Emmaljunga vs muut ratasmerkit

vaunuongelmaa

Meillä siis on pulma ja kyllä, yhdistä vaunuista. Eli mieheni on sitä mieltä, että vain emmaljungat ovat ainuat oikeat vaunut ja minä taas sitä mieltä, että on olemassa kyllä paljon parempia vaunuja, kuin emmaljungat. Siis mieheni haluaa emmaljungat ja minä en. Onko meidän oikeasti pakko ostaa kahdet vaunut?

Eli nyt ehdotelkaa meille vaunuja. Kertokaa kaikki mahdollinen hyvä ja huono puoli.

41

3994

Vastaukset

 • Olet kyllä ihan täysin oikeassa. Ei ne emmaljungat ole maailman parhaat merkit. Myyjä meille sanoi, että ne kehuskelee emmaljungaa, brioa yms. joilla ei oo kokemuksia paremmista merkeistä. Ja moni ostaa emmljungaa juur sen takia, ku ei ole tietoa muista merkeistä.

  Me päädyimme mutsy 4 rider vaunuihin ja on ollut kyllä kaupungissa niin mahtavat ja maastossa pääsee mainiosti eteenpäin. Youtubesta näkee tosi hyviä videoita.

  Suosittelen, että käytte miehen kanssa tutustumassa monissa eri liikkeissä vaunuihin ja myös muihinkin, kun emmaljungaa. Me ollaan ostettu nuo meidän kärryt lastenturvasta ja saatii sieltä erinomaista palvelua.

 • Markkinoiden parhaat vaunut Bugaboo Cameleon! Niissä on kaikki mitä tarvitaan. Eli ei tarvitse ostaa erikseen esim. matkarattaita.

  Ja noilla pääsee säällä kuin säällä. Metsässä, syvässä hangessa ja rantahiekalla kahdella pyörällä. Loskassa, sorateillä ym kävelyteillä ihan pikkupyörillä pääsee tai jos upottavaa soraa niin talvirenkailla tai isot pyörät eteen käännettynä (aikaa menee 2 sec kun kääntää aisan toisin päin). Kaupoissa ja kävelyteillä vaikka pikkurillillä työntäis ja kääntäis :)

  Niin näppärät ja hyvin kulkevat vaikka olisi 4vuotias kyydissä ja ovat myös tukevat. Itse kuljettanut soratiellä monta kertaa settiä: iso vilkas koira joka säntäilee vaikka fasaanin nähtyään, vauva vaunuissa ja melkein 4 vuotias seisomalaudalla. Ja yhdellä kädellä siis työntänyt helposti vaunuja ja toisessa kädessä koira. Cameleoneiden runkoon saa myös esim. maxicosin kaukalon (pärjännyt testeissä) kiinni adaptereilla ja monia muitakin kaukaloita eri adapterit ostamalla.

  Meidän cameleonit palvelevat kohta neljättä lasta ja vaunut ovat edelleen uudenveroiset vaikka ei todellakaan koristeena olla pidetty. Tai tietysti tavallisia käytönjälkiä näkyy, mutta siis kaikki ominaisuudet ym ovat uutta vastaavassa kunnossa, jopa etummaiset pikkupyörät ovat vieläkin täydessä vedossa vaikka ovat melkein koko ajan olleet käytössä (välillä siis ollut talvirenkaat niiden tilalla).

  Ainoat miinukset mitä cameleoneista keksin:

  -hinta (tosin minä maksaisin jopa enemmänkin eli mun mielestä hinta-laatu suhde on ihan oikeasti kohdallaan). Mutta siis onhan 800-900 euroa paljon rahaa sitä en väitä.

  -alakoria on hyvin hankala käyttää silloin kun on vauvakoppa käytössä (muuten on hyvä ratasosan olessa käytössä)

  - Cameleonin oma sadesuoja on alkuun hankala laittaa, koska on mitoitettu niin tarkkaan (itse aika pian löysin helpon tavan saada suoja nopeasti paikalleen, mutta esim. miehellä on edelleen vaikeuksia).

  Siinäpä viat ihan rehellisesti! Plussia tulisi niin iso lista etten jaksa kirjoittaa.

  Me asutaan Espoossa pienasutus alueella ja vaunuja käytetään niin lenkkeillessä koiran kanssa kuin kaupoissa ja välillä nostellaan omaan autoon mukaan ja välillä mennään julkisilla. Jos asuu ihan oikeasti jossain korvessa, eikä käytä vaunuja missään kaupoissa tms. niin silloin varmasti pärjää esim. jollain isoilla emmaljunga hyökkäysvaunuilla tai muilla vastaavilla vähän halvemmilla. Mutta jos haluaa kompaktit ja monikäyttöiset, eikä halua ostaa eri vaunuja eri takoituksiin ja eri ikäiselle lapselle niin silloin nää on parhaat! :)

 • Me asutaan landella ja bugaboot ovat olleet kyllä niin mahtavat. Meillä on talvirenkaat tosi paljon käytössä ja ovat vähän niinkuin hyökkäysvaunut silloin. Suur ero tosiaan on paino, eli tosi kevyet työntää verrattuna ystävien emmaljungaan tai gessleiniin. Sitten ku lähdemme shoppailemaan oikein kunnolla, niin otamme sitte pikkurenkaat käyttöön. Suosittelen näitä niin paljon.

 • Olen miehesi kanssa samaa mieltä. Suosittelen Emmaljungan Edgeä tai Mondialia. Teleskooppisella sporttirungolla tai jos kevyemmät ja sirommat haluaa, classic-rungolla.

 • Miehesi ja höhhh on väärässä. Ilmeisesti kummallakaan ei ole toisista merkeistä kokemuksia.

  Mulla ollut 4 emmaljungat ja kaikissa joku mättänyt, eli vikoja on ollut ja liikaa. Emmaljungien jälkeen on ollut i'coot, easywalkerit, gessleinit ja nyt meillä bubaboot. Nyt siis bee malli.

  Voin sanoa, että emmaljungat ovat ihan perus vaunut, mutta kaikkein huonoimmat, mitä meillä ikinä olleet, siis kaikki. Todella raskaat ja isot kärryt. Kaikkein parhaimmat ovat olleet i'coo peak 4 air. Ovat painavat, mutta teknisesti laadukas runko, joten äärettömän kevyet työntää.

  Bee rattaat ovat kanssa kyllä niin unelmat, mutta pienien renkaiden vuoksi talvella lumihangessa liikkuminen on vähän raskasta.

 • Tosi hyvä kuulla vähän kokemusta. Siis suuntaamme miehen kanssa lastentarvikeliikkeisiin ja tutkimme eri vaunuja .Yritän ettiä käsiin vaunuja, jotka parempia kuin emmaljunga. En halua sen merkkisiä vaunuja meidän kotiin. Niin ja kertokaahan vielä vain lisää.

 • Tämä nyt on aivan kiinni siitä, minkälaiseen tarkoitukseen vaunut tarvitaan ja missä asutaan. Jos vaunuilla pitää päässä mudassa ja metsikössä tarvitaan toisenlaiset rattaat kuin asfalttitien varrella.
  Meillä vaunuja käytettiin vain kotona päiväuniin ja kaupunkikäytössä oli Britax-rattaat, jotka olivat alumiinirunkoiset ja kevyet nostaa.
  Koska liikumme autolla paljon, ei tullut mielennkään ostaa mitään painavia ja tilaa vieviä yhdistelmiä. Kotikäytössä oli serkulta perityt Teutoniat, joissa kovikereunainen pehmopussi. Siinä pystyi helpoti nukkumaan kesät talvet niin kauan kuin vaunuihin ylipäätäänkään mahtuu nukkumaan - meillä se loppui vuoden iässä.
  Sen sijaan, että väännette siellä vaunumerkistä, pohtikaa ensin, miten aiotte vaunuja tai rattaita käyttää eli mitä oikeasti tarvitte.

  • Vaikka mainitsenkin vain yhden merkin/mallin (bugaboo cameleon) niin pointti onkin että ne sopii kaikkeen menemiseen. Tosin jos aikoo käyttää vaikka vaan päiväuniin niin aika kalliit siihen tarkoitukseen...mutta tosiaan toimivat missä tarkoituksessa tahansa :) Aika usein kuitenkin tarve on sekä kävelylenkille, että kauppoihin eli peruskäyttöä ja jos muusta ei ole mainittu (että hakee vaunuja vain metsäretkille) niin oletetaan että tuohon sekalaiseen peruskäyttöön tulevat, eikös..


  • espoonperhe kirjoitti:

   Vaikka mainitsenkin vain yhden merkin/mallin (bugaboo cameleon) niin pointti onkin että ne sopii kaikkeen menemiseen. Tosin jos aikoo käyttää vaikka vaan päiväuniin niin aika kalliit siihen tarkoitukseen...mutta tosiaan toimivat missä tarkoituksessa tahansa :) Aika usein kuitenkin tarve on sekä kävelylenkille, että kauppoihin eli peruskäyttöä ja jos muusta ei ole mainittu (että hakee vaunuja vain metsäretkille) niin oletetaan että tuohon sekalaiseen peruskäyttöön tulevat, eikös..

   Hih. Metsäretkille :D
   Aika monet suomenmaassa asuvat paikoissa, jonne ei asfalttiteitä kulje ;)


  • näkemys tuokin. kirjoitti:

   Hih. Metsäretkille :D
   Aika monet suomenmaassa asuvat paikoissa, jonne ei asfalttiteitä kulje ;)

   Niin no ihan sama. Cameleoneillä voi kyllä mennä metsässäkin..ihan sama mikä maasto, ne on hyvät. Mutta siis jos etsii vaunuja VAIN metsään niin voi silloin löytää jonkun halvemmankin metsään sopivan vaunun, jolla ei sitten tekisi yhtään mitään kaupoilla pyöriessä...


  • Joo yleensähän tosiaan ei pärjää samoilla vaunuilla eri maastoissa (muta-lumi-metsikkö vs. asfalttitiet ja kaupat), mutta noi bugaboo cameleonit on ainakin poikkeus ja ne käyvät muuntautuvuutensa ansiosta ihan missä tahansa maastossa ja ovat erinomaiset.

   Suosittelen lämpimästi kaikille!


 • Asutaan kaupungin keskustassa. Minä tulen liikkumaan rattaiden kanssa paljon ilman autoa. Myös lenkkeilemme paljon, mutta oikeastaan vain astaltilla. Meillä on myös pieni peräkontti autossa, johon rattaat pitäisi mahtua.

  • siinäpä ne reunaehdot sitten onkin. Tuo peräkontti suurimpana rajoittavana tekijänä. Auton kanssa kauppaan kartoittamaan vaihtoehdot!


  • No eipä teille ainakaan perus emmaljungat ole sitten sopivat. Ne nyt ei todellakaan ole kompaktit. Tai on silläkin merkillä vissiin joku vähän parempaan suuntaan oleva malli (kääntyvät etupyörät ja ei niiin isot), mutta siihen hintaan saa muiltakin merkeiltä jopa parempia.

   Mitään carenoita tms ihan halvimpia merkkejä ei kannata ostaa päivittäiseen käyttöön, ne on sellasia "kesäkäyttöön" tarkotettuja. Että mielummin sitten vaikka käytettynä vähän laadukkaampaa.

   Kannattaa käydä sovittamassa näitä autoon:
   bugaboo
   quinny
   stokke
   peg perego


  • hiiiihiiiiohoi kirjoitti:

   No eipä teille ainakaan perus emmaljungat ole sitten sopivat. Ne nyt ei todellakaan ole kompaktit. Tai on silläkin merkillä vissiin joku vähän parempaan suuntaan oleva malli (kääntyvät etupyörät ja ei niiin isot), mutta siihen hintaan saa muiltakin merkeiltä jopa parempia.

   Mitään carenoita tms ihan halvimpia merkkejä ei kannata ostaa päivittäiseen käyttöön, ne on sellasia "kesäkäyttöön" tarkotettuja. Että mielummin sitten vaikka käytettynä vähän laadukkaampaa.

   Kannattaa käydä sovittamassa näitä autoon:
   bugaboo
   quinny
   stokke
   peg perego

   Minä katsoisin myös Gesslainit, jotka ovat tosi kätevän kokoiset ja toimivat.


 • Mun äiti on nyt myynyt 8vuotta vaunuja ja sanoi että emaljungia ei anna meidän lapsien hankkia koska emaljungissa menee helposti jousitus ja kun se kerran menee ja kori osa tippuu alaspäin se ei korjaannu uusilla jousilla.. Äitini mielestä parhaat vaunut ovat i`coo merkkiset ja semmoiset sitten hankinkin ja voin sanoa että vaikka niissä onkin iso ratasosa ja isot pyörät niillä on aivan ihana käydä vaunu lenkillä, isot etupyörät saa kääntymään ja niihin saa myös maxi-cosin kaukalon adaptereilla kiinni eli kauppaan ei tarvitse ottaa koko vaunuja mukaan vaan pelkkä vaunun ratasosa riittää, jos siis menee autolla :) Ja noissa saa jousituksen löysemmälle ja kireemmälle. Ja siis mun mummi joka on nyt 67v. sano myös että noita vaunuja on helppo kärräillä :)

  http://www.icoo.de/en/2012/modelle/peak-air.html

  Tossa linkki vaunujen ulkonäköä ajatellen on siis myös hyvännäköiset :)

  • Ainiin ja vielä lisäys että i`coossa saa aisaa säädettyä eli jos on kauheasti pituus eroa miehen kanssa niin kuin meillä.. Ja vaunuissa myös istuinratas erikseen eli ei tarvitse miettiä uusia vaunuja piiiiiitkään aikaan :) Itse olen hankkinut myös i´coon matkarattaat parvekkeelle että neiti voi sielä nukkua päiväuniansa :) Kun ei aina jaksa sitten rattaita viedä sinne. Mutta parhaiten hyvät vaunut löytyy sillä että lähdette yhdessä kiertämään liikkeitä ja katsotte semmoiset vaunut mitä molempien on helppo ja hyvä työntää ja kannattaa myös katsoa jos on auto niin semmoiset rattaat mitkä mahtuu takakonttiin :) Ja en kyllä keksi yhtään huonoa puolta noista i´coon vaunuista :) Itsekkin olin pari viikkoa tuuraamassa äitiäni lastenvaunu liikkeessä niin sielä sai kyllä mielin määrin kokeilla ja kärräillä erilaisia vaunuja


 • Siis noi bugaboot ja icoot on ihan järkyttävän näköisiä! En kyllä ikinä ostas ton näkösiä rattaita/yhdistelmiä. Gessleinin vision malli on sentään perusrattaan näköinen, mut kuitenkin näppärä, itse olen sen kannalla... ainakin toistaiseksi ei ole parempaa vastaan tullut. :)

  • No ulkonäkö on ihan makuasia.

   Kuppipenkit tulee kyllä kovasti kokoajan yleistymään, sillä niistä saa niin käytännöllisiä verrattuna noihin "perinteisiin" ratasistuimiin. Perinteiset ratasistuimet alkavat olla vähän vanhanaikaisia.


  • mnmnbbb kirjoitti:

   No ulkonäkö on ihan makuasia.

   Kuppipenkit tulee kyllä kovasti kokoajan yleistymään, sillä niistä saa niin käytännöllisiä verrattuna noihin "perinteisiin" ratasistuimiin. Perinteiset ratasistuimet alkavat olla vähän vanhanaikaisia.

   Vanhanaikaisuutta ei voi päätellä kuin vasta jälkikäteen. Eikö ne kovasti muodissa olleet kolmipyöräisetkin ole jo todettu vähän keppanoiksi?


  • täs1 kirjoitti:

   Vanhanaikaisuutta ei voi päätellä kuin vasta jälkikäteen. Eikö ne kovasti muodissa olleet kolmipyöräisetkin ole jo todettu vähän keppanoiksi?

   No mielestäni kyllä voi jo päätellä, että kuppi-istuimet vaan yleistyvät sillä niiden käytännöllisyys on oikeasti kiistaton.

   Vertaapa kuvia:

   Bugaboo cameleon, myös irrallaan olevaa istuinta voi käyttää istuimena. Ja sen voi nostaa taas paikoilleen vaikka lapsi olisi kyydissä ja laittaa rataskehikkoon kumminpäin vaan eli suuntaa voi vaihtaa ihan lennossa.
   http://www.babytrader.eu/magento/media//cameleon-pakket-nl.jpg
   http://www.productsifter.com/images/journalist/220/Bugaboo Chameleon fold down.jpg

   Emmaljunga edge. Valtavien osien säilyttäminen, kuljetus ym on myös hankalampaa.
   http://kuvat2.huuto.net/b/72/551581a86bc82bf14dfda880acad5-orig.jpg

   Kolmepyöräisistä: niissä on sekä heppanoita, että kunnollisia, ihan niinkuin kaikissa muissakin kategorioissa.


 • Jos toimivuutta ja kestävää runkoa etsitte, niin silloin pitää nämä kiinalaiset Emmaljungat jne. unohtaa.. Itse keskittyisin täysin EUssa valmistettuihin merkkeihin.

 • eikös emmaljungat oo ruotsalainen merkki?

 • mulla on emmaljungan Nitro Cityt ja uskokaa tai älkää niin jopa tälläsillä keleillä pääsee kepeesti eteenpäin!! sika hyvät

 • Emmaljungat ovat ylihinnoiteltuja vaunuja ja eihän esim. saksassa ketään lastenliike niitä edes myy.

  Suomessa emmaljungat ovat vaan saaneet sellaisen kuvan, että ne ovat hyvät.

  Itsellä oli tuollaiset vaunut ja en kyllä niitä voi suositella, oli kolme kertaa takuuhuollossa ja silti puolsi edelleen.

  Kaverini osti samaan aikaan saksalaiset hartanit ja hänellä niissä ei ole ollut mitään vikaa ja taisi olla ainakin 300€ edullisemmatkin.

  Jos nyt ostaisin vaunut niin suosittelisin tutustumaan noihin Hartaneihin.

 • Eikohan emmaljungat ole jaanne menneisyydesta.
  Meilla on brio go rattaat kaupunki kayttoon,kevyt runko 11kg,kaukalo kay suoraan runkoon,todella kateva esim. ostareissa.
  Kotikaytossa brio yhdistelmat ilmakumirenkailla,on vain totta etta pienilla etupyorilla ei parjaa suomen talvessa

  • Jaa mielipiteitä on monia. Mun emmaljungat on ollu parhaat tähän asti!! turhaan saksasta asti tilasasin sitä edelliset rattaat...ja mun mielestä esim. sellaset rattaat mihin laitetaan kaukalo suoraa on ihan järkynnäköset en haluais ikinä pitää lasta sellases asennossa pakollista automatkaa pidempään...


 • No enpä tiedä miten muut ei pärjää, ihan hyvin me ollaan näilläkin keleillä pärjätty jo kaksi runsaslumista talvea vaikka pienet etupyörät meidän rattaissa. Ainoastaan jotkut teiden ylityspaikat ja sen sellaiset kun auraajat ei ole ehtineet lumivalleja poistaa niin on joutunut välillä nosteleen yli, mutta sen joutuu varmaan aika monilla vaunuilla kun ei läpi jaksa puskea.

 • Meillä on Brion Happy vaunut ja ihan parhaat on olleet. En vaihtaisi mihinkään. Maksoivat kyllä, mutta ovat olleet kyllä hintansa väärtit.

  Katseltiin aluksi netistä Oraa ja Jovi Aireja, mutta kun käytiin liikkeissä kokeilemassa, eivät tuntuneet hyviltä. Ihastuttiin noihin Brioihin ja parhaat ovat olleen eva -pyörillä. Ihanan kevyet ja näppärät kulkevat maastossa kuin maastossa.

 • Emmaljungat on valmistettu Ruotsissa (osaksi myös muualla Euroopassa). Ei todellakaan ole mitään "kiinakamaa", tiedoksi vain :)

  Meillä on Emmaljungat, joihin ollaan erityisen tyytyväisiä oltu, kankaat ovat hyvin kestävät, ja sopivat hyvin tänne meidän Suomen ilmastoon.

 • Meillä on Emmaljungat, jotka ostimme uutena ja nyt toisella lapsellamme käytössä. En ole tyytyväinen. Citycross-malli ja joka paikka repeää/krenkkaa. Hyttyssuojaverkko on revennyt, jalkaosan kangas on revennyt ja me emme todellakaan laita esim kurasaappaissa lapsia rattaisiin. Toinen lapsemme on ollut vain pehmotöppöset jalassa rattaissa kun niissä lähinnä ottaa päiväunet.
  Ilmeisesti työntöaisa on saanut kolhun ja siitä on lähtenyt ruoste liikkeelle, todella törkeän näköiseksi mennyt. Ei uskoisi että ovat ulkokäyttöön tarkoitetut. En enää ostaisi Emmaljungaa, en. Lisäksi palvelu on ollut huonoa kun olemme valittaneet erinäisistä asioista.

  • Oletko säilyttänyt runkoa ulkona? Kaikki rungot ruostuu ulkona.

   Ruosteen saa myös pois.


 • Millaisia kokemuksia teillä on oran taiga vaunuista? Tässä painitaan nyt saman asian kanssa kuin keskustelun aloittanut.

  • Ihan huiput!!!


 • Minulla ollut monetkin Emmaljungat, uutta että vanhempaa mallistoa. Mielestäni hyvät työntää ja käyttää. Saa erilaisilla rungoilla, toki taitaa sport-runko olla sitä kestävintä laatua. mutta kyllä classic malli kanssa. Mikä ainut mielestäni että emmaljungan työntöaisat löystyy melko helposti. eli alkaavat lonkottaa. Vanhemmissa emmaljungissa kankaat haalistuu auringossa, uusissa ei enää niinkää. Vaikuttaa kyllä sekin missä vaunuja säilytttää. Mutta jos Brio vaunuihin vertaan niin kyllä emmaljungat ostan edelleen. Brion kankaat mielestäni halvemmasta materiaalista tmv tehty, ottavat kosteutta herkemmin.
  Maku asioitahan nämä on ja vaunut kanssa yksilöitä, joskus voi sattua epäonnistunut missä vikoja ilmenee!

 • Ollaan vaimoni kanssa hommaamassa ensimmäiselle lapselle vaunuja ja ollaan käyty hiplaileen, potkimassa, kokeilemassa, kysytty ihmisiltä kokemuksia, luettu kokemuksia ja luettu iso määrä testejä.

  Meillä on kaveriporukassa hieman emmaljunga buumi ja kun olemme nyt seuranneet noita käytössä ja kysellee kokemuksia, niin olemme päättäneet että meille ei tule emmaljungia. Meille noi on liian raskaat ja kömpelöt. Kokeilimme noita autoon ja ne vie autosta kaiken tilan. Kaverilla vaunuissa on ollut vikaa aikalailla ja sanoivat suoraan, etteivät ostaisi enää kyseistä merkkiä. Mutta toisaalta toiset pariskunnat ovat olleet emmalehin tyytyväisiä. Myös käyttöympäristöllä on iso merkitys mitkä vaunut kannattaa hommata.

  Itse asumme kaupungissa ja olemme päätymässä tällä hetkellä Bugaboon Donkeyhin tai Buffaloon.

 • Huoh, tuo Emmaljungan ihannointi on kyllä jotain todella käsittämätöntä! Surkeat vaunut, surkeilla kankailla, eikä ne kovin hienojakaan ole. Merkki maksaa, ja ihan törkeesti maksaakin.
  Itse valitsin kotimaisen Oran vaunut! Laadukkaat kankaat, Suomen vaihteleviin sääoloihin ja isot pyörät jotka toimii kelissä kuin kelissä. Kivan näköiset, ja monipuoliset. Myyjä vakuutti, että varaosat ja huoltohommat hoituvat helposti Suomessa olevan tehtaan ansiosta. Ja joo, ei runkoja tehdä Suomessa, vaan ulkomailla, mutta joidenkin vaunujen kankaat ommellaan käsityönä Suomessa. (myyjä kertoi muuten, ettei Emmaljungatkaan ole ruotsalaiset, vaan valmistetaan jossain tuolla maailmalla, vaikka näin luullaan)
  Ja yks iso asia, mikä vaikutti näiden vaunujen ostamiseen, oli ehdottomasti se, että näistä vaunuista verot jäävät Suomeen :D
  Suositaan suomalaista ja silleen :D
  Ja tuo vauva-aika on niin lyhyt, etten halua ostaa tonnin vaunuja!

 • Emmaljungat oli meillekin vaimokkeen mielestä pakko saada, hinnasta viis.
  4 vuotta ovat nyt palvelleet ja tässä parit mietteet:

  - Nitisevät, nirisevät ja natisevat rasvauksista huolimatta heti lähes uudesta asti. Ei haittaa käyttöä mutta rasittaa korvaa.
  - Jarrumekanismin poikittaistangon sarananiitit kuluivat poikki n. 2 vuodessa ja jotka jouduin itse korjaamaan pultit niittien tilalle vaihtamalla.
  - Jarrumekanismin jousi poikki n. 3 vuoden käytön jälkeen. Myös jousen kiinnitysniitti näyttää vetelevän viimeisiään. Jousen (jousien) vaihtokin vaatii hieman askartelua ja työkaluja eivätkä ole ihan lennosta vaihdettavia. (nyt menossa jousia metsästämään)

  Tiedä sitten kestääkö muissa merkeissä sen kummemmin nuo rasitukselle eniten altistuvat osaset..?
  Ihan kelpo vaunut muuten ja tehtävänsä täyttäneet.

  • Keskimmäiselle ostettiin Emmajlungat. Iso kori ja isot renkaat. Renkaat olivat aika määräävä tekijä ostaessa. silloin meillä oli hiekkatiet. Nyt lapsenlasta nukuttaessa ollaan tyytyväisiä 29 vuotta sitten ostettuihin vaunuihin. Toimivat edelleenkin hyvin.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.