Anna Tapion koulu - karmea totuus

mieli_-_pide

Kuka on joskus kuullut Anna Tapion koulusta, Pälkäneellä sijaitsevasta sisäoppilaitoksesta? Varmasti aika moni, varsinkin muutama vuosi sitten tapahtuneen pesukonejupakan takia. Sain innoitusta tämän jutun kirjoittamiseen eilisessä (22.11.2011) Aamulehdessä olleesta mielipidekirjoituksesta. Itse tiedän paljon oppilaiden oloista koulussa, ja ajattelin levittää tietoa mielipidekirjoituksen myötä.

Kirjoittaja mainitsi monta asiaa, joista oppilaat ovat täysin samaa mieltä. Oikeastaan uskon, että oppilaat, jotka ovat muutoksen huomanneet, eivät ole yhdestäkään asiasta eri mieltä. Ensinnäkin:

Lukekaapa aluksi seuraavat kohdat (Lainattu suoraan koulun nettisivuilta):
"Oppilaiden asumista valvovat oppilaskodinhoitajat, jotka asuvat koululla samaan aikaan oppilaiden kanssa. Tämä takaa sen, että jos jotain sattuu, niin paikalla on aina aikuinen ihminen auttamassa. "
"Koululla oppilaat asuvat moderneissa ja viihtyisissä soluasunnoissa uudehkoissa kerrostaloissa tai tunnelmallisessa puutalossa."

Ensimmäinen kohta on yksi oppilaiden mielestä suurimmista puutteista. Ensinnäkään; asuntolanvalvojat eivät todellakaan asu koululla. Heitä on enintään neljä 300 oppilasta kohti yhtä aikaa koululla, yöllä vain yksi. Mitä jos jollekkin käy jotain vakavaa yön aikana ja auttamaan tarvittaisiin useampaa valvojaa? Henkilökunta vähenee kokoajan ja valvojilla ei ole enää yhtään aikaa oppilaille henkilökohtaisesti.

Toinen kohta on osittain totta. Kyllä, tytöt asuvat moderneissa soluasunnoissa ja suht. siisteissä puutaloissa. Entäs pojat? Heidän asuntolansa ovat melkeinpä purkukunnossa, mutta silti jokaikinen poika joutuu asumaan siellä. Viihtyisiksi niitä voisi sanoa verrattaessa ehkä selliin. En edes halua tietää, kuinka homeessa asuntolat ovat.

Koulustä löytyy monia, monia, monia muita puutteita. Tänä syksynä oppilasmäärä on suurentunut huomattavasti, ja tämän myötä luokkakoot suurentuneet. Vaikka viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana Anna Tapion koulun käymisen hinta on noussut 100€/ vuosi, ruokahuolto huonontuu kokoajan. Oppilaiden mukaan iltapalalla ei aina saa kuin yhden tai kaksi leipää ja lounaalla ei ole tarpeeksi aikaa syödä kun jonottamiseen saattaa mennä 15 minuuttia puolen tunnin ruokatauosta, jonka aikana vieläpä pitäisi ehtiä kävellä takaisin tunneille- ajoissa. Välipaloistakin maksetaan yhtä paljon kuin aijempina vuosina, tai jopa enemmän, ja silti nykyään välipalat ovat huomattavasti pienempiä ja huonompia kuin viime vuonna.

Myöskään oppilaiden vanhemmat eivät ole tyytyväisiä koulun toimintaan. Jos Wilma-järjestelmän kautta laittaa viestiä, ei siihen aina saa asianmukaista, tai edes asiaan liittyvää vastausta, tai jos saakin, ei se välttämättä tule ajoissa.

Aamulehden mieleipidekirjoituksessa kirjoitettiin myös koululla liikkuvista huhuista. Huhuja liikkuu todella paljon, mutta jos esimerkiksi koulun rehtorilta kysyy jostakin asiasta, ei hän osaa antaa vastausta. Kenen sitten pitäisi, jos ei rehtorin? Oppilaille ja vanhemmillekin voitaisiin kertoa asioista, jotka heille kuuluvat. Koulunkäynnistä kuitenkin maksetaan, joten eikö hinnalle pitäisi saada vastinetta myös tiedotuksen osalta?
En väitä että koulussa ei olisi hyviäkin puolia, mutta miltä tälläinen muutos parin vuoden aikana kuulostaa? Hurjalta, eikö?

419

49751

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Itse_oppilaana

   Tälläin oppilaana olen itse pitänyt täällä olosta vaikka nuo kaikki puutteet ovatkin totta. Eikä minua juuri ne haittaa, koska olen sen verran itsenäinen, rttä osaan huolehtia itsestäni enkä ole heti satuttamassa itseäni. Oppilastoverini osaavat auttaa minua ja kuuntelevat huoliani, jos assu ei kerkiä tulemaan tai hänellä ei ole aikaa. Koittakaa ymmärtää heitä, he ovat jo ylityöllistettyjä. Jos teistä pitäisi olla enemmän valvontaa, tarjoutukaa itse tänne töihin ja tulkaa tänne asumaan.

   • lilo

    Musta tää paikka kuulosraa hyvält ja aion ite tulla sinne sit ku oon


   • Itse olen samaa mieltä, jos itsesi mielestä on liian vähän aikuisia niin tulkaa itse työskentelmään. :)


   • Anonyymi

    En tiedä aikaisemmista vuosista, mutta nykyään asiat ovat erittäin hyvin. valitettavaa ei enää juurikaan ole. Asumme mukavissa oloissa, assut ovat yhden puhelun päässä ja ruoka on erittäin hyvää. Emme me itse koulunkäynnistä maksa, maksamme vakuutuksesta, majoituksesta ja ruoasta.


  • abcdaa

   no huhhuh ja meinasin tuonne mennä

   • eninen atk:lainen

    Itse kävin tuon kyseisen koulun enkä ole hetkeäkään katunut että menin sinne. Suosittelen lämpimästi kaikille jotka ovat vähääkään kiinnostuneita. Koulussa olevat aineet ovat auttaneet minua jatko-opinnoissa ja esimerkiksi ammattikoulussa sain monia aineita pois sen ansioista


  • viiva piste viiva

   mä olen nyt ysillä ja kattellu tätä touhua täällä kohta sen kaks ja puoli vuotta ja sanotaanko näin että muutaman vuoden kuluttua koulu on mennyt konkurssiin tai annatapion koulusta tulee joku Aitoon yhteiskoulu. Ensimmäinen jakso silloin seiskalla oli ihan hyvä ja asiat oli oikeastaan niin kuin sanottiin, mutta kun päärakennuksen remontti alotettiin, alko myös asiat huononenn ja nykyään kaikki on pahasti vialla. Oppilaskodeissa on monen monta vikaa, ja samoin henkilökunnassa, ruuassa, ja oikeastaan kaikessa. On täällä hyviäkin puolia ja oon saanu täältä monta ystävää, joista en luopuis sitten millään, mutta näiden kahen ja puolen vuoden aikana on huomannut rankan muutoksen josta kovin harva on mielissään. Yksi asia joka pisti mut miettiin juurikin tällä viikolla oli, että meille voidaan antaa oppilaskodeissa kotiarestia, niin ettei ulos saa mennä muutakun syömään ruokalaan ja heti takaisin, silti meille ei anneta esimerkiski mitään palkintoja hyvästä käytöskestä jne. toisin kuin kotona saisi esim. viikkorahaa. Muutenkin normaali terveyteen kuuluu urheilu ja päivittäinen ulkoilu ja kotiarestissa sen on kielletty. Lisäksi mikä harmitii erittäin paljon oli ettei oppilaskotiin saa ottaa joulukuustaa ! mein päärakennus remontoitiin kun ilmeni pieniä perusongelmia ja poikien asuntola on hirveessä kunnossa, siellä on ties mitä ja jos joku olis pitäny remppaa niin se. Oon monesti miettiny että tuolta pitäis päästä pois ja äkkiä, mutta nyt oon vikaa vuotta ja olis hölmöö lopettaa kesken ja suurin syy miks tänne oon jääny, että mun parhaat ystävät on täällä, enkä niitä kestäis menettää. Ja rehtorista tuo puhe oli täysin totta, se kyselee oppilailta mikä luokka on missäkin, eikä hän vie asiotia eteenpäin ja joskus kun hän jotain lupaa se viiden minuutin päästä unohtuu ja jää sitten siihen. En tiiä muista mutta mun mielestä ei kannata todellakaa hakee mein kouluu, ja hinnatki vaan nousee ja asiat huononee. Oli nyt aika karua, mutta pelkkää totta.

   terveisin oppilas joka on kyllästyny siihen shittii.

   • ff

    Rehtori on koulun hallinto ihmisiä eikä juuri puutu oppilaiden asioihin vaan vara rehtori on perillä kyseisistä asioista


   • ihan ite

    1. Kotiarestiin joutuu, jos rikkoo oppilaskodin sääntöjä. Kotiarestiin voi joutua myös kotona, jolloin on sitten kotona sisällä. Jos haluaa urheilla, voi ihan hyvin jumpata/tanssia/venytellä tai tehdä jotain vastaavaa toimintaa. Lisäksi olen huomannut, että useimpien oppilaiden "ulkoilu" on penkillä istumista ja kännyköiden/vastaavien laitteiden räpläämistä.

    2. Palkinto hyvästä käytöksestä on oppilaskodinhoitajan ja/tai -hoitajien luottamus, jonka avulla voi saada erilaisia vapauksia, kuten saa katsoa televisiota 22.00 asti illalla (normaalisti televisio suljetaan 21.45), tai vaikkapa siivouspäivänä voi lähteä ulos kun on siivonnut eikä tarvitse odottaa assun tarkistusta.

    On omasta käytöksestä kiinni, miten assut kohtelevat oppilaita. Kaikki koulun assut ovat mukavia ja ystävällisiä minua kohtaan, tosin en ole harrastanut sääntöjen rikkomista/ilkivallan tekemistä koululla.

    Koulu on tosiaan huonontunut tietyillä osilla, mutta toisaalta kotipaikkakunnallani olisi paljon pahempaa käydä koulua. Hain itsekin kouluun vain, koska minun täytyi päästä pois kotipaikkakunnan koulusta. Jokainen voi itse miettiä miksi tuli kouluun ja jos ei enää innosta ajatus koululla olemisesta, niin lopettakaa sitten. Ei sitten niiden jotka oikeasti haluavat olla siellä tarvitse kuunnella teidän jatkuvaa valitusta. "Aatteleppa ite, ihan ite", kuten eräässä laulussa sanotaan.

    Niin ja on turha valittaa, ettei koululla pääse koneelle/nettiin, kun ette titevuoroonkaan mene. Titevuoroissa ei ole käynyt kuin muutama henkilö (ysien tytöt). Vai onko teidänkin tunnuksiin laitettu aikarajat?


   • whotaa
    ff kirjoitti:

    Rehtori on koulun hallinto ihmisiä eikä juuri puutu oppilaiden asioihin vaan vara rehtori on perillä kyseisistä asioista

    Kyllä meidän koulussa vaan myöskin rehtori tietää mitä tapahtuu. Vararehtori toki on varmasti eniten kosketuksissa oppilaisiin, mutta rehtori vastaa mm. oppilaskunnan hallituksen asioista (kaikkiin hallituksen järjestämiin tapahtumiin pitää kysyä rehtorilta lupa, vaikka käytännössä sen aina saakin) sekä koulun sivuje päivittämisestä (koulun sivuille ilmestyy aina tiedot kaikista koulupäivän aikana tapahtuvista jutuista). Lisäks meillä myös rehtori vetää muutamia kursseja oppilailleen ja tarvittaessa myöskin tuuraa opettajia jos on pakko.

    Ja meillä joku vähän alle 600 oppilaan koulu.

    Ps. Mä luulin joskus että meidän koulu on huono, koska lämmitys ei toimi ja ilmanvaihtoa ei ole korjauksen jälkeiset jonot ruokalassa ja laitteiden hajoilu ja valottomissa luokissa opiskelu ynnä muu "mukava", mutta ei toi kai olekaan ihan niin huono.. Ainaki meidän valitukset oikeasti otetaan vastaan, vaikka eriasia on se onko varaa tehdä millekään mitään.


   • D.O.R.G.A

    Täällä ruoka on erinomaista verrattuna tavalliseen kouluun, eli jos olet nirso nii kärsi nälkää!! Täällä sallitaan erilaisuus ja hauskaa on aina. Vaikka poikien asuntola on huonossa kunnossa sitä parannellaan koko ajan, vaikka sitä ei huomaisikaan välttis.


   • Annislainen

    Kyl se vaan niin on, että poikien asuntolat on just peruskorjattu ja uusi asuntolakin on pojille saatu. Mutta nyt siellä onkin jo viisi assua yövalvoja. Palkkioita ollaan saatu hyvästä käytöksestä. Siitä joulukuusesta vielä, niin kyl munkaverit sai ainakin ottaa joulukuusen asuntolaan.


   • Anonyymi

    Ite oon kullu että täällä on paljon tupakkaa ja alkoholia muutenki super tiukat säännöt mietin vasn että onkohan tosiaan näin?


  • pissed

   Itse pääsin Anna Tapiosta pari vuotta sitten ja se koulu, jonka minä kävin oli parasta mitä minulle on tapahtunut. Nyt kun olen siellä vieraillut syys- ja kevätlounailla, olen huomannut koulun tason lakseneen huimasti. Koulua yhdistetään Luopioisten yläasteeseen ja oppilaita otetaan koko ajan vain lisää ja lisää - vaikkei oppilaspaikkoja ole. Oppilaat valittavat muutoksista, mutta eivät tee mitään!
   Eli suosittelen Anna Tapion koulua kaikille, jotka osaavat pitää päänsä ja taistella muutoksia vastaan, nössöt älkööt vaivautuko.

  • ruoka<3

   jonottaisin mielelläni 15min jos saisin vieläkin samanlaista ruokaa kuin Anna Tapiossa!
   siellä ei sentään tarjottu sellaita koiran ruokaa mitä nykyisin lukiossa tarjotaan...

   • herkkua

    nykyään tarjotaan


   • miggeitiksest
    herkkua kirjoitti:

    nykyään tarjotaan

    Elämä on herkkua kun opiskelee amiksessa, safka on catering-oppilaiden työtä ja pirun hyvää. Ja mikä parasta, ilmaista (:


  • asd

   Miten oppilaat luulevat rehtorin tietävän koulussa liikkuvista huhuista. Hei haloo se istuu päivänsä toimistossa ja käy välillä syömässä. Koulussa liikkuvat huhut ovat kuitenkin oppilaiden juttuja joista aikuiset ei ole mitenkään tietoisia. Sinänsä anna tapiosta on viety se sen "juttu" mikä teki siitä oppilaille hyvän paikan :(

  • 9luokkalainetahvo

   Tosiaan, oma kantani on että koulun taso on niin pahasti heikentynyt ja kaikki on huonosti. Jos en ysillä olis lopettaisin välittömästi. Vielä jos kutosellakin olis en taatusti hakisi. Ruoka on nykyään erittäin huono verrattuna siihen mitä seiskalla oli. Koulun kanslia henkilökunta ja varareksi kiertää oppilaittten huoneissa ilman minkään näköisiä lupia jos ovet ovat auki he saavat sinne mennä. Poikien asuntolat ovat huonossa kunnossa ja VR1 luokkassa on vesivahinko, katosta tullut vesi läpi joten siellä on hometta ja itseäni ainakin ahdistaa olla tunnilla siellä. Muutenkin 8 tunnin päivät ovat liian rankkoja ja pitkiä. En suosittele tuota koulua enää nykyisin kenellekkään. Seiskalla asiat olivat toisin.

   • Tietöväinen

    haista paska!! Annikses on vielki ku oon nykynen seiska nii siel on hyvöt ruoat!
    Ja mä suosittelen sitä koulua kaikille.Siel on kaikki kaikkien kavereita, ja ruoka on hyvää.. JA se päivä kun alotin siel oli mun elämän paras päivä


   • .....
    Tietöväinen kirjoitti:

    haista paska!! Annikses on vielki ku oon nykynen seiska nii siel on hyvöt ruoat!
    Ja mä suosittelen sitä koulua kaikille.Siel on kaikki kaikkien kavereita, ja ruoka on hyvää.. JA se päivä kun alotin siel oli mun elämän paras päivä

    Itse en tiedä onko ruuan huonontuminen totta, mutta siltä se näyttää eli sun on ihan turha ruveta haistattelemaan kenellekkään. Mulla on nimittäin sellanen fiilis ettet SÄ tiiä ruokien huonontumisesta paskaakaan, oothan kumminkin vaan seiska ? Eli ehkä ne jotka on eläny ton ATK:n muuntumisvaiheen tietää paremmin kun sä ?


   • qmzå
    Tietöväinen kirjoitti:

    haista paska!! Annikses on vielki ku oon nykynen seiska nii siel on hyvöt ruoat!
    Ja mä suosittelen sitä koulua kaikille.Siel on kaikki kaikkien kavereita, ja ruoka on hyvää.. JA se päivä kun alotin siel oli mun elämän paras päivä

    Et oo varmaa vaa tottunu noihi hyvii kuolo safkoihi ku ala asteek o ruoka paskaa!!! Nut o vaha vaikee jutu ku sisko o menos toho athen ja se sano sitä parhaks....


   • Ei o kivaa
    Tietöväinen kirjoitti:

    haista paska!! Annikses on vielki ku oon nykynen seiska nii siel on hyvöt ruoat!
    Ja mä suosittelen sitä koulua kaikille.Siel on kaikki kaikkien kavereita, ja ruoka on hyvää.. JA se päivä kun alotin siel oli mun elämän paras päivä

    Torikka lähti :'"(


  • tympääntyny

   kuka on valmis tulee syömää tänne salaattei ko mist löytyy elävii toukkii, tai vispipuuroi jois o enemp hiuksii ko sit ite puuroo?!?
   Ja ku siit o valitettu ko assui o liika vähä ja liika töit niill(joka o kyll iha totta) ni palkkais koulu vaa enemp porukkaa!

   • 9-Luokan oppilas

    Hyvin nättää sinullakin olevan tietoa Anna Tapion koulusta. En ole koskaan laajassa kaveri piirissäni kyseisessä koulussa kuullut että ruuassa olisi ollut hiusksia tai toukkia. Et taida itse olla edes käynyt koko koulussa, joten sinun on turha kuluttaa aikaasi puhumalla paskaa sivustolla.


   • Pesseri Visseri
    9-Luokan oppilas kirjoitti:

    Hyvin nättää sinullakin olevan tietoa Anna Tapion koulusta. En ole koskaan laajassa kaveri piirissäni kyseisessä koulussa kuullut että ruuassa olisi ollut hiusksia tai toukkia. Et taida itse olla edes käynyt koko koulussa, joten sinun on turha kuluttaa aikaasi puhumalla paskaa sivustolla.

    Haluutteko teinarit kuulla järkyttävän salaisuuden? Salaateissa ON toukkia, eikä ne aina lähde pesussakaan pois. Se on luonnollista, on tullut kasvimaalta tai -huoneesta salaatin mukana.


   • Anniksesta
    Pesseri Visseri kirjoitti:

    Haluutteko teinarit kuulla järkyttävän salaisuuden? Salaateissa ON toukkia, eikä ne aina lähde pesussakaan pois. Se on luonnollista, on tullut kasvimaalta tai -huoneesta salaatin mukana.

    Missään ruuassa ei ole minkäälaisia toukkia tai hiuksia. Ruoka on huimasti parempaa kuin muissa nykyisissä kouluissa ja ruokalahenkilökunta on huippukivoja.


  • I

   Turha sitä on ainakaan Luopioisten yläasteen syyksi laittaa.. Kuntayhdistysten sitten, jos se on osa syynä koulun huonontumiseen, että Luopioisten yläaste yhdistettiin siihen.

   Eikä Luopioisten yläastelaiset ole ollut yhtään sen innokkaampia sinne menemään, kuin sinne on otettu vastaan..

   Anna Tapio on maksullinen ja yleensä ihmiset saavat vastikkeen rahoilleen, mutta mennäänkö syvällisyyksiin? 1000€ yhdestä oppilaasta ei ole koululle paljoa, ja yleistettynä kaikki, mitä nykyään Suomessa myydään, on ylihinnoiteltua. Ja tieto siitä, että koulu on huono, luulisi vähentävän sinne menemistä.

   Jos kerran nämä poikien asuntolat ovat huonossa kunnossa, miksei oppilaiden vanhemmat tee YHDESSÄ asian eteen jotakin. Ei ole vaikeaa ns. yhdistyä ja keskustella asiasta, vaikka ollaankin ympäri Suomea..

   Itse joskus mietin Anna Tapiolle menemistä, mutta osa oppilaista siellä on liian hemmoteltuja tai muuten vain ihmisiä, joilla on tietty neste noussut päähän. Olen onnellinen, että en mennyt sinne. Ja Luopioisten yläasteen opettajia käy sääliksi, kun he siellä joutuu työskentelemään.

   • Elina S.

    Kaksi lastani käyneet Anna Tapion, tyttö ja poika. Tytön asuntolaolosuhteet olivat suht ok, mutta pojan ei. Ihan vain yhtenä esimerkkinä, murrosikäinen poikani (joka nyt ammattikoulun ensimmäisellä luokalla ja kävi kolme vuotta Anna Tapiota) olisi halunnut laittaa illalla asuntolassa jotain oikeaa ruokaa, hella ja uuni eivät olleet käytössä. Pojan piti tyytyä "itsetehtyyn ruokaan", jonka sai valmistettua mikrossa. Tästä asiasta olin yhteydessä sekä assuun, että oppilaskodinjohtaan, että rehtoriin. Hellaa ja uunia ei saanut käyttöön. Syynä ko. laitteen kunto ja aiempien vuosien poikien asuntolasta tullet turhat palohälytykset. Asuntola oli vanha, mutta tiivis yhteisö antoi paljon anteeksi.

    Kokonaisuuteni uskoisin kuitenkin, että sekä tyttäreni ja poikani ovat tyytyväisiä Anniksella vietettyihin vuosiin. Ovat saaneet paljon mukavia muistoja, sekä ystäviä, joiden kanssa pitävät edelleen tiiviisti yhteyttä. Ammattikouluvalintoihin saivat lisäpisteitä Anniksen opinnoista ja ovat oppineet todella monia hyödyllisiä taitoja tulevaa elämää ja omassa asunossa asumista silmällä pitäen.

    Minun mielestäni yksityinen Anna Tapio meni alaspäin, jos näin voi sanoa, siinä vaiheessa, kun yhdistyi kunnalliseen yläasteeseen.

    Edelleen olen sitä mieltä, että jos kaksi muuta lastani haluaa Anna Tapion käydä ja heidät sinne hyväksytään, annan heille siihen luvan.


   • Korvessa asuva likka

    Itse käyn viimeistä vuotta Anna Tapiossa, ja pikkuveli meni juuri seiskalle.
    Luuletko, ettei oppilaiden vanhemmat ole yrittäneet tehdä asialle jotain? On yritetty, mutta asialle ei voida mitään tehdä - poikien asuntola, Ryki, on saanut purkutuomion.
    Jätkät saavat palella asuntolassaan, liesi ei toimi (eikä senkään eteen tehdä mitään). Muutenkin asuntola näyttää siltä, että jos löisi nyrkillä seinään voisi käsi mennä seinästä lävitse.

    Sitten tyttöjen moderneihin asuntoloihin. Seiskan tyttöjen asuntola Annala, on varmaankin parhain asuntola, mikä koululla on tai kasin likkojen Pääskylä. Pääskylä on ainoa missä ei tarvitse palella, jos muistaa pitää patterin päällä ja tässä puutalossa on yksi toimiva hella ja uuni. Uuneja ei ole muissa tyttöjen asuntoloissa.
    Itse asun Tapiolassa, ja voin sanoa aivan suoraan, että koko asuntola on aivan paska, vaikka onkin kaikkein uusin. Tapiolassa toimii ainakin yksi liesi (en ole varma toimiiko useampi, korkeintaan tuon lisäksi kaksi). Asian eteen ei tehdä mitään, ja liedet ovat olleekkin käyttökelvottomia kuulemma jo kahden vuoden ajan. Pakastimia ei ole, ja patterit eivät toimi vaikka olisivat täysillä. Varmaan koitetaan säästää rahaa, ja sitten saadaan palella päivän ympäri. Jos ei ala pikkuhiljaa tulla patterit käyttöön, menen suoraan Torikan puheille taikka Muukan. En haluaisi millään nukkua asuntolassa silloin, kun pakkanen alkaa nousta ja hipoa melkein -30.
    Vihdoin koko asuntolassa on sentää tänä vuonna käytettävissä neljä imuria - koko syksyn on ollut vain yksi, joka ei edes toiminut kunnolla. Samaan aikaan ostettiin ruokalaan aivan uusi, hieno ja hyvin toimiva imuri.

    Päärakennuksessa oppilaat siivoavat ma-to iltaisin, ja lisäksi koulu maksaa ammattisiivojasta, joka siivoaa perjantaisin, kun oppilaat ovat lähteneet kotiin. Hullunkurisinta tässä on se, että silti maanantaisin ovat luokkahuoneet likaisia, siellä täällä kuminmurusia, sun muuta. Siivoja on siivonnut myös liikuntasalin, mutta silti salin lattia on likainen.
    Tanssiaiset järjestetään liikuntasalissa, ja ne jotka eivät tanssi, häädetään käytävään. Onhan se hienoa, että tämäkin on koko koulunjuhla. Mitä tuolloin oltiin oikein ajateltu, kun päätettiin että tanssiaiset pidettäisiin liikuntasalissa?
    Jos aamunavauksissa luokat eivät mahdu yhteen riviin ja Honkalassa oli viime vuonnakin miltein täynnä koko sali, ja oppilasmäärä on sentään viimevuodesta noussut merkittävästi.
    Koululla ei ole kuulemma rahaa, mutta silti nostetaan lukukausimaksuja - eikä rahaa näytä silti olevan yhtän sen enempää. Päinvastoin.
    Mihin ne kaikki rahat menevät, jos sitä kerran ei ole?

    Ammatillisetaineet vaihtuvat kuulemma valinaisiksi. Tätä en pysty ymmärtämään. Eihän tämä koulu ole Anna Tapion koulu, jos ammatillisistaaineista tulee valinnaisia. Kuka esimerkiksi haluaisi valita puhtaanapidon yhdeksi valinnaisistaa ja päästä siivoamaan kouluajalla kouluntiloja? En minä ainakaan, ja kuulemani perusteella ei kukaan muukan. Tosin voihan niitä poikkeustapauksia löytyäkkin.

    Olisi vielä paljon muutakin sanottavaa, mutta en viitsisi millään alkaa enempää kirjoittamaan - eiköhän tämäkin riitä.
    Ysillä on tullut mietittyä lopettamista moneen kertaan. Sen verran on siis huonontunut jo viime vuodesta ja varsinkin seiskasta. Jos olisin kutosella tiennyt, että koulu muuttuisi näin radikaalisti kahdessa ja puolessa vuodessa, en olisi hakenut.
    Vieläkin mietityttää, miksen lopettanut kasin keväällä tuota koulua, kun silloin saattoi huomata, että ei koulu olisi seuraavanakaan vuonna yhtään sen parempi.


   • 9lk tympääntynykoulumme

    Tässä ei kyllä ole mitään perää! Olen itse atk:ssa 9 luokalla ja koulu on mennyt niin huonoon suuntaan et siitä tulee varmaan normaali ylä koulu tai se menee kokonaan pois käytöstä ja lopettaa toimintansa. Ruuista on oikeasti löytynyt kaikenlaista.. Minun ruuassani on mm. Ollut kumihanskan palanen ja hiuksia.. Oppilaat koulussamme ei ole sellaisia kuin sinä luulet! Ei ole meidän oppilaiden asia huolehtia jätkien asuntolan korjaamisesta vaan saamattomalla rehtorillamme yms..


   • hehe
    Elina S. kirjoitti:

    Kaksi lastani käyneet Anna Tapion, tyttö ja poika. Tytön asuntolaolosuhteet olivat suht ok, mutta pojan ei. Ihan vain yhtenä esimerkkinä, murrosikäinen poikani (joka nyt ammattikoulun ensimmäisellä luokalla ja kävi kolme vuotta Anna Tapiota) olisi halunnut laittaa illalla asuntolassa jotain oikeaa ruokaa, hella ja uuni eivät olleet käytössä. Pojan piti tyytyä "itsetehtyyn ruokaan", jonka sai valmistettua mikrossa. Tästä asiasta olin yhteydessä sekä assuun, että oppilaskodinjohtaan, että rehtoriin. Hellaa ja uunia ei saanut käyttöön. Syynä ko. laitteen kunto ja aiempien vuosien poikien asuntolasta tullet turhat palohälytykset. Asuntola oli vanha, mutta tiivis yhteisö antoi paljon anteeksi.

    Kokonaisuuteni uskoisin kuitenkin, että sekä tyttäreni ja poikani ovat tyytyväisiä Anniksella vietettyihin vuosiin. Ovat saaneet paljon mukavia muistoja, sekä ystäviä, joiden kanssa pitävät edelleen tiiviisti yhteyttä. Ammattikouluvalintoihin saivat lisäpisteitä Anniksen opinnoista ja ovat oppineet todella monia hyödyllisiä taitoja tulevaa elämää ja omassa asunossa asumista silmällä pitäen.

    Minun mielestäni yksityinen Anna Tapio meni alaspäin, jos näin voi sanoa, siinä vaiheessa, kun yhdistyi kunnalliseen yläasteeseen.

    Edelleen olen sitä mieltä, että jos kaksi muuta lastani haluaa Anna Tapion käydä ja heidät sinne hyväksytään, annan heille siihen luvan.

    Varmaa hei hyvää koulu ruokaa ei syödä.
    Saanko arvata. Sun lapsi oli niin himputin tyhmä et se olis syöny siel valmis purilaisii.
    ON olemas ihan kunnonki ruoka (:


   • oppilas1
    Korvessa asuva likka kirjoitti:

    Itse käyn viimeistä vuotta Anna Tapiossa, ja pikkuveli meni juuri seiskalle.
    Luuletko, ettei oppilaiden vanhemmat ole yrittäneet tehdä asialle jotain? On yritetty, mutta asialle ei voida mitään tehdä - poikien asuntola, Ryki, on saanut purkutuomion.
    Jätkät saavat palella asuntolassaan, liesi ei toimi (eikä senkään eteen tehdä mitään). Muutenkin asuntola näyttää siltä, että jos löisi nyrkillä seinään voisi käsi mennä seinästä lävitse.

    Sitten tyttöjen moderneihin asuntoloihin. Seiskan tyttöjen asuntola Annala, on varmaankin parhain asuntola, mikä koululla on tai kasin likkojen Pääskylä. Pääskylä on ainoa missä ei tarvitse palella, jos muistaa pitää patterin päällä ja tässä puutalossa on yksi toimiva hella ja uuni. Uuneja ei ole muissa tyttöjen asuntoloissa.
    Itse asun Tapiolassa, ja voin sanoa aivan suoraan, että koko asuntola on aivan paska, vaikka onkin kaikkein uusin. Tapiolassa toimii ainakin yksi liesi (en ole varma toimiiko useampi, korkeintaan tuon lisäksi kaksi). Asian eteen ei tehdä mitään, ja liedet ovat olleekkin käyttökelvottomia kuulemma jo kahden vuoden ajan. Pakastimia ei ole, ja patterit eivät toimi vaikka olisivat täysillä. Varmaan koitetaan säästää rahaa, ja sitten saadaan palella päivän ympäri. Jos ei ala pikkuhiljaa tulla patterit käyttöön, menen suoraan Torikan puheille taikka Muukan. En haluaisi millään nukkua asuntolassa silloin, kun pakkanen alkaa nousta ja hipoa melkein -30.
    Vihdoin koko asuntolassa on sentää tänä vuonna käytettävissä neljä imuria - koko syksyn on ollut vain yksi, joka ei edes toiminut kunnolla. Samaan aikaan ostettiin ruokalaan aivan uusi, hieno ja hyvin toimiva imuri.

    Päärakennuksessa oppilaat siivoavat ma-to iltaisin, ja lisäksi koulu maksaa ammattisiivojasta, joka siivoaa perjantaisin, kun oppilaat ovat lähteneet kotiin. Hullunkurisinta tässä on se, että silti maanantaisin ovat luokkahuoneet likaisia, siellä täällä kuminmurusia, sun muuta. Siivoja on siivonnut myös liikuntasalin, mutta silti salin lattia on likainen.
    Tanssiaiset järjestetään liikuntasalissa, ja ne jotka eivät tanssi, häädetään käytävään. Onhan se hienoa, että tämäkin on koko koulunjuhla. Mitä tuolloin oltiin oikein ajateltu, kun päätettiin että tanssiaiset pidettäisiin liikuntasalissa?
    Jos aamunavauksissa luokat eivät mahdu yhteen riviin ja Honkalassa oli viime vuonnakin miltein täynnä koko sali, ja oppilasmäärä on sentään viimevuodesta noussut merkittävästi.
    Koululla ei ole kuulemma rahaa, mutta silti nostetaan lukukausimaksuja - eikä rahaa näytä silti olevan yhtän sen enempää. Päinvastoin.
    Mihin ne kaikki rahat menevät, jos sitä kerran ei ole?

    Ammatillisetaineet vaihtuvat kuulemma valinaisiksi. Tätä en pysty ymmärtämään. Eihän tämä koulu ole Anna Tapion koulu, jos ammatillisistaaineista tulee valinnaisia. Kuka esimerkiksi haluaisi valita puhtaanapidon yhdeksi valinnaisistaa ja päästä siivoamaan kouluajalla kouluntiloja? En minä ainakaan, ja kuulemani perusteella ei kukaan muukan. Tosin voihan niitä poikkeustapauksia löytyäkkin.

    Olisi vielä paljon muutakin sanottavaa, mutta en viitsisi millään alkaa enempää kirjoittamaan - eiköhän tämäkin riitä.
    Ysillä on tullut mietittyä lopettamista moneen kertaan. Sen verran on siis huonontunut jo viime vuodesta ja varsinkin seiskasta. Jos olisin kutosella tiennyt, että koulu muuttuisi näin radikaalisti kahdessa ja puolessa vuodessa, en olisi hakenut.
    Vieläkin mietityttää, miksen lopettanut kasin keväällä tuota koulua, kun silloin saattoi huomata, että ei koulu olisi seuraavanakaan vuonna yhtään sen parempi.

    tohon nyrkillä seinään lyömisestä se nyrkki meni läpi


  • Jaa.

   Ainakin yksi asia on selvä, Anna Tapion koulun käyneet eivät tiedä mitä on kielioppi, tai miten sitä käytetään.

   Terveisin,
   Pilkkunatsi joka nauraa näille kommenteille.

   • Crisu95

    Ensinnäkin, minkä helvetin takia te laitatte kaikki viestinne nimettöminä?

    Toiseksi, itse pääsin viime vuonna pois, nykyään olen Ylä-Savon ammattiopistossa opiskelemassa LVI-alaa, eikä minua harmita Anna Tapion koulunkäynti yhtään.

    Kolmanneksi, Anna Tapion koulun rehtori on surkea. Ei sano juuta eikä jaata. minuakin rehtori kielsi tulemasta kevätjuhlaan jos minulla ei ole kansallispukua, mutta vihjasin vähän asiasta Risto Jalokinokselle(Paras Asuntolavalvoja), ja hän tuli tunti sen jälkeen koripallokentälle ja kysyi:

    - Sanoiko se rehtori varmasti niin? en meinaan ihmettelis sitä yhtään.

    Minä: - Joo, voit mennä siltä kysymään vaikka niin ei kommentoi asiaan...

    Risto: - No ei oo perkele ensimmäinen kerta ku rehtori sanoo jotain ja sitten väittää että ei olekaan sanonu... Tulepa niin mennään tonne Torikan luo. Mä käyn vaan hakemassa yhen listan ja tuun sitten sinne.

    Minä: - Okei.

    (Hetkisen jutustelun jälkeen Torikka sanoi että: Ei jumalauta kuules kun minä sanon niin sinä saat mennä vaikka shortseissa kevätjuhlaan, eikä rehtorilla ole valitettavaa jos se minusta on kiinni, mutta mee tällä kertaa nyt kuitenkin sillä mustalla suoralla puvulla.)


   • Pilkunnussia

    Et taida itsekkään tietää.


   • Jaajaa.

    Itselläsikin pilkkuvirhe, että ihan turha naureskella. :-)


   • kielioppineurootikko

    Säpsähdin sitä, että joko ehdin kirjoittaa ajatukseni, mutta meitä onkin näköjään kaksi "pilkkunatsia". Selvemmin sanottuna: minuakin nuo lukuisat kielioppivirheet häiritsivät ja häiritsevät.

    Joo, joo. Varmasti tulee kommenttia, että "__tun välii!!!!!????????!!!!!!!!!". Eipä tietenkään, mitäs väliä niillä säännöillä on missään asiassa...


  • ronnjaa1994

   Minä olen käynyt ATK. ja Tykkäsin kyllä hirveesti olla siellä vaikka assut sun muut olikin vähän mitä oli.
   Kun menin kouluun eka vuosi oli ihan tosi upee mutta kaksi seuraavaa ei kun koulu ei tuntunut enää yksinäiseltä sisäoppilaitokselta ku koulussa kävi muitakin ku meidän koulun oppilaita :/

  • Ent. oppilas

   Koulun ongelmat johtuvat suurimmalta osin rehtorin narsistisesta luonteesta, hänen osaamattomuudestaan ja piittaamattomuudestaan. Hänellä ei ole käsitystä talousasioista, ja siksi on ahneuksissaan viime vuosina ottanut oppilaitokseen kaikki, jotka vaan sinne ovat keksineet hakea.
   Kaikki, jotka tämän henkilön kanssa ovat olleet tekemisissä ovat tulleet huomaamaan, että hän valehtelee ja salaa asioita. Hän on kuitenkin niin taitava ulkopuolisten ihmisten kanssa, ettei hänen toimiaan kritisoida laajemmin. Henkilösuhteet koulun henkilökunnan ja rehtorin välillä ovat täysin retuperällä.
   Eniten säälittää oppilaat. Liian vähäinen valvonta, alkeeliset asumisolot (pojat) ja mm. erityisopetuksen puuttuminen ovat vakavia rikkeitä - joihin tosin ei kenelläkään tunnu olevan todellista halua puuttua...

   • Viita

    Kiakki haukkuvat rehtoria.. miski.. ei ole hänen syynsä että kouluun otetaan lisää oppilaita. Oppilaiden määrän päättää säätiö.. Tai niin minulle kerrotiin silloin kun itse kävin atk:n


  • kasiluokkalainen

   Puolet tosta "karmeasta totuudesta" on täyttä shaibaa. Assuilla on kyllä henkilökohtaista aikaa oppilaille, mut oppilaiden tulee muistaa et kuraattorikin on olemassa. Ja oon iteki huomannu että aina jos tulee joku uus assu vaikka tuuraamaan toista assua ni heti oppilailla kauhee vihauskerho sitä vastaan. Tästä on pääteltävissä että assut anna tapiossa on oppilaille merkityksellisiä vaikka eivät aina ehdikään rupattelemaan. On heilläkin työnsä tehtävänä. Sitten tosta poikien asuntolasta sen verran että rehtori ja päättäjät yleensäkin kyllä tietävät tilanteen ja se onkin seuraava suuri projekti. Oppilaat täällä on muutenkin ihan liian negatiivisia, esim vastauusittua päärakennusta ei osata arvostaa vaan valitetaan väärän värisistä seinistä ja väärän mallisista tuoleista....huoh. Kokonaiskuvana annis on oikeen jeesi koulu, mut tottakai vikojakin löytyy. Mistäpä koulusta ei löytyisi?

  • Tuutikki

   Ex-annatapiolaisena voin sanoa, että koulu meni huonompaan suuntaan n. vuosi, kaksi takaperin. Aloitin 2008 seiskalla ja silloin kaikki oli todella hyvin. Ruoka oli hyvää, hinta oli vielä kohtuullinen ja assut eivät olleet vuoronperään sairaslomalla, eikä luopioislaisten ja annatapiolaisten "sota" häirinnyt melkeinpä ketään.
   Sitten tuli vuosi 2009 ja päärakennuksen remontti. Jouduimme ramppaamaan luopparilla ja viharakkaus-suhteemme alkoi oikein kukoistaa. Samalla kaikkien hermot kiristyivät. Ruokailuissa ei ehtinyt syödä kunnolla ja kun tuli myöhässä tunnille opettajat antoivat myöhästymisiä, vaikka kuinka selitti jonojen olleen kilometrin pituisia. Assut myös alkoivat jäädä (jos oikein muistan) sairaslomille vuoronperään jo tässä vaiheessa.
   2010 remontti valmistui (kauan sitä kyseltiin rehtorilta että milloin se pääkkäri valmistuu eikä ikinä tullut kunnon vastausta) ja silloin oli valmis uusi ja ”upea” päärakennus. Värit altistivat migreenille, pulpetit eivät olleet tulleet ja juhlasalin lava oli pienentynyt puolella. Samaan aikaan hinnat nousivat tasaiseen tahtiin. Sitten oli vihdoin viimeinen vuosi ja kaikki oli suoraan sanottuna päin perseitä. Pääkkärissä oli vikaa milloin missäkin ja kalusteet ja ovet hajosivat rivissä. Viimeinen pisara oli se, että kevätjuhla, joka oli aina ennen pidetty Honkalassa, siirrettiin juhlasaliin. Siitä väännettiin kauan ja vanhempainyhdistys ja oppilaat suostuivat maksamaan itse Honkalan vuokrauksen, että kaikki sukulaiset olisivat mahtuneet juhlaan ja olisivat jopa nähneet jotain, mutta koululle ei käynyt. Itse menetin uskoni kouluun tässä vaiheessa viimeistään.
   Nyt pikkusiskoni on toista vuotta koulussa ja kertoo usein mitä kaikkea huonoa koulussa tapahtuu. Hän asuu Leipomossa ja viime viikolla joutui tulemaan kotiin pahentuneen astman takia. Kertoisiko tämä jotain Vanhan kunnosta?
   Anna Tapiossa on myös ollut ja on vieläkin. Opettajat osaavat oikeasti opettaa, eivätkä heidän asenteensa ole ”normaalin” yläkoulun opettajien ”ei voisi vähempää kiinnostaa huligaaninuorison opettaminen”. Anna Tapioon hakeutuu myös (yleensä) kypsempiä ja itsenäisempiä nuoria, kuin muissa yläkouluissa on. Koulun keittäjät ovat myös ehkä maailman parhaimmat ja äidinkielen, kielien, matematiikan ja myös muiden reaali- ja taideaineiden opettajat aivan omaa luokkaansa. Olen todella iloinen, että kävin Anniksen ja toivoisin todella, että omatkin lapseni olisivat voineet hamassa tulevaisuudessa kokea samat ilot, ystävyyssuhteet ja inside-läpät kuin minä koin ne 3 vuotta, kun olin Anna Tapion koulussa.

   • Crisu95

    Ja olen aivan täsmälleen samaa mieltä Tuutikin kanssa!


   • Elina S.

    "Viimeinen pisara oli se, että kevätjuhla, joka oli aina ennen pidetty Honkalassa, siirrettiin juhlasaliin. Siitä väännettiin kauan ja vanhempainyhdistys ja oppilaat suostuivat maksamaan itse Honkalan vuokrauksen, että kaikki sukulaiset olisivat mahtuneet juhlaan ja olisivat jopa nähneet jotain, mutta koululle ei käynyt. Itse menetin uskoni kouluun tässä vaiheessa viimeistään."

    Tämä asia oli se mitä meidänkään perheessä ei ymmärretty lainkaan.
    2011 kevätjuhla juhlasalissa Honkalan sijaan, kun poika pääsi ysiltä, meidän perhe oli edustettuna tasan ja ainoastaan pojan voimalla, puku päällä (pinen väännön jälkeen ei tarvinnut laittaa kansallispukua päälle). Poika kyllä haettiin asiallisesti tavaroineen kotiin juhlan jälkeen. Tiedettiin jo etukäteen, että juhlasali paljon pienempi kuin Honkala.


   • Joskusjollaintapaa
    Elina S. kirjoitti:

    "Viimeinen pisara oli se, että kevätjuhla, joka oli aina ennen pidetty Honkalassa, siirrettiin juhlasaliin. Siitä väännettiin kauan ja vanhempainyhdistys ja oppilaat suostuivat maksamaan itse Honkalan vuokrauksen, että kaikki sukulaiset olisivat mahtuneet juhlaan ja olisivat jopa nähneet jotain, mutta koululle ei käynyt. Itse menetin uskoni kouluun tässä vaiheessa viimeistään."

    Tämä asia oli se mitä meidänkään perheessä ei ymmärretty lainkaan.
    2011 kevätjuhla juhlasalissa Honkalan sijaan, kun poika pääsi ysiltä, meidän perhe oli edustettuna tasan ja ainoastaan pojan voimalla, puku päällä (pinen väännön jälkeen ei tarvinnut laittaa kansallispukua päälle). Poika kyllä haettiin asiallisesti tavaroineen kotiin juhlan jälkeen. Tiedettiin jo etukäteen, että juhlasali paljon pienempi kuin Honkala.

    Kevät juhla on pidetty vasta vuodesta 2002 honkalassa ei ennen sitä.


   • suokkass

    Olen itse käynyt koulun vuosina 2012-2015. Lähdin viime keväänä ysiltä. Me sen aikaset ysit saimme kuulla, että kevätjuhlaa ei pidetä Honkalassa. Tästä ysit nostivat metelin. Mun luokkani hoki monesti ryhmänohjaajalle, että "Me halutaan perua ysi luokkien luokka retki. Käytetään rahat mielummin honkalaan vuokraan." Tähän koulu suostui ja juhla pidettiin Honkalassa.

    Anna Tapion koululle kiitos vuosista 2012-2015. Päivääkään en vaihtaisi pois!


  • Crisu95

   Ihan vaan tässä ilmoitusluonteinen asia, jotkut oppilaat jotka haluaisivat sinne, eivät voi käydä uudessa "juhlasalissa" joka on oikeastaan vain liikuntasali, ja sen takia koska on niin paha migreeni tai pahempaa.

   Punainen väri ja keltainen ja sininen eivät ole hyvä yhdistelmä vihreän värin kanssa (ja tällä tarkoitan juuri niitä kaikkia viivoja ja rajoja siellä lattiassa)

  • R.R.-95

   Kävin Anna Tapion koulun ja viime vuonna sain päättötodistuksen käteeni. Koulu oli joistain puutteista huolimatta kasvattava kokemus ja ainakin itsenäistyin siellä huimasti. Jos en olisi käynyt sitä koulua, minun olisi luultavasti ollut paljon vaikeampi lähteä opiskelemaan lähilukiota kauemmaksi. Lisäksi sain koulusta ystäviä, joiden kanssa olen pitänyt tiiviisti yhteyttä Anna Tapion jälkeen vaikka asummekin kaukana toisistamme!
   Sitä ihmettelen, miksi te ihmiset haitte sinne kouluun ettekä lopeta sitä jos se teidän mielestänne on niin kamala paikka? Aina on mahdollisuus mennä oman kunnan yläasteelle.

   • YksiAtknVangeista

    Paska mikä paska.. Kohta konkurssissa..


   • R.R.-95
    YksiAtknVangeista kirjoitti:

    Paska mikä paska.. Kohta konkurssissa..

    Kuten sanottu, koulu ei ole kenellekään pakollinen, vaan sinne on ITSE haettu. Jos paikka ei miellytä niin mikä estää lähtemästä sieltä.


   • siasl
    R.R.-95 kirjoitti:

    Kuten sanottu, koulu ei ole kenellekään pakollinen, vaan sinne on ITSE haettu. Jos paikka ei miellytä niin mikä estää lähtemästä sieltä.

    Minäpä kerron sinulle, vaikka tämän toki pitäisi olla itsestäänselvää ihan näiden keskustelujen seuraamisen perusteella.

    Ajatus sisäoppilaitoksesta on hyvä ja sisältää tiettyjä etuja.

    Anna Tapion koululla on ollut aikaisemmin tietynlainen maine. Positiivisessa mielessä. Tämä luo sinne hakeville oppilaille ja heidän vanhemmilleen odotuksia, että maineella on katetta.

    Nyt ilmenee, että hyvä idea on pilattu. Tottakai olisi hienoa jos jostain vaan voitaisiin pieraista pystyyn Anna Tapion koulu numero kaksi, jossa meno olisi samanlaista kuin tässä ensimmäisessä viisi vuotta sitten.

    En ymmärrä, miksi kommenttisi on saanut yhtään kannatusta. Sen sisältö on käytännössä sama kuin toteamuksella että "pakko ei ole kuin kuolla." No oletko tullut ajatelleeksi, että ihmiset haluaisivat tehdä muutakin kuin kuolla? Esimerkiksi käydä niin hyvää koulua kuin Anna Tapion koulu oli aikaisemmin.

    Onko siinä toivomuksessa siis mielestäsi jotain vikaa?


  • 08-11 opiskelija

   Kun päärakennusta alettiin PERUSkorjaamaan, siinä ei edes ollut mitään isompia vikoja sen sijaan kun taas poikien asuntolassa. Joten sen tähden kyseltiin miksi mielummin korjataan luokka tilat missä ei pahempia vikoja ole kun poikien asuntola mikä on huomattavasti huonossa kunnossa....vastaus oli se kun poikia ei mukamas voi pistää muualle asumaan...minun mielestä ainakin todella huono syy, koska pienellä järjestelyllä pojille olisi varmasti löytyny tilaa muualta. Ja muutenkin korjaus oli kaikkee muuta kun PERUSkorjaus.
   Ja vielä lisäksi koulu tai lähinnä varmaan rehtori sanoi että remonttia ei tulla rahoittamaan oppilaiden tai oikeestaan niiden vanhempien rahoilla, mutta kappas heti remontin jälkeen koulun hinta nousi huomattavasti, vaikka ei tullut lisää henkilökuntaa tai mitään muutakaan mihin sitä rahaa oltaisiin tarvittu.

   • R.R.-95

    Olen samaa mieltä tässä asiassa! (vaikken poikien asuntolassa toki asunutkaan)


   • Crisu95

    PERUSKORJAUS = Peruskorjauksella tarkoitetaan suhteellisen suurta ja erillistä hanketta, jossa korjataan tai uusitaan kiinteistön (piha-alueet ja rakennukset) olemassa olevia rakenteita, rakennusosia, kalusteita, varusteita, järjestelmiä ja laitteita.

    Kiinteistö ei kestä käyttöä ikuisesti, vaan sitä on peruskorjattava tietyin ajanjaksoin. Peruskorjaus on toteutettava ennen kuin korjattavan kohteen tekninen käyttöikä päättyy ts. se ei enää vastaa sille asetettuja toiminnallisia vaatimuksia. Myös kiinteistössä ilmenevät terveellisyys- ja turvallisuusriskit voivat vaatia peruskorjaustoimenpiteitä.

    Tyypillisimpiä peruskorjauskohteita asuinkiinteistössä ovat rakennusten ulkoseinät, parvekkeet, ikkunat sekä lämmitys- vesi- ja viemärijärjestelmät.

    Ja jos nämä (lämmitys- vesi- ja viemärijärjestelmät) korjataan/vaihdetaan, niin pohjakin pitää uusia. Eli betonit, lattiat, katot, seinät, kaikki uusiksi. Uskokaa minua, olen LVI alalla opiskelemassa ja tiedän jo lähes kaiken siitä.

    Joten se oli vain peruskorjaus.


   • lollaanteitä<3

    Minkä takia ne pojat eivät voisi asua tyttöjen kanssa sekasin? -kuitenkin omissa huoneissaan, mutta samassa rakennuksessa?- En usko että teinit on mitään rusakoita kuitenkaan :P.


   • lololol
    lollaanteitä<3 kirjoitti:

    Minkä takia ne pojat eivät voisi asua tyttöjen kanssa sekasin? -kuitenkin omissa huoneissaan, mutta samassa rakennuksessa?- En usko että teinit on mitään rusakoita kuitenkaan :P.

    ei vai?


  • ATK -03-06

   Yhdyn edelliseen!

  • noloinikinä

   kaikki paskan levittäjät mistä te revitte tällästä perätöntä paskaa tänne, osa on totta mutta kyllä mä sen verran hyvin ton koulun tunnen että sitä on ihan turha mennä haukkuu suurin osa perättömiä juttuja

   • Crisu95

    No selvä, alahan kertoa kaikki mitkä sun mielestä on perätöntä.
    Kertomalla asiasta meille tietoisuus kasvaa.

    Ja mikähän oli vuosi milloin pääsit?


   • 07-10

    Huhhu koulun hintojen ym kustannusten nousu on ihan yleistä yleisenhintojen nousun ja inflaation takia. Kasvakaa lapset älkääkä iniskö turhasta ! Päärakennuksen peruskorjaus oli turha ja päärakennuksesta tuli ruma. Nykyään se näyttää samalta kuin kaikki muut eikä ole enää "elävästi erilainen koulu"


  • enmuistaenää

   en tiiä muuta kun että koulun hinta on ruvennut nousemaan ja varmaan nousee vielä jatkossakin. mutta olen myös kuullut huhuja että sinne olisi tulossa valvontakameroita. ja mitäköhän ***** järkeä niissä taas on? jos ei ole rahaakaan tarpeeksi kun joudutaan koulun hintaa nostamaan??

   • koululainen_

    koululle tosiaan tulee valvontakameroita ja syynä oli se että jos esim. joku murtautuu koululle tai johonkin niin se saatais selville helposti ja näiden kameroiden yhteishinta oli 28 000 euroo ;O


  • Crisu95

   valvontakamerat tulevat muistaakseni olemaan, ruokalassa, aulassa ja hissin luona.

   • Nettuska98

    Mitä v***n järkeä siinä on, että tulee valvontakameroita kysyn vaan? Oon meinaan ATK:n nykyinen 7 luokkalainen ja pikkasen rupee v*tu**aa*.


   • Nettuska98

    Mitä v***n järkeä siinä on, että tulee valvontakameroita kysyn vaan? Oon meinaan ATK:n nykyinen 7 luokkalainen ja pikkasen rupee v*tu**aa*.


   • 07-10
    Nettuska98 kirjoitti:

    Mitä v***n järkeä siinä on, että tulee valvontakameroita kysyn vaan? Oon meinaan ATK:n nykyinen 7 luokkalainen ja pikkasen rupee v*tu**aa*.

    No ehkä siksi että jos koulussa tapahtuu ilkivaltaa niin juuri uusitut tai uusimmat rakennukset olisi ihan kiva pitää hyvässä kunnossa ? Ja mitä se sun elämääs kummemmin haittais kun ei niitä mihinkään asuntoloihin olla laittamassa. Valvontakamerat on ihan yleinen juttu kouluissa


   • kakkapäääää
    07-10 kirjoitti:

    No ehkä siksi että jos koulussa tapahtuu ilkivaltaa niin juuri uusitut tai uusimmat rakennukset olisi ihan kiva pitää hyvässä kunnossa ? Ja mitä se sun elämääs kummemmin haittais kun ei niitä mihinkään asuntoloihin olla laittamassa. Valvontakamerat on ihan yleinen juttu kouluissa

    vanhan etee tulee kamera. käy kattoo johtoi vittu


   • Anonyymi
    Nettuska98 kirjoitti:

    Mitä v***n järkeä siinä on, että tulee valvontakameroita kysyn vaan? Oon meinaan ATK:n nykyinen 7 luokkalainen ja pikkasen rupee v*tu**aa*.

    Jaa no onkos valvontakameroista sinulle henkilökohtaisesti haittaa vai onkos siellä aulassa jotain luvatonta tehty. Ja vituttaa ku luolan sohvat on iha mällissä


  • atk 06-09

   Voisin sanoa että itse pääsin atk:sta pois juuri sopivaan aikaan ennen kaiken hulabaloon alkamista. näköjään asiat on menny entistä huonompaan suuntaan ja se on tosi surullista, sillä atk:ssa vietin elämäni parhaimmat ja ikimuistoisimmat kolme vuotta tähän mennessä!
   Pienistä puutteista huolimatta elämä tuolloin oli aivna mahtavaa. Henkilökunta oli aivan loistava (antaen erityiskiitosta benito assulle). Varsinkin suurin osa assuista oli tosi omistautuneita työlleen ja oikeasti tekivät paljon töita sen eteen että meillä menisi hyvin. Toki poikkeuksiakin löytyi.. Yhdyn tässä kaikkien kommentteihin rehtorista joka on aina ollut mielestäni äärimmäisen epäpätevä, eikä kyseistä henkilöä nähnyt kuin juhlatilaisuuksissa puhumassa ja joskus syömässä. Tähän ihmiseen turhautumista ei voinut välttää..

   Saan kiittää onneani valitessa tämän koulun, sillä erään koulutragedian sattuessa 2009 en onnekseni ollut paikalla.
   Atk oli ainakin minun aikanani aivan loistava kasvuympäristö, turvallinen, terveellisiä elämäntapoja tukeva ja sosiaalinen pienyhteisö.
   En tässä jokaista yksityiskohtaa mitä tästä koulusta löytyy ala luettelemaan, ne tietäköön keillä on ollut se mahdollisuus kokea ne. Ja mielestäni ulkopuolisilla jotka eivät ole koulua käyneet ja olleet osana sen elämää ei ole kyllä mitään oikeutta tulla koulua haukkumaan.. naurettavaa. Muistot tuolta ajalta ovat unohtumattomia ja ystävyydet kestää! Enemmän hyvää koulussa on kuin huonoa, tosin en sitten tiedä kuin huonoiksi asiat ovat muuttuneet todellisuudessa.

   Joka tapauksessa, ennen lähtöämme koulusta kuulimme päätöksestä korjata päärankennusta ja idea tuntui jo silloin aivan päättömältä. Miksi poikien asuntoiloita ei korjata ? Muistan joskus kävelleeni RYKin yläkerrassa ja pelkäsin lattian romahtavan altani, sen verran huteraa oli. Suurin syy siihen miksi poikia ei sijoitettu uudempiin asuinolosuhteisiin ymmärtääkseni puheista aikoinaan oli heidän käytös. "Pojat aina mellastavat" "Pojat aina hajottavat kaiken" "juuri jotkut saappaat viillettiin" "pesukoneen lasi meni rikki" "ovet hajalla" "seinät p******". Pojille ei siis lähinnä USKALLETTU antaa parempaa asuin paikka koska pelättiin heidän hajoittavan kaiken. Mikä asenne se tuommoinen on? Ensinnäkin järkyttävää kärjistystä ja toisekseen tällainen käytös lähinnä heijastaa heidän tyytymättömyyttään olosuhteisiin. Toki pojat ovat poikia mutta uskoisin että he olisivat arvostaneet uudempia tiloja jos heille sellaiset olisi tarjottu.

   Ihmettelen kyllä suuresti miten tuo koulu voi nykyään maksaa noin paljon jos mitään muutosta parempaan ei ole syntynyt. Toki pitää muistaa että hinnat ovat nousseet jokapuolella ja kaikkien on tultava toimeen. Aikoinaan seiskalle mennessäni vuosimaksu oli 600 euroa vuodessa ! Se oli erittäine kohtuullinen hinta ja laatusuhde oli hyvä, sanoisimpa että parempi kuin hyvä.

   Koulun tulvaisuuden ennusteet eivät näytä hyviltä, mikä sinänsä on erittäin surullista, mikäli muutoksia ei tapahtu siellä ylemmässä päättävässä portaassa. Toivottavasti asiat muuttuu jälleen mutta parempaan suuntaan ja koulussa olisi asiantuntevaa ja tehokasta henkilökuntaa päättämässä asioista!

   • :/

    siis koulun asiat menee vaan huonompaan suuntaan ja menee koko ajan! Tätä menoa oppilaiden asuminen kallistuu, ihmisillä ei ole varaa maksaa, kukaan ei siis lopulta tule tänne ja koulu menee konkurssiin! Peruskorjauksestakaan ei ollu mitään hyötyä! Tämän tiedän koska käyn itse tätä koulua...


   • Nettuska98
    :/ kirjoitti:

    siis koulun asiat menee vaan huonompaan suuntaan ja menee koko ajan! Tätä menoa oppilaiden asuminen kallistuu, ihmisillä ei ole varaa maksaa, kukaan ei siis lopulta tule tänne ja koulu menee konkurssiin! Peruskorjauksestakaan ei ollu mitään hyötyä! Tämän tiedän koska käyn itse tätä koulua...

    Tiistaina rehtorin piti pitää meille tt:n tunti, mut ei sain muidenkin luokkalaisteni tavoin odottaa puoltuntia oven takana ja sit rehtori tulee sanoon meille ettei tuntia pidetäkään. Sitten vielä, aina, kun rehtori sanoo jotain niin se lause jää vähän pätkimään eli toisin sanoen rehtori lagaa aivan kuten meidän luokanvalvojamme Reinikka jää aina ainakin 5minuutiksi lagaan ei kiva. )=


   • mirror

    en kyllä ihmettelisikään poikien käytöstä jos sellaisissa oloissa joutuvat asumaan. varmasti paranisi kun olotilatkin samaten..

    ja tuohon kallistumiseen.. kuulostaa siltä että joku vetää välistä väärään taskuun ja ahnehtii. eipä tämä ole ihmeellistä ihmisten maailmassa, valitettavaa mutta.


   • Kunnan peruskoulu
    :/ kirjoitti:

    siis koulun asiat menee vaan huonompaan suuntaan ja menee koko ajan! Tätä menoa oppilaiden asuminen kallistuu, ihmisillä ei ole varaa maksaa, kukaan ei siis lopulta tule tänne ja koulu menee konkurssiin! Peruskorjauksestakaan ei ollu mitään hyötyä! Tämän tiedän koska käyn itse tätä koulua...

    No kuka olisi niin ääliö että maksaisi yksityisestä peruskoulusta, kun suomalainen ilmainen peruskoulu on kaikkien varteenotettavien tutkimusten mukaan maailman paras?

    Nyt Aitooseen lähetetään lapsia vain siksi, että vanhemmat saavat kehua kuinka heidän lapset ovat yksityiskoulussa. Nämä omaa egoaan pönkittävät epävarmat nousukkaat eivät välitä oikeasti höykäsen pöläystä siitä, mikä on hyvä koulu. Jos välittäisivät niin ottaisivat selvää ja laittaisivat lapsensa siihen hyvään kouluun, joka on maailman huippua.


   • Kysy isiltä, äidiltä
    Kunnan peruskoulu kirjoitti:

    No kuka olisi niin ääliö että maksaisi yksityisestä peruskoulusta, kun suomalainen ilmainen peruskoulu on kaikkien varteenotettavien tutkimusten mukaan maailman paras?

    Nyt Aitooseen lähetetään lapsia vain siksi, että vanhemmat saavat kehua kuinka heidän lapset ovat yksityiskoulussa. Nämä omaa egoaan pönkittävät epävarmat nousukkaat eivät välitä oikeasti höykäsen pöläystä siitä, mikä on hyvä koulu. Jos välittäisivät niin ottaisivat selvää ja laittaisivat lapsensa siihen hyvään kouluun, joka on maailman huippua.

    No,
    vanhemmat, jotka eivät halua omia lapsia, haluavat heidät vain pois kotoa. Kysypä asiaa omilta vanhemmiltasi, miksi he yleensä tekivät lapsia? Olitko pienenä kotihoidossa vai ulkoistettinko sinut jo silloin? Kysy!


   • XD LOL
    Nettuska98 kirjoitti:

    Tiistaina rehtorin piti pitää meille tt:n tunti, mut ei sain muidenkin luokkalaisteni tavoin odottaa puoltuntia oven takana ja sit rehtori tulee sanoon meille ettei tuntia pidetäkään. Sitten vielä, aina, kun rehtori sanoo jotain niin se lause jää vähän pätkimään eli toisin sanoen rehtori lagaa aivan kuten meidän luokanvalvojamme Reinikka jää aina ainakin 5minuutiksi lagaan ei kiva. )=

    Lol netta sulla ei oo mitään varaa haukkuu ketään!! kun oot itekkin niin NOLO!!


   • viita
    Kunnan peruskoulu kirjoitti:

    No kuka olisi niin ääliö että maksaisi yksityisestä peruskoulusta, kun suomalainen ilmainen peruskoulu on kaikkien varteenotettavien tutkimusten mukaan maailman paras?

    Nyt Aitooseen lähetetään lapsia vain siksi, että vanhemmat saavat kehua kuinka heidän lapset ovat yksityiskoulussa. Nämä omaa egoaan pönkittävät epävarmat nousukkaat eivät välitä oikeasti höykäsen pöläystä siitä, mikä on hyvä koulu. Jos välittäisivät niin ottaisivat selvää ja laittaisivat lapsensa siihen hyvään kouluun, joka on maailman huippua.

    ja niinhän se menee että kaikkien vanhemmat heittävät lapset sinne ja pönkittävät omaa egoaan... NOOOTTT!!!! minun tietääkseni monet oppilaat ovat menneet anna tapioon aivan vapaaehtoisesti, jotkut ovat kuukausi tolkulal jopa poranneet vanhemmilleen että pääsevät sinne. Mielestäni se ei ole vanhempien egon pönkiitämistä


  • 08-11 opiskelija

   Ja tämä kyseinen ammatillisen kotitalouden opettaja ei myöntänyt minulle hygienia passia, koska minulla oli lävistys naamassa, joten en kuulemma tiedä hygieniasta mitään ja kyseinen opettaja olisi mukamas menettänyt oikeudet myöntää niitä passeja jos minulle olisi sen myöntäny, mutta kuitenkin se myönsi muutamalle muulle lävistyksen omaavalle oppilaalle hygienia passin.

   • kielioppineurootikko

    Suomen kielessä ei ole omata-verbiä ja hygieniapassi on yhdyssana.


  • YSILÄINEN

   Pistää mietityttämään, miten ihmiset ketkä ovat käyneet tämän koulun about 5-vuotta sitten voivat tulla tänne sanomaan kuinka hieno mesta se on? Ettehän te tiedä millasta toi meno tuolla nykyään? En ymmärrä millasista vaaleanpunaisista pilvilinna aurinkolaseista te tota laitosta katotte.
   Seiskalla toi oli tosi makee mesta ja näin, kasilla rupes olee vähän silleen et "joo tää on ihan perseest, haluun pois"plaaplaa ja nyt ysillä se tunne vaan vahvistuu, et haluun pois tuolta. Niikun monet tota "mahtavaa sisäoppilaitostamme" kutsuukin keskitysleiriksi, niin se on TÄYSIN TOTTA.

   "Oppilaat asuvat tunnelmallisessa puutaloissa" Ahhahahha ei jessus mitä p***a puhetta. Asuvatko jätkät tunnelmallisissa puutaloissa? Ei TODELLAKAAN. Kaukana tunnelmallisuudesta. Jätkillä tuskin on edes niissä huoneissaan lämmitystä, seinät lahoaa käsiin, yms. Muistan kuinka viime talvena parit jätkät kertoi kuinka ne oli laittanut sängyn alle vesi lasin ja se oli jäätynyt yön aikana. Onko toi nyt sitten reilua, että tytöt asuvat poikiin verrattuna "palatseissa" ja pojat lahossa talossa. Oisko ollut järkevämpää laittaa ne peruskorjausrahat pikemminkin jätkien asuntolaan?

   Mä ite tosiaankin olen nyt ysillä (onneks) ja oon toooooooooooooodella täynnä tota koulua, niin myös mun vanhemmatkin. Opetus on suurimmalta osalta suhteellisen huonoa, kaikissa huoneissa ei toimi edelleenkään ne lämmitykset, ruoka on joko liian raakaa, ylimaustettua tai muuten vaan ei syömäkelpoista ja ne ruoka-annokset annostellaan. Viime perjantaina pisti mietityttämään, että pitkämatkalaisille annettaan välipalaksi YKSI omena tai joku muu hedelmä? Mitä ihmettä monet meistä on kotona vasta joskus puol yhdeksän-kymmenen maissa ja 11.00 eteenpäin pitäisi selvitä se reilu viis tuntia yhdellä hedelmällä? Kun koulu alkoi, sillon oli kyllä varaa antaa sämpylöitä,yms mukaan pitkämatkalaisille. Mitä nyt on käynyt?

   Joku laittoi täällä ettei me oppilaat laitettais asioita eteenpäin,tms. Mitä helvettiä meitä oppilaitahan ei täällä kuunnella. Me ollaan valitettu ties mistä, tehty adresseja ja kaikkea asioiden eteen, mutta ei. Joten miten helvetissä me voidaan vaikuttaa asioihin, jos meitä ei edes suostuta kuuntelemaan "te ette tiedä asioista yhtään mitään".

   Kun tää suomi24 keskustelu oli levinny meiän koulun keskuudessa, olivat jotkut oppilaat keskustelleet tästä aiheesta tunnilla ja tämä kyseinen opettaja oli ruvennut huutamaan näille henkilöille kun ne vaan keskusteli tästä aiheesta kuinka totta tää on. Mulle kerrottiin, että tämä naisopettaja oli raivonnut siinä kaikenlaista, mut tää pisti hieman korvaan "TE ette tiedä asioista yhtikäs mitään" Tulee taas näitä kohtia mitä en ymmärrä. ME täällä koulussa asutaan, ME me kaikki nää viat täältä löydetään. Te opettajat ootte vaan töissä täällä sen tietyn työaikanne ja sit lähdette koteihinne. Me sentään joudutaan olemaan täällä 5 päivää viikossa. Eli eiköhän me oppilaat täällä näistä asioista pikkusen paremmin tiedetä.

   Joku puhu täällä rehtorista kuinka turha se tässä koulussa on. Täysin totta hän ei tiedä asioista yhtään mitään. Välillä musta tuntuu, että meiän vararehtori tekee senkin työt.
   Sekin on myös totta,et nykyään nää asuntolavalvojat hakee sairaslomaa (varsinkin eräs) suhteellisen paljon.

   Tää keskustelu on suurimmaks osalta täysin totta ja täs kerrotaan niit faktoi, mitä ulkopuoliset ei nää. Mut sit tääl on näit ketkä ei myönnä, et tää koulu on menos huonoon suuntaan. Nyt ysiltä kun me reilun puolen vuoden päästä lähden, mä en jää kaipaa tätä koulua, en en pätkääkään. Jään kaipaa näit ihmisii. Ainut voimavara täällä on nimenomaan nää ihmiset. Nää ihmiset on maailman hienoimpii tääl ja tosi rakkaita.
   Jos mä saisin mennä ajassa taakse päin ja valita lähtisinkö mä tänne vaiko en? Vastaukseni ois silloin ehdottomasti ei. Seiskaluokkalaiset ei nää täs koulus vielä mitään negatiivist kaikki on vaa niide mielest tosi über siistii ku saa hiema rällästellä ja olla eros vanhemmist. Kaseist moni on lopettamas, kun ne ei enään yksinkertaisesti jaksa olla tuolla. Yseistä en tiiä ketään joka haluis olla tuolla.

   Se on vaan niin, et tää koulu on helvetin raskas fyysisesti, että henkisesti. Ette ehkä ite tajua sitä, mut menkää sit tonne vuodeks niin näätte kuinka kaaosmaista toi meno on.

   • pekka

    Mielenkiintoista keskustelua!

    Oppilaan vanhempana muutaman ajatuksen myös peliin heitän.

    Tämä ongelma on selvästi johtoportaassa ja heidän tavassaan kuunnella nuoria. Tämä toiminta sotii koulun alkuperäistä ideaa vastaan, koulustahan valmistuu itsenäisiä nuoria ja sitä painotetaan monessa paikassa ja nyt kun nuoret heittävät hyviä ideoita ja kertovat selvistä puutteista niin heitä ei kuunnella, päin vastoin vähätellään. Tämä nuorten vähättely on ainakin minulle asia jota ei voi hyväksyä, jos minä vanhempana lastani arvostan ja kuuntelen hänen perusteltuja mielipiteitään niin kyllä odotan samaa myös koululta jossa lapseni kuitenkin asuu viikot! Kaikkia asioita ei voi varmaankaan muuttaa mutta koulun pitää vastata nuorten kysymyksiin ja perustella ne.

    Se että lopettaa koulun ei ole mikään ratkaisu, me vanhemmat olemme laittaneet peliin aikas paljon rahaa lukukausimaksuineen ja matkakuluineen.

    Ymmärrän sen että toimitaa pyörittää säätiö joka ei voi tuottaa voittoa mutta jatkuvasti nousseista lukukausimaksuista johtuen nuorten puheet etenkin ruokien huonontumisesta täytyy ottaa todesta. Ja mitä minä olen kuullut niin ne ovat huonontuneet ja minulla ei ole mitään syytä oman lapseni kertomusta näistä asioista olla uskomatta. Muutama vuosi sitten ne olivat parempia, nyt iltapalaa haetaan siwasta, niin hakisin minäkin jos iltapalalla olisi 1 leipä.

    Ainakin meillä on luotto asuntolanvalvojiin kunnossa, jos se ei toimisi niin olisin valmis lapseni koulun lopettamaan. Vaikka heitä on vähän ja varmasti työ on kiireistä ja stressaavaa niin siitä huolimatta oppilaat heitä arvostavat.

    Aamulehden mielipidekirjoitus oli hyvä mutta rehtorin vastausta ihmettelin, siinä ei vastattu yhteenkään kysymykseen, miksiköhän? Nämä asiat ei parane muuta kuin avoimesti puhumalla.

    Koulussa on niin paljon hyvää että näihin puutteisiin kannattaa kyllä koulun johdon vakavasti puuttua ja miettiä millä saadaan takaisin se hyvä henki, mikä oppilaista kouluun veti vielä muutama vuosi sitten.

    Minulta ainakin täysi tuki nuorille näissä kirjoituksissa, loistavaa...jatkakaa:)


   • parhaamme teemme

    Näistä assujen sairaslomista näyttää olenan mainintoja ja ihmetystä..ihmisiähän me assutkin olemme ja mekin todella voimme sairastua.Omat sairaslomani syyt laitan nyt tähän ettei tarvitse miettii sitä sen enempää....kolari jonka seurausten takia työkyvytön, 7vko. kestävä keuhkookuume,munuaistulehdus,mahatauti...joten kuten sanoin ihmisä ollaan ja sillee.Minulle oppilaani ovat olleet paras syy tulla töihin ja minun omat oppilaani ovat minulle olleet aina tärkeitä..valitettavasti aika ei riitä kaikille oppilaille tarpeeksi kun heitä on niin paljon..parasta on kuitenkin työssäni oppilaat ja he saavat jaksamaan ja heiltä saatu kiitos lämmittää todella paljon.


  • Kuin BB skeidaa.

   Ketjua luettuani puoleen väliin tulin päätelmään, että koulun voi lakkauttaa jo mielellään huomenna. Siellä ei opeteta kirjoittamaan edes kirjakieltä, tai asiaa, saati että oppilaiden ulosantiin kiinnittäisi kukaan huomiota.

   Pentujen ala-arvoista lässytystä suurin osa vastauksista. Yhtä vajakki pötköä, en ymmärtänyt kaikkia lauseita. Olisi saanut pinnistää.

   Jessus sentään. Tuollaista apinalaumaa vielä kouluttavat. Mihin?

   ........Siis niinku tota joo mun pitää kattella oon sitä mieltä......

   • :(

    Skeidaa ja vajakki onkin sitten ihan selkeää suomen kieltä?


   • btw...

    Vajakkipötkö on yhdyssana.


  • yläjuoksu

   no huh huh. Kylläpä täällä taas itketään, kun kaikki on kullannupuilla huonosti. Itse sisäoppilaitoksessa (en kyseisessä) opiskelleena voin sanoa, että kaikki tällainen puutos ja jakaminen vain kasvattaa ja yhdistää. Vuokratkaa lapsillenne asunto kunnalta, jos ei asuntola kiinnosta. (Saa enemmän asumistukeakin, kun ei asu koulun asuntolassa.)

   • asiantunteva

    Jos et ole käynyt anna tapiota, niin sinun on yhtään turha tulla tänne kertoilemaan mitä pitäisi tehdä. Et taida edes tietää, että annatapio on yläasteikäisille, kuka hullu päästää lapsensa YKSIN asumaan aitooseen ?!? Perehdy asiaan ennen kuin tulet jakamaan ohjeitas.


   • meiksi
    asiantunteva kirjoitti:

    Jos et ole käynyt anna tapiota, niin sinun on yhtään turha tulla tänne kertoilemaan mitä pitäisi tehdä. Et taida edes tietää, että annatapio on yläasteikäisille, kuka hullu päästää lapsensa YKSIN asumaan aitooseen ?!? Perehdy asiaan ennen kuin tulet jakamaan ohjeitas.

    Ehkä ne jotka jotka haluaa lastensa itsenäistyvän ? Faktahan on kuitenkin se että olipa millaset olot tahansa siellä niin aina sieltä on valmistunut keskimäärin fiksumpia nuoria aikuisia kuin kunnan kouluista.


  • tietävä

   Koulun käynyt vuosi sitten ja vaikka hieman joku asia on puutteellista niin on se kiva ja hyvä koulu!

  • Minätauno

   Komppailen edellistä ystävääni. En itsekkään tosiaan ymmärrä, kuinka entiset 2-4v vuotta sitten päässeet oppilaat tulee tänne aukomaan kun tosi asia on, että he eivät millään voi tietää mitä tuolla koulussa nykyisin tapahtuu tai mikä meno.
   Ihmiset ovat ihania ja tosiaan se ainoo asia mitä siellä tulee ikävä.

   Seiskalla oli aivan mahtavat fiilikset vielä koko koulusta ja innolla odotin kasi ja ysi luokkaa, ruoka oli hyvää se oli elävästi erilainen maalaiskoulu vielä silloin.

   Kahdeksannella oli vielä suht hyvät ajatukset koulusta ja odotukset seuraavaa vuotta ja uutta päärakennusta kohtaan oli suuret. Erityisesti odotimme ulkomaan matkaa kreikkaan. Loppujen lopuksi koulu rupesi jo tympimään.

   Yhdeksännellä, nyt kaikki on väsyneitä ja loppuun palaneita, ketään ei enään kiinnosta. Ulkomaan matka meiltä otettiin pois eikä koskaan sinne päästy. Ruuan taso on niin pahasti laskenut että voisi verrata melkein ala-asteen kumiperunoihin.

   Erittäin moni opettaja on ruvennut tunneilla räyhäämään ja yhä useampi vain aina huutaa oppilaille, ruoka annostellaan, taso laskee, vaihtelevuus on olematon. Moni joutuu kotoa pyytämään rahaa mukaan, jotta voi kaupassa käydä ostamassa syömäkelpoista ruokaa itselleen tai muuten kun koulupäivän jälkeen jäänyt nälkä.

   Tallivuoroja osittain ikävä, sillä se oli se suuri osa sitä koulua ja ne hevoset ja kaikki. Nythän siellä jotain kanoja ja ankkoja tulossa mutta kauanko menee ennen kuin nekin tapetaan/kuolee? Sitä odotellessa, että niille syötetään pilaantunutta rehua.. En ymmärrä että koulu hommaa kanoja, sillä heillä ei ole mitään tietoa niistä, oppilaat koko ajan oikoi putsku open sanoja ja kanojen hoito-ohjeita. Ei edes tiennyt mitä ne syö.

   Poikien asuntola olosuhteet on täysin nolla. Päärakennus olisi voinut odottaa. Mutta ei, opettajien on saatava paremmat työ olosuhteet toisin kuin oppilaiden viihtyvyydellä ja terveydellä paskan vertaa väliä. Poikien asuntola tulisi mielestämme korjata välittömästi tulevaa talvea varten, vaikka onhan se jo myöhäistä.

   Vanhempani ja sukulaiseni ovat samaa mieltä kanssani näistä kaikista puitteista ja vioista koulustamme. Olemme oppilaina yrittäneet vaikuttaa mutta vitut meitä kuunnella. Monesti kaikkea ollaan yritetty kokeilla eri tapoja tuoda asioita esille mutta millään ei ole mitään virkaa. Vanhat oppilaat sinne aukoo jos ette kestä että täällä puretaan turhautumista, sillä siellä meitä ei kuunnella.

   Asuntola henkilökunta on oppilasläheisin ja eniten kuuntelemassa ja puhumassa meidän kanssa.

   Koulu on aivan liian rankka kahdeksan tunnin päivineen. Viikonloppuna ei ole kiva tulla kotiin, sillä on väsynyt ja kiukkuinen.

   Kyllä, itse me sinne haettiin, silloin se vain oli _hieman_ erilainen. Parempi. Viihtyisämpi. Ei sieltä enää kolmannen jakson alkaessa viitsi lähteä kun pian pääsee pois. Onneksi. Kun suurin osa kaseista on lopettamassa, monilta lähtee ystävät pois ja hekin lopettavat. Seiskoista ei tietoo ne on viel iha jeejee ihku koulu lol. 9 luokkalaiset haluaisi mutta eivät enään viitsi lopettaa, paitsi tarpeen tullen.

   Että aamen vaa.

   • Koululainen_

    siellä on 10 kanaa ja jasoni ja oppilaat pitää hyvää huolta niistä! muitakin eläimiä tulossa.


   • Kunhan vain

    Kyllä englannin vaikutus näkyy vahvana nykysuomalaisilla yhdyssanojen hajottamisessa sanalitoiksi.


  • niin.

   Sisäoppilaitos ei ole koskaan hyvä idea, koska siellä on syrjässä. Nuorille tekisi hyvää olla ihmisten ilmoilla ja perheen kanssa tai muualla.

   • Rapina-96

    Tämänhetkisenä ysin oppilaana olen myöskin kyllästynyt Anna Tapion kouluun jonka luulin olevan enemmän kuin valheet kertovat.

    Mitä koulusta on täällä puhuttu on aivan totta. On ärsyttävää kun ruuat annostellaan ja sitten iltsin jälkeen jää nälkä. Assut on vaan et voi voi. Kerran iltsi loppui ja monille jäi nälkä. Assut pistivät oppilille näkkileipää ja käskivät sitä syömään jos on nälkä. Koulun muut ruuat olivat vain avaimen käännähdyksen päässä niin, että koko koulu oltaisi saatu ruokittua. Itse valitin nälkääni vielä aamulla. Ruuan taso on muutenkin laskenut. Maanantaisin minun ei edes tarvitse katsoa ruokalistaa kun jo tiedän, että ruokana on ns. (kissanruokaa) perunaa ja jotain kastiketta josta ei ota selvää eikä makukaan ole mahtavin. (täyttä paskaa!). Välipalalla saa ottaa vain yhden pullan tai hedelmän. Se ei vie tämän ikäisen nälkää mihinkään voitte vaan uskoa!

    Tietojen kulkemisesta on myös tullut valituksia enkä itsekään tiedä mitä on tapahumassa. Se ärsyttää. Esimerkiksi vuosikalenterista puuttuu osa lomista ja uusi joulutori josta ilmoitettiin vasta viikko tai kolme aiemmin ennekuin se päätettiin järjestää. Lapsityövoimaa! :______: Rehtori ei varsinaisesti tiedä mitään. Kun kysyy omalta luokanvalvojaltaan, että mitä tapahtuisi seuraavaksi ja jos jokin juttu on tulossa siitä eivät opettajatkaan tiedä! Omia vanhempiani tämä ärsyttää ja vaikka wilma on keksitty eivät kaikki istu koneenääressä tuijottamassa mitä tapahtuu huomenna!

    Saime myös kuulla, että retkeä Kreikkaan ei tulekaan. Miksi nettisivuilla lukee kaikenlaista vaikka se ei ole totta?!! Esimerkiksi poikien asuntolat? Miksei niitä rempattu vaan pääkkäriä joka ei olisi tarvinnut mitään korjauksia. Punainen juhlasali on aivan liikaa!! Vihreät ja punaiset lattiat! Kuka ne on suunnitellut... >


   • lapseni mun

    En iltse laittaisi omaa lastani sisäoppilaitokseen. Haluan kasvattaa hänet itse ja opettaa siivoukset, ruuanlaiton, levonnan ym.

    Haluan myös että hänellä on puhdas ilma hengittää, ei siis mitään homeasuntoa joka pilaa koko loppuelämän.

    Haluan myös olla läsnä hänen elämässään. En halua tyrkätä häntä muille, joiden kasvatuksellisista taidoista ei voi olla varma.

    Rakastan lastani.


   • Kokemusta?

    Onko teillä omakohtaista kokemusta asiasta vai, onko tämä teidän väittämä johonkin tutkimukseen perustuva?


   • ihmistenilmoilla???

    annatapiossa juuri ihmiset olivat parasta, siellähän oltiin kokoajan kavereiden kanssa ja tutustui ihmisiin ympäri suomea...


  • viljamig

   tulkaa vanhan vessaan nii mun veli myy siel teil ganjaa 2gemmii 20€. on muuten perkeleen hyvää kamaa ja puhdasta kukkaa

   • OlemmeLeguaani

    Kohta tulee Fobba huumekyttien kanssa koululle.. jos ei ymmärrä tota
    /fap


   • OlemmeLeguaani

    Kohta tulee Fobba huumekyttien kanssa koululle.. jos ei ymmärrä tota
    /fap


  • helppo nakki

   ryhtykää lakkoon,,,valitkaa oppilasjoukosta etunne ajajat ja menkää niin pitkälle kun on tarvis,,, omistajat vastuuseen,,,vaikka väkisin !

   • .::uuskasi::.

    ite oon aatellu jotain tollasta näitä viestiä katellessani ::D vois ottaa asiaa puheeks asuntolois ;;)


  • Ville 00-03

   Päivää vaan arvon oppilaat. Se että mikä tähän tulee niin on tänän päivänä niin että...

   Juu u voin kertoa että paskaan suuntaan koulu oli menossa jo silloin kuin minä sieltä pääsin pois vuonna 03. Siellä kaksi täysin kyvytöntä akkaa Muukka ja Torvinen hoiti hommaa kotiin sellaisella kyydillä että ei mitään järkeä. Ja sitten kun alkoin nämä uudistusten tuulet jo silloin puhaltamaan.

   Opettajien käytös on ollut aina hyvin ylimielistä ja ylivaltaista jopa uhkailevaa. Esim; Itse jouduin aikoinaan 2viikon (pakko)Lomalle koska olin lyönyt toista oppilasta, kuulopuheen perusteella. Ja ei muuta kuin laukut pakaten ja kotia kohti. Eikä minulta eikä lyödyltä oppilaalta kysytty missään välissä miten oli käynyt kun meidän luokantytöt olivat jo keskustelleet opettajan kanssa. Minulta ei koskaan pyydetty asiaa edes ANTEEKSI vaikka minä ja lyöty oppilas kummatkin sanottiin että en minä ole ketään lyönyt.

   Sitten minusta oli typerä veto kun viikonloput lopetettiin koululla kokonaan eli koululle sai jäädä viikonlopuksi jos olis tarpeeksi pitkän matkan päästä. Ja näin ollen minusta silloin alkoi häviämään sitä että otetaan väkeä aivan koko suomesta ja saadaan näin jo kulttuurisesti rikkaampi koulu. Koska minusta itä-suomalaiset ovat erillaisia kuin länsi jne... Ja silloin oppilailla oli vapaata keskenään mutta myös velvoitteita jotka eivät juurikaan vieneet oppilaan vapaa-aikaa. Mutta tiivisti viikonloppu porukan välistä ystävyyttä ja toimintaa ja toisaalta omat kaverit ketä minulla enään koululta on just näitä viikonloppulaisia.

   Opettajat suosi oppilaita ja syrji radikaalisti toisia. Esim; Kerran lipsahti minulta liikunta tunnin aluksi sählypallo liikuntatunnin aluksi erästä tyttöä poskeen jättäen punaisen jäljen. Siitäpä sitten sain vapaaliput silmonlenkille ja punttisalille satoi tai paistoi olihan se aivan mahtavaa kun muut luokkakaverit sai pelata joukkue lajeja.
   Puhtaanapidon opettaja syrji oppilaita ja lempilapsilleen antoi sellaisia helppoja nakkeja. Ja silloin kuin vielä anna tapion koulun oppilaat kävivät siivoamassa luopparin yleisiä tiloja ja luokkia niin sinne meni yleensä ne joista ei kyseinen opettaja pitänyt luopparin oppilaiden naurettavaksi.

   Yli päätänsä opettajat menettivät uskottavuuten ja auktoriteettinsa ja laukoivat jos silloin oppilaille mitä sylki suuhun toi. Esim; Jos olisi ollut biologian opettajaan uskominen asiani olis tällä hetkellä todella huonosti, koska ei minusta koskaan mitään voi tulla. No onneksi kitenkin olen naimisissa yhden lapsen isä ja palkka on kilpailu kykyinen opettajan palkkaan vaikka olen opiskellut paljon vähemmän. Mutta kun Anna Tapion Koulu antoi noin hyvät eväät elämään niin ei tässä lannistuta.

   Esim; Tää hevostalli muutos aivan perseestä jos mennään opettelemaan maatalon töitä niin siellä sitten on se navetta lehmät. siat, lampaat ja pukki. No se ei ehkäpä ollut mikään suuri muutos mutta oli se muutos kuitenkin ja jotenkin siinä vaiheessa alkuperäinen idea koulusta alkoi karisemaan.

   Koulusta olis vaikka mitä kerrottavaa mutta ei oikein pysty avautumaan kun on vähän arka aihe vieläkin. Monessa puolustelevassa kommentissa huomaa että aika multaa muistot. Ei se silloinkaan sen parempaa ollut. Onhan se jo helpotus että ei ole enään sitä viipale asuntolaa missä osa kasin pojista asui.

  • 08-11 oppilas

   yläjuoksulle ihan tiedoksi että asumistukea EI saa jos on mahdollisuus asuntolaan

  • mieli_-_pide

   Kuinkahan moni jioppo vastaajista menee avausTrolliin, nimimerkittömältä avaajalta
   D: :Dd.

  • Säälittävä-Paikka

   itse kävin koulua alle 2kk. sain englannin kielen opetusta ulkomaalaiselta henkilöltä joka ei puhunut kunnolla suomea eikä englantia, ruoka oli ihan hyvää mutta en kadu että lähdin. poikien asuntola oli hädintuskin asuin kelponen

   • liioittelua

    aika liioittelua tuo kyseisetä opettajasta puhuminen, opettajat annatapiossa olivat mahtavia!


   • realismia, kiitos

    Naurettavaa liioittelua koulun eräästä englannin kielen opettajasta. Vaikka hän ei täydellistä suomea puhukaan, jokainen äidinkielenään suomea puhuva kyllä ymmärtää, mistä hän puhuu.


  • mamuli

   Voisiko joku kertoa miksi pitäisi mennä sisäoppilaitokseen yleensäkkään? Itse ainakin haluan pitää tuon ikäisen vielä oman valvontani alla. Ehkä opetus on laajempaa, mutta ammatin valinnan aika on vasta yläasteen jälkeen.

   • sori mutta

    itse voin varmasti sanoa että jollen olis sinne kouluun menny niin hulttiohan musta olis tullu. siellä oppii kuria ja itsenäistyy ! kyl siinä oppii ihan käytännönelämän juttuja kolmen vuoden aikana roimasti, mitä siis ei normi koulussa opikkaan ..


   • .::uuskasi::.

    no jotkut eivät jaksa vanhempiaan ja haluaisivat mahd. kauas heistä. Ja tämän ikäisillä nuorillehan pitäisi antaa jo vapautta ja kyllä ATK:ssa on hyvä valvonta yms.... Ja jotku haluavat heti jatkoa peruskoulun jälkee eikä odotella jam iettiä sataa vuotta mitä haluaaa.......


   • Itse Näistynyt
    sori mutta kirjoitti:

    itse voin varmasti sanoa että jollen olis sinne kouluun menny niin hulttiohan musta olis tullu. siellä oppii kuria ja itsenäistyy ! kyl siinä oppii ihan käytännönelämän juttuja kolmen vuoden aikana roimasti, mitä siis ei normi koulussa opikkaan ..

    Sulle ei sitten oo opetettu kotona?


   • Seiskaluokkalainen

    Minä ainakin menin tonne koska oman paikkakuntani koulu oli ihan perseestä, vihaan niitä ihmisiä siellä ja mua muutenkin kiusattiin. Mulla on täällä ATK;ssa nyt paljon enemmän kavereita kuin koskaan aiemmin. Olisin varmaan jo ranteitani auki alkanut vetämään jos en olis menny.


  • Oikeesti!

   Alkuperäiseen viestiin: Montako ihmistä tarvitaan kotona valvomaan sinun untasi? Jos yöllä sattuu jotain jossa apua tarvitaan niin eikö silloin soiteta Hätäkeskukseen ja pyydetä sieltä ammattilaiset apuun? Sillä aikaa on kämppäkaverit ja assu sinun turvanasi!?! Jokaisella lähimmäisellä kun on velvollisuus auttaa. Ei edes sairaaloissa ole pataljoonaa hoitajia yövuorossa vaan mennään minimi miehityksellä. Yleensä yöllä nukutaan!!! Harvoin koulun asuntolassa ollaan hengenvaarassa.

   Asuntola olosuhteet vaihtelevat paljonkin eri asuntolojen välillä mutta raha on se joka ratkaisee. Rakentaminen ja peruskorjaaminen on kallista. Tuki-ja vanhempainyhdistys hankkii uusia kalusteita aina kun rahaa on. Näin myös asuntolojen viihtyvyys paranee. Jos Koulun tarjoama ruoka ei riitä kasvavalle nuorelle niin ihme on. Kyllä se vatsa näyttää täyttyvän kivasti mässsylläkin jota sitten siwasta kaksin käsin asuntolaan raahataan.

   Itse olen koulun viime vuosituhannella käynyt ja nyt oma jälkikasvu opiskelee Anniksella joten kokemusta koulun oloista on jo kahdelta vuosituhannelta.

  • YSILÄINEN

   Se on edelleenkin niin, että ihmisillä olis eri kanta asiaan jos ne tuolla paskassa olis sen 5 päivää turhautumassa : DD

   • Löydä itsesi

    Hei ysiläinen,
    miten ajattelit elättää itsesi koko loppuelämäsi turhautumatta? Ehkä kannattaisi opiskella nyt...ja vähän lisää myöhemmin, hankkiaksesi itseäsi kiinnostavan, hyvinpalkatun ammatin.
    Työssäkin käydään yleensä vähintään 8h päivässä, 5 päivää viikossa.


  • Yualle

   Tuo poikien asuminen röttelössähän on ihan normi juttu, muillakin opistoilla...

   Hemmoille kun ei voida antaa kunnon tiloja, kun ne ei kuitenkaan pysyisi kunnossa =) Piereskelisivät ne jo kuukaudessas piloille.

  • kasiluokkalainen

   Puolet täällä on kirjottaneista on jotain "vain parasta kullannupulleni joka ei kestä pölyhiukkastakaan herkissä keuhkoissaan ja pelkää kärpästäkin." Nauran.

   • Jalaa

    Naura rauhassa. Sua varmaan naurattais sen jälkeenkin, kun sairastuisit asumisesta homevaurioisessa rakennuksessa? Luulen vaan, ettei naurattais. Näistä jutuista päässyt siihen käsitykseen, että asuinrakennukset ovat homevaurioisia.


   • kattellaa.

    Puolet täällä on kirjottaneista on jotain "vain parasta kullannupulleni joka ei kestä pölyhiukkastakaan herkissä keuhkoissaan ja pelkää kärpästäkin." Nauran.

    et nähtävästi tajua, että home voi aiheuttaa ihmisille oikeesti pahaa vahinkoo. vitun tyhmä saa(t) olla ku tuut nauraan asiasta josta et tiiä vittuakaa. suosittelisin sun muuttaa johki taloon jossei muuta ookkaa ku hometta ja kattellaa kuule parin vuoden päästä naurattaako enää. kasva aikuseks ja ota asioista selvää ennen ku lähet muille nauraa, kiitos.


   • Jalaa
    kattellaa. kirjoitti:

    Puolet täällä on kirjottaneista on jotain "vain parasta kullannupulleni joka ei kestä pölyhiukkastakaan herkissä keuhkoissaan ja pelkää kärpästäkin." Nauran.

    et nähtävästi tajua, että home voi aiheuttaa ihmisille oikeesti pahaa vahinkoo. vitun tyhmä saa(t) olla ku tuut nauraan asiasta josta et tiiä vittuakaa. suosittelisin sun muuttaa johki taloon jossei muuta ookkaa ku hometta ja kattellaa kuule parin vuoden päästä naurattaako enää. kasva aikuseks ja ota asioista selvää ennen ku lähet muille nauraa, kiitos.

    Tässä tuli asiatekstiä. Pienimmillään homealtistus aiheuttaa astman. Mikä ei ole kiva sairaus. Voi pahimmillaan rajoittaa todella paljon elämää. Tiedän mistä puhun, koska nuorena sairastin astmaa. En tosin enää. Toinen ääripää homealtistuksessa voi olla jopa pysyvät keuhkovauriot ja jopa hermostoon vaikuttavat sairaudet. Tähän väliin mahtuu melkein kaikkea, erilaisia iho-oireita, silmien ärsytystä jne. Lista voisi olla loputon.
    Mikäli jostain asuinkiinteistöstä löytyy homekasvustoa, siihen pitää aina suhtautua siten, että kyseessä on ihmiselle vaarallinen homekasvusto.
    Nimimerkille kasiluokkalainen, mieti kaksi kertaa mitä kirjoitat, onnistuit tekemään itsestäsi täyden pellen.


  • No voi voi

   Mutta siis mikä on _oikeasti_ ongelma? Koulunkäynti on Suomessa maksutonta kaikille. Sisäoppilaitoksesa ei ole pakko kenenkään olla eikä koulunkäynnistä tarvitse kenenkään maksaa. Jos asiat on huonosti, tule pois sieltä äläkä marise netissä. Muista, että maksava asiakas voi aina äänestää jaloillaan.

   Muutenkaan en ymmärrä miksi joku lähettää lapsensa maksulliseen kouluun ja maksaa saman aikaan korkeat verot siitä, että saisi lapselleen laadukkaan ja ilmaisen koulutuksen. Suomalainen peruskoulu on kuitenkin maailman huipputasoa.

  • wanhaoppilAs

   pääsin viimevuonna pois koulusta ja silloin vaikutti ihan kivalta koululta kunnes pääsin ammattikouluun.. Anna Tapiosta on ensinnäkin tullut aivan liian kallis paikka ja säännöt koulussa vaan kiristyy.. ja myöskin nämä ns. järkkäsiivoukset mitä koulussa kait vielä pidetään niin mitä järkeä taas niissä on kun kuitenkin tunti sen jälkeen tulee siivooja ja kiertää luokat läpi? ja peruskorjaus oltaisiin voitu tehä ennemmin poikien asuntolaan kun päärakennukseen sillä päärakennus oli paljon paremmassa kunnossa kun poikien asuntolat. On meinaa pikkase kireet säännöt Anna Tapiossa kun amikses. koulu oli ihan hyvä ennen yhteytymistä yläasteeseen !!

   • 9-Oppilas

    Siivous on siksi että oppilaat olisi reippaita ja komemuksella oppii.


  • suski1984

   Itse olen ''valmistunut'' atk:sta vuonna 2002, ja silloin toi koulu oli ihan huippu :). Kyllähän kaikki alkaa jossain vaiheessa rapistumaan, ja siihen voi olla montakin syytä. Pojat eivät silloin ainakaan valittaneet mistään muusta, ku siitä ettei tytöt ja pojat saanneet vierailla toistensa asuntoloissa :D. Tuolloin ruoka oli ihan mielettömän hyvää ja ravitsevaa.

   Tuolloin jo vararehtori oli se jolle kannatti valittaa jos oli jotain valitettavaa, tais tuolloin vararehtorina olla Muukka-Jokinen ja rehtorina Torvinen, ja Torikka oli asuntolavalvojana tuolloin jo, joten taitaa eläkeikä olla jo lähellä.

   Ja jo tuolloin saattoi mennä se vartti jonottamiseen, kymmenen minuuttia syömiseen ja viisi minuuttia luokkaan menemiseen. Mutta aina hyvin kerkesi syömään :).

   Ja on se kyllä kumma jos Luopioinen ei kykene kouluttamaan nuoriaan vaan tunkevat ne sellaiseen kouluun joka on maksullinen. Uskon yhdeksi syyksi tämän olevan laadun heikkenemiseen.

   • :)))

    Luopparit tuli anniksee koska ne takas päärakennukseen menevän lainan tai jtn sinne päin. Ilman yhdistymistä ei olisi pääkkärii uusittu.


  • Iperius

   Hyvä elokuva sisäoppilaitoksesta: Pahuus. Tosi hyvin tehty leffa ja siinä puhutaan yhdessä kohtaa suomeakin.

  • .....

   pahuus kyllä kertoo hyvin sisäoppilaitoksesta mutta ei kylläö missään taida ihan niin pahat olot olla mutta sais ton alotuksen sisäoppilaitoksen vaikka lakkauttaa kun ei sitä osata hoitaa.

  • 9-LuokkalainenPoika

   Älä tollasia liirum laarumeja. Kaikesta löytää huonoja ja hyviä puolia se on vain kiinni siitä että miltä suunnalta asia katsoo.
   Se on faktaa että koulu on nyt mennyt vähän huonoon suuntaan, mutta siitä on hyvä nousta ylöspäin. Itsekkin kun poikien asuntolassa asun niin myönnetään se on vanha ja vähän huonossa kunnossa, mutta murrosikäsiä poikia ei voi ihan kaikkialle sijoittaa. On meidän asuntolassa vähän reikiä tullut seiniin mutta ihan oppilaat on ne itse tehneet. Mutta minun mielestä poikien asuntola on juuri hyvä että se ei ole hotelli. Siperia opettaa. Anna Tapion koulu todellakin opettaa elämään (käsien- ja pääntaitojen lisäksi). Sääntöjä on kiristettävä jos niitä ei suostuta noudattamaan, se on loogista. Kaveri piirissäkin pyrimme ohjaamaan toisiamme jos jokin on mennyt vähän vituiksi. Tämä saattaa kuulostaa siltä että koulu olisi rankka ja tuskallinen, mutta todellisuudessa se on rento ja mahtava. Kyllä minä ainakin olen kiitollinen että pääsin kouluun, enkä ole sitä vielä koskaan katunut. Olen saanut kaikenlaisia ystäviä ja saanut elämääni uusi näkökulmia, joita en olisi saanut jos tuolla en olisi ollut.
   Kaiken hyvän lisäksi on myös huonoja puolia. Rehtorimme ei tiedä tosiaan yhtään mitä oppilaille kuuluu, mutta vararehtori kyllä tietää. Ja koulun komenius projektia ei ole tänä vuonna joten yhdeksännen luokan oppilaat eivät pääse matkalle ulkomaiden kouluihin. Se kyllä yhdeksännen luokan oppilaana ottaa todella päähän, mutta elämässä kerkee kyllä vielä matkailemaan. Koulu on ollut suurimmaksi osaksi minulle kuin mahtavaa unta ja en tule koskaan ikinä elämäni aikana katumaan että päätin hakea tuonne kouluun.

   ei tässä sitten muuta...

   • vanhempi

    Anna Tapion koulun taso on valitettavasti laskenut parin vuoden aikana. Omat lapseni ovat käyneet/tällä hetkellä ko koulussa, joten olen "ajantasalla". Oppilaiden ja heidän vanhempiensa kannattaisi ottaa yhteyttä Anna Tapion koulun Tuki- ja Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja
    Päivikki Telkkiin (tiedot löytyy Anniksen nettisivuilta), hänen kauttaan voi parhaiten saada äänensä esiin koulun olosuhteista. Itsekin olen rehtori Torvisen kanssa ottanut yhteen ja olen samaa mieltä ettei hän ole tehtäviensä tasalla. Koulussahan voisi kerätä luokittain adressin (sekä oppilaat että vanhemmat)kouluolojen parantamiseksi ja luovuttaa adressit Anna Tapion Säätiölle, reksi kuitenkin laittaisi ne suoraan roskikseen. Siis pitäisi ryhtyä tuumasta toimeen, yleinen valittaminen ei auta sillä reksi tuskin näitä palstoja lukee.


   • Oppikaa eläämään

    Sulla on hyvä asenne, tulet varmasti pärjäämään elämässäsi. Positiivisuutta,
    vali-vali-valittajat jääkööt omaan arvonsa.


  • Tyytyväinen ATKhon

   Kylläpäs ollaan nyt negatiivisella päällä... Tottakai koulussa on paljon negatiivisia puolia, mutta pitäisi sieltä jotain hyvääkin löytyä. Tällä hetkellä koulu ei yksinkertaisesti asialle mitään, tämä tuottaa vain lisää huonoa mainetta koululle, jolla sitä on jo tarpeeksi. Itse opiskelen Anna Tapiossa jo toista vuotta, enkä ole törmännyt hirveän moneen huonoon asiaan. Komppaan edellistä tuossa valvontakamera-asiassa, ne tulevat vain meidän TURVAKSEMME, eivätkä sen takia, että aikuiset tontilla vihaisivat meitä.

   Ruoka on ainakin kolme kertaa parempaa kuin ala-asteeni ruoka, joka tuli kaupungin suurkeittiöltä, eikä ollut mitään maailman herkullisinta. Siellä sentään tehdään ruoka itse, käyttämällä oman maan juureksia, kurkkuja, tomaatteja yms.

   Asumiselle ei tällä hetkellä yksinkertaisesti voi tehdä mitään, koska rahaa ei löydy, mutta juurihan luvattiin, että seuraava remontoinnin kohde on poikien asuntolat. Kyllä se päivä joskus koittaa, että koulussa tiedotetaan virallisesti, että poikien kehnot olot korjataan asianmukaisiksi.

   Jos ei yksinkertaisesti jaksa enää Anna Tapion alamäkeä, on suotavaa lähteä, koska itsehän sitä haetaan! Jos ei tahdo, kestää ysin kevääseen, that's it.

   Painotan tällä tekstillä lähinnä sitä, että aikuisten oikeasti koulusta löytyy myös hyviäkin puolia; Saa uusia kavereita, tulee sosiaalisemmaksi, itsenäiseksi plussana vielä ammatillinen koulutus, josta on hyötyä, kun hakee toiseen kouluun.

   • Antti 05

    No ''seuraavaksi poikien asuntolat'' on kuultu pariin otteeseen johdon suusta jo minun aikana. Tietääkseni ne on vieläkin samassa kunnossa, kun lähtiessäni.


   • ATK:n käynyt 08-11

    Tyytyväinen ATKhon, Olet tyytyväinen nykyisiin oloihin, koska et tiedä paremmasta. Ennen asiat olivat toisin.


  • ATK 97-00

   Olipa paljon tekstiä parissa päivässä, luin sitten kaikki yhdeltä istumalta..

   Itse olin tässä ihanassa koulussa vuosina 1997-2000 ja todella surullisena olen lukenut näitä nykyisten oppilaiden kirjoittamia viestejä, varsinkin jos niissä kerrotut asiat ovat totta. Laitanpa tiivistelmänä, mitä kaikkea voisi vastailla..
   - Kuka ehtii valvomaan näitä ns. kotiarestaja, joissa ei saa poistua asuntoloista kuin syömään ja koulutunneille? Asuntolanhoitajat, eli assut vai?
   * Onko niistä mitään hyötyä ja koska ne on otettu käyttöön? Ihan uusi juttu mulle.

   - Kuka annostelee ruokaa, ettei sitä saa ottaa niin paljon kuin tarvitsee, keittäjät?
   * Me saimme ottaa ruokaa niin paljon kuin sitä tarvitsi ja Anna Tapion koulun ruoka oli silloin paljon parempaa, kuin mitä ruokaa jouduin myöhemmin esim. lukiossa syömään.

   - Miksi teidän nykyisten ysien Kreikan matka oli peruttu?
   * Pitäkää siitä kiinni ja yrittäkää saada matka järjestyyn, kysykää ja vaatikaa!
   Annan teille täyden tukeni!!! Itse olin ysin keväällä 10 päivää Kreikan matkalla ja tuo matka oli aivan ihana. Saimme uusia ystäviä, kokemuksia ja opimme Kreikan historiaa mukana olleen historian opettajamme avulla. :) Kiitos yhä hänelle, jos satut lukemaan!

   - Olen samaa mieltä monen kanssa, että poikien asuntolatilat varmasti kaipaisivat myös kohennusta, miksi pojat eivät esim voineet mennä uuteen Tapiola-rakennukseen, tmv. ratkaisua?
   * Ei ole reilua olettaa, että pojat aina hajottavat ym. Kyllä tytöistäkin toiset tahallaan hajottavat yleisiä tiloja. Turha yleistäminen tästäkin asiasta pois.

   Toivon erittäin paljon kaikkea hyvää ja parannuksen tuulia Aitooseen,
   se on niin ihana ja tärkeä paikka meille monelle vanhalle atk:laiselle!!!
   Älkää antako hyvän ideologian ja koulun rapistua.
   Ottakaa opettajat, päättäjät ja rehtori vakavissaan nämä nykyisten oppilaiden uudet ideat ja ehdotukset, he sitä koulua käyvät ja ovat varmasti fiksuja.

   • nyk.annatapioilainen

    vastauksia hieman noihin kysymyksiin =))

    -oikeestaa kukaa ei ees sillee valvo ku olet kotiarestissa mutta kyllä assut saattavat käydä kämpillä tarkastamassa joskus jos kerkeävät.Ja kyllä koti aresti on meilkeinpä inhottamimipia rangaistuksia mitä koululla voi saada .

    -Ja tuohon ruoka juttuun nii kyllä asiat ovat nii että välipalallaki keittäjät antaa ruuan suoraan lautasille esim.vaikka jos välipalalla on muroja nii keittäjät latovat ruuan lautasille.Mutta kyllä siltiki anna tapiossa on hyvät ruuat verrattuna normaaleihin kouluihin vaikka sen taso onkin laskenu ny näitten muutamien vuosien aikana .

    -joo ja asiat ovat tosiaan nii että tämän vuoden ysit eivät todennäköisesti pääse yhtään minnekkään ulkomille koska komenius projekti on loppunu ja sitä ei enää jatkettu . Ja ei ole rahaa jolla kaikki ysit voisivat lähteä matkaan ja vakka jokainen maksai oman matkansa nii koulusta ei saa huoltajia mukaan , kun se ei ole mitenkään opetukseen liittyvä matka.

    -Poikia ei voitu sijoittaa tapiolaan , koska poikia ei ole nii paljon etää koko tapiola täyttyisi ja koululla ei oo varaa pitää yhtää vapaata sänky paikkaa.


  • Sinänsä siis

   Siis ruoka on siellä ihan hyvää, mistä nyt on ihan turha valittaa. Tytöillä siel on ihan jees olot, mutta pojilla ei.

   Poikien asuntolanvalvoja esimerkiksi kävi tuossa pari vuotta sitten käsiksi yhteen poikaan ja toimii vieläkin tehtävissään, joka sinänsä on vähän pelottavaa nykyisten oppilaiden kannalta. Kuten täällä on puhuttu niin poikien asuntola on aivan karseassa kunnossa. Eräs oppilas otti yhteyttä erääseen terveysviranomaiseen, jonka avulla tehtiin hieman alustavaa tutkimusta siitä, että onko siellä hometta,oireita löytyi lähes kaikilta.

   Koulun johto onkin aivan henkilökunta onkin sitten ihan omaa luokkaansa, toki sieltä löytyy järkeäviäkin esimerkiksi asuntolan johtaja Torikka ja lehtori Syrjä. Vararehtori on ihan ihme mussuttaja, joka ei omista selkärankaa ja itse rehtori on myös ihan ihme lammas, joka kyllä varmasti on kirjaviisas, mutta hän ei selvästi osaa soveltaa tietojaan käytännössä.

   Toki koulussa on myös paljon hyvää monipuoliset liikunta mahdollisuudet, koulussa saadut kaverit ja koulu antaa hyvät valmiudet elämää varten. En siis kadu koulun käymistä, mutta hallinto siellä olisi vaihdettava, jos minulta kysytään.

   • ahdkdbsksksv

    Voithan sä kertoo asian noinki, että koko homma menee kyseisen assun piikkiin, mutta assun kannalta olisi ihan mukava jos kertoisin mitä tämä oppilas teki, koska turhaan assu ei sitä varmaan tehnyt ?


  • Lähikouluun vaan

   Minä en lapsiani sisäoppilaitokseen pistäisi.

   • huono vanhempiko?

    Turha syyllistää annislaisten vanhempia, jos et ole edes käynyt tutustumassa Anna Tapion kouluun!


   • Haloo!!!
    huono vanhempiko? kirjoitti:

    Turha syyllistää annislaisten vanhempia, jos et ole edes käynyt tutustumassa Anna Tapion kouluun!

    Jos ei pidä sisäoppilaitoksesta tai haluu pois sieltä voi lähtee pois tai olla menemättä sinne ja mennä kunnan kouluun!


   • ??????

    Miksi et?


   • Perseestä.

    Juu eikä kannatakkaan.
    Nykyisenä annatapiolaisena voin sanoa kaikille ala-asteikäisten vanhemmille, että jos lapsesi haluaisi tänne, ÄLÄ PÄÄSTÄ. Tämä koulu on aivan kauhea, haluaisin vaan pois sieltä. Mutta en saa lopettaa. Oikeastaan alkoi vähän ihmetyttää nämä jotkut kommentit: Miten niin ruokaa on liian vähän? Minun mielestäni sitä on sopivasti, paitsi tietenkin köyhä kotimatkaeväs..
    Ihanaa että meidän "rakas" koulumme on saanut näin paljon mielipiteitä aikaiseksi. Jatkakaa samaan malliin ;)


  • Perrrta

   Jos nyt olisin sen ikäinen, että voisin mennä Anna Tapioon, en menisi. Pääsin viime vuonna pois, jäi ihan perushyvä fiilis siitä. Koulussa on kuitenkin muutama perusongelma.

   1. Tiedottaminen kotiin on olematonta, kaikki se on oppilaan vastuulla.
   2. Asuntolat eivät ole tasa-asvoisia.
   3. Raha.

   Toivon, että säätiöllä on järkeä hoitaa kamat kuntoon ennen kuin koulu tekee konkurssin. En suosittelisi koulua enää kenellekään. Sääli sinänsä, sillä seiskalla ollessani koulussa oli oikeasti kivaa ja kaikki tuntui olevan okei. Remontin jälkeen koulu ja sen päättäjät tekivät paaaaljon virheitä, joita saattaa olla liian myöhäistä korjata.

   P.S. Kiva nähdä täällä tuttuja ::)

  • Annina07-10

   Surullista kuulla omasta koulustaan näin paljon negatiivista. Uskon kyllä, että asiat ovat muuttuneet paljon huonompaan suuntaan. Jokainen voisi kuitenkin yrittää pitää viestinsä asiallisina, oikeinkirjoitus vaikuttaisi myös suuresti tekstin luettavuuteen ja uskottavuuteen. Myöskin kouluun liittyvistä ihmisistä voisi jokainen puhua asiallisesti. Epäkohtia ja oman mielipiteensä saa ilmaista, mutta mielestäni on täysin asiatonta, ja epäkypsää kirjoittaa esimerkiksi, kuinka "rasvalettinen" vararehtori "vyöryilee" paikasta toiseen. Ihan kuin kenenkään ulkonäkö vaikuttaisi siihen, miten hän asiat hoitaa?

   Itse kävin koulun 07-10, ja ne olivat elämäni ehkä parhaat kolme vuotta. Ruoka oli oikeasti todella hyvää etenkin verrattuna nykyisen kouluni ruokiin, jossa sentään toimii yhteydessä ravintola. Opettajat ja muukin henkilökunta oli suurimmilta osin erittäin ammattitaitoista ja mukavaa, itse koenkin oppineeni siellä huomattavasti paremmin kuin tavallisessa koulussa ikinä. Myös hyödylliset taidot yksinelämistä ajatellen tulivat tutuiksi. On totta, että koulussa oli paljon erilaisia sääntöjä ja tehtäviä myös vapaa-ajalla, mutta ne valmistelivat elämään ja opettivat mm. kuria sekä muiden ihmisten ja tapojen kunnioitusta. Koulussa tutustui valtavaan määrään uusia ihmisiä, ja löysin itsekin sieltä monet läheisimmistä ystävistäni. Aina oli seuraa. Harrastusmahdollisuuksiakin oli enemmän kuin esimerkiksi kotikunnassani olisi ollut. Koulun tunnelma oli ihan omaa luokkaansa, ei sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta voi kenellekään selittää, se täytyi itse kokea. Koulussa oli jo tuolloin puutteita ja huonojakin puolia, mutta niinhän jokaisessa koulussa on? Tuskin maan päältä löytyy koulua josta kenelläkään ei ole pahaa sanottavaa.

   Olen samaa mieltä useimpien kanssa siitä, että koulun alkuperäinen idea ja toteutus on menossa koko ajan huonompaan suuntaan, ja odotankin kauhulla sitä, joutuuko koulu vielä joskus siihen tilaan, ettei toimintaa enää voida elvyttää entiseen loistoonsa. Ainakin minulla on omat rakkaat muistoni ajasta, ihmisistä ja elämästä joita en olisi voinut missään muualla kokea. Kiitos siitä.

   Ja kyllä, olen valmis seisomaan sanojeni takana omalla nimelläni.

  • Kyllästynyt -.-

   Joo tuota päätekstiä kun tossa luin... olen noin 90% samaa mieltä. Oon ite nytten ysillä ja kyllä huomaa koulun menneen vuosi vuodelta roimasti huononpaan suuntaan. Voisin lisätä vielä senkin jutun, että kun olin seiskalla, niin koulu alkoi maanantaisin klo. 10.15, mikä oli ihan hyvä aika, mutta nykyisin koulu alkaa jo kymmeneltä, mikä johtaa siihen, että usein tulee todella kiire ehtiä tunnille, kun pitäisi ehtiä vielä tavaratkin viemään kämpille, hakemaan kirjat yms.. eivätkä kaikki edes ehdi sitä tekemään ja tunnin aloitus venyy kun myöhässä olevia busseja/bussia joutuu odottamaan. Ja ruokajutusta olen aivan samaa mieltä. Muistan seiskalla kehuneeni koulun ruuan olevan paljon parempaa, kuin ala-asteella, mutta nykyisin ruoka on paljon surkeempaa. Ja tämän lisäksi kun aiemmin sai perjantaisin ottaa kotimatkaevääksi leipää tms, niin nykyisin tilalla on vaivainen omena. Itselläni kestää suunnilleen kaksi tuntia kotimatka ja kerkiän jo siinä ajassa kuolemaan nälkään, puhumattakaan niistä jotka tulevat esim. jostain pohjoisen suunnasta. Että nyt voisin myöskin sanoa sen, että jos nyt olisin siinä vaiheessa, että olisi mahku hakea kouluun , niin en kyllä hakisi!

   • vali-vali

    Otan osaa,
    et ehdi hakemaan viemään tavaroitasi kämpille ja ehtimään ajoissa oppitunnille maanantaisin? Miten ajattelit tulevaisuudessa työelämässä ehtiä?
    Perjantaisin kuolet(?) nälkään kahdessa tunnissa? Eivätkö vanhempasi anna sinulle edes ruokaa viikonloppuisin?


   • Kyllästynyt -.-
    vali-vali kirjoitti:

    Otan osaa,
    et ehdi hakemaan viemään tavaroitasi kämpille ja ehtimään ajoissa oppitunnille maanantaisin? Miten ajattelit tulevaisuudessa työelämässä ehtiä?
    Perjantaisin kuolet(?) nälkään kahdessa tunnissa? Eivätkö vanhempasi anna sinulle edes ruokaa viikonloppuisin?

    Nyt meni joku sun ymmärryksessä pieleen! A) En sanonut ettenkö MÄ ehtis viedä tavaroita kämpille, vaan että siinä tulee kiire, jos bussi n. 95% tapauksista tulee koululle vasta 9.45-9.50. Ja työelämässä asiat on PIKKUSEN erilailla, koska silloin pystyy itse määrittelemään sen, että koska kannattaa töihin lähteä, että ehtii varmasti ajoissa työpaikalla. Ja b) Jos lounas syödään perjantaisinKIN jo noin yhdeltätoista ja koulusta pääsee lähtemään kotiin noin kolmen aikaan, niin eikö jo tuo tuntimäärä mikä siinä tulee riitä selitykseksi, että miksi sinä aikana tulee nälkä? Joten miettisitkö vähäsen?!


  • pettynyt ent atklainen

   Itse olen käynyt anna tapion koulun ja valmistuin sieltä viime vuonna. Olen iloinen että kävin kyseisen koulun se on auttanut minua ammattiopinnoissani. Kahdeksan tunnin päivät alustivat hyvin ammattikoulun pitkiin päiviin. Valitettavasti olen huomannut että koulu on mennyt huonompaan suuntaan. Ei välttämättä assujen vähyyden takia koska mekin pärjäsimme hyvin neljällä assulla ja välillä ei ollut sitäkään. Koulu on tungettu liian täyteen oppilaita ja oppilaitoksen saamat rahat käytetään väärin asioihin. Rahat pitäisi ehdottomasti käyttää poikien asuntolan kunnostamiseen ja sen jäljeen mahdollisesti myös muihin asuntoloihin. Ammatillisistä aineista ei todellakaan saa tehdä valinnaisia koska yksi koulun pää pointeista on käden taidot. Vaikka oma opiskelu aikani oli elämäni parasta aikaa en silti päästäisi omaa lastani nykyisen annikseen. Mutta jos koulu muuttuisi samantasoiseksi kuin ennen päästäisin lapseni todellakin sinne :) ehdotan että vanhemmat ottavat yhteyttä toisiinsa ja tekevät yhdessä epäkohdille jotakin. Onnea yritykseen :)

  • akkk

   Minä (ja puoli sukuani näköjään) kävin kyseisen koulun markka-aikaan. Aikana, jolloin koulu tosiaan oli hitaasti menossa konkurssiin (sen jälkeen säädettiin asetus Anna Tapion koulusta, säätiön hallitusta uudistettiin ja rahoitukseen tuli valtionosuudet merkittävään osaan). Oppilaita oli vähän päälle sata, asuntolanvalvojia tasan yksi (luonnevikainen ainakin meidän oppilaiden mielestä) ja kaikki rehtorit huonoja. En edes muista, montako rehtoria/sijaista minun aikanani koulussa oli. Ilmeisesti homma on vaativa ja huonosti palkattu, koska ei pystytä palkkaamaan pätevää, eikä edes sopivaa.

   RYK on ilmeisesti ruokalan yläkerta, onko sitä remontoitu "koskaan"?
   Nauroin kippurassa sille, että paras asuntola on Pääskylä - siellä murjussahan jäätyi patterit ja vessanpöntöt pakkasella, vessat eivät toimineet... Ja kellarin huoneissa varmasti oli hometta vaikka kuinka, kun ne jäätyneet pöntöt ja patterit sinne vuotivat.

   Ruoka oli juuri niin hyvää, mitä oppilaat siitä tekivät. Seiskan pojat keittivät perunoita viisi tuntia, ja ne olivat edelleen raakoja (syötiin makaroonia), borsh-keitosta näen edelleen painajaisia. Syksyllä leipomovuorossa siilattiin ruisjauhoista kuoriaisia ja toukkia pois (leiväthän paistettiin kuumassa uunissa, ihan syömäkelpoisia ne olivat...) Iltapalaa ei tarjottu, välipalalta sai ottaa mukaan näkkäriä, jos illalla oli nälkä eikä ollut omaa rahaa käydä Tentulta ostamassa munkkeja.

   Osa opettajista oli loistavia, osa keskinkertaisia, joku oli täysin käsittämättömän xxx. Etenkin ammattiaineopettajat olivat jotekin omituisia, mutta niin oli Metsolat-sarjassakin esiintynyt ruotsinopettajakin. Rehtorit olivat jo silloin surkeita, kuten jo mainitsinkin...

   Kansallispukudraamaa oli jo silloin, kansanpuku ei kelvannut, mutta jos oppilaalla ei ollut kuin puku päällä, niin eipä siinä kenelläkään ollut mitään sanomista.

   En kadu edelleenkään sitä, että tuonne menin. Olihan siellä silloinkin kiusaamista, hankalia opettajia, idiootti asuntolanvalvoja, tiukat säännöt (hei, koulussa asuu alaikäisiä lapsia ilman huoltajiaan, sääntöjen on oltava tarkkoja ja niiden noudattamista ON valvottava), rahapula vaivasi... Pään, käden ja sydämen sivistystä siellä tuli opittua moninkertainen määrä verrattuna normaaliin yläasteeseen, kiitos koulutovereiden ja muutamien hienojen opettajien.

   Ei mikään idylli pysy ikuisesti samana. Luopioinen on vaikeassa tilanteessa, kun yläaste lakkautettiin (eipä tainnut olla ATK:n vika?!) ja koulujen oppilaat joutuvat olemaan yhdessä - johan se oli 70-luvulla sama, silloin oli mukana vielä Aitoon emäntäkoulun oppilaat ja heidän kanssaan taistelu...

   • AKKK 2

    Voih, ihan kuin itseni kirjoittama juttu. Ihan sydäntä riipaisee, kun koululla menee nykyään noin huonosti... Mieleeni on jäänyt että meille usein sanottiin että "kasvatte täällä kuin pellossa, teillä tulee olemaan vaikeuksia jatko-opinnoissa" Mutta toisin oli; ikätoverit lukiossa (ja vielä myöhemminkin) tuntuivat jotenkin lapsellisilta, kun maailmalle päädyttiin. .


  • mara

   Koululla ei ole kuulemma rahaa, mutta silti nostetaan lukukausimaksuja - eikä rahaa näytä silti olevan yhtän sen enempää. Päinvastoin.
   Mihin ne kaikki rahat menevät, jos sitä kerran ei ole?
   ^^ ne rahat menee 3000 euron lyijykyniin, joita jaetaan jokaselle oppilaalle yks, 5000 euron kenkähyllyihin, jotka ei edes kasassa pysy ja ne täytyy korjata nippusiteillä.

   • mara

    lisäksi mein useimmat kemian tunnit nyt ysillä on mennyt johonki ihan saisseen sillä yks kaksari meni siihen, että opettaja huus ja syytti meitä, että me olllaan pudotettu lattialle pari pientä paperisilpun palasta. sillon ei todellakaa saatu opetussuunnitelman mukasta opetusta, ja muutenkin ei ollu eka kerta ku se samaine opettaja syyttää meitä jostain - turhaan kaiken lisäks. kerran me oltiin kuulemma varastettu joku kemian väkipyörä tai joku ihme juttu ja sit se oli pöydän alla. no en tiiä, mut toi koulu on nykyää ihan perseestä ja lopettaisin muuten, mutta oon liian jääräpäine, etku kasil päätin, etten lopeta, ni en mä sit kans lopeta.


   • oppipoika4eva
    mara kirjoitti:

    lisäksi mein useimmat kemian tunnit nyt ysillä on mennyt johonki ihan saisseen sillä yks kaksari meni siihen, että opettaja huus ja syytti meitä, että me olllaan pudotettu lattialle pari pientä paperisilpun palasta. sillon ei todellakaa saatu opetussuunnitelman mukasta opetusta, ja muutenkin ei ollu eka kerta ku se samaine opettaja syyttää meitä jostain - turhaan kaiken lisäks. kerran me oltiin kuulemma varastettu joku kemian väkipyörä tai joku ihme juttu ja sit se oli pöydän alla. no en tiiä, mut toi koulu on nykyää ihan perseestä ja lopettaisin muuten, mutta oon liian jääräpäine, etku kasil päätin, etten lopeta, ni en mä sit kans lopeta.

    On tää elämä tällasta mukavaa koulua. Hyviä asioita tapahtuu ja niistä opitaan. Elämäni ihastus ottaa yhteyksiä ja asiat selvitetään. Saa tuta taiasta. Ihmeellistä. Sutinaa ja kutinaa.


  • Vanhan asuntola

   Älkää vanhaa asuntolaa mollatko :D se on paras paikka ikinä ikkunat menee koputtelusta rikki ja seinät menee sisään ku kevyesti vähän potkasee, tuolit hajoo kun niihin istutaan ja kun sängylle vähän hypähtää nii huomaa makaavansa lattialla yms. Meno vanhan suihkussa menee välillä myös vähän yli kun huomaa katsovansa kun kaveri masturboi vieressä ja auta armias jos suihkuun jätti jotain sitä ei voinnut sen jälkeen käyttää esimerkiksi yks jätkä jätti hammasharjansa suihkuun ja tuli hakemaan sen jälkeenpäin sitä hammasharjaa muistaakseni käytettiin vessan pöntössä, virtsattin päälle ja hinkattiin analiin.

  • gg

   Hitsi ku meni kauan, ku luin alusta loppuun kaikki noi kommentit. En sitte kirjota kirjakieltä, mut yritän sillee et kaikki ymmärtää. Tää on kuitenki internetin keskustelupalsta, nii en viiti kiinnittää huomiota pilkkujen kohtii ja sijamuotoihi.

   Ite pääsin kans viime vuonna kyseistä koulusta. Tässä on jo sanottu paljon mielipiteitä ja faktoja, mutta ilmasen nyt omanikin.
   Mun mielestä ruoka oli ihan hyvää, mutta enhä mä voi tietää onko se huonontunu viime vuodesta. Eri asia kuitenkin on, jos ite ei tykkää siitä ruuasta, jota on tarjolla, silloin ei kannata valittaa vaa kipittää sitten sinne siwaan, jos niin haluaa. Hyviä ystäviä sain anniksesta, joita nään vieläkin. Ne oli kantava voimavara. Muukkis oli kans mukava, jos sille oli mukava. Ja hyvä se oli ainaki mun aikana työssään, toisin ku Torvinen. Enhän mä tiedä mitä se siellä huoneessaan teki, ite näin sitä vaan kahvilla ja juhlissa ja välillä koulun käytävillä. Assutkin oli suurimmaks osaks mukavia, vähän liian helpolla anto rangaistuksia välillä. Opettajista sen verran, että suurin osa oli mukavia tai edes asiallisia, mutta muutama oli ihan omaa luokkaansa. Huonolla tavalla. Yksi tietty meinas tehä musta rikosilmotuksen syyttä. No okei, olin aika veemäinen sille kasista ysiin, mutta en oo vieläkään pahoillani mun käyttäytymisestä. Ylidramatisoija ja valehteli mun vanhemmille osittain mun käyttäytymisestä tunneilla tai sitten oli tullu väärinkäsitys. Onneks ei sen tunneilla tartte enää istua, terkkuja vaan! :)

   En sinänsä suosittelis tota koulua enää kellekkään. Oli kivaa, mutta aina joku asia oli huonosti. Btw ne jotka sanoo, että ei lähettäis lapsiaan sisäoppilaitokseen koska rakastaa niitä, nii kyllä meinki vanhemmat meitä rakastaa, uskokaa pois.

   Voisko joku selvittää tota, että ammatillisista aineista tulis valinnaisia? Mua kiinnostaa siitä

  • viljamig

   itse asiassa se ei ole karmea totuus vaan karvainen ja siitä ei sitten enempää

  • H kis

   No juu, on toi koulu huonompaan mennyt. ei sille mahda oikein mitään, ei ainakaan tähän väliin. Ja olen myös sitä mieltä et niitä rangaistuksia tulee vähän liian helposti. Muukka sanoo niin monelle ihmiselle et nyt on sitten aika lopettaa tää koulu, sä et kuulu tänne et joo---> ei siitä mitään hyvää oo ikinä seurannu tänä aikana mitä siel oon ollu. Pakko loma on eräs mitä en myöskään ymmärrä. Pakko loma= jee lähetääks kaupungille? se on suunnilleen sama asia kuin et hei, mä annan sulle lomaa et voit mennä shoppaan... on monia ihmisiä jotka ovat kyllästyneet muukkaan ja sitten siihen opettajien yli mieliseen ajatteluun. monet opettajat eivät vastaa kunnolla kun niiltä kysyy jotain kouluun liittyvää ja sitten jos mainitset siitä opettajalle ettei se vastaa sulle vaan kaartelee niin opettaja sanoo vain että "ei mua kiinnosta mitä ieltä sä olet, sä olet niin nuori ettet sä ymmärrä kuitenkaan...." ihan vinkkinä vaan aikuiset että osataan me 15v:tkin käyttää päätämme siinä missä muutkin ihmiset, mutta ei me ajatuksia osata lukea. Ei me tiedetä mitä te ajattelette je suunnittelette. Mutta me haluaisimme tietää mahd. paljon, sellaisia asioita mitä te voitte meille kertoa ei ole pakko mutte esim se mitä me 15 vuotiaat tehään jossain joulu torilla nii se olis silleen ihan kiva kuulla ku me se homma siel silleen tehään, te vahditte ja keräätte rahat. onhan sekin hommaa mut silti olis kiva tietää mitä tekee silleen aikasemmin ku 2päivää...

  • ATK 2009-2012

   Eli tuosta aineiden valinnaisuudesta. Remontin aikaan koulu kärähti laittomasta toiminnasta. Peruskoulussa saisi olla korkeintaan seitsemän tunnin koulupäivät, mutta ATK:ssa on kolme kahdeksan tunnin päivään. Jotain on siis tehtävä. Rehtori heitti ilmaan mahtavan ajatuksen, että kaikki meidän nykyiset ammatilliset aineet laitetaan valinnaisiksi. Myöhemmin ideaa muokattiin niin, että osa olisi pakollisia ja osa otettaisiin valinnaisiksi. Kun oppilaskunnan jäsenet kysyivät luokissaan, onko tämä hyvä idea, kukaan ei ollut samaa mieltä - eikä kyllä opettajakaan.

   Mutta mikäs siinä, varmasti joku haluaa tulla Rovaniemeltä tänne opiskelemaan, maksaa tonni vuodessa ja saa valita valinnaiseksi puhtaanapitoa (:: Tai sitten ei.

   Eihän se ole Luopioisten yläasteen oppilaiden vika, että he tähän kouluun tulivat, mutta ei meidän siitä tarvitse erityisemmin pitää. Ei oppilaissa ole vikaa, vaan koulun järjestelyissä tätä juttua kohtaan. Todellakin, ruokalaan ei enää mahdu ja kaikki Luopparit pääsevät heittämällä sisään, kun taas ulkopaikkakuntalaisten täytyy hakea ja pitää olla hyvä käytös ja ka. Ja sitten ne luokkasiivoukset. On sovittu, että oppilaat siivoavat luokkatilat(tosin sen jälkeen se ammattisiivoja tulee), mutta nämä "oppilaat" sisältävät vain koululla asuvat. En ole varma, mutta jotkut ovat sanoneet että ns. Luoppariluokilla(joista suuri osa on kotoa käyviä) olevilla koululla asuvillakaan ei ole luokkasiivouksia. Reilu peli.

   Koulun ruoka on oikeasti huonentunut, vaikka koulu ja vanhat oppilaat sitä ahkerasti kiistävätkin. On se ehkä parempaa kuin joissain kouluissa, mutta ei mitään huippuluokkaa enää. Salaatista on löytynyt toukkia, ruuista löytää turhankin usein muovia, kasvisruuista on löytynyt lihaa ja niin edelleen.

   Noita valvontakameroita on oppilaiden keskuudessa naurettu, vaikka varmasti niillä onkin jokin tarkoitus jota meille ei ole kerrottu. Niitä tulee myös ilmeisesti Aitoon keskustaan ja pururadan alkuun ja loppuun. Onhan se hyvä olla jonkun valvojan silmän alla, mutta silti on jotenkin huvittavaa ::D Etenkin kun koulu tosiaan on oppilaiden kesken "Laitos" tai "Ainoa toimiva keskitysleiri."

   Koulu ei tosiaan ilmoita enää mistään. Ysit olivat odottaneet Kreikan matkaa kuin kuuta nousevaa, mutta kun siitä ei mitään kuulunut, pari ysiä menivät itse rehtorilta kysymään, että mitäs tapahtuu. Sitten rehtori keräsi kaikki paikalle ja sanoi, ettei sitä tule ja olisi liian myöhäistä edes aloittaa sen tekeminen. Myöhemmin koululla liikkui ja liikkuu kait edelleen, että tämä on ilmeisesti vain välivuosi ja nykyiset kasit ja seiskat pääsevät. Tätäkään ei ole kommentoitu, enkä ole tiedosta aivan varma. Lisäksi meille ei ole kerrottu, miksi koulun hinta nousee jatkuvasti, mikä on myös aiheuttanut närää.

   Opetus on minusta suurimmaksi osaksi hyvää. Joku aikaisemmin mainitsi enkunopettajan, joka ei puhu kunnolla suomea eikä englantia. Minusta tämä oli selvästi liioiteltua. Omasta mielestäni kyseinen opettaja puhuu todella hyvin suomea ja englantia. Onhan hänellä oma erikoinen aksenttinsa etenkin suomen kohdalla, mutta se ei tarkoita, ettei hän osaa sitä puhua.

   Lisäksi meillä on muutama opettaja, joita mieluusti en näkisi enää. Esimerkiksi eräs opettaja, josta kukaan oppilas ei oikeastaan pidä. Hänen puheensa ovat usein asiattomia, asiaan liittymättömiä ja loukkaavia. Kerrankin hän sanoi eräälle tytölle, että "vaikka hänellä on pitkät kauniit hiukset ja opettajat pitävät hänestä, oikeasti hän on aivan yhtä tyhmä kuin muutkin", koska ko. oppilas oli pessyt lattian kuulemma liian märällä lattiapyyhkeellä. Mutta suurin osa opettajista on mukavia, ja ikävöin heitä varmasti tämän koulun jälkeen. Terveiset pienelle vihreälle miehelle, joka vieraili äikäntunnillamme!

   Monet kaseista tai seiskoista ovat edelleen tyytyväisiä kouluun, ja mikäs siinä. Mutta sanon vain, että jos he olisivat aloitteneet koulun muutama vuosi sitten, mielipide saattaisi olla eri, jolloin sen muutoksen huomaa selvästi.

   Rehtorin vastaus Aamulehdessä oli kyllä mahtava, selvensi asioita huomattavasti. Tämä keskustelu osoittaakin, että koulun oppilasmäärä, joulutorin esittely ja kasvanut oppilasmäärä kiinnostavat ärtyneitä oppilaita ihan mielettömästi :)))

   Olen nyt ysillä, ja voin rehellisesti sanoa, että enää en suosittele koulua kenellekään. En kuitenkaan kadu tämän käymistä, sillä olen saanut hyviä ystäviä täältä. Koulussa on hyvät puolensa, ja ne huonot. Toivon vain, että säätiö kuuntelisi oppilaidenkin mielipidettä koulun kehittämisessä, sillä me antaisimme varmasti omankin näkemyksemme asioihin, mehän täällä koululla asumme ja huomaamme asioita, jotka meistä tarvitsevat muutosta.

   Terveisiä vain sinne säätiöön ja rehtorille.

   • kiitos suuri sinulle

    Kerrankin asiallista tekstiä. Pieni vihreä mies herättää vieläkin kauniita muistoja. :)


  • kolaa

   Jallu kola=jallukolaa

  • hemuli

   Tuleeks muumeja telkkarista?

  • chilla856

   Hei....

   olen Virpi Lagerkrantz ja nykyään Koivuniemi,siis tiedoksi vaan et nimen käyttö on sallittua.
   Olen käynyt Anna Tapion koulun ja pääsin sieltä vuonna 2000,silloin asiat siellä olivat kunnossa,ja sen perusteella aion myös poikani sinne laittaa kunhan on ajankohtaista.

   Kun minä kävin Anna Tapion koulun,siellä oli säännöt,ja rikkeistä sai joko jälki-istuntoa tai pääsi muihin hommiin korvaamaan rikkeensä,pahimmillaan sai lähtöpassit.
   Ruoka oli hyvää,oppilaat itse valmistimme sen ja koskaan en kuullut valituksia siitäkään,teimme luokkaretken Kreikkaan ja muutenkin kävimme retkillä.Poimimme marjoja ja hoidimme tiloja sisältä ja ulkoa itse,mikä oli minun mielestäni ihan hyvä ja tarpeellista,sillä itsenäisyyttähän sinne mentiin opettelemaan,eikö?

   Sain paljon ystäviä ja arvosanat olivat hyviä,riippuu sekin tietenkin millainen oppilas on ja viitsiikö kohdella hyvin opettajia.Jos apua tarvitsi tunneilla,sitä sai ja vaikka tukiopetusta jos niikseen tuli.

   Asuntolan valvojat olivat mukavia mutta pitivät säännöistä kiinni.ei siitä sen enempää kommenttia.

   Nyttemmin kävin kevätlounaalla ja saatoin huomata kysesisten rakennusten huonon kunnon(olen nykyään muuten rakennusmaalari) ja toivoisinkin,että siellä koululla panostettaisiin tästä lähtien myös oppilaisiin ja heidän asumiseensa,sehän sen koulun ylläpitävä voima on ja on ollut.

   Muuta,tämä on vain minun mielipiteeni joten jos herätti kränääa ivokuoren sisällä on se vika varmasti itsessä...

  • Lapset Anniksessa

   Onhan siellä Anniksessa ollut huonoakin, mutta kyllä vielä rajusti jäädään plussalle. Tuohon hintaan takertuisin, että hinta voisi olla hieman korkeampikin, ehkä karsisi jonkin verran porukkaa, mutta joidenkin oppilaiden vanhemmat ehkä sitten teroittaisivat jälkikasvulleen hieman paremmin opiskelumotivaatiota lisää. Hinnan puoleen sisäoppilaitoksena suorastaan ilmainen, kun alkaa vertaamaan muihin vastaaviin, että mitä tuolla rahalla saa. Useimmilla vanhemilla ei ole lainkaan käsitystä, mitä opiskelu muualla maksaa.
   Jotain kuitenkin kuvastaa Anniksen pätevyydestä oppilaitoksena, sen käynneet ovat sijoittuneet elämässään varsin hyvin yhteiskuntaan ja osanneet verkostoitua. Jatko-opiskelupaikka löytyy kaikille tai hyvin harva jää ilman jatko-opiskelupaikkaa. Omien lasten osalta kokemukset myönteisiä, vaikka on sitä huonoakin ollut.
   Itse aikoinaan kävin myös sisäoppilaitoksessa kouluani, tosin en Anniksessa, siihen verraten en ollut ihan Annikseen tyytyväinen mm. oppilaan eroittaminen koulusta huonon käytöksen vuoksi. Omana opiskeluaikanani siinä koulussa missä opiskelin, oppilas lähti lopullisesti, vanhempien varallisuus ei vaikuttanut siihen, koska suurimmalla osalla oli varakkaat vanhemmat.

  • opettaja muualta

   Toisen koulun opettaja en voi kun ihmetellä, että ATK:lla on näin paljon puolustajia. Epäilen että jos meidän koulu joutuisi moiseen huomioon ei armoa annettaisi. Lyötäisiin kuin vierasta sikaa (anteeksi kielikuva) kun kerrankin pääsisi haukkumaan koulua.
   Hyvää työtä ATK tuntuu tekevän kun on noin fiksuja oppilaita!

   Ja siihen maksuun. 1000€/200 koulupäivää on 5€ päivää kohden. Miten niin halvalla voi tarjota ruoan ja asunnon?? Yöpyminen ja aamupala hotellissa, motellissa tms on alkaen 60€ yöltä.

   • Lapset Anniksessa

    Syy siihen, että meidän lapset meni Annikseen ja taitavat vielä nuo nuorimmaisetkin sinne mennä, jos heidän juttujaan olen oikein kuunnellut, oli, että Anniksesa on ammattitaitoiset opettajat, ammatillisia aineita, oppii itsenäistymään, mahdollisuus harrastaa useita asioita (harmi, että hevosia ei ole enään). Monessakin kunnassa on nykyään niin surkea talous, että kunta säästää ja opettajat on mitä on, epäpäteviä pidetänn pätkätöissä. Omassa kunnassamme koulunkäynti olisi täysin tuhoon tuomittu ja mei ei olla edes vielä lyöty kuin vierasta sikaa... Nytkin nuorimmaiset käy ala-astetta toisessa kunnassa.

    Noihin kustannuksiin vielä, että nythän valtion apu menee Annikseen oppilaiden osalta ja sillä pystyy pitämään noita kustannuksia alhaalla. Tosin silti ihmetyttää tuo koulun edullisuus!


  • kommentoija

   ettei vaan olisi itse rehtori toi ff, kun se puhuu siitä reksistä hyvää niin ja käyttää kirjakieltä. (aika sherlok kommentti)

  • asd

   Itse en käsitä tätä "kaksi kevätjuhlaa peräkkäin, koska koulun saliin ei mahdu" periaatetta... Itse soitan koulun bändissä, enkä millään jaksaisi viipyä viimeisenä päivänä monessa SAMASSA juhlassa peräkkäin..

  • JK

   VA N IIN

   • Hyvää Vappua...

    tälläin tyttönä kun täällä oon ollu ja opiskellu nii ei voi muuta sanoo ku et kyllä tää koulu karasee ja auttaa siihen että jos lapses on vahingossakin tullu lissuk tai on muuten vaan tottunu hemmotteluun nii tämä koulu auttaa sitä pullamössö kansaa selviytymään omassa elämässä sitte isompana ja ei tarvii äidin olla vaihtamassa vaippoja joka kerta ku tulee hätä


   • Rapina_96
    Hyvää Vappua... kirjoitti:

    tälläin tyttönä kun täällä oon ollu ja opiskellu nii ei voi muuta sanoo ku et kyllä tää koulu karasee ja auttaa siihen että jos lapses on vahingossakin tullu lissuk tai on muuten vaan tottunu hemmotteluun nii tämä koulu auttaa sitä pullamössö kansaa selviytymään omassa elämässä sitte isompana ja ei tarvii äidin olla vaihtamassa vaippoja joka kerta ku tulee hätä

    Ai joulutorin avulla saatiin itsenäisyyspäivää edeltävä maanantai vapaaks :3..tätä en tiennykkään..


  • Vuosivuodelta

   Jokainen joka sen koulun on käynyt on sanonut että vuosi vuodelta menee huononmaksi. Niin se varmaan on mutta hei maailma muuttuu koko ajan.

   • Yrittäkää edes

    Hyvänlaatuinen koulu on juu, kun ensimmäistäkään viestiä ei ole ilman kirjoitusvirheitä osattu laittaa.

    Pikkasen keskittymistä, pliis. Pilkut ja pisteet ei ole turhaan keksittyjä. Jonkin verran helpottaa tota luetun ymmärtämistä.


   • Annina07-10
    Yrittäkää edes kirjoitti:

    Hyvänlaatuinen koulu on juu, kun ensimmäistäkään viestiä ei ole ilman kirjoitusvirheitä osattu laittaa.

    Pikkasen keskittymistä, pliis. Pilkut ja pisteet ei ole turhaan keksittyjä. Jonkin verran helpottaa tota luetun ymmärtämistä.

    Turha väittää, etteikö koulussa opetettaisi edes kielioppia ja oikeinkirjoitusta. Taitaa löytyä vika ihan itsestäsi, kun teet näin suuren johtopäätöksen pelkästään internetin keskustelupalstan perusteella. Itse ainakin koen oikeinkirjoitukseni olevan riittävän hyvä luettavuuden takaamiseksi.

    Harva nuori nykypäivänä vaivautuu kiinnittämään huomiota kirjoitukseensa netissä, tuskin löydät yhtäkään peruskoulua Suomesta, jossa asian laita olisi poikkeuksetta toisin. Eiköhän tässä keskustelussa ihmisille ole ollut oman näkökantansa ilmaiseminen huomattavasti tärkeämpää, kuin se, että menivätkö nyt varmasti kaikki pilkut ja pisteet paikoilleen.


   • Kyllästynyt -.-
    Yrittäkää edes kirjoitti:

    Hyvänlaatuinen koulu on juu, kun ensimmäistäkään viestiä ei ole ilman kirjoitusvirheitä osattu laittaa.

    Pikkasen keskittymistä, pliis. Pilkut ja pisteet ei ole turhaan keksittyjä. Jonkin verran helpottaa tota luetun ymmärtämistä.

    Siis mä en ymmärrä tätä et joillekkin on maailmanloppu käytännössä se kun me ei kirjoiteta ihan priimatäydellistä kirjakieltä! Ellet ole huomannut niin täällä on isompiakin ongelmia kun joku hiivatin kirjakieli!

    Kiitos ja anteeksi mutta mulla meni hermot! -.-


  • harhama

   Todellakin! Onko ko. koulussa unohtunut äidinkielen opetus?

   • Martti Huhtamäki

    Tämä vellova keskustelu on tarpeellinen. Ensiksi parhaat päältä:1) Anna Tapion koulun opettajien taso on korkea, aine kuin aine. Oppilaat ovat päässeet jatkamaan opintojaan miltei poikkeuksetta siellä missä haluavat ;2) Uusien eli tyttöjen asuntoloiden taso vastaa kolmen tähden hotellia;3) Vaikka kaikissa tilanteissa asuntolan valvoja ei olekaan lohduttamassa koti-ikäväänsä itkevää oppilasta, muut oppilaat yleensä auttavat;4) Koulukiusaamiseen on tartuttu tehokkaasti, 5) Ruoka oli ainakin neljä vuotta sitten erittäin hyvää ja aterioita eri tasoisina tarjotaan vuorokaudessa viisi eli perittävät lukukausimaksut ovat korotettuinakin edullisemmat kuin kotioloissa koulutettujen.
    Oppilaiden taso oli korkea siihen saakka, kunnes kunta pääsi määräävään asemaan oppilasvalinnoissa.
    Sitten epäkohtiin. Poikien asuntola on lähes kelvoton. Toimiessani pitkään Anna Tapion säätiön puheenjohtajana viimeiseksi jääneet suunnitelmani ja säätiöllekin esitetyt hankkeet torpedoitiin. Sen teki rehtori erään hevosiin keskittyvän kilpailevan koulun rehtorin- en muista nimeä - tukemana. Poikien asuntola olisi saatu uuden kokemuksen mukaan rakennusyhtiön rahoittamaksi pitkällä takaisinmaksuajalla. Se oli kuitenkin muka liittynyt koululle lahjoitettuihin pesukoneisiin, samanlaisiin kuin Päivölän kansanopistollekin lahjoitettiin ilman pienintäkään kohua. Kun oikein syyteharkintaa myöten todettiin, ettei mistään kytkennöistä ollut kysymys, se juna kuitenkin meni. Nova group ei ole koskaan rakentanut yhtään taloa. Se oli kiinteistövälitysfirma.
    Juhlasalin remontti oli rehtorin suuri visio, vaikkei sinne sovi vieläkään kuin osa juhlien vieraista, vanhemmista, ystävistä ja muista koulua lähellä olevista henkilöistä. Liikuntatilana se on vielä onnettomampi. Rehtorin uudet tilat on sentään toivottavasti kunnossa, vaikken ole niitä päässyt näkemäänkään.
    Se Torvisen lehtilausunto, että koulu tarvitsee oman juhlasalin, lopetti samalla Pälkäneen liikuntahallin suunnittelemisen koulun tontille tai viereiselle ja Aitooseen yleensäkin. Urheilutalonkin rahoituskuvio oli viittä (15 %) vaille valmis.
    Jos olisin yhä säätiön tehtävissä, palkkaisin koululle raha-asioita hallitsevan toimitusjohtajan.
    Käsityön opettajan pitäisi opettaa käsitöitä.


  • että tälleen

   On se kumma, että toisille on tärkeintä onko tekstissä pilkut ja pisteet kohdallaan. On aika paljon suurempi asia onko nuorilla tarpeeksi syötävää ja minkälaatuista ruokaa tarjotaan. Oppilaat ovat suuressa osassa ruoan valmistuksessa aterioille, tässä yksi syy, minkä takia eläminen on "hotelliasumista" halvempaa. Korvaavat siis omalla työllään asumistaan, jos näin radikaalisti voi sanoa.

   Jos koulu on ollut "täydellinen" 3-10 vuotta sitten, ei se tarkoita sitä, että niin on edelleen. Kun nuoreni muutama vuosi sitten halusi kouluun ja kävimme siellä tutustumassa vaikutti paikka hevostalleineen idylliseltä. Nyt en voisi suositella koulua kenellekkään.

   Paljon huhuja liikkuu koulun ympärillä, eivätkä ne ole pelkästään oppilaista lähtöisin. Ongelmana on se, ettei koulu tiedota vaan huhut pääsevät paisumaan. Seuraavan lukuvuoden päätösten pitäisi olla vanhempien tiedossa jo siinä vaiheessa kun hakuaika käynnistyy.

   Tsemppiä oppilaille ja jatkakaa asioidenne eteenpäinviemistä.

  • ?

   Missäköhän ne eläimet koulusta ovat?

  • virra

   Minun tyttöni on ATk:ssa ysillä ja hän on ollut koko vuoden aikeissa lopettaa koulu. Luulin aiemmin, että asiat ovat hyvin. Tyttäreni koulutodistuksen numerot ovat nousseet ala-asteen jälkeen melkein kaikissa aineissa. Kyllä opetus ainakin taitaa olla kunnossa. En todellakaan halunnut tyttäreni menevän kouuun sen takia, että saan kunniaa itselleni vaan sen takia, että oman kunnan koulu on ihan "peestä".

   Koulumaksu on noussut joka vuosi 100 e/vuosi. Se ei tee päivää kohti paljon, Eiköhän suurin kulu oppilaille tule viikottaisista koulu-ja kotimatkoista.

   Tänään juuri kuulin, että hellat eivät toimi asuntoloissa ja poikien puolella on talvella pakkasta.

   Ensimmäisenä vuonna kyllä taisteltiin siitä kun patjanpäälliset ja patjat olivat homeessa. Niille sit tehtiin joku pesusessio... mutta kyllä sain sen Torikan kanssa asiasta vääntää kättä.... jos ei asia olisi hoitunut niin olisin ottanut järeämmät keinot käyttöön.

   Sanoin tytölleni, että näistä epäkohdista pitää nostaa äläkkä ja on kuvattava huonot olosuhteet ja kirjoitettava lehtiin,(Jäätyneet limsapullot talvella sängyn alla) On myös tehtävä vanhempainyhdistykselle lista apäkohdista.

   Sanoin myös,että menkää oppilaat lakkoon tai vaihtakaa kaikki koulua oman paikkakunnan kouluun, jäisi koululta aika suuret rahat saamatta.

   Meidän vanhempien on myös pidettävä yhtä ja oltava kiinnostuneita koulusta. Kyllä näille valituksille taitaa olla ihan syy. Tiedottaminen ei kyllä ole vastannut odotuksia, ei veiläkään vaikka Wilma on käytössä.

   Toivon, että nämä kirjoitukset vievät asioita eteenpäin.

  • paskapaikka

   Huojennuin aika paljon kun huomasin että on muitakin ketkä ovat samaa mieltä koulun huonontumisen suhteen. Mutta kouluruoka ja assujen puute ei ole ainut epäkohta. Olin koulussa pari vuotta takaperin ja kestin siellä 3kk, tein loput tenttimällä että pääsin pois. Oppilaat olivat ilkeitä ja kateellisia kaikesta, valehtelivat silmänsä päästä esim. että olin varastanut rahaa ja penaaleita ymsyms ja mikä pahinta assut uskoivat heitä. Torikalla ja opolla eivät synkanneet kemiat ja minä jouduin hulluun ristituleen kun olin sopinut näkeväni opon ja torikka näki minut kävelemässä kesken oppituntien asuntolaan koska olin viemässä kirjoja pois ja menossa opon luo. Soitti äitillekkin ja puhuin ihan mitä sattui. Äitikin uskoi minua vasta silloin kun puhuin hänen kanssaan puhelimessa ja torikka tuli huutamaan minulle niin paljon kuin kurkusta lähti,äitini oli järkyttynyt ja sanoi että kaksinaamaista porukkaa. Eihän se minun syyni ole ettei koulun henkilökunnan välillä toimi tiedotus ja he eivät tule keskenään toimeen. Koulun rehtorilta pimitettin kaikki siksi hän ei osaa mihinkää kysymyksiin vastatakkaan. Puolestaan vararehtori oli päälle päsmärinä joka paikassa aina kun halusin mennä rehtorin puheille kun olin saanut tarpeekseni niin aina kuitenkin jouduin vararehtorin puheille, kun tästä kerroin äitille ja äitini soitti rehtorille oli tämä kovin yllättynyt eikä tiennyt asioista yhtään mitään, vaikka minulle oli sanottu että he kertovat rehtorille. Kun oli päiviä että vanhemmat tulivat tutustumaan kouluun, hyvä ettei meille käsikirjoitusta annettu miten meidän pitää olla ja mitä saa sanoa ja mitä ei. Vanhemmat eivät todellakaan saaneet oikeaa kuvaa koulusta. Koulu oli minulle hirveä kokemus enkä suosittele sitä kenellekkään.

  • Kuningas7

   Mitä vätyksiä sinne kouluun on oikein tullu? Ruoka on hyvää. Lopettakaa se koulu jos ärsyttää. Onhan se ikävää että on hometta mutta se on varmaan ainoa miinuspuoli tuolla koulussa ja sitäkään ongelmaa ei ole kovin monella, varsinkaa tytöillä. Ymmärrän kyllä että pojat valittaa siitä. Morjesta teillekkin!

   • ......

    Tiedätkös kuinka pahoja sairauksia home voi aiheuttaa?


  • lapset kotona 3-vuot

   Hei,
   miksi et halua hoitaa omia lapsiasi itse? Minkä ikäisinä lähetit heidät päiväkotiin? Entä sisäoppilaitokseen? Ajattele itse ja valita vasta sitten...

  • 7+12

   Ja jotkut maksavat päästääkseen tuonne?

   Ei sympatiaa idiooteille.

  • LobbariMarja

   Kait pesukoneet sentään ovat kunnolliset?!

  • Ohdog

   Olin Anna Tapion Koulussa vuosina 2000-2003 ja meno ei todellakaan ollut tuollaista kuin näissä viesteissä on annettu ymmärtää. Poikien asuntolat olivat huonokuntoisempia kuin tyttöjen, mutta kaikki tuntuivat silti viihtyvän, ruoka oli hyvää ja homma toimi. Tunnelma oli hyvä ja henkilökunta ja oppilaat tulivat pääsääntöisesti hyvin toimeen. Jos nyt pitäisi mennä uudestaan yläasteelle, kävisin käymäni yläasteen mielelläni uudelleen. Näiden uusien tietojen valossa en kuitenkaan lähtisi nykyiseen ATK:hon, joka on harmi, koska tosissani olen aina ajatellut, että aikoinaan omat lapsenikin voisin sinne laittaa. En laittaisi enää, jos nämä kaikki jutut pitävät paikkansa.

  • kuka ajaa asioita

   Haloo vanhempainyhdistys!!!

   Sieltäpäin ei kuulu mitään....

   • Tirpi

    Ihan sama onko vanhempainyhdistys, koulun johtokunta tai mikä muu instanssi; reksi saa puhuttua aina asiat (kummallista kyllä) niin, ettei asioihin oikeasti puututa. Henkilökunta on valittanut huonosta työilmapiirista ym. seikoista työsuojelupiiriin saakka, mutta sekin homma saa jatkua ennallaan. Talous on ollu rempallaan vuosia, mutta edelleen siellä saa rättikässänope rehtorina vääntää budjetit (vaikka ei asiasta mitään ymmärrä). Asioita kun selvitellään ja kyseenalaistetaan, niin selitystä häneltä tulee kyllä - tosin useimmiten aivan asian vierestä... Tuntimäärien, erityisopetuksen ym ym suhteen on rikottu lakia, mutta silti homma vaan jatkuu. Surullisinta, että kärsijänä tässä on loppupeleissä vaan oppilaat. Ruoka on edelleen ihan hyvää - monessa koulussa paljon huomompaa.


   • 8B

    Ottakaa yhteyttä oman luokkanne edustajaan vanhempainyhdistyksessä ja kysykää mitä yhdistys tekee asioiden hyväksi. 8B:n edustaja Pirkko-Riitta Tasanko lähettää kokouksista aina tiivistelmän sähköpostilla vanhemmille ja niistä selviää ettei vanhempainyhdistys todellakaan "seiso tumput suorana" vaan painostus rehtoria, säätiötä ja kuntaa kohtaan vastauksien saamiseksi ja asioiden parantamiseksi on kova. Opettajat tekevät parhaansa ja opetus on korkeatasoista, koulun hallinto on päin mäntyä. Yhdyn Martti Huhtamäen kantaan, että käsityönopettaja Torvinen voisi opettaa omaa alaansa eikä toimia hallinnossa.


   • että silleen
    8B kirjoitti:

    Ottakaa yhteyttä oman luokkanne edustajaan vanhempainyhdistyksessä ja kysykää mitä yhdistys tekee asioiden hyväksi. 8B:n edustaja Pirkko-Riitta Tasanko lähettää kokouksista aina tiivistelmän sähköpostilla vanhemmille ja niistä selviää ettei vanhempainyhdistys todellakaan "seiso tumput suorana" vaan painostus rehtoria, säätiötä ja kuntaa kohtaan vastauksien saamiseksi ja asioiden parantamiseksi on kova. Opettajat tekevät parhaansa ja opetus on korkeatasoista, koulun hallinto on päin mäntyä. Yhdyn Martti Huhtamäen kantaan, että käsityönopettaja Torvinen voisi opettaa omaa alaansa eikä toimia hallinnossa.

    Minä en ole kolmen vuoden aikana saanut muuta tietoa kuin sen mitä "vanhempaintapaamisissa" on kerrottu, eli ei periaatteessa mitään.

    Erinomaista, että 8B:llä asiat on järjestetty näin, että tieto kulkee. Olisikin mukava jos vanhempainyhdistys ottaisi asiaan julkisemminkin kantaa. eikös nyt olisi sopiva tilaisuus esim. jatkoa Aamulehden ylöisönosastokirjoituksiin.

    Jos julkisuus toisi asioihin muutosta.


  • Juniori

   mielipiteeni on, että ruoka on siedettävää, asuminen kohtalaista ja opettajat jotain siltä väliltä ! Tämän päivän glögi ja joulutorttu oli vallan mainiota !

  • 97

   samaa mieltä "Juniorin" kanssa ruoka on hyvää asuminen kohtalaista, opet on kivoja paitsi varareksi joka vyörii käytävillä kuin jalkapallo jota on potkaistu ja nalkuttaa joka ikisestä asiasta!
   tortut ja glögi ja ruoka yleensä on hyvää!!!!

  • Juniori

   samaa mieltä "97" kanssa, kaikki opet on tosi kivoja, mutta eräs bilsanope (moisio) on ylivoimaisesti hilpein !

  • 97

   koulussa on kivaa ja olen saanut paljon uusia kavereita. kaikista oppitunneista jota mulla on ollut niin tite ja pupe on ollut parhaita oppiaineita

  • Juniori

   aamunavaukset ovat olleet sanoinkuvaamattomia, esim. 7D, ei siitä tullut mitään.
   ja sitten on vielä se suurturpainen urpo joka huutaa joka aamunavauksessa huomenta ! (97)

   • hssevtffwfggdgg

    Ei jaksa kuunnella sitä joka aamu, kuulostaa perseraiskatulta lampaalta :D


  • RAIVOSTUNUT 97

   ÄLÄ VITTU DISSAA!!!

   • perseraiskattu 97

    Dissaan jos huvittaan..


  • Juniori ja 97

   kaikki on jo varmaan arvannu keitä me ollaan
   Terveisin vanhanalakerran SUPERNINJAT !!!!!!

  • ex ysi.

   En nyt vissiinkään olisi Ammattikoulussa opiskelemessa, jos en olisi käynyt Anna Tapiota. 08-11 vuosina siis opiskelin kyseisessä koulussa, ja en todellakaan kadu sitä, että hain sinne! Koulussa on sentään kunnolliset opettajat, jotka tietävät mitä tekevät. Ruokahan koulussa oli kunnollista, eikä mitään valmisruokaa. Okei, myönnän myös sen, että ei kaikki koulussa ollut hyvin. Poikien asuntolat olivat silloinkin huonossa kunnossa, ja tottakai päärakennuksen peruskorjaus hieman sekoitti opiskelua, mutta kyllä siitäkin selvittiin. Voin sen vielä sanoa, että pitää olla oma-aloitteinen ja ymmärtäväinen jos kouluun haluaa hakea ! (: En ole missään vaiheessa koulua enkä nyt sen jälkeen katunut sitä, että hain sinne.

  • murmeli feat. käpy

   Samaa mieltä "juniori ja 97"!

  • arvostusta

   Oi voi lapset. Toki koulusta löytyy varmasti huonoja puolia, mutta tapa millä purnaatte kouluanne ja sen henkilökuntaa on hyvin ikävää luettavaa. Mielipiteensä saa tietysti ilmaista, mutta minulle ainakin tuli sellainen olo, että nyt menivät oppilaiden viimeisimmätkin uskottavuuden rippeet! Järki käteen nuoret, ette ole enää ihan pieniä. Totuuden saa tuoda julki, ja pitääkin, mutta tehkää se asiallisesti.

  • hyvää vappua...

   Anteeks ny vaan kaikki neidit, jotka valittaa täällä julkisivulla tästä koulusta, mutta jokasella on mielipiteensä. Joillekkin on helpompi olla täällä eikä kotonaan elämässä. Täällä saa asua kaikkien ystäviensä keskellä ja saa olla ihan rauhassaki. Minkä sille voi jos teinidraama on vähä paisunu. Joo tietää et opettajat korottelee meille ääntää, mut niilläki on huonoja päiviä. On meilläki niitä joten me toivotaan et opettajat ymmärtää sen eikä rupee valitaan siitä, mitä me tehään sillon kun meitä kyrsii. Jos sulla ittelläs on huono päivä, nii eikös sillon sullakin ole nii ettei mikään kiinnosta ja kaikki harmittaa. Nii on meilläki ja nii on opettajillaki. Sillon ku opettajilla on, ne purkaa sitä vähä, mut niin tekee kaikki muutki. Koittakaa antaa ymmärrystä iha vähä vaa. Oon määki saanu siitä osani ja siitä lähti mun huono päivä, mut koska mie asun täällä muiden kanssa ne koittaa piristää mua ja se auttaa. Mitä siitä jos asuntolat on vähä rapsahtaneita ja huonoja (tyttöjen ei todellakaa oo) jos täällä saa olla välillä ittekseen ja jos seuraa tarvii, saa hakeutua kavereiden keskelle ja nauraa niiden kanssa. Mä pyydän pliiiiiis, älkää laittako kaikkee suoranaista paskaa tänne ja OPETTAJAT, hillitkää itteenne, jos teillä on tunti. Älkää purkako kaikkee meihin, vaa menkää autoonne ja huutakaa hetki siellä. Laskekaa luokassa vaikka sataan jos on tarvis, mut ymmärtäkää se, että me ollaan nuoria ja meiän tunnetila järkkyy helposti tässä iässä. Jos te ymmärrätte sen ja hillittette ittensä, teiän on paljo mukavampi olla meiän kanssa tunneilla, koska sillon meki ollaan kiltisti.

  • asd

   Ihanku meillä nuorilla ei teidän aikuisten mielestä olisi edes oikeiutta edes omaan MIELIPITEESEEN ? kannattaisiko teidänkin antaa meidän nuorten välillä, ilmaista tunteet miltä meistä tuntuu ?

  • <koulussa>

   Ei hemmetti mitä bullshittiä!!!!! tää on ihan hyvä mesta ja tääl on hyvää opetusta ja paljon tukea. Mulla on ollut ongelmia yhen opettajan kanssa mut se homma on jo hoidossa. et jos ei oo mitään oikeesti fiksua sanottavaa! mä oikeesti toivon tosi, tosi paljon ettei semmoset ihmiset jotka aikoo hakee tänne nii ei muuta mieltään koska oikeesti tää on jtn. niin ainutlaatuista. ensinnäkin assuilla on oikeesti aikaa kuunnellu useimmiten ja ne kans kuuntelee. Ne liittyy keskusteluun ja kertoo omistakin kokemuksistaan. Ja koulupuoli taas, okei koulupäivät on tosi pitkiä mut siinä on oikeesti hyvätkin puolensa ja yks hyvä puoli on se että mitä kauemmin on koulussa sitä hitaammin kyllästyy vapaa-aikaan. Ihmiset oikeesti, jotkut jutut täällä on ihan pääsä keksittyjä, joten ihmiset selvittäkää eka ja vasta sitten miettikää että mikä on totta ja mikä ei.

  • takumi

   siis mikä ongelma teillä on ?
   anniksessa on tosi hyvää opetusta jne
   kaikkien opettajien kanssa ei välttämättä tuu toimeen, sille ei voi mitään eikä tarvii kyllä tänne tulee änisemään niistä mitään paskaa. en mäkää kyllä pidä kaikista opettajista, mut mä pidän sen vaan omana tietona.
   voin sanoa teille jotka dissaatte opettajia, että menkää nyt jumalauta jonnekki muualle, ku suurimman osan tunnistaa nimimerkeistä. ootte vaa nii noloi, anteeks.
   toinen juttu on se, et mun mielestä poikien pitäis saada uus asuntola, koska se koko rötiskä on iha purkukunnossa vaikka se näyttääki siltä et jotkut on sitä mieltä et jos löis nyrkkinsä rykin seinään, ni se menis läpi.
   no mun frendi todisti sen ja eipä läpi menny, jumalaton mustelma sillä on vieläki siin kohas :D:D:

  • Kuningas7

   Ihan kun kunnan kouluissa ei olisi yhtään ärsyttävää opettajaa.
   Ja anniksessa on ihan mukavat opettajat kuhan ei alkanu ite ärsyttää opettajia. Kyllä mullakin menis varmaa hermot oppilaisiin jotka ei osaa käyttäytyä, itse päätätte käyttäytymisellänne että onko opettaja kiva vai niuha.

  • ....<:

   Anna Tapio on koulu, jota en olisi jättänyt käymättä vaikka olisi maksettu! En ole hetkeäkään katunut sitä, että hain sinne! Koulussa on hyvät opettajat, hyvää ruokaa, hyvät asumisolosuhteet. Kyllä itse ainakin tulin opettajien kanssa toimeen. Koulussa piti vain yrittää parhaansa, kun eihän kaikkea voi tuostanoin vaan osata. Anna Tapiossa oppi paljon hyödyllisiä taitoja, joita käytetään elämässä lähes päivittäin ! Jos haluaa hakea kouluun niin kannattaa, koska se on ainutkertainen tilaisuus päästä kokemaan noin tiiviinyhteisön yhteiselo. :)

  • virsi440

   Markkinavoimat jyllää, talouskasvu ja riistokapitalismi....................Toissa eduskuntavaaleissa mainostettiin, miten "kokoomus osaa laittaa talousasiat kuntoon"...............Niinkuin tuostakin näkyy, ovat laittaneet, samoin kuin valtiontaloudenkin suoritustilaan..............
   Kaikessa pitää "säästää", eliitin sikajuhliin.

  • Liity jäseneksi

   Ei oikein vakuuttanut.. Itsekin olen sinne menossa ja 2 kaveriani siellä ovat, joten aika turhaa.

  • 95

   Mutta eikö koulussa oo tärkeintä opetuksen laatu ja hyvä yhteishenki ja viihtyvyys? Itse valmistuin atksta viime vuonna ja nuo asiat olivat siellä erittäin hyvin. Ja tiedän, että ne ovat vieläkin. Myös monet muut asiat olivat siellä hyvin.

  • Crisu95

   Ps. minä olen saanut nyrkkini parissakin paikassa(huoneessa) seinästä läpi -.-'
   onneksi niitä ei löydä helposti...

   • leija.

    ''Mä oon niin leija''


  • Asuntolan asukki22

   No ei toi ny hirveen totta oo..
   Kyl siel poikien asuntola on ihan hyväs kunnos vaik vessat onki paskas kunnos..
   Mut hei. Olishan tietty toi tapiola poikien asuntola mut ku tyttöi tuli nii siit tuli tyttöjen asuntola ja tapiola on paremmas kunnos kun Annala.
   Et repikää siitä!!
   JA siel on hirmu hyvät ruoat ja välipalat. ei siel hei varmaa mee 15 min jonottaes. Ehk 5 min kovas ruuhkas.
   Kyl mä sen kokemuksest tiedän hei!
   JA ei kaikkee ne rehtorit voi kertoo. ei kaikkee lastenpidä tietää.. NE ilmottaa asiat huoltajille jos on jtn ilmotettavaa.
   Ja kyl siin 30 min jos venaa sen sun 15 min kerkee syödä ja käydä kämpillä hakee kirjat. Et ehk ite tyksi koulust mut 'älä valita siitä täällä !! :)

  • "minä"

   Juu, kyllä tavallinen ylä-aste on parempi kuin Anna-Tapio, näin se vain on.

  • opa

   Ja teidän mielestä väli- ja iltapalaa on tarpeeksi paljon syötäväksi? Ei jää nälkäseks?

  • 15v

   katoin tätä keskustelua ja oli erittäin mielenkiintoista, miksi lähetätte lapsenne maksulliseen paikkaan kun samaa opetusta saa valtion koulustakin? ei ihme et hinnat nousee varmaa juuri siks että TE maksatte koulun toiminnan ja maailman meno muuttuu ja ruoka kallistuu. Miksi maksaa kun saa samaa ilmaiseksi.

   • varattu nimim.

    ja palkkojen korotus maksaa


   • Tietämätön

    En ole itse käynyt kyseistä koulua, mutta eikö noissa maksullisissa ainakin PITÄISI olla parempi se opetus? Ja kai siinä on muutenkin eroa, ei kai huvikseen kahdesta samanlaisesta koulusta pitäisi maksaa? En tiedä, mutta luulisi.


  • 05-08

   Kyllä riipasee lukea näitä kirjoituksia! Pyydän jo heti anteeksi kirjoitusvirheitäni, jotka eivät johdu ATK:n opetuksesta, vaan pikemminkin huonosta keskittymisestäni! Opetus on aina ollut ammattimaista, toki ymmärrän muutaman opettajan kohdalla mainitut "hankaluudet" ;) Ja ihmettelen, kuinka opettajat ovat vielä järjissään, mikäli oppilaat ovat yhtä hankalia kun minun aikoinani :D Itse olen vanha opiskelija, enkä aio vääntää täällä kättä nykyisten oppilaiden kanssa, koska totta; en tiedä minkälainen koulu on nyt! En kadu päivääkään, että kävin tämän koulun. Tai no.. Pitäisi ehkä sano positiivisemmin; Olen erittäin ylpeä, iloinen ja onnellinen, että pääsin opiskelemaan Anna Tapion kouluun. Toivon todella, että asiat saataisiin samaan kuntoon, kun ne olivat minun aikanani. Varmasti ehdottaisin ATK:ssa opiskelua omille lapsilleni.
   Lukiessani näitä kirjoituksia, väkisin huomasin, kuinka monet ihmettelevät miksi vanhemmat lähettävät lapsensa tuonne. No ei nyt ihan niinkään. Itse sinne halusin, vanhemmat eivät estäneet vaan kannustivat, vaikka pelkäsivät ja tiesivät ikävän tulevan. Eivätkä varsinkaan kerskuneet yksityiskoululla kenellekkään (mikä tämä juttu nyt oli? :D)
   En tästä tämän pidempää juttua kirjoita, koska juttua tulisi aivan liikaa! Haluan kuitenkin kiittää joka ikistä Anna Tapion koulussa työskentelevää henkilöä, tulimme sitten toimeen tai emme! Iso kiitos! Ja tsemppiä kaikille nykyisille oppilaille sekä henkilökunnalle!

  • elitistihomo123

   Sisäoppilaitoksen suola. Mitkä kirjoitu s virheet ja yhdys väli erh eet? Mikäs siinä, jos teidän vanhemmilla on vara maksaa huonosta opetuksestakin.
   Turha puhua skeidaa netissä asioista, joille te ette näköjään edes halua tehdä muutosta.

   Aina on mahdollisuus mennä kunnalliselle ja säästää se tonni, vaikka mukulan harrastuksille. Se vois ollakkin huomattavasti parempi investointi...

   Eikä tarvitse Herman-Von à la cartejen tulla ulisemaan.

  • Miia 07-10

   Aloitetaanpa nyt tuosta väitteestä, että miksi haemme maksullista opetusta, kun on mahdollista saada ilmaiseksi opetusta. Ei se opetus ATK:ssakaan maksa, samoiten meille tarjoiltiin yksi ilmainen ruoka. Kun mietitään, että oppilas asuu n. 190 päivää koululla ja vanhempamme maksavat siitä 1000€ jää rahaa 5,25 € / päivä. Tällä vähän reilulla viidellä eurolla tulisi kattaa oppilaalle 4 ateriaa ja asumiskulut (mm. Sähkö ja vesi). Joten kuknka moni voi sanoa, että vanhemmat kustantavat nämä asiat sinulle päivässä, käyttäen vain 5€?

   Itse olen valmistunut -10. Silloin mielestäni koulussa olk pääasiassa vain hyviä opettajia. Tosin kaikkien opetustyylit vain eivät sopineet minulle. Oppiminen on myös omasta asenteesta kiinni. Jos ajattelet vain, että tuo opettaja on huono, eikä hän varmasti voi opettaa minulle mitään, niin en ihmettele vaikka et oppisikaan silloin mitään. Opettajat tekevät vain työtään, ja kun koulussa on reipas kolmesataa oppilasta on todella vaikeaa miellyttää kaikkia oppilaita. Itse kaipaan kaikkein enitdn Syrjän, sekä Oiskin opetuksia. Heidän tunneillaan opin aivan valtavasti.

   Omasta mielestäni koulun taso valahti, kun koululta lähtivät hevoset ja tallivuorot. Vaikka kaikki eivät välttämättä pitäneetkään näistä vuoroista, minusta ne tekivät koulusta nimenomaan "elävästi erilaisen".

   Ruoka oli pääosin hyvää. Pääosin siksi, että satun olemaan harvinaisen nirso. Myös "teema-aktiviteetit" kuten yöjuoksu, kaikki tanssiaiset yms. olivat ihanaa vaihtelua! Ison kiitoksen sanon myös Kimmolle, joka keksi ja piti oppilaille kaikkea mukavaa harrastusta!

   Koulun nykyisestä tilasta en voi sanoa mitään, sillä en ole koululla muutamaan vuoteen edes käynyt, joten tämä oli vain mielipiteeni ATK:sta sellaisena kuin itse sen muistan!

  • nainen 39 v

   Olen käynyt kyseisen koulun Aitoon kotitalouskeskikoulun aikaan (1985-1988) ja kasvattava kokemus. Turha ulista jos joutuu itsestään kantamaan huolta !
   Siihen aikaan oli hyvin eri meininki , mutta hyviä ja toimeliaita ihmisiä meistä tuli.
   Ainahan sieltä pois pääsee jos vinkua ja vonkua haluaa !!

  • myös 05-08

   Entisenä oppilaana haluan vain sanoa, että te jotka sielä koulussa ette viihdy, lopettakaa se. Viette paikan niiltä, jotka sinne oikeasti voisivat haluta. Itse ainakin aion lähettää lapseni sinne (jos niitä sattuu tulemaan ja koulu vielä rullaa), koska tiedän, että koulu kasvattaa henkisesti enemmän kuin normaali yläkoulu.

   Sille, joka kommentoi entisten annatapiolaisten osaamattomuutta kielitaidollisesti voin todeta, että näiden asioiden oppiminen on aina opettajasta kiinni. Annatapion opettajat ovat oikeasti päteviä (erityisesti verrattuna nykyisiin opettajiini) ja niille, jotka haluavat oikeasti oppia, on kyllä tarjolla ihan yhtä hyvä koulutus kuin muillekin. Jos oppilas ei itse asia opiskella, se on silloin hänen ihan oma syynsä, jos ei ole kieliopit sun muut hallussa, koulua on asiasta turha syyttää.

   Niille, joiden mielestä assuilla ei ole tarpeeksi aikaa oppilaille voin todeta, että annatapiossa sai aina tarpeeksi huomiota assuilta kun sitä tarvitsi. Kerran assut jopa auttoivat selvittämään minun ja yhden ystäväni riidan, kun ystäväni näin pyysi. Silloiselle sivarillekin voin lähettää kiitokset siitä, että hän juoksi ympäri koulua kerran etsimässä minulle pienipäistä ruuvimeisseliä. On todellakin vaivan arvoista ystävystyä assuihin niin teillä on aina joku, joka kuuntelee. Toki oppilaiden tulee ymmärtää, että assut ovat kiireisiä juuri siksi, että heitä tarvitaan monessa paikkaa ja heitä on niin vähän suurta oppilasmäärää kohtaan. Mitä kiusaamiseen tulee, se on ongelma, jolta ei välty missään koulussa, toisissa siitä vaan ollaan enemmän tietoisia. Siihen puuttuminen on aina ollut kaikkialla ongelma, eikä tämän lopettamiseen ole oikein ikinä löydetty täydellistä ratkaisua, mutta kyllä kuraattorin kanssa kiusaamisesta on tullut käytyä monta keskustelua. Asialle siis kuitenkin yritetään tehdä jotain.

   Poikien asuntoloiden kuntoa en edes kommentoi. Se on tullut selväksi, että ne ovat kamalassa kunnossa. Mutta sitä en pysty millään käsittämään, millä kukaan valittaa esim. Tapiolan kunnosta yhtään mitään. Lapset hyvät, teidän ei ole tarkotuskaan asua missään hotelleissa. Opiskelijoilla ei suomessa ole varaa kunnon asuntoon, joten Tapiola ja Annala ovat aivan luksusasuntoja aloitella sitä omaa elämää ja itsenäistymistä. Jos hella ei toimi, karu totuus, ei se toimi aina sielä omassakaan asunnossa sitten kun täysi-ikäisenä muutatte omillenne. Näissä tilanteissa pitää osata joustaa niin, että pärjää ilman. Lainaa toiselta tai tekee jotain muuta. Ollaan jopa joskus päästy assun kanssa illalla köksän luokkaan leipomaan sun muuta. Käyttäkää mielikuvistusta.

   Ruokalaan 15min jonottamiseen voi todeta vain sen, että siinä vaiheessa voi olla fiksumpi ja käydä ensin kämpillä vaihtamassa loppupäivän kirjat sun muuta ja vasta sen jälkeen mennä ruokalaan, kun jono on jo melki kokonaan kadonnut. Sille nyt vaan ei voi mitään, että koulu on täynnä nälkäisiä oppilaita ja toiset sattuivat ehtimään jonoon ensin. Hyvin mekin sillä puolen tunnin lounastauolla selvittiin aina.

   Lapsityövoimasta en puhuisi, kun annatapiosta on kyse. Satutte olemaan sielä omasta tahdostanne, muistatteko ? Kotiarestista on myös turha valittaa, itse sen menolipun sinne kämpille on hankkinut.

   Se on totta, että koululla nyt jotkut asiat vaan menee niin, että ne jotka käyttäytyvät kunnolla joutuvat kärsimään niiden takia, jotka riehuvat ja rikkovat. Se on sitä tiimipeliä, mitä elämässä joutuu sietämään. Osa pojista rikkoo, osa ei. Yläkouluikäiset ovat juuri siinä vaiheessa, että sitä tykkää rikkoa sitä sun tätä. Itsekin voin naispuolisena tämän tunnustaa. Uunien sun muiden puuttellisuus johtuu vain ja ainoastaan oppilaiden turvallisuudesta. Teistä pidetään hyvää huolta ja teitä suojellaan oikeasti. Joitakin jopa paremmin kuin kotona.

   Tiedän, että koulu on muuttunut paljon sen jälkeen, kun sieltä lähdin. Voin kuitenki vedota siihen, että satun tuntemaan suurimman osan henkilökuntaa ja voin ylpeänä puolustaa heidän toimintaansa. Totuus on, että koulusta löytyy paljon vikoja, joista suurin osa johtuu yksittäisten henkilöiden päätöksistä ja kuntaliitoksista sun muista vastaavista.

   Itse palaisin koululle vaikka heti, jos saisin kaikki ne vanhat kaverit sun muut takaisin elämääni, jotka annatapion jälkeen katosivat. Iso kiitos niille, jotka ovat koulua puolustaneet ja ovat sen verran elämää kestäviä, etteivät rutise pikkusista vioista. Tsemppiä teille jatkoon ja nauttikaa ja arvostakaa teidän upeata kouluanne nyt kun se teillä vielä on.

   Ps. Jos löydätte suomesta koulun, jossa ei ole yhtäkään vikaa, ilmottakaa toki !

   • :)

    Nimen omaan.


  • ekatokakolkki

   Mäkin kävin tota skolee ja voin sanoo et siel kummittelee huhhuh

  • q4tsjadk

   Osuin sattumalta tälle palstalle. Mielipiteitä on moneen suuntaan. Anna Tapion koulu on aikaisemmin ollut hyvässä maineessa. Edellä olevista kirjoituksista voi päätellä, että koulu on menettämässä sitä. Jos tämä kehitys jatkuu, niin se ei saa enää oppilaita. Mitä olisi tehtävä?

   Johtokunnan, kannatushdistyksen tai vastaavan orgaanin pitäisi ryhdistäytyä. Heidän on tehtävä kova päätös suljetaanko koulu tai kehitetäänkö sitä. Jos sitä kehitetään, niin ensimmäiseksi on raivattava haitalliset henkilöt niin johtokunnasta kuin koulun johdostakin. Sitten on hankittava rahoitus välttämättömille korjauksille. Jos näissä ei onnistuta, niin sitten muutettakoon koulu tavanomaiseksi kunnan yläasteeksi. Se on parempi ratkaisu kuin että annetaan kunniakkaan koulun rappeutua paikaksi, johon ei kukaan halua.

  • 95jeejee

   itsekin koulua kaksi vuotta käyneenä voin sanoa että pelkkää paskaaa :D

   Armeija on kuulemma kuin taivan tuon jälkeen! Joka päiväiset siivous rutiinit jotka tarkastettiin. Sängyt oli pakko olla pedattuna ja jos oli likasia pyyhkeita niin ertta tuli ja leikkas! Siinä sitten puhtaanapidon tunneilla katottiin et kato perkele täs pölypyyhkeessä lukee mun nime! ( muista rätti on ruma sana)

   Kasiluokalla lopetin ja nyt oon lukion ekalla. Kyllä on taivas tämä kun ei tarvitse tehdä paljon mitään! Koulukaan ei ala joka päivä klo 8 ja pääty 16:00. Eikä tarvitse mennä sisälle tasan kello 21:00.

   Kuka tota kestää? No tarvii olla aika saakelin tyhmä kun ei tajua mistä maailmasta jää paitsi tuolla.

  • Haudidau

   Puhutte että pojille Tapiola taikka Annala ?

   Kuinkakohan moni tytöistä olis valmis pakkaamaan kassit ja muuttamaan wanhaa idylliseen asuntolaan ?

  • atk 06-09

   Olen itse opiskellut atklla ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että se oli elämäni paras valinta! Mitä sitä kaunistelemaan, että jotkut paikat ovat huonossa kunnossa, mutta silti se yhteisö ja ne kantapään kautta opitut asiat olivat ihaninta.

   Asuin viimeisimpien joukossa pääkkärissä ennen kuin remontti alkoi ja siitä huolimatta se oli kyllä pääskylään ja tapiolaankin verrattuna paras asuntola, yhteishenki kasin tyttöjen välillä oli mahtava.

   Olen niin kateellinen pikkusiskolleni, joka suorittaa tällä hetkellä Anna Tapiossa 7.-luokkaa....kumpa saisin itsekkin olla vielä siellä!

   Jos mietitte, että menettekö kyseiseen kouluun, niin suosittelen lämpimästi! Voisin itse asua vaikka toukolan edessä olevalla nurtsilla teltassa, jos saisin koulussa vielä kolme vuotta viettää!!

   Itkien sinne tullaan ja itkien sieltä lähdetään, so ture

  • möhdöh

   Hyvähän parikin vuotta sitten ysiltä päässeiden on tänne tulla sanomaan kuinka mahtava koulu on ja kuinka nurisijat todennäköisesti on joitakin kultalusikka suussa syntyneitä, kun he eivät tiedä koulun nykyistä tilannetta, tai nykyisten 7lk sanomaan kuinka upeaa koulussa on, kun eivät he tiedä millaista koulussa on ennen ollut

   Käyn atk:ta tällä hetkellä ja voin sanoa että koulu on mennyt paljon huonompaan suuntaan parissa vuodessa; ruuat ovat huonontuneet ja samat ruuat on viikosta toiseen lähes samat ja poikien asuntola on surkeassa kunnossa ja osa henkilökunnasta on vähän mitä on, mutta silti monet liioittelevat täällä asiaa niin paljon, että koulusta saa paljon huonomman kuvan kuin se oikeasti on esim. eräs kirjottaja vertasi vanhaa siperiaan ja eräs sanoi, että pääskylässä jäätyy vessanpöntötkin talvisin ja eräs, että poikien asuntolassa on talvisin pakkasta? Mikään noista ei pidä paikkaansa. Ei asiat niin huonosti koululla ole vaikka hurjasti parannettavaakin olisi.

   Olen saanut koulusta hurjasti ystäviä ja kavereita kavereita sekä paljon mahtavia muistoja !

   Ja loppujen lopuksi olen melko tyytyväinen, että hain Anna Tapioon.

  • A luokka 03-06

   Itse kävin ATK:ta 03-06. Ja silloin tosiaan paikka oli jees.

   * Saatiin syödä niin paljon kun jaksettiin
   * Saatiin hakea iltsillä lisää klo 8 jälkeen
   - enää ei saa?
   * Joka päivä oli jälkiruokaa joko lounaalla tai päivällisellä. Hyvinä päivinä molemmilla.
   * Tapiola oli ihan uuden karhee ja kaikki toimi ja oli siistiä. Wanhakin oli ihan perus jees. Poikien asuntolat tuolloin jo heikossa kunnossa
   * Koulua ma-to 8-16, pe 8-13 ja myöhemmin ma 10-16, ti-to 8-16 ja pe 8-14.
   *Tallivuorot silloin tällöin.
   *Opettajat pääosin mukavia
   *Kreikassa oli kivaa!
   *lukukausimaksu 500e

   • A luokka 03-06

    Korjaan siis lukuVUOSImaksu 500


  • Koulun tulokas 14v

   Saako Anna Tapion koulun asuntoloiden huoneiden seinille liimata julisteita?

  • Nykyinen seiska

   Koulun tulokas: ei saa. Siellä on seinällä semmonen puinen lista, mihin saa laittaa, mutta muualle ei.

  • njas

   öö khyl saa?`:D:D:D khyl me ainaki saadaa (:

  • M

   Ei saa muualle kuin niille varatuille paikoille. Jotkut laittaa muuallekin, mutta jos joku ärtynyt aikuinen huomaa, on mahdollista että ne revitään irti. Ikävää, mutta totta :D Mutta onneksi niitä ei asuntoloissa käy useinkaan, ja assun luvalla saa laittaa muuallekin. Eikä niitä liimailla, teippiä/sinitarraa/nastoja kyllä saa käyttää :::::D

  • Iitu

   Kävin Anna Tapiota vuoden verran ja olin erittäin tyytyväinen - siellä oppi oikeasti kantamaan vastuuta. Kahdeksan tunnin koulupäivät eivät olleet mitään hirveitä ja siivouspäivät ja järjestäjänä oleminenkaan ei ollut niin kamalaa. Ja lisäksi sai aina jotain "etuja" välillä, jos oli ollut kiltisti tai jotain, kuten esim. valvoa pidempään tms. Ja koululla pitää olla rajat - miettikäähän miten kävisi, jos ei olisi selkeitä sisääntuloaikoja tms.
   Meillä ainakin sai laittaa julisteita muuallekkin kuin niille varatuille paikoille assun luvalla.
   Lopetin sen takia, koska eläimet lähti pois. Koulun idea lähti puoliksi siinä mukana.

  • Thomas Penttilä

   Kävin AKKK:n / ATK:n vuosina 1983-86. Paikkakuntalaisena on tullut seurattua koulun elämää ja kehitystä tarkkaan sen jälkeenkin. Toki minulta ovat tällaisena keski-ikäisenä paksumahana jääneet oppilaiden näkemykset pitkälti kuulematta, henkilökunnan kanssa juttelen koulun asioista aina kun tilaisuus löytyy.

   Nytpä olen, kiitos tämän nettikeskustelun, päässyt kuulemaan oppilaiden omiakin näkemyksiä. Ja sanoa täytyy: vaikka ulkoisesti moni asia onkin muuttunut, koulun ydin tuntuisi olevan täysin ennallaan ja se on hienoa. Suuri osa oppilaista on erittäin tyytyväinen koulun opetukseen ja elinympäristöön. Monista asioista nuristaan koulussa ollessa mutta vuosi koulun päätöksen jälkeen, kun on uudessa oppilaitoksessa tutustunut vähemmän kypsyneisiin ikätovereihin, huomaa olleensa oppilaitoksessa joka antoi paljon paremmat eväät matkaan kuin tavallinen peruskoulu.

   Ruuasta ja asuinolosuhteista nuristaan. Aivan normaalia. Toki ei ole hyväksyttävää mikäli asuntolassa todellakin esiintyy hometta. Meidänkin aikanamme pojille (meitä oli kuusi) osoitettiin koulun huonoimmat asunnot. Entä sitten? Jonkun niissäkin oli asuttava. Toihan opettaja meillä maalia, tapetteja ja muita tarveaineita ja kehotti pyytämään talonmieheltä neuvoa asunnon remontissa. Hieno kämppä siitä tuli. Auta armias jos joku naarmutti itse maalaamaamme seinää. Toki silti valitettiin huonoista kämpistä koko kolmen vuoden ajan. Elettävä sitä oli armeijassakin muutama vuosi myöhemmin ja viimeistään silloin ATK tuntui taivaalta.

   Asuntolanvalvojia oli tasan yksi, hänestä on tässä ketjussa mainittukin. Hän hymyili minulle kerran. Nimittäin päätösjuhlassa hyvästellessämme. Tuntui hyvältä saada kannustusta: „Olit kelpo vastus“. Hänen tehtävänsä oli nimenomaan valvoa ja kontrolloida. Kellekään ei olisi tullut mieleenkään mennä kertomaan hänelle murheistaan. Apua ja tukea sai henkilökohtaiselta tukioppilaaltaan „isosiskolta“ tai kaveripiiristä. Samalla isosisko sai oppia vastuun kantamista.

   Comenius-projektista: etsikääpä toinen koulu joka on saanut osallistua projektiin yhtä pitkään kuin ATK. Tämä on osoitus siitä, kuinka hyvin projektia on hoidettu.

   Myös meitä vaivasi se väärinkäsitys että rehtorin pitäisi tietää kaikki mitä koulun sisällä tapahtuu. Aivan kuten hän voisi johtamis- ja hallinnointityön ohella seurata kaiken maailman juoruja. Ja niitähän riitti.

   Ajat ovat muuttuneet ennen kaikkea siinä että netin välityksellä tällaiset keskustelut eivät pysy koulun sisällä vaan ne leviävät medioihin. Tällaisesta „salaperäisestä“ koulusta on hyvä keksiä otsikoita kun suurin osa lukijoista ei voi ymmärtää miten tämä erikoinen koulu toimii.

   Ajat ovat muuttuneet eräässä toisessakin tärkeässä merkityksessä. Anna Tapio teki koulunsa käden, pään ja sydämen sivistyksen kehittämiseksi. Jotta oppilaat saisivat tärkeät opit koulun jälkeiseen elämään. Koulua perustaessa Suomi oli agraariyhteiskunta ja opetusohjelma sen mukainen. Tuon ohjelman kävimme vielä mekin kahdeksankymmentäluvun puolivälissä. Koululla oli oma navetta lehmineen, kanala jne.

   On toki valitettavaa kun opetusohjelman perinteinen sisältö vähitellen häviää mutta se on myös tarkoituksenmukaista. Enää perin harva oppilas päätyy maatalon isännäksi tai emännäksi. Siksi myös koulun opetuskonseptin pitää sopeutua nykyaikaiseen yhteiskuntaan jotta se antaisi paremmat opit nimenomaan nykyelämään.

   Luopioisten yläasteen sulauttaminen Tapion Kouluun on haasteellinen tehtävä eikä varmasti heti ensimmäisenä lukuvuonna kaikki mene nappiin. Tällaisesta projektista ei kellään ole kokemusta, se kokemus on ensin kerättävä.

   Silloin yli 25 vuotta sitten kannettiin kovasti huolta koulun tulevaisuudesta. Näytti vääjäämättömältä että opinahjo jouduttaisiin pian sulkemaan. Paikat rempallaan, rahat lopussa, hakijoita liian vähän, konsepti aikansa elänyt. Kuulostaako tutulta? Minua ei huolestuta lainkaan, karavaani kulkee.

  • plää

   Itse olen harkinnut kouluun hakemista, mutta tämän luettua se taitaaki jäädä vaa harkinnaks... Kaveri on siellä seiskalla ja hänkin on valittanut huonoista oloista. Kysyisin viel et mikä rangaistus on esim jos polttaa tupakkaa? Entä jos kiroilee?

  • Iitu

   Meillä kiroilemisesta joutui kotiarestiin ja joutui kirjoittamaan järjestyssääntöjä, muistaakseni ennätys jollakin taisi olla 60 kertaa järjestyssäännöt kirjoitettavana (siis kerralla).
   Tupakoimisesta jos jäi kiinni, minun mielestäni saatettiin jopa erottaa koulusta.

   • justjoo11

    ei tupakoinnista erotettu, vanhemmille ilmoitusta vain.


  • Ällistynyt

   Aivan uskomatonta! Mitä te lapsikullat odotatte koululta? Baaria alaikäisille, ilmaista tupakkajakelua portilla, 24/7 pikaruokaloita, huvipuistoa ulkomaanmatkoineen?

   Koulussa opiskellaan eikä vain koulun oppiaineita, vaan yhteisten sääntöjen noudattamista, sietokyvyn venymistä, asiallista käyttäytymistä (karmeaa kielenkäyttöä täällä, hyi olkoon minkälaisen kuvan annatte itsestänne ja kotikasvatuksestanne) ja jonkinlaista, edes alkeellista muiden ihmisten kunnioittamista.

   Täällä on helppo huudella nimimerkkien suojista, kirota saatana ja kirjoittaa kaikkilauseetvittupötköön.

   Miettikää itse kuinka todesta otettavia olette? Kuinka ehkä ihan oikea tai oikeutettu asianne tulee julkisuuteen? Ja valuu kuin vesi hanhen selästä kun tuotte sen ulos tällä tavalla ? Sympatiat ovat koulun johdon puolella, jota yritetään nolata ja ivata ja johon joku ressukka aikuinenkin ("minä olen lapseni kaveri ja minulla on lippis") on mennyt mukaan. Noloa, aivan keskenkasvuista ja säälittävää.

   Luettuani tämän ketjun voin vain toivottaa koulun aikuisille jaksamista (joskus voi olla rotta ja uppoava laiva kannattaa jättää) ja toivoa, että sananvapautta joka ei ole todellista vaan muita halveeraavaa ja väheksyvää, ryhdyttäisiin jollakin tavalla kontrolloimaan ja rajoittamaan. Tällainen keskustelu ei rakenna vaan rikkoo ja repii.

   Ketjun ainoasta hyvästä, suorastaan erinomaisesta kirjoituksesta kiitän Thomas Penttilää.

  • Iitu

   Minä en tajua, miksi koulua haukutaan, mutta unohdetaan kaikki hyvät puolet. Anna Tapiossa oli paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Jos oikein mietin, en keksi itse oikein mitään huonoa puolta, muuta kuin sen eläimien lähtemisen. Mitä sitten, jos joillain on vähän huonommat asuintilat kuin muilla? Ei siihen kuole. Ja minun mielestäni se on ihan oikein, että huonosta käytöksestä saa rangaistuksia. Tuleepahan sitten ehkä hieman mietittyä, mitä on tehnyt. Jos ei pidä koulusta, ei sinne ole pakko tulla tai voi sen lopettaa.

   • Ristusss

    Ai vähän huonommat? Jos asuntoloissa on hometta, saa siitä kärsiä parhaassa tapauksessa koko loppuelämän!


  • tietämätön

   mun tekis mieli hakea tonne tämänkin keskustelun jälkeen. kuitenkin vähän mietityttää. kuinka paljon maksetaan, jos kesken lukuvuoden erotaan? maksetaanko siinä tapauksessa jotakin ylimääräistä, että käy vain seiskan?

   • nytkasilla

    sama. oisin halunnu jo sillon 6lk hakee sinne mutta ei sitten ikinä tullu sitä laitettuu. mietin että ottaakohan ne sinne 9lk uusia? saisko jotai hyvii puoliiki? tuskin se täyttä paskaakaan on.. ja mietin et onko mahollista päästä kA. 8,0 käytös 9 ? suurin ongelma mulla on kotimatkat. joihin menis yhteen suuntaan ainakin 8tuntia. matkaa 600km


   • Annina07-10
    nytkasilla kirjoitti:

    sama. oisin halunnu jo sillon 6lk hakee sinne mutta ei sitten ikinä tullu sitä laitettuu. mietin että ottaakohan ne sinne 9lk uusia? saisko jotai hyvii puoliiki? tuskin se täyttä paskaakaan on.. ja mietin et onko mahollista päästä kA. 8,0 käytös 9 ? suurin ongelma mulla on kotimatkat. joihin menis yhteen suuntaan ainakin 8tuntia. matkaa 600km

    Ainakin vuosina 07-10 itse käydessäni koulua, sinne otettiin uusia oppilaita myös yhdeksännelle luokalle. Ja jos lopetti kesken kaiken, ei siitä mielestäni mitään ylimääräistä joutunut maksamaan. Ja 8.0 k-a:lla pääsisit sisään aivan varmasti. Kotimatkat olisivat varmasti suurin ongelma...
    En tosin tiedä, miten asian laita nykyään on Anna Tapiossa, mutta näin minun aikanani. :)


  • sth12v

   Olen juuri miettimässä menenkö anna tapion koululle, mutta onko siellä joitain hyviä puolia ,kun meinaan siskoni kanssa tulla tutustumaan?

   • WVERTY

    NO EI TOD HOMEKOULU EIKÄ MITÄÄ MUUTA !! ÄLÄ IKINÄ MENE SINNE MINULLA ON HENKILÖKOHTAISIA KOKEMUKSIA ! SIITÄ HULLUJENHUONEESTA :o


   • nytkasilla
    WVERTY kirjoitti:

    NO EI TOD HOMEKOULU EIKÄ MITÄÄ MUUTA !! ÄLÄ IKINÄ MENE SINNE MINULLA ON HENKILÖKOHTAISIA KOKEMUKSIA ! SIITÄ HULLUJENHUONEESTA :o

    hyviä puolia?


   • WVERTY
    nytkasilla kirjoitti:

    hyviä puolia?

    ei ole!!!!!


   • nytkasilla
    WVERTY kirjoitti:

    ei ole!!!!!

    vähä vaikee uskoo. jos siellä ei ois mitään hyvää miks siellä ois nyt oppilaita? koitappa keksii joku perustelu miten nii ei ole.


   • Crisu95
    nytkasilla kirjoitti:

    vähä vaikee uskoo. jos siellä ei ois mitään hyvää miks siellä ois nyt oppilaita? koitappa keksii joku perustelu miten nii ei ole.

    Lainaus; nytkasilla 8.1.2012, 13:56 """vähä vaikee uskoo. jos siellä ei ois mitään hyvää miks siellä ois nyt oppilaita? koitappa keksii joku perustelu miten nii ei ole."""

    Tähän on erittäin hyvä selitys miksi siellä on oppilaita,
    1. Kuullut että siellä on hyvä ja mukava opiskella
    2. Oleskelutilat ovat sekä vapaa-ajalla että yleensäkin hyvät ja mukavat.

    ^No tuon takia ihmiset ovat
    1. lähettäneet hakupaperit, mutta sitten kun kuulee jälkikäteen muiden kokemuksia
    2. ESIM. VUODEN 2011 VALMISTUNEELLA OPPPILAALLA ON ERILAISET KOKEMUKSET KOULUSTA KUIN 2010 VUONNA PÄÄSSEELLÄ, KOSKA ON OLLUT MUUTOKSEN JÄLKEEN UUSISSA TILOISSA, TOISIN KUIN 2010-1900... NIIN EDES-TAAKSEPÄIN.

    3. JA HAKEMUSTA ei voi perua, ja olet joutunut maksamaan (vanhempasi) jo sen ensimmäisen osan sinun opiskelupaikan maksuista. Ja vanhempasi saattavat painostaa olemaan siellä loppuun asti.

    4. Kaverit. No? kyllähän teidän pitäisi tietää, hyvä/paras kaveri yleensä menee toisen mukana.

    5. Sosiaaliset taidot kehittyy, itsenäistyy, osaa omatoimisesti enemmän.

    On niitä muitakin erilaisia näkökulmia minkä takia sinne menee oppilaita ja 1/4-1/3 lopettaa kesken, mutta sellaista se on nykyään...

    Tai ainakin minun aikanani siellä sen 2008-2011, mutta kuten jo kerroin, ajat muuttuvat joka hetki ja nytkin jätän sellaisen mietteen elämään, että...

    MITÄ JOS? Hakisit uudestaan Anna Tapion kouluun ja yrittäisit opiskella, tehdä ja toimia samalla tavalla kuin viimeksi käydessäsi. Onnistuisitko?

    Voin sanoa 101% varmuudella että **ET onnistuisi**


  • rineoo

   Mun yks parhaimmist kavereist on siel ja on puhunu kaikkee paskaa siit koulust ku ei tykkää olla siel mut sen vanhemmat ei anna lopettaa ku se on jo maksettu.
   Ja rehtori takavarikoi sen puhelime eikä muistanu antaa viikkoon takasi.
   Hän myös kertoi saavansa kovaa päänsärkyä homeisista tiloista ja kipuja ei uskota koska niitä tulee niin usein niin hän ei edes saa särkylääkettä ikinä.

   OLEN ITSE 6LK EIKÄ IKINÄ KÄVISI MIELÄSSÄKÄÄN KÄYDÄ KARUA HOMEKOULUA! tiedoksi vaan

   • 08_aloittanut

    Olin siinä koulussa vuodet 08-11.
    Ekaks: siin koulus ei oo hometta, sitä on mitattu, ja ei oo näkyny
    Tokaks: jos sun kaveris käy ottaan särkylääkettä joka hemmetin päivä, ne voi epäillä ett se käyttää lääkkeitä väärin. plus se voi olla jokin muu kuin home, esim uudet lattiat voi aiheuttaa päänsärkyä.
    Ite oon viettäny 3 parasta vuotta elämästäni, ja sä et oo ees ollu siin koulus, joten et tiedä mimmosta menoo siellä on, joten pliis: Älä tuu päsmäröimään asioista joista et tiedä.
    Siel oppisit ett kestäkkö sääntöjen alla olemista ja semmosta.
    Anna Tapion koulu ei oo kaikille, jotkut ei vaan oo valmis siihen kaikkeen mitä koulu on antanut.
    MUTTA niille jotka kestää/ kestänyt, tajuaa kuinka hieno paikka se on ollut, vaikka on siel miinuksiakin, niin on siel paljon enemmän plussaa.
    Sä et oo ollu siellä, mut henkilökohtaisella kokemuksella, Se on hemmetin hieno paikka. Joissain asioissa sais tulla muutoksia.


  • v. 2010 valmistunut

   Siinä koulussa ei ollu mitään vikaa.

   • nytkasilla

    voisitsä kertoo positiivisii asioit koulust kun nää mut ei osaa?


   • maailman paras koulu
    nytkasilla kirjoitti:

    voisitsä kertoo positiivisii asioit koulust kun nää mut ei osaa?

    positiivista ATKssa: elinikäiset ystävät, asuntolan valvojat, runkopatjasängyt (ainakin 9 tyttöjen asuntolassa), RUOKA


  • Plaah, haluu pois tä

   Mä haluun sinne, mut vanhemmat ei päästä!!!

  • Iitu

   Homekouluja on kyllä muitakin kuin Anna Tapio...

  • nykyne atk:s

   On koulussa hyvääkin ! mm. ihanat
   Assut; hauskoi,huumorintajusii,rentoi. Meidän assulla ainakin on ollu aikaa meidän kanssa jutella ja heittää läppää ja uskon että muillakin assuilla on.
   Kaverit; olen saanut hurrjasti uusia kavereita ja hyviä ystäviä jopa pari parasta ystävää.
   Ruoka; ruoka on oikeasti tosi hyvää vaikkakin huonontunut parissa vuodessaa, mutta voittaa kevyesti normi ala-asteiden ruuat ja kyllä sitä kaikille riittää tarpeeks
   Asuntolat; tytöillä ainakin on hyvät asuntolat ehkä vähän karu sisustus osassa, mutta kyllä siitö saa omannäkösen ku saa kamat hyllyihi ja pari julistetta: )
   Opet; Opet ovat useimmat ihan mukavia ja persoonallisia

   Tottakai kaikesta saa revittyä negatiivista mutta loppuje lopuks koulus on tosi mukavaaa ja kaverit auttaa kestää :D

   • nytkasilla

    ottaako ne ysille uusia eli oon nyt kasilla ja haluisin siihen kouluun. oot niiiiiin oikeessa että kaikesta saa revittyy negatiivisii asioita ja niitä helposti pahennetaankin. mitä luulet ottaisko ne tälläsen tytön kotiin ois 600km kA. 8.0 ja käytös se 9. oon asunu aina maalla ja tällee :D


   • Nykyne atk:s
    nytkasilla kirjoitti:

    ottaako ne ysille uusia eli oon nyt kasilla ja haluisin siihen kouluun. oot niiiiiin oikeessa että kaikesta saa revittyy negatiivisii asioita ja niitä helposti pahennetaankin. mitä luulet ottaisko ne tälläsen tytön kotiin ois 600km kA. 8.0 ja käytös se 9. oon asunu aina maalla ja tällee :D

    Todellaki ottais. Khyl pääsisit helpostikki jos vaan kestät noi matkat.


   • nytkasilla
    Nykyne atk:s kirjoitti:

    Todellaki ottais. Khyl pääsisit helpostikki jos vaan kestät noi matkat.

    jei :D ne matkat tässä on nyt varmaa suurin ongelma...paljo se suunnillee tulis maksaa toi yks vuosi?


   • nytkasilla
    Nykyne atk:s kirjoitti:

    Todellaki ottais. Khyl pääsisit helpostikki jos vaan kestät noi matkat.

    Kuinka tiukat säännöt? onko ns nukkumaanmenoajat? ja millasii rangaistuksii? :D ja oisko joskus mahollista asuu siellä viikonloppu huom, joskus koska yhteen suuntaan menee vähintään se 8 tuntia...


   • Nyt atk:s
    nytkasilla kirjoitti:

    Kuinka tiukat säännöt? onko ns nukkumaanmenoajat? ja millasii rangaistuksii? :D ja oisko joskus mahollista asuu siellä viikonloppu huom, joskus koska yhteen suuntaan menee vähintään se 8 tuntia...

    Riippuu iha assusta noi säännöt :Ddd rangaistuksii on mm. Opk säännöt, aresti ... Riippuu iha mitä on tehy(: ja ei oo mahdollista. Toki voisit välil mennä johonki kavereille tjtn (:


   • nytkasilla
    Nyt atk:s kirjoitti:

    Riippuu iha assusta noi säännöt :Ddd rangaistuksii on mm. Opk säännöt, aresti ... Riippuu iha mitä on tehy(: ja ei oo mahdollista. Toki voisit välil mennä johonki kavereille tjtn (:

    eli ei kuoleman tuomintoa. nyt siis vaa isää houkuttelemaa :D


   • nytkasilla
    Nyt atk:s kirjoitti:

    Riippuu iha assusta noi säännöt :Ddd rangaistuksii on mm. Opk säännöt, aresti ... Riippuu iha mitä on tehy(: ja ei oo mahdollista. Toki voisit välil mennä johonki kavereille tjtn (:

    ja viel et saako päivän aikana käydä tavallaa alueen ulko puolel ? mite tarkkoi ne on lääkkeistä joka päiväsist ja särkylääkkeist? mulla tulee paljo kysymyksii että ois hyvät perustelut miks menisin sinne:D


   • Nyt atk:s
    nytkasilla kirjoitti:

    ja viel et saako päivän aikana käydä tavallaa alueen ulko puolel ? mite tarkkoi ne on lääkkeistä joka päiväsist ja särkylääkkeist? mulla tulee paljo kysymyksii että ois hyvät perustelut miks menisin sinne:D

    Enää ei saa käydä mut iltapäivävapareil saa käydä.. Lääkkeist pitää ilmottaa koululle mut perus särkylääkkeet on ok (:


   • nytkasilla
    Nyt atk:s kirjoitti:

    Enää ei saa käydä mut iltapäivävapareil saa käydä.. Lääkkeist pitää ilmottaa koululle mut perus särkylääkkeet on ok (:

    nyt se mun sinne pääsy/joutuminen (kumpi lienee) on kiinni enää siitä koulusta ja minusta :D mietin vielä että millaset ne "huoneet" on? tai että millanen yksityisyys? ja entä onnistuuko siellä tuo kahvin juominen? :D nää mun kysymykset on joo outoja mutta niihin en oo löytäny mistään hyviä vastauksia :D


   • Nykyne atk:s
    nytkasilla kirjoitti:

    nyt se mun sinne pääsy/joutuminen (kumpi lienee) on kiinni enää siitä koulusta ja minusta :D mietin vielä että millaset ne "huoneet" on? tai että millanen yksityisyys? ja entä onnistuuko siellä tuo kahvin juominen? :D nää mun kysymykset on joo outoja mutta niihin en oo löytäny mistään hyviä vastauksia :D

    Huoneeet riippuu iha asuntolasta missä asuu. Ja kyllä tuolla on yksityisyyttäkin,mutta tietenki jos asut 2-3 muun ihmisen kanssa (jollet asu yksin) asuminen on erilaista,mutta siihen
    Tottuuu. Kahvia saa aina aamupalalla joskus välipalalla ja voihan sinne oman kahvinkeittimen tuoda, niikuin mekin olemme tehneet (:


  • Iitu

   Nukkumaan mennään klo. 22.00 ja telkkari kiinni 21.45. Mutta toki jos on kiltisti saa joskus esim. valvoa pidempään.

  • nykyseiska

   Sinnehän saa mennä sunnuntai-iltana koululle, jos sopii siitä aiemmin assun kanssa. Koulupäivän jälkeen (klo 16 alkaean) saa mennä koulualueen ulkopuolelle (siis jos menee aitoota pidemmälle) ni pitää kysyy assulta lupa, mut yleesä se antaa luvan.
   Ja en mä oo ainakaan saanut mitää noottia ku mulla on ollut reseptilääkkeitäkin, ja tietty perus buramat, ibumaxit ym..
   Ja valvoo ei saa pitempään normi-iltoina, mutta joskus harvoin ku on kouluu viel lauantainakin ja ollaa pe-la yö koululla, niin saa valvoo pitempään jos esim haluu kattoo jonkun leffan tai jtn, mutta sillonkin se lupaa tulee vasta jos on kämppä siistinä ja ette oo tehny viimeaikoina mitään pahaa :D

  • 08_aloittanut

   Olin Anna Tapion koulussa, ja en niitä 3 mahtavaa vuotta ikinä.
   Mutta on sielä huonoakin. Assuilla on kädet täynnä, ja ruuan taso on muka "huonoa". Eniten mua nakersi oli se että tytöt sai modernisen kämpän jossa kaikki oli just rakennettua, ja pojat asu Vanhassa... Jos pojille saatais uus asuntola, niin se tois iloa kaikille sielä oleville. Assuja olis hyvä kans saada lisää... MUTTA: Ruoka mitä Anna Tapion koulussa on ei ole huonoa, vaan se tehdään siellä hyvistä raaka-aineista, jotka keittäjät itse tekee. Sitä kaipaan eniten, että kouluruoka tehdään keittiössä. Uudessa koulussa, ruoka tuodaan keskuskeittiöltä. Ja se ruoka maistuu suoraan sanottuna paskalle, Anna Tapion ruokaan verrattuna.
   Jos voisin, menisin ajassa taaksepäin ja eläisin nuo kolme parasta vuotta uudestaan, ja tekisin siittä entistä parempia. Toivon ett toi koulu muuttuu takasi mimmonen se oli, että tää "unelma vävy" niinkuin keittäjät mut nimitti siellä ollessani, sais omat muksut sinne nauttimaan ajastaan. Toivotaan vaan että näin kävis :)

   • Crisu95

    Olen samaa mieltä make ;)

    Anteeks ny ku bustasin kuka kirjoittaja oli, mutta toivon että kaikki muistaa meidät ja arvostaa Anna Tapion koulua sen jälkeen mitä sieltä on saanut eväinä mukaansa.

    Ruoka olis parasta ja se piristi pitkän päivän aika mukavasti kun päivälliselle pääsi.
    Ei ne yleistilan suihkut ollut kummoisia eikä ole nytkään, sosiaalisuus paranee :D

    Itseäni ei haittaa mikään Anna Tapiosta saamani opetus eikä kokemus tai yhteistyö jne mitä asuntolaväen kanssa tapahtui, koska aina oli joku jolle pystyi puhumaan.


   • 08_alottanut
    Crisu95 kirjoitti:

    Olen samaa mieltä make ;)

    Anteeks ny ku bustasin kuka kirjoittaja oli, mutta toivon että kaikki muistaa meidät ja arvostaa Anna Tapion koulua sen jälkeen mitä sieltä on saanut eväinä mukaansa.

    Ruoka olis parasta ja se piristi pitkän päivän aika mukavasti kun päivälliselle pääsi.
    Ei ne yleistilan suihkut ollut kummoisia eikä ole nytkään, sosiaalisuus paranee :D

    Itseäni ei haittaa mikään Anna Tapiosta saamani opetus eikä kokemus tai yhteistyö jne mitä asuntolaväen kanssa tapahtui, koska aina oli joku jolle pystyi puhumaan.

    No eiköhän ne tajunnu siit "unelma vävy kommentista Chrisu :D
    Juu sama, vaikka kämpät olis saanu oll paremmat :D
    Plus, meill on hyvät muistot siel vai mitä? Esim. Rotantappajat :D


   • Crisu95
    08_alottanut kirjoitti:

    No eiköhän ne tajunnu siit "unelma vävy kommentista Chrisu :D
    Juu sama, vaikka kämpät olis saanu oll paremmat :D
    Plus, meill on hyvät muistot siel vai mitä? Esim. Rotantappajat :D

    Juu, meil on tallennetta joistakin 8-9 aikana treeneistä ku oltii miskan ja jeren kaan ja joskus sä olit ja sillee :D


   • 08_alottanut
    Crisu95 kirjoitti:

    Juu, meil on tallennetta joistakin 8-9 aikana treeneistä ku oltii miskan ja jeren kaan ja joskus sä olit ja sillee :D

    se oli sitä jeesh aikaa :D


  • nykynen ysi

   Mistä noi tyypit repii tota home juttuu. Ulkopuoliset on käyny sen mittaamassa pari kertaa vuodes ja koskaa ei oo löytyny hometta. ihme loosereita. kun ei pärjatä nii ruvetaa dissaa ja puhuu paskaa,

  • Vittu mitä paskaa

   iha vitu kuraaaaaaaaaaaaaaaaa, en suosittele..

  • Iitu

   Nykyseiska: Me ainakin kerran saatiin valvoa puoli yhteentoista normaalina päivänä, kun autettiin laittamaan yhtä assua pyykkejä kuivauskaappiin.
   Ja voin edelleenkin suositella Anna Tapiota kaikille. Ja edelleenkin sanon - jos joku ei Anna Tapioon halua mennä, olkoon menemättä ja lopettakoot juorut, josta vain puolet on totta.

   • ma

    Ihan ku valitsisin siivousta valinnaiseks ha!


   • Kannattaako1999
    ma kirjoitti:

    Ihan ku valitsisin siivousta valinnaiseks ha!

    (Pakko kysyä tällein typerästi)
    Onko täällä KETÄÄN Anna Tapion nykyistä seiska- tai kasiluokkalaista, joka SUOSITTELISI tätä koulua normi ylä-asteen sijaan? Olen nytten kuudennella, ja mietittiin kaverin kanssa, pitäisikö hakea. Jos toi kaikki mitä nuo 'totuudet' yms. pitää paikkaansa, niin ei ikinä. Mutta siis onko siinä mitään hyvää enää? Ei sitten mitään sellaisia ihan v**** ärsyttäviä viestejä jossa ruvetaan pomppii silmille tai yms. KIITOS!!! :)


   • nuoren äiti
    Kannattaako1999 kirjoitti:

    (Pakko kysyä tällein typerästi)
    Onko täällä KETÄÄN Anna Tapion nykyistä seiska- tai kasiluokkalaista, joka SUOSITTELISI tätä koulua normi ylä-asteen sijaan? Olen nytten kuudennella, ja mietittiin kaverin kanssa, pitäisikö hakea. Jos toi kaikki mitä nuo 'totuudet' yms. pitää paikkaansa, niin ei ikinä. Mutta siis onko siinä mitään hyvää enää? Ei sitten mitään sellaisia ihan v**** ärsyttäviä viestejä jossa ruvetaan pomppii silmille tai yms. KIITOS!!! :)

    Jos olisin sinun vanhempasi en kuunaa päästäisi sinua sinne, minun lapseni oli siellä koulussa ja KADUN ETTÄ PÄÄSTIN SINNE, se koulu ei ole sitä mitä mainostetaan, siellä on paljon toivottomia nuoria, minulla tunne että vanhemmat ovat laittaneet ns. säilöön nuoren, jonka kanssa eivät enään kotona jaksa. Koulussa on paljon viiltelyä ym. Ei kaikki oppilaat mutta joukossa on paljon. Olen pahoillani sinua varmaan kovasti kiinnostaa, mutta loppujen lopuksi siellä on enemmän huonoa kuin hyvää. hyvää kesää sinulle.
    T. äiti joka on syvästi katunut että laittoi hyvillä arvsanoilla olen nuoren sinne...


   • Anonyymi
    nuoren äiti kirjoitti:

    Jos olisin sinun vanhempasi en kuunaa päästäisi sinua sinne, minun lapseni oli siellä koulussa ja KADUN ETTÄ PÄÄSTIN SINNE, se koulu ei ole sitä mitä mainostetaan, siellä on paljon toivottomia nuoria, minulla tunne että vanhemmat ovat laittaneet ns. säilöön nuoren, jonka kanssa eivät enään kotona jaksa. Koulussa on paljon viiltelyä ym. Ei kaikki oppilaat mutta joukossa on paljon. Olen pahoillani sinua varmaan kovasti kiinnostaa, mutta loppujen lopuksi siellä on enemmän huonoa kuin hyvää. hyvää kesää sinulle.
    T. äiti joka on syvästi katunut että laittoi hyvillä arvsanoilla olen nuoren sinne...

    Kiitos mielipiteestäsi !


  • seiskaluokkalainen.

   Todellakin on hyvää, hyvä ruoka, ihana ilmapiiri, mukavat opet (niin mukavat kun nyt opet voi olla?) kivaa ku on ammatillisii aineita, kaverit lähellä, vapauksia mmut sit myös lisäää vastuuta, hyvät harrastus mahdollisuudet siis iha tosi paljon harrastuksia ja muuta vapaa ajan toimintaa siinä koululla. (: assut (asuntolanvalvojat) on mukavia, ystävällisii ja vitsikkäitä. :DD rento terkkari.. :DD jja sillei. oikeesti suosittelen!!! (: nii ja jos valitatte et on menny huonompaan suuntaan, nii sitte on menny, mut eiks se oo ihan hyväl mallil viel ku seiskat jaksaa sitä kehuu ja hehkutttaa? te ysit ym.. :DD annis on JEES paikka. ::)

  • viimestävuotta!

   hei opettajista sen verran, että suurin osa on päteviä, luultavasti kaikki. Joillakin vain on hiukan 'ongelmia' , yhdelläkin tunnilla bilsan maikka haukku mua ja muutamaa muuta mun luokkalaista läskeiks, vaikka en itse henkilökohtasesti koe olevani normaali teiniä 'suurempi', että ihan normaali kokoinen vaan, kanaksikin ollaan haukuttu, eräällä tunnilla puhuttiin just tästä koko keskustelusta täällä ja meidän luokanvalvoja sain hepulin, se rupes raivoomaan meille kuinka koulun yksityisasioita ei sais nettiin kirjotella ja kaikesta tavallaan käski vaieta. Erään opettajan toistuvaa tunnilla huutamista luokanvalvojani käski ymmärtämään sen varjolla että kyseisellä opettajalla SAATTAA olla yksityiselämässä vaikeaa, mun mielestä sillä ei ole mitään väliä mitä sen henk.koht. elämässä tapahtuu se on koulussa töissä, yksityiselämä ei sais vaikuttaa työelämään, perustelen näkemykseni sillä että noin kaks vuotta sitte mulla oli yksityiselämässä tosi vaikeeta, koulussa henkilökunta oli asiasta tietosia, jouduin silti olemaan tunneilla normaalisti mukana, mun ongelmat ei saanu näkyä koulu ajalla ollenkaan (näin sano mun rakas luokanvalvoja), ja kyseessä ei ole mikään pikku juttu että porukat eroo tai mitään, vaan oikeesti ihan kunnon 'ongelma'. Jos seittemäsluokkalaisella omat ongelmat ei saa näkyä koulussa niin eikös sitte ole ihan itsestään selvää että aikuisella henk.koht. ongelmat ei saa näkyä työ elämässä?
   Sitten seuraava asia.. Ihmiset on täällä paljon miettiny että miks pääkkäri kunnostettiin eikä poikien asuntolaa? Vastaus on melko yksin kertanen: koululle myönnettiin remonttirahaa, joka oli tarkotettu pääkkärin peruskorjaukseen, joten sitä ei saanu käyttää mihinkään muuhun kun siihen pääkkäriin, vaikka muualla olis paljon isompi tarve, ei se sillon ole koulun syytä. Vai onko muka?
   Sitten toi koulussa oleminen, yksinkertasesti kaikki ei vaan pysty lopettaa koulua kesken, jos ette oo ollu tietosia, niin siihen tarvitaan vanhempien lupa ja papereihin allekirjotukset (tai ainakin toisen allekirjotus)
   Sitte vielä oppilaitten vaikuttaminen asioihin, se ei vaan onnistu, oppilaat on yrittäny jo vaikka ja mitä aina päädytään siihen ettei nuoret tiedä elämästä mitään.. voisko aikuset tajuta sen että nuoret tajuaa, koska ne tietää mitä niiden päässä liikkuu ja miltä niistä tuntuu, meidän koulussa kukaan oppilas ei saa ääntänsä kuuluviin.

  • ma

   Oikeesti, onko vielä tässä vaiheessa joku keskeyttänyt koulun? Näin keväällä?

   • efdwaf

    KASEJA LOPETTANU. On, yks poika lopetti ekan päivän jälkeen. Ei ilmestyny kouluunkaan. Toinen tyttö kesti kuukauden, vaikka saiki erityisolosuhteet. (Paras huone koko paikassa, oma sisäänkäynti, uuni, kaapit, sängyt, jääkaappi, PAKASTIN) eikä silti kestänyt. Yks tyttö tuli joulun jälkeen ja jatkaa vieläki. Suosittelen paikkaa mut siellä pitää olla kiltisti jos ei haluu ongelmia.
    SEISKA LOPETTI yks tyttö.


  • 17

   Ei anna hyvää kuvaa koulun tasosta kun yksikään sen oppilas ei osaa jaksottaa tekstiään, vaan kirjoittavat niin kuin tekstiviestiä.

  • 7D annalasta(;

   joo heippa, oon täällä seiskalla ja kohta joku tulee huutamaan etten mä voin tietää mitään ku oon vasta ekaa vuotta, etten oo nähny sitä alamäkee ymym. Kuitenkin, suosittelen tulemista jos joku miettii, mun mielestä ainakin super mahtava koulu, ja jos on joskus ollut vielä parempikin niin vau, oisin tahtonu nähä ne ajat.

  • menninkäistalkkari

   Mutta oletteko kuulleet Ruskeasta Talosta? Siellä vasta kova kuri onkin!

  • lady s-t

   moi meen syksyllä anna tapion koululle XD
   Alussa oli varalla mutta eilen sain tietää että pääsenki sinne!!!

  • lootuskyukka

   Saako tytöt ja pojat mennä toistensa asuntoloihin? Meinaa saattaako siitä saada ison rangaistuksen??

   • Kokemusta on!

    Ei saa mennä. Seksi ei kuulemma alaikäisille kuulu joten jos tulee tietoon että tyttö ja poika on tavannut toistensa asuntolassa molemmat voi lentää ulos.


  • minna

   mut erotettiin asuntolasta ku poltin tupakkaa (joku kysyi). nii ja torikka väitti et käytän huumeita.

  • ATK 12- 15

   Terve! Mun mielestä Anna Tapion koulu on silti ihan hyvä koulu, vaikka poikien asuntolat on mitä on, ja ruoan taso on laskenut. Mutta miksei kukaan puhu siitä, miksi Anna Tapioon ylipäätänsä haetaan? Minä ainakin hain Anna Tapioon siksi, koska siellä on enemmän ammatillisia aineita, kuin tavallisissa yläasteissa, sinne tulee erilaisia ja persoonallisia ihmisiä, jotka haluavat käydä erilaista koulua, ja tutustua ja aikuistua yhdessä samankaltaisten nuorten kanssa! Veljeni kävi tuon koulun, ja olen saanut vain hyvää palautetta; lukuunottamatta poikien asuntolaa. Mutta vaikka Ryki on mitä on, veljeni pystyi asumaan siellä nuo 3 vuotta, eikä hän lopettanut. Itse menen innokkaana Anna Tapioon!

  • lollerooooooooog

   ATK:n huonot puolet mitkä koin:
   - huono ruoka (tietty on joskus päivii et on jtn tosi hyvää! melkein koskaan EI ole jälkkärii)
   - pinnalliset ihmiset ja hikut (ei kannata hakee jos oot paska koulussa ja ruma, sekä läski)
   - muutama luokka haisee omituiselle (oisko se sit se home??)
   - raa'at rangaistukset (esim jos poika menee tyttöjen asuntolaan niin poika ja se tyttö voidaan erottaa, sit kans rangaistuksena voi olla että ei saa ruokaa sinä päivänä jos sekoilee jotaa)
   - ei omaa aikaa (ku nukkuu muiden kans ni ei voi esim runkkaa koskaa tms, ja jos jää kii semmosesta ni se on välitön POTKUT koulusta)
   - mies assut tunkee AINA huonoon aikaan "tarkistaa" tyttöjen asuntolaa eli kai ne yrittää jtn kurkkii tms, ällöö. :S

   • Annatapion oppilas

    Vitut oot niin väärässä nykyään koululla ei edes ole mies assuja paitsi asuntolan johtaja joka ei edes koskaan ole siellä!! ja ne rangaistukset on iha normei eikä niitä eroteta!!! ei oo hometta!! hyvää ruokaa!! tarttisko runkaaa vittu joka ilta ???


  • Mä meen

   Mä kyllä haen tuonne kouluun koska siellä kohennetaan kädentaitoja - Rakastan sitä samoin suurin osa suvustani :D

  • Sannax

   Hei, olen sen ikäinen että voisin hakea ko. kouluun. Vanhempani kannattavat ideaa, mutta minusta tuntuu että ne vaan haluaa päästä musta eroon kun kyselen niin vaikeita. Eniten mua kiinnostaa koulun aate- ja arvomaailma. Kaverit puhuu että koulu on Keskustapuolueen esioppikoulu ja Luterilaisen uskon paikka. Mulla ei oo mitään Kepua tai Kirkkoa vastaan, mut haluan itse muodostaa mielipiteeni ilman aivopesua. Mikä on koulun politiikka seurustelusuhteisiin? En nyt ekaks ajatellu rupee panee välitunnilla, mutta ei kai pikku pussailu oo kiellettyä? En tupakoi, mutta aika moni nuori kai kuitenkin polttaa. Mitä siitä seuraa? Partiossa otettiin todellakin luulot pois niiltä jotka jäi kiinni röökistä. Sellasta poliisivaltiota en kannata. Entäs ekat kokeilut kaljottelun suhteen? En tod. tykkää kaljasta, mut pari kuivaa siiderii maistuu aina kun tilaisuus. Miten suhtaudutaan viikkorahoihin ja muihin rahoihin? Onks niiden käytöl jotain kontrollii? Entä kännykän käyttö? Joku kyttää sitäki vissii? Miten tatskat ja lävärit? Tuleeks niistä perunankuorimista ja muuta jumppaa? Partiossa jo tuli ihan tarpeeks (ei mulle kun ei oo, vielä). Menkkoihin suhtaudun tosi jyrkästi, totaalisen privaatti asia ja en kaipaa mitään kommenttii keltää. Muuten oon ihan normi nuori ja tuun melkeen kaikkien kanssa toimeen. Kaikki info koulusta on tarpeen ja uppoo hedelmälliseen maaperään. Siis muhun! Kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille. T. Sanna A.

   • tiaasd-

    Vastaan noihin sun kysymyksiin tällee hienost :D

    1. Siellä saa kyllä välitunneilla pusutella nii paljon ku siulu sietää, siitä ei olla tultu sanomaan mitään.
    2. Jos tupakoi, ja siitä jää kiinni siitä seuraa rangaistus. Yleensä joutuu arestiin (ei saa poistua asuntolasta). Siinä tapauksessa myös otetaan tupakat pois ja vahditaan tarkemmin.
    3.Jos kaljoittelusta jää kiinni siitä voi tulla arestia tai pakkolomaa (ei saa tulla kouluun).
    4. Omia rahoja saa tuoda omalla vastuulla. Suositellaan että tuodaan vain matka rahat ja korkeintaan pari euro makeisiin tai muuhun vastaavaan, muuten niiden tuomisella ei ole väliä.
    5. Kännykkää saa käyttää vapaa-ajalla ja välitunneilla.
    6. Läväreitä (lähinna naamassa) katsotaan pahalla vain kotitalouden tunneilla. Muuten niistä ei oikeastaan välitetä. Tatskoista en ole varma mutta jos niitä on käsissä, niitäkin katsotaan pahalla kotitalouden ja puhtaana pidontunneilla.

    Toivottavasti nuo selvensivät asioita. :) koitin vastata paarhaan mukaan ja lyhyesti. :)


  • 05-08

   Sain vihdoin luettua koko ketjun läpi, ja täytyy sanoa, että kuulostaa siltä, kuin suurin osa niuhottajista kärjistelisi aika kirkkaasti (kuten ihmisillä onkin normaalisti tapana) negatiivisia puolia, jotta heidän tekstillänsä olisi suurempi vaikutus.

   Kyllä siihenkin aikaan kun itse kävin ATK:n ja kaikki oli vielä ns. "hyvin", tuli pyttyihin viemäreistä hiekkaa, suihkut eivät toimineet ajoittain ja siwasta haettiin iltapalat kun ei ruoka maistunutkaan niin hyvälle. Tässä oli nyt vain muutama asia josta sai jotain länkyttämisen aihetta kavereitten kesken, vaikka kaikki onkin oikeasti hyvin. Pikkujutut, jotka hetkellisesti vaikeuttivat elämistä, saa suurentelemalla kuulostamaan siltä, että kaikki olisi retuperällä.

   Voi toki olla, että aika kultaa muistot (ainakin meikäläisen kohdalla). En ole eläessäni niin paljon kyyneleitä vuodattanut, kuin silloin kevätjuhlassa kansallispuvussa, kun oli aika lähteä lopullisesti.

   Ja tähän lopuksi voisin vielä todeta, että ei ole asuntolan vika jos joku viaton poika unohtaa saippuansa tai hammasharjansa suihkuun, niille tapahtuu kauheita. Kuten joku jo aiemmin mainitsi, pojat ovat poikia.

  • 70 luvun lapsi

   Koulun käyneenä (kultaisella 80 kuvulla) voin todeta että vasta myöhemmin osaa arvostaa kuinka "hyvät eväät" ko. koulu opettaa... aina löytyy puutteita mutta
   kaikki mikä ei tapa se vahvistaa !!

   • Tuleva seiska

    Oon nyt viiko pääst alottaas ton koulun mut muute uskon koulun olevan ookk paitsi eläimiä kaipaisin :( onnea muuutenki tulevil seiskoil viikko enäää :D


  • kaftali

   Hei, joku viisaampi voisi valistaa onko se annatapion irc kanava Quakenetissä vielä pystyssä?
   Taisi olla #annatapionkoulu, kävisin itse vilkaisemassa mutta webchatti ei toimi tässä koneessa ja en jaksaisi latailla mitään mircciä jos se on jo kuollut :>

   • Oppilas 1993-1996

    Aina löytyy monta näkökulmaa.

    Koulun käyneenä en vaihtaisi tuota aikaa pois.

    Jos teki tyhmyyksiä, joutui tekemästään vastuuseen: siivousta, perunankuorintaa, jälki-istuntoa.
    Käytännönrangaistukset opettivat parhaiten...varsinkin, kun oli oikein syy-seuraussuhde tekemäänsä.

    Koulun oppilaista moni tupakoi silloin ja tupakoi nykyäänkin.
    Selvä asia on, että se ei ole lasten hommaa.
    Ei myöskään alkoholin kanssa pelleily...vaikka tuolloinkin lapsukaiset omia kiljuja keitteli koululta varastetuista aineista....

    Asuntolanvalvojilla siis riittää töitä. Ja yhteiskunta yleensäkin toimii niin, että sääntöjen rikkomisesta on seurauksensa.

    Minulta on joskus kysytty ovatko kouluun hakevat oppilaat kypsempiä, kuin "normaaliin" kouluun jäävät. En tuohon osanne vastata muuta, kuin että ovat kenties suurimmalta osaltaan pois päästessään.

    Ja miksi vanhemmat laittavat lapsensa tuonne kouluun?
    Usein lapsen omasta halusta:
    Joku haluaa välttää koulukiusattuna olon, toisella vaikeat kotiolot, joku haluaa itsenäistyä, joku on jo monetta sukupolvea AnnaTapion kasvatteja ja joku on vain saanut suositteluja tai muuten kiinnostunut koulusta.
    Osa lopettaa kesken, osa ei. Kuten armeijassa, töissä tai avioliitossa.

    Ruoka oli suomalaista perusruokaa. Joskus joku toukka salaatissa, mutta sellaisia voi vahingossa tulla omalta puutarhalta kerätyjen salaattien mukana.
    Tuolloin itse ne kuitenkin keittiövuoroissa pesimme.(Silloin vielä oli keittiö-, iltapala- ja navettavuorot...)
    Kahdeksan tunnin päivät ym tiedossa jo hakiessa, joten siinä ei mielestäni ongelmaa ollut. Voisi ajatella niin, että valinnaiset oli valittu valitsemalla koulu. Yksinkertaista.

    Nykyään (Ja silloinkin Tenttu- ja kauppaostokset.) Siwa- ym ostokset koostuvat useimmiten höttöruoasta...sipseistä, karkeista, jäätelöä, energiajuomista, limsasta, juissi-mehuista.
    Pohdin syövät koululaiset kaikilla aterioilla kaikkea?(Aamupala-puuro, salaatti. Ruokaa ne määrät jota tarjotaan
    Mikäli koululainen syö kaiken tarjottavan ruoan ja on vielä nälkäinen, olisi tietysti tarjottava suurempia annoksia...mutta karkki ei ehkä ole paras ratkaisu.

    Aikanaan opittiin huolehtimaan itsestä, kodista ja toisista. Mielestäni tuo olikin koulun suurin anti. Toivon, että myös nykyään.

    Aina eivät kaikki aikuiset olleet reiluja, mutta suurinosa mukavia ja asiansa osaavia. Ja tietysti saattoi olla omasta asenteesta hieman kiinni miten "metsä vastasi".

    Asuntoloihin jako kävi tuolloin niin, että vanhemmat ja hyvin käyttäytyvät ja siivot oppilaat pääsivät uudempiin asuntoloihin.
    Ja vaikka ei saisi yleistää, poikien asuntoloissa oli yleensä siivottominta ja paikat hajosivat. Moni poika teki kiusaa sotkemalla entistä enemmän, kun tiesi tyttöjen olevan asuntolasiivoojan vuorossa....En usko, että asiat olisivat tuosta täysin muuttuneet. Ja ei sillä, tytöt pystyvät myös samaan toimintaan.

    Tällä kirjoituksella en hae sitä, etteikö epäkohtiin pitäisi puuttua, mutta monesti asiat ovat monitahoisia ja hieman itsestäkin kiinni.

    Nyky-yhteiskunnan hetimullekaikkitänne- ja mitäsenonvälii-ajattelumallit ovat ok jo monen vanhemmankin mielestä. Tämä nähtävissä uutisoinnissa ja tutkimuksissa...

    Lapset ja nuoret tarvitsevat sääntöjä ja heiltä pitää vaatia normaalia hyvää käytöstä, sekä vastuunkantoa omista tekemisistään, jotta pärjäisivät tulevassa elämässä.
    Lisäksi tarvitaan myös kuuntelua ja välittämistä.(Jota tietysti myös ovat ne säännöt...) Tukea kasvuun ja ymmärrystä.

    Näitä asioita koin saavani AnnaTapion katon alla. Osa opettajista on jäänyt mieleeni lämpöisinä muistona, mutta eritoten monet ystävät, joiden vaikutus tuntuu tänä päivänäkin elämässäni.

    Toivon koululle pitkää ikää ja puhtia mahdollisten epäkohtien selvittämiseen sekä hoitamiseen niin, että koulusta kasvaa omatoimisia, reippaita ja ajattelevia yksilöitä.


   • Anna Tapion Oppilas

    onha se :D


  • olen anna tapion opp

   oletteko kuulleet että anna tapion koulun alueella liikkuu hiippari ja rehtori ei ilmoita siittä mitään ja siittä että aitoossa on karhuja minusta se on töykeää oppilaita kohtaan vaikka jos joku karhu hyökkää aitoossa ja siinä ei ole ketään kaveria kuka voisi auttaa

   • Annatapion oppilas

    Benita asuntolan valvoja on kertonut etei sieelä todellisuudessa ole ket