millainen on Alaskanmalamuutti?

malamuuttiko?

minulla on jo monta vuotta ollut haaveena alaskanmalamuutti ja haluaisinkin kysyä teiltä joilla on kyseisestä koirasta kokemusta että millainen tämä koirarotu on?
en aio sellaista kyllä hankkia pitkään aikaan, en halua sitä kerrostaloon tuoda, sillä käsittääkseni ovat aika äänekkäitä. haluan asua vähintään rivitalossa koiraa hankittaessa että koira pääsee myös takapihalle, eikä ole niin paljon naapureita, joita haukkuminen häiritsisi.

koiran kanssa haluaisin harrastaa mm. hiihtämistä niin että koira valjaissa vetää osan painostani, samaa voisi tehdä kesäisin myös juosten. tokoakin olen miettinyt. agilityyn isona rotuna ei taida soveltua...

mutta juu kertoisitteko omia kokemuksianne rodusta?
olen niistä paljon lukenutkin, mutta haluaisin kuulla myös muiden kokemuksia.
olen lukenut että tämä rotu on laumakoira ettei niitä voi yhden ihmisen koiraksi ottaa, mutta suunnitelmani onkin ensin hankkia valkoinen paimenkoira, ja sitten ottaa malamuutti. eikös tämä jo kävisi, niin sillä olisi seuraa minun ollessa poissa kotoa? kaksin parempi kuin yksin.

5

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malamala

      Muutit on aika jääräpäisiä ja fiksuja koiria.Oman kokemuksen mukaan ovat aika alistavia eivätkä välttämättä siedä muita koiria/eläimiä,riippuu toki aina yksilöstä ja totuttamisesta joka pitää aloittaa heti pennusta lähtien.Liikuntaa,liikuntaa ja paljon sitä liikuntaa ja aktiviteetteja.Jos asut yksin niin mieti jaksatko aina,joka päivä lähteä lenkille suoraan kun tulet kotiin.Ruokaa menee aika mallikkaasti joten rahaa palaa myös.

      Nyt kannattaa miettiä pärjäätkö 2 ison koiran kanssa,koska pelkästään muuttia en suosittele kokemattomalle ihmiselle.

    • malamuuttiko?

      en ole täysin kokematon. minulla on kaksi tiibetinspanielia (ne tosin jäivät perheelle kun muutin pois, mutta ovat ne silti vielä elämässäni mukana) ja olen valmistumassa eläintenhoitajaksi, joten sieltäkin tulee kokemusta.

      ja meneehän siihen vielä varmaankin lähemmäs 10 vuotta ennenkuin malamuuttia alkaisin hankkia, niin voihan siihen mennessä olla tullut perhemuutoksiakin. ja huimasti kokemusta koirista.
      tuohon olisi vielä pitkä aika mutta siksi kyselenkin asiaa jo nyt että tietäisin haaveilenko turhaan ja pitäisikö harkita jotain muuta rotua (kuten pelkkä valkoinen paimenkoira).

    • mahtava rotu ! <3

      Tunnen 2 alaskanmalamuutti. Toinen on uros ja toinen narttu. Niistä narttu on lempeämpi, kuten nartut yleensäkin. Asuvat kerrostaloissa ja ovat kotona rauhallisia, mutta se vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia koirille aina vetoharrastuksia myöten, muuten koira voi turhautua. Eivät ole äänekkäitäkään. Sopii myös tokoon ja agilityyn. Todella aktiivisia ja kestäviä. Viihtyvät toisten koirien seurassa ja rakastavat ihmiä. Molemmat malamuutit ovat perheittensä ainuita koiria, mutta toisen perheessä on myös kissoja ja kaneja. Turkki vaatii paljon ahkeraa harjaamista ja siitä irtoaa paljon karvoja. Tarvitsee yleensä kunnon osoituksen lauman arvojärjestyksestä, mutta ainakin se tuntemani narttu oli luonnostaan jo hyvin lempeä, jalostus saanut luonnetta sosiaalistettua vuosikymmenten takaa. Voimakkaana rotuna tarvitsee kunnon peuskoulutuksen ja opetettava jo pennusta asti olemaan vetämättä hihnassa. Tottelevaisia molemmat niistä koirista. Loppujen lopuksi luonne on yksilöllistä, mutta tuttujeni koirat ovat kilttejä ja mukavia, tosin se on vaatinut määrätietoisen ja johdonmukaisen peruskoulutuksen ja tapakasvatuksen. Narttu helpompi. Suosittelen :-)

    • muutit vei sydämeni

      Meillä on itsellä alaskanmalamuutti narttu 2v. Itse olen huomannut tämän yksilön perusteella, että nartut ovat helpompia oppimaan kyllä, mutta niillä on myös hyvin dominoiva ja vahva luonne, eli pitää itselläkin olla kovapäisyyttä ja auktoriteettia kasvatuksessa, muuten narttu ottaa johtajan paikan, ennen kuin ehdit sanoa kissa.
      Mutta kun pomo asia on selvillä, tottelee ihanteellisesti urokseen verrattuna ja tän urosjutunkin sanon nyt vain yhden yksilön kokemuksellani, eli toisellakin tavalla voi mennä, mutta oma kokemus on, että ukot on hyvin jääräpäisiä verrattuna narttuihin, mutta nartut on sitten aikamoisia määräilijöitä, niinkuin me naiset nyt yleensä! :)
      Meidän narttu on niin huomionkipeä, että ei päästäisi lähelleni omia kissojani tai urosmuuttimixiämme. Ja nyt kun olen raskaana on alkanut kunnolla uhota hihnassa muille koirille oikein kunnolla rähjäämällä. :) selitä siinä sitten, että tää on oikeesti ihan kiva koira.. :D

    • -LM

      Täältä löytyy malamuutti uros, ikää 2 vuotta. Meillä miehen kanssa ei ollut minkään laista kokemusta koirista ennen tätä. Ollaan pärjätty tosi hyvin, että jos motivaatiota ja kärsivällisyyttä on niin kyllä sen kanssa pärjää hienosti. On kyllä jääräpää joskus, mutta kyllä se ennemmin antaa periksi kuin minä :D Hihnassa käveleminen kannattaa opettaa heti oikein, ettei koira saa vetää. Mutta vaikka koira välillä hajun saadessa ottaa varoittamatta äkkilähdön niin kyllä sen kanssa olen ainakin itse (pienenä naisena :D) pärjännyt, ei ole kertaakaan vetänyt kumoon. Toisista koirista sen on vain kumman kiinnostunut, ei koskaan hauku niille vaan haluaisi haistelemaan ja leikkimään.

      Itse ajateltiin sillon ottaessa, että narttu sen pitää olla kun ne on tottelevaisempia ja ei vedä niin paljon. Niin tosiaan luulin, kunnes puhuttiin kasvattajan kanssa, joka kumosi nämä ajatukset täysin. Ihan samalla lailla kumpaakin pitää kouluttaa, eikä narttu ole sen helpompi kuin uroskaan. Ainakin meidän uros on todella tottelevainen ja hyvä luontoinen, vaikkei tosiaan mitään kokemusta kouluttamisesta ollutkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe