Äidin reaktio pelottaa

Nyt tarviin tukea

Mua pelottaa että äiti ei hyväksy mun seksuaalista suuntaunutmista!
Oon kertonu muutamalle kaverille ja isälle mutta en äitille. Asun äitini luona opiskelujeni vuoksi vuoden,

Äitini on uskovainen ja.. ottaa sen liianin tosissaan. Kysyin kerran että mitä mieltä se on ja sanoi suht vihaisena "minä en homoja enkä lesboja hyväksy!" Poikakaverini sanoi että voin mennä hänen luo asumaan mutta juuri nyt en voi.

Haluan olla julkisesti homo poikakaverini kanssa mutta eniten pelottaa että äiti alkaa keksimään kaikkea "nyt mennää randomi kokoukseen jotta oot normaali" tai jtn vastaavaa ja jos en uskone sitä nii en halua tietää mitä se keksii.
Se on mulle jo ny pelkästään kauhia, tunkee joka asiaan (puhuinpa vaikka kaverille puhelimessa), porkkaa salaa tavaroitani (on se nähty) ja jos meen tytön/poikien kans esim. leffaan nii kaiken kysyy ja tekee sitä seuraavan viikon.

Nyt jo hermot ja tunteet pinnassa ja saan pelätä kissanpentuni puolesta kun uhkaa jo senki lopettaa... Minä ne sen ruuat ja muut ostan ja vaihan. Ja kyllä aiemmin kelpas ja lupas mutta en tiiä miksei enää ku ei voi perustella.

Haluaisin tietää että mistä saisin tukea ja apua kun se saa tietää... en halua, enkä peittele sen enempää koska haluan olla mikä oon!

Mitä tekisin..? help :( ja tiiän et tää on vaikaa luettavaa mutta
ny tuli tämmöinenkin tunteen purkaus :(

38

1807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gaboy-14

      Hei!


      Olet hyvin rohkea kun uskallat astua kaapista. Kovin moni ei siihen pysty. Suosittelisin kertomaan äidillesi. Hän varmasti ymmärtää suuntautumisesi. Alussa hän saatta olla hieman järkyttynyt, mutta sulateltuaan asiaa hetken aikaa hän varmasti hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Jokainen ihminen on sellainen kuin on. Ei kukaan meistä ole voinut päättää syntyessään millaiseksi syntyy. Voimia sulle ja koita pärjätä (: .

    • Liisekkoni

      Kannattaa kertoa ihan rohkeasti vaan. Viestistäsi päätellen sinua ärsyttää äitisi käytös paljon. Jos äitisi on kerta uskonnollinen ja ei hyväksy ihmisen homoutta, niin tuskin hän sinuakaan homoksi epäilee koska luulee että on kasvattanut sinut heteroksi, olenko oikeassa? Siinäpä sinulla tilaisuus tiputtaa oikein kunnon "uutispommi" kertomalla äidillesi homoudestasi, jospa hänen suuntautumisensa homoihin muuttuisi. Jos äitisi ei hyväksy sinua omana itsenäsi, niin otat kissasi ja muutat poikaystäväsi, isäsi tai kaverisi luokse asumaan. Toivottavasti kaikki järjestyy! :)

    • hjdrwthbetyn

      Mitä vittua se mutsias kaivelee ketä sä nussit? Se on SUN elämä ja SINÄ määräät siitä.

      • lesbon äiti ja sisko

        Olipa rumasti vastattu. On paljon muustakin kun seksistä kysymys. Tuntuu että ennen kaikkea seksi on heterojen ongelma. Sen takia suusntutumista on niin vaikea hyväksyä, mut samalla omalta lapselta kielletään läheisyys, kumppanuus ja ihmisarvo. Kaikki me haluamme tulla hyväksytyiksi omana itsenemme.


    • antaa mennä

      vaan. Parrua perseeseen koko rahan edestä.

    • 19+20

      Kerro rauhassa olevasi homo. "Jumala on luonut ihmiset" ja niin edelleen, ja jos se on tehnyt susta homon niin sit on. Kaikkee "Jumala rakastaa kaikki ihmisiä" ja niin edelleen vaan sanot äidilles takaisin, jos se rupeaa sua käännyttämään tai muuta vastaavaa :)

      • trallalalalaaa

        tai sitten vaan voit huutaa: ÄITI OLEN HOMOSEKSUAALI, MITÄ TÄNÄÄN ON RUOKANA? :)


    • surullista

      Äitiäkin on ymmärrettävä. Hänellä on omat odotuksensa lapsestaan. Tietenkin toivoo, että saisi lapsenlapsia eikä pojan elämä olisi niin vaikeaa. Varmasti homona eläminen on ympäristön takia vaikeaa. Lisäksi tulee sukulaisten ja naapurien ehkä piinaavatkin kysymykset.Lisäksi vielä itsesyytökset;teinkö jotakin väärin kasvatuksessa.

      Tottakai äiti hyväksyy lapsensa ja rakastaa häntä vaikka alussa reaktio homoudesta olisikin tyrmäävä.

      • kl

        ei tule hyväksyäkään!! äitisi on sen asian suhteen viisas.se mitä tulee uskon asioihin,sen onkin taas hullujen hommaa...


      • Tai sitten

        on mustasukkainen. Monet, varsinkin yh-äidit ripustautuu poikaansa, eivätkä antaisi seurustella tytöjenkään kanssa.


    • Rose's streety

      Minulla on suvussa eräs ihminen joka on jopa tapetoinut talonsa risteillä, lukee päivittäin raamattua ja on yliuskovainen. Jouduin kertomaan myös hänelle että itse likkana seurustelen tytön kanssa, totesi vain seuraavasti: "Jos sinut on sellaiseksi luotu, olet sellainen ja sellaisena täydellinen sekä rakastettava." Eli kannatan, mutta jos äitisi kimopaantuu niin lähde sieltä, aina voi jotain keksiä. Vie vaikka kissasi alkuun turvaan poikakaverillesi jos et voi itse lähteä ja pelkäät sen puolesta. (Kissa on kuin oma lapsi.)

    • rohkeasti vaan :)

      Sanoisin että pidä kaiken varalta kamppeet kasassa ja kissa valmiina lähtöön. Sitten kerrot vaan rohkeasti. Se voi olla hänelle aluksi shokki ja voihan suuttuakin niin että joudut vähäksi aikaa siirtymään poikakaverin tai jonkun luokse.

      Mutta varmasti äitisikin leppyy sitten kun on ensin asiaa sulatellut. Joku sanoi joskus että pitää antaa läheisille se sama aika tottua ajatukseen, kuin mikä itsellä aikanaan kesti kun "tulit kaapista itsellesi"/ tajusit suuntautumisesi. (esim. omalla kohdallani minun tulisi antaa sukulaisilleni n. puoli vuotta totuttautumis-aikaa, koska sen verran itselläni kesti kunnes olin sinut asian kanssa.)

      Kyllä vanhemmat kuitenkin aina lopulta haluavat että lapsi on onnellinen ja rehellinen itselleen ja muille.

      Rohkeutta, hyvin se menee! :)

      • Homot ja lesbot .

    • äiti eräs

      Rohkeutta sinulle ja kaikkea hyvää elämällesi. Itse äitinä, toivoisin ainakin omalle lapselleni kaikkea hyvää, kaikesta huolimatta.

      • homon sisko

        Tähän viimeiseen, "kaikesta huolimatta" voisin sanoa sen verran että tällaisen lausuja ei ole hyväksynyt lapsensa tekoa täysin. Mutta minkäs teet, kun homolle on se homous yhtä "normaalia" kuin heterolle on olla hetero? Monilla homoilla menee aikaa hyväksyä itsensä, kun taas heteroilla se tulee tavallaan luonnostaan. Eivät homoseksuaalit asialle mitään voi, se on vaan ja pysyy. Maailma on tehnyt homoudesta pahan asian. Eivät ihmiset.


    • tirppana

      Tilanteesi on todella vaikea. Vastaan nyt äitinä ja jo mummona sinulle.Voisitteko mennä yhdessä äitisi kanssa jutteleman jonkun asiantuntijan kansa, esim. kriisiapu. En ymmärrä äitisi jyrkkää suhtautumista homo-lesbopareihin. Mutta niinhän se on että ns. uskovaiset ovat niitä pahempia heiltä ei löydy suaitsevaisuuta erilasuutta kohtaan. Neuvon nyt sinua kertomaan pikimmiten asiasta äidilesi ja katsomaa mitä tapahtuu ja ehken olisi hyvä muuttaa pois äitisi luota asumaa kissasi kanssa. Voihan se olla että kun pöly laskeutuu niin äitisi on pakko hyvksyä sinut tai sitten katkaista välit lopullisesti. Toivottavasti saa myös tukea poikakaveriltasi ja että vositte aoimesti olla yhdessä. Toivotaana että asiasi järjestyvät. Mienköhän isäsi asiaan suhtautu, oletko hänelle puhunut asiasta?

      Onnea sulle elämääsi sinulla on oikeus olla se mitä olet muista se!

    • ylpeä itsestään

      Itse pelkäsin kauheasti kertoa isälleni lesboudestani mutta kaikki menikin todella hyvin. Isä tukee minua vaikka hänen on välillä vaikea puhua asioista suoraan. Sain tietää myös että äitipuoleni on bi-seksuaali mïtä en todellakaan osannut odottaa. Äitiini en ole pitänyt vuosiin yhteyttä hänen väkivaltaisuutensa ja alkoholisminsa takia ja tiedän kyllä ettei hän hyväksyisi asiaa. Olenhan hänen mielestään jo hullu niin lesbous menisi taatusti yli hilseen mutta en jaksa välittää. Tulin viime keväänä lopullisesti ulos kaapista vaikka olen asian tiedostanut jo vuosia aluksi hyväksymättä sitä. Olen saanut voimia setan bileistä ja tulipa kesällä pienessä pridessä pyörähdettyä mikä oli mahtava kokemus. Kaapin ulkopuolella kun vain on niin paljon helpompi hengittää.

      • heterojanne

        minä voisin kyllä parantaa sut siitä lesbouden vammastasi, sillä kaikkihan me sivistyneet ihmiset tiedämme että lesbon saa käännytetyksi heteroksi, rivakalla riittävän suurella kalulla suoritetulla yhdynnällä, minulla on kyllä sen kaliiperin mulkku että kun sitä saisit niin kyllä unohtuisivat nuo "lättäpilluhuuhaa" jutut.
        Saatkin yhteystietoni palstalta niin voimme aloittaa tämän hoidon jö vaikka tänään.


      • 45645645
        heterojanne kirjoitti:

        minä voisin kyllä parantaa sut siitä lesbouden vammastasi, sillä kaikkihan me sivistyneet ihmiset tiedämme että lesbon saa käännytetyksi heteroksi, rivakalla riittävän suurella kalulla suoritetulla yhdynnällä, minulla on kyllä sen kaliiperin mulkku että kun sitä saisit niin kyllä unohtuisivat nuo "lättäpilluhuuhaa" jutut.
        Saatkin yhteystietoni palstalta niin voimme aloittaa tämän hoidon jö vaikka tänään.

        jos tuo olisi totta kaikki maailman homot kääntyisivät transuiksi ja etsisivät isokaluisia jätkiä jotka ns. ''parantaisivat heidät''


    • 40G

      Minun ohje: Dont tel Mama! Olen 40v mies. Kun olet koulun käynyt, niin muutat pois. Jos kerrot, ja aiot asua himas, niin tulet hulluksi. Mieti kumpi parempi asia! Toisaalta voit sairastua vuodessa, vaikket kertoisikaan. Kannatan poismuuttoa. Hän kiristää sinua kissalla, jotta tottelisit. Ota kissa mukaan ja häivy kotoa. Ei Körtti uskovainen hyväksy homoutta ikinä, edes oman pojan kohdalla. Puheistasi päätellen äidilläsi on jonkunasteinen mielenterveysongelma. Ei kuulosta normaalilta äidiltä. Minun äidillä on ollu ehkä vaikea lapsuus. Traumoja, avaamattomia solmuja. Silloin äidistä tulee ylihuolehtiva. Kaikki menee överiksi. Mun äiti meinasi tehdä meistä kaikista lapsista uskovaisia. Joka sunnuntai hän laittoi ruan klo 10.00 kun kirkonmeininki alko. Siinä me syötiin radion vieressä ja kuunneltiin jumalanpalvelusta. Se oli todella traumaattista. Koko perheeni ilmapiiri oli täysin tunteeton ja etäinen. Kärsin siitä vieläkin :( Kissa on sulle tärkeä kuten mullekkin, Se oli mulle ainoa olento, jolle pystyin näyttämään herkät tunteeni :) Pärjäile :)

    • walkwithme

      Ihailtavaa rohkeutta! Nyt ei auta kuin kerätä voimat ja kertoa totuus äidillesi, joka ei taatusti tulee asiaa ongelmitta suvaitsemaan, mutta ajan kanssa todennäköisesti kyllä. Äitisi osoittaa suurta heikkoutta kiristämisellä ja sinun ei tule sellaista hyväksyä. Yritä tehdä tämä selväksi hänelle ja olla se aikuisempi osapuoli.

    • minä vaan

      kylläpäs oot saanu tosi asiallisia vastauksia :(
      täälä joku sanoikin että vie kisu poikaystävällesi turvaan sitä myös heti itse ajattelin luettuani kirjoituksesi.
      ja kerro äidillesi että näin on asit ja hän ei asialle mitään voi.
      sen sitten näkee miten äitisi asiaan suhtautuu, jos ei hyväksy niin lähde sieltä pois.
      on se asia sitten ainakin kerrottu eikä vaivaa enää.

      kovasti voimia sinulle.
      tule kertomaan kuinka kävi jos päätät asiasta äidillesi kertoa

    • ystävän neuvo...

      En ole ihan varma kannattaako sun kertoa silloin kun asut äitisi kanssa. Itse kerroin äidilleni lesboudestani 17 vuotiaana ja jouduin vuodeksi sellaiseen helvettiin ettei paremmasta väliä... suosittelisin kertomaan sitten kun asut jossain muualla koska kenellekään en toivo samaa kun mitä itse jouduin käymään läpi. Ja kissa turvaan. Oma äitini käytti koiraani kiristysvälineenä myös. ja kaikkea mahdollista. Jatkuva henkinen väkivalta aiheutti minulle hermoromahduksen ja masennuksen. Olin itsetuhoinen ja ahdistunut. Muutin pois samana päivänä kun täytin kahdeksantoista ja pääsin lähtemään . Minulta meni melkein viisi vuotta ennen kuin pystyin edes puhumaan tuosta ajasta kenenkään kanssa alkamatta hysteerisesti itkemään. Kaikki ei siis mene aina niinkuin elokuvissa. pelkään pahoin että äitisi reagoisi suunnilleen samoin kun omani. En halua että joudut käymään saman helvetin läpi kuin minä. itsesi takia älä kerro nyt, se ei ole oikeasti sen arvoista...

    • 24

      Olen menneisyydessä pyörinyt noiden kiihkouskovaisten kanssa, ja sen perusteella uskaltaisin suositella sitä, että et kertoisi äidillesi. Äitisi ei vaikuta henkisesti tasapainoiselta ihmiseltä. Kiihkouskovana hän ei varmasti tule hyväksymään koskaan suuntautumistasi, ellei hän muuta näkemyksiään. Kuulostaa surulliselta, mutta kiihkouskovaisen näkökulmasta hän tekee oikein, jos hän ei hyväksy lapsensa "syntiä". Eli omalla oikeastaan hän tekee sen rakkaudestaan sinuun, vaikka se tuntuukin sinusta varmasti aivan käsittämättömältä. Kiihkouskova ihminen ei ajattele samalla tavalla kuin ei-uskovat.

      Suosittelisin, että teet näin: olet nyt vuoden ihan hissukeen asiasta. Tee myös parhaasi, ettei äitisi saa tietää poikaystävästäsi muita reittejä pitkin, joten älkää kertoko kaikelle maailmalle rakkaudestanne. Sitten kun vuosi on mennyt, voit muuttaa yhteen poikaystäväsi kanssa. Äidillesi voit sanoa vaikka, että kyseessä on ihan kaveri. Äitisi saa sitten itse ymmärtää tai olla ymmärtämättä.

      Ja vielä: ajattele kissaasi. Kuvauksesi perusteella äitisi vaikuttaa sen verran epätasapainoiselta ihmiseltä, että hän saattaisi alkaa kiristää sinua enemmänkin rakkaan kissasi avulla. Ei kannata siis kertoa äidille mitään ainakaan niin kauan, kun asutte yhdessä.

      Toivottavasti kaikki menee hyvin, ja selviät hankalasta tilanteestasi onnellisesti!

    • heterojanne

      minä marssisin sinuna lähinpään rautakauppaan ostamaan lujaa köyttä ja tekisin siitä kaulakiikun itselleni, helpottas varmasti kummasti oloas ja samalla meidän terveitten ihmisten elämää.

      • homopetteri_92

        minä marssisin sinuna lähinpään rautakauppaan ostamaan lujaa köyttä ja tekisin siitä kaulakiikun itselleni, helpottas varmasti kummasti oloas ja samalla meidän terveitten ihmisten elämää.


    • uudeltamaalta

      ymmärrän äitiäsi täysin,jokaisella vanhemmalla on oikeus normaaliin lapseen.itse en koskaan hyväksyisi vaan pistäisin välit poikki.niin se vaan on, en voi sille mitään.

      • 456456456

        uudenmaalaisilla ei ole sielua


    • Ikäväjuttuli

      Äitisi on se joka sitä hoitoa tarvitsisi. Hän luulee omistavansa sinut ja mielipiteesi ja seksuaalisen suuntautumisesi. Muista että äitisi ei ole sinun päässäsi ja hänen tulee kunnioittaa sinua. Itse en menisi hakemaan hänen hyväksyntää, sillä sitä ei tule koskaan herumaan. Itse olisin mieliksi hänelle sanomalla esim että:" Tapasin ihanan daamin kolme viikkoa sitten ja hän on blondi mutta hieman liian uskovainen ja kiltti". Näin teet äitisi onnelliseksi. En ottaisi sitä riskiä että hän tapattaa kisulin tai että alkaa vihaamaan sinua. Tai ei häpeäkään kivaa ole. Hän ei ole vielä kypsynyt ihmisenä. Toivotaan että joku päivä.

    • hissukseen

      olisko kuitenkin parempi odottaa , että et ole äidistäsi riippuvainen. Sen jälkeen on helpompaa maltillisesti asiasta keskustella. Eikä kaikille asioille tässä elämässä saa hyväksyntää...täytyy vain elää asian kanssa. Koitahan pärjäillä !

    • drjvuo

      No,mitäs päätit tehdä?

    • uskon vain itseeni

      Ja aloittaja ei koskaan palannut päättämään kertomustaan. Aamen.

    • jaaaaaaaaaaaajjjjjjj

      itse kyllä kehottaisin hakeutumaan hoitoon, nimettäin homous on mielisairaus. ihminen on tarkotettupanemaan vastakaistasukupuolta ja saamaan lapsia siinä lyhyeti elämäntarkoitus. homot vaa on nii vastenmielisiä homoja et hyi helvetti. sairasta!

      • Poika ahmatti <3

        Mee itte hoitoon. Sairaita tollaset joilla pyörii vaan tommosia ajatuksia.Ihan samalla tavalla meki halutaan rakastaa pitää huolta ja helliä omaa kumppania, joka vaan on samaa sukupuolta, kuin te heterotkin vastakkaista sukupuolta. Mietippäs vähä millanen ylikansoittunu tää maailma ois jos homoja ei olis. Onneksi on.


    • En osaa sanoa kuinka uskovaiset vanhemmat ottaisivat uutisen. Mun äiti ei usko eikä ole koskaan uskonutkaan Jumalaan. Hän sai tietää hieman yllättäen kun sisareni paukautti asian ilmoille. Hänen reaktionsa oli lähinnä "Okei, mitäs haluaisit syödä?"

      Kuitenkin aloittajalle haluaisin sanoa, että jos sinulla ja äidilläsi on hyvät välit, niin hän tulee hyväksymään sinut ennemmin tai myöhemmin. Kyllä hän jossain vaiheessa ymmärtää, että sinä olet mitä olet eikä hän voi tehdä mitään. =) Onko sinulla muuten sisaruksia? Meinaan, että ehkä sisaruksesi lievittäisivät uutistasi sillä äitisi saisi kuitenkin lapsenlapsia sisarukseltasi, eikä hänen tarvitsisi huolehtia suvun jatkumisesta teidän perheen osalta.

      • Anteeksi, ajatusvirhe. Siis; Jos sinulla ja äidilläsi on hyvät välit, niin hän tulee hyväksymään sinut ¨helpommin¨, ennemmin taikka myöhemmin.


    • Anonyymi

      Rohkaistu vaan hyvä ihminen.Kerran se kirpaisee ja sinulla on oikeus omaan itseesi.Äitisi on "pöllähtänyt"yksilö etkä sinä voi häntä muuttaa.Minulla on homo veli joka ei kertonut omaa homouttaan aikoinaan vaan piti sen salassa vanhemmiltamme.Sen seuraukset ovat olleet kauheat.
      Äitisi ei ole kuitenkaan elämäsi tärkein ihminen vaan se ihminen jonka kanssa tulet elämääsi jakamaan vielä senkin jälkeen kun äitisi on jo kuollut.Sinun elämästäsi on kysymys ,ei hänen.Ei hänkään kysy sinulta hyväksytkö hänen uskonnollisuutensa.Vapauta hyvä ihminen itsesi ajoissa noin ahdasmielisesta äidistä muuten tulet kärsimään koko ikäsi jos taivut hänen tahtoonsa.Elä omaa elämääsi ja nauti siitä .Jokaisella on siihen oikeus .Meillä on vain tämä elämä emmekä voi elää sitä toisten tahtojen mukaan.

    • Anonyymi

      Onpas osa viesteistä erittäin lapsellisia ja jopa sairaita.
      Itse olen viikingin näköinen mies ja hetero mutta kannatan homoseksuaalien yhdenvertaisia oikeuksia ja en voi sietää heidän haukkumista.

      He ovat aivan yhtä terveitä kuin me muutkin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe