Kummituksia joka puolella... kysyttavaa niista!

siirirotta

Olen viime aikoina tormannyt kummituksiin siella sun taalla. Viimeksi tanaan teepannu alko kiehumaan itsekseen pari kertaa -kummallaki kerralla ku kurkotin jotaki yhelta hyllylta. Tunsin aaveen myos poistuvan asunnosta samalla kun minaki sielta poistuin. Suljin ulko-oven. Laitoin jo avaimiani siina reppuun mutta ovi paukahti toisenkin kerran -se raotti itseaan ehka muutaman millin verran (se on vanha ovi vanhalla lukolla, tuo on siis mahollista), paukautti itsensa uudelleen kiinni, tunsin jonkin energian kulkevan lavitseni ja sekunnin paasta alakerran toinen ulko-ovi kuului avautuvan ja menevan kiinni (asun kerrostalossa).

Tama nyt oli viela pienta. Se haamu oon nyt parin yon aikana tuntenu huoneessani olevan, jopa kuorsailevan makuuhuoneessa olevalla sohvallani.

Hmm, nyt minua kuitenkin ihmetyttaa aika monikin asia, joihin toivoisin saavani vastausta.

1. Kannattaako siihen yrittaa ottaa yhteytta?
2. Ovatko ne vaarallisia? Voivatko ne vahingoittaa minua fyysisesti?
3. En ole taman hepun kokenut olevan mitenkaan kauhean negatiivista energiaa, okei hiukan (saan nimittain fyysisia reaktioita siita negatiivisesta energiasta aina valilla kun se on lahella. muutaman sekunnin ajan kroppani menee lukkoon, en kykene puhua, en hengitta...) enemmankin harmitonta. Miksihan se on nyt parina paivana ainaki tuntunu hengailevan luonani? Kuvittelevatko he saavansa jotain ihmisilta irti? Haluavatko he vain luoda pelkoa, vai pyytavatko ne apua?
4. En ole positiivisen energian omaavaan kummitukseen kuitenkaan tormannyt, eli taitavat kaikki kummitukset kuitenkin olevan vain negatiivisia energialatauksia? Talloin ne syovat energiaa, ja talloin niiden kanssa ei kannattais olla missaan tekemisissa, eiks nain?
5. Mika on kummituksten ja demonien ero?
6. Miksi jotkut ihmiset on alttiita tuntemaan kummituksia mutta toiset ei?
7. Miksi vaikka pyydan sita lahtemaan, se ei halua totella?

27

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siirirotta

      8. Kerta jos kummitukset ovat negatiivista energiaa, niin etsivatko ne myos negatiivista energiaa? Eli jos joku kummitus tykkaa porrailla ymparillani, johtuuko se kenties siita etta minussa on negatiivista energiaa? Vai kaipaavatko ne apua, jolloin minussa kenties olisi positiivista energiaa jota he haluaisivat? Vai johtuuko etta saatan nahda kummituksia siita yksinkertaisesta syysta etta olen jostain syysta ihmisena herkempi tai alttiimpi niita nakemaan? Koska nain kykenen "vuorovaikutukseen" (esim. reagoin teepannun paallekiehumiseen) paremmin kummitusten kanssa kuin "enemmisto" jolloin kummituksen hakeutuvat tietenkin "minunlaisteni" ihmisten luokse joista saisivat jotain (hyvassa tai pahassa) irtikin. Vai ovatko kummitukset puhtaasti paikkaan sidottuja, eli olen sattunut nyt yopymaan ja oleskelemaan tiloissa joissa niita nyt vaan on?
      9. Jehovan Todistajien mukaan (jota uskontona en henkilokohtaisesti tunnusta) kummitukset ovat demoneja jotka ilmestyvat vain niille joilla on jonkinlaisia kirottuja esineita, tai ovat tekemisissa horoskooppien tai pimean magian kanssa. Voisiko tassa olla jotain peraa?

    • Hepulis

      Kerrostalot ovat siitä ongelmallisia, että huoneistoon muuttaessa on lähes mahdotonta saada tietoa asunnon historiasta. Asukkaatkin usein tulevat ja menevät. Lisäksi talo on täynnä huoneistoja ja kummitukset voivat vaellella huoneistosta toiseen.

      Kummituksesi kuulosta aika säyseältä tapaukselta. Se on todennäköisesti vaan joku talon entinen asukas, joka on päättänyt pitkittää maallista vaellustaan näkymättömässä muodossa. Tässäpä vastauksia kysymyksiisi.

      1. Älä yritä ottaa siihen yhteyttä.
      2. On erittäin harvinaista, että kummitus vahingoittaa elävää ihmistä.
      3. Kummituksesi on joko tullut asuntoosi muualta tai se on aktivoitunut, koska nyt on pimeä, kolea ja kostea vuodenaika. Siis paljon negatiivista energiaa. Kummitukset haluavat ihmisiltä yleensä vain energiaa.
      4. Juuri noin.
      5. Kummitus on kuolleen ihmisen tai eläimen sielu, joka on jäänyt maan päälle. Demonien taas väitetään olevan olentoja, jotka eivät ole koskaan eläneet maan päällä. Henkilökohtainen näkemykseni on, ettei demoneja ole olemassa.
      6. Kummitusten näkeminen ja aistiminen liittyy aivotoimintaan. Sellaisilla ihmisillä, joiden aivosähkökäyrissä näkyy valvetilassakin hitaita (yleensä vain unessa esiintyviä) aivoaaltoja, on tavallista suurempi mahdollisuus aistia henkien läsnäoloa. Tällaisia henkilöitä ovat etenkin lapset ja vanhukset.
      7. Kummitus ei lähde pyytämällä eikä käskemälläkään, jos se ei halua.

    • Hepulis

      Jatkoa ...

      8. Useimmat kummitukset ovat paikkaan sidottuja, joten satut vaan asumaan talossa, jossa kummittelee. Kummitus jää yleensä sinne, missä on elänytkin. Sinne on jäänyt jotain niin tärkeää, ettei sielu ole halunnut mennä valoon; esim. rakkaita ihmisiä, tärkeää omaisuutta tai jokin selvittämätön asia. Kummitukset etsivät ihmisiltä aina negatiivista energiaa. Siksi ne tekevät pikkukiusaa tai pelottelevat ihmisiä. Kummitukset saattavat toki hakeutua helpommin herkkien ihmisten lähelle, koska sellaista ihmistä on helpompi pelotella, joka aistii kummituksen olemassaolon. Toisaalta vain harva kummitus haluaa välittää mitään viestiä eläville. Omalle kohdalleni sellaisia tapauksia on sattunut tasan yksi.
      9. Jutussa ei ole mielestäni perää, koska kummituksia näkevät ja aistivat useimmiten pikkulapset. Ja kantani demoneihin jo tiedätkin. Perustelen sitä ennen muuta sillä, että Raamatussa sanaa "demoni" ei mainita kertaakaan. Enkä mitenkään usko, että täällä maan päällä on muita sieluja kuin ihmisten, eläinten ja ehkä kasvien sielut. Sitä paitsi ko. lahkon piirissä harjoitetaan juuri niitä asioita, joista he varoittelevat muita. Minulla on lähisuvussani pari lahkon jäsentä, joten tiedän mistä puhun. Pysyn heistä tasan yhtä kaukana kuin he minusta. Itse olen tavallinen "riviluterilainen".

    • empire3

      Tässä olisi hyvä neuvo, miten kummitelun saa loppumaan, kopioin sen Ellit sivustolta. (www.ellit.fi)

      Tee seuraava toimenpide .

      Sano joka kodin nurkan luona "Korkeimman voiman toimesta puhdistan ja siunaan tämän nurkan valoon", näin sanoen käy joka nurkka läpi, ja lopuksi sano huoneen keskellä "korkeimmanvoiman toimesta siunaan ja puhdistan kodin valoon"

      TÄMÄ VAATII JONKUN VERRAN LUONNETTA, KUN TEET TÄMÄN. MUISTA TÄMÄ !!!
      TAPAHTUI TILANTEEN AIKANA, MITÄ TAHANSA, ET SAA LOPETTAA OPERAATIOTA KESKEN . YKSI TAPA ON PYYTÄÄ PAPPIA SIUNAAMAAN KOTI. Jos tuntuu siltä, että oma uskallus ei siihen riitä.

      Jos yhä siunaksesta huolimatta hyökkäykset jatkuu, laita kodin nurkkiin suola astioita, se lopettaa pahan hyökkäkkset lopullisesti.

      t. KARS SKYWALKER JEDIMESTARI

      VOIMA OLKOON KANSSASI

      Kannattaa pyytää joku kaveri mukaan operaatioon, niin homma ei jää kesken. Luin enemmän Kars:n kirjoituksista muille antamista neuvoista Ellit:n sivustolta. Jos homma jää kesken, niin henget hermostuvat sitten kunnolla, eikä siitä sitten hyvää seuraa, jos niitä ärsytetään tosi pahasti tällaisella siunauksella. Onnea yritykselle ja olkaa rohkeita, eikä kannata antaa valtaa pahalle, tapahtui mitä vain.

    • siirirotta

      Kiitoksia hyvistä vastauksista!


      "Kummitusten näkeminen ja aistiminen liittyy aivotoimintaan. Sellaisilla ihmisillä, joiden aivosähkökäyrissä näkyy valvetilassakin hitaita (yleensä vain unessa esiintyviä) aivoaaltoja, on tavallista suurempi mahdollisuus aistia henkien läsn
      äoloa. Tällaisia henkilöitä ovat etenkin lapset ja vanhukset. "

      Tämä on mielenkiintoista. Multa itseasiassa on tuo aivosähkökäyrä tuossa kuukaus sitte mitattuki. Se tutkija sano että se oli kauheen iloinen mun tuloksista koska ne olivat selkeämmät ku 60 aikaisemmalla tutkimukseen osallistuneella... Se siis kai merkitsi vain että jostain syystä mun aivojen sähköne toiminta saatii "tarkemmi purkkiin", miten maallikkona ymmärsin. Tai oisko se selkeys liittyny sit ite aivotoimintaan, en tie. Hitto ku ois tästä kuullu etukäteen nii olis voinu vaik kysyä sitä! Nyt tuntuis ehkä vähä nololta alkaa kirjotteleen sähköpostia...

      Onko tuosta tehty joku tutkimus vai mihinhän perustuu tieto?


      Toinen juttu mitä aloin miettiin. Itse asiassa skeptinen ystävä tätä alko utelemaan ku kerroin näistä kummitusjutuista tänään enkä keksiny sopivaa vastausta, pisti ystävän utelu siis ymmälle. Elikkä miksi aaveen energia pitää katsoa olevan negatiivista? Mihin perustuu se objektinen näkemys että se energia on negatiivista, tai ylipäätään jokin energia on joko positiivista tai negatiivista?

      Että jos joku tuntee jotakin yliluonnollista, joka pistää ihon ehkä kananlihalle (vertaa: kanin reaktio jos se aistii ihmisen tai karhun tai jonku lähestyvän.); se on jotain tuntematonta ja me ihmiset halutaan pysyä tuntemattoman ulkopuolella; kuten ei me tykätä pimeydestäkään (ja mieti, pimeys on se sama valoinen maailma mutta ilman valoa. mieti, jotku eläimet on yöeläimiä). Ei pimeydessä itsessään siis voi olla mitään "pahaa" tai "negatiivista".

      Samalla lailla kuten pimeyden, ehkä me nähään kummituksetki jonain negatiivisena latauksena. Ja ehkä ne joskus tekeekin jotain pahaa -pelottelevat pelottelemisen vuoksi tai vaikka potkivat mahaan (kuulin näin yhelle tyypille käyneen) mutta ihan samalla tavallahan esim. me ihmiset tehään aina välillä ehkä pahaa kaneille (kiusataan niitä, varsinki lapset) mut ei se tee meistä ihmisistä itsestään pahoja. Toisin sanoen, me ihmiset stereotypioidaan kummituksiks "negatiivisiks energialatailuiks" koska meillä ei ole parempaa tietoa asioista.

      Vaikka yksi kummituskin potkaisee mahaan, ja näin kyseessä ei ole kiva tyyppi, mutta mitä negatiivista on sohvalla kuorsailevassa juhnussa? Miksi en vain antaisi sen kuorsata siinä?

      Ystäväni uteluihin itse osasin sanoa vain, että tunnen sen negatiivisen latauksen. Kuin ihmisissä tunnen positiivisia ja vähemmän positiivisia latauksia, yleensä kuitenkin ennen kaikkea positiivisia, kummituksen kohdalla tunnen jotenkin vääristynyttä energiaa, että kuin kaikki ei olisi kohdallaan. En siis pidä edes käsitteestä "negatiivinen" koska se viittaa johonkin pahaan, kun kummituksen kohdalla se on mielestäni normaalia positiivista energiaa JOKA on vääristynyt, mennyt toiselle puolelle. Se energia ei siis ole normaalia, eikä se ole miellyttävää. Mutta en osannut vääntää tätä ajatusta rautalangasta ystävälleni.

      Ja toisaalta, tuomitsenko tämän "kaikki-ei-kunnossa-vääristyneen" energialatauksen negatiiviseksi vain koska en tunnista sitä? Olisiko minulla yhtä paljon tietoa ilmiöstä kuin kummituksellakin on? Todennäköisesti minä yritän luoda vain mahdollisimman rationaalisen kuvan niitten tietojen varassa mitä mulla on (mikä ei ole kauhean paljon).


      Niin yks juttu viel. Juttelin kerran yhen tyypin kans, joka oli nähny paljo kummituksia, ja se sano että joskus ne haluaa vaan leikkiä jos ne on lapsia. Se sano jopa näkevänsä osia kummituksista (kättä, päätä, jalkaa..). Sen kaveri kuulemma näki kummituksia iha kokonaisina ihan keskellä päivääki. (Hui, ei käy kateeksi jos noin on...)

      • siirirotta

        ", kun kummituksen kohdalla se on mielestäni normaalia positiivista energiaa JOKA on vääristynyt, mennyt toiselle puolelle. "

        Okei, mietittyäni hetken uudemman kerran ehkä positiivinen vääristynyt energia onkin ennen kaikkea negatiivista. Eli negatiivinen energia OIS oikeampi termi. Kunhan vaan tajuaa sen että se negatiivisuus ei viittaa "pahuuteen".

        Jos varsinaista pahaa on edes olemassa niin, en oo ainakaan vielä törmännyt.... (enkä toivottavasti törmääkään......)


    • Hepulis

      Hei,

      Kirjoituksesi positiivisesta ja negatiivisesta energiasta oli tosi mielenkiintoinen. Toit esille asioita, jotka ovat askarruttaneet minuakin, mutta kuten sanoit, niitä on vaikea pukea sanoiksi. Energiajutussa on tosiaankin kysymys etupäässä inhimillisestä kokemuksesta, jolloin vastakkain ovat positiivinen rakkauden (Jumalan) voima ja negatiivinen pelon (sielunvihollisen) voima. Rakkauden vastakohta on nimenomaan pelko eikä viha, koska viha on vain pelon seuraus.

      On ihan totta ettei esim. vastapareissa kuuma-kylmä, kuiva-märkä tai valoisa-pimeä ole positiivista tai negatiivista puolta. Liika kuumuus on ihan yhtä vaarallista kuin liikä kylmyyskin. Veteen voi hukkua, mutta kuiva aavikko on ihan yhtä vaarallinen paikka kuin valtameri. Ja pimeys voi esim. kuihduttaa kasvin, mutta saman voi tehdä kirkas auringonpaistekin. Kyse on siis loppujen lopuksi vain tasapainon säilyttämisestä kahden ääripään välillä. Esim. kiinalaisissa kulttuureissa on vallalla teoria (negatiivisen) ying- ja (positiivisen) yang-energian tasapainosta joka kattaa kaikki elämänalueet aina kodin sisustuksesta lääketieteeseen. Jos ying-energiaa on liikaa, sitä tasapainotetaan yangilla ja päinvastoin, jolloin harmonia säilyy.

      Mitä taas tulee tuon inhimillisen kokemuksen kuvailemiseen, niin sanoit erittäin hyvin, että tunnet kummituksen läsnä ollessa "kaikki-ei-kunnossa-vääristyneen" energialatauksen. Minullakin tulee kummituspaikoissa nimenomaan sellainen olo, että "kaikki ei nyt täsmää". Erikoisinta on se, että jokaisen kummituksen läsnäolo tuntuu erilaiselta, mutta tunnetila on poikkeuksetta negatiivinen: epätoivoinen, masentunut, ahdistunut, vihainen tai vähintäänkin varautunut. Ja sitten siinä on se jokin outo "kaikki ei nyt täsmää" -piirre, mitä ei ole elävien ihmisten tai eläinten energiassa.

      Jos asiaa kuitenkin tarkastelee fysiikan näkökulmasta, niin ... "Sähkö on sähkövarausten ylijäämästä (negatiivinen varaus) tai alijäämästä (positiivinen varaus) ja varattujen hiukkasten, yleensä elektronien, liikkeestä syntyvä luonnonilmiö. Jos kappaleessa on ylimäärin elektroneja, se on negatiivisesti varautunut." (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sähkö). "Sähkövaraus on joko positiivinen tai negatiivinen. Samanmerkkisen sähkövarauksen saaneet kappaleet hylkivät toisiaan ja erimerkkisen varauksen saaneet vetävät tosiaan puoleensa." (http://www.edu.helsinki.fi/astel-ope/sahko/sahkovarausta_hangatessa.htm).

      Kummitusten metsästäjät, jotka tutkivat paranormaaleja ilmiöitä esim. sähkömageneettisia kenttiä mittaamalla, väittävät että, kummitukset näkyvät mittauksissa voimakkaina, liikkuvina sähkömagneettisina kenttinä. Mielenkiintoista on myös se, että kummituksen länäolo aiheuttaa ihan samanlaisia oireita kuin esim. voimalinjan läheisyydessä oleskelu: "Prolonged exposure to strong electromagnetic fields is thought to cause headaches, fatigue, dizziness, skin rashes, weakness, increased anxiety, decreased mental function, impaired vision, emotional imbalances, reduced melatonin levels, and magnification of the "fight or flight" reponse. At extremely high levels, electromagnetic fields can cause flickering of vision and disorientation." (http://ghosthuntingsecrets.com/blog/?p=31).

      Ja sitten vielä lapsikummituksista ja aaveiden näkemisestä. Lapsikummitukset tunnistaa nimenomaan leikkimisestä. Ne vaihtavat yleensä taloa aina siinä vaiheessa, kun perheen omat lapset kasvavat isoiksi ja lelut vaihtuvat isompien lasten leluihin. Aaveiden näkemiseen vaikuttavat puolestaan näkijän "lahjat", kummituksen voima, vuoden- ja vuorokaudenaika sekä kuun asento. Jos kummitus on heikko, se ei näy laisinkaan tai näkyy vain osittain. Jos kummitus saa paljon energiaa, se voi näkyä kokonaan, mutta ei kauan. Kummitukset ovat voimakkaimmillaan syksyllä, yöllä sekä täydenkuun ja uudenkuun aikoihin.

      Näkijän "lahjoihin" vaikuttaa ennen kaikkea aivotoiminta. Asiaa on tutkittu paljonkin ja tietoa voi hakea netistä esim.meditaatiosivuita. Esim. meediot, voodoo-papit ja shamaanit vaipuvat aina meditatiiviseen tilaan ottaessaan yhteyttä "tuonpuoleiseen". Kaikkia aivoaaltoja (gamma, beta, alpha, theta ja delta) esiintyy aivoissa koko ajan, mutta niiden suhde vaihtelee tilanteesta toiseen. Aikuisen ihmisen normaalissa päivätajunnassa on enimmäkseen beta-aaltoja, kun taas lasten aivot ovat päivälläkin korkeintaan alpha-tilassa. Niinpä he näkevät kummituksia paljon useammin kuin aikuiset.

    • se tepsii

      Kummituksen ja demonin eroa ei ole: ovat yksi ja sama asia. Ei mitään yhteyttä kannata kokeilla. paras tapa vapautua on henkilökohtianen usko Jeesuksen Kristuksen kanssa. Sitä nimeä ne pelkäävät ja tottelevat.

    • siirirotta

      Mielenkiintoista, mielenkiintoista!
      Todellakin,
      "It would appear that what we experience as a reality, as well as what we "see" in that reality, is strictly determined by our particular brain wave pattern. Our brain wave activity (simply referred to as "brain wave frequencies") seem to be the determining factor, the reference points, if you will, that allows some of us to perceive realities that others (who either do not, or cannot, easily access) are not privy to see and experience, simply because they perhaps do not have ( at least most of the time) access to a particular brain wave frequency."


      http://www.unexplained-mysteries.com/column.php?id=176709

      Eli suomeksi, ihminen on hyvin rajallinen olento!


      Tuon Alpha -aallon kylla tunnustan itselleni, meinaan niin hyvine kuin huonoine puolineen! Siita loytyy kans aika paljo tietoo etta minkalaisilla ihmisilla se on dominoivana.

      • Hepulis

        Hei Siirirotta,

        Aivoaallot ovat hyvin mielenkiintoinen ja laaja aihe. Minä hurahdin aiheeseen muutama vuosi sitten ja luin siitä aika paljon. Tässäpä on pari kirjaa, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua:

        Anna Wise "The High Performance Mind" ja "Awakening the Mind".

        Nämä ovat varmaankin ainoat "tieteellisen" meditaation oppikirjat, jotka on koskaan kirjoitettu. Anna Wise tutki aihetta kymmeniä vuosia ja hänen kirjansa sisältävät tosi mielenkiintoista tietoa ihmismielen mahdollisuuksista ja saloista. Kirjat ovat saatavissa nettikirjakaupoista eivätkä ole kalliita (esim. BookPlussassa 13,95 EUR/kpl). "The High Performance Mind" on mielestäni hieman parempi ja kirjojen aihepiirit menevät paljolti päällekkäin, joten molempia ei kannata välttämättä hankkia. Amazonin sivuilla kirjoista on myös luettavissa näytteitä


    • siirirotta

      Okei, pitääpä kattella jos löytäis jostain noita kirjoja!

      Niin semmonen tuli vielä vaan mieleen, että ehkä jos joku tyyppi näkee kummituksia keskellä päivääki, toinen muutaman kerran marraskuussa ja kolmas ei koskaan, kysymys ei olis siitä millon ne kummitukset on "aktivoitunu". kysymys olis siitä millon ihmiset ovat aktivoituneita näkemään kummituksia. marraskuussa pimeydessä meidän aivotoiminta on varmaan erilaista kuin kesällä, esim. meidän aivotoiminta olis hitaampaa jollon ME oltais alttiimpia näkemään kummituksia. tää perustuis myös siihen, et koska ei kylmyydessä, pimeydessä, kosteudessa objektiivisesti ajateltuna pitäs mtn negatiivista olla: jolleki eläimelle sellaset olosuhteet olis ihanteeliset.

      ja se on myös jännä, että miks ilma kylmenee kun kummitus tulee läheisyyteen. toi kylmeneminen tuntuu epämukavalta. mitä jos sitä olisiki jossain kuumalla saharalla? sillon jos kummitus pöllähtäis paikalle nii siitä olis varmaan vaa kiitollinen. vai toisko kummitus siinä tapauksessa kuumuutta? kyllähän jos tyyppi on saharalle kuollu niin haamuilla se kai pystyy sit vaan niissä kuumissa olosuhteissa...

      kerran yks kummitus pöllähti huoneeseen heti maanjäristyksen jälkeen (olin ulkomailla). muutama päivä sitten se kummitus vaelteli huoneessa kun ulkona oli kauheet myrskysäät (edelleen ulkomailla). vois siis päätellä, että kummituksetkin voivat jostain syystä aktivoitua mutta jostain luonnonvoimasta (myrsky, maanjäristys, täysikuu?) joka laittaa ne liikkeelle kuin marraskuun synkeydestä.

      • Hepulis

        Siirirotta,

        Kysymyksesi ovat erittäin mielenkiintoisia. Enpä ole tullut pohtineeksi kaikkia noita itsekään, vaikka ilmiöt ovat sinänsä tuttuja. Pitikin vähän kertailla asioita.

        Aloitettakoon tuosta kummituksen lämpötilasta. Kaikki kummitukset eivät nimittäin ole kylmiä, vaan on olemassa myös kuumia kummituksia. Lisäksi kylmän ja kuuman asteissa on eroa. Kylmät kummitukset ovat paljon tavallisempia kuin kuumat, mutta olen itsekin kohdannut kaksi kuumaa kummitusta, ja arvelisin heitä olevan muutaman prosentin verran. Kohtaamani kuumat kummitukset olivat vainajahenkiä - mies ja nainen. Kummituksille oli yhteistä se, että molemmat olivat kuolleet kymmeniä vuosia sitten ja he tuntuivat olevan vihaisia. Kävivät siis kirjaimellisesti "kuumana".:) Sekä kylmiä että kuumia kummituksia on joka puolella maailmaa, mutta tunnen hyvin erään viileän kummituksen, joka yleensä puuhastelee päivittäin, mutta katoaa aina kuumalla ilmalla. Tästäpä tuleekin mieleeni, että kylmiä kummituksia on varmasti paljon talvipakkasella, mutta me emme vaan huomaa heitä. Samoin kuumaa kummitusta voi olla vaikea havaita lämpimässä ilmastossa.

        Paitsi lämpötilalla ja kuun asennolla, myös sääilmiöillä on selvä yhteys kummitteluun. Kummittelu on yleensä pahinta, jos ilmassa on ukkosta. Kyse on siis ilmakehän sähkövarausten vaikutuksesta, joten ukkoset, myrskyt ja jopa vesisade aktivoivat kummittelua. Kaukoidässä vietetäänkin "kummituskuukautta" elokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin saakka, mikä on monin paikoin monsuuniaikaa. Kuten sanoit, märät olosuhteet ovat joillekin "eläimille" ihanteelliset. Maanjäristysten ja kummittelun yhteys on puolestaan aika epäselvä asia. Olen itsekin ollut paikassa, jossa maa tärisi usein, mutta ei siellä kummitellut. Maanjäristyksen jälkeen kummituksia voi toki esiintyä tavallista enemmän, mutta uskoisin sen johtuvan yleistyneestä pelon ilmapiiristä ja pelko antaa kummituksille voimaa. Tässä on kuitenkin yksi mielenkiintoinen artikkeli maanjäristyksen jälkeisestä kummittelusta:

        http://www.stuff.co.nz/oddstuff/4318133/More-ghosts-after-earthquake

        Kummitusten näkemisessä tai muunlaisessa aistimisessa on kyse paitsi kummituksen aktiivisuudesta, myös siitä kuinka herkästi ihmisen "kuudes aisti" juuri sillä hetkellä sattuu toimimaan. Ja on aivan totta, että monien ihmisten aivotoiminta on tavallista hitaampaa pimeään aikaan vuodesta, mikä lisää kummitushavaintojen määrää.


    • Hmm.. Mitä itse olen kokenut ja lukenut kummituksista niin ei tuo miltään paha tahtoselta hengeltä kuulosta. :) Itse ainakin yrittäisin saada tähän henkeen yhteyden ja sitä kautta selvittää kuka se on, mitä se haluaa jne..
      Kummituksen ja demonin välinen ero: kummitus on yleensä kuolleen ihmisen tai jopa eläimen sielu.
      Demonit on yleensä pahoja henkiä ja/tai riivaajia. Homeroksen mukaan demoni(t) oli ihmisen kaksoisolentoja tai suojelushenkiä mutta Platonin oppilas Ksenokrates määritteli demonit sitten viimein pahoiksi henkiolennoiksi.
      jonkinlainen teoria taitaa tälle kylmyydelle olla että se henki yrittää saada ympäriltään energiaa itselleen mutta miksi näin? Jos henki pystyy keräämään itselleen energiaa ympäriltään/ ympäristöstä niin sillonhan ne voisi käyttää noista ukkosista, virtaavasta vedestä jnejne tulevan energian?!

      • Hepulis

        Kummituksiin ei kannata ottaa yhteyttä, koska siinä tuhlaa vaan omaa energiaansa eikä se hyödytä mitään. Jos kummitus haluaa ottaa yhteyttä, se tekee sen itse.

        Demoni-sanan alkuperä on todellakin kreikkalaisessa mytologiassa ja se on tarkoittanut alunperin juuri suojelushenkeä.

        Kylmyyden tunne tulee kuulemani mukaan siitä, kun kummitus imee energiaa ihmisen aurasta. Kummitukset käyttävät etupäässä ilmassa olevaa energiaa (esim. ukkonen) ja sähköisten laitteiden energiaa. Sähkölaitteet reistailevat kummituspaikoissa lähes poikkeuksetta ja esim. kännykän akut tyhjenevät nopeasti.


    • efg aergq rg

      kelpaako raha?

      jos vastasit kyllä, otappas yhteyttä tänne

      http://www.skepsis.fi/Toiminta/Skepsiksenhaastejastipendi.aspx

      näytä paranormaalit ilmiöt ja olet rikas

      • Hepulis

        Joo, kyllä näitä skeptikkojen rahatarjouksia on siellä täällä. Helppohan se on tarjota, kun ei halua uskoa mihinkään yliluonnolliseen eikä ole rahaa millä maksaa.


      • voijee,
        Hepulis kirjoitti:

        Joo, kyllä näitä skeptikkojen rahatarjouksia on siellä täällä. Helppohan se on tarjota, kun ei halua uskoa mihinkään yliluonnolliseen eikä ole rahaa millä maksaa.

        Hei, mietihän hetki miksi ne rahat on vielä lunastamatta.
        Olisikohan syynä se että kukaan ei ole pystynyt esittämään minkäänlaisia todisteita esim. kumitusten olemassa olosta.


      • YAK-42
        voijee, kirjoitti:

        Hei, mietihän hetki miksi ne rahat on vielä lunastamatta.
        Olisikohan syynä se että kukaan ei ole pystynyt esittämään minkäänlaisia todisteita esim. kumitusten olemassa olosta.

        Luehan ko. sivu huollellisesti läpi, niin huomaat, mikä on homman nimi. Eihän nyt kukaan ole niin tollo, että lähtisi omalla kustannuksellaan todistelemaan mitään skeptikkojen värväämille (siis puolueellisille) "asiantuntijoille". Miten ihmeessä organisaatiolla, joka maksattaa lähes kaikki kulut osallistujilla, olisi varaa maksaa 10 000 €:n palkinto? Ja miksi ihmeessä amerikkalainen James Randi maksaisi kenellekään suuren rahapalkinnon ja luopuisi samalla maailman kuuluisimman skeptikon maineestaan? Sitä paitsi skeptikkojen tieteellinen maailmankuva on kuiva ja tylsä. Sen kun pyörivät omassa surkeudessaan! Kummitusjengillä on selvästi hauskempaa.


      • maruna
        YAK-42 kirjoitti:

        Luehan ko. sivu huollellisesti läpi, niin huomaat, mikä on homman nimi. Eihän nyt kukaan ole niin tollo, että lähtisi omalla kustannuksellaan todistelemaan mitään skeptikkojen värväämille (siis puolueellisille) "asiantuntijoille". Miten ihmeessä organisaatiolla, joka maksattaa lähes kaikki kulut osallistujilla, olisi varaa maksaa 10 000 €:n palkinto? Ja miksi ihmeessä amerikkalainen James Randi maksaisi kenellekään suuren rahapalkinnon ja luopuisi samalla maailman kuuluisimman skeptikon maineestaan? Sitä paitsi skeptikkojen tieteellinen maailmankuva on kuiva ja tylsä. Sen kun pyörivät omassa surkeudessaan! Kummitusjengillä on selvästi hauskempaa.

        Luin toiselta palstalta, että tuo James Randi tienaa skeptikon höpötyksillään rahana euroissa satoja tuhansia. Minäkään en usko, että hän olisi siis noin vain valmis luopumaan leipäpuustaan ja skeptikonviitastaan. Kusetusta koko rahan lupaamis juttu. :) Älkää menkö halpaan. Rikkautta se on uusi kokemuskin, eli hengen kohtaaminen.


      • J. Potkukelkka
        YAK-42 kirjoitti:

        Luehan ko. sivu huollellisesti läpi, niin huomaat, mikä on homman nimi. Eihän nyt kukaan ole niin tollo, että lähtisi omalla kustannuksellaan todistelemaan mitään skeptikkojen värväämille (siis puolueellisille) "asiantuntijoille". Miten ihmeessä organisaatiolla, joka maksattaa lähes kaikki kulut osallistujilla, olisi varaa maksaa 10 000 €:n palkinto? Ja miksi ihmeessä amerikkalainen James Randi maksaisi kenellekään suuren rahapalkinnon ja luopuisi samalla maailman kuuluisimman skeptikon maineestaan? Sitä paitsi skeptikkojen tieteellinen maailmankuva on kuiva ja tylsä. Sen kun pyörivät omassa surkeudessaan! Kummitusjengillä on selvästi hauskempaa.

        Miten kukaan edes pystyy todistamaan kenellekään, että kummituksia on olemassa?

        James Randi tietää, että kukaan ei kykene pätevästi todistamaan henkiolentojen olemassaoloa, siksi hänen ei tarvitse olla huolissaan skeptikon maineestaan.

        Mutta sekin on totta, että jotkut kummituksiin uskovat ihmiset ovat vähän liiankin innokkaita selittämään kaikki oudot tapahtumat henkimaailman ilmiöiksi.
        He leijuvat liikaa jossakin henkimaailman sfääreissä, ja todellisuudentaju häiriintyy.


    • Siirirotta

      Hmm, ehka siis syy vois ajatella loytyvan sille etta jouduin lataamaan eilisyona kannykkani akun jo 3-4 paivan jalkeen ku aina ennen se on kestany viikonki verran... :P

      "Sähkövaraus on joko positiivinen tai negatiivinen. Samanmerkkisen sähkövarauksen saaneet kappaleet hylkivät toisiaan ja erimerkkisen varauksen saaneet vetävät tosiaan puoleensa."
      Tamahan viittais siihen etta "negatiiviset" kummitukset etsivat kasiinsa "positiivisia" ihmisia. Jos vois olettaa, etta jotkut ihmiset ovat toisia positiivisempia, niin heidan ymparillaan on enemman kummituksia jotka ovat "syomassa ehka heidan energiakenttaaki". Toisin sanottuna, kovin "positiivinen" ihminen ei siis kannattais olla :P positiivisuus etsii negatiivisuutta, eli positiivinen ihminen saa takapakkeja ja kummituksia ja demoneja ja ja.

      Tai sitten toi patee vaan fysiikan lakeihin.


      No ma kuulin jonku TAAS kuorsaavan mun sohvalla, talla kertaa pienemmalla forssilla. Ja asun yksin, ja se tuli ihan selvasti mun huoneesta (joo, mulla on sohva makkarissa, kivaa). Talla kertaa kuitenkin paatin, etta "en anna negatiivista energiaa", oisin sanottuna en pelkaa enka vihaa, vaan taytin mieleni ihanilla ajatuksilla "loving thoughts", jopa niita aania kohtaan mita kuulin. Jostain syysta 5min jalkeen en tiennyt minkaan kummituksen olemassaolosta enaa mtn. Eli joko "aivotoimintani muuttui" etten enaa reagoinut siihen, se lahti pois tai se ei saanut negatiivista energiaa olemassaoloonsa. Uskoisin tohon ekaan ehtoon, mahollisesti myos viimeseen.
      Joka tapauksessa halutessaan kummitusten ainaki jonkunmoiseen kontrollointiin, jos sita haluaa, loytynee keino. Ma en usko etta kukaan kummitus tulis mua lyomaan mahaan, jos en sita lyontia pelkaa. Sen voimalle on pakko altistua ensin, etta se paasee lyomaan. Jos sille voimalle ei altistu, ei tartte pelata kenenkaan lyovankaan. Ehka nain?
      Toisaalta oon heranny jonku naputtelevan mun selkaan, ja myos tuntenu ennen yhta kummitustilannetta (siis sina yona ainakin jossain vaiheessa kummitus oli, oli tama mielikuvitusta tai ei) jonku koskettelevan mun paanahkaan ku makasin sangyssa, etta.... hmm.

      • Hepulis

        Kännykän akun tyhjeneminen on mitä tavallisin kummitteluun liittyvä ilmiö. Eräässä kummituspaikassa, jossa olen ollut, kännykkä piti ladata vähintään joka toinen päivä. Muutaman kerran akku tyhjeni kokonaan ja joskus meni rannekellon paristokin. Lisäksi sähköt sekä puhelin- ja Internet-yhteydet reistailivat jatkuvasti. Muista omituisuuksista puhumattakaan!

        Positiiviset ihmiset vetävät todellakin puoleensa negatiivisia ihmisiä, ja tämä asia on tärkeä tiedostaa. Itse ihmettelin nuorena aina sitä, miksi olen varsinainen paskiaismagneetti.:) Sittemmin olen ymmärtänyt asian ja oppinut suojautumaan paremmin toisten ihmisten energioilta. Ns. maadoittuminen on tärkeää, jos aistii herkästi energioita, eikä negatiivisten ihmisten karttamisestakaan haittaa ole.

        Nimenomaan tuo taktiikka, jotta et anna kummitukselle negatiivista energiaa, pitää sen kurissa. Minulle tapahtui tässä taannoin vähän samanlainen tapaus. Heräsin keskellä yötä tunteeseen, että huoneessa oli joku. Päivällä en ollut havainnut paikassa kummittelevan, mutta yöllä huoneessani tuntui kylmä ilmavirtaus ja selvä läsnäolon tunne. Olin hyvin väsynyt, joten ajattelin vain mielessäni, että Jumala suojelee minua eikä minulla ole mitään pelättävää. Nukahdin pian uudelleen ja aamulla kaikki vaikutti taas ihan normaalilta.

        Mainitsemasi selän naputtelu ja päänahan koskettelu eivät todellakaan ole mielikuvitusta. Minulle tuollaista ei ole tapahtunut, mutta sinun kannattaa lukea nämä artikkelit selvännäkijä Anna Conlanin sivustolta:

        http://www.psychicbutsane.com/developing-psychic-abilities-spirit-world/encounters-with-ghosts
        http://www.psychicbutsane.com/developing-psychic-abilities-spirit-world/astral-entities-spirits-can-they-make-you-go-insane-or-do-crazy-things

        Samalta sivustolta löytyy myös mm. hyvä artikkeli siitä, miksi kummituksiin ei kannata ottaa yhteyttä:
        http://www.psychicbutsane.com/questions-sent-in-by-readers/how-do-i-channel-the-spirit-in-my-apartment


    • siirirotta

      Juttu alkaa käydä vaan mielenkiintosemmaks! Eli kummitukset eivät nyt oiskaan se HOT juttu, vaan jotain mistä ei kannata välittää, vaan suuntautua niihin positiivisempiin energioihin... Kunhan tästä joudan kohta elämässäni, joudun tutustumaan aiheeseen hiukan paremmin!

      Onhan sitä kai monessa, sitä että negatiivisuus ja positiivisuus vetävät toisiaan, siis pattereissa mutta myös kiinalaisessa ying ja yang -periaatteessa, ja kaveri kertoili jostain kabbalaisesta pyhimyksestä jonka mielestä hyvä tuo mukanaan pahaa ja toisinpäin...

      Objektiivisesti näkisin että positiivisuus olis "kukoistamista ja muiden antamista kukoistaa", negatiivisuus "muiden kukoistamisen syömistä". Energian antamista tai energian syömistä. Ehkä tältä kantilta sit energian syöjät marssivat energian antajan luokse, koska tältä saavat helpoiten tuota energiaa syötyä. No, nyt menee jo filosofiseks. Mutta että liian hyvä ihminen ei kannattaisi olla tai vähintään yrittää maadoittautua kuten sanoit.

      En kuitenkaan usko suurempaan tai uskonnollisempaan hyvyys -pahuus -vetävät toisiaan periaatteeseen, ehkä koska en oikein usko pahuuteen.

      • Hepulis

        Määritälmäsi positiivisuudesta ja negatiivisuudesta on aivan erinmainen. Positivisuudessa on kysymys on todellakin vain siitä, että "kukoistaa ja antaa muidenkin kukoistaa", jolloin kaikki kukoistavat. Ja negatiivisuus on puolestaan sitä, että ei itse kukoista eikä halua muidenkaan kukoistavan, joten loppujen lopuksi ehkä kukaan ei enää kukoista. Jokainen meistä on nähnyt tämän kaavan toteutuvan perheissä, kouluissa, työpaikoilla, nettipalstoilla jne.

        Esimerkiksi jo herjaavan kommentin kirjoittaminen nettipalstallekin on selvä osoitus siitä, että kirjoittajalla on paha olla, eikä hän haluaisi muidenkaan iloitsevan. Tarttuipa joku toinen herjaan tai ei, seurauksena on joka tapauksessa se, että olo tuntuu vieläkin pahemmalta. Lisäksi herjaava kommentti latistaa muidenkin mielialaa, jos he eivät tiedosta asiaa. Seurauksena on esim. uusien herjaavien kommenttien kirjoittaminen. Negatiivinen kierre pahenee ja pahenee, ellei ihminen onnistuu pääsemään jollain keinolla positiiviseen kierteeseen, joka ruokkii itse itseään ihan samalla tavalla. Periaatteessa kaikissa suurissa maailmanuskonnoissa on kysymys positiivisen voiman ja positiivisen kierteen vahvistamisesta. Jumalanpalvelukset ym. hengelliset kokoontumiset on alun alkaen tarkoitettu "hengennostatukseksi", jotka kannustaisivat ihmisiä pysymään positiivisina ja auttaisivat jaksamaan kaiken negatiivisuudenkin keskellä. Positiivisuus on siis aina vahvuutta ja negatiivisuus heikkoutta.

        Mitä taas tulee hyvyyteen tai pahuuteen, niin hyvät ajatukset ja teot ovat seurausta positiivisista tunteista, kun taas pahat ajatukset ja teot ovat seurausta negatiivisista tunteista. Tunteiden, ajatusten ja tekojen välissä on kuitenkin JÄRKI, joten hyvät tai pahat ajatukset ja teot ovat oma valinta. Pahuutta on mielestäni se, että ihminen tekee tiedostaen sen valinnan, että tekee pahaa. Ja periaatteessa näin raja vedetään lainsäädännönkin mukaan. Jos joku on niin sairas, ettei JÄRKI toimi, häntä pidetään syyntakeettomana. Ihminen ei kuitenkaan sinänsä ole hyvä tai paha - kyse on vain hänen teoistaan. Negatiivisista tunteista, jotka voivat johtaa pahoihin tekoihin, voi päästä eroon vain anteeksi antamalla.

        Ja kun sanoit, että "energian syöjät marssivat energian antajan luokse", niin näinhän se aina menee, koska tyhjästä on paha nyhjäistä. Energian syöjien kanssa (olivatpa he sitten eläviä tai kuolleita), kyse on aina pelistä, jossa on ottaja ja antaja. Tai kärjistäen jopa saalistaja ja saalistettava - peto ja uhri. Kummitukset kuitenkin imevät ihmisten elämänenergiaa ihan tahtomattaankin ollessaan ihmisten lähellä. Ne, jotka tuntevat Twilight-saagan, muistavat varmaankin, kuinka vaikeaa Edwardin oli pidättäytyä Bellan veren juomisesta.:) Kaikki kummitukset ovat siis tavallaan vampyyreja.

        Aivan kuten sanoit, kummitukset eivät nyt ole "se HOT juttu", vaan tärkeintä on suuntautuminen oman positiivisen elämänenergian ylläpitämiseen. Kaukoidässä sitä pidetään elämän tärkeimpänä asiana, mutta länsimaissa asiaa harvoin edes tiedostetaan. Jos Suomessakin jokainen keskittyisi vain oman elämänenergiansa kasvattamiseen, niin koko yhteiskuntamme olisi vahvempi. Länsimaat ovat kuitenkin siinä kierteessä, että on niitä, jotka ahneudessaan ottavat muilta ja polkevat toisia jalkoihinsa, ja sitten on niitä, jotka antavat aivan liikaa. Siis pahutta ja hyvyyttä. Jos haluaa irti oravanpyörästä, niin omasta elämänenergiasta on pidettävä parempaa huolta. Niin energiarosvot kuin omat energialähteetkin on tunnistettava eikä itsestä kannata antaa liikaa. Käytännössä maadoittumiseenkin riittää siis pelkkä JÄRKI.


    • -.-.-.-.-.

      Miksi kirjoitat talla tavalla,eikö näppäimistössäsi ole ä:tä ja ö:tä -.-

      • jularokki

        Se ovien aukeminen on ihan normaalii tuuli ja ilmavirta ko avaa ovii mul on kayny iha samallai ihan normii


    • takuma

      Moi!
      Jos epäilet, että jokin ylimääräinen talossa. Tee näin. Sanot ääneen, että. Menkää valoon. Teitä ei enää täällä tarvita. Hankkikaa uusi elämä. Jos ei tehoa niin tehkää tämä monta kertaa ja antamuksella. Voi `ehkä` ulko-ovet aueta itsekseen, muttei huolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe