Miljoonissa puhelimissa on vakoiluohjelma!

nimimerkitön poika

Miljooniin puhelimiin on asennettu valmiiksi vakoiluohjelma, joka tallentaa käyttäjän näppäilyt, sijaintitiedot ja muun toiminnan reaaliaikaisesti. Sovellus lukee tekstiviestit jopa ennen puhelimen käyttäjää. Miljooniin puhelimiin on valmiiksi esiasennettu vakoiluohjelma, josta ei kerrota puhelimien ostajille, eikä sitä voi sulkea.

http://www.iltasanomat.fi/digi/tutkija-miljoonissa-android--ja-nokia-puhelimissa-on-vakoiluohjelma/art-1288431958924.html

Onko tämä myös Applessa? Vai pelkästään HTC:ssä ja Nokiassa?

34

2194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Amerikassa..

      vakoillaan kaikkia ja kaikkialla, uusi neuvostoliitto.

      • ......

        USSA, Eurostoliitto, Neukkula, Puna-Kiina, DDR, Syyrai, ...


    • meitä vakoillaan

      Echelon-järjestelmän takaa löytyvä "Kansallinen turvallisuusvirasto" on keksinyt että ihmisten viestimistä saa paremmin selville uhkan jenkkien taloudelle, tieteelle, turvallisuudelle, ideologialle ja elämänkatsomukselle, kuin vain urkkimalla lähetettävää dataa. Voihan olla ettei niitä näppäimenpainalluksia kuitenkaan lähetettäisi, tai ne salattaisiin liian hyvin(lieneekö edes mahdollista?).

      Tunnettuahan on se että esim. puhelinvalmistajat mm, Samsung jättävät kokouksissaan puhelimet ym. viestimet toiseen huoneeseen ja ottavat niistä jopa akut pois, ettei kokouksia voi kaukokuunnella.

      Lasertulostimista ja kopiokoneista taas ollaan löydetty tulosteeseen tulostettavat salakoodit, jotka palajastavat tulostimen sarjanumeron, kellonajan ym. tietoa. Näitä on löytynyt mm. Xeroxin, Canonin, HP:n tulostimista ja kopiokoneista.

      Kaikkiin nettisivuihin tarjotaan statistiikkapalveluja, joihin otetaan yhteyttä samalla kun menet jollekin nettisivulle, kirjoitat viestin ym. Aikakoodi kertoo tarkkaan mitä teet sivustolla, koska, mistä IP:stä, millä selaimella lisäosilla, mikä käyttöjärjestelmä, näytön tarkkuus ym. yksilöintitiedot. Kenen hallussa luulet olevan näiden kansainvälisten statistiikkapalveluiden, jotka vakoilevat koko ajan netinkäyttöäsi? Ja sivustot vielä maksavat näille firmoille, koska saavat itse netinkävijöiden statistiikkaa.

    • Höpö I Höpö

      Ihan kaikkea ei pidä uskoa mitä joku suoltaa ulos suustaan.
      Missähän on se leegio jotain (koneita tai ihmisiä) joka selvittelee kaikista 7Mrd ihmisestä kaikki ne asiat jotka nimimerkki "meitä vakoillaan" luettelee?
      No tietysti # Tuolla jossakin #.

      • Vanha.aika

        Heitin Nokia kännykkäni järveen. Minua ei vakoilla. Suljen pian internetin. Ei enen vanhaankaan mitään kännyköitä ollut, ja jos oli, ei niitä tavalliset ihmiset saanut irti.. Olis muutenkin taas mukava palata normaaliin kirjeenvaihtoon. Vielä ihmettelette kaikkia päästöjä ja luonnon katastrofia, ihminen siihen syyllinen on.Internetin välityksellä on mailmasta tullut pahempi kuin koskaan. Ihmiset ovat paljon väkivaltaisempia, kuin koskaan ennen.Usein syytetään sitten nuorisoa liiasta väkivallasta, mutta tämä helvetti on median kautta päässyt vaan läpi, ja lapset ihannoi, ja tietty mullakin pitää olla, kun on muillakin. Takaisin vanha aika, lapsetkin oppii jo pienenä tekemään kotitöitä, ja kunnioittamaan vanhempiaan.


      • NWOman

        Ei tarvitse vakoilla kaikkien viestien, riittää että vakoillaan niitä harvoja, joita pidetään uhkana poliittisten, taloudellisten, tieteellisten, sotilaallisten syiden takia. Siksi kaikissa kännyköissä, padeissa, tietokoneissa ym. viestintälaitteissa pitää olla jo valmiina vakoilusoftat että tarvittaessa voidaan seuloa epäilyksenalaisten tiedot läpi, ja voihan sieltä hakusanojen avulla löytyä joku ihan randominakin. Tämä kaikki kansallisen turvallisuuden sekä poliittisen, taloudellisen, tieteellisen, teknologisen, sotilaallisen ja uskonnollisen etuaseman säilyttämiseksi.


    • Se on tiettekö loppujen lopuks aivan paskan hailee, jos teitä seurataan. Toki jos olette rikollisia, niin voi kuumottaa, mutta mulle ainakin on ihan sama jos joku mun tylsää elämää seuraa. Töissä 10-12 tuntia, muutama olut sen jälkeen ja sitte nukkumaan ja sitä samaa.

      Ja toisekseen en jaksa uskoa tähän seuraamisjuttuun nyt ihan täysin siltikään. Uskotte kai myös siihen, että raejuusto ja mozzarella on tehty muumeista? :D

      • Massat ja

        Lampaat. Voi olla, että sinulla tai minulle ei ole mitään salattavaa. Siltikään se ei oikeuta urkintaan. Yhtälailla valtio vois asentaa kamerat kaikkiin koteihin valvoakseen, ettei rikoksia tapahdu. Antaa tulla vaan, mulla ei oo salattavaa ja tylsä elämä muutenkin. Nähkööt mut munasillani, ei haittaa. Pieni ja kurttuinen muutenki. Ei mulla ole salattavaa..


    • KGB 007

      Tietty aktiivisuus pitää ylittää ennenkuin alkaa tapahtumaan ?

    • Pete Piuhaperä

      Hyvä, kun tuli julki...sammutin heti kännykkäni ja tilasin lankapuhelimen.
      Minua eivät vakoile!
      Mutta voivatko jäljittää minut puhelinlinjojen ja -johtojen perusteella?
      Auttaako esim. kupari maadoitus tai folio?.
      Kertokaa mielipiteenne.

      • EL.a . K:IM

        Pete Piuhaperä

        :)

        Etkö sä katsonut JIMI:ltä sitä dokkaria, missä USA:n armeija duunaili sitä teknologiaa.

        Missä ne ampuu tiettyä signaalia ilmakehään, jonka vastaanottaja `kuulee`.

        Juu. :)

        Alumiinifolio päähän.

        Ihan sama. Ajattele mussukka omilla aivoillasi.


    • EL.a . K:IM

      nimimerkitön poika3

      On se kaikissa puhelimissa, missä voi halutessaan kytkeä ne toiminnot päälle. Esim GPS paikannin tms..

      Se kolmiopaikannus toimii myös vanhemmissa luureissa, mutta ei ole reaaliaikainen.

      Siinä paikannus mitataan lähimmistä signaaleista lähimpiin mastoihin.

      Uusimmissa puhelimimissa se toimii vaikka ei ole virtaa kännykässä. Niissä on herätevirta.

      Jos et hoksaa, niin mieti miten voi luurilla soittaa vaikka hätänumeroon, ilman sim korttia...

    • ffffffffffffffffffff

      Nokialaiset aidot KÄNNYKÄT,niissä ei ole tollasta ongelmaa.
      Näissä pinpangpong,sumsumdong,äpplen mätä omena ja sonni eerksonni halpapaskoissa NOKIAN kopioissa, on ne ominaisuudet.Joku WTF luuri vai mikä se nyt oli,on mukana tyhmien kusetuksessa.Hommatkaa se NOKIA,kännyköiden kunkku!

      • Pinpongpan

        Yhtään tuon merkkistä puhelinvalmistajaa ei ole olemassakaan, otetaampas uusiksi.


    • ffffffffffffffffffff

      Ootkin yksinkertainen idiootti,jolla ei ole mitään aivojen hahmotustajua.
      PINGGG!!!!Aika loppui

      • Pinpongpan

        Kelle vastasit, HAHHAH!


        Annetaan itselle plussaa, hoh...


      • ffffffffffffffffffff
        Pinpongpan kirjoitti:

        Kelle vastasit, HAHHAH!


        Annetaan itselle plussaa, hoh...

        Tunge ne pingpongsumsumluurit perseesees,älä kuitenkaan NOKIAA!
        HÄHÄ
        Nokialainen toimii aina!!!!!!!!!!!SuomiFinlandPerkele


      • Pinpongpan
        ffffffffffffffffffff kirjoitti:

        Tunge ne pingpongsumsumluurit perseesees,älä kuitenkaan NOKIAA!
        HÄHÄ
        Nokialainen toimii aina!!!!!!!!!!!SuomiFinlandPerkele

        Mulla ei ole muita koskaan ollutkaan kuin Nokioita.

        Missä muuten menee raja kuinka paljon toisia saa haukkua keskustelupalstoilla, erikoisen paljon nykyään näkee idiooteiksi haukkumisia ym. törkeyksiä.


      • Pökiö2011
        ffffffffffffffffffff kirjoitti:

        Tunge ne pingpongsumsumluurit perseesees,älä kuitenkaan NOKIAA!
        HÄHÄ
        Nokialainen toimii aina!!!!!!!!!!!SuomiFinlandPerkele

        Jos et huomannut kehitystä niin... Suomessa potkitaan Nokialta pellolle, se on globaali firma jolla on suomalainen juuri ja nimi. Intiassa ja Afrikassa kehitetty Noksu, valmistettu Kiinassa ja Thaikuissa. Suuri Johtaja Eflop suomalainen. Microsoftin Intiassa kehittämä softa... tosi Suomi Finland.


    • dddr cccp

      Verotoimistoissakin on vakoiluohjelma, ne tietää tulosi!!! Eikö olekkin kamalaa??

    • njheew

      Ainoa tapa vakoilla minua on mitata aivoistani tuleva informaatio , johon tarvitaan 100 maailman tehokkainta tietokonetta yhteiskäytössä ,jotka kuitenkin tilttaavat liiasta informaatiosta mitä' yksinkertaista aivoistani lähtee.

    • Ainoa Apple. iPod

      Tälläinen ohjelma on erityisesti Applessa. Jokaisessa Applen päivityksen yhteydessä lukee käyttöehtosopimuksessa että Apple tallentaa tietoja itselleen kaikista liikkeistäsi ja sijainneistasi. Nuohin tekstiviesti juttuhin en usko mutta Applella tosiaan lukee jo käyttöehtosopimuksessa että he tallentavat itselleen joka ikisen liikkeen ja tietävät kaiken aikaa tasan tarkalleen missä päin maailma sinä/puhelin menee.

      • Tai siis suomessa saatavilla olevissa malleissa.


    • vakoilua vakoilua

      http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/12/01/puhelinten-piilosofta-hammentaa--nokia-pesee-katensa/201118132/7

      Tässä hieman lisäinfoa vakoiluohjelmasta ja sen seuraamuksista:

      oleellinen osa uutista:

      "Carrier IQ -kohu saa todennäköisesti aikaan joukkokanteita Yhdysvalloissa, Forbes-lehti ennustaa. Puhelinyhtiöt, kuten Apple ja Android-käyttöjärjestelmää tekevä Google, joutuivat jo aikaisemmin tänä vuonna vastaamaan kysymyksiin laitteiden vakoilusta, kun ne näyttivät seuraavan käyttäjän sijaintia.

      Uutisissa on puhuttu Carrier IQ:n käytöstä Yhdysvalloissa. On epäselvää, käytetäänkö softaa muualla."

      Carrier IQ ei ole ensimmäinen kerta kun puhelinvakoilusta nousee kohu. Applen iPhonen havaittiin vakoilevan käyttäjänsä sijaintia, samoin Google on tehnyt saman asian Androidiin, eli käyttäjän sijaintia voidaan vakoilla. Jos sellainen tieto menee puhelimen valmistajalle ja operaattorille, on selvää, että poliisikin kykenee käyttämään sijaintitietoa ihmisten vakoilemiseen. On täysin naurettavaa yrittää kiistää, etteikö viranomainen voisi käyttää hyödyksi sijaintitietoa ihmisten jahtaamisessa.

      Itse pidän omassa puhelimessani GPS:n suljettuna, jolloin sijaintitieto ei lähde minnekään, lisäksi olen kieltänyt selainta keräämästä sijaintitietoani (sen kykenee tekemää Galaxy S-puhelimilla). Puhelimen sijainti paljastuu silti kun puhelin ilmoittautuu tukiasemalle. Se on eri asia miten helposti poliisi saa sen tiedon käsiinsä ja millä edellytyksillä. Ilmeisesti nykyisin kuitenkin liiankin helposti.

      Voi olla, että Google on tietysti kieroillut niin, että riippumatta siitä onko GPS näennäisesti päällä vai ei, sijaintitieto menee silti suoraan Goolgelle ja käyttäjän operaattorille. Eli en luottaisi pätkän vertaa siihen että Google olisi todella tehnyt puhelimen käyttäjälle mahdolliseksi estää sijainnin vakoileminen. Google on röyhkeä ylikansallinen jättiläinen siinä missä Microsoft:kin, joten on selvää, että molemman vakoilevat ja syyllistyvät viranomaisten avustamiseen.
      Canonical tekee tässä eron: se ei asenna vakoiluohjelmia Ubuntuun eikä tule asentamaan kännyköihin tulevaan ubuntuunkaan versiossa 14.04.

      Viranomaisvalta alkaa käydä todelliseksi ongelmaksi. Vakoilun myötä KAIKKI ovat epäiltyjä ilman oikeudenkäyntiä, eli syyllisiä jo valmiiksi. Kysymys on vain sitä, että kuinka tarkkaan vakoillaan ja tutkitaan niin saadaan ihmisiä vankilaan. Ennen muinoin Suomessakin oli sellainen periaate, että jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan, koski myös rikoksesta epäiltynä olevaa.
      Juuri tätä poliisi on aina hakenut, mahdollisuutta vakoilla kaikkia, koska poliisi haluaa poikkeuksetta Orwellilaisen poliisivaltion. Poliisi on yhteiskunnan ja vapauden vaarallisin vihollinen.

    • security

      Kaikki paikannukseen liittyvät "palvelut" perustuvat sinun kännykkäsi fyysisen sijainnin tietämiseen. Ilman niitä ei voi "tarjota" paikkaan sidottua ja kohdennettua mainontaa. Mutta niinkuin CIQ:n osoitetaan tuossa yllä olevilla web-sivuilla keräävän oletusarvoisesti kaikken mahdollisen datan kännykästä, CIQ:n vakoiluohjelmaa hallinnoiva taho voi päättää että mitä tietoa he haluavat vastaanottaa.

      Nokian (Symbianin) väitetään olevan CIQ:sta vapaa mutta ei se sitä tarkoita että paikan vakoilusta olisi luovuttu. Mitä sitten veteraanivakoilija Microsoft onkaan lisännyt WP7:aan?

    • Pyyhis

      Aikamoisen riskin ottaa operaattori kun tuollaisia virityksiä tekee. Aina löytyy tutkijoita jotka selvittävät hyvin tarkkaan mitä laite tekee ja julkistaa tietonsa. Varsinkin USA:ssa, tuossa oikeudenkäyntien luvatussa maassa, operaattori tai laitevalmistaja saattaa löytää itsensä varsin kusisesta tilanteesta, kun joukkokanteella vaaditaan hiillittömiä korvauksia.

      "Itse pidän omassa puhelimessani GPS:n suljettuna, jolloin sijaintitieto ei lähde minnekään, lisäksi olen kieltänyt selainta keräämästä sijaintitietoani (sen kykenee tekemää Galaxy S-puhelimilla)"
      Jos nyt oikein aletaan vainoharhailemaan, niin mistä tiedät ettei puhelimesi tee jotain salaa, riippumatta siitä miten teet asetukset? Taustalla voi pyöriä joku sovellus jota ei voi sammuttaa, se ei näy missään, ja sen toimintaa ei voi estää muuten kuin akku irrottamalla. Niin kuin tässä jutussa. Jos vielä operaattori on touhussa mukana, dataliikenne ei näy puhelinlaskussa, eikä laitteen lokissa.

      Itsellä on käytössä Nokia E7-00. Ostin kokeilumielessä mukana tulleen F-Securen Mobile Security tietoturvaohjelmaan lisenssin. Jostain syystä palomuurin lokiin tulee päivässä estettyjä yhteyksiä yli 200 vaikka puhelimella ei tekisi mitään. Jonkun sietäsi tutkia Nokiatkin,olisipa kiva tietää mitä yhteyksiä ne ovat.

    • vakoilua, vakoilua

      Varmaksi en tietenkään voi tietää sitä, että kännykässäni ei pyörisi joku salainen vakoilusovellus, joka ei näy millään. Riski on itseasiassa jopa kohtuullisen suuri, koska puhelimeni on DNA:n kytkypuhelin, tuo Carrier IQ:han on nimenomaan operaattorien esiasentama eikä laitevalmistajan puhelimeen piilottama sovellus.

      On tosiaan täysin mahdollista, että puhelimessani onkin vakoilusofta. Sitä on turha kiistää, etteikö se teoriassa olisi mahdollista.

      Suomi on senverran poliisivaltio, että en oikeasti ihmettelisi yhtään vaikka kaikilla operaattoreilla olisi poliisin kanssa salainen sopimus, että puhelimiin asennetaan joku salainen softa, joka avaa poliisille ovet puhelimen kaiken sisällön ja yhteyksien valvontaan. Sitä sopimusta ei kukaan uskaltaisi tuoda julkisuuteen.

    • Jou_joo

      No mitäpä sitten? Luuletko, että jollakin on aikaa analysoida mitä ne miljoonat ihmiset puuhaavat? Ammattilaisia ei kiinnosta, mitä joku höpöttää puhelimeensa tai missä liikkuu. Tiesitkö, että Netti keksittiin v. 1968 (IP-protokolla...)

      Luulisi nyt ymmärtävän, että puhelimeen ei kannata höpöttää muuta kuin julkista tietoa. Sama kuin kävelisit kadulla tai esiintyisit teatterissa. Kun kävelet kadulla, joku voi ottaa sinusta kuvan digikameralla. Vakoilua? Joku voi myös kuulla, kun huudat naapurille kännipäissäsi vihaavasi mustalaisia = joku voi nauhoittaa sen mitä sanoit ja nostaa syytteen. Voi voi..järki käteen, kiitos.

      • d2so

        Esimerkiksi nostetaan Yhdysvaltojen elektronisen vakoilun NSA:n (National Security Agency) hanke. NSA rakentaa Utahin autiomaahan 1,5 miljardin dollarin (noin 1,1 miljardia euroa) hintaista valtavaa datakeskusta. Keskukseen kerätään ulkomailta ja kotimaasta koottua tiedusteludataa, jota voidaan säilyttää pitkälle tulevaisuuteen.

        Sieltähän se data tarvittaessa löytyy.


    • vakoilua, vakoilua

      Onhan Suomessakin ilmavoimien tiedustelupuoli, sitten on SUPO ja vielä poliisikin, jotka kaikki voivat teoriassa seurata miljoonien suomalaisten puhelinten sisältöä ja viestejä sekä puheluita, jos viranomaisella on käytössään Carrier IQ tai sen kaltainen vakoilusofta.

      Testasin oman puhelimeni Carrier IQ:n varalta ja testitulos oli negatiivinen, eli puhelimessa ei ole Carrier IQ:ta asennettuna, ainakaan todennäköisesti.

    • Pyyhis

      "No mitäpä sitten? Luuletko, että jollakin on aikaa analysoida mitä ne miljoonat ihmiset puuhaavat? Ammattilaisia ei kiinnosta, mitä joku höpöttää puhelimeensa tai missä liikkuu. Tiesitkö, että Netti keksittiin v. 1968 (IP-protokolla...)"

      Kyse on periaatteesta. Jos edes käyttäjälle kerrottaisiin ko. ohjelmasta ja annettaisiin mahdollisuus valita niin asia muutuisi. Mutta piilottamalla se voidaan puhua törkeästä yksityisyydensuojan loukkaamisesta, koska käyttäjä voidaan identifioida tarkkaan. Kadulla kävely on eri asia, koska se on julkinen paikka ja valokuvausta ei voi kieltää. Puhelimen kuuntelu on vähän eri asia.
      Androidista ei ole käyttökokemusta, mutta ainakin E7:ssa jokainen nettiin menevä ohjelma (kartat, kauppa, kamerasofta) käyttöönoton yhteydessä varoittavat tietojen lähettämisestä ja kysyvät luvan siihen. Toki on mahdollista, että joku softa ei kysele mitään...

    • libertyn

      Viimeisen parin päivän aikana Carrier IQ -nimisen kalifornialaisyrityksen ympäirllä on käynyt kova puhuri. Yhtiö joutui myrskyn silmään kun paljastui, että sen puhelimen käyttöä seuraava sovellus pyöri luvatta monen puhelinvalmistajan puhelimissa Yhdysvalloissa.

      Vielä eilen ei ollut selvää kuka sovelluksen takana oikeasti on (eli kuka sen on puhelimiin asentanut) ja miksi. Moni valmistaja riensi julistamaan syyttömyyttään. Viimeisen vuorokauden aikana tilanne on kuitenkin alkanut selviämään toden teolla. Carrier IQ:n “saastuttamien” puhelinten valmistajat ovat kertoneet avoimesti, että sovellus on puhelimiin asennettu jo tehtalla – mutta molemmat johtavat Android valmistajat ovat kertoneet vaatimuksen sovellukseen tulleen amerikkalaisilta operaattoreilta.

      Samsung ja HTC molemmat kertovat, että he eivät kerää, eivätkä saa puhelimesta kerättyä dataa, vaan se toimitetaan sovelluksen tilaajalle. Tilaajaksi on paljastunut amerikkalaiset operaattorit, jotka ovat vaatineet monia valmistajia asentamaan sovelluksen ennen puhelimen myyntiin ottamista.

      Sekä Carrier IQ, että operaattorit ovat rientäneet kertomaan, että ne eivät oikeasti kerää mitään henkilökohtaista tietoa, vaan ainoastaan anonyymia, puhelimen ja verkon toimintaan liittyvää tietoa, jotta verkkoja voidan parantaa.

      Amerikkalaisoperaattoreista vain Verizon on kertonut, että se EI käytä Carrier IQ -sovellusta. Myös kanadalaisoperaattorit ovat vakuutelleet syyttömyyttään. T-mobile, Sprint ja AT&T ovat kertoneet käyttävänsä Carrier IQ -sovellusta verkon ja puhelimen toimivuuden parantamisen nimissä. Eurooppalaiset operaattorit eivät ole tiettävästi Carrier IQ:ta käyttäneet.

      “Syylliseksi” paljastui, kuten eilen epäilinkin, amerikkalaiset operaattorit. Operaattoreiden ja Carrier IQ:n selitys sovelluksesta, sen toiminnallisuudesta ja käyttötarkoituksesta saattaa tietenkin olla totta, mutta jos tarkoitusperät ovat olleet vilpittömät, miksei tätä tiedonkeruuta ole järjestetty samoin kuin esimerkiksi tietokonemaailmassa, missä sovellukset tyypillisesti avoimesti kysyvät lupaa tiedon keruulle, ja antavat käyttäjälle mahdollisuuden kieltätyä tiedon keräämisestä. Apple on noudattanut tätä samaa toimintatapaa omissa iOS laitteissaan.

      Lainaukset: http://vempele.com/2011/12/uutiset-ja-huhut/carrier-iq-skandaali-alkaa-selvita-kun-poly-laskeutuu

      On aika selvää että usalaiset operaattorit on vakoilemaan laittanut turvallisuustahot NSA & Echelon, joiden takaa löytyy NWO.

      On aika Wikileaksin ja avoimen lähdekoodin projektien tapaan luoda avoin järjestelmä joka tuottaa eri käyttöjärjestelmiä ja tietoliikenneprotokollia varten räätälöityjä sovelluksia, joilla pystyy seuraamaan mitä puhelimet, padit, tietokoneet ym. elektroniset laitteet oikeasti taustalla tekevät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      17027
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      59
      15208
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      393
      9397
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      48
      5794
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4699
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3365
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1975
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1399
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      102
      1347
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe