Olen tekniikan DI ja olen ollut pätkän töissä yksityisellä. Ongelmana on, että työkokemusta on kertynyt liian vähän päästäkseni töihin. Alueellani on todella kova kilpailu työpaikoista, enkä ole päässyt edes haastatteluun vähäisellä työkokemuksella. Perheellisistä syistä en ole erityisen kiinnostunut muista paikkakunnista, mutta ajoittain olen hakenut myös muualle. Nyt olen ollut niin monta kk työttömänä, että tilanne alkaa vaikeutua entisestään työmarkkinoilla.
Kaipaan nyt lähinnä tekniikan puolen jatko-opiskelijoilta ja työelämään siirtyineiltä kokemuksia. Itse jatko-opiskelu minua ei kovin kiinnosta, mutta olisin valmis tekemään tutkimustyötä palkallisesti ja kehittämään osaamistani paremmin työmarkkinoita kohtaavaksi.
1 Miten realistista on yliopistolla päästä tekemään tutkimusta, joka kehittää osaamistasi työmarkkinoita varten?
2 Onko mahdollista keskittyä siihen tutkimukseen täysipainoisesti palkalla, ilman jotain turhanpäiväisiä tehtäviä? (kuten laskuharjoitusten pitäminen, koepapereiden tarkistus jne.)
3 Olisiko järkevämpää lukea lisensiaatiksi, jos luentojen pitäminen tai konferensseissa ramppaaminen ei kiinnosta?
4 Työelämään siirtyminen: Onko kuinka moni onnistunut ponkaisemaan oman alan töihin tätä kautta?
Tarkoituksena olisi siis paikata työttömyyttä yliopiston jatko-opiskeluilla ja hakea oikeaa työelämän osaamista aiheen kautta. En siis tähtäisi tohtorinhattuun, vaan korkeintaan lisuriin kunnes pääsisin yksityiselle.
Tekniikan lisurikisi/tohtoriksi
17
1891
Vastaukset
- qoutr
Kannattaa kysellä yliopistosta noista jutuista... mutta:
1 riippunee alasta. ethän paljasta edes miltä puolelta olet valmistunut.
2 yleensä nuoremmat tutkijat kyllä tekevät muitakin hommia. ellet ole erityisen lahjakas ja ansioitunut juuri kyseiseen tutkijanhommaan ja silloin on yleensä kyllä tarkoituksena opiskella suoraan tohtoriksi.
3 kunhan nyt ensin hankkiudut jatko-opintoihin... eihän jatko-opiskelupaikka edes takaa töitä yliopistolla...
4 ei mitään tietoa.
Miten ajattelit hankkia tutkijanpaikan? Onko sulla hyvät suhteet proffiin? et ole ilmeisesti edes ilmoittautunut jatko-opiskelijaksi. miten ajattelit käytännössä totetuttaa tämän suunnitelmasi? millaisen arvosanan sait dipasta? - qoutr
ja villi arvaus: olet opiskellut lappeenrannassa?
- työtön DI
En ole opiskellut Lappeenrannassa. Arvosanat on aika kehnot (reiilu 2), mutta dipasta 4 (melkein kiitettävä). En ole kovin pitkälle kerinnyt miettiä, koska lähestyminen jatko-opiskeluihin on tullut proffan puolelta. Minun pitäisi ens vuoden alussa hakea jatko-opiskelijaksi ja samalla kysyä työpaikkaa.
Haluaisin päästä mielummin töihin, mutta liian vaikea päästä töihin näin vähäisellä työkokemuksella. Jatko-opiskelu olisi vain väliaikainen ratkaisu, koska tutkijapaikatkin ovat kovasti kilpailutettu. Pidän yliopistonväestä ja sen vuoksi en haluaisi tuottaa heille pettymystä jättämällä tohtorin opinnot kesken (jos sattuisin pääsemään töihin).
Siksi kiinnostaisikin, saako yliopisto rahaa lisensiaatin tutkinnosta? Se ei olisi niin paha kakku ja voisin mahdollisesti suorittaa sen loppuun, vaikka pääsisinkin välissä töihin.
Tällä hetkellä 4 vuoden tohtoriopinnot kuulostaisivat liian raskailta, hyödyttömiltä. Asiaan vaikuttaa myös tutkijavaihdon&väitöstilaisuuden&opettamisen arastelu. En koe olevani tarpeeksi hyvä opettamaan yliopistossa ja tutkijaksi on liian vaikea päästä. Mikäli voisin vain tutkia jotain "omaa juttua" ja saada rahaa niin varmasti voisin olla kiinnostunut olemaan "hullu tiedemies".
Mutta kuten numeroiden keskiarvosta huomaa, en ole erityisen kiinnostunut pelkästä opiskelusta vaan työnteosta (saa rahaa).- Rohkeesti vaan
Voi ne tohtorinopinnot tehdä nopeamminkin kuin 4 vuodessa.
Mutta ihan vakavasti, jos työpaikkaa ei ole tiedossa niin onhan jatko-opiskelu ihan hyvä vaihtoehto, ainakin parempi kuin työttömyys. Hae ihmeessä, jos sitä on sinulle proffakin ehdottanut. Voi olla että muutaman vuoden jatko-opiskelun jälkeen et enää arastele samoja asioita kuin nyt, koska jatko-opinnothan harjaannuttavat noihin. Sinustahan voi tulla vielä hyvä tutkija.
- qoutr
olisiko sinulle siis työpaikka luvassa? täällä ainakin houkutellaan kaikkia valmistuvia, jotka eivät jatka suoraan töihin, jatko-opintoihin... mutta jos pääsisit töihin niin miksi ei. tietysti vähän sopimuksen mukaan... mutta toisaalta jos jatko-opiskelut eivät oikeasti kiinnosta, miksi vaivautua??
- työtön DI
Ei ole varmasti luvassa, mutta ainakin osittain voisi maksaa palkkaa. (en tiedä miten paljon) Olen myös kuullut kaikkia houkuteltavan jatko-opiskelijoiksi, saavathan he rahaa jokaisesta väitelleestä.
Jatko-opiskelut kiinnostaa mielessä:
1) viihdyin siinä ympäristössä
2) Kehitän koko ajan itseäni joka tapauksssa päästäkseni töihin
3) Näyttää paremmalta CV:ssä kuin työttömyys
Työhakemuksia olen laittanut ~20 kpl 3kk sisään, ja päässyt vain yhteen haastatteluun (joka ei ollut edes kotikaupungissani) - qoutr
jos minkäänlaista työsuhdetta olisi luvassa niin mielestäni kannattaa. ainahan voit jättäytyä pois (sopimuksen mukaan!) jos täyspäiväinen työ löytyy muualta. opetuksesta, assaroinnista tms nakeista tuskin voit silti luistaa...
- tyotonDI
Huolestuttaa vain lukea uutisia ja kuulla kommentteja tohtorien tarpeesta. Käytäntö vaikuttaisi olevan, että tarve tohtoreista (kaikki alat yhdistettynä) on vain minimaalinen osa eli noin 1/10 koulutetuista. Huolestuttaa tässä että onko ihan virhe ratkaisu alkaa jatko-opiskelemaan?
Minua kiinnostaisi ohjata osaamiseni uudelleen, sillä kouluttauduin osaksi vähän kiinnostamattomalle alalle. Opiskeleen lähtiessäni en tiennyt mitä halusin ja vaatimukset työelämässä vaikuttavat kovilta. Ei aina edes riitä että teet työsi ja ahkerasti, jos on parempia osaajia tarjolla.
Ajatus oli suunnata osin omia opintoja hieman eri suuntaan(toivottavasti myös kiinnostavempaan), senkään järkevyydestä en tiedä? Itseoppinutta harvoin halutaan töihin. Lisäksi vaikuttaa, että uutta tutkimusta on vaikea tehdä, jos et kohdista tutkimusta tarpeeksi kapeaan alueeseen. Mikäli kohdistat tarkasti opiskelusi, työllistyminen tulee olemaan todella vaikeaa.
Olisi tärkeä saada hyviä neuvoja. En ole mikään opiskelijahuippu tai ruudinkeksijä, mutta osaan ajatella olennaisia asioita. Osaisiko joku sanoa, mistä voisi asiaan saada ohjausta? Yliopistolta en voi puolueetonta tukea saada, koska heillä kiiluu tutkintorahat silmissä. - riinas84
Olen valmistunut DI:ksi 2007 ja teen väitöskirjaa, joka valmistuu puolen vuoden sisään. Eli jonkinnäköistä näkemystä näistä asioista on. Vastatakseni siis alkuperäisiin kysymyksiisi:
1 Osaamistasi voit ihan varmasti kehittää myös jatko-opintoja tekemällä. Jatko-opinnot opettavat sinulle raportointitaitoja, ryhmätyötaitoja, organisointia, ajankäyttöä ja stressinsietokykyä. Se, miten paljon kehityt, on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Ei kukaan tee työtä puolestasi.
2 Se, miten paljon sinun pitää osallistua opetukseen riippuu laitoksesi/laboratoriosi/yksikkösi muista resursseista. Jos resursseja ei ole, joudut todennäköisesti osallistumaan opetukseen. Jos niitä on, voit päästä pälkähästä. Omassa yksikössäni molemmat on nähtävissä.
3 Lisensiaatin tutkinto on harvinainen, koska lisensiaatiksi tarvitset kaikki tohtorintutkintoonkin tarvittavat jatko-opinnot (60 op) ja lisäksi sen lisensiaatintyön. Pieni lisäpanostus ja sinulla olisi tohtorintutkinto. Eikä siihen opetustyötä välttämättä vaadita. Konferenssit sen sijaan ovat osa tutkijan työtä. Sinun tulisi viestiä tieteelliselle yhteisölle työstäsi ja nämä ovat lisäksi hyvä mahdollisuus verkottua muiden kanssa.
4 Vaikka väitöskirjani ei ole vielä valmis, minulle on tarjottu töitä jo useamman kerran. Mitä tiiviimmät yhteydet professorillasi/tutkimusryhmälläsi on teollisuuteen, sitä paremmat ovat mahdollisuutesi työllistyä sinne. Tässäkin kohtaa, paljon on sinusta itsestäsi kiinni. Sinun tulee olla aktiivinen ja antaa itsestäsi osaava kuva ulospäin. Moni väitelleistä kollegoistani on lähtenyt teollisuuteen töihin, pääasiassa väitöskirjan aikaisten yhteistyökumppaneiden leipiin.
Siinä olet kyllä oikeassa, että ei aina riitä, että teet työsi ahkerasti. Sinulla pitää olla työnantajalle jotain tarjottavaa. Sinun pitää erottua parhaana vaihtoehtona kymmenien, ehkä jopa satojen, joukossa. Ei tarvitse olla mikään huippuoppilas eikä ruudinkeksijäkään, mutta auttaa, jos teet hitosti hommia, ajattelet omilla aivoillasi ja haet jatkuvasti itse aktiivisesti uusia mahdollisuuksia.
Jos sinulla on mahdollisuus, niin keskustele muiden jatko-opiskelijoiden kanssa. Heiltä voit saada puolueettomampia näkemyksiä kuin proffilta, jotka kalastelevat jatko-opiskelijoita. - tyotonDI
Saako kysyä riinas84, miltä paikkakunnalta olet? Omalta paikkakunnaltani työllistyminen on vaikeaa. Siksi en usko tohtorintutkinnonkaan auttavan tai paikallisten kytkösten.
- jospa-näin
Mitäs jos unohdat sen että olet "DI" ja menet vaan töihin sellaiselle alalle millä on töitä. Tuosta jatkuvasta koulussa olemisesta ei välttämättä seuraa yhtään mitään. Tohtoreitakin on työttöminä.
- Että näin
Siispä kaikkien kannattaakin keskeyttää heti peruskoulunsa ja keskittyä kotona makaamiseen, koska koulunkäynnistä ja opiskelusta ei kaikille automaattisesti seuraa hyväpalkkaista ja vähätöistä työpaikkaa.
- jospa-näin
Että näin kirjoitti:
Siispä kaikkien kannattaakin keskeyttää heti peruskoulunsa ja keskittyä kotona makaamiseen, koska koulunkäynnistä ja opiskelusta ei kaikille automaattisesti seuraa hyväpalkkaista ja vähätöistä työpaikkaa.
Peruskoulu on pakko käydä loppuun, mutta sen jälkeen menestys on omissa käsissä, ja sillä on hyvin harvoin tekemistä sen kanssa minkä koulun on käynyt loppuun. Esim. Bill Gates ei käynyt koskaan Harvardia loppuun ja hyvin on massia riittänyt, samoin Steve Jobs (Applen perustaja) ei käynyt yliopistoa loppuun vaan jättäytyi pihalle 1 vuoden jälkeen, koska piti koulua idiooteille suunnattuna, eikä tuo Nokian Elopkaan ole opiskellut kun alemman korkeakoulututkinnon. Eli siis se koulun penkin kuluttaminen ei ole autuaaksi tekevä asia, etenkin jos ei ole millään tavalla luova ihminen, ja on käynyt koulua ainoastaan sitä varten, että pääsee sanomaan että on käynyt koulua.
- Että näin
jospa-näin kirjoitti:
Peruskoulu on pakko käydä loppuun, mutta sen jälkeen menestys on omissa käsissä, ja sillä on hyvin harvoin tekemistä sen kanssa minkä koulun on käynyt loppuun. Esim. Bill Gates ei käynyt koskaan Harvardia loppuun ja hyvin on massia riittänyt, samoin Steve Jobs (Applen perustaja) ei käynyt yliopistoa loppuun vaan jättäytyi pihalle 1 vuoden jälkeen, koska piti koulua idiooteille suunnattuna, eikä tuo Nokian Elopkaan ole opiskellut kun alemman korkeakoulututkinnon. Eli siis se koulun penkin kuluttaminen ei ole autuaaksi tekevä asia, etenkin jos ei ole millään tavalla luova ihminen, ja on käynyt koulua ainoastaan sitä varten, että pääsee sanomaan että on käynyt koulua.
Ja hupa-hupa! Kerropa, kuinka monta sataatuhatta koulunsa keskeyttänyttä deekua ja luuseria jokaista jobbsia ja gatesia kohti maailmassa on. Tahdon vain sanoa, että jobbsit ja gatesit ovat se äärimmäisen harvinainen poikkeus tässä muuten niin onnettomassa joukossa.
Tavallisille tallukoille koulunkäynti ja opiskelu on ainoa tie menestyä edes jollakin tavalla tässä maailmassa. Muuta on aivan tarpeetonta kenellekään uskotella. - jospa-näin
Että näin kirjoitti:
Ja hupa-hupa! Kerropa, kuinka monta sataatuhatta koulunsa keskeyttänyttä deekua ja luuseria jokaista jobbsia ja gatesia kohti maailmassa on. Tahdon vain sanoa, että jobbsit ja gatesit ovat se äärimmäisen harvinainen poikkeus tässä muuten niin onnettomassa joukossa.
Tavallisille tallukoille koulunkäynti ja opiskelu on ainoa tie menestyä edes jollakin tavalla tässä maailmassa. Muuta on aivan tarpeetonta kenellekään uskotella.Jos et ole ymmärtänyt, niin koulu keskeytetään yleensä suomessa sen takia, että on saanut työpaikan, näitä esimerkkejä tulee tekniikan alalta mieleen hakematta jo sellaiset 15 kappaletta. Jos ei saa di:n papereilla työpaikkaa, niin se kertoo aika paljon hakijasta ja siitä, miten hyödyllistä se yliopistossa tuhlattu aika on ollut. Lähtisinkö itse tuossa tilanteessa vielä tuhlaamaan lisää aikaa koulunpenkille. EN. Kaikilla aloilla ei vaan ole suomessa tarpeeksi työpaikkoja, se on asia joka pitää vaan hyväksyä ja sitten vaihtaa rohkeasti alaa.
- Tohtorikoulutettava
Vastaukset kysymykseesi:
1) Valtaosa tekniikan alan tutkimuksesta on yksityisen sektorin kannalta relevanttia, koska hehän sen lystin pääosin maksavat. Kaikki tutkimus ei tosin paranna työllistymismahdollisuuksia, mutta yleensä ottaen HYVÄ tekniikan alan väitöskirja on aina suuri meriitti ja kehittää väistämättä osaamista.
2) Opetukseen ja opinnäytetöiden ohjaukseen menee itselläni noin 5-10% työajasta, uskoakseni tämä on aika tyypillinen määrä.
3) Konfensseilta ja luennoilta tuskin voit välttyä yliopistolla mitenkään, ellet ala aivan totaaliseksi lusmuksi.
4) Tilastokeskuksen mukaan tekniikan tohtoreita on työttömänä on noin 2,5 %, varmaan aika merkittävä osa noista on kuitenkin enemmän tai vähemmän teknillisissä toimenkuvissa.
YLEISTÄ: Se, ettei saa töitä yksityiseltä sektorilta on ehkäpä huonoin mahdollinen syy ja motivaatio alkaa tekemään jatko-opintoja! Muuta toiselle paikkakunnalle tai hyväksy töitä, jotka eivät vastaa koulutustasi. Yliopistolla haaskaat noilla kakkosen papereilla vaan omaa ja muiden aikaa.- Näin se vain on
Kenenkään ei pitäisi kakkosen papereilla edes kuvitella väitöskirjaa, jos ei ole kyse tyypistä, joka on jostakin syystä saanut äkkiherätyksen. Nykykäytännössä voi jopa olla mahdotonta saada jatko-opiskeluoikeutta, jos keskiarvo ei ole reilusti yli kolmosen ja pääaineen arvosanat vähintään kolmosia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3217635Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1771856
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161392- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91261Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j571186Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901029