kuka maksaa matkan?

Lini

Kuka yleensä maksaa matkan?
Haluisin tietty ulkomaille, ja puolison kanssa ihaillaan eniten Japania. Mutta se on sen verran kallis matka, että sinne mennään vain kerran elämässä.
Entä kuinka kauan häämatkat kestää?

12

5369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tini

      häämatkat maksetaan yleensä ihan ite... tai sitten jos on rikas anoppi/appiukko, niin nekin voi maksaa, matkat kestävät siinä 1-11 viikkoa noin suunnilleen... kysele tarkemmin matkatoimistosta häämatkojen kestoja ja hintoja...

    • morsian 04

      ihan pariskunnasta. Monet tuttavapariskunnat ovat maksaneet matkansa itse... mutta omalla kohdallani vanhempani maksoivat matkamme kreikkaan häälahjana (muihin kuluihin he eivät sitten osallistuneetkaan). Kaksi viikkoa on aika kiva aika "tutustua" puolisoon, mutta viikkokin riittää... =)

    • kkkk

      Eihän näissä asioissa ole mitään sääntöjä! Jossain tapauksessa hääpari itse maksaa matkansa, jossain tapauksissa häämatka tehdään lahjarahoilla, joskus taas vanhemmat maksavat jne. Häämatka voi myös olla vaikka ilmainen reissu mökille tai sitten jätetään matkat kokonaan sikseen.

      Matkan pituus on se, mikä tuntuu hääparista / maksajista / matkanjärjestäjistä hyvältä.

      Luovuutta kehiin - ei kaiken tarvitse mennä aina kaavan mukaan!

    • Laululintu

      Maksoimme mieheni kanssa itse häämatkan Rhodokselle ja olimme matkalla viikon.

    • Hehheh

      Kysyt kuka yleensä maksaa matkan? Itse ne on maksettava mikäli ei kerjättyä muilta saa.

      Vai odotteletko mieluummin että joku häissäsi tietää että hänen kuuluu maksaa häämatkasi ja saat ihanan yllätyksen?

      voi pientä...

    • Villikko

      Hyvinvarustelluista matkatoimistoista saa yleensä ihan ilmaiseksi jopa kuvallisiakin mainoskirjasia, joissa on kuviakin pienen tekstin kera matkakohteesta. Häämatkan voi yleensä tilata vaikkapa hyvän ystävän nimiin suoraan matkatoimistosta. Jos häissänne on bestman tai kaaso, heillä kahteen pekkaan on todennäköisesti enemmän rahaa, joten heilläkin voi laskun maksattaa. Tällöin kannattaa varata ehdottomasti mahdollisimman pitkäaikainen matka monen pituus- ja leveyspiirin taakse. Hyvä konsti on myös osoittaa matkalasku päiväraha-anomuksineen sisaruksille tai vanhemmille. Mikäli päädytte lähtemään paikallisen bussiyrittäjän järjestämälle Tallinnan risteilylle tai vaikkapa 20 tunnin risteilylle, voi postisiirron sujauttaa kätevästi myös naapurin postiluukkuun.

      Matkojen kestot vaihtelevat suuresti. Mikäli todennäköisesti podette kovaa koti-ikävää, on suositeltavaa tehdä lyhyehkö häämatka. Suosittu lähikohde on esimerkiksi jäätelötötterön hakureissu torilta, siihen kuluu aikaa maksimissaan muutama tunti kulkuneuvosta riippuen. Sisävesiristeilyt ovat myös kesän hittituote, yleensä niiltäkin kotiutuu iltaan mennessä. Jos teillä on aikaa paneutua matkaanne muutama päivä, kotimaasta löytyy muutama isohko kaupunki, joissa on jotain nähtävyyksiäkin hotellien ja citymarkettien lisäksi.

      Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että matkan kesto on suoraan verrannollinen rahoittajan sukanvarren pituuteen. Hm, tästä tietenkin voi näppärästi päätellä, että stay-upeja tai sukkahousuja käyttävillä henkilöillä taloudellista potentiaalia saattaa olla runsaammin. Näin heidän puoleensa kääntyminen on tilanteessanne enemmän kuin suotavaa.

      Kuten jo teitä joku neuvoikin, olkaa luovia ja valitkaa omanlaisenne tapa matkustaa häitä muistelemaan. Matkan voi tehdä trendikkäästi molemmat omiin kohteisiin ja vaikka eri aikaankin. Muutaman aviovuoden jälkeenhän tulette pitämään kesälomannekin eri aikaan, mutta se onkin jo aivan eri juttu. Hauskaa matkaa kuitenkin teille molemmille!

      PS. Meinasi ihan unohtua yksi asia. Kerroitte ihailevanne Japania. Kun sitten selaatte matkatoimistosta noutamianne esitteitä, älkää vaan hämääntykö tilaamaan matkaa väärään paikkaan. Japanilaisennäköisiä ihmisiä asuu muuallakin maailmassa, olkaa tarkkoja!

      • Elena

        Asiaa ei oikeastaan voi enää paremmin sanoa.


    • morsio

      Hei,

      Kelalta voi hakea korvauksia häämatkakuluihin (lomake löytyy www.valtionhallinto/kela/perhe/matkat) -sivuilta. Pääsääntöisesti (ja tietty tulorajojen mukaan) matkat EU:n sisällä ovat täysin korvattavia; onnistuu pelkällä vihkitodistuksella. Muualle (esim. USA) tarvitaan paikallisen viranomaisen lausunto. Japani voi olla hankalampi, mutta käsittääkseni sinnekin voi saada ainakin osan kuluista korvattua. Onnea matkalle!

      • lähes maksettu

        Kela maksaa häämatkaa hissukseen ja se on naamioitu 'lapsilisä'-maksun muotoon jotta kateelliset eivät käy sitä myös hakemaan. Matkan korvattavuuteen vaikuttaa siis siihenkin tulosvastuu.

        Meille on vuoden -93 matka jo lähes


      • Tara
        lähes maksettu kirjoitti:

        Kela maksaa häämatkaa hissukseen ja se on naamioitu 'lapsilisä'-maksun muotoon jotta kateelliset eivät käy sitä myös hakemaan. Matkan korvattavuuteen vaikuttaa siis siihenkin tulosvastuu.

        Meille on vuoden -93 matka jo lähes

        Tuosta häämatkan korvattavuudesta haluisin kyllä lisätietoa..Soitin asiasta Kelalle ja väitti asian olevan vitsi!?Eli saako sitä vaan lapselliset perheet vai?...


      • morsio
        Tara kirjoitti:

        Tuosta häämatkan korvattavuudesta haluisin kyllä lisätietoa..Soitin asiasta Kelalle ja väitti asian olevan vitsi!?Eli saako sitä vaan lapselliset perheet vai?...

        Kuule, oliko varmasti Anssi jolle soitit?


    • Pertti

      Ja kysyjällä oli ikää...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2146
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1699
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      139
      1624
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe