toivoton näyttelyissä...

nemo

Miten saisin koirani esiintymään näyttelyissä/mätsäreissä?

Eli ongelma on siinä että koirani joka pk.collie 10kk pistää heti jarrut päälle/takapakkia kun pitäisi mennä kehään en tiedä mitä tehdä. :( ???

Olemme vaan käyneet mätsäreissä, mutta olisi joskus tulevaisuudessa kiva mennä oikeisiin näyttelyihin, mutta sitä ennen pitäisi saada tietää miten ihmiset saavat koiran esiintymään kehässä/ylipäätänsä menemään kehään ilman hankaluuksia, tuntuu tosi oudolta katella kehän laidalla muita koiria jotka innoissaan juoksevat/ seisovat siellä kun pyydetään mutta minun koirani ei :( Tiedän että se ei ole koiran vika jos ei kaikki mene hyvin... mutta voisiko olla että koirani pelkää halleja missä yleensäkin näyttelyt järjestetään..

Toivon että joku voisi auttaa minua tässä asiassa ..... :))

5

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiljaa hyvä tulee

      Et maininnut missä päin asut. Koita ottaa selvää, josko lähistöllä joku koiraurheiluseura järjestää näyttelytreenejä. Näyttelyitä (ja mätsäreitä ) varten pitää harjoitella, jos haluat, että koira esiintyy hienosti.
      Voithan myös mennä mätsäreihin koiran kanssa vaikket osallistuisikaan kisaan itse. Koira tottuu erilaisiin ympäristöihin ja muiden koirien läsnäoloon.

    • h56h65h5

      Hermoiletko itse? Koirasi vaistoaa pienenkin jännityksen. Siellä paikanpäällä myös 99% muut koirat ja ihmiset stressaavat, kuka tuloksista, kuka mistäkin, koirasi vaistoaa sen.

      Jos aamu on yhtä häslinkiä, koiran komentelua, harjausta, seisottamista, jne, tottakai se alkaa m´pitää ko tapahtumaa ei-kivana.

      Millainen se on luonteeltaan, oletteko harjoitelleet noita tilanteita riittävästi? Ilmeiesti ette, ei noin nuori voikaan vielä osta.

      Rauhoita ensin itsesi, mieti miten saat koirasi luottamuksen, nyt se ei luota siihen, ett haluat tai pystyt suojaamaan sitä.

    • Treenaamaan!

      Harva koira nyt luonnostaan osaa näyttelykuvioita, joten älä hermoile asiasta :)
      Itse kävimme jo 5kk iästä asti koirani kanssa näyttelykurssilla Liedon koirakoulussa ja 9kk vanhana tuli jo mätsärissä BIS2 kiitos ahkeran treenin :)

      • Treenaamaan!

        p.s. taisin nähdä teidät mätsäreissä 12 pvä samassa paikassa jossa koirakoulu on. En suosittele että kilpailet koirasi kanssa ennen kuin saat esiintymisahdistuksen hoidettua, muuten koirasi saa aivan liikaa huonoja kokemuksia näyttelyistä..


    • collien kaveri

      En tiedä tilannettasi tarkkaan, mutta jos olet huomannut arkaileeko koirasi jo nähdessään paljon muita koiria, ihmisiä tms, jos jännittää sitä niin kannattaa aloittaa totuttamalla varovasti koiraasi siihen. Eli kuljet tapahtuman reunalla ja kun koirasi ei jännitä niin palkitset. jos kyse ei ole siitä vaan kehästä niin vähän samanlailla toimit. Eli kun olet kehän sisäpuolella ja koirasi ei enää rimpuile ym. palkkaat.
      Näyttelyissä käy paljon pk. collieita eli jos haluaa sijoitusta niin koiran pitäisi esiintyä hyvin. Hyvällä ystävälläni on collie, joka ei erityisemmin ole pärjännyt näyttelyissä laihuutensa vuoksi, tosin collieita on kehässä paljon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe