Kihla- ja vihkisormus samassa?

Rakastunut303030

Terve kaikille.

Aion yllättää rakkaani sormuksella ja nöyrällä kysymyksellä. Tämä on ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta kun näin teen. Perinteisesti on ollut tapana ilmeisesti antaa kihlasormus ja sitten vihkimissormus erikseen. Mieleeni tuli ajatus voisinko antaa rakkaalleni kihlasormuksen johon sitten ennen vihkimistä istutetaan timantti lupauksien kruunuksi?

Sormuksen materiaalin pitää olla platinaa ja mielellään mahdollisimman leveä jotta se ei häviä rakkaani pitkiin sormiin.

Kiitokset kaikista vastauksista.

10

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnittelut!!

      Kaunis ajatus.
      Tietysti voit ehdottaa tuota. Jos rakkaasi pitää klassisesta ja selkeästä tyylistä, niin asia ok (minusta upea). Olen tavannut myös useamman pariskunnan, joilla on yhdistettynä kihla vihkisormuksena kalevalan superleveä sormus (ei oikein kannata yrittää tällätä toista rinnalle - ulkonäkö kärsii).

      Mutta jos rakkaasi tykkää "kristallista" ja kimalluksesta, bligblingistä, pienistä toinen toisen viereen istutuista timentin sirpaleista, niin sitten hankit sellaisia. Rakkaasi ehdoilla haluat kuitenkin rakkautesi osoittaa, eikö vaan?

      • Rakastunut303030

        Olen tutkinut rakkaani koruja ja hänen tyylinsä on hyvin selkeä ja vaatimaton. Luulisin, että hän kantaisi sileää platinasormusta mielellään joka ei ole yhtä arvokkaan näköinen kuin kultainen.

        Kiitokset vinkeistä!


    • Häät tulossa 2012

      Hyvä idea, romanttista, mutta olethan jo vuosien varrella tiedustellut etukäteen vaivihkaa, että haluaako rakkaasi itse valita sormuksensa? Minä ainakin halusin itse valita mieluummin, koska entä jos kultani olisikin ostanut sormuksen joka ei minua miellytä lainkaan? Loukkaantuisitko sinä jos kultasi haluaisi vaihtaa erilaiseen sormukseen? Helpommalla pääsisit, kun kosisit ilman sormusta, tai sormuksella kosiessasi ilmaisisit että jos ei sormus ole sopiva kooltaan (tod näk ei ole oikean kokoinen) tai ulkonäöltään, niin se mennään vaihtamaan ja se on ihan ok.

      Mutta jokatapauksessa ideasi on oikein kaunis, ja hyvä, mutta naisesi ei välttämättä halua niin isoa/leveää sormusta.

      P.S. oma kihlasormukseni on jo valmiiksi "kaksi sormusta yhdessä", eli valko- ja keltakultainen rinkula yhdessä (olivat siis yhteen valetut jo liikkeessä valmiiksi, malleja oli muutamia erilaisiakin jopa!), valkokultaisessa on timanttejakin. Kaiverrutamme hääpäivän valkokultaisen sormuksen puolelle, kihlapäivä on kaiverrettu keltakultaisen rinkulan puolelle. Eipä tarvitse minunkaan miettiä, että minkälainen vihkisormus sopisi kihlasormukseen, kun ostimme heti kerralla tuplarinkulan! :) Mukavaa kun sormus on jo valmiiksi sopivan siro, ei yhtään liian leveä, kuten helposti käy jos ostaa erikseen kihla- ja vihkisormuksen, ja juottaa ne sitten yhteen. Tätä ongelmaa sinun ehdotuksessasi ei myöskään olisi! Ainoa "ongelma" tuplarinkulassa on ollut se, että vieraammat ihmiset ovat luulleet minun jo olevan naimisissa... :) Mikä ei toki minua häiritse!

      • Rakastunut303030

        Haluan satsata sormukseen enemmän kuin mihin kultani suostuu. Jos pyydän hänet mukaan sormuksen valintaan niin päädymme hopeiseen kihlaan vaikka luulen(en tiedä), että hän ihastuisi sileään platinasormukseen. Eikä kysymys ole siitä, että joutuisin ottamaan lainaa sormukseen tai käyttämään suuren osan säästöistäni, vaan yksinkertaisesti hänen vaatimattomasta luonteestaan.

        Hänellä on leveitä sormuksia, puisia ja hopeisia. Enkö voi tällä perusteella olettaa, että leveä platisormus olisi hänelle myös mieluinen? Miehen logiikkaa pelkästään käytän, koska haluan pitää asian salassa lähipiiriltä viimeiseen asti.

        Kiitokset vinkeistä!


      • tämä hyvä
        Rakastunut303030 kirjoitti:

        Haluan satsata sormukseen enemmän kuin mihin kultani suostuu. Jos pyydän hänet mukaan sormuksen valintaan niin päädymme hopeiseen kihlaan vaikka luulen(en tiedä), että hän ihastuisi sileään platinasormukseen. Eikä kysymys ole siitä, että joutuisin ottamaan lainaa sormukseen tai käyttämään suuren osan säästöistäni, vaan yksinkertaisesti hänen vaatimattomasta luonteestaan.

        Hänellä on leveitä sormuksia, puisia ja hopeisia. Enkö voi tällä perusteella olettaa, että leveä platisormus olisi hänelle myös mieluinen? Miehen logiikkaa pelkästään käytän, koska haluan pitää asian salassa lähipiiriltä viimeiseen asti.

        Kiitokset vinkeistä!

        No sitten vielä yksi vinkki. Vie syömään ja kosi kukkasin. Seuraavana päivänä raahaat kauppaan sormusostoksille ja annat oikeasti puolisosi valita. Ihan oikeesti. Kultaa/platinaa perustelet sillä että se on sinulle tärkeää. Sitten ostatte sormukset ja se on siinä.

        Kyllähän sormus elinikäisenä investointina voi perustellusti maksaa saman kuin telkkari, jääkaappi, pesukone, sohvakalusto tai muu jatkuvasti investoitava kodin hankinta. Pelkästään matot voivat olla yhteensä tuhannen/tuhansien eurojen arvoisia uushankintahinnaltaan.


    • Rakastunut303030

      Vierastan ajatusta, että antaisin rakkaani päättää minkälaisen lahjan hänelle annan. Eikai kihlasormuksen tarvitse olla täysin kantajansa mielen mukainen? Sehän eroaa kaikista muista sormuksista täysin jo merkitykseltään ja on aina saatu lahjaksi.

      Ajattelin, että sormus myös kulkisi suvussa, tietenkin jos mahdollinen jälkikasvu niin haluaa, ja kaiverrukset olisivat niin tehty, että niitä mahtuisi useampia.

    • Romanttinen ajatus

      Minusta on hyvä, että sormus on kantajansa mieleen. Hänhän sitä sormessaan tulee kantamaan. Ei ole kivaa, jos on sormus, josta ei itse pidä ja on vain pitävinään toisen mieliksi.

      No, ymmärrän kuitenkin että haluat kosia sormuksen kera. Se on tietysti osaltaan romanttista. Sitten kosinnan jälkeen puolisosi käy hankkimassa sinulle sormuksen. Sellaisen mistä hän pitää ja mikä sopii hänen kukkarolleen. Esim. puisen tai hopeisen. Olisi noloa, jos puuttuisit siinä vaiheessa oman sormuksesi materiaaliin tai ulkonäköön. Kihlauksessa kun kumpikin hankkii toiselleen sormuksen.

    • eivind

      En ikinä olisi mieheni antanut valita sormusta omin päin, vaikka tiedän hänen tuntevan korumakuni.
      Jatkuvasti käytettävä koru on niin henkilökohtainen, että kyllä se täytyy saada valita itse. Jos rakkaallasi on ennestään puisia tai hopeisia koruja, on joku timanttihärdelli todennäköisesti aika kaukana hänen maustaan...
      meillä on samanlaiset valkokultaiset rinkulat, yksi kummallakin; ei mitään erikseen kihla-ja vihkisormushärpäkkeitä. Tämä sopii meille, ottaisit sinäkin kultasi mielipiteen huomioon, etkä pomottaisi sormusasiassa antamatta toiselle sananvaltaa!

    • .

      Totta ihmeessä noin voi tehdä! Ihanaa, platinaa sen pitääkin olla eikä paksuuskaan näytä pahalta!

    • ei ei ei

      Mielestäni on hyvä idea tuo mitä alkuun ehdotit, mutta en todellakaan pitäisi siitä jos mieheni valitsisi vihkisormukseni minulta edes vinkkejä kysymättä. Sormus jota tule katselemaan päivittäin lopun ikäni..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2296
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1891
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1565
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1332
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe