Minivillis

mustikka64

Millaisia kokemuksia Siilinjärveläisestä villakoirakennelistä Minivillis?

10

3876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikku Myy

      Minulla ainakin hyvä kokemus! Etsin itselleni keväällä valkoista toy narttupentua ja kuulin, että siellä olisi.
      Soittelin ja tiedustelin pennusta, todella mukavan tuntuinen nainen tämä kennelin pitäjä. Kerroin, että haen pentua näyttely- ja jalostustarkoitukseen. Hän taas kertoi rehellisesti, että pentu ei ole tähän tarkoitukseen sopiva (puuttui hampaita).

      • Minulla huono kokemus. Kehottaisin ostotilanteessa kirjaamaan kauppasopimukseen lisäehtoja esim. allergian tai muun ennalta arvaamattoman ongelman varalta. Tämä kennel ei kohdallani noudattanut ongelmatilanteessa useiden muiden kenneleiden tapaa ottaa vastuuta pennusta saatikka että olisi ollut kiinnostunut siitä, mihin pentu lopulta päätyy. Surullista, mutta totta. Varoin pentutehtailua ja luotin kenneliin, toki olin liian sinisilmäinen.


      • Sepi25
        andanteco kirjoitti:

        Minulla huono kokemus. Kehottaisin ostotilanteessa kirjaamaan kauppasopimukseen lisäehtoja esim. allergian tai muun ennalta arvaamattoman ongelman varalta. Tämä kennel ei kohdallani noudattanut ongelmatilanteessa useiden muiden kenneleiden tapaa ottaa vastuuta pennusta saatikka että olisi ollut kiinnostunut siitä, mihin pentu lopulta päätyy. Surullista, mutta totta. Varoin pentutehtailua ja luotin kenneliin, toki olin liian sinisilmäinen.

        Nyt taisi se koira älähtää johon kolahti.
        Voisiko andanteco kertoa miksi näitä kauppakirjan lisäehtoja kannattaa kirjata.


      • sepi25
        andanteco kirjoitti:

        Minulla huono kokemus. Kehottaisin ostotilanteessa kirjaamaan kauppasopimukseen lisäehtoja esim. allergian tai muun ennalta arvaamattoman ongelman varalta. Tämä kennel ei kohdallani noudattanut ongelmatilanteessa useiden muiden kenneleiden tapaa ottaa vastuuta pennusta saatikka että olisi ollut kiinnostunut siitä, mihin pentu lopulta päätyy. Surullista, mutta totta. Varoin pentutehtailua ja luotin kenneliin, toki olin liian sinisilmäinen.

        Älähtäjällä tarkoitan kasvattajaa


    • Lakimiehen ohje

      Tälle jälkimmäiselle kirjoittajalle antaisin pienen vinkin: Syytät julkisesti kasvattajaa mainiten hänen kennelnimensä. Voit joutua tästä kirjoituksestasi vastuuseen.

      Jokainen kennelnimen omaava, ja kasvattajasitoumuksen allekirjoittanut kasvattaja noudattaa Suomen kennelliiton ohjeita ja määräyksiä. Kuulin tästä tapauksesta, jonka ko kasvattaja selvitti SKL:n lakimiehen kautta, ja toimi kyseisessä tapauksessa hänen antamiensa ohjeiden mukaisesti. Toki on epätavalllista, jos Sinulla on aikaisemmin ollut villakoira omistuksessasi, ja nyt sitten tämän pennun kohdalla Sinut yllättikin allergia. Kerroit kasvattajalle, että olit myynyt pennun miehesi työkaverille terapiakoiraksi. Se tieto riitti ja kiinnosti kasvattajaa, mutta Sinä olit myyjänä tässä tapauksessa ja Sinulla myyjänä oli vastuu ko asiasta. Ja alunperin kasvattaja möi pennun ostajalle, jolla oli jo kokemusta villakoirista.Ostajalla on aina myös oma vastuunsa asiasta.

      Miten siis voit syyttää kasvattajaa, että hän ei olisi kiinnostunut, mihin pentu joutuu. Kasvattajat pyrkivät kaikin tavoin välttämään kaltaisiasi ostajia. Uhkasit kasvattajaa myös epäasiallisilla tekstiviesteillä, jotka kasvattajalla on tallessa, jossa uhkailit kasvattajaa, että jos hän ei suostu Sinun vaatimuksiisi, niin tulet kertomaan asiasta ikävässä valossa eri tahoille. Tämä taitaa nyt siis olla sitä.

      Se on varmaa, että ko kasvattajalla on puhtaat jauhot pussissa, ja hän tekee harrastuksenaan rehellistä kasvatustyötä. Ja aina SKL:n ohjeiden mukaisesti.

    • Siiri

      Tuohon ensimmäiseen vastaisin että pelkästään hyvää sanottavaa em. kasvattajasta. Olemme hankkineet perheeseemme useammankin koiran vuosien varrella. Kasvattaja on ollut aina tavoitettavissa ja ollut apuna silloin kun sitä on tarvittu. Voin kokemukseni perusteella sanoa että olet hankkimassa koiraa hyvältä kasvattajalta jos sellaisen haluat.

      Tähän "huonoon" adanteco kokemukseen voin sanoa että tiedän kasvattajan toimineen vastuullisesti kuten pitääkin. Hän on ottanut em. koiran uudelleen sijoittamisessa kyllä yhteyksiä ja hoitanut omalta osaltaan asiaa mallikkaasti.
      Mieti omalta osalta onko toimintasi ja käytöksesi ollut asianmukaista.

      • koiran omistaja

        Aivan samaa mieltä kasvattajasta.Hyviä kokemuksia!!Kasvattajalla on varmasti vaikea arvioida millainen ihminen koiran ottaa..Ihmisille pitäisi järjestää kurssi missä opetellaan pennun hoitoa ja sitä vastuuta mikä pennussa on ja pentua ei pidä ottaa jos lapset haluavat sillä heidän innostus loppuu jo ekalla viikolla..Sisäsiisteys on varmasti yllätys monille sillä se vaatii ison työn.Allergiaan voi aina vedota kun haluaa pennusta eroon sehän on yksinkertaista sanoa että tuli allergia pentu pois..Jos epäilee allergiaa jo ennen kuin pennun ottaa suosittelen laina koiraa pariksi viikoksi.Tässä on suurin kärsija pentu jolle on jo tressaavaa muuttaa uuteen kotiin ja just kun rupeaa tottumaan niin taas on uudet ympyrät voi koira parka.Sitten vielä pennun ottaja syylistää kasvattajan..Ei sitten itsessä ole vikaa sekin syy täytyy olla muissa.Toivottavasti pentu sai hyvän ja pysyvän kodin ja kyseiset ihmiset unohtavat koirat ja kasvattajan syyllistämisen.Onnea pennulle uuteen kotiin!Toivottavasti se saa hyvät eväät tuleville vuosille.


    • Pennun omistaja

      Hyvä kokemus kasvattajasta!!! Itse otin samaisesta pentueesta uroksen, niin tiedän tämän tapauksen ja kasvattaja yritti meidänkin kautta etsiä uutta kotia pennulle! Ja itsekin yritin etsiä uutta kotia pennulle! Törkeätä väittää että kukaan ei olisi etsinyt pennulle kotia. Toivottavasti pentu on nyt saanut hyvän kodin. Pennun ottajan on myös kannettava vastuu. Muita on aina helppo syyllistää..

    • tarkastaja koiranen

      Happamia sanoi kettu!

    • villis

      Hyviä kokemuksia kasvattajasta! Meillä häneltä otettu uroskeskari ja aina on saanut apua ja neuvoa kun olen kysynyt. Se oli meidän ensimmäinen villakoira, joten kokemusta ei niistä ollut. Kasvattaja yritti etsiä koiralle kotia myös minun kauttani. Joten kasvattajaa et varmasti voi syyttää. Kannattaa joskus katsoa myös peiliin ja miettiä miten itse asioita hoitaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7371
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2382
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1359
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe