Aihe

Kultainennoutaja

Kertokaapas12

Kannatteeko minun hankkia Kultastanoutajaa? Olen 12v ja olen ulkoilullinen ja liikkuva iloinen.
Haluaisin Kultasennoutajan koska minulla on nyt rahaa siihen ja serkuillani on Kultanennoutaja ja ne ovat ihania. Niin mitä huonoja hyviä puoleja on Kultasessanoutajassa?
PS. vähän hankalasti selitetty.

21

2748

  Vastaukset

  • No ensin se kyllä riippuu siitä mitä vanhemmat asiasta sanovat. Oma koira on pikkuisen eri asia kuin serkun koira. Kukaan kasvattaja ei myy koiraa 12-vuotiaalle, vaan kyllä koko perheen pitää haluta koira.

   Tuntuu aika oudolta maksattaa koira lapsella. Mutta hanki nyt vaikka ensin talutushihna, käy sen kanssa 3 kertaa päivässä (aamulla ennen kouluun lähtöä, koulupäivän jälkeen ja vielä illalla) lenkillä JOKA päivä säässä kuin säässä. Tee tätä 2 viikkoa. Mieti sitten uudelleen haluatko todella jatkaa tätä. Samalla voit ottaa mukaan pusseja, joihin keräät mahdolliset matkan varrelle jätetyt koiran kakat.

  • Meiän mammalla on kultanennoutaja ja siitä lähtee ainankii paljo karvaa mut ei se nyt sillee oo haitannu ja kesäl on aika kuuma, mut mekäytii viemäs sitä yhelle lätäkölle aina välil:)) riippuu aika paljo siitä koirasta ja sen luonteesta. Mut kultasetnoutajat on sitte niin ihanii ja mukavii ja lepposii ja kaikkee muuta et suosittelen sellasen hankkimista!!:DD Niitten kaa on kiva leikkii piilostaXD

   Täs on sulle hyvä linkki:

   http://adf.ly/4miTF

  • Kultaisella noutajalla on tyypillisesti (vaikeitakin) iho-ongelmia ja saattavat olla herkkävatsaisia. Turkin hoito on aika työlästä... Olettaen että haluat pitää kultsusi siistin näköisenä. On trimmausta ja harjausta ym. Muista silti, että mikä tahansa koira tarvitsee turkkinsa huoltamista, toisilla roduilla se vain saattaa olla huomattavasti helpompaa.

   Lisäksi se pitää kouluttaa. Yleinen harhaluulo on, että kultsu on valmis kiltti ja leppoisa perhekoira jota ei tarvitse opettaa ollenkaan. Oma kultsuni kokeili pentuna rajansa aika jääräpäisesti.

   Kultsu on energinen ja toimelias pakkaus, se tarvitsee paljon aktiviteettia ja liikuntaa. Yhdyn edelliseen: käy lenkillä JOKA päivä x3 satoi tai paistoi vähintään tuo kaksi viikkoa. Lisäksi voit juoksennella ympäri pihamaata ja heitellä keppejä ympäriinsä.

   Harjoittele myös ulkona ramppaamista, voit tehdä sen kesken ruokailusi, kesken lempi tv ohjelman, jopa yöllä kesken parhaiden unien, pennun hankkiminen nimittäin tarkoittaa sitä että viet sen ulos MONTA kertaa päivässä ja se herättelee alkuunsa sinua myös öisin. Joissakin tapauksissa pentu voi "itkeä" koko yön kun se tulee uuteen taloon. Oma kultsuni valvotti minua kokonaista 2 yötä ennenkuin alkoi nukkua rauhallisesti.

   Pyydä jotakuta perheenjäsentä lorauttelemaan jotain nestettä lattioille/ matoille ja kakan asemasta voi käyttää mitä tahansa pahanhajuista ja matoilta vaikeasti puhdistettavaa tuotetta. Tulet nimittäin siivoamaan näitä mukavia ylläreitä ainakin pennun tuloa seuraavat 5kk.

   Imuroi myös perusteellisesti kotisi joka ikinen päivä (kultsusta nimittäin lähtee karvaa varsinkin karvanlähdön aikaan todella paljon)

   Sinulla on rahat koitan hankintaan. Hyvä! Muistathan, että ainakin ensimmäisen vuoden ajan koirallesi tulee syöttää laadukasta penturuokaa, joilla on hintaa vähintään 50€ /15kg. Tulet ostamaan näitä säkkejä aika monta tuon vuoden aikana. Lisäksi pentu (myös iso koira) tulee rokottaa, madottaa, sairauden sattuessa käyttää lääkärissä lääkitä ... Kustannukset voivat olla aikamoiset.

   Jos olet valmis kaikkeen tähän ja paljon muuhun mitä en varmasti muistanut mainita, hanki vain kultsusi! Olen itse 12 -vuotiaan kultsun omistaja. Rotu on ihana, mutta harkitse TARKKAAN ennenkuin hankit koiran. Siitä on valtava vastuu.

   • olisi upeaa omistaa 4 koiraa joskus. ja 5 kultasta noutajaa 4 kullanv 1 vaaleankulta. ja 2 7.5 v kultasta


  • Koirat ovat hienoja elämiä mutta ne tuovat myös mukanaan vastuun. Se vastuu tarkoittaa sitä, että huolehdit sen hyvinvoinnista (ulkoulua, ravintoa, aktiviteettiä, terveydenhoitoa). Toisaalta jos koira menee huonoon kuntoon niin sinun on myös kyettävä lopettamaan se (väistämätön loppu). Koira on lopulta kuin perheen jäsen.

  • Moi.Minä olen jo kauan harkinnut koiran ottamista ja olen miettinyt kultaistanoutajaa ja valkoistapaimenkoiraa. Nyt haluaisin kuulla teiltä kyseisten rotujen omistajalta koirien hyviä/huonoja puolia. Kannattaisiko ottaa uros vai narttu? Ja kumpi rotu olisi parempi? Kuinka terveitä rodut yleisesti on? Millaista on turkin hoito kultsilla ja valkkarilla?
   Asun kerrostalossa (aika tilava).
   Turkki mielellään aika helppo hoitoinen.
   Talossa ei muita lemmikeitä eikä lapsia, joskus saattaa tulla.
   Pitäisi tulla toimeen toisten koirien kanssa ja ei saisi olla kovin helppo haukkuinen.
   Haluaisin alkaa harrastamaan koiran kanssa jotakin (esim. agility ja toko).

   • Aika erilaisia ko. rodut ovat.

    Paljoa ei ole kokemusta tuosta valkkarista, mutta mitä olen seurannut, niin varsin tyypillinen paimenkoira. Olemukseltaan paimenmaisen terävä.

    Kultsuhan taas on perimältään noutava metsästyskoira. Yleensä kultsu on varsin lempeä, ystävällinen ja sosiaalinen.

    Minusta kultainen on helpompi ensimmäiseksi koiraksi kuin valkkari - se on pehmeämpi. Valkkari vaatii enemmän auktoriteettia.

    Usein kuulee suositeltavaksi narttua, mutta se on enemmänkin ihmisestä kiinni. Narttu on pehmeämpi, mutta usein varsin naismainen eikä niin ehdottoman tottelevainen kuin koulutettu uros. Jos uroksen hankkii pitää muistaa, että uroksen perimään on kirjoitettu pyrkimys lauman johtajaksi. Kultsu on uroksena helppo, mutta kyllä sekin voi sinut murrosikäisenä haastaa - riippuu vähän tapauksesta. Valkkariuros on mielestäni haastavampi kuin kultsu-uros.

    Turkki molemmilla periaatteessa helppohoitoinen, mutta karvanlähtöaikaan sitä karvaa todella lähtee...ja se kantautuu joka paikkaan.

    Kultsut tulevat yleensä erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa - valkkareista en tiedä.

    Molemmat käyvät tokoon ja sirompi kultsu myös agilityyn.


  • olen ostamassa kultaista noutajaa! joten voisiko joku kertoa että onko hyvä lapsiperheeseen ja no ......................

  • kultainennoutaja sopii lapsiperheeseen,vaikkakin vahtii lapsia tosi tarkkaan, ainakin meillä. Minulle eka uroa tuli v.94 ja toinen v.06.Molemmat tulivat alle vuoden ikäisinä, olivat jo olleet toisess perheessä.Käykää ensin allergiatesteissä, koitalle kovaa, jos joutuu hrti vaihtamaan kotia.

  • moi

  • Meillä on koira. Hankimme sen kun olin 11. Nyt olen 14, ja on pakko sanoa että en suosittele koiraa perheeseen jossa vaan yksi haluaa sitä oikeasti. Meillä meni nimittäin näin, koirasta tottakai pidetään huolta, ja tätä rakastetaan, mutta samalla tästä on koitunut monet riidat, sillä ei kukaan lapsista ainakaan meillä haluaisi perjantaina jäädä hoitamaan koiraa, kun voisi mennä vaikka leffan ystäviensä kanssa. Tuolloin minä tottakai joudun jäämään, sillä minähän sitä koiraa ehdotin. Jos olisin sinä, hankkisin vähän vanhempana, jos vielä koiranhoito kiinnostaa. Tottakai voi olla että haluat hoitaa samalla innokuudella koiraasi vielä vanhempana, mutta voi olla riski että et halua. Koira voi olla kiva eläin, ja hyvä ystävä jota rakastat aina, mutta samalla se voi olla aikamoinen riesa tuon ikäiselle tytölle, jolla on vielä yläastekkin edessä. Kultanennoutaja on vielä aika vaativa rotu, tai ei ainakaan helpoimasta päästä, joten jos sulla ei oo muuta kokemusta koirista kun vaan se serkun koira, ja haluat ehdottomasti koiran, suosittelen vähän helpompaa. Tottakai pitää toki muistaa, että jokaisessa koirassa on hoitamista, ja aina joku perheestänne joutuu hoitamaan sen. Useasti se joka tämän halusi. Mieti siis tarkkaan, ja hoidappa tuota serkun haukkua, ja sitten mietit uudestaan.

  • Moikka,
   Minulla on 2 kultsua 5 ja 2 vuotiaat nartut.
   Luonteeltaan molemmat ovat aivan mahtavia, varsinkin vanhempi osoittaa kiintymyksensä omille ihmisille antaumuksella (vieraita kohtaan melko pidättyväinen).
   Nuorempi on itsepäisempi ja omistushaluinen eli haluaa omia kaikki lelut pallot jne. vanhemmalta. Koulutuksessa molemmat ovat herkkiä ja älykkäitä eli oppivat nopeasti niin hyvässä kuin huonossa.
   Vanhempi ei juurikaan hauku, nuorempi sitäkin enemmän. Leikkisyyttä ja energiaa molemmilla riittää.
   Koirat ovat n. 30 kg molemmat ja mikäli ne sen oravan puussa näkevät ja itse ei ehdi mukaan/korjata niin kyllä siinä aikuinen itsensä voi sieltä ojasta löytää. Eli kyseessä on rotu, jolla on viettiä ja vahvuutta. Lapsen on todella hankala taluttaa kasvuvaiheessa olevaa kouluttamatonta koiraa.

   Vanhemmalla on erityyppisiä allergioita ja hotspotit vaivaavat. Eli joka kevät ja pitkälle syksyyn asti ajan koiralta karvat kauttaaltaan pois.
   Tämä on ainoa tapa, jolla hotspot ongelma pysyy siedettävänä (tulee vain vähän).
   Allergiat ovatkin toinen juttu (ruoka-aineet, siitepöly jne.) joka kevät siitepölyaikaan korvat muurautuvat umpeen ja iho alkaa haavautua.
   Loppu kesä syksyyn mentäessä alkaa helpottaa ja talvi on parasta aikaa vanhemmalle koiralle. Kesät sitten parannellaan kipuilevia paikkoja.
   Tämä on surullista, sillä koira ei pääse nauttimaan juurikaan lajityypillisestä toiminnasta esim uinnista. Sitä rupeaa miettimään onko se koiran arvoista elämää. Nuorempi on onneksi ollut tähän asti terve.

   Ruokana minulla on erikoisruoka, joka maksaa n. 50 €/ 15 kg. Vanhemmalle keitän itse riisi/liha seosta. Eli 2 eri ruokavaliota (allergiatesti hyvä tehdä). Tässä huomauttaisin,että se yksi pieni palakin jotain kiellettyjen ruokien listalta aiheuttaa koiralle ongelmia (vaikka tätä on hankala saada ihmiset uskomaan kun aina saan kuulla että kyllä sille nyt yhden palan voi antaa -ei voi). Ruokinnassa pitää myös valvoa ettei itse lihota koiriaan turhaan, sillä ne ovat persoja kaikelle ruoalle.

   Turkin hoito on oikeasti työlästä ja hännän ja korvanalus karvat tulee harjata kunnolla sileiksi. Karvat huopaantuvat helposti toisiinsa ja seurauksena on märkivä haava jollei turkin hoidosta huolehdi asiallisesti.

   Kultainennoutaja on aktiivisen ulkoilusta/tekemisestä pitävän ihmisen koira ei mikään sohvaperuna. Lajille tyypilliset asiat ovat parasta sille (uinti, nouto,metsästyksessä nouto). Itse käymme kesäisin/syksyisin juoksulenkillä ja metsässä, talvisin jäällä retkiluistelua jne.

   Kehottaisin mikäli koiran hankkii, hankkimaan sen luotettavalta kasvattajalta hyvistä terveistä sukulinjoista, vasta kun itse olet lähemmäs 18.

   Se mitä itse haaveillessaan koirasta luulee arjen koiran kanssa olevan on hyvin usein jotain ihan muuta todellisuudessa (niin hyvässä kuin huonossa). Yksi parhaita hetkiä päivästä on kun 2 karvaturria tulee ovelle vastaan pitkän päivän jälkeen.

  • Ois joskus upeeta omistaa 7 tollasta. Ja 4 saksanpaimrnkoiraa

  • Hei! Meillä on kultainen noutaja :Kultakedon Chabella synt 06.06.2009.Olisi kiva jos sattuisi jollakin olemaan samasta pesueestä koira.Olisi kiva jos saisi jostain jotain tietoa, millaisia niistä on tullut.

  • moi

  • Kultakedon kultainen-noutaja uros meilläkin oli, eli alle 8 vuotiaaksi. Todella kiltti koira, ja tarhalta kun haimme, niin osoitti olevansa ryhmän pomo, omien kaikki lelut itselleen ja murisi jos muut yritti lähelle. Yksikseen leikki pallon kanssa, kun muut pennut olivat visusti kauempana ja kiersivät aina kaukaa. Muistan kun kasvattaja soitti vielä perään, että tuletteko varmasti toimeen sen luonteen takia. Hyvin tultiin, ja luonteeltaan hyvin kiltti, rauhallinen ja aika itsenäinen. Sairaudet vei lopulta, mutta hyvän elämän sai, esim. hyvin harvoin jätettiin yksin kotiin, aina oli joku seurana hänellä ja leikittiin joka päivä esim. kentällä palloa potkien.

   **** Hei! Meillä on kultainen noutaja :Kultakedon Chabella synt 06.06.2009.Olisi kiva jos sattuisi jollakin olemaan samasta pesueestä koira.Olisi kiva jos saisi jostain jotain tietoa, millaisia niistä on tullut. ****

  • Ai niin, lisäystä vielä että 13.6.2009 syntyi Eurassa.

  • Loistava valinta. Kultainen noutaja on erinomainen koira. Kiltti, viisas ja energinen, eli käy pitkillä lenkeillä.

  • No, Kultseissa on vähän se huonoo, että pihtikinttuisuutta ei toivota. Joitain silmäsairauksia ja ihoärsytyksiä on, mutta ne nyt on mitä on. Liiallista uimista kannattaa välttää, ettei iho ärsyty. Pihtikinttuisuudessa polvet ja sääret vääntyvät, eikä niitä ole helppoa saada takaisin paikoilleen.

   Meillä asuu kaksi kultsia, Luna ja Kecks.

   • Jalkojen vääntyminen johtuu väärästä, huonosta ruuasta.
    Itse tiedän useamman noutajan, eikä niillä jaloissa pihtiä yms vikaa ole.


   • Ihosairaita koiria ei pidä käyttää jalostukseen, viatperiytyy.
    Noutajan kuuluu noutaa vedestä, kastua,ja ihon kuuluu se kestää. Jos ei kestä, koirassa vika, jolloin se ei ole sopiva jalostukseen.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23917
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16098
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14847
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11700
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5914