Alaska

Luontoa rakastava

Olin kesällä 3 viikkoa Alaskassa. Menkää sinne. Siellä näkee oikeasti
merilintuja ja -eläimiä, karhuja, tosi isoja hirvejä etc. Voi nähdä kun talon kokoiset jäälohkareet sulavat ja tippuvat mereen. Kesällä on siis tosi kuumakin siellä. Monella on oma pieni lentokone. Ei paljoa turisteja. Asuntoautolla hyvä liikkua.
Yksi hyvä päätie, jota pitkin pääsee etelästä pohjoiseen. Alkoholi ja viinit tosi kalliita ja vähän vaikea ostaakin niitä. Visa käy sielläkin.
Siellä kuuluma ammuskellaankin aika paljon , mutta en kuullut enkä nähnyt yhtään mitään ikävää.
Kyllä tämä Aasian maiden hälinän voittaa ja vähän Euroopankin.

6

2101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiinnostunut

      Voitko kertoa enemmän reissusta?

      Olen miettinyt lähteväni jossain vaiheessa alaskaan 2-3 viikon lomalle. Olen jo aloittanut säästämisen sitä varten, koska tiedän että on kalliimpi maa.

    • Siberian Husky

      Alaska kuuluu ehdottomasti tulevaisuuden matkakohteisiin meilläkin. Juneau, Glacier Bay jne. on kyllä käytävä kokemassa. Ja miksei tietysti pohjoisemmaksikin.

      • Luontoa rakastava

        Kiinnostuneelle: Ensin lensin Helsingistä Seattleen ja siellä pari päivää lomailla ja aikaan tottumista. Sitten lento Juneaun kautta Anchorageen. Sieltä vuokrattiin asuntoauto ja sillä ajettiin Denali Parkkiin. Leirintäpaikka pitää varata etukäteen turistitoimistosta. Tuo Denali parkki on ihan luonno puistoa, jossa todellakin on karhuja ja susia. Mitään ruokaa ei saa jättää minnekään. Kun söimme ulkona asuntoauton edessä, piti toisen istua ulkopöydässä valmiina ja toinen kantoi ruuat pöytään. Maaoravat meinasivat varastaa kaiken mahdollisen. Edes tiskivesiä ei saa heittää maahan vaan ne pitää viedä säiliöihin. Vessat ovat kemiallisia, suihkuja ei ole. 3 pv oltiin siellä. Bussilla pääsee alueella helposti liikkumaan esim Wonder laelle, mikä suomalaisen silmin on tavallinen pikkujärvi. Iltaisin metsänvartijat pitää koulutusta leirintäalueella, miten pitää toimia, jos karhu, susi tai hirvi tulee vastaan.
        Fairbanksiin asti on hyvä tie ajaa.
        Etelässä Sewardista kannattaa ottaa laivareissu ja käydä katsomassa valaita ja miten talon kokoisia jäälohkareita tippuu ja sulaa veteen.
        Pikkulentokoneita lentää paljon ja niillä pääsee hyvin näkemään kans.

        Kuningaskatkarapuja kannattaa maistaa, halvemmaksi tulee ostaa ja keittää itse.
        Viinit ovat kalliita, normaali huoltoasema ruoka samanhintaista kuin meillä.
        Kysy lisää, mikä kiinnostaisi niin yritän vastata.


    • kiinnostunut

      Kaverin kanssa on tarkoitus lähteä sinne koulun jälkeen kunhan kumpikin valmistuu, minä lähihoitajaksi ja kaverini kokiksi.

      Tarkoitus ois mennä Anchorageen, ehkä myös käydä muuallakin. Vaellus ja kalastus kiinnostaa molempia meitä. Tiedätkö onko Anchoragen lähellä paikkoja jossa voi vaeltaa ja patikoida yms?

      • Luontoa rakastava

        En patikoinut Anchoragen lähellä, joten en osaa tuohon vastata.
        Sewardista pääsee kalastusretkille helposti mukaan ja siellä on isot altaat joissa voi itse putsata kalansa.

        Kannattais varmaan tilata pari kirjaa just ennen Alaskan matkaa. Ne ovat sellaisia Coupon books, joista siis leikataan alennuskuponkeja mm ravintoloihin, nähtävyyksiin ja retkille. Niillä saa tuntuvia alennuksia eli ne todella maksaa itsensä takasin. Toinen on nimeltän Tour saver ja toinen Northern Lights Coupon Book. Ainakin toisen sai niistä tilattua netistä etukäteen. Ne ovat voimassa muistakseni aina kalenterivuoden. Kannattaa tsekata tämä. Kirjoista näkee hyvin patikka- ja kalareissuista.

        Yksi varoituksen sana. Kun olin palannut Alaskasta luin Hesarista artikkelin, jossa kerrottiin, että USAssa on kaikista eniten liikennemerkeissä ammusten reikiä just Alaskassa. Alaskassa asuu paljon sellaisia ihmisiä, joilla on rikollistaustaa takana, mutta he voivat asua siellä anonyymisti. Poliisit niitä joskus yrittää jäljittää, mutta karkuunhan siellä pääsee hyvin. Esim siellä oli hylättyjä autoja tienvarsilla, koska mistään moottorinnumeroista siellä ei omistajaa voida jäljittää. Emme kuitenkaan kokeneet mitään pelottavaa - normaali varovaisuutta noudatimme tietysti.
        Siksi parhaimmat patikointialueet ovat esim Denali Parkin tyyppiset alueet, jotka ovat todella suuria ja aidattuja. Niihin pääsee vain ilmottautumalla ja maksamalla leiriytymismaksut ja portin kautta ajetaan alueelle. Portista on noin 30 kilometria itse leirintäalueelle ja sieltä voi sitten lähteä "turvallisesti " patikoimaan minne vaan - karhut ym muut eläimet asuvat kyllä alueella myös vapaasti. McKinleykin näkyy sieltä upeesti.

        Kesä/heinäkuu on Alaskassa lämmin ja lämpö voi nousta 30 asteeseen. Tulipalot leviää helposti ja savu stoppaa liikenteen. Mekin jouduimme ajamaan yhtenä päivänä 200 km vaan sen takia että kerkesimme savua pakoon. Siellä on kesällä tosi kuivaa ja palo leviää nopeasti kuivissa pikkupuissa ja puskissa.
        Teillä on kyllä hyvin palomiespukuisia opastajia, jotka kertoo minne kannattaa ajaa ja suunnata matka. Olivat avuliaita ja huolehtivat meistä turisteista hyvin.


        Elämä on seikkailu ja Alaska antoi kyllä siihen oman mausteensa.


    • kiinnostunut

      Ok ;D Voisin katsastaa noi kirjat. Tarkoitus on lähteä vähän syksymällä, joskus elo-syyskuulla kaverin kanssa, joten sekin tuo hieman turvallisuutta.

      Me kaverin kanssa ollaan sen verran tarkkoja ja ylisuojelevaisia kaverista, mutta toisaalta ollaan sen verran huimapäitä ja yllytyshulluja ja yksi meidän yhteisistä tutuista on sanonut että me ollaan "itsemurhakanditaatteja" kun on testattu vähän arvelluttavia juttuja XD Tärkein kuitenkin on että päästään ehjänä takaisin.

      Eiköhän Alaskassa löydy paikallinen kalastaja ja vaeltaja joka osaa neuvoa. Pitääpä alkaa katella kirjoja jossa kerrotaan alaskasta ja jos hyvä tuuri käy niin löytyis kartta myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe