, eli Suomessa Finnish Labradoodle FLD. Se on villakoiran ja labradorin sekoitus eri sukupolvissa ja eri kokoluokissa.

   Molemmat rodut ovat Suomen Kennelliiton mukaan sekarotuisia. ALD hinnat ovat Suomessa ja maailmalla alk 2600€. Origin labradoodle hinnat ovat maailmalla alk 1200£, Suomessa FLD alk 1200€. Labradoodle on suosittu roturisteytys. Sillä on mahtava luonne, hyvä terveys yleisluontoisesti ja turkki on irtoamaton, joten ei ihme, että se on suosittu! <3

  • Hei ! Puhutaanko tässä Australian labradoodlesta, labradoodlesta vai goldendoodlesta ? Suomalaiset Australian labradoodle kasvattajat jotka ovat Suomen Australian labradoodle yhdistykseen jäseninä, kuuluvat myös rotujärjestöön: ALAEU tai MDBA. Jalostukseen käytettävät koirat terveystutkitaan: lonkat, kyynäreet, polvet, silmät, myös aika laaja DNA-tutkimus tehdään.
   Goldendoodeleista ei varmastikaan ole takeita allergiaystävällisyydestä.
   Finnish labradoodeleista ei mitään tietoa, mistä ja kuka sen on keksinyt ??

  • Jos on allerginen koirille, ei sekarotuinen koira ole ratkaisu allergiaan. Juuri sekarotuisten koirien ostaminen lisää pentutehtailua. Allergisen ihmisen kannattaa hankkia itselleen paristokoira, näin allergia pysyy kurissa ja jää pennuttamisen ongelmat pois. P.S järjen käyttö on sallittua.

  • Ei ole olemassa koirarotua, jolla olisi takuu allergiystävällisyydestä, mitä sillä nyt halutaankin ymmärtää. Kysymyksessä on myyntikikka..aikanaan kun adl koiria kehiteltiin sokeille, myi silloinen opaskoirakoulu koiria myös ulkopuolisille. Nämä koirat olivat jalostukseen ja työtehtäviinsä sopimattomia. Ne aiheuttivat allergiaa ja niillä oli luonneongelmia. Näistä jämäkoirista sitten hankkeeseen liittymättömät yksityiset ihmiset "loivat" tämän risteytyskoiran, jota nyt kovasti roduksi kutsuvat. Ja jos suomalaisilla koirilla olisi hyvät terveystulokset, niitä ei tarvitsisi pimennossa pitää. Miksi muuten kasvattajat eivät vastaa esimerkiksi tällä palstalla esitettyihin kysymyksiin?

  • Uppista

   • Hei "Hintakartellikasvikset" ja "Rahaapennuilla" , tiedoksi ! ALD:n terveystuloksia ei pidetä pimennossa ! Löytyy kasvattajien kotisivuilta ja rotujärjestöjen rekistereistä.


   • Tietämättömyyttä kirjoitti:

    Hei "Hintakartellikasvikset" ja "Rahaapennuilla" , tiedoksi ! ALD:n terveystuloksia ei pidetä pimennossa ! Löytyy kasvattajien kotisivuilta ja rotujärjestöjen rekistereistä.

    Yhdenkään kasvattajan sivuilta en löytänyt heidän kasvattamien pentueiden terveystuloksia?


   • Mistälöytyy kirjoitti:

    Yhdenkään kasvattajan sivuilta en löytänyt heidän kasvattamien pentueiden terveystuloksia?

    Juu, eipä ole eikä ole koskaan ollutkaan edes ne terveystulokset mitään julkista tietoa, toisin kuin väitetään. Edes siitä ei olla osattu antaa yhteneväistä ja loogista tietoa, kuka ne muka-tehdyt-terveystutkimukset lausuu ja millä ammattitaidolla.


  • Kasvattajien kotisivuilta, joista ei edes selviä, kuka kyseinen kasvattaja on?! Ja jokainen tietää, että ulkomailta on helppo ostaa halutunlaisia terveystuloksia..Jos nämä rahan perässä juoksevat "kasvattajat" seuraavat tätä keskustelua, miksi he eivät vastaa kritikkiin, jota täällä on esitetty? Esimerkkinä vaikka se, että vaatimus koiran steriloinnista/kastraatiosta on suomen lain vastainen?

   • En minäkään laittaisi nimeäni kotisivuille. On tälläisiä kaikkitietäviä sekopäitä täälläkin kirjoittelemassa!


   • Hohhoijaaa kirjoitti:

    En minäkään laittaisi nimeäni kotisivuille. On tälläisiä kaikkitietäviä sekopäitä täälläkin kirjoittelemassa!

    No nytpä vitsin murjaisit ja samalla paljastit korttisi! Sekopäisiä jorinoita ei kenenkään tarvitse pelätä niin paljoa, että piilottelee kuin pupujussi. Mutta koska kaikki on täyttä totta, niin eihän sitä tietenkään uskalla omalla nimellään toimia.

    Normaalisti koirankasvattajien kotisivuilta ilmenee jopa ne nimet, koska ei ole tarvetta pitää päätä puskassa, mutta labradoodelikasvattajista ei taida kukaan kestää edes omasta mielestään päivänvaloa.

    Milläs nimellä muuten itse kasvatat? Ethän sinä sitä uskalla kertoa, sehän on selvää. Huvittavaa, ettet ole vastannut yhteenkään kysymykseen, jotka kaikki ovat varsin olennaisia ja joihin vastaamalla olisit saanut puhdistettua labradoodlekasvattajien mainetta. Paitsi ettet tietenkään olisi saanut puhdistettua mitään, sillä kaikki täällä esitetyt väitteet ovat totta ja niitä on siksi paha selitellä millään. Siksi et niihin voi vastata, mutta tuo nimiasia kuitenkin ylitti nurinakynnyksesi. Todistit siis seuraavasi ketjua, mutta kysymykset väistät onnistuneesti ja syystäkin. Nyt naurattaa ja paljon. :D


  • Kyse ei ole kohtuuttomasta sopimusehdosta. Sopimusvapauden mukaisesti jokainen voi harkita itse sitoutuuko allekirjoittamaan tällaisen sopimuksen, kyse ei ole mistään ihmisen perusoikeudesta omistaa koira tai varsinkaan omistaa juuri ALD. Koko yhteiskuntamme perustuu sopimussitovuuden periaatteelle, eikä täysin vapaaehtoisessa sopimussuhteessa voida puhua edes tämänsuuruisen uhkasakon kohtuuttomuudesta. Omistajuus siirtyy vasta sopimusehdon eli leikkauttamisen myötä. En tiedä mistä näitä maallikkojuristeja aina sikiää neuvomaan sopimusjuridiikasta, kannattaa kysyä ihan oikealta juristilta asiaa jos yhtään mietityttää. Koiraharrastajat ovat asiantuntijoita taas ihan muissa asioissa.

   • Nyt puhut palturia joko tahallasi tai tietämättömyyttäsi.

    Leikkautusehto nimenomaan ON kohtuuton sopimusehto, jos nimenomaan kyseiseen ehtoon viittasit. Jos labradoodlekasvattajat ja -harrastajat olisivat suorittaneet kennelliiton kasvattajakurssit, niin tietäisivät tämänkin. Siellä tämäkin asia käydään läpi ja esitellään jopa oikeita tapauksia, joissa on ihan poikkeuksetta käynyt ohraisesti nimenomaan kasvattajalle.

    Koira on Suomen lainsäädännössä tavaraan rinnasteinen. On totta, että tavaraa myydessä on käytössä sopimusvapaus, mutta sitä rajoittaa kohtuullisuuden vaatimus. Toisin kuin väität, omistusoikeus siirtyy HETI aivan kuten vaikkapa sijoitussopimuksessa; kaikki muu on vain lisäehtoja, jotka voidaan tulkita joko kohtuullisiksi tai kohtuuttomiksi. Kohtuullinen leikkautusvaatimus voi olla vain, jos ostaja saa sitä vastaan hyvityksen, kuten vaikkapa huomattavan hinnanalennuksen. Lisäksi hinnanalennuksen määrä ja syy täytyy olla selvästi sopimukseen merkittynä.

    Myyjä ei ilman hinnanalennusta (eli ehdon kohtuullistamista) voi päättää, mitä ostaja omaisuudellaan tekee. Koiran myyjä ei siis voi pakottaa leikkuuttamiseen sen enempää kuin vaikkapa asunnon myyjä voi pakottaa ostajan tekemään asunnossa remonttia myynnin jälkeen. Tämä asia ei muutu miksikään, vaikka kuinka olisi allekirjoitukset sopimuksessa, sillä kohtuullisuusvaatimus on lain edessä tärkeämpää kuin allekirjoitukset.

    Edellä kirjoittamani on VARMAA TIETOA, joten lopeta valehtelu ja ota asioista selvää. Kenenkään ei ole pakko noudattaa kohtuutonta sopimusehtoa, ja jos siitä alat kitisemään, niin saat kuulla saman tarvittaessa viranomaistaholta.


  • Tätä juuri tarkoitan, eräät ihmiset puhuvat suu vaahdossa juridiikasta kennelliiton lyhyen kurssituksen käyneenä kuin asiantuntijoina. Usein kyse on intohimoisista koiraharrastajista jotka mesoavat samaan tapaan eri foorumien koirapalstoilla päivät pääksytysten.
   Sanotaan nyt vaikka niin että olen perustellusti eri mieltä asiasta eikä alempien tuomioistuinten yksittäisillä päätöksillä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä vaikka joku kennelliiton kurssijuristi olisi näin erheellisesti opastanutkin. Turha alkaa luennoimaan esineen kaupasta minulle.

   Kannustan jokaista pyytämään tarvittaessa vaikka konsultaatiota ammattilaiselta. Tässä ei ole kyse kennelliittoon kuuluvien kasvattajien vakiosopimuksista tai niiden ehtojen tulkinnasta.

   Omaa harkintaa saa ja pitää käyttää. Älkää siis ryhtykö toimenpiteisiin sen perusteella mitä minä tai kukaan muukaan sanoo Suomi24-palstalla. Tämä jää osaltani tähän.

   • Sinä olet tässä täysin yksiselitteisesti väärässä, joten minäkin kehotan erittäin painokkaasti ketään ottamasta mitään tänne rustaamaasi vakavasti. Kauppaa koskevia lakipykäliä et uusiksi saa muokattua, vaikka mitä toinen toistaan sekopäisempiä ehtoja kauppakirjoihin rustailisit. Myyjä ei ole oikeutettu päättämään kaupan kohteesta sen myytyään saati saa omistusoikeuden siirtoa lykättyä millään lisäehdolla rahojen vaihdettua taskua. Piste. Että kyllä on sairasta porukkaa labradoodleporukassa.


  • Uskomatonta touhua. Kuten moneen kertaan sanottua, lisäehdot ovat _laittomia_, jollei niitä ole tavalla tai toisella tehty ostajan kannalta kohtuullisiksi. Yleisesti otettuna vain kunnon hinnanalennus voi tehdä kohtuulliseksi vaatimuksen, joka rajoittaa omistajan päätösvaltaa omaisuudestaan. Lähtökohtaisesti omistaja päättää täysivaltaisesti omaisuudestaan, joten sen rajoittaminen laillisin keinoin on hankalaa; esim. sijoituskoirat joutuu tämän takia antamaan käytännössä ilmaiseksi.

   En ole leikkaamista vastaan, jos se tehdään oikeista syistä. Mutta jos leikkaamista vaaditaan siksi, että "kasvattajat" pelkäävät monopoliaseman menetystä ja siitä johtuvaa hintojen laskua, niin kyllä on mielivaltaista ja moraalisesti vähintäänkin epäilyttävää puuhaa. Hävetkää!

   Leikkaaminen ei nimittäin ole niin ongelmatonta kuin jo jonkin aikaa on haluttu väittää. Tämän ymmärtää kyllä, jos tajuaa hormoneista yhtään mitään.

   Testosteronin puutos on linkitetty mm. diabeteksen syntyyn ja aiheuttaa esim. epäedullista rasva-lihasmassa-suhdetta (liikalihavuutta ja huonoa lihaskuntoa). Normaalit testosteronitasot vaikuttavat mm. normaaliin luuntiheyteen.

   Estrogeeni vaikuttaa todella isolta osin koko kehoon, sillä estrogeenireseptoreita on mm. aivoissa, keskushermostossa ja luissa - se pitää mm. luut vahvoina ja terveinä.

   Myös progesteroni vaikuttaa koko kehoon; sillä on vaikutusta mm. immuunijärjestelmään, kilpirauhasen toimintaan ja niin päin pois.

   Niinpä koirien leikkaamisen tiedetään (nimenomaan tiedetään, ei epäillään) vaikuttavan mm. seuraavasti:
   1. Aiheuttaa käytösongelmia.
   2. Vaikuttaa luiden ja nivelten hyvinvointiin epäsuotuisasti ja lisää siksi riskiä esim. lonkkavikoihin molemmilla sukupuolilla (tutkittu mm. kultaisillanoutajilla).
   3. Lisää riskiä useisiin syöpätyyppeihin (mm. luusyövän riski kasvaa moninkertaiseksi, tutkittu ainakin rottweilereilla).
   4. Aiheuttaa umpieritysjärjestelmän häiriöitä; umpieritysjärjestelmän kuuluisi tuottaa hormoneja, jotka kontrolloivat monia tärkeitä ruumiintoimintoja (mm. sydämen toimintaa, luiden ja kudosten kasvua, kaloreiden muuttamista energiaksi jne. jne. jne.). Tämä onkin tärkeässä osassa siinä, tuleeko koiralle hormonitoimintojen kontrolloimia ongelmia, kuten kasvuhäiriöitä, kilpirauhasongelmia, diabetesta jne!
   5. Pisteenä i:n päälle lisättäköön inkontinenssiongelmat varsinkin nartuilla, turkinlaadun huonontuminen sekä yhteys pitkäikäisyyteen: leikattujen koirien on havaittu kuolevan nuorempina, varsinkin narttujen.

   Jos leikkaus suoritetaan vasta selvästi myöhemmin (muistaakseni aikaisintaan neljän vuoden iän tietämillä), niin ongelmia ei tutkimusten mukaan ilmene samoissa määrin. Hormonit eivät joka tapauksessa ole mitään yhdentekeviä lisävarusteita! Ne ovat olemassa äärettömän hyvistä syistä, eikä ainoa syy piile suvunjatkamisessa, ja vaikuttavat kokonaisvaltaisesti niin fyysiseen kuin psyykkiseen hyvinvointiin. Itsekkäistä syistä leikkaamisen vaatijat sietäisivätkin hävetä silmät päästään!

  • En yhtään ihmettele ettei Australian labradoodlen omistajat jaksa käydä näillä sivuilla edes vilkaisemassa, niin yksipuolista ja negatiivista juttua taas. Vaan koskapa koiraharrastajat tai kissaharrastajat olisivat mistään asiasta olleet yhtä mieltä ;)

   Meillä on perheessä aito australian labradoodle. Päädyimme tähän siksi että allerginen astmaatikkomme ei saanut ko. koirista oireita, testasimme kyllä useita allergiaystävällisiä rotuja ennen tätä. Melkein kaikki näistä koirista on allergiaperheissä, mutta mikään koirarotu ei ole allergiavapaa ja näistäkin koirista tulee oireita osalle ihmisistä! Pitää myös muistaa että jokainen koira on yksilö asian suhteen eikä yksi koira edusta koko rotuaan.

   Oma koira polveutuu kauas kehittyvän rodun alkujuurille ja ei siis ole labbiksen ja villiksen "rakkauslapsi". Koska tämä ei ole vielä virallinen rotu (toivottavasti pitkään aikaan) sen jalostustyötä valvotaan tarkasti ja leikkausvaade johtuu ajatuksesta että pentuja tekevät vain rotujärjestön hyväksymät kasvattajat jotka ovat velvoittautuneet tiukkoihin eettisiin sääntöihin ja terveysvaatimuksiin- ja tutkimuksiin. Omasta mielestäni leikkaus on pienempi paha kuin se että kuka vain voisi teettää pentuja ja rodun kehitys olisi mahdollisesti hallitsematonta kuten monissa muissa roduissa on valitettavasti käynyt. Uskon että tulevaisuudessa leikkausvaatimus poistuu ja hinnat laskevat normaalille tasolle, nämä seikat vain ovat tämänhetkisen tilanteen takia pakollisia pahoja. Tosiasiahan on se että eläinlääkäritkään eivät ole yksimielisiä leikkauksen hyödyistä ja haitoista ja käytännöt vaihtelevat maittain. Omaa koiraa en automaattisesti olisi leikkautanut ellen olisi siihen ostohetkellä sitoutunut, mutta ymmärrän toisaalta syyt leikkausvaatimuksen takana koska kyse on kehittyvästä rodusta. Ymmärrän hyvin että asia nostaa tunteita puolin ja toisin.

   Koko asian voi tietenkin nähdä myös toisinpäin ja kasvattajat pelkkänä rahanhimoisina puoskareina. Kasvattajaksi voi toisaalta pyrkiä jokainen halukas ja totuus asiasta on varmasti jossain näiden kahden ääripään välissä. Australian labradoodlen kohdalla ei kuitenkaan siis missään nimessä ole kyse mistään pentutehtailusta vaan vastuullisesta kasvatuksesta.

   Tällä hetkellä kysyntä ja tarjonta näiden koirien kanssa ei kohtaa ja tämä on varmasti nostanut hintaa tarpeettomasti. Jokainen ihminen voi äänestää jaloillaan mutta on myös kohteliasta kunnioittaa muiden valintoja. En minäkään ymmärrä joidenkin omasta mielestäni liian pitkälle jalostettujen ja suoraan sanoen sairaiden rotujen harrastajia mutta en katso oikeudekseni mennä avautumaan ihmisille heidän koiristaan.

   Oma kokemus on se että nämä koirat ovat ystävällisiä, pehmeitä ja tasapainoisia, aivan ihania perheenjäseniä ja harrastuskavereita vaikka mihin, kertaakaan ei ole kaduttanut tämä valinta ja varmasti jossain vaiheessa otamme toisenkin koiran ja sekin tulee olemaan (kauhistus sentään!) Australian labradoodle.

   Täytyy vielä sen verran sanoa että oma aika laaja kokemukseni on että näiden koirien omistajat ovat hyvinkin perehtyneitä ja asiaan vihkiytyneitä koska moni meistä on tehnyt paljon töitä löytääksemme sopivan koiran. Koiraharrastus ei myöskään ole itsestäänselvä asia vaan suuri etuoikeus ihmiselle joka on ollut koko elämänsä allerginen eikä ole voinut olla edes samassa huoneessa koiran kanssa. En siis koe että minut olisi tässä höynäytetty mitenkään ostamaan ylihintaista sikaa säkissä. Toisaalta en ole koskaan pitänyt koiria eriarvoisena rodun tai sekarotuisuuden perusteella. Minulle on tärkeintä että koira on terve ja hyväluonteinen. Tietenkin minäkin odotan kovasti että hinnat jossain vaiheessa laskevat.

   Pelkästään hinnan takia olisimme tietenkin päätyneet eri rotuun jos se olisi ollut mahdollista, ja ymmärrän ettei monikaan ei allergia-perhe valitse tätä rotua hinnan takia. Myös turkissa on paljon hoitamista.

   Kaikki on niin suhteellista, varmasti jokaiselle se oma koira on korvaamaton kun sen on kasvattanut pienestä tuhnunenästä aikuiseksi koiraksi. Mielestäni keskustelu siitä mikä on sopiva hinta koiralle on muutenkin absurdia maailmassa jossa esimerkiksi autosta maksetaan mukisematta 20t.

   Kun noita edellisiä kirjoituksia lukee niin nuo raivoisat puheenvuorot vastaan koirarotua josta ei ole edes mitään kokemusta kertovat kaiken tarpeellisen puheenvuorojen käyttäjistä. Asiallinen keskustelu ei koskaan ole ollut näiden paikkojen valttikortti, se on tietysti selvää.

   Tässä siis vaan omia ajatuksiani ettei keskustelu olisi niin kovin yksipuolista. Jos joku on edelleen kiinnostunut tästä ihanasta rodusta (tiedän ettei ole virallinen rotu) niin kannattaa soitella suoraan harrastajille tai kasvattajille joilla on oikeaa tietoa asiasta tai tutustua järjestön sivuihin. Täällä kun keskitytään vaan mustamaalaamaan koko sakki ja välitetään osin virheellistäkin tietoa.

   • Surullista, että sinutkin on aivopesty ajattelemaan, että asiat nyt vain ovat siten kuin ovat siksi, että niin sanotaan. Tämä johtuu toki jo siitä yksinkertaisesta faktasta, että olet itse päätynyt hankkimaan labradoodlen. Omista tekemisistään voi olla hankalaa tehdä laajempaa ja puolueetonta analyysia.

    "...jalostustyötä valvotaan tarkasti ja leikkausvaade johtuu ajatuksesta että pentuja tekevät vain rotujärjestön hyväksymät kasvattajat jotka ovat velvoittautuneet tiukkoihin eettisiin sääntöihin ja terveysvaatimuksiin- ja tutkimuksiin."

    Mistä lähtien leikkaamattomuus on johtanut samantien kasvatukseen? Samalla ajatuksella voitaisi yhtä hyvin vaatia lisäehtona, ettei koiraa saa käyttää kasvatukseen. Mutta ei, vaaditaan nimenomaan leikkaamista. Olipa se syy mikä vain, niin laiton kyseinen sopimusehto joka tapauksessa on. Eettisyydellä ei siis kannata jeesustella. Asian tekeminen niin hankalaksi kaiken lisäksi todennäköisemmin vain auttaa "alamaailman" syntymistä, jolloin epämääräiset kasvattajat ovat entistä epämääräisempiä.

    "Uskon että tulevaisuudessa leikkausvaatimus poistuu ja hinnat laskevat normaalille tasolle, nämä seikat vain ovat tämänhetkisen tilanteen takia pakollisia pahoja."

    Niinhän sinut on aivopesty ajattelemaan, mutta yritäpä löytää väitteelle järkiperäiset perusteet. Kuten yllä jo vihjailin, kasvatus ei johdu leikkaamattomuudesta, se vain mahdollistaa sen. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa. Pilviä hipovat hinnatkaan nyt eivät ainakaan mikään välttämättömyys ole. Hintoja pidetään kaksinkertaisena normaaliin nähden vain siksi, että voidaan. On niin paljon kivempaa saada pennut myytyä kaksinkertaiseen hintaan - oih niin eettisesti tietenkin. Tämän mahdollistaa tuo tarkoin vaalittu monopoliasema, josta siksi taistellaan kynsin hampain. Varsinkin varhain suoritetusta leikkauksesta on paitsi terveyshaittoja, myös harrastusta haittaavia seikkoja. Parhaat harrastuskoirat ovat nimenomaan leikkaamattomia, mutta tämähän ei labradoodlekasvattajia haittaa. Koiria mainostetaan oivina harrastuskoirina, mutta tosiasiassa koirat myydään vai kotikoiriksi tai korkeintaan puolivillaiseen harrastukseen.

    "Jokainen ihminen voi äänestää jaloillaan mutta on myös kohteliasta kunnioittaa muiden valintoja. En minäkään ymmärrä joidenkin omasta mielestäni liian pitkälle jalostettujen ja suoraan sanoen sairaiden rotujen harrastajia mutta en katso oikeudekseni mennä avautumaan ihmisille heidän koiristaan."

    Tässähän ei nyt ollut kyse roduista tai roduttomuudesta, joten mieti nyt ihmeessä kaksi kertaa ennen kuin tuot keskusteluun totaalisen irrelevantteja argumentteja. Kyse ei myöskään ollut sinänsä harmittomista valinnoista, vaan selvästi ja yksiselitteisesti lain vastaisista lisäehdoista sekä moraalittoman korkeista hinnoista.

    "...näiden koirien omistajat ovat hyvinkin perehtyneitä ja asiaan vihkiytyneitä koska moni meistä on tehnyt paljon töitä löytääksemme sopivan koiran."

    Niin no, työtä joutuu useimpien rotukoirienkin etsijä tekemään, mutta labradoodlejen kohdalla ne halutaan vaikka väkisin pitää mahdollisimman kiven alla. Perehtyneisyys on tässä kohtaa synonyymi aivopesulle ja koska sopimusehdot tosiaan ovat lain edessä kohtuuttomat, niin sehän kätevästi valikoi vain "vihkiytyneet" ostajat, joille tämä kuulostaa normaalilta.

    "Mielestäni keskustelu siitä mikä on sopiva hinta koiralle on muutenkin absurdia maailmassa jossa esimerkiksi autosta maksetaan mukisematta 20t."

    Olihan tämä vitsi? Jollei ollut, niin joudun lyömään kanssasi hanskat tiskiin. Kyse ei selvästikään ole enää mielipide-eroista vaan siitä, että olet yksinkertaisesti pihalla kuin lumiukko. Lumiukkoa on turha yrittää houkutella sisälle. Muille kuitenkin sanon, että samalla idiootinlogiikalla ylihinnoitelluista autoistakaan ei pitäisi mutista, sillä asunnot maksavat helposti 200 000€. Jokaiselle aivopesun välttäneelle lieneekin selvää, että koirien hintoja verrataan muiden koirien hintoihin, autojen hintoja muiden autojen hintoihin ja asuntojen hintoja muiden asuntojen hintoihin.

    "...raivoisat puheenvuorot vastaan koirarotua josta ei ole edes mitään kokemusta kertovat kaiken tarpeellisen puheenvuorojen käyttäjistä. ... Tässä siis vaan omia ajatuksiani ettei keskustelu olisi niin kovin yksipuolista. ... Täällä kun keskitytään vaan mustamaalaamaan koko sakki ja välitetään osin virheellistäkin tietoa."

    Oma piiloaggressiivinen tyylisi panetella muita ei ole sen parempi, vaikka vain muissa vikaa sattuneesta syystä näetkin. Mielipiteitä ei myöskään olla jaeltu - edelleenkään - rodusta tai roduttomuudesta, vaan labradoodlejen kasvattajista laittomine sopimusehtoineen. Keskustelu ei kaiken lisäksi ole ollut yksipuolista, vaan kommentteja on kyllä puolesta ja vastaan. Noin valikoivaa lukemista ei siis kannata harrastaa, sillä siitä välittömästi kiinni jääminen on aika noloa. Ja kerropas nyt vielä, missä kohtaa on esitetty virheellistä tietoa - paitsi tietenkin sinun ja muiden labradoodlejen puolestapuhujien kommenteissa?


   • Heh heh! Sinä siis olet sitä mieltä, että leikkausvaatimus sairaine uhkasakkoineen estää kaikkia kasvattamasta labradoodeleita ja överi hintakin on vain välttämätön paha. Heti perään kuitenkin väität, että leikkausvaatimus tulee tulevaisuudessa poistumaan ja hinnatkin laskevat NORMAALEIKSI. Huomaa, että sinä käytit sanaa normaali, en minä. Eli onko sen hinnan normaalia olla näin sairas vai ei, täh? Unohtuipa sekin tosiasia, että nimenomaan överi hinta houkuttelee osaltaan vaikka ja ketä tienaamaan asuntolainan lyhennykset.

    Ja onko yllä mainitusta ristiriitaisuudesta pääteltävissä, että tulevaisuudessa sillä ei sitten ole niin väliä, kuka labradoodeleita kasvattaa? Kun kerran leikkausvaatimus, jota tuolla pee askalla perustellaan, tulee tulevaisuudessa poistumaan. Tämä todisti sen väitteen, että todellisuudessa syy leikkausvaatimukseen ja överihintoihin on jokin ihan muu kuin väitetty. Huono tekosyy on huono tekosyy vaikka voissa paistaisi.

    Labradoodelit eivät ole sen allergiaystävällisempiä kuin monet virallisetkaan koirarodut, se ei ole sen kummoisempi harrastuskaveri kuin monet muut viralliset rotukoirat (varsinkin leikkausvaatimuksen takia) eikä mikään muukaan myyntipuhe mene läpi kuin itsenäiseen aivotyöskentelyyn kykenemättömiltä. Ei siis ole kovin hankalaa arvata, mikä on todellinen syy muotiseropin kasvattamiseen. Todisteet, eli överi hintapolitiikka ja leikkausvaatimus, puhuvat puolestaan.


  • Ihan käsittämätöntä, että joku voi ajatella natsimeiningin olevan normaalia. Ja tällä meiningillä sitten perustellaan normaaliutta. Itseään toteuttava väite ja kaikkien ulkopuolisten silmin katsottuna täysin mielivaltainen. Toivottavasti vielä jokin kaunis päivä joku haksahtanut järkiintyy ja tekee tarvittaessa vaikka käräjillä asti koiransa kasvattajasta varoittavan esimerkin. Inhottavaa ihmisten hyväksikäyttöä nyhtää ryöstöhintoja vain siksi, että poloiset ovat valmiita maksamaan "harvinaisuudesta" mitä vain.

  • Huoh, tätä juuri tarkoitan. Nämä kaksi edellistä taitavat päivystää täällä ihan päätyönään ku väĺittömästi tulee kimakkaa vastausta :)
   Edelleen allekirjoitan kaiken kirjoittamani vaikka sitä miten purkaisi tupajumi osiin ja koittaisi käännellä ylösalaisin. Salaliittoteoria säännöllisestä aivopesusta tuntuu siis toimivan kohdallani, olen jo kauan sitten menetetty tapaus. Tästä opimme nyt ehkä vain sen että kun kahdella ihmisellä on niin toisistaan poikkeava käsitys samasta asiasta niin ainoa asia josta voidaan sopia on se että ollaan asiasta eri mieltä.

   Kaikissa roduissa on omat ongelmansa ja näkisin että tämän rodun ongelmat on sieltä pienimmästä päästä.

   Minäpäs lähdenkin tässä ylihintaisen seropini kanssa pienelle iltakävelylle, keli on mukavan kirpakka mutta pakkaset antavat vielä odottaa itseään. Erityisesti seropini osaa arvostaa näitä syyskelejä, itse tykkään kesän lämmöstä.

   • Ja juuri tätä minä tarkoitin aivopesulla. Puolustuspuheet ovat ympäripyöreitä kuin poliitikolla konsanaan ja vain muut ovat syyllisiä johonkin, jota kaikin mokomin teet kuitenkin itse. Onko se sinusta tosiaan välittömästi vastaamista, jos saat vastauksen aikaisintaan kolmen tunnin päästä keskustelussa, joka herätti mielenkiinnon jo eilen? Itse vastasit vielä nopeammin, joten nyt osui omaan nilkkaan - taas!


   • LuuloVsTieto kirjoitti:

    Ja juuri tätä minä tarkoitin aivopesulla. Puolustuspuheet ovat ympäripyöreitä kuin poliitikolla konsanaan ja vain muut ovat syyllisiä johonkin, jota kaikin mokomin teet kuitenkin itse. Onko se sinusta tosiaan välittömästi vastaamista, jos saat vastauksen aikaisintaan kolmen tunnin päästä keskustelussa, joka herätti mielenkiinnon jo eilen? Itse vastasit vielä nopeammin, joten nyt osui omaan nilkkaan - taas!

    Taisi keskustelu olla siinä mielessä yksipuolista, että yksi ja sama hölmöläinen niin eilen kuin tänäänkin yritti puolustella toimintaansa. Ei kovin moni kuvittelisikaan, että labradoodleporukka järjissään on ja tännekin on nyt eksynyt vain yksi, vaikka yrittikin tänään tekeytyä toiseksi kommentoijaksi.


   • Oliko itse aiheesta esittää vasta-argumenttia? Eipä tietenkään, siksi öliset täysin asian ulkopuolelta ja yrität kääntää huomiota itse asiasta muihin palstalaisiin. Tuo on niin moneen kertaan nähtyä, ettei mene läpi.


   • ohnrvduf kirjoitti:

    Taisi keskustelu olla siinä mielessä yksipuolista, että yksi ja sama hölmöläinen niin eilen kuin tänäänkin yritti puolustella toimintaansa. Ei kovin moni kuvittelisikaan, että labradoodleporukka järjissään on ja tännekin on nyt eksynyt vain yksi, vaikka yrittikin tänään tekeytyä toiseksi kommentoijaksi.

    Pistin saman merkille. Henkilö, joka 15.10. aloitti keskustelun nimimerkillä PactaSuntServanta on sama henkilö kuin eilen keskustelun aloittanut EiPelkkäänTurkkiinKatso. Jatkoi siitä sitten kerran toisellakin nimimerkillä samoina päivinä. Jos ihmisellä on niin pahasti persoona hukassa, että pitää yrittää tekeytyä eri henkilöiksi, niin tämä nyt viimeistään todistaa, ettei sen sanomisissa ole päätä eikä häntää. Myös se on hälyttävää julistamansa asian kannalta, että kumpanakaan päivänä sillä ei ollut esittää alkeellisintakaan vastaväitettä aiheen tiimoilta vaan alkoi monkumaan ihan muusta kuin kakara.


  • Kasvattajat pimittävät kasvattiensa, kuten myös omien koiriensa sairauksia. Omalla koirallani on sököt lonkat ja vuoden, ilmeisesti allergiasta johtuva hiiva kierre. Kasvattaja ei ole kehoittanut koirani sisaruksien omistajia luustokuvaamaan omia koiriaan, vaikka tiedossa on, että kyseessä on perinnöllinen sairaus. Koiran eläinlääkärikuluihin on uponnut vuodessa 1600 euroa. En ole leikkauttanut omaa koiraani, sen terveys on ollut niin huonolla tolalla, lisäksi se pahasti lonkkavikaisena tuskin elää pitkään. Olen itse lakimieheltä kysynyt, onko minun pakko leikkauttaa sairas koira, koska olen sopimuksen alkekirjoittanut. Vastaus oli EI, kyseinen sopimus on kohtuuton, ja eipä ole haastetta kuulunut. Rotua kaupattiin terveenä ja tasapainoisena. Unohtui mainita, että luonteissakin on kuraa, arkoja koiria on paljon, mutta kun toiminta ei ole rehellistä..

  • Voisikos tuo vänkääjä kertoa tarkemmin, mihin kasvattajat oikein yhdistyksen velvoittamina sitoutuvat näitä seropeja kasvattaessaan? Yhdistyksen etusivulla nimittäin lukee, ettei se velvoita kasvattajia toimimaan tiettyjen toimintatapojen mukaisesti. :D

  • Jos kuuluvat suomalaiseen yhdistykseen, seettä ei velvoita kasvattajia mihinkään. Tämä on kyllä perin juurin kummallista, sillä kyseistä yhdistystä pyörittävät nimenomaan kasvattajat. Yhdistys näyttää toimivan vain kasvattajien mainospaikkana. Kasvattajat eivät halua sen myöskään toimivan rotuyhdistyksenä, miksiköhän ei?! Kun kasvattajat viittaavat rotuyhdistykseen, he tarkoittavat sillä ulkomaalaista järjestöä, tämä on se taho, joka heille näitä vaatimuksia esittää. Moni pennunostaja ei tätä kiemuraa ymmärrä, mutta toiminta saadaan kuulostamaan luotettavalta. Eivätkä suomalaiset kasvattajat edes halua rodun virallistamista suomessa. Tällöin toimintaan puuttuisi suomen kennelliitto. Se ei hyväksyisi kauppaehtona esimerkiksi leikkauspakkoa. Muutenkin kasvattajien mahdollisuus elättää itsensä koirankaupalla vähenisi, ja sehän on tämän kasvatuksen pääasiallinen tarkoitus. Kuinkahan moni näistä kasvattajista maksaa alvit??

  • Kasvattajat unohtavat myös kertoa, että vsin 10% doodeleista omaa hypoallergiageenin. Meiltä löytyy huomattavasti halvemmalla rotuja, jotka allergisoivat todennäköisesti vähemmän. Mutta tuo allergia väittämä on se, joka saa ihmiset maksamaan suuria summia.

   Kasvattajat eivät tuo julki, että moni heistä elää tällä koirankaupalla, kysymys on ihan bisneksestä.

   Omituisia ehtoja riittää, kun ostat pennun, et saa kertoa sen kasvattajaa, varsinkaan sosiaalisessa mediassa.

  • Koska labradoodle kasvattajat aktiivisesti tätä ketjua seuraavat, voisitteko ystävällisesti järkätä ne treffit kasvateillenne jossain muualla kuin yleisessä koirapuistossa? Ne puistot kun on tarkoitettu kuntalaisten vapaasen käyttöön, ei kenenkään yritystoiminnan tukemiseen. Ei ole asiallista kieltää muita tulemasta koirapuistoon, koska sinne oli sovittuna ADL yhdistyksen tapaaminen. Sitä varten voitte vuokrata omaan käyttöön vaikka koulutushallin.

   • Heh heh! Siinä taas yksi kohta jo pitkäksi käyneeseen listaan siitä, miten labradoodlekasvattajat luulevat voivansa tehdä ihan mitä sattuu huvittamaan, oli se sitten yleisesti hyväksyttyä tahi ei. Uskomatonta porukkaa.


  • Eikös se näitten kehittäjäkin katunut myöhemmin hommaa? Jostain taisin lukea.

  • On aivan utopista ajatella, että kun OSTAT koiran, joku ulkomaalainen YHDISTYS (ALAEU) voisi vaatia sinulta kymppitonnia, koska et ole steriloinut koiraasi. Uhkaillahan pennunostajia tällä voi, mutta juridisesti täysin kestämätöntä kikkailua.

  • Miksi hankkia rakkikoira, kun puhdasrotuisiakin ontarjolla. Jos nyt kuitenkintuollaisen haluaa hankkia, niin hinta pitäisi olla rakkikoiran hinta.

  • Miettikää nyt vähän ihmiset, kun ostatte näitä pentuja. Näitä hypoallergisia rotuja saa tuhannella eurolla, ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi design pennusta. Näitä kasvattavat suomalaiset ihmiset elannokseen. Mitä luulette, kun kasvattajalle selviää, etteivät hänen jalostukseen suunnittelemat koirat ole siihen sopivia. Jättääkö pennut tekemättä, jolloin voi parin vuoden ansiotulot jäädä saamatta? Jo nyt näkyy, miten suomen asteikolla c-lonkkaisiksi luokiteltavia koiria pidetään terveinä jalostuskoirina. Kasvattajilla ei ole muuta dokumenttia koirista kuin nuo tietyt terveustulokset. Koirien luonteista ja koulutettavuudesta ei ole mitään todennettavaa näyttöä.

   • Onko ne terveystuloksetkaan oikeastaan muuta kuin vessapaperia? Suomessa kun lausuntomenettely on sellainen, että haistan savun hajua näiden doodelien terveystuloksista. Niinpä juttu on kaiken muun ohella myös terveystulosten tiimoilta todella epäilyttävää. Mitään takuita ei tunnu olevan yhtään mistään eikä kyllä näytetä välittävänkään. Kenelläkään näiden parissa pyörivällä ei näyttäisi olevan mitään hinkua saada kaikkea asiaan liittyvää rehdisti päivänvaloon, vaan kaikki tapahtuu niin pimennossa kuin suinkin mahdollista. Siitä pitäisi pennunostajien vedellä johtopäätelmiä, mutta kun ei. Jo myyntisopparit ovat niin järkyttävällä tavalla Suomen lain vastaisia, että pennunostajiksi valikoituu jo sen takia hölmöläisiä, jotka välittävät yhtä vähän kuin kasvattajat.


  • Mikä lausuntomenettely?

  • Älä tue pentutehtailua!

  • Saadakseen lelun näköisen koiran, ihmiset ovat valmiita maksamaan huikeita summia. Ei väliä, että kasvatus on kaupallista, syntyneiden pentueiden terveystuloksia ei löydy ja jalostusnartut tekevät useita pentueita. Mut hei, kunhan saa elävän lelukoiran, voi silmänsä ummistaa kaikelta muulta.

  • Mikä näissä, juuri tässä, kahden rodun mixissä kiinnostaa? Mikä saa sinut, jolla tälläinen jo on, maksamaan hurjan summan vrt. jokin muu mixaus?

  • Ihmiset uskovat sokeasti allergia väittämiin, lisäksi koira on jalostettu söpön näköiseksi jota vielä trimmauksella korostetaan. Kaupallinen koirankasvatus ei ole koskaan tuonut mukanaan mitään hyvää, kuten ei tämäkään. Millaiset idiootot näitä ostaa..

   • Esimerkiksi sellainen "idiootto" joka haluaa luonteeltaan ystävällisen, oppivaisen ja miellyttämishaluisen koiran.

    Meillä sellainen on, Englannista haettu goldendoodle. Lonkat, polvet, kyynärät ja selkä hienot ja luonne mahtava.

    Mieheni on allerginen monille koiraroduille/koirayksilöille, mutta tästä koirasta ei ole koskaa saanut minkäänlaisia oireita.

    En todellakaan ymmärrä minkälaiset ihmiset noita doodle-vastaisia kirjoituksia suoltavat, ainakaan teillä ei näytä olevaan minkäänlaista kokemusta doodleista .
    Voit tulla katsomaan jos haluat oikeasti ottaa selville minkälainen koira (golden)doodle on. Ota yhteyttä annokiplik@hotmail.com niin sovitaan tapaaminen.
    Uskallatko kertoa mielipiteesi kasvotusten ja vastata sanoistasi, vai oletko vain pusikosta huutelija?

    Muutkin doodle-kritisoijat voivat ottaa yhteyttä. Tavataan, ettei teidänkää enää tarvitse ihmetellä miksi ihmiset näitä ostavat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esimerkiksi sellainen "idiootto" joka haluaa luonteeltaan ystävällisen, oppivaisen ja miellyttämishaluisen koiran.

    Meillä sellainen on, Englannista haettu goldendoodle. Lonkat, polvet, kyynärät ja selkä hienot ja luonne mahtava.

    Mieheni on allerginen monille koiraroduille/koirayksilöille, mutta tästä koirasta ei ole koskaa saanut minkäänlaisia oireita.

    En todellakaan ymmärrä minkälaiset ihmiset noita doodle-vastaisia kirjoituksia suoltavat, ainakaan teillä ei näytä olevaan minkäänlaista kokemusta doodleista .
    Voit tulla katsomaan jos haluat oikeasti ottaa selville minkälainen koira (golden)doodle on. Ota yhteyttä annokiplik@hotmail.com niin sovitaan tapaaminen.
    Uskallatko kertoa mielipiteesi kasvotusten ja vastata sanoistasi, vai oletko vain pusikosta huutelija?

    Muutkin doodle-kritisoijat voivat ottaa yhteyttä. Tavataan, ettei teidänkää enää tarvitse ihmetellä miksi ihmiset näitä ostavat.

    Löysin jorinastasi tasan seuraavat edellytykset koiralle:
    ystävällinen, oppivainen, miellyttämisenhaluinen ja allergiaystävällinen.

    Seuraavaksi kysymys kuuluukin: Meinaatko, ettei näitä tismalleen samoja ominaisuuksia löydy jos jokusestakin rotukoirasta? Hyvä vitsi. 😁

    Niistä jos jokusesta rotukoirasta ei kuitenkaan löydy ongelmakohtia, jotka koskevat doodeleita. Näitä ovat mm. seuraavat:
    Lainvastaiset, koirien itsensäkin kannalta kohtuuttomat vaatimukset mm. leikkauttamisesta ja omistajan päätäntävallan rajoittamisesta.
    Kohtuuttomat hinnat (syytä utopistisiin hintoihin ei tarvitse edes ihmetellä).
    "Terveystutkimukset", joilla voi pyyhkiä takapuolen.
    Ja niin päin pois.

    Minäpä sen sijaan en todellakaan ymmärrä, millainen ihminen pitää tätä kaikkea jotenkin hyväksyttävänä ja normaalina. Ainakaan tuollaisilla ihmisillä ei ole minkäänlaista oikeustajua ja talonpoikaisjärkeä, kunhan huutelet sinäkin sieltä puskastasi ja yrität kääntää katseen päivänselvästä ongelmasta sen kritisoijiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esimerkiksi sellainen "idiootto" joka haluaa luonteeltaan ystävällisen, oppivaisen ja miellyttämishaluisen koiran.

    Meillä sellainen on, Englannista haettu goldendoodle. Lonkat, polvet, kyynärät ja selkä hienot ja luonne mahtava.

    Mieheni on allerginen monille koiraroduille/koirayksilöille, mutta tästä koirasta ei ole koskaa saanut minkäänlaisia oireita.

    En todellakaan ymmärrä minkälaiset ihmiset noita doodle-vastaisia kirjoituksia suoltavat, ainakaan teillä ei näytä olevaan minkäänlaista kokemusta doodleista .
    Voit tulla katsomaan jos haluat oikeasti ottaa selville minkälainen koira (golden)doodle on. Ota yhteyttä annokiplik@hotmail.com niin sovitaan tapaaminen.
    Uskallatko kertoa mielipiteesi kasvotusten ja vastata sanoistasi, vai oletko vain pusikosta huutelija?

    Muutkin doodle-kritisoijat voivat ottaa yhteyttä. Tavataan, ettei teidänkää enää tarvitse ihmetellä miksi ihmiset näitä ostavat.

    Täällä toinen idiootti joka haluaisi allergiaystävällisen koiran.
    Mistä kennelistä koiranne on ja oliko kuinka luotettava kasvattaja??

    Me ollaan käyty katsomassa muutamia Doodleja ja kenellekään meidän perheestä ei tullut mitään oireita vaikka olemme allergisia, niin sen takia Doodlet olisivat yksi varteenotettava vaihtoehto.

    Mitä tulee Doodlejen hintaan, niin ne piirtää kellä on liitua, hinnalla ei ole hirveasti väliä jos perhe saa hyvän uuden allergiaystävällisen jäsenen.

    Mutta tämähän on vain minun mielipide =)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä toinen idiootti joka haluaisi allergiaystävällisen koiran.
    Mistä kennelistä koiranne on ja oliko kuinka luotettava kasvattaja??

    Me ollaan käyty katsomassa muutamia Doodleja ja kenellekään meidän perheestä ei tullut mitään oireita vaikka olemme allergisia, niin sen takia Doodlet olisivat yksi varteenotettava vaihtoehto.

    Mitä tulee Doodlejen hintaan, niin ne piirtää kellä on liitua, hinnalla ei ole hirveasti väliä jos perhe saa hyvän uuden allergiaystävällisen jäsenen.

    Mutta tämähän on vain minun mielipide =)

    Montaako allergiaystävällistä rotukoiraa olette käyneet katsomassa? Muistettiinko teille mainita, että on ihan tuurista kiinni, ovatko doodelihärpäkkeet oikeasti allergiaystävällisiä?

    On teillä jänniä toiveita uudelle perheenjäsenelle. Sen hormonioiminta lopetetaan pakkoleikkauksella ennen kuin hormonit ovat tehneet tehtävänsä, minkä tiedetään johtavan mitä ikävämpiin sairauksiin, kuten luusyöpään yhden mainitakseni. Ei luontoäiti niitä hormoneita pitänyt kaikkien elollisten olentojen kasvussa ja kehityksessä tärkeänä ihan vain huvin ja urheilun vuoksi. Mutta eihän sillä ole väliä, sehän on vain perheenjäsen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Montaako allergiaystävällistä rotukoiraa olette käyneet katsomassa? Muistettiinko teille mainita, että on ihan tuurista kiinni, ovatko doodelihärpäkkeet oikeasti allergiaystävällisiä?

    On teillä jänniä toiveita uudelle perheenjäsenelle. Sen hormonioiminta lopetetaan pakkoleikkauksella ennen kuin hormonit ovat tehneet tehtävänsä, minkä tiedetään johtavan mitä ikävämpiin sairauksiin, kuten luusyöpään yhden mainitakseni. Ei luontoäiti niitä hormoneita pitänyt kaikkien elollisten olentojen kasvussa ja kehityksessä tärkeänä ihan vain huvin ja urheilun vuoksi. Mutta eihän sillä ole väliä, sehän on vain perheenjäsen.

    Sama rotukissoissa, kun kasvattaja haluaa säilyttää monopoliasemansa.Pennut leikkaukseen, niin ei tule kilpailevia kasvattajia.Ja ostajat ostavat vaan häneltä.Siinä syyt kasvatukseen, ja leikkaukseen.Mani, mani.


  • Up!

  • me hankimme puolasta pennun ja on ulkomaillakin sama kastrointi vaatimus kuin suomessa ja meidän pentu leikattiin 8 viikkoisena ja voi aivan hyvin

   • Mitä maksoi puolalainen pentu?


  • Kyllä ihmisiä vedätetään😂🙈
   Karva, ei ole ainut koiran allrgiaa aiheuttava osa, myös sylki/ kuola allergisoi.
   Se, ettei tule oireita kun käy katsomassa koiria jonkun luona, ei takaa mitään.Siihen vaikuttaa mille sllerginen, kukkiiko joku allergisoiva kasvi ulkona, onko ristiallergiaa jne.
   Monet luopuvat koiristaan allergian vuoksi vasta muutaman kuukauden pidon jälkeen.Eli oireet kestää tulla.Ja joillekkin tulee vetistä nuhaa, joka loppuu kun vähän siedättyy.Yksilöllistä kaikki.

   Ja mikäs se on, joka aiheuttaa kyseisessä mixelissä allergittomuuden?
   Labbis, se ei ole.
   Itse otin villakoiran, se on parempi, kun ei ole yhtään osaa labbista, joka on monia helposti allergisoiva.
   Rekattu, vanhemmat tutkittu.Käy kaikkeen harrastukseen.Turkki pitää itse osata hoitaa, näyttelyyn vaatii trimmauksen osaamisen huolellisesti.Ei lähde karva, ja on koko vaihtoehtoja.
   Itselle tilee joidenkin vieraiden koirista oireita.Joskus vetistä nuhaa, silmien kutinaa.Aina ei paljon mitään, riippuu siitepölymääristä.Ja jos olen enemmän tekemisissä, niin oireet ei niin pahat, mut riippuu vuodenajoista.En anna rajoittaa elämää, en välttele koskemasta, käymästä kylässä jossa koiria jne.Enkä hysterisoi asialla.

   • On ihmisiä, jotka allergisia kaikille koirille.Myös villakoirille.Koiran turkissa oleva hiki, sylki allergisoi, ja sitä jää makuupaikoille yms.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On ihmisiä, jotka allergisia kaikille koirille.Myös villakoirille.Koiran turkissa oleva hiki, sylki allergisoi, ja sitä jää makuupaikoille yms.

    On myös ihmisiä, jotka uskoo kaikkeen puppuun.Monenlaista villakoira duudelimixeliä kasvatetaan, ja lopputulos ei aina ole mitä luvataan,eikä edes näytä siltä.
    Vähän sama, kun jotkut hykestelee onnessaan reckueista, kun saivat muka pelastajan leiman otsaansa.Samalla tosin vaarantavat muut koorat ja ihniset.Reckut on tautiriski, sano evira uutisessa.
    Lääkärien mukaan koira allergiassa vaikuttaa myös se koira yksilö , kaikki ei allergisoi kaikkia niin paljoa, ja jotkut yksilöt allergisoivat joitakin muita enemmän.
    Jotkut ihmiset uskoo kaiken mitä niille kerrotasn, se on melko säälittävää kuunnella sitä aivopestyä tarinaa.Jotkut ihmiset on hyviä puhumaan, ja saavat uskoteltua herkkäuskoisille melkeimpä mitä vaan.


  • Ihan mahtavaa kun köyhät itkee jostain pentujen hinnoista. Mitä ihmeen merkitystä sillä on, maksaako se koira tonnin, kaksi vai kolme?

   Menkää töihin.

   • Samaa mieltä! Itkeköön kotonaan yksin hiljaa, kun haluaisivat ALD:n mutta ei ole varaa ;)

    Ja ALD:a ei kukaan pakota ostamaan, jos sterkkaus tai hinta hirvittää, niin ostakoon villakoiran tai espanjan vesikoiran tai olkoon ilman koiraa :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä! Itkeköön kotonaan yksin hiljaa, kun haluaisivat ALD:n mutta ei ole varaa ;)

    Ja ALD:a ei kukaan pakota ostamaan, jos sterkkaus tai hinta hirvittää, niin ostakoon villakoiran tai espanjan vesikoiran tai olkoon ilman koiraa :D

    Tässä tulikin taas kahdessa kommentissa erittäin hyvä näyte siitä, että vain saappaan tasolle jääneet imbesillit hankkivat doodeleita.

    Teidän idiootinlogiikkakaavanne menee siis kutakuinkin näin:
    Muut ottavat kantaa eettiseen kasvatukseen, mainontaan, myyntiin jne. => johtopäätelmänne on kateellisuus. Samaa idiootinlogiikkaa käyttävät myös rescueiden ja halpatuontien puolestapuhujat väittämällä, että kritisoijilta menee elinkeino alta.

    Mutta, kuten todettua, vain epäeettistä kasvatusta tukevat imbesillit voivat olla noin yksinkertaisia, eikä tämä tietenkään tullut yllätyksenä. Kukaan järjissään oleva ei olisi koskaan moiseen epäilyttävään puuhaan haksahtanutkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä! Itkeköön kotonaan yksin hiljaa, kun haluaisivat ALD:n mutta ei ole varaa ;)

    Ja ALD:a ei kukaan pakota ostamaan, jos sterkkaus tai hinta hirvittää, niin ostakoon villakoiran tai espanjan vesikoiran tai olkoon ilman koiraa :D

    Voi, sua on kusetettu, etkä edes tajua sitä.Se on seropi😂


  • Ei ne sovi kaikille, vaikka myyjät lupailee.Pitäisi miettiä miksi myyjä teettää pentuja, ja miksi hinta on mikä on.Rotukoirien hinta koostuu terveys, koe, näyttely yms kuluista.Sekoitusmixelin hintaan ei koe ja näyttelyktlut kyylu.
   Uskoa saa toki myyjien tarinoihin, jos on herkkäuskoinen.

   Sekoitusmixelin tekijä katuu tekoaan, juurikin huijareiden ja tyhmien ihmisten rahastuksen vuoksi.

   Kopioi hakukenttään alla oleva teksti.

   Supersuositun koirarodun kehittänyt mies katuu tekoaan: "Avasin Pandoran lippaan ja päästin irti Frankensteinin hirviön"

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   3630