Muutto saksaan + lapset

gruppenführer

Meidän perheen aikuisilla alkaa tulla mitta täyteen suomalaista verotus- ja talouspolitiikkaa. Saksassa on ennenkin tehty töitä ja vietetty myös lomia.

On alkanut kiinnostamaan muutto pysyvämmin Etelä-Saksaan ja kiinnostaisikin tietää, onko Saksassa kouluja missä on suomen kielistä opetusta tai suomalaisia oppilaita enemmänkin? Juuriamme emme halua unohtaa vaikka tästä maasta pois haluammekin. Lapsemme ovat 3- ja 6-vuotiaat.

8

2124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+9

      Ei Saksan kouluissa missään saa opetusta suomeksi tai suomenkielessä. Suomalaisten pitämissä Suomi-kouluissa voi harrastaa kieltä.
      Teillä ei taida olla mitään käsitystä Saksan koulujärjestelmästä? Osaatteko itse saksaa? Suomea ei opeteta, koska suomi on niin pieni kielialue, ettei sitä Saksassa edes tunneta. Mitään äidinkielenylläpito-opetusta, kuten Suomessa voi saada, ei ole.
      Kouluissa on opetuskielenä aina saksa, eikä yhtenäistä peruskoulua tunneta. Lapset jaetaan opettaja lausunnon perusteella neljännen luokan jälkeen gymnasiumiin (johtaa yo-tutkintoon), Realschuleen ja Hauptschuleen. Mitään testejä tms ei tehdä. Kahdesta jälkimmäisestä hakeudutaan oppisopimuskoulutukseen. Jos koulussa ei pärjää, kehotetaan hakeutumaan alempaan koulusysteemiin.
      Luokalle jätetään, jos tarvetta on ja muutenkin systeemi on aika erilainen kuin Suomessa. Vanhempien edellytetään auttavan läksyissä, tukiopetusta edes ulkomaalaisille, jotka eivät osaa saksaa, ei koulun puolesta järjestetä.
      Koulupäivät päättyvät puolilta päivin, iltapäivähoitoa ei ole järjestetty, jos sitä tarvitaan saa itse hoitaa asian. Yleensä äiti on kotona ja hoitaa lapset koulun jälkeen, ainakin etelässä tämä on käytäntö,, idässä DDR:n peruina on vähän enemmän mahdollisuuksia päivähoitoon. Päivähoitoa suomalaiseen tapaan ei ole kaikille saatavilla, lastentarhat ovat puolipäiväisiä.
      Eli siitä vaan, jos toinen voi jäädä kotiin ja hoitaa huushollin lapset. Pelkästään verotusta pakoon ei kannat muuttaa, koska ainakin lapsiperheelle muutto tuo aika lailla päänvaivaa, varsinkin jos kieli ja kulttuuri ei jo ole hallussa.

    • lapsimuuttaja

      Aika huonot on eväät maastamuuttoon, jos ohjeita pitää hakea keskustelupalstalta. Toivottavasti ymmärrätte ottaa asioista ihan oikeasti selvää ennen kuin teette päätöksiä, jotka vaikuttavat kahden lapsen loppuelämään.

      Nim. 7-vuotiaana Stuttgartiin muuttanut

    • ukkomaalainen

      "Yllättäen" muuttoaikeenne tyrmättiin täällä täysin. Siitä ei kannata lannistua vaan jatkaa suunnittelua. Lähes kaikki maat ovat ihan yhtä hyviä tai parempia paikkoja asua kuin Suomi ja jos olette aiemmin matkustelleet ja tehneet töitäkin Saksassa niin sinne vaan. Tehän kysyitte täällä vain suomalaisista kouluista ja suomi24:sen tapaan vastausta siihen ei tullut vaan alettiin heti puhua kaikesta muusta. Jos osaatte saksaa niin kannattaa kysellä heidän keskustelupalstoilla tai sitten englanninkielisiltä palstoilta. Tuo Suomalaisten asennevammaisuus kaikkea vierasta kohtaan oli syy miksi itse aikoinaan maailmalle lähdin ja ikinä en ole katunut.

    • 7+7

      Oli tuolla vastaus, jossa aika hyvin kerrottiin Saksan kouluista. Jos ei osaa lukea...

      • 6+9=69

        Minäkin muutin Saksaan nyt vuodenvaihteessa ja kaikkialta tuli neuvoja kyseltyä ja lähes kaikki neuvot osottautui vääriksi. Siis osa oli oikein mutta miten sen nyt osas sitten monista vääristä erottaa.
        Tuosta kouluhommasta nyt sivusta seuraajana vois sanoa, että oletettavasti olet itse opettaja ja innostuit kertoon koko koulusysteemin vaikkei sitä kysyttykään. Kysymykseen paljonko kello on? vastaisit varmaan aloittamalla kertoen kuka kellon keksi jne.


    • yx vaan

      Anteeksi nyt vain, mutta tuota oman kielen opetusta vaativat kaikenmaailman turkkilaiset ja arabitkin!!! Olen itse asunut täällä Saksassa jo toistakymmentä vuotta, ja oppinut sen, että maassa maan tavalla, tai maasta ulos! Ja lapset kasvatetaan ja koulutetaan sillä kielellä missä asutaan, PISTE!

      Kyllähän kuulemma Suomessakin somalit yrittää sekoittaa koko koululaitoksen omilla vaatimuksiillaan liittyen aina uskonnonopetuksesta liikunta- ja kuvaamataidontunteihin. Haluatteko itse olla samanlaisia? On täysin älytöntä kasvattaa lapsista puolikielisiä ja ohjata heidän suoraan sosiaaliputkeen. sellaisia täällä on jo ihan riittävästi norkoilemassa kaupunkien keskustoissa, ja me työssä käyvät ihmiset joudumme sitten heidät elättämään, siis kiitos ei! Lisäksi se antaa aina vain lisää syitä ulkomaalaisvastaisuuteen, ja jopa me syyttömät saamme siitä osamme niskaan.

      Ja mitä verotukseen tulee, niin ei täällä Saksassa pääse yhtään sen helpommalla. Se verottaja hiipii vastaan vain eri tavalla kuin Suomessa, mutta lopputulos on sama.

      Saksassa on toki hyvä asua,en voi kieltää, sitä ei vain aina tule huomanneeksi, mutta kun lukee Suomen uutisia tai käy siellä lomalla, niin sen huomaa. Esim. terveydenhuolto on ensiluokkaista ja ruoka paljon edullisempaa.

      • minä

        Meilläkin muutto Saksan Ulm kaupunkiin käynyt mielessä? Millainen verotus on verrattuna Suomeen? Miten terveydenhuolto toimii Saksassa? Täytyykö siis vakuutuksia ottaa ja itse niistä maksaa?


    • Sinne siis

      Kannattaa selailla Suomalaiset.de foorumia. Paljon asiallisempaa on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe