Kuria jos jotain nykynulikat tarvitsevat!

mun mielipide

Näkeehän sen sokeakin mihin kurin puute on johtanut! 10-vuotiaat kakarat notkuu humalapäissään keskustassa kun millään ei ole mitään väliä ja mistään ei rankaista koska Suomi on "vapaa maa". Fyysinen kuri on mielestäni ehdottomasti saatava takaisin terveeseen kotikasvatukseen ja joutavanpäiväinen hyysääminen ja päänsilittely loputtava. Kautta aikain kipu on ollut se ärsyke, mikä estää ei-halutun toiminnan uusimisen. Mikään puhe ja lässytys ei pysty samaa vaikutusta tekemään. Ja mitään "traumoja" ei synny, vaan pysyvä mielikuva siitä mitä tapahtuu jos auktoriteettiä ei osaa kunnioittaa. Menon on muututtava, Unicefit ja muut hyysärijärjestöt voivat painua sinne missä pippuri kasvaa ja Suomen lainsäädännön on muututtava ruumiillista kuria suosivampaan suuntaan. Opettajat, viranomaiset, vanhemmat ja poliisi kiittää!

27

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unicef.vapaaehtoinen

      Lapset tarvitsevatkin kuria, joka on eri asia kuin kuritus tai kuritusväkivalta. Kuten Inka Hetemäki Unicefin blogissa viisaasti totesi: "Kampanjassamme emme puhu kuria vastaan, mutta kuritusta/kuritusväkivaltaa kylläkin. Kuritusväkivallan tai kurittamisen vastustaminen ei ole vapaan kasvatuksen puolustuspuhe. Ei ole olemassa, onneksi, vain nämä kaksi tietä. Siinä välissä on se kultainen keskitie. Kasvatus, johon kuuluu rakkaus ja rajat, on niin lapsille, perheille, kuin koko yhteiskunnallekin parempi ja turvallisempi vaihtoehto."

      En usko, että kipu on ainoa ärsyke, joka estää ei-halutun toiminnan uusimisen. Myös muita keinoja on. Selkeät rajat ja pelisäännöt sekä niiden johdonmukainen noudattaminen ovat avainasemassa. Jos sääntöjä rikotaan, seuraa jokin sanktio esim. jäähy, aresti, pelivuoron tai muun hauskan tekemisen menettäminen. Palkitseminen on usein tehokkaampaa kuin rankaiseminen.

      Ja mitä tulee auktoriteetin kunnioittamiseen. Se, että isompi eli vanhempi käyttää fyysistä voimaansa pienempäänsä eli lapseen, tuskin auttaa kunnioittamaan auktoriteettia. Päinvastoin. Emmehän kannusta isoveljiä tai -siskojakaan läpsimään pikkusisariaan tarpeen tullen.
      -A-K

      • Faktahommia

        Miten luot rajat 5 vuotiaalle jolle ei mene puhe perille? Kun jäähyt tai muut sanktiot ei toimi? Kun kannustaminen ei toimi? Niin, aivan.

        Kyllä se niin on TOSIELÄMÄSSÄ nähty että viimehädässä kontrollin ja auktoriteetin saa fyysisellä kurittamisella, tai jopa vain sen vaihtoehdon esittämisellä jälkikasvulle. Ja ei hätää, kun homma on TERVEELLÄ pohjalla niin lapsi turvautuu ja rakastaa vanhempaansa pelkäämättä tätä. Ero tulee siinä että lapsi oppii kunnioittamaan vanhempiaan, sääntöjä ym.

        Tietysti näitä aivopiereskelijöitä suolletaan koulun penkeiltä yhä lisää ja lisää ja lisää kertomaan hauskoja mielipiteitään.


    • Margarettokas

      Jaa, kyllä minulle jäi traumoja fyysisestä kurituksesta. Kiitos rakkaalle isälleni, en koskaan tule hänestä pitämään. Muutenkin, jotkut aikuiset ovat tätä nykyä pahempia kuin jotkut nuoret, kummassakaan osastossa ei ole kaikki, mutta osa. Muistan yhden mummelin joka haistatteli suoraan päin naamaa ja etuili jonoissa jne. Niin, pulmuset. Voin myös luvata että Suomesta tulee "naiset hellan ja nyrkin väliin"-valtio tuolal periaatteella ja hukkuu lopulta viinaan jolloin me nuoret saamme rauhassa asua turvassa ulkomailla.

    • saila.unicef

      Mahtavaa, että olemme saaneet näin paljon keskustelua aikaan! UNICEFin ”Kuritus ei kasvata” –kampanja on loppusuoralla ja joudumme sulkemaan tämän keskustelun kampanjan päätytty. Mutta ei hätää, keskustelut pysyvät auki vielä tiistaihin asti!

    • rose18

      itse olen mieltä siitä että kuri pitää olla mutta sen ei tarvi olla hakkaamista.
      joskus pitää miettiä että mikä on pahempi se henkinen vai fyysinen.
      missä raja menee onko henkisesti liian raskasta lapselle että oppii kunnioituksen riistäm'ällä tarpeettomia lapselta mutta "tärkeitä lapselle"ja antsaitsemalla kunnon käytöksellä takaisin vai että ottaa tukasta kii ja uhkata satuttaa ja kerran kahesti joutuu vetämään tukasta(pitkän pinnan jälkeen).
      vai hakata lapsi henkiviemäriin että on traumatisoitunut, lapsi miettii:jos teen niin isä tappaa mut??
      lahjonta jos teet niin saat namia..



      mikä on todellisuudessa oikea tapa? itse usko ääripäitten olevan varsin vääriä.
      uskon yhdyskunnan olevan tapa nyt, karsia pahimmat väkivallan käyttäjät.

      • rose18

        jos vähemmän väkivaltaa lapsuudessa.. uskon olevan myös aikuisena vähemmän väkivaltainen.


      • rose18
        rose18 kirjoitti:

        jos vähemmän väkivaltaa lapsuudessa.. uskon olevan myös aikuisena vähemmän väkivaltainen.

        nykyään uskon siihen että aikuiset ei osaa kasvattaa lapsiaan ja antaa tehä niinkuin tykkää..
        ennen vanhaa kuri oli fyysistä niinkuin sanonta sano *se joka vitsaa säästää, se lastaa vihaa*
        ettei osata muuta tapaa kuin kasvattaa fyysisen(joka on kielletty) tai lahjonnan.
        ettei jää muuta kuin koulun, päiväkodin ja poliisin kasvatettavaksi.


    • lol

      mä sain turpaa ja siks must tuli tämmöne

    • piiska on poikaa

      Kyllähän sitä kakarana sai monasti keppiä, aina ei tiennyt mistä sitä tuli, mutta oli perse monasti niin kipiä ettei istumaan kärsinyt. Ajatteli että kai ne aiheesta tuli tai sitten ennakkoa hiukan. Enpä niistä katkeroitunut, jotenkin tuli pirteä olo vaikka piti seisaallaan syödä. Omat kakarat ei keppiä saaneet vaikka monasti teki mieli räväyttää, mutta eivätpä ole silmille hyppineet kuitenkaan.
      Kyllä se minun mielestäni on tarvittaessa syytä hiukan räväyttää, ei se pahaksi ole.
      Olen seurannut erilaisia kasvatuksen tuloksia niin olisi ollut monasti kepille tarvetta, pahaiset natiaiset ei usko mitään ja huutaa kuin palosireenit, keppiä kun vilauttaa niin kyllä tokenee.

    • lisää tätä

      "hyväksi" todettua vapaata kasvatusta. Sillä homma hoituu.
      Just joo, laittakaa lapsi jäähylle, kyllä se siitä....

    • jos eivät

      vanhemmat ojenna jälkikasvuaan, minä kyllä voin auttaa.

    • työnantaja

      Hyvä nimim. mun mielipide, tule minulle töihin. palkka on mitä on mutta kuri on haluamasilainen. Jos törttöilet niin turpaan tulee, että tukka lähtee, jos sitä on vielä jäljellä, nimittäin tukkapöllyä tulee pikkurikkeistä helpostikin. Luunappeja napsuttelen otsaas ohimennessäni jos minua vituttaa, karapuloissani hakkaan vyöllä paljaalle perseelle, varoksi. Ja auta armias jos käyttäydyt epäkunnioittavasti vanhempia henkilöitä kohtaan, silloin saat sellaiset pieksäjäiset suolavedessä kastetuilla pajuvitsoilla että paska lentää. Vitsat tuot itse, ne hyvitetään palkassa.

      • Ei kaikki asiat maailmassa tarvitse olla joko mustaa tai valkoista. Aikuinen ymmärtää mitä tekee (ainakin yleensä) ja tästä syystä tulee välillä nyrkkitappeluita kaduilla, kun molemmat osapuolet kuvittelevat olevansa oikeassa ja / tai puolustavansa itseään tai omaanssa.

        Lapsi ja lapsuus on se joka imee vaikutteita, kasvaa ja oppii. Itse olen hunsvotti ja raggari mutta hyvän ja jopa ihan fyysisen kasvatuksen vuoksi osaan ja tiedän miten olla ihmisten kanssa ja miten kanssaeläjiä tulee kohdella. Tunnistan oikean ja väärän teon erot, ja vaikka tietoisesti teenkin ajoittain väärin, teen sen tiedostamisesta huolimatta. Joko helpottaakseni arkeani, auttaakseni itseäni tai läheisiäni, saamalla enemmän hyödykettä pienemmällä panostuksella, nauttimalla asioista jotka ovat kiellettyjä tms... Ero aikuisen ja lapsen välillä on se, että tiedän tekeväni väärin, ja kannan siitä sekä moraalisen että rikosoikeudellisen vastuun itse.
        Lapsen tukistaminen rangaistuksena pahanteosta tai luunapin antaminen on yhtä toimiva porttiteoria väkivaltaiseen aikuisuuteen kuin vieraan aikuisen näkeminen esim. uimahallissa alastomana johdattaisi lapsen aikuistuessaan ehdoitta pornoalalle.


    • ********

      Mikähän ihme siinä on, ettei aikuiset ihmiset osaa erottaa esim. pientä luunappia nyrkistä ? Meidän penskoilla ei ole ongelmia eikä traumoja jäänyt kun saivat luunapin, kun minua tai sisaruksiaan purivat, pureminen käy oikeasti kipeää, luunappi ei. Itse sain penskana tukkapöllyä, eikä jäänyt traumoja, eikä minusta väkivaltaista kasvanut, en ole tapellut sitten ekaluokan jälkeen. Omat on jo teini-ikäisiä kaikki, ja hyvä tapaisia, eivät notku kylillä yötä myöten.

    • ....................

      Ourait. Mitäs tehdään näille vanhemmille, joilla ei ole aikaa olla lastensa kanssa ja kiire palata töihin, jotka mieluummin katsovat telkkaa kuin kalastavat tai retkeilevät lapsen kanssa? Ei ole kurituksesta kiinni nämä asiat, kuri pitää olla, mutta tärkeintä olisi ensin oppia se lapsensa tuntemaan ja KASVATTAA. Ei lasta voi jättää muiden hoiviin kasvamaan ja sitten 12-vuotiaana hakata, kun ei tullutkaan sellainen kuin isä tahtoi.

      • anonyyyymi

        täysin samaa mieltä. Lapset tarvitsevat aikaa ja kasvatusta ja ennen kaikkea rakkautta. Vanhempien täytyy silti laittaa lapsille selvät rajat, ja pitää kiinni niistä. Ja juuri tämä on nykynuorten ongelma. Vanhemmat alkavat joustamaan entistä enemmän sovituista rajoista, ja antaa lastensa hengata ties missä ties mihin asti. Ja sitten istutaan sohvalla tyytyväisinä että "no nyt ei ainakaan tullut riitaa pikku marjatan kanssa, meillä on niin hyvä äiti-tytär suhde". Vanhemmat: Lakkakaa olemasta ystäviä lapsillenne, sillä niitä he löytävät koulustakin. He tarvitsevat huolehtivan _vanhemman_.


    • Joku vaan...

      Pienenä isäni antoi piiskaa ja huusi aina kurkku suorana niin että rupesi itkettämään, enkä uskaltanu puhua hänen kanssaan mistään sillä pelkäsin että hän suuttuu ja rupeaa huutamaan.Nykyään olen 14 vuotta ja vanhempieni eron jälkeen isästäni on tullut paljon mukavampi ja kiltimpi ja aina jos hän kohottaa ääntään hän pyytää anteeksi.
      Mutta on minulle jäänyt vähän traumoja isästäni...

    • Mulle on annettu piiskaa, lyöty, haukuttu ja koulussa kiusaajat antanut tukasta mutta onneksi se aika on ohi.

      oon 15.

    • Kakor

      ei edes vanhemmilla ole MITÄÄN oikeutta tukistaa/luunappi/lyödä/antaa piiskaa. ei ole MITÄÄN oikeutta siihen. jos on, niin missä niin mainitaan? sitpaitsi siitähän vaan saa traumoja ei siitä mitään hyvää tule, ei luunappi lyöminen tai muu paska auta ollenkaan.

      • mumpi

        Kerroppa Kakor mikä auttaa!


      • laskun tulos
        mumpi kirjoitti:

        Kerroppa Kakor mikä auttaa!

        ...siis mihin? Kun lapselle ylipäänsä "pitää antaa opetus", niin kasvattamisen tavoite on ihan muu kuin se että kansalainen ikinä rupeaisi kyseenalaistamaan toisten saneluja tai että siitä kasvaisi kriittinen jjjja utelias tai uuttaluova aikuinen.

        Moniko "notkuja" siellä assalla sun tietojen mukaan on satuttamattomien vanhempien lapsia? Arvelen, että just väkivaltaa käyttävien lapset haluaa pois uhkailevien vanhempien kylmistä kodeista vaikka hakkaamisen uhallakin.


    • Mun mielipiteeni

      Jos lapsi kymmenvuotiaana notkuu humalassa keskustassa, niin hänet on otettava huostaan.
      Jos sitä ei tapahdu syyllistyy koko yhteiskunta lapsen heitteillejättöön.

      Jos lapsi kymmenvuotiaana notkuu humalassa, on joku aikuinen vastuussa alkoholin hankkimisesta. Tämä aikuinen on vedettävä asiasta vastuuseen.

      Jos lapsi kymmenvuotiaana notkuu humalassa, onko asia hoitunut sillä, että rankaiset kymmenvuotiasta?

    • auktoriteetti.

      Vika on vanhemmissa, joilla ei ole auktoriteettia. Lapsille tulee antaa keskustellen ohjeita. Huutaa ei saa. Näin tulee rauhallisia ja hyviä kansalaisia. Helppoa kuin lannan ajo.

    • mykiäiskä

      Mitä enemmän antaa lapsilleen aikaansa ja rakkauttaan, sitä vähemmän niille tarvii antaa väkivaltaa. Kuri on eri asia kuin väkivalta. Mutta on turha narista kurin perään, kun ei ole antanut aikaansa ja huomiotaan.

    • ghduiwey

      Aika monelta huoltajalta on homma karannut hyppysistä, he elävät kuin koulussa ei muita lapsia olekaan kuin heidän kultamussukkansa. Jos opettaja ottaa yhteyttä kotiin, vastaus on: Opettaja on ottanut meidän lapsen silmätikuksi... Ei aikaisemmassa koulussa ollut mitään ongelmia... Meidän lapsi sanoo, että... jne.

      Aika usein huoltajat häpäisevät itsensä uskomalla niitä valheita, joita muksut heille syöttävät. Sitten onkin mukava jatkaa yhteistyötä, kun on ensin haukkunut opettajan, koulun ja luokkakaverit.

      Ensimmäinen ehto on: ÄLÄ OPETA LASTASI VALEHTELEMAAN, PYSY ITSEKIN TOTUUDESSA.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe