Aloittelijan kiväärilaji?

Tarkkuusharjoite

Pienoiskiväärillä ammutaan kisoja joissa käytetään makuu-, polvi- sekä pystyasentoa. Tuollainen laji kiinnosti siihen asti kunnes tajusin, että pärjätäkseen yhtään mitenkään, pitäisi olla tiukat nahkarelet yllä.

Onko samaa ammuntaa olemassa missään harrastuslajina jota ammuttaisiin ilman mitään tukea antavia varusteita? Pienoiskivääreitä on Suomessa niin paljon että luulisi tuollaiselle lajille olevan ainakin kysyntää kun mitään kalliita erikoisvaatteita ei tarvittaisi.

4

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsästysampuja

      Metsästäjäliiton kisoista voisi löytyä enemmän "jokamies-tyylisiä" lajeja. Jossain määrin jopa kiellettyjä liian tukevat asut.

    • Tarkkuusharjoite

      Kas olikin ihan uutta nuo metsästäjäliiton lajit. Hirvijuoksu ja hirvenhiihto on pakko käydä kyllä kokeilemassa, vaikuttivat mielenkiintoisilta "reality based" -lajeilta :-)

      Mutta eipä sieltäkään löytynyt tuollaista kolmen asennon piekkaria ilman tukia ja kepulikonsteja. Voisi olla kyllä hauska laji. Vaikkapa 20 20-20 laukausta pysty polvi makuu 50m piekkaritauluun, ase ja tähtäimet vapaat mutta ei tukia aseeseen tai ukkoon. Kukas pistäisi kisat pystyyn? Itse tulisin ainakin mukaan.

      • :|:

        kyylähän ne jo on suunnitelleet sääntömuutoksia. Ainakin naisten sarjoihin on mietitty, että ne vois ampuu ilman housuja. Ainakin makuuammuntaan riittäs sitten varmaan katsojiakin.


    • siluetti

      Moro!
      Etsippä tietoa siluettiammunnasta. Siinä perusajatuksena on juuri tuo mitä kirjoitit . Siluetti ammunnassa löytyy jokaiselle ampujalle varmasti laji. Lajit suomeksi: pieni kivääri, jossa sarjat vakioase( itsellä normi sako leopoldin kiikarilla) sekä vapaa johon kelpaa ratapiesku. Sitten on isokivääri, jossa samat lajit. Pistooli lajeja on valtavasti. Sarjat ammutaan metallisiin kaatuviin eläinkuviotauluihin neljälle eri matkalle seisten asennosta. Ei ole kuitenkaan mikään peräkylien metsästysammunta kisa, mikä selviää kyllä perehtymällä lajiin. Siluettiammuntaa voi harrastaa kuitenkin, vaikka verkkareissa, aseena toz tascon kiikarilla. Taulu ammuntaan verrattuna laji on mielenkiintoisempaa ja vaativampaa monessa suhteessa, joten siihen ei helposti kyllästy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe