Pentu ja kissat?

ongelmiaks

Elikkä siis meille tulee mitteslpitz urospentu tässä joulun jälkeen, meillä on kaksi uroskissaa jotka ovat päälle vuoden. Miten siis kannattaisi aloittaa niiden totuttaminen toisiinsa? Toinen kissoista on aika arka mutta toinen vähän liiankin utelias ja menevä..

6

122

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kaikessa rauhassa

   Meillä kissat ja koira ovat sopeutuneet omalla aikataulullaan. Yksi kissoista pakeni yläkertaan ja teki vähitellen tuttavuutta pennun kanssa. Toinen kissa leikki heti pennun kanssa mutta nyt kun koira on vuoden ikäinen ja kissat 3-ja 5-vuotiaat niin kaikki kolme ovat yhtä poppoota. Syödään,leikitään ja nukutaan yhdessä.

  • yebayeeee

   Juu itse kans jätin ylimääräset tutustuttamiset pois.. Annoin elukoitten tutustua toisiinsa rauhassa.. Itselläni on kolme kissaa ja koira.. Kissoista 2 oli kyllä lähtöisin perheestä joissa oli myös koiria ollut (tosin siitäkin oli aikaa kun kissa herroilla ikää jo 5 vuotta) ja 3. kissa neiti ei ollut koiraa koskaan nähnytkään (ellei ikkunasta bongaillu). Kaikki kissat suhtautuivat varauksella koiraani kun se tuli, mutta tiedä sitten, vaistosiko ne, että on pentu kyseessä, eikä niin vaarallinen tapaus, kun eivät olleet heti kunnon kynsihoitoa antamassa. Sähisivät vain varoituksen jos tuli liian lähelle ja vähän tassujaan nostelivat. Sitten pikkuhiljaa kissat huomasivat, et eihä toi mikää paha peto olekkaan. Ja nykyään nukkuvat sulassa sovussa koiran pedillä, ja leikkivät välillä hippaa (vuorollaan jahtaavat toisiaan, milloin koira edellä ja milloin kissat)

   Eli anna vain rauhassa tutustua toisiinsa. Jos pentu on liian innokas tutustumaan, niin voit vähän estellä, ettei kovin kissa hermostu ja räppää pahemmin. Jos pentu on rauhallinen, niin pitäisi kissojenkin suhtautua rauhallisesti ja huomata et ei kannata pelätä.

  • Hmm.

   Ihan niinkuin muutkin kommentoi, anna mennä omalla painollaan tutustumisen. Toki sinun pitää alkuun olla paikalla vahtimassa tilannetta. Jos jompikumpi osapuoli on liian innokas tai tekee jotakin mitä et salli (käyttää kynsiään, puree, riehuu liikaa), puutu tilanteeseen. Selkeät säännöt alusta asti sekä koiralle että kissoille. Kehu ja palkitse hyvää käytöstä, estä ja kiellä huono. Kyllä ne pian oppivat miten keskenään ollaan ja mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Jos epäilyttää yhteiselon sujuvuus alkuun pidä koira ja kissat erillään alkuun toisistaan kun kukaan ole paikalla ja öisin. Jollei ongelmia ole, niin älä turhaan ala erottamaan toisistaan. Varmista, että sekä koiralla, että kissoilla on halutessaan mahdollisuus ns. omaan turvapaikkaan, johon muilla ei ole asiaa. Samoin laita kissojen ruoat sellaiseen paikkaan, ettei koira pääse niitä syömään. Samoin kissojen hiekkalaatikko on hyvä olla sellainen/sellaisessa paikassa ettei koira sinne pääse (koska varsin monet koirat valitettavasti syö kissankakkaa jos vain kohdalle sattuu).

  • Ensin saattaaa olla sähinää mutta kyllä tottuvat toisiinsa.
   Itselläni on Mittelpitz ja kissa 16v kuoli viime elokuussa olivat todella hyvät kaverit...

  • nooskuneiti

   Meillä kissa on nyt 15v eikä ole aiemmin päästänyt lähelleen kuin serkkujemme jo edesmenneen koiran, ei edes meidän 4v koiraamme, jota toki yritettiin tutustuttaa kisuun heti kun meille saapui.. Sitten koiramme sai pentuja ja kaksi niistä jäi meille, toisesta pennusta kisu ei välitä tippaakaan, mutta toisen vieressä kyllä voi nukkua ja syödä samasta kupista. :')) Se oli kyllä täysi yllätys että toinen pennuista sai kisun luottamuksen! Kisu kun yleensä juoksee karkuun tai jähmettyy paikalleen sähisemään koiran nähdessään.. :D

  • Katti ja koira

   Meidän kollikissa vuoden vanha, kun koiranpentu tuli taloon joulukuun puolessa välissä. Ensin sähistiin ja varottiin, mutta parissa viikossa jännite helpotti. Nyt, tammikuun alussa, jo leikkivät keskenään kuin vanhat tutut, vaikka kolli on melko ärhäkkä norjanmetsäkissa. Tuossa ne nytkin meuhkaavat, jahtaavat ja vaanivat toisiaan. Pentu on oppinut kissamaisille tavoille. Käyttää tassujaan ja vaanii samalla tavalla kuin kissa. Yritti kissantassutekniikkaa jopa koirakaverinsa kanssa:) Hyvin se menee, kun et stressaa liikoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   236
   1254
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   55
   983
  3. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   42
   922
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   397
   833
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   79
   795
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   49
   792
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   784
  8. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   57
   716
  9. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   64
   680
  10. Hei rakas nainen

   Anteeksi, jos oon sotkenu kaiken. Erehdyin luulemaan että hän on se oikea :( Sain nyt varmuuden ettei oo. Toivottavasti et oo vielä kadonnu täältä. Ra
   Ikävä
   23
   639
  Aihe