Frankfurtissa vaihto

nanananaaa

Oon lentämässä Lufthansalla Frankfurtin kautta Linziin, ja koneen vaihto tapahtuu Frankfurtin kentällä. Matkalipussa lukee, että jatkolennon operoi Tyrolean Airways (mikä on lufthansan tytäryhtiö, i think?) Pitääkö mun tsekata mun matkatavarat vielä uudestaan siellä Frankfurtissa, vai siirtyykö ne suoraan siihe koneeseen mikä menee Linziin? Onks kellään kokemuksia Frankfurtin lentokentästä, onko helppo löytää oikea portti?

10

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tty.

      Tyrolean on itävaltalaisen Austrian Airlinesin kanssa samaa firmaa ja kuuluu samaan Star Allianceen kuin Lufthansa. Matkatavarat siirtyvät siis jatkolennolle ilman, että sinun tarvitsee asiaan puuttua.

      Frankfurtissa, kuten kaikkialla muuallakin, on helppo löytää oikea portti, kun vain seuraa kylttejä. Kun tulet koneesta putkea pitkin terminaaliin, vastassa on heti monitori, jossa on sinun lennoltasi saapuvien matkustajien jatkolentojen portit.

      • allianssi

        Noin on, mutta ei taas sotketa allianssia asiaan, johon se ei kuulu. Laukkojen siirtyminen lennolta toiselle riippuu siitä ovatko lennot samassa varauksessa. Samassa varauksessa voi olla myös eri alliansseihin kuuluvien yhtiöiden lentoja.


      • einari
        allianssi kirjoitti:

        Noin on, mutta ei taas sotketa allianssia asiaan, johon se ei kuulu. Laukkojen siirtyminen lennolta toiselle riippuu siitä ovatko lennot samassa varauksessa. Samassa varauksessa voi olla myös eri alliansseihin kuuluvien yhtiöiden lentoja.

        Allianssi liittynee asiaan siinä mielessä, että samaa yhtiötä Tyrolean ei ole Lufthansan kanssa, kuten aloittaja arveli, mutta kuuluu samaan allianssiin. Varsinainen asia tuossa ensimmäisessa vastauksessa tuli kuitenkin selväksi. Ketä kiinnostaa, miksi tavarat siirtyvät, kunhan ne siirtyvät. ;)


    • 11+16

      Vaihto on tuossa tapauksessa todennäköisesti hyvinkin yksinkertainen. Melko todennäköisesti molemmat lennot tulevat ja lähtevät terminaalin 1 A-siivestä Schengen-alueelta. Eli katsot vain jatkolennon portin ja kävelet opasteiden osoittamaan suuntaan. Pieni mahdollisuus on, että jompi kumpi, todennäköisemmin Tyroleanin lento, lähteekin B-siiven Schengen-alueelta. Tällöin pitää mennä kentän ali menevää tunnelia pitkin B-siiveen, jotta välttää ylimääräisen turvatarkastuksen. Sekin on kyllä ihan selkeästi opastettu. Käveltävää voi kyllä tulla aika paljon, vaikka pysyttäisiin samassa siivessä. Tuurilla tietenkin voi olla vaikka viereinen portti.

      Ihan nyrkkisääntönä oudoilla lentokentillä kannattaa käydä katsomassa missä lähtöportti on ennen kuin alkaa suunnittelemaan shoppailuja, syömistä tai juomista kentällä. Joskus kävelymatkat voivat yllättää. Tosin jos vaihtoaikaa on reilusti, niin Frankfurtissa usein tulee itse portti näytöllä vasta aika myöhään, terminaali ja siipi kyllä kerrotaan ajoissa. Tarkastuskortissa ilmoitettu portti pitää paikkansa kohtuullisen usein, mutta aina kannattaa tarkistaa onko se muuttunut.

    • uhiuhuihiuh

      tyrolean airwaysin kone putosi 2 päivää sitten tyynellevaltamerelle

      onnee matkaan

    • das beste Flughafen

      Olen vaihtanut konetta Frankfurtin kentällä toistakymmentä kertaa ja mielestäni se on kaikista maailman lentokentistä helpoin ja selkein. Vaikka toinen lento lähtisi eri terminaalista, sen löytää ja sinne pääsee nopeasti. Saksalaisella perinpohjaisuudella kaikki on merkitty niin selkeästi ja fiksusti, että et mitenkään voi erehtyä oikeasta suunnasta. Kentällä pyörii myös paljon sellaisia pieniä matkustajan kuljetusajoneuvoja, joiden kyytiin voi mistä vain nousta, kertoa portin jolle haluaa ja saat kyydin nopsasti ja ilmaiseksi.

    • matkakuumeinen

      Frankfurtin lentokentästä osaan sanoa vain, että suht. selkeä, mutta saattaa olla ruuhkainen. Liikkumistilaa on kumminkin tarpeeksi eikä ahdistusta pitäisi tulla. Jos osaat seurata opasteita, oikean portin voi löytää helposti ajoissa. :)

      Hyvää matkaa!

    • LH-OS-VO

      Tyrolean yhtiön omistaa Austrian Airlines, jonka omistaa Lufthansa. Eli kyllä voidaan sanoa, että Lufthansa omistaa Tyroleanin.

    • reissssuu

      Minullakin vaihto frankfurtissa ja pohdin sitä että osaanko perille. Onneksi minut on luotu suuntavaistolla niin enköhän selviä. Varsinkin kun vaihtoaikaa tulee olemaan joku 2h. Helsinki-Frankfurt-Wien. Jihuu :)

      • fffra

        Frankfurtin kenttä kuuluu paikkoihin, joissa kannattaa luottaa enemmän opasteisiin kuin suuntavaistoonsa. Mutta ei tuossa pitäisi ongelmia tulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1290
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      69
      835
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe