Pelastakaa pohjanpystykorva!

vieras

Pohjanpystykorvasta on tulossa uhanalainen rotu. Minulla oli lapsena pohjanpystykorva ja se on aivan ihana rotu. Isäni käytti sitä myös metsästykseen.

Ottakaa selvää tästä rodusta, jos suunnittelette esim suomenpystykorvan hankintaa. Pohjanpystykorva on skandinaavinen koirarotu ja osa Suomenkin historiaa. Pelastakaa rotu. Teettäkää lisää pentuja.

Sen luonne on paras niin monipuoliseen metsästykseen ja pihavahdiksi kuin lastenkin seuraksi. Ei ole liian haukkuherkkä. Rohkea. Uskollinen. Uskoisin, että moni pohjanpystykorva soveltuisi myös kaupunkiasumiseen, kunhan virikkeitä vain olisi. Jos se pääsisi lintumetsälle, se olisi kyllä onnessaan.

Turkki on todella toimiva. Ulkokoiralle riittävän lämmin ja sisäkoirallekaan ei liian kuuma. Helppohoitoinen. Tähän koirarotuun kannattaa tutustua, koska pelkät kuvat siitä eivät kerro sen käyttöominaisuuksista ja luonteesta tarpeeksi mairittelevasti. Suomenpystykorvat ovat päässeet syrjäyttämään tätä rotua, mutta kyllä pohjanpystykorva voittaa ne luonteensa ansiosta! Älkää siis päästäkö tätä rotua katoamaan.

9

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-rodun edustaja

      Kuinkas muuten pohjisuros pärjäis karhukoirauroksen kanssa? Meinaan, että olisko niistä kavereiksi samaan tarhaan vai rupeisko pienempi herkästi haastamaan isompaa? Meidän karhukoirauros olis nyt reilu 2-v ja toinen koira kun tulee pentuiässä, niin ikäero olis ehkä sopiva. Eli pienempi kunnioittaisi vanhempaa.

    • heko heko´

      Ruotsalaiset rodut saavat hävitä, kuten koko Ruotsi.

    • jhjhjhjj

      Uhanalaisia koirarotuja on vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi lunnikoira, lapinporokoira, norjalaiset ajokoirarodut, vanhatanskankanakoira ja broholminkoira ovat paljon suuremmassa vaarassa kuin pohjanpystykorva. Jos yksi koirarotu häviää, niin hui kauhistus. Koirarotuja kehitetään koko ajan vain lisää, eikä rotu ole sama asia kuin laji. Kun on liikaa koirarotuja, niin tietysti niiden suosiosta tulee kilpailua ja monet jäävät toisten alakynteen.

      • hjklkjjijhd

        Hei!

        Suomalaiset luulevat, että suomenpystykorva on suomalaisempi koirarotu kuin pohjanpystykorva, vain koska sen nimessä seisoo sana suomen. Ehkä ruotsalaisista on ollut apua pohjanpystykorvan säilyttämisessä, mutta yhteisen koirarodun tulevaisuuttahan tässä ajatellaan? Vanha terve rotu ei jouda katoamaan! Ihmisten sairaiksi jalostamat rodut sensijaan...


    • uuúuúu´uu

      Onko kukaan huolissaan mustasta norjanhirvikoirasta, jonka kanta on erittäin pieni kaikkialla? Paljon vähälukuisempi kuin pohjanpystykorva. Alkakaa nyt pohjanpystykorvan, suomenpystykorvan, harmaannorjanhirvikoiran ym. sijaan suosimaan mustaa norjanhirvikoiraa, jotta tämä komea rotu ei olisi niin harvinainen.

    • olen paras

      Meillä on kaksi pohjanpystykorvaa ja on noita koiria sen verran ollut että pohjison se ainut ja oikea. se luonne on tehty kyllä vaniliasta ja pippurista!

      • jshs78/(d

        Millä peristeella spanielit tulisi tappaa sukupuuttoon ? Ne ovat terveitä ja vanhoja metsästysrotuja, joilla on luonnollinen noutovietti sekä hallittava metsästysvietti. Mainioita joka kelin metsästyskoiria nuo spanielit, lisäksi poikkeuksellisen sosiaalisia ja helposti koulutettavia.

        Laikat ovat maailman mahtavimpia ja monipuolisimpia metsästysrotuja.


    • Pohjanpystykorva <3

      Kirjoitan nyt vähän myöhässä mutta mun mielestä pohjanpystykorva on maailman paras rotu! Se on terve rotu ja tosiaan ei liian haukkuherkkä. Olis kamalaa jos pohjis kuolis sukupuuttoon. Ite en semmosta omista mut haluisin kyllä. Mä en tajuu et mitä ruotsalaisissa koiraroduissa on vikana. Mut mun mielestä toi että muut koirarodut mitäis tappaa sukupuuttoon on ihan tyhmää! Jos joku rotu on harvinainen nii miks sitte kaikkien pitäis olla? Pohjanpystykorva on harvinainen mutta ihana. Ja sitä paitsi pohjis on loistava metsästyskoira! :)

      • ainoain ja oikeain

        Pohjis on paras kaveri mitä ihmisellä voi ikinä ollakaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe