Koirani kuolema ahdistaa!

Surullinen27

Jouduin päästämään rakkaan koirani taivaaseen vain muutama päivä sitten. Päätös oli äärettömän vaikea ja tällä hetkellä tunnen valtavaa syyllisyyttä ja koen, että päätin väärin.

Koirani kärsi ikänsä toisen takajalan nivelrikosta, syy sen syntymiseen oli tuntematon.
Lääkitsin koiraani aina, kun näin oireita koirallani. Nyt tuntuu siltä, etten tehnyt kaikkeani koirani hyvinvoinnin eteen. :-( Koirani käytös muuttui radikaalisti muutaman kuluneen kuukauden aikana, koirani vetäytyi syrjään, oli äkäisempi, ja viimeisen viikon aikana yritti purra minua ja miestäni. Meillä on myös pieni poika ja jouduin kokoajan vahtimaan, ettei se mene rakkaan koirani päälle. Koirani murisi aina, kun siihen koski vahingossa, esim, jos se makasi sohvan reunalla ja itse laski jalat vahingossa sen päälle.
Välillä ei koirani halunnut lähteä uloskaan innokkaasti, jouduimme varsinkin aamuisin hakemaan sen makuuhuoneesta kaulapannan kanssa. :-(

Ruoka maistui ajoittain hyvin ja joskus jäi syömättä. Mutta silti koiralleni tuli älytön pakkomielle ihmisten ruokaan. Sille tuli kauhea vimma päästä keittiön pöydän alle ja syömään vauvani ruoan rippeet lattialta ja jos komensin pois niin loppuajasta tosiaan koirani yritti purra. Ikinä ennen ei tätä ollut tehnyt. :( Ei edes silloin jos oli varastanut jotain ja kävin ottamassa sen pois, vaikka koirani murisikin minulle niin otin silti pois varastetun ruoan, mutta ikinä ei purrut!

Olin luultavasti koulutuksessakin mennyt välillä pieleen. Yleensä koira totteli, mutta kyllä sen myönnän, että koira toimi meillä johtajana. :( Koirani luonne oli todella vaativa, mitä en tajunnut silloin, kun sen otin. Tästäkin syystä syytän itseäni koirani kuolemasta ja siihen johtaneista syistä.

Kaksi syytä koirani kuolemaan: Aggressiivisuus ja kipu. Mutta se, että saanko ikinä tietää aiheuttiko kipu sen aggressiivisuuden vai minä, joka en ollut kouluttanut koiraani kunnolla. :-( Tuntuu niin pahalta ajatella, että olin huono omistaja.

Toivottavasti rakkaalla koirallani on nyt asiat paremmin, kun katselee alas sateenkaarisillalta, ei tunne kipuja, ei ole huonoa omistajaa vihaisena komentamassa. Rakastin koiraani enemmän kuin mitään tässä maailmassa.

8

1483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otan osaa!

      OSANOTTO! suru on aina valtava.

      Meiltä meni toukokuussa -10 ,oma rakas vatsalaukunkiertymä:än,ikää oli jo sen verran,että emme alkaneet leikkauttamaan.

      Vieläkään ei ole ikävä hellittänyt,muistot lenkkipolun varrella,kun päivittäin siellä käyn,muistot mielessä,kuvissa sekä kuvasta maalautetussa taulussa,jossa on myös edelliset rakkaamme.

    • uuppaliini

      Älä ruoski itseäsi menneillä. Varmaankin teit virheitä, mutta niinhän me ihmiset teemme. Jo itsetilityksesi kertoo, että olet oppinut paljon koirasi myötä. Me jokainen olemme alussa aika kehnoja koiranomistajia, mutta opimme, ja seuraavalla kerralla teemme asiat paremmin.
      Rakastit koiraasi. Et varmasti mitenkään kevytmielisesti vienyt sitä viimeiselle matkalle. Et koskaan voi tietää, mitä kipuja se joutui kärsimään. Olet tehnyt sille viimeisen palveluksen, suoraselkäisesti ja raskain sydämin.
      Silloin, kun asiat eivät suju, pitää olla kykyä tehdä ratkaisuja. Sinä kykenit oikeaan ratkaisuun. Olit hyvä omistaja. Kaikkea hyvää sinulle!

    • Ikävä painaa...

      Voi, tuo on niin tuttu tilanne. :( 7kk sitten sateenkaarisillalle lähti seropi uros Saku, vain 4v 4kk ikäisenä. Minusta tuntuu vieläkin pahalta, kun siskoni teki "väärän päätöksen". Olisimme avopuolisoni kanssa ottaneet koiran itsellemme, kun tiesimme että siskoni asunnossa se pelkää pattereiden ääntä, ja pelkäsi muutenkin kaikkea joka napsui ja paukkui (jopa facebookin keskusteluääntä).

      Viimeisen kuukauden aikana poju muuttui täysin, se alkoi murista ja käydä perheensä päälle, jota se ei ollut kuin pari kertaa "teini aikoina" tehnyt, jonka jälkeen jäi pois kun hoksasi ettei kukaan pelkää sitä. Mutta kuitenkaan edes näinä "teini aikoina" se ei yrittänytkään käydä isäni päälle, hän sai ottaa pojulta luun pois mutta kellään muulla ei ollut asiaa mennä siihen koskemaan. Ainoastaan isäni valvomana (joskus minun ja siskoni) poika pysyi pihassa ja pelloilla irti. Nyt, tämän viimeisen kuukauden aikana Saku kävi kuitenkin isäni päälle, ja monen muun päälle: pelko muuttui pelkoagressioksi. Oli siis aika tehdä raskas päätös, ja päästää koira paremmille maille sateenkaarisillalle - rauha rakkaimpani muistolle.

    • Suomi-rodun edustaja

      @Surullinen27: Tietämättä koirasi ikää ja nivelrikkoon käytettyjä hoitoja, oletan tekstin perusteella, että varmaan ihan oikean päätöksen teit. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja virheitä tehdään. Ehkä olet jotain tehnyt aikanaan ratkaisevan väärin tai ehkä et. Ehkä koira oli vanha ja kipu yhdistettynä esim. dementiaan on voinut aiheuttaa vihaisuuden.

      Tehtyä ei saa tekemättömäksi, joten miksi sen enempää itseään ruoskia. Surullinen saa ja pitää olla kun rakkaansa menettää. Tiedät kyllä itse sydämessäsi teitkö oikein vai et. Hyvä, että analysoit tekemisiäsi, osaat sitten sen verran enemmän mahdollisen uuden koiran kohdalla.

      Tsemppiä! :)

    • ymmärrän

      Myös minä menetin rakkaan koirani, kun se täytti 12. Sillä vain sydän pysähtyi. Jotkut sanoivat sen olevan vain koira. Mutta perheelleni se oli enemmän. Jopa eräs tuttu, joka usein tuli meille kaupungista vain lenkkeilemään koiriemme kanssa sanoi: "En minäkään säästynyt kyyneliltä."

      Se oli kuitenkin niin monelle rakas. Jopa siskonipoika, muistaa koiran hellyyden. Ja kuinka koira seurasi tätä joka paikkaa suojellen poikaa.

      Muista kuitenkin ne kaikki hyvät hetket ja säilytä ne aina sydämessäsi. Koirasi kärsi loppuelämästään ilmeisesti ja teit ihan oikean ratkaisun. Muisto lämmittää sydäntäsi niin kauan kuin haluat.

      Minä haluan sen olevan siellä aina.
      En koskaan unohda sen hellyyttä, muita eläimiä kohtaan ja lapsia kohtaan.
      Vain minä ja isäni saimme häneltä ottaa luun, mutta muille se ärisi kiukkusena. Meillä oli jopa oma leikki. Jonka vain me kaksi osasimme. Yritti siskonikin joskus sitä leikkiä, mutta koira ei alkanut :D

      AH niitä ihania muistoja kuinka koira vanhoilla päivilläänkin yritti pelastaa muita eläimiä kuolemalta.

      Love you forever my dear friend.

    • tipsuni muistolle

      tiedän tunteen ! Itse jouduimme lopettamaan 9,5vuotiaan tipsumme viime vuoden elokuussa. koira oli aina ollut täysin terve, kunnes yhtäkkiä alkoi oksennella. ajattelimme, että kyseessä on vain ohimenevä vatsatauti emmekä huolestuneet. lopulta koira ei meinannut päästä sängystä ylös ja KAIKKI mikä meni sisään, tuli myös hetkessä ulos. käytimme koiraa lääkärissä ja vaikka se oli ennen ollut TODELLA arka, nyt se vain makasi lääkärin pöydällä.

      koira sai lääkettä ja kuitenkin oksentelu vain jatkoi. jouduimme tekemään vaikeimman päätöksen ja viemään koiran lopetettavaksi. se oli kamalinta mitä minulle on ikinä tapahtunut.

      hetki sen jälkeen tuttavani tipsulle tuli samat oireet, mutta koira parani parissa viikossa. yhä edelleen ajattelen joka ilta, olisiko pitänyt odottaa vielä yksi yö ja katsoa jos koiran olo olisi parantunut. kuitenkin sillä hetkellä koiran tuskat olivat niin kovat, ettemme halunneet sen kärsivän yhtään enempää. kuitenkin mietin, että jos olisimme odottaneet vielä hetken, olisiko pieni kulta vieläkin kanssamme.

      jaksamisia sinulle, näitä asioita ei voi koskaan ennustaa ja jossittellu on ihan turhaa. voimme ainakin olla varmoja, ettei koirien tarvi enää kärsiä mistään kivuista tai peloista. ikävä koiraani kohtaan ei ole vähentynyt yhtään, enkä voi vieläkään ajatella sitä ilman, että alan itkeä. kuitenkin sisimmässäni tiedän, että ratkaisu oli oikea. olisi ollut itsekästä pakottaa koira kärsimään, vain koska itse ei ollut valmis luopumaan.

    • pappa

      Syyllisyyden tunteen ovat tuttuja täällä myös. Lopetutimme niin rakkaan 15-vuotiaan koiramme vajaa kaksi kuukautta sitten. Takajalat olivat jäykät ja kävely huonoa, pissaa tuli ajoittain sisälle, yksinolo ahdisti. Tunnen suurta syyllisyyttä ja tuskaa siitä millainen olin omistajana välillä: en aina jaksanut huomioida rakastani, se joutui olemaan yksin työpäiviä ja jopa viimeisenä kesänä koirahoitolassa muutaman päivän matkamme takia..Mietin myös olisimmeko sittenkin voineet pitää sitä vielä hetken, olisiko jalat olleet paremmat jos vielä olisimme saaneet jotain lääkettä..tämä on itsekästä pohdintaa..tiedän sen..

    • suruaika.

      Mieluummin hyvä kuolema kuin huono elämä. Koirasi kärsi valtavasti ja teit oikean ratkaisun viedessäsi ystäväsi viimeiselle reissulleen.

      Kaikki tekevät virheitä, ihan jokainen meistä.
      Meillä oli aikoinaan saksanpaimen/karjalankarhukoira miksaus joka 15 vuotta eli, lopussa koira oli niin kivulias ja veti takajalkaa perässään (meni ihan vuorokaudessa tosi huonoon kuntoon) ja eläinlääkärit soitettiin läpi, yön yli pitää siis katsoa ja seuraavana päivänä viedä. Koira huusi kuin syötävä kivuissaan joten isäni kanssa annettiin unilääkettä koiralle hirvenlihan seassa, kun se nukahti isä sen ampui. Tästä on kymmenen vuotta ja silti on ikävä, mutta tiedän että isä teki oikean ratkaisun eikä antanut toisen kitua.

      Kyllä se siitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      737
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe