4kk ei käänny

Fysioterapiaan?

Tänään siis oli neuvolalääkäri joka sanoi että jos vielä seuraavassa, eli 5kk neuvolassa, ei ole kääntynyt vatsalleen pitää alkaa miettiä fysioterapiaa, siis MITÄ? Netistä luin että joillakin vielä 6kk ei ole kääntynyt ja neuvolassa ei ole oltu huolissaan, kaikki ajallaan, jotkut hitaammin. Yhtään sellaista en löytänyt että 5kk olisi lähetetty fysioterapiaan, onkohan tää nyt taas joku yli-innokas lääkäri, jotenki vähän tuntuu liioitellulta. Vai mitä mieltä olette??

12

1557

Vastaukset

 • Itsellä myös huoli kun tyttö on kohta 4 kk eikä osoita oikeen mitään aikeita että kohta kääntyisi mahalleen. Sitten kyllä kääntyy kun ottaa nilkasta kiinni ja kallistan tyttöä. Loppumatkan ponnistaa kyllä sitten mahalleen. Mutta kun leikkii leikkimatolla niin köllöttelee vain tyytyväisenä selällään. Tykkää kyllä olla hetkiä mahallaan, mutta kun kyllästyy niin ei osaa myöskään kääntyä siitä selälleen. Olen nyt ottanut leikkikaaren pois ja laittanut leluje pään "taakse" jotta joutuu vähän liikkumaan nähdäkseen lelut. Tyttö ei myöskään vielä ota päätä mukaan kun vetää käsistä ylöspäin. En tiedä pitäisikö olla huolissaan, mutta 4 kk lääkäri meillä on parin viikon päästä.

 • Meillä sama, lattialla viihtyy lelukaaren alla ja ilman, masullaan alkanut viihtyä paremmin ja jaksaa kannatella päätään jo jonkun aikaan mahallaan ollessaan.. Ja ponnistaa itse loppumatkan mahalleen kun alkuun avustaa. Sylissä kun on niin kovasti pönkää istumaan.. Itse olen ollut hieman huolissani, mutta kuin luin netistä nuita muiden kirjoituksia niin se vähäinen huolikin kyllä haihtui.. Kyllä meidän lapsi on ihan normaali!

 • Öhh kyllä meillä oli tyttö lähemmäs 6kk ennenkuin oppi kääntymään, eikä todellakaan oltu neuvolassa huolissaan! Eikös siinä neuvolakortissakin takana mihin merkataan rasteilla että missä iässä esim "eka hammas", niin on se vahvistettu "kehikko rajaus" mikä on vähä niinku keskiarvo, missä vaiheessa vauvat oppii yleensä nämä taidot. ja kääntymisessä oli muistaakseni 4-7kk jos oikein muistan.. Että kyllä nyt on höpisty sinulle siellä neuvolassa!

 • No niinpä onkin, 4-6kk. Mikälie valelääkäri. :D Venäläinen ainankin.. Näinköhän jos se laittaan sen lähetteen sitten tosissaan sinne fysioterapiaan niin voikohan siitä kieltäytyä..? Enemmän tulee stressiä tästä yli-innokkaasta lääkäristä kuin tytön "hitaasta kehityksestä".. :D

 • Meilläkin esikoinen kääntyi vasta 6kk ikäisenä ja neuvolassa sanottiin, että ihan normaalia. Kun käsistä vedettiin ylöspäin, otti pään mukaan vasta 4kk neuvolassa lääkärin avustuksella. Lapset kehittyy hyvin eri tahtiin, huoli pois. Mielestäni voit hyvin kieltäytyä lähetteestä, vetoat vaikka siihen neuvolakortin ruksitaulukkoon.

 • Istuta vähemmän telkkarin edessä ja laita lattialle!!

  No ei kai. Nyt sanot vaan höpöhöpö sille lääkärille/n-tädille!! Jokainen vauva kehittyy omaan tahtiinsa.
  Neuvolalääkäri sanoi meidän 4kk neuvolassa näin:
  "Tuossa juuri se keskosuus tulee esille, kun ei tartu vielä esineisiin, on hieman alikehittynyt."
  Olis tehnyt mieli nauraa päin naamaa, koska kyllähän meidän vauva tarttuu, kun huvittaa tarttua :') Jos lääkärin naama on mielenkiintosempi kuin hänen esittämänsä lelu, niin mitenköhän sitä silloin kiinnostaa siihen leluun tarttua? Olis tehnyt mieli sanoa, että tuoppa se naamas lähemmäs niin varmana tarttuu sun nenään. Eihän se nyt alikehittyneisyyttä ole, vaan vauva jota kiinnosti sillä hetkellä enemmän jokin muu kuin lelu!

  Kaikkea ei siis kannata uskoa, mitä ne yrittää puputtaa. Toisesta korvasta ulos ja toisesta sisään.
  Meidän vauva otti pään mukaan käsistä nostettaessa 3,5kk iässä ja nosti itse itseään ylös. Mutta vasta nyt 4,5kk iässä on alkanut pikkuhiljaa kääntyminen onnistumaan. Ei vielä 4kk neuvolassa edes yrittänyt kääntyä, mutta ei se lääkäri siitä mitään sanonut!
  Sanot vaan, että teitin vauva on AIVAN normaali, joten ei sitä mihinkään fysioterapialle laiteta ja piste! Varmaan se fyssarikin naurais teidät pihalle sieltä ja pitäis ihan turhana hommana.

  • ps: ei kukaan 18-vuotias ole lattialle makaamaan jäänyt :)


  • tuutis kirjoitti:

   ps: ei kukaan 18-vuotias ole lattialle makaamaan jäänyt :)

   meillä oli kans sama,tyttö ei kääntyny 4 kk ja fysioterapeutille saatiin lähete. Fysioterapeuttu naureskeli,et ok,taas yks tämmönen turha käynti! Ja eipä menny kun pari päivää ja tyttö pyörähti hienosti! Ja hyvin on 4 vuotta osannu kylkeään kääntää :) joten älkää äidit huolestuko,neuvolassa höyryävät ihan liikaa!!


  • äiti minäkin kirjoitti:

   meillä oli kans sama,tyttö ei kääntyny 4 kk ja fysioterapeutille saatiin lähete. Fysioterapeuttu naureskeli,et ok,taas yks tämmönen turha käynti! Ja eipä menny kun pari päivää ja tyttö pyörähti hienosti! Ja hyvin on 4 vuotta osannu kylkeään kääntää :) joten älkää äidit huolestuko,neuvolassa höyryävät ihan liikaa!!

   siis 5 kk ja ei ollu kääntyny!!


 • tuskinpa siitä fysioterapiasta mitään haittaakaan olisi

 • Heippa, leikkiä lapsen kanssa lattialla, jos kaikki muuten ok, niin lattialla leikkiminen kehittää jos mikä. Mutsikin sinne lattianraaan vaan =)

 • Meillä tyttö käänty 2,5 kk iässä selältä vatsalleen, 4 kk iässä käänty jo salamana aina kun laskin tytön selälteen. Mutta meillä muutenkin kova vauhti liikkua, 4kk iässä pysty jo myös “ryömimään” oudolla tyylillä pienen matkan. Vauvat kuitenkin erilaisia, joillain selvästi kauhee hinku liikkua ja toiset rauhallisempia.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.