Näyttelyt ja antidouping

HannaL78

Vaikka douping seuranta on vähäistä . eikö ole aika räikeää ja eläimen hyvinvoinnin vastaista tuoda näyttelyyn koira joka on juuri rauhoitettu terveystutkimusten takia??!! Näitä on vähän väliä ja nyt menneen viikonlopun näyttelyssä oli taas tällainen tapaus =(
Luulisi että kennelliitto puuttuu edes näihin räikeimpiin tapauksiin ja tarkistaa käytetyn rauhoitteen varo-ajat ...koska muutoinhan koko antidouping on vain vitsi .

37

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0-0

      Tarkoitatko että jyväskylässä doggi kehissä oli tämmöinen tapaus?

    • :(

      Luultavasti juuri se ketjun aloittajan mainitsema seurannan vähyys edesauttaa niiden dopattujen koirien (ihan kaikkien rotujen )viemistä kehiin. Niin syvältä kuin se onkin, niin joillakin on vaan niin kova kilpailuhenki ja voitonnälkä, että säännöistä viis. Puhumattakaan tapauksista, joissa ei ajatella enää yhtään koiran parasta :(

    • HannaL78

      Oli kyllä. Ja koska näitä aika-ajoin tulee , muissakin tietty kuin dogeissa , niin pistääpä vaan ihmetyttämään että mitä teemme koko antidoupparilla jos testejä tehdään häviävän vähän eikä mitään seurantaa ole vaikka kennelliitolla on päivämäärät terveystarkeissa .

    • 8(

      Samaan asiaan kiinnitin huomiota minäkin =( Surullista .
      Joillain vain on asenne,että säännöistä viis ja näyttelyyn.

    • ...

      Asiastahan voi tehdä ilmoituksen kennelliittoon..

    • -

      Tuliko vielä menestystäkin? Yleisanesteettien minimi varoaika 28 vrk.

      • *<;)

        Kysyppä eläinlääkäriltä.. on olemassa lääke jossa varoaika 7 vrk.. sitä ei automaattisesti tarjota, mutta kysyttäessä sitä saa :) Kannattaa ensin selvittää asioita ennenkuin huuteloo täällä :) ja HUOM. en ole ko.kennelin fani.. mutta oikeus ja kohtuus kaikessa!


    • HannaL78

      .... :lle , mietin ihan samaa ja niin taidan myös tehdä. Että voi siepata ihmisten pikkumaisuus .. kuvitellaan olevan sääntöjen "yläpuolella" puhumattakaan koiran hyvinvoinnista !!

      • Doggimara

        Ei voi sanoa etteikö pitäisi koirastaan todella hyvää huolta, sääntöjen noudattamisessa vaan on toivomisen varaa.
        En tarkoita nyt tätä tapausta koska en tiedä asiasta mitään mutta todella hienon koiran omistamisen kanssa voi välillä iskeä ahneus menestykseen ja kunniaan ja silloin kiusaus sääntöjen noudattamatta jättämiseen kasvaa.


    • pois pelistä

      Sanktioidun omistama keltainen doggi?

      • Hohhoijaa taas

        Yhdessä lääkeaineessa(nukutusaine) varoaika on yksi viikko.Ja useimmissa on kaksi viikkoa.En tiedä kyseistä doggia,mutta lääkeaineista tiedän tämän verran. Ja kysymys kuuluu miten ihmeessä ylipääänsä se aine vaikuttas koiraan niin ettei sitä vois esittää?ei koira siitä mitenkään kärsi.Eriasia on koirat jotka tuodaan kehään särkylääkkeiden voimin...


    • HannaL78

      Useat rauhoitteet kuuluvat kennelliiton listauksen mukaan 28 vuorokauden
      varo-aikaan .
      Eläinlääkäreiden mielipide on,että ko aineet poistuvat nopeammin koiran elimistöstä MUTTA johonkin kennelliitto varmaan tukee päätöksensä että aineilla on 28 vrk varo-aika ,eikö?
      Hohhoijaa taas : tajusitko viestin sisällön ? vai onko tarve vaan lähteä puolustamaan doupparisääntöä rikkovia ?

      Lisäksi tiedän jättirodun omistavana sekä ammattini puolesta, miten rankka toimenpide lonkkien kuvaaminen venytyksineen on koiralle . Mutta siitä viis siis , laitetaan kehään juoksemaan koska näyttelythän on pää-asia ;)

    • saipukka35

      Hohhoijaa sankitoidun lähipiiriä! Epäoikeudenmukaista jos muut noudattavat sääntöjä mutta tämä yksi ei , jolla näyttää olevan omat "säännöt"

    • =(( 8((

      Aina tuntuu löytyvän joku selitys , keino tai syy kiertää säännöt,sanktiot,suositukset ja määräykset .... Miksi ? Kuvitteleeko henkilö OIKEASTI olevansa oikeutettu tekemään niin ja kokee vain tulleensa väärin ymmärretyksi ja väärin kohdelluksi.

    • Danemanian

      minä ilmoittasin kennelliitton koiran kuvauspäivämäärän ja näyttelypäivämäärän ja pyytäisin heitä tarkastamaan...kun tuossahan ei voi juuri huijata taikka selitellä....samat säännöt kuuluu kaikille....jotkut vaan ei tunnu oppivan miten niitä noudatetaan....jos asia ei ole näin niin on ainakin tarkistettu....

      • Raahe

        Näin minäkin ajattelen, jos ei ole mitään salattavaa niin kertokoon avoimesti milloin kuvattu ja mitä ainetta käytetty , sillähän siitä asasta pääsee eroon.

        Mutta mistäpä me muut tiedetään onko aine tosiaan sitten ollut sitä mitä väittää??

        No, tunnen "tapauksen" toisen koirarodun ajoilta ja ehkä ei savua ilman tulta...


    • Niinkotinkoki

      Kyselyä eteenpäin vaan.. Pakkohan valehtelusta on joskus kiinni jäädä!

    • mietin vain

      Kuvien saapumisesta lausunnon tallentamiseen menee normaalisti vähintään kaksi viikkoa.

      HUOM! Tämä on automaattisesti lähetetty sähköposti - älä vastaa tähän viestiin.


      Terveisin,

      Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry.





      milloin kuvattu ja onko käytetty tuota lyhyen varoajan rauhotetta?

    • selvä juttu!

      ^ ei pidä paikkaansa, alle viikossa tallentuvat.

    • omistaja

      Voi miten mukavaa keskustelua. Täällä puhuu nyt tämän keltaisen dogin, tämän "rääkätyn"koiraparan omistaja, jolla EI ole mitään sanktioita.
      Koiran lääke, jota lonkkakuvauksissa käytettiin, sen varo-aika oli 7VRK!!
      Koirani ei ole kärsinyt millään muotoa näyttelyssä käynnistä.
      En milloinkaan voi ymmjärtää, miten kateellisia nämä näyttelyissä käyvät koiraihmiset ovat...Veikö koirani kenties koiraltasi sertin nenun edestä???
      Olkaa ystävällisiä, tehkää ilmoitus kennelliittoon, testataan koirani, jne,jne....
      Minä en asiaa jätä tähän, sillä tässä viestiketjussakin on jo tarpeeksi.
      Minua/koirani kasvattajaa ei turhasta syytetä, ja HUOM! koirani kasvattaja asuu 400 km päässä minusta, hänellä ei ole ollut mitään tekemistä lonkkakuvauksen suhteen, itse ihan olen päättänyt, milloin ja miten koirani terveystutkimukset hoidan. Ja vielä, pitääkö joku minua niin tyhmänä, etten ymmärtäisi eläinlääkärille mainita tulevasta näyttelystä, ja sen myötä eläinlääkäri on tarkistanut rauhoitus aineen, mitä koiralleni laitettiin???
      Satu Pöntinen, esiintykää tekin kaikki tietävät ihan omilla nimillänne.

      • tuotanoinjoo

        samaa kuppikuntaa kuin yksi staffikasvattaja jolla on kanssa näkemyseroja säännöistä.

        Voi, voi maine menee.


      • nimetönnä

        "Minä en asiaa jätä tähän, sillä tässä viestiketjussakin on jo tarpeeksi."

        Nyt jälleen jäitä hattuun.

        Luin tätä viestiketjua nyt ensimmäisen kerran ja vasta tässä sinun viestin kohdalla kävi selväksi, että kenestä puhutaan.
        Ihan vain sen vuoksi, että itse oman nimesi kerroit.

        Vai rikosilmoituksenko aiot tehdä? Sen vuoksi, että jotkut nimettömät vihjailevat jonkun nimeltä mainitsemattoman kasvattajan moraalittomuudesta?
        Kuinka pitkälle ajattelit, että asia etenee tuolla perusteella?

        Ei sillä, ihan peestähän tällainen nimetön nettikirjoittelu ja vihjailu on, mutta eipä tässä kukaan tällä kertaa nimiä maininnut.
        Kukaan ei edes maininnut että minkä laatuarvostelun tässä ketjussa "doupattu" koira oli saanut. Eli senkään perusteella ei olisi välttämättä oikeaa koiraa osannut epäillä.

        nim. se nimetön.


    • Danemanian
    • Hanna Luoto

      Haluan oikaista syntyneen väärin käsityksen etten olen tämän kirjoittelun takana !! Ensimmäisen kerran eläissäni tänne kirjoitan.

      Tämän kirjoittelun aloittaneen olisi todella viisasta esiintyä oikealla nimellään kirjoittaessaan vai oliko sinulla tarkoituskin tätä nimimerkkiä käyttäessäsi johdattaa tällaiset syytökset minun kirjoitukseksini joiksi ne nyt on luultu? Harmi vaan et tuo vuosiluku meni nyt vähän värin ;)

      Kiitoksia Satu !! :)

      - Hanna Luoto, Raahe

      • piupaut

        No höh!!! Oletko ainoa Hanna Luoto tässä suomenmaassa ja jos ei 78 natsaa niin voitko ajatella että kyseessä olisi joku toinen. Haloo!!!!!


    • Surusilmä

      Susittelen lämmöllä..tulkaa harrastamaan tanskandoggeja...jos uskallatte...tää on niin tätä! Kateus kateus kateus...eikö voitaisi olla iloisia kun välillä joku muu voittaa? Aikuisten oikeasti!

    • *<;)

      Ihanaa kun näyttelyissä pärjää muidenkin koirat.. tuo uusia tuulia varmasti kehien laidalle ja tämän ihanan rodun pariin... Suosittelen kumminkin luomaan paksun nahan ensin...
      Tanskandoggi ihmiset sattuvat olemaan katkeria ja kateellisia jos jonkin muun kennelin koira voittaa... Iloitaan muiden puolesta. On aivan sama mistä kennelistä koira on vai onko mistään kennelistä. Hienoa että pärjäävät. Messukeskuksessa surukseni huomasin että kovin vähäistä on onnittelu ja taputtelu kehien laidalla... Hävetkää doggikansa! Omaan napaan tuijottajia riittää. Jokaisella tuomarilla oma maku..ja se lisää jännitystä kun ei etukäteen tiedetä kuka voittaa! Ollaan onnellisia kaikkien menestyksestä. Viime aikoina kumminkin on ollut aina samay naamat/koirat hyvä että saadaan uusia tuulia... Havaittavissa kumminkin ollut ilmiö että näyttelyharrastajat vähenevät...

    • ;)

      Ennen oli kovasti puhetta rähinöistä (koirien) kehänlaidalla, nehän on vähentyneet aikalailla, oisko nyt aihetta puhua ihmisten käyttäytymisestä näyttelyissä, siinä olis joillain parantamisen varaa.

      • piupaut

        kirjoitit asiaa:)


    • eipäs kiinnostaa

      kyllä se näyttelyinto häviää kun aina vaan sama koira tai saman handlerin/kasvattajan koirat voittaa ja en minä ainakaan halua maksaa näyttelyistä kun tietää etukäteen kuka voittaa.
      Näkeehän kaikki std:n lehdessä kuka tätä tanskandoggiharrastusta suomessa johtaa ;)

    • näitä piisaa

      LAINAUS : "Kennelliiton hallitus päätti 15.12.2011 kokouksessaan, että butorfanolin varoaika on seitsemän (7) vuorokautta aikaisemman 28 vuorokauden sijaan kaikissa käyttöindikaatioissa."

      ....Tais olla kyseinen näyttely ennen päätöksentekopäivää vai ? Jos tätä sillä hait.

      Ja sinähän tietysti Hanna Luoto olet ainut jolle sopii tuo HannaL , Voi hyvä jumala sentään...se se on se OMANAPA ;)

    • Iloinen testattu

      No eipä ko. näyttelyn ajankohta vaikuta kun ei tuota ainetta käytetty aikaisempien viestien perusteella tämän keskustelun kohteena olevan koiran kohdalla.

      Se 7 päivän aine oli silloinkin jo olemassa ja siitä on omakohtaisia kokemuksia 2011 keväältä. Testi oli puhdas.
      Kiitos pettyneelle käräyttäjälle !

    • Hanna Luoto

      Sinulle näitä piisaa:

      En ole enkä kirjoituksellani tätä hakenutkaan, että olisin ainut Hanna L. Se miksi tänne aluperin kirjoitin on se, että halusin oikaista tämän kirjoittelun myötä syntyneen väärin käsityksen ja perättömät minuun kohdistuneet syytökset, että olisin näiden kirjoittelujen takana. Tässä siis on mielestäsi jotain väärää ??

      Aurinoista kevättä sinullekin !! :)

      - Hanna

      • piupaut

        eikö kaverisi tajunnut siitä jos sun syntymävuosi ei ole 78 että kyseessä et ole sinä Hanna Luoto. Vähän yksinkertaisia..


    • Tuotanoinjoo

      No mikä se aine nyt sitten on nimeltään mitä on käytetty? Eikö tämä henkilö joka tunsi omantunnon pistoksen ja ilmoitti nimensä voisi kertoa sitä kaikelle kansalle niin sitten jokainen pääsisi itse tutkimaan onko sen varoaika mikä!!!

      • tuotanoinjoo

        eipä taida kantti riittää ilmoittamaan...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe