Kuinka kauan kuluu aikaa aseen hankkimislupaan ?

Haulikko

Kävin jättämässä vaaditut dokumentit ensimmäisen metsästyshaulikon hankkimista varten poliisilaitokselle lokakuun loppupuolella ja silloin virkailija sanoi, että komisario soittaa 2 viikon kuluessa ja kutsuu psykologiseen testiin.

Nyt aikaa on kulunut jo kuukausi ja mitään ei ole kuulunut.

Olisiko jollakin kokemuksia vastaavasta tilanteesta; kuinka kauan kestää ?

Etukäteen kiitokset asiallisista kommenteista.

21

4967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jim mcvain

      No jaa, siinä menee noin kolmevuotta.

      Ensiksi jättäessäsi hakemuksen putkan vartiokonsta tutkii sen ja siihen menee
      kuukausi, sitten hakemus viedään toimistoon jossa neljä naiskonstaa lukee sen ja tulostavat paperia koneesta, siihen menee kaksi kuukautta, sitten toimiston sihteeri vie paperit ylikonstalle luettavaksi, siinä menee kuukausi, ylikonsta palauttaa hakemuksen toimistoon jossa naiskonstat hokaavat voimassolon umpeutuneen ja palauttavat hakemuksen sulle, sinä menet tekemään uuden hakemuksen ja sama
      ketju pyörii uudestaan, ja nyt on kulunut 8 kuukautta aloituksesta.

      Saatuasi toiseen kertaan paperit takaisin hylättynä valitat politsien päätöksestä paikalliseen hallinto-oikeuteen ja siellä asiaa käsitellään 10 kuukautta ja saat
      hallinto-oikeudesta hylkäävän päätöksen valitusosoituksineen, sitten valitat KHO:n edelleen hallinto-oikeuden ja politsien päätöksestä siellä asiaaa käsitetllään 12 kuukautta ja saat hylkäävän päätöksen haulikkolupahakemukseen.

      Rahaa paloi 80 e 80 e 80 e 220 e eli yhteensä noin 500 egulia, ja aikaa paloi 30 kuukautta, hakemuksiin ja valituksiin eikä haulikko-aseen hallussapitolupaa ole vieläkään.

      Ja tämä on kokemusperäistä tietoa,

    • Laskettu aika

      Kyllä siinä aikas kauan menee. Epäilisin kans kolmea vuotta, jos hakemuksessasi on vain vähän tekstuuria. Tarkoituksellinen pitkittäminen on kyseessä heillä. Haluavat varmistaa, ettet pikaistuksissasi tekemässä mitään tyhmää. Kolmatta vuotta kun odottaa, niin voi joku vaikka kyllästyä. sekin on vaan hyvä asia.

    • Riippuu paljon

      mistä paikkakunnalta haet lupia ja kuinka hyvät perustelut sekä todistukset olet laittanut aselupa hakemukseesi. Harvoin menee heti yhdellä kerralla läpi.
      Melkein voisin lyödä vetoa että kyllä lupakäsittelijä lähettää sinulle kotiin jonkun lisäselvitys pyynnön jollei kahta.
      Itsellä pyydettiin 3 kertaa lisäselvitys ennen kuin meni läpi.
      Siis 1 lisäselvitys kerrallaan ja taas aikaa kului 2-3viikkoa koko prosessiin meni 4kk.

    • R-Aleks

      Jim mcvain !!!

      Kovasti kiinostaisi tietää millä perustein hait aseeseen lupaa jos siinä noin kauan on kestänyt. Käsittääkseni jos täyttää kaikki edellytykset aseen hallussapitoon luvan saamiseen ei voi mennä noin kauaa??

      Itse kävin viemässä 16.11 hakemuksen ja 21.11 tuli lisäselvityspyyntö jonka poliiseille sitten toimitin. 29.11 (eilen) olin soveltuvuuskokeessa ja kaikki meni hyvin. Kohta pitäisi postilootaan tipahtaa kutsu haastatteluun jonka jälkeen hakemus kokonaisuudessaan käsitellään.

      • jim mcvain

        Heh!
        Missä kohdin kerrotaan, että olisin hakenut lupaa itselleni?

        Hakijan perusteet olivat: omistaa rauenneen rinnakkaisluvan mukaisen haulikon, harjoittaa metsästystä maaseudulla, on jäsen rhy:ssä ja metsästysseurassa.
        Ajankohta oli tuolloin 2002-2005.

        että, silleen poliisivirkamiehistö teki aiemmin laillisen aseen luvattomaksi valitusprosessilla ja hakija kertoo haulikon tulleen hävitetyksi.


    • okio

      mitä tarkoittaa "lisäselvityspyyntö"?

    • toopehan olet

      no et taida olla kovinkaan fiksu? Se tarkkoittaa juurikin mitä siinä kysytään, lisäselvitystä.
      Esim. jos olet lääkärissä ja lääkäri kysyy: "Onko tullun minkämoista kakkaa" Sinä vastaat vain että isoa. No lääkäri tarvitsee lisäselvitystä, koska tuolla selvityksella ei voi tehdä diagnoosia. Lääkärin täytyy tietää kakan viskositeetti ja väri, onko ulosteessa kentie verta tms.
      Ymmärrsitkö tuosta mitä tarkoittaa lisäselvitys?

    • Reinold

      Nostetaan taas vähän!!

      Eli oisko kellään oikeaa faktatietoa miten kauan näissä luvissa vaikkapa varsinais-suomessa. Ja millaiset fiilikset on jääny näistä varsinais-suomen poliisilaitoksista?

      Vastailkaahan.

      - R -

      • g15

        Minulla kesti aselupaprosessi Varsinais-Suomen poliisilaitoksella tänä syksynä aika tarkalleen 2kk. Siis laskettuna siitä kun lupapaperit laitoin vetämään ja kun hankintalupa oli kädessä. Soveltuvuuskokeen jälkeen ei mitään kuulunut moniin viikkoihin kunnes eräänä päivänä sain soiton, että seuraavana aamuna on tultava haastatteluun tähän ja tähän aikaan. Haastattelu oli näin ensikertalaisellekin vain tuollainen 15 minuutin mukava rupattelu kun virkailija hehkutti metsästysharrastuksen hienoutta. Minulta ei haastattelussa oikeastaan edes kysytty mitään... Ehkä ammattilainen näki heti, että mies on oikealla asialla metsästysasetta hakemassa eikä haaskannut aikaa. Tiedä sitten, mutta aika helposti tuo kävi, tosin kesti kyllä niin pitkään että puoli metsästyskautta ehti mennä ohi lupaa odotellassa.


    • ihan jees

      sellaista kahta kuukautta on mennyt, mikäli on entisiäkin aselupia. Ensimmäiseen lupaa toki menee vähän kauemmin.
      Poliisilaitos hoitaa sille määrättyä hommaansa, niinkuin virkamiesten kuuluukin.

    • 19+6

      ei ole ollu valittamista vars.- suomessa. Tosin en nyt uuden lain aikaan ole hakenut lupia. Edellisestä noin vuosi. Liekö nykyisin sitten mutkikkaampaa?

    • Ahöttäjä

      Laitoin lupahakemuksen sisään marraskuun lopulla ja testeissä käyty viikko hakemuksen jättämisestä, sen jälkeen ei ole kuulunut mitään!

      • Reinold

        Laitoin myös marraskuussa ja päivä oli muistaakseni kuudestoista ja tammikuun ihan alussa sain hankkimis luvan. tähän aikajanaan mahtui yksi lisäselvityspyyntö,soveltuvuustesti ja haastattelutilaisuus.


      • metsästys..
        Reinold kirjoitti:

        Laitoin myös marraskuussa ja päivä oli muistaakseni kuudestoista ja tammikuun ihan alussa sain hankkimis luvan. tähän aikajanaan mahtui yksi lisäselvityspyyntö,soveltuvuustesti ja haastattelutilaisuus.

        epä tuohon oo menny ku 2vko yleensä.. ekassa aseessakin. kiväärin kohalla vain piti käydä haastattelussa, enkä kuulunut mihinkää seuraan. 3 krt pitänyt hakea ja 2 vko taitaa olla se pisin odottelu aika :) nytkin laitoin hakemuksen vetämää nii tod.näk. ens viikol on.
        tai sit homma toimii vaa hyvi pohjois-savossa.


    • Eroja on

      Tampereella 2-3 kk.

    • viisauttako??

      Eihän tämä luvan odotus ole mikään ongelma, jos aseluvan saanti kestää esim 4 viikkoa niin sen ajan voi lyhentää helposti niin että luvan saa viikossa eli jättää luvan sisään kolme viikkoa aikaisemmin mitä on alun perin ajatellut..eli jos jättää luvan normaalisti vaikka marraskuun alussa niin lupa tulee siis joulukuun alussa mutta kun jättää luvan jo kolme viikkoa aikaisemmin eli siis jo lokakuun toisen viikon alussa niin lupa tulee jo marraskuun toisen viikon alussa...eikös??..ei tarvitse odottaa sinne joulukuun alkupuolelle :)

    • kaivurikuski__

      Ensimmäistä asetta hain, haulikko kyseessä. Elokuun 30. päivä laitoin hakemuksen vetämään, eilen tuli postissa hankkimis-lupa, tuolla väleissä olivat soveltuvuuskoe, haastattelu ja yksi lisäselvityspyyntö. Paikkakunta Turku.

    • djydthjtjtdyhjthjt

      Tänä vuonna ja näihin aikoihin alle viikkoon Kuopiossa. Itsellä 3 arkipäivää haastattelun jälkeen. Heinä-Elokuulle ei kannata jättää missään nimessä. Keväällä parhaat ajat hakia.

      Nykyään ei pällitestiä ole enää.

      • vanhatjutut

        Niin, että yli viisi vuotta vanha juttu. Luetko noita keskusteluiden päiväyksiä ollenkaan?


      • kfgnbh
        vanhatjutut kirjoitti:

        Niin, että yli viisi vuotta vanha juttu. Luetko noita keskusteluiden päiväyksiä ollenkaan?

        Huomasitko vastanneesi yli seitsemän tuntia vanhaan viestiin? Onko sinulla kaikki edes ok?


      • ääliöille
        kfgnbh kirjoitti:

        Huomasitko vastanneesi yli seitsemän tuntia vanhaan viestiin? Onko sinulla kaikki edes ok?

        Miksi haluat kaivaa ikivanhoja keskusteluita? Aloita uusi jostain kiinnostavasta aiheesta.
        Noita vanhoja juttuja ei edes löydä ellei kahlaa sivutolkulla keskusteleuita taaksepäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      359
      4121
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      62
      1515
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1350
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1296
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1200
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1194
    Aihe