Valitse helppo aihe ym. vinkkejä

Iso-G - helposti!

Hei te, jotka vasta mietitte gradunne aihetta. Tässä neuvo teille: valitkaa mahdollisimman helppo aihe. Helpolla aihella tarkoitan sellaista, missä ei tarvitse osata mitään kovin vaikeaselkoista teoriaa/teoreetikoita. Helppo aihe on myös sellainen, josta on olemassa kirjallisuutta vaikka muille jakaa. Samantapaisesta aiheesta on mieluusti tehty myös muita graduja (jos ne löytyvät netistä, niin sitä parempi) - ei tietenkään tismalleen samasta aiheesta. Voit sitten hyödyntää näitä muita graduja esimerkiksi siten, että löydät niistä lähteitä. Yleensä graduissa on viitattu lähteisiin sivun tarkkuudella; sinun ei siis tarvitse muuta kuin etsiä nuo lähdekirjat käsiisi ja tiedät jo, miltä sivuilta löydät tarvitsemasi. Helpossa aiheessa aineisto voi olla jo valmiina, mutta toisaalta ei haastattelujen tai kyselyiden tekeminenkään ylivoimaisen aikaavievää ole. Jos aineistoa analysoidaan laadullisesti, on esim. sisällönanalyysi helppo analyysimenetelmä.

Käytä siis aikaa ja vaivaa aiheenvalintaan esim. selailemalla vanhoja graduja Lindasta ja yliopistojen sivuilta. Tämä taatusti kannattaa! Toki jos tavoittelet erinomaista arvosanaa, niin silloin helppo aihe ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Mutta itse tein perus cumun gradun em. ohjeilla, ja se syntyi kohtalaisen vaivattomasti ja kivuttomasti. Rima alas, te graduilijat - ei juuri kukaan arvosanoja kysele, vaan tärkeintä on se, että saatte tutkinnon ulos.

Tsemppiä!

Ja kertokaahan muutkin graduilijat / graduilleet tänne vinkkejä, miten graduprosessia voi helpottaa.

5

1342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+18

      Helppo aihe voi muuten olla myös sellainen, josta ei ole paljoa lähteitä. Itse tein gradun aiheesta, josta on kirjoitettu ehkä jotain 40 artikkelia. Näistä pystyi tekemään erittäin kattavan teoriaosuuden.

    • tht.

      Itse gradua aloittaessani asetin riman alas, tärkeintä oli, että saisin gradun läpi. Sopivia lähteitä ja ideoita löysin pitkälti muista graduista. Omalla kohdallani en luettanut gradua kertaakaan professoreilla, koska näin tutkielma tulisi työläämmäksi , professorithan ohjaavat pitkälti gradua omaan ja laadukkaaseen suuntaan, joka vaatii työtä. Jätin siis työn suoraan tarkastettavaksi.

      Gradusta sain Cum lauden. Tärkeintä on muistaa, että gradu etenee tekemällä, turha asioiden pyörittely ja jahkailu lisää tuskaa. Tärkeintä on saada paperille tekstiä niin pian kuin suinkin mahdollista, kuitenkin pohjatyö kannattaa tehdä siten, että aihe ja tutkimuskysymykset tuntuvat ainakin suhteellisen tutulta ja loogisilta.

      Työn jumiutumista ei kannata ottaa turhan vakavasti. Gradu on prosessi, jossa väistämättä tulee vastaan taukoja kun aivot prosessoivat työtä.Tällöin voi aloittaa uudesta osiosta. Tärkeintä on oikea asenne ja positiivisuus.

    • kohtavalmis22

      Minäpä taas luulen, että ''helpon'' gradun salaisuus on kiinnostavuus. Graduaikana kun joutuu keskittymään vain tähän yhteen ja samaan kuukausitolkulla, voi motivaatio lopahtaa. Minulla oli kiinnostava, vähän tutkittu aihe, josta tein laadullisen tutkimuksen ja aikaa on mennyt n. 4 kk (toki aiheen pohtiminen ja hyväksyttäminen vei pari kk yliopistolla) ja viikon päästä tarkistukseen, jesh!

    • PerusDI

      En tajua miksi ihmeessä haluatte tietoisesti tehdä huonon gradun. Miksi ihmeessä tulitte yliopistoon ylipäätään?

    • 10+3

      Kannattaa valita suppea aihe, josta sitten laajentaa jos tarvetta tulee.
      Ja hei, helppo aihe on hyvä, jos ei meinaa tulla valmista. Esim. elämäntilanne muuttuu tai tulee jotain yllättävää, kuten hyvän työpaikan vastaanottaminen. Ja pääasia on valmis gradu, ei sen hyvyys tai huonous. Paitsi jos tekee väitöskirjan seuraavaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe