Kaksoismassavauhtipyörä

CalleMattii

Caddy 1.9 TDI -06 kytkimessä tuli ongelmia. Tutustuin kytkinasiaan laajasti sekä suomalaisilla että saksalaisilla keskustelupalstoilla käytyjen keskustelujen kautta. Niissähän kaksoismassavauhtipyörä oli monien kohdalla osoittautunut ongelmaksi. Kytkinpaketin vaihtohinnaksi sain Espanjassa korjaamolta 600 € ja toiselta korjaamolta 1250 € . Viimeksi mainittu kertoi myöskin vauhtipyörän menevän vaihtoon. Asia rupesi kiinnostamaan niin paljon, että otin itse vaihteiston pois. Tuolloin selvisi, että ko. vauhtipyörällä oli arviolta 15 asteen vapaaliike. Kytkin sinänsä oli hyvässä kunnossa, tosi levy jo kulunut (155000 km). Edelleen keskusteluja seuraamalla vakuutuin siitä, että en enää asenna tätä kaksimassa vauhtipyörää. Saksasta (teilehuber.de) löytyi Valeon (835035) korvaava rakenne. Koko paketin hinta; vauhtipyörä, kytkin, painelaakeri ja pultit, myös asennusohje kiristysmomentteineen) maksoi 510 € kotiovelle toimitettuna. Toimii loistavasti.
Edelleen mielenkiinnosta purin tämän kaksoismassarakenteen (Luk). Siinä on vauhtipyörän kehällä n. 20 mm läpimittainen jousi, joka on jaettu 4 osaan. Eli jousien toinen pää tukeutuu vauhtipyörään ja toinen vauhtipyörän osaan, johon kytkin kiinnittyy. Eli näin nämä kaksi osaa liittyvät jousien kautta toisiinta. Valitettavasti rakenne ei kestä, eli ko. jouset olivat täysin kuoleentuneet. Rakenteesta päätellen sen ei varmasti oletetakaan kestävän kytkimen ikää kauemmin. Tässäkin tapuksessa joustavuus on menetetty varmaankin jo aikoja sitten. Näin ollen pidän ehdottomasti nyt asentamaani perinteistä rakennetta olevaa vauhtipyörää parempana. Ja tuleehan mahdollinen kytkinremonttikin vastaisuudessa osien oslta yli puolta halvemmaksi.

18

16763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jousi mies

      Olisiko ne jouset mahdollisuus vaihtaa uusiin ja näin selvitä murto-osalla osien hinnasta?

      • Calle Mattii

        Kytkimen puoleinen osa, jonka sisällä jouset ovat, on koottu hitsaamalla. Oli varsin työläs purettavakin, kun halusin tutkia rakenteen. Eli muuta vaihtoehtoa ei ole kuin vaihtaa vauhtipyörä.


    • rautalimppu

      Mikä on tämän kaksoismassapyörän idea ? Säästö ??, keveys ?? Tai vain uusi, entistä hienompi rakenne, mikä ei kuitenkaan toimi !
      Eikä tätäkään osaa ole testattu tarpeeksi ennen markkinoilletuloa, vain onko testaus jätetty konsernin vakiintuneen tavan mukaisesti asiakkaan harteille.

      • Vakivaki

        Tietääkseni tuon keksinnön tarkoitus on tappaa turbodieselissä parin tonnin tienolla esiintyvää vääntövärähtelyä. Sen ansiosta vaihdelaatikossa pystytään käyttämään heikompia ja halvempia laakereita.


    • kytkytikin

      Kaksoismassapyörän idea on tämä, jonka kuulin ainakin kolmelta automerkin edustajalta: Nykyisissä autoissa on sähkökaasu eli kaasupolkimen ja moottorin välillä EI ole vaijeria.
      No tämähän ei ole mikään uutinen.
      Tällä ns. sähkökaasulla yritetään saada se vaihteen kytkentävaihe sovitettua moottorin pyörintänopeuden/vaihteiston pyörintänopuden kesken optimaalisesti oikeaksi. Tämä kaksoismassavauhtipyörä tulee ENITEN mukaan siinä vaiheessa kun lähdetään autolla liikkeelle. Se vaimentaa kytkimen (polkimen) ylösnostaessa niitä voimia jotka ennen ovat tehneet mekaaniset jouset kytkinlevyssä.
      Toimiessaan erinomaisen pehmeä ja miellyttävä, vaan kun eivät perkeleet kestä. MISSÄÄN automerkissä. Piste.
      Ideana jumalattoman hyvä, toteutus surkea.
      Asentajan ominaisuudessa olen purkanut lukemattomia kytkimiä joiden yhteydessä on ollut tuo kaksoismassavauhtipyörä sökö. Merkistä riippumatta.

      Moneen merkkiin saa nykyään korvauspakettia jossa on kiinteä vauhtipyörä ja josuitettu kytkin. Suosittelen todellakin lämpimästi!

      • nytkin vai laahain

        Hienoa ! On ilahduttavaa havaita, että todellinen tietäjä vaivautuu tänne ojentamaan tavallisia pulliaisia ja kertomaan miten asiat pitää todellisuudessa hoitaa.
        Yleensä vain konsernin edustajat pyrkivät jääräpäisesti kiistämään suunnittelumokat ja valmistusvirheet sekä alihankkijoiden vajavaisen laadun.


      • 17
        nytkin vai laahain kirjoitti:

        Hienoa ! On ilahduttavaa havaita, että todellinen tietäjä vaivautuu tänne ojentamaan tavallisia pulliaisia ja kertomaan miten asiat pitää todellisuudessa hoitaa.
        Yleensä vain konsernin edustajat pyrkivät jääräpäisesti kiistämään suunnittelumokat ja valmistusvirheet sekä alihankkijoiden vajavaisen laadun.

        Ymmärsin tuosta että kaksoismassavauhtipyörä on täysin hanurista lähtöisin oleva rakkine.

        Tuohan se kylläkin mukavasti lisää fyffeä jälkimarkkinoinnin liikevaihtoon, siihen kait tarkoitettukin.


    • skooda

      Italian eBaystä tuli juuri sama Valeo 835035 kotiin kuljetettuna 322€. Kalliilla ostit.

      • Anonyymi

        Niin, mut, Italiasta, ruostuu nopeasti ja helmat mätänee :(


    • 2massavauhtipyörä
      • rehti-jalmari

        Ilmenee ainakin, että maahantuojat ja osien välittäjät ovat huippuahneita, jos tavaran saa kotiovelle jopa 1/3 hinnalla siitä mitä liikkeet pyytelee.


    • vieläwwfani

      Olen juuri vaihtanut kytkimen paineasetelman ja laakerin tdi 2001 golf variantiin ja hommaamassa uutta lootaa kun vaan ravistaa,liikkeele lähtiessä. Kannattaisi varmaan varmistaa ensin onko mulla toi kirottu kaksoismassa vauhtipyörä täh

    • vieläwwfani

      Tuntuu olevan maailman suurin salaisuus tuo kasoismassapyörä.totuus tuntuuu olevan kuitenkin että se on kaikissa 2000 luvun ww konsernin ja tytär yhtiöiden seat audi skoda ymm merkeissä miksiköhän

      • pettynyt Valeo 4pkit

        Joo jossain toimii, jossain ei. Suosittelen vaihtamaan originelli osat. Jouduin kahteen kertaan tekemään kytkin remontin, kun vaihteisto rupes kiinteällä massalla rahisee pahasti. Itsellä meni vaihtoon osat 170tkm kohdalla. Joihinkin onnistuu vaihtamaan kiinteä
        . Mutta varautua kannattaa. Autoni on ford galaxy 1,9tdi vw osista kasattu.


    • peltsi2

      Hyvä neuvo.! Älä missään tapauksessa korvaa 2-massaa kiinteällä. Se vasta tuleekin maksamaan. Kokemusta on. Vaihteisto alkaa "kahnuttamaan".

      • Tuhonvwseataudiskoda

        Niin kertoi myös kokenut vw korjaaja.
        Alvadilta osat niin voipi säästöä tulla.


    • Anonyymi

      vw transporter 2-5 tdi 5 syl kannatko vaihtaa vauhtipyörä kytkimeen

    • Anonyymi

      Vanha avaus, mutta siihen liittyen. Yhdellä kaverilla oli avauksen aikoihin Ford Focus, josta kaksoismassa vauhtipyörä suorastaan "räjähti" ja jäi kerrasta jumiin niiden jousien petettyä.

      Vaihtoi tilalle perinteisen ja hyvin pelitti, mutta manasi ko. auton rakennetta kun joutui purkamaan paljon, jotta sai homman tehtyä. Piti muistaakseni laskea alas koko vaihdelaatikko (?);

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe