Kultsullako happovaivoja?

happovaiva

Kolmevuotiaalla leikatulla kultsu-uroksella on välillä kummallisia oireita. Ikäänkuin sitä närästäisi tosi paljon. Köhii, nieleskelee ja pyrkii ulos ruohoa syömään. Oireet on välillä pois, mutta aika ajoin esiintyy uudelleen. Olen eläinlääkärillekin asiasta maininnut, mutta hänkin oli asiasta vähän ymmällään.

Onko kellään vastaavaa? Voiko koiralla olla esim refluksitautia?

6

1119

  Vastaukset

  • Kyllähän koiralla voi olla ns.refluksitautia.. Sinuna tutkituttaisin vaivan nopeasti, koska jatkuva vatsahappojen ylösnousu haavauttaa ruokatorven, tuhoaa hampaat ja aiheuttaa kurkunalueen tulehdusta.

   Vaivan voi myös aiheuttaa yliherkkyys, tai jokin vakavampi vaiva/tauti.

  • Ruokinta kuntoon. Luultavasti koirasi syö kuivamuonaa? Jos näin on, vähennä kuivamuonan määrää ja korvaa loput lihalla (raaka jauheliha) eläintarvikeliikkeestä. Anna päivittäin ruuan joukossa tätä http://www.mustijamirri.fi/aptus_tehobakt_pet_jauhe_pr_020835.html
   Anna myös naudan mahaa kerran viikossa jauhelihan tilalla. Uskoisin että vaiva loppuu nopeasti.

   PS. eläinlääkärit harvoin ovat perehtyneet koiran ruokintaan, joka omasta kokemuksestani on aivan muuta kuin kuivamuona. Tarjoavat vain teollisesti valmistettua hypoallergeenista kuivamuonaa joka todellisuudessa on kaukana siitä mitä koiran normaali ravinto on.

   Toivottavasti koirasi vointi paranee näillä neuvoilla, jos ei, niin suosittelisin siirtymään kotiruokaan.

  • Täytyy myöntää, että kuivamuona (J & V) se pääasiallinen ravinto on ollut. Nytpä onkin sopiva aika vaihtaa, kun on säkki lopussa. Millaisiakohan määriä tuolle pitäisi tarjota? Koira kun on leikattu, ja kultsut tunnetusti ovat kovia syömään. Eli syö kaiken mitä eteen annetaan.

  • riisiä, broiskua, seitiä, hapanmaitotuotteita, ei rasvaa eikä paistettua. ja jos haluaa koittaa nii omeprazol niminen ihmisten närästyslääke sopii myös koirille. saa apteekista ilman reseptiä. ite sain nää ohjeet eläinlääkäriltä kun epäilin närästystä koiralla. autto!

  • Munkin koiralla öisin vaeltelua ja suun leipomista. Maha kurnii .

  • Väärä ruoka teettää.Huomioi myös ns.herkut.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   160
   4171
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2219