Helppii, kaninkanssa!

Vastatkaa! (;

Heippa, et saisko kania pitää vain kesällä ulkona? Ja pitääkö siis kani rokottaa tai madottaa, ennen kun alkaa kesällä viemään ulos? (:

Ja voisitteko kertoa kans vähän kynsileikkuusta? Jotkus sanoo kissan kynsi saksilla, mutta onko niilläkin joku tietty raja, kuinka paljon leikkaa? Niinkuin koirilla on se punainen raja.

KIITOS vastaajille! (:

13

364

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2pupuuu

   Me pidetään kanejamme kesät talvet ulkona. Itse en ole madottanut kanejamme eikä ongelmia ole ollut. Kynnet voi leikata kissan kynsisaksilla. Kynnestä erottuu tummempi osa kynnen tyvestä, siitä ei saisi leikata, tai muuten tulee verta. Eli ota mielummin vähän kerrallaan kun liian paljon.

  • :))))))

   Kanin kynsien leikkuussa on periaatteessa samat periaatteet kuin kissankin tai marsun tai koiran yms.. Kyllä me kesällä ollaan pupseja ulkona pidetty kun niin kovasti siitä nauttii ja sisällä inhottavan tunkkaista ja kuumaa..
   Vanhempi neiti meillä on joskus madotettu muutamaan kertaan mutta muita ei ja sekin oli vain muutama kerta, joten mielestäni ei tarpeellista :)
   Kynsiä ollaan muuten leikattu normaalisti koirien kynsisaksilla :D

  • Vastatkaa! (;

   Kiitos vastaajille! Onko mitään vielä lisää? (:

  • Sedä

   Jos kani käy ulkona säännöllisesti, sen kanssa saa käydä ulkona talvisinkin, mutta vain lyhyitä aikoja. Jos kani on ulkokani, sille pitäisi olla lämmitetty paikka joka pysyy plussan puolella (ettei vesi jäädy). Suomessa kaneja ei rokoteta. Osan mielestä kani kuuluu madottaa joko vain kun näkyy matoja, osan mielestä syksyllä kun ulkoilukausi päättyy. Vaaleasta kynnestä näkyy selvästi missä suoni kulkee, tummaa kannattaa katsoa valoa vasten.

  • Tiuhti=mun oma kani

   Kania voi pitää ulkona kesät talvet,mutta mielestäni se on vähän tylsää,pidän omaa kaniani ulkona kesällä mutta en yötä.Jos aijot pitää kaniasi talvellakin ulkona sillä TÄYTYY olla tuulelta,lumelta ja sateelta suojattu aitaus/häkki.Koppi täytyy olla samanlainen,sen kannattaa sisältää paljon heinää ja lisäksi tärkein asia!KOPIN TÄYTYY OLLA LÄMPÖERISTETTY JA LÄMMIN!
   Kynsienleikkuu hoituu kyllä kaikilla saksilla,parhaat on kyllä kissojen ja koirien,kannata niitä!Leikkaa kynnet valossa,niin näet kynnen oman versuonen,SITÄ EI SAA LEIKATA MISSÄÄN NIMESSÄ!!Muuten kynsi vuotaa verta ja paljon!

   Toivottavasti tästä oli apua!!:D

   • Anonyymi

    Vittu oot rasittava🥰


  • tania78

   Suomessa kaneja ei rokoteta.
   Itse olen madottanut 1-2 kertaa vuodessa. Meiluiten syksyllä kun kani tulee sisälle.

   Olen pitänyt kania kesällä yötkin ulkona, mutta häkin täytyy ehdottomasti olla täysin turvallinen !!! Eli mahdolliset ketut/ koirat/ kanin karkaaminen muuten kannattaa ottaa vakavasti huomioon.

   Talvella voi viedä pihalle, mutta itse olen pitänyt sisällä/ käy lasitetulla partsilla.

   Kynsien leikkuussa pätevät samat säänöt kuin muillakin.
   Itse katson valoa vasten taskulampulla kuinka voin leikata. Tällöin suoni näkyy hyvin. Jos suonta leikkaa vahingossa kannattaa painaa desinfiointiaineesella pumpulitupolla hetken kunnes lakkaa vuotamasta ja pitää häkki peruspuhtaana.

  • kan'i

   Kani kannattaa madottaa syksyllä 1-2 kertaa. Ei ole pakko kuitenkaan, mutta kannattaa! Kaverini käyttää kanillansa koirankynsisaksia koska se on isompi mitä minun kani. Minun kanilla käytän kissankynsisaksia. Kanilla kannattaa leikata yleensä noin milli. Ja valkoisissa kaninkynsissä näkyy punainen pieni verisuoni niin siitä ei kannattaisi enään leikata.

  • Minttu=Oma kanini

   Kani voi olla talvellakin ulkona kuhan pakkasta on alle -20 astetta ja kania ei ole pakko madottaa ellei matoja näy... Kynsien leikkuussa on samat säännöt kun koiran kissan ja muitten eläimien kynsien leikkuussa..

  • kani fani

   jos kani syö ulkona kasvavaa tuoretta ruokaa se loisi hyvä madottaa ja maditukseen käy miedoimman axilur mato lääkkeen tabletin kymmenes osa.

   kynnet leikataan siihen punaseen verisuoneen asti jos leikkaat vahingossa liikaa ja verta alkaa valua niin paina kynttä kostealla pumpulella niin kauan että veren vuoto tyrehtyy

  • Parhaat sakset ovat koiran kynsisakset, koska kanilla on vahvemmat ja paksummat kynnet kuin kissalla niin kissan kynsisakset ovat liian heikot ja jättävät kanin kynnestä söpelöisen ja saattavat jopa vääntää sitä. Ja valkoisilla kaneilla verisuoni näkyy kynnessä mutta tummilla ei, joten kannattaa leikata kanin kynnet vaikka kerran kahdessa viikossa ja vähän sieltä kynnen päästä niin ne pysyvät hyvinä. ^^

  • Rosa€

   Voihan kania pitää myös syksylläkin ulkona, ja miksei talvellakin. Silloin täytyy vain olla varautunut siihen, että kanille tulee vilu. Liian kovalla pakkasella en suosittele kania viemään ulos.

   Minun kaksi kania on aina rokotettu ennen kuin vien ne kesäisin ulos. Soittelin eläinlääkärille jo ajanvarauksen, ja kun oli kanit rokotettu ihan kaiken varmuuden vuoksi, uskalsin turvallisin mielin päästää ne ulos. Itse todellakin suosittelen rokotteita, madotuksia ei välttämättä tarvitse. Minun kahdelle kanilleni Lupalle ja Riinalle on vain pari kertaa annettu madotus, sillä ne ovat hyvin pärjänneet ilmankin.

   Meidän kanien kynnet ovat lyhyitä aina.

   • Sedä

    Mitä vastaan sun kanit oikein on rokotettu, itse en ole ennen kuullutkaan että joku Suomessa rokottaa?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2103
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1345
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1209
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   981
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   750
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   661
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   643
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   573
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   566
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   529
  Aihe