Kissankulman kirpputori

Ninniryyni

Mitä mieltä ihmiset olette Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdityksen toiminnasta?
Entä tämän kirpputorin/"kahvilan" toiminnasta?

Tässäpä oma kokemukseni ja mielipiteeni:

Hain TET-harjoittelu (eli työelämään tutustuminen) paikkaa kissankulman kirpputorille, koska olen kiinnostunut niin myyntityöstä, asiakaspalvelusta, kirpputoreista kuin eläimistäkin.
Ennen kaikkea olen kiinnostunut eläimistä.
Ensimmäisenä TET-harjoittelu päivänä saavuin paikalle 10 minuuttia ennen työajan alkua. Kissankulman kirpputorin tuli avaamaan nainen noin klo 9.55 ja ensi sanoikseen hän sanoi "vielä viisi minuuttia." Minä kuitenkin reippaasti esittelin itseni ja hän päästi minut sisään.
Hän sanoi, että voit ottaa kahvia. Minä otin kahvia ja tämä nainen lähti tupakalle. Tultuaan tupakalta tämä nainen esittäytyi minulle.
Paikalla oli myös toinen nainen, hän sanoi minulle "huomenta", mutta muuta ei vaivautunut puhumaan.
Sain tehtäväkseni järjestellä astioita, minä järjestelin. Kun tulin järjestelemästä oli paikalle ilmestynyt kolmas nainen, joka räpelsi kännykkää. Noin 15 minuutin päästä hän vaivautui esittelemään itsensä.
Sain tehtäväkseni kokeilla erään lampun toimivuutta. Kokeilin ja eipä se lamppu toiminut, mutta eipä tämä nainen voinut millään uskoa sitä vaan hänen piti mennä vielä itse tarkastamaan. Hän halusi ottaa minut mukaani, hän tarttui käsiini ja vei minut lampun luokse sanoen kovaäänisesti huonolla suomella "minä sanoin sinulle".
Säikähdin sitä että hän koski minuun, koska jokaisella ihmisellä tulisi olla fyysinen koskemattomuus.
Siinä sitten palloilin tyhjänpanttina, kun odottelin että saisin jotain tekemistä. Miten voisin käytännössä vieraassa paikassa alkaa tekemään yhtään mitään ilman neuvoja?
Jonkun aikaa palloiltuani alkoi yksi näistä naisista huutaa minulle: "Hei tyttö, sä oot täällä töissä." Olin vain hiljaa ja menin muka järjestelemään hyllyä, vaikka en edes tiennyt olisinko saanut järjestää.
Ensinnäkin tytöttely on hyvin loukkaavaa ja alentavaa (joissakin tapauksissa tytöttely voidaan lukea jopa seksuaaliseksi häirinnäksi, tosin tässä tapauksessa ei ollut kyse siitä.) ja toisekseen vaikka olinkin siellä töissä niin en voi ruveta tekemään omiani vieraassa paikassa.
Seisoin lähellä kassaa erään naistyöntekijän kanssa (siis joku neljäs, joka ei ollut puhunut minulle yhtään mitään.) no tämä eräs nainen oli myymässä kassalla ja yht´äkkiä hän huusi minulle ja tälle toiselle työntekijälle "Menkää pois, en halua ketään kassan lähelle, hus, pois, pois" Paikalla oli myös asiakkaista kuulemassa tämän.
Minut jätettiin yksinäni sisälle huolehtimaan kassasta yms, kun muut työntekijät lähtivät tupakalle.
Niin sanottu työnohjaajani ilmestyi paikalle puolenpäivänaikoihin. Hän sanoi minulle "Sä oot varmaan se meidän uusi tyttö" vastasin hänelle, " kyllä olen, nimeni on ******". Hänpä käänsi katseensa pois ja alkoi puhua muiden työntekijöiden kanssa.
Jossakin välissä yksi työntekijöistä kertoi minulle, että "ei täällä oikein ole tekemistä, mutta voit vaikka järjestellä hyllyjä"
Aika outoa, että kyseisessä paikassa ei ole tekemistä sillä Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen nettisivuilla sanotaan " Tarvitsemme löytöeläintalolle ja kirpputorille työntekijöitä työharjoitteluun. Ota yhteyttä meihin ja työvoimatoimistoon! "
Onnekseni pääsin suht ajoissa pois ja löysin saman päivän aikana uuden TET-harjoittelu paikan toisaalta.

Olen ehdottomasti eläinten puolella ja tottakai eläimiä täytyy auttaa, mutta arvatkaa haluanko enää auttaa Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistystä millään tavalla tämän kohtelun ansiosta?

Eläimet kärsii ihmisten takia ja olen valmis auttamaan, mutta jos yhteistyö ei pelaa ihmisillä niin tuskinpa eläimillekkään niin paljon apua saadaan.

Niin ja sitten ihan pieni huomio. Kissankulman kirpputoria mainostetaan myös kahvilana ja kahviloissa tulee lain mukaan olla asiakas-wc, mutta kissankulman kirpputorihan ei anna asiakkaiden käyttää vessaa, vaikka nämä sitä pyytäisivätkin.

67

6283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hbyhj

      Ainakin ihmettelen miksi siellä on noin monta työntekijää jos töitä ei juurikaan ole? Ei taida kirpputorin tuotto riittää edes palkkoihin ja vuokraan, eläimistä nyt puhumattakaan. Lahjoitusvaroin kai tuota yhdistystä pyöritetään joten sivukuluja pitäisi olla mahdollisimman vähän jotta pääasialliseen toimintaan eli eläimille riittää rahaa. Sokoksen kulmilla välillä kissa asuun pukeutunut henkilö kerjää rahaa toimintaan, meneekö rahat tuon kirpputorin pyörittämiseen?

    • Ninniryyni

      Tätä kyseistä asiaa itsekkin ihmettelen.
      Palkoista ja vuokrasta en tiedä muuta kuin, että kyseisellä kirpputorilla on yksi vakituinen palkattu ja yksi työllistämistuella oleva (tämän luin nettisivuilta http://www.phesy.fi/yhdistyksen-esittely/)
      Käsittääkseni toiminta pohjautuu lahjoitusvaroihin.
      Rahat joita kerätään menevät käsittääkseni löytöeläintalon toimintaan, eli kissojen ja muiden eläinten ruokiin yms.
      Rahoista joita kirpputorin ylläpitoon käytetään minulla ei ole tietoa.

    • Petrattavaa on!

      Minulla on joka kerta vain parantunut nuo työharjoittelukokemukset. Onnistunut työharjoittelu vaatii molempien osapuolien yhteistyötä, halua ja tahtoa. Minun on vaikea sanoa, että onko vain se toinen osapuoli toiminut väärin. Molemmilla olisi petrattavaa. Sinun pitäisi aktiivisesti puhua ja kysellä uusia tehtäviä. Eikä vain olla hiljaa ja odotella, että joku sanoo jotain. Pitää olla itse aktiivinen. Tosin toisen osapuolen pitäisi samalla tavalla toimia eli ottaa enemmän kontaktia. Itse kyselin aktiivisesti uusia tehtäviä, keskustelin ja tein kaiken tehokkaasti. Ja sain todella hyvää kohtelua. Ensivaikutelma voi olla jo ratkaiseva. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Teillä ei kai vain synkannut.

    • Ninniryyni

      Minä olen ollut jo monessa työharjoittelupaikassa. Tämä paikka oli kahdeksas ja ensimmäinen jossa minua kohdeltiin noin,
      Petrattavaa voi minullakin olla, täydellinen en ole, mutta minä myös kyselin tehtäviä. Mutta enpä viitsi joka viides minuutti olla narisemassa "mitä minä nyt voisin tehdä." Ja kerran kysyin niin ei minulle edes vastattu.
      Hassua on se, että aikaisemmista työharjoittelupaikoistani ja kesätyöpaikoistani olen saanut vain positiivista palautetta siitä, että olen reipas, nopea ja ahkera.

      • pientä rajausta

        Etkä tule koskaan työharjoittelua enempää työllistymäänkään tuollaisella julkisella itkemisellä. Onko nuo mielestäsi asioita, joita kirjoitellaan koko maailman lukeville palstoille? Ei ole, hoida valitukset suoraan harjoittelupaikkaan .


    • Ninniryyni

      Enköhän minä tule työllistymään :).
      Kyllä ovat. Jos asiat ei toimi niin ne tulee tuoda esille, eikä jäädä itsekseen murehtimaan.
      Valitukset kyllä hoidetaan suoraan harjoittelu paikallekkin, mutta siitä tuskin on kauheasti hyötyä, joten kyllä aion kertoa vaikka koko maailmalle minkälaista kohtelua olen saanut. Mahdollisesti joku osaa sitten valita paikkansa paremmin.

    • Rouvasti

      Olen kissaihmisiä (minulla on 2 kissaa) ja pienessä määrin tukenut Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa.

      Mitä kirpparista olen ymmärtänyt, niin se on pääasiallinen tulolähde yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen, eli käytännössä eläintalon ja eläinten ylläpitoon.

      Sokkarin kulmalla kissapuvussa rahaa keräävät ihmiset toimivat vapaaehtoisina. Heidän keräämänsä rahat menevät suoraan eläinten hoitoon, ei siis mihinkään kirpparin ylläpitoon. Nostan hattua erityisesti sille ystävälliselle tummalle naisihmiselle, joka jaksaa säällä kuin säällä vuodesta toiseen seistä ja kerätä rahaa heikoimpien hyväksi.

      Tuo työharjoittelijan kertoma kokemus tylystä kohtelusta ei aivan täysin yllätä. Siinä missä Jokimaan kissatalolla henkilökunta on kokemusteni mukaan ollut aina asiallista ja ystävällistä, kirpparilla on tullut vastaan muutakin.

      Aikoinaan vanhempi naisihminen käyttäytyi sen verran karkeasti tuoretta vapaaehtoistyöntekijää kohtaan, että näin parhaaksi vetäytyä hommasta kokonaan pois. Sain myöhemmin tietää tuttavapiirin kautta, että kyseinen ihminen kärsi eläinsuojelutyön myötä tulleesta äärimmäisestä stressistä. Kokonaisen elämäntyön hän oli eläinten eteen tehnyt, mutta hintakin oli ollut kova. Mitä olen nimiä yhdistyksen sivulla seurannut, niin kyseisen naisen nimi ei ole siellä enää vuosikausiin "päättäjälistalla" näkynyt. En tiedä, onko enää muussa toiminnassa mukana.

      On sääli, että nuori ja innokas TET-jaksolla ollut harjoittelija sai näin tärkeää asiaa hoitavan yhdistyksen työjaksolla kylmää kyytiä. Eläinsuojeluasia tarvitsisi jokaisen tukijan ja kannattajan, sillä huonosti kohdeltuja eläimiä tulee aina olemaan ja sitä toimintaa ei verovaroilla kateta.

      Itse uskaltauduin vuosien tauon jälkeen auttelemaan eläinsuojeluyhdistystä pienessä mittakaavassa. Jokimaalla olevista ihmisistä on itselläni pelkkiä positiivisia kokemuksia, ehkä jatkossa TET-paikat kannattaisi keskittää sinne?

      Minusta on hyvä, että tämä negatiivinen kokemus nousi esille. Antaahan se hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaa siellä missä se on tarpeen. Toivottavasti Ninniryynin kokemus jää viimeiseksi laatuaan, ja jatkossa saamme lukea kokemuksia hyvin sujuneista harjoittelujaksoista - myös siellä kirppiksellä. Kun vakiväki tekisi töitä sen eteen, että uusia kohdellaan hyvin niin se oma työtaakkakin alkaisi keventyä huomattavasti nopeammin.

      Toivottavasti Ninniryyni et menettänyt makua kokonaan eläinsuojeluasiaan tämän johdosta, vaan voisit jossain vaiheessa kuvitella palaavasi jotenkin tämän tai jonkin muun yhdistyksen toimintaan mukaan.

      Aktiivisia ja pystyviä ihmisiä eläinsuojelussa todella tarvitaan.

      • Ninniryyni

        Kiitos viestistäsi Rouvasti.
        Itsekkin kissaihmisiä, kolme kissaa löytyy kotoa :)
        "Eläinsuojeluasia tarvitsisi jokaisen tukijan ja kannatyytajan, sillä huonosti kohdeltuja eläimiä tulee aina olemaan ja sitä toimintaa ei verovaroilla kateta."

        Totta, mutta miten tukea, kun apua ei ilmeisesti haluta ottaa vapaaehtoistyönä vastaan? Rahaa aina voi lahjoittaa, mutta se on eri asia miten sitä rahaa löytyy.
        Tavaroiden lahjoittaminen kirpputorille taas... Miksi lahjoittaisin tuon saamani kohtelun jälkeen? Lisäksi huomasin kyllä, että "parhaat" tavarat päältä menevät työntekijöille itselleen, omiin tarkoituksiin.

        Jokimaan kissatalossa olen saanut asikkaana käydessäni ihan ok kohtelua, mutta koska tiedän myös samojen ihmisten pyörivän siellä kuin kirpputorillakin ei oikein huvita enää...

        Ei en tietenkään lopeta eläinsuojelutyötäni tähän. Onneksi on muitakin tapoja ja tahoja vaikuttaa eläinten hyvinvointiin kuin ainostaan Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys.


      • Rouvasti
        Ninniryyni kirjoitti:

        Kiitos viestistäsi Rouvasti.
        Itsekkin kissaihmisiä, kolme kissaa löytyy kotoa :)
        "Eläinsuojeluasia tarvitsisi jokaisen tukijan ja kannatyytajan, sillä huonosti kohdeltuja eläimiä tulee aina olemaan ja sitä toimintaa ei verovaroilla kateta."

        Totta, mutta miten tukea, kun apua ei ilmeisesti haluta ottaa vapaaehtoistyönä vastaan? Rahaa aina voi lahjoittaa, mutta se on eri asia miten sitä rahaa löytyy.
        Tavaroiden lahjoittaminen kirpputorille taas... Miksi lahjoittaisin tuon saamani kohtelun jälkeen? Lisäksi huomasin kyllä, että "parhaat" tavarat päältä menevät työntekijöille itselleen, omiin tarkoituksiin.

        Jokimaan kissatalossa olen saanut asikkaana käydessäni ihan ok kohtelua, mutta koska tiedän myös samojen ihmisten pyörivän siellä kuin kirpputorillakin ei oikein huvita enää...

        Ei en tietenkään lopeta eläinsuojelutyötäni tähän. Onneksi on muitakin tapoja ja tahoja vaikuttaa eläinten hyvinvointiin kuin ainostaan Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys.

        Vapaaehtoistyö on monesti jopa rahaa arvokkaampi lahjoitus. Jos ihminen joudutaan palkkaamaan töihin, niin se maksaa pitkän euron.

        Kertomasi perusteella vaikuttaisi siltä, ettei ko. paikassa työn organisointi ole ollut ihan kohdillaan. Jokainen työpaikka tarvitsee selkeän johdon ja tietysti selkeät pelisäännöt, muuten ihmiset toimivat miten toimivat - toiset paremmin, toiset huonommin.

        Ilman johtoa ihmiset voivat jäädä tyhjän pantiksi, vaikka työsarkaa oikeasti olisi olemassakin. Itseohjautuvuutta uudessa työpaikassa ei voida keneltäkään odottaa joka ei vielä taloa tunne. Tottakai jonkun pitäisi olla ohjeistamassa ja ohjaamassa - ja mielellään vielä viestimässä jollakin tavalla, että kiva kun olet toiminnassa mukana :)

        Hyvää tahtoa varmasti jokaisella sellaisella ihmisellä on, joka tekee töitä korvauksetta hyvän asian hyväksi. Mutta kaikilla taas ei ole niitä vuorovaikutustaitoja - etenkin täällä Lahdessa ongelma on yleinen ihan muutenkin.

        Yleensä työpaikoilla esimiestehtäviin voidaan valita ihmiset taitojen mukaan, kun hakijoita on monia. Vapaaehtoistöissä taas tehtävään pitää sijoittaa vaan joku, kaikkia tehtäviä ei ehkä tule edes jaettuakaan. Ja sitten voi helposti tulla tämän tyyppisiä ongelmia, että jonkun pitäisi johtaa vaikka näin ei tapahtuisikaan.

        Tosiasiassa jokaisessa paikassa missä ihmiset toimivat, jotain ongelmia voi olla. Toivotaan, että viestisi olisi nyt kuitenkin kulkenut eteenpän ja mahdollisiin ongelmiin tulisi parannusta.

        Itse olen katsonut hyväksi tukea PH-eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa siksi, että he tekevät tärkeää kenttätyötä hylättyjen eläimien hyväksi. Yhdistys on myös sen verran iso, että eläinten kohtelu on hyvää ja asiallista.


      • Ninniryyni
        Rouvasti kirjoitti:

        Vapaaehtoistyö on monesti jopa rahaa arvokkaampi lahjoitus. Jos ihminen joudutaan palkkaamaan töihin, niin se maksaa pitkän euron.

        Kertomasi perusteella vaikuttaisi siltä, ettei ko. paikassa työn organisointi ole ollut ihan kohdillaan. Jokainen työpaikka tarvitsee selkeän johdon ja tietysti selkeät pelisäännöt, muuten ihmiset toimivat miten toimivat - toiset paremmin, toiset huonommin.

        Ilman johtoa ihmiset voivat jäädä tyhjän pantiksi, vaikka työsarkaa oikeasti olisi olemassakin. Itseohjautuvuutta uudessa työpaikassa ei voida keneltäkään odottaa joka ei vielä taloa tunne. Tottakai jonkun pitäisi olla ohjeistamassa ja ohjaamassa - ja mielellään vielä viestimässä jollakin tavalla, että kiva kun olet toiminnassa mukana :)

        Hyvää tahtoa varmasti jokaisella sellaisella ihmisellä on, joka tekee töitä korvauksetta hyvän asian hyväksi. Mutta kaikilla taas ei ole niitä vuorovaikutustaitoja - etenkin täällä Lahdessa ongelma on yleinen ihan muutenkin.

        Yleensä työpaikoilla esimiestehtäviin voidaan valita ihmiset taitojen mukaan, kun hakijoita on monia. Vapaaehtoistöissä taas tehtävään pitää sijoittaa vaan joku, kaikkia tehtäviä ei ehkä tule edes jaettuakaan. Ja sitten voi helposti tulla tämän tyyppisiä ongelmia, että jonkun pitäisi johtaa vaikka näin ei tapahtuisikaan.

        Tosiasiassa jokaisessa paikassa missä ihmiset toimivat, jotain ongelmia voi olla. Toivotaan, että viestisi olisi nyt kuitenkin kulkenut eteenpän ja mahdollisiin ongelmiin tulisi parannusta.

        Itse olen katsonut hyväksi tukea PH-eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa siksi, että he tekevät tärkeää kenttätyötä hylättyjen eläimien hyväksi. Yhdistys on myös sen verran iso, että eläinten kohtelu on hyvää ja asiallista.

        Vuorovaikutustaitojen puute vaivaa tosiaan lahtelaisia ja muutakin suomea...

        Jokaisessa paikassa, jossa ihmiset toimivat voi olla ongelmia, mutta mielestäni näihin ongelmiin pitäisi parhaansa mukaan puuttua.

        Kyllä PHESY tekee hyvää työtä, sitä en kiistä :) ja eläimiä kohdellaan hyvin...


    • mie 2

      Lainaus "olen kiinnostunut niin myyntityöstä, asiakaspalvelusta, kirpputoreista kuin eläimistäkin. Ennen kaikkea olen kiinnostunut eläimistä."

      Sinun olisi kannattanut mennä suoraan löytöeläintalolle, siellä saisit harjoitella asiakaspalvelua, paljon (kirppari)tuotteita myynnissä, ja etenkin ne ELÄIMET ovat siellä.

      En tajua miksi kirjoittelet asiasta täällä ja ess.fi.. Toivottavasti olet ollut ko paikkaan myös yhteydessä palautteen muodossa. Täällä ja muualla "ihmettely" tuskin sinua hyödyttää, jos noin pahasti harmittaa...

      • Rouvasti

        Monesti ihmiset aloittelevat verkkokirjoittelun siinä vaiheessa, kun asian käsittely kahden välisesti ei ole ollut onnistunut. Motiivina yleensä on purkaa sydäntä ja vaikuttaa asioihin.

        Voi olla, että hän on laatinut valituksen suoraan kyseiseen paikkaan, mutta siihen ei olla osattu tai ehditty vastata. Onhan valitusten käsittely firmoissakin - julkisesta sektorista puhumattakaan - vaikeaa, saati sitten pitkälti vapaaehtoisvoimin toimivassa yhdistyksessä.

        Harvasta paikasta löytyy sitä vastaajaa, joka osaisi hoitaa asian ja vielä vastata päälle rakentavasti ja sovittelevasti.

        Esimerkiksi omalla kohdalla monta kertaa riittäisi, jos mokannut taho yksinkertaisesti ottaisi vastuun sattuneesta ja pyytäisi reilusti anteeksi.

        Silloin ei tulisi tarvetta lähteä avautumaan ulkopuolisille. Käytännössä jäisi monet muistutukset, valitukset ja nettikirjoitukset laatimatta...


      • Peter van Bah
        Rouvasti kirjoitti:

        Monesti ihmiset aloittelevat verkkokirjoittelun siinä vaiheessa, kun asian käsittely kahden välisesti ei ole ollut onnistunut. Motiivina yleensä on purkaa sydäntä ja vaikuttaa asioihin.

        Voi olla, että hän on laatinut valituksen suoraan kyseiseen paikkaan, mutta siihen ei olla osattu tai ehditty vastata. Onhan valitusten käsittely firmoissakin - julkisesta sektorista puhumattakaan - vaikeaa, saati sitten pitkälti vapaaehtoisvoimin toimivassa yhdistyksessä.

        Harvasta paikasta löytyy sitä vastaajaa, joka osaisi hoitaa asian ja vielä vastata päälle rakentavasti ja sovittelevasti.

        Esimerkiksi omalla kohdalla monta kertaa riittäisi, jos mokannut taho yksinkertaisesti ottaisi vastuun sattuneesta ja pyytäisi reilusti anteeksi.

        Silloin ei tulisi tarvetta lähteä avautumaan ulkopuolisille. Käytännössä jäisi monet muistutukset, valitukset ja nettikirjoitukset laatimatta...

        Kissankulman elämään voi tutustua olemalla siellä asikkaana vaikka 30 minuuttia - 40 minuuttia. Eipä tuo mikään liikesalaisuus ole.

        Silti olen aina vienyt rättejä Jokimaalle ja jotain muuta Kissankulmaan. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys tekee keskimäärin hyvää työtä ja on tarjonnut vajaan 20 vuoden aikana kolme ihanaa uroskissaa ja yhden naaraskissan. Näistä neljästä kissasta yksi uroskissa on elossa, elämänhaluinen ja terve.


      • Ninniryyni

        mie 2: Alunperin olinkin menossa jokimaan löytöeläintalolle, mutta kyseisessä paikassa oli TET-harjoittelu viikkojeni aikana jo täyttä, eli eivät pystyneet ottamaan harjoittelijaa silloin.
        Koska itse löytöeläintalolle ei mahtunut niin ajattelin, että voisin jollain tavalla auttaa kuitenkin eläimiä ja siksi hakeuduin alunperin kissankulman kirpputorille.

        Suomessa on sananvapaus ja käsittääkseni suomi24 ja ess.fi ovat paikkoja joissa voi keskustella erilaisista asioista (kuten internetissä muutenkin). Siksi kirjoittelen asiasta sekä täällä, että ess.fi. Miksiköhän "ihmettely" ei hyödyttäisi minua?
        Ja sitä paitsi internetissä varsinkin täällä suomi24.fi:ssä kirjoitellaan paljon "turhemmistakin" asioista.

        Ja kyllä kyseisen yhdistyksen puheenjohtajalle on tehty kirjallinen valitus,


      • Ninniryyni
        Rouvasti kirjoitti:

        Monesti ihmiset aloittelevat verkkokirjoittelun siinä vaiheessa, kun asian käsittely kahden välisesti ei ole ollut onnistunut. Motiivina yleensä on purkaa sydäntä ja vaikuttaa asioihin.

        Voi olla, että hän on laatinut valituksen suoraan kyseiseen paikkaan, mutta siihen ei olla osattu tai ehditty vastata. Onhan valitusten käsittely firmoissakin - julkisesta sektorista puhumattakaan - vaikeaa, saati sitten pitkälti vapaaehtoisvoimin toimivassa yhdistyksessä.

        Harvasta paikasta löytyy sitä vastaajaa, joka osaisi hoitaa asian ja vielä vastata päälle rakentavasti ja sovittelevasti.

        Esimerkiksi omalla kohdalla monta kertaa riittäisi, jos mokannut taho yksinkertaisesti ottaisi vastuun sattuneesta ja pyytäisi reilusti anteeksi.

        Silloin ei tulisi tarvetta lähteä avautumaan ulkopuolisille. Käytännössä jäisi monet muistutukset, valitukset ja nettikirjoitukset laatimatta...

        Rouvasti: Asian käsittely "kahden välisesti" on kesken. Ja juuri tuo oon motiivini purkaa sydäntäni. Ja motiivini on myös saada asiallisia mielipiteitä asiaan.

        Valitus kyseiseen paikkaan on laadittu.


      • Ninniryyni
        Peter van Bah kirjoitti:

        Kissankulman elämään voi tutustua olemalla siellä asikkaana vaikka 30 minuuttia - 40 minuuttia. Eipä tuo mikään liikesalaisuus ole.

        Silti olen aina vienyt rättejä Jokimaalle ja jotain muuta Kissankulmaan. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys tekee keskimäärin hyvää työtä ja on tarjonnut vajaan 20 vuoden aikana kolme ihanaa uroskissaa ja yhden naaraskissan. Näistä neljästä kissasta yksi uroskissa on elossa, elämänhaluinen ja terve.

        Peter van Bah: Nii-in. On tuota itsekkin tullut rahdattua aikanaan vaikka mitä myyntiin...
        PHESY tekee edelleen hyvää työtä eläinten puolesta.


      • asia on asiaa...

        Miksi hän ei saisi kirjoittaa.Sitä vartenhan nämä palstat on että voi vaihtaa mielipiteitä ja hänellä oli aivan todellinen asia.Enemmän noilla palstoilla saa lukea haistatteluja ja tympeitä arvosteluja.Jos sinua "mie 2" ei asia kiinnosta,miksi sitten luet näitä ja vielä itsekin kirjoittelet????
        NiNIRYYNILLE ;Oikein hyvää jatkoa sinulle ja onnekasta tulevaa vuotta !!!!


    • ex-orja

      Itse olin työharjoittelijana löytöeläintalolla, enkä kyllä kehuisi sitäkään paikkaa. Tai no ihmisestähän se on tietysti kiinni missä kukakin viihtyy, mutta mun mielestä se ilmapiiri ei ollut mitenkään miellyttävä.

      No, olenpahan yhtä kokemusta rikkaampi ja tiedän mihin en ainakaan rahojani anna.

      • Ninniryyni

        ex-orja: Selvä. Itse en sano mitään itse löytöeläintalon ilmapiiristä... Ja kyllä se on ihmisestä kiinni missä viihtyy. Mutta täytyy olla aikamsoinen masokisti, jos haluaa kuunnella tyhjänpäiväistä huutoa. :)


      • duunari

        Tervetuloa työelämään.

        Se tarkoittaa että työpaikalle pitäisi tulla työpäivinä, ja töitäkin pitäis vielä tehdä sovittu aika. Kovin monelle nuorelle tämä tuntuu olevan täysin vieras asia.


      • Ninniryyni
        duunari kirjoitti:

        Tervetuloa työelämään.

        Se tarkoittaa että työpaikalle pitäisi tulla työpäivinä, ja töitäkin pitäis vielä tehdä sovittu aika. Kovin monelle nuorelle tämä tuntuu olevan täysin vieras asia.

        duunari: Kiitos :)

        Jos lukisit tarkemmin huomaisit, että olin ajoissa työpaikalla ja olisin ollut valmis tekemään töitä, jos niitä olisi tarjottu...
        Ja milläköhän perusteella en ole valmis tekemään töitä?
        TET-harjoittelijanahan en saa palkkaa (eikä se minua haittaa) ja silti olen harjoitteluni aikana ollut muutaman kerran tunninkin ylimääräistä töissä... että se siitä töiden vieroksumisesta.


    • yks ent. asiakas

      oLEN MUUTAMAN KERRAN KÄYNYT SIELLÄ, HYVÄÄ TAVARAA "LAJITTELEMATTA VERHON TAKANA", YRITIN KERRAN MENNÄ SINNE, HYVÄ ETTEI HEITETTY OVESTA ULOS TULI VAIN HIRVEÄ HUUTO POIS SIELTÄ EI VIELÄ MYYTÄNÄ. Tuli tunne et säästävät parhaat pois päältä itseelleen ja "myyjät" VENÄLÄISIÄ TMS. eivät ymmärtäneet suomea vaan aina JOHTAJA PAIKALLE TUOLLA ASIAKAS YRITTÄÄ OTTAA LAJITTELEMATTOMIA TUOTTTEITA! Kysyin vain nätisti voinko ostaa noi kauniit verhot vastaus kuului EI OLE VIELÄ MYYNNISSÄ TÖRKEÄÄ! En yhtään ihmettele ettet viihtyny siellä!

      • RAM DDR

        Yksi kierrätysliike, jossa ilmeisesti henkilökunta ottaa itselleen parhaat päältä on Tramel http://www.tramel.fi/yhteystiedot.html

        Sieltä lopetettiin myymälä eikä tietokonemuisteja, niitä vanhempia, saa enää mistään.


      • Ninniryyni

        yks ent. asiakas: En tosiaan viihtynyt. Ikävää, että sinäkin olet saanut huonoja kokemuksia kyseisestä paikasta... Noh kyllä yhden päivän aikana huomasin, että muutama tavara siirrettiin syrjään sitä varten, että työntekijä halusi kyseisen tavaran itselleen. (ja mistäkö tiedän, että tavarat meni siis varmana työntekijälle? Noh yksi niistä harvasta tehtävästäni oli kysyä toisen myyjän käskemänä toiselta myyjälätä että "haluatko sinä tämän?")


    • Peter von Bah

      Kissankulma on "hieman venäläisissä käsissä" ja toiminta on hieman vanhanaikaista, noin 20 vuoden takaa. Siellä voi tutustua retrotyöelämään hieman kuin Speden sketsissä "Lappeenrannan rautakauppa".

      • Peter van Pah

        Ehdottaisin Kissalan työelämäharjoitteluksi, että ilmoittelisivat paremmista tavaroistaan verkossa:

        http://www.tori.fi/paijat-hame?ca=12

        http://www.facebook.com/groups/240551219312066/


      • lonely girl
        Peter van Pah kirjoitti:

        Ehdottaisin Kissalan työelämäharjoitteluksi, että ilmoittelisivat paremmista tavaroistaan verkossa:

        http://www.tori.fi/paijat-hame?ca=12

        http://www.facebook.com/groups/240551219312066/

        Kiitti kannanotostasi, jos mä olisin menny sinne työharjoitteluun, olisin varmaan ottanu itte parhaat päältä noin niinku salaa ja tietenkin maksamatta ja KYLLÄ OLISIN ILMOITTANU TYÖKKÄRIIN TAI MISTÄ NYT SITTEN OLI PALKATTUKIN TÄMÄ HLÖÖ SINNE TÖIHIN.et perästä olis kuulunut, en vaan ymmärrä näitä nyk.ajan työllistettyjä MIKSI NE EI USKALLA VALITTAA TYÖOLOISTA, vaan järkkää tai lähtee vaik karenssin uhalla pois!!???


      • K-K-K-K
        lonely girl kirjoitti:

        Kiitti kannanotostasi, jos mä olisin menny sinne työharjoitteluun, olisin varmaan ottanu itte parhaat päältä noin niinku salaa ja tietenkin maksamatta ja KYLLÄ OLISIN ILMOITTANU TYÖKKÄRIIN TAI MISTÄ NYT SITTEN OLI PALKATTUKIN TÄMÄ HLÖÖ SINNE TÖIHIN.et perästä olis kuulunut, en vaan ymmärrä näitä nyk.ajan työllistettyjä MIKSI NE EI USKALLA VALITTAA TYÖOLOISTA, vaan järkkää tai lähtee vaik karenssin uhalla pois!!???

        Nykyään ei kenenkään pätkätyöläisen, joka on riippuvainen työ- ja elinkeinotoimiston tai sosiaalitoimiston mielivallasta ja joka ajattelee, että voi puhtaalla maineella luoda uraa, kannata olla pätkääkään moraalinen eikä varsinkaan työmoraalinen.

        Kun on olemassa joku työ- ja elinkeinotoimiston yhteistyökumppani, joka auttaa siivoamaan tiedostoja edes joksikin aikaa, sitä pitää tietenkin uskoa ja valittaja on väärässä.

        Mihinkään työpaikkaan ei pitäisi päästää pysyvästi etnisiä tai uskonnollisia tai muita vähemmistöjä pesiytymään pysyvästi, koska he tuovat oman kulttuurinsa paikalle, jota on sitten vaikea purkaa.

        Kissalankin saisi kuntoon, jos sitä joku valvoisi ja jos parhaat tavarat pantaisiin myyntiin verkossakin, jolloin ne eivät välttämättä jäisi vain henkilökunnan käsiin.

        Sinänsä eläinsuojeluyhdistys tekee hyvää työtä ja monet ovat antaneet sinne takauksiakin. Toivottavasti kunnat maksavat sinne riittävästi kissa- ja koirarahaa, että se pysyy pystyssä eikä käy kuin Heinolan reumasairaalan.

        TET:n tarkoituksena ei ole opetella työmoraalia, vaan työmoraalittomuutta, mitä ei laiskakaan oppilas opi peruskoulussa eikä uskonnontunneilla varsinkaan.


      • Suursiivouksen aika

        Lahjoittajana tämän välistävetoasian on superärsyttävää.

        Kun ensin on valkannut tavaroistansa kaikki parhaat kodittomien kissojen hyväksi lahjoittanut, niin nyt saakin kuulla että siellä itänaapurit ovat siellä valkkaamassa "parhaat päältä". Ja kohtelevat vielä kaiken päälle nuoria harjoittelijatyttöjä törkeästi!

        On todella kuvottavaa, että yhdistyksen toiminnassa on mukana jotain loisia jotka varastavat kaikista heikoimmilta eli kodittomilta eläimiltä. Sellaisten paikka on, sanonko missä.

        Ja on todella hyvä, että aloituskirjoittaja nosti aiheen framelle muut kommentoivat että asiat tulevat selville.

        Nyt jos koskaan olisi yhdistyksen johdon syytä olla kuulolla ja ryhtyä tositoimiin.


    • : Levari

      Neuvostoliiton tavarapula aiheutti omalaatuisen kierrätyskulttuurin myös Venäjän federaatioon.

      Kirpputoreista on keskustelua muuallakin, esimerkiksi Kuusamossa.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10315215

      Tavallinen asiakaskunta ei pääse kehittymään kierrätystorille, mikäli kierrätystorista tulee henkilökunnan pikatukku, joka vie tavarat muihin myyntikanaviin.

      Itse asiassa tavarat pitäisi myydä itse verkossa kierrätyspaikkojen henkilökunnan ohitse suoraan käyttäjille ja asiakkaille ja viedä vain rahat Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykselle.

    • pettynytl

      Surullista :-(

      Jatkossa kippaan kamat ennemmin vaikka roskiin kun alan tukemaan niillä mitään itämafiaa.

      Todettakoon se taas jälleen, tällä kertaa taas uudessa asiayhteydessä. Lahdessa on venäläisongelma.

    • Madame Cosmetic

      Höpöhöpö.Minulla on kokemusta näistä ns.työharjoittelijoista.Tullaan jos muistetaan,rampataan tupakilla,kahvitauoilla,roikutaan puhelimessa.Monta kertaa saa sanoa asiasta mikään ei mene perille.Asiakaspalvelutyöhön ei uskalla laittaa vohkiivat rahat.Varsinkin tyttöjen hamppipoikaystäviä luuhailee nurkissa.Minulle riittää liikeeni maine on minulle tuhat kertaa tärkeämpi kuin vahvasti meikattu tupakalle haiseva nuorisorikollisen alku.Ottakoot muut hoteisiinsa mutta minulle on turha tyrkyttää.

      • Ninniryyni

        Masame Cosmetic: Kokemuksesi ovat huonoja, ymmäräretään. Äläpä kuitenkaan yleistä. Minulla on tapana olla aina ajoissa (liiankin ajoissa). En tupakoi, joten eipä tule myöskään rampattua tupakalla. Kahvitauot kyllä pidän, mutta enpä niitäkään pidä "yli" aikaa. Puhelimessa en roiku työaikana. Onnekseni en ole niin pahassa taloudellisessa tilanteessa, että täytyisi rahoja ruveta vohkiman.
        Niin ja eipä nuo kaveritkaan työpaikoilla ravaa. Vahvasti meikattu... Voi kuule, mun kasvoissa on ollut viimeksi meikkiä yli viisi vuotta sitten... että se siitä :)

        Toivottavasti yrityksesi joka ilmeisesti syrjii nuoria menestyy jatkossakin! Ja kannattaa varoa ettei vaan ota harjoitteluun yhtään ketään! :)

        Jännästi tuli kuitenkin sitten toisesta paikasta missä olin harjoittelussa arvosteluun kiitettävä joka kohtaan...


      • Voi voi niin...

        Madame Cosmeticin kommentti kertonee ennen kaikkea hänestä itsestään. Vai että kaikki työharjoittelijat ovat nuorisorikollisen alkuja - ilmeisesti tällä johtopäätelmällä kaikki nuoretkin ovat. Hohhoijakkaa :D


      • valkolaisromaneita

        Kaikki hampit pitää potkia helvettiin, pois pyörimästä nurkista, jos paikalla on vähänkin jotain varastettavaa. Hampin paskat muuta ku varastelee.


    • pettynyt asiakas

      Olen kanssasi samaa mieltä myyjistä tai mitä he sitten ovatkin.En ole enää käynyt aikoihin ostoksilla siellä,koska sen jälkeen kun nämä "ei suomalaiset" vaihtuivat sinne,sain niin huonoa kohtelua asiakkaana,että en halua asioida enää tällä kirpparilla enkä lahjoittaa sinne tavaraa.Kysyessäni tavaran hintaa kun ei ollut hyllyn reunassa eikä tavarassa,en saanut vastausta vaan vihaisen katseen.Lähdin pois pettyneenä palveluun.Mielestäni esittivät koppavaa ja käyttäytyivät suomalaisia alentuvasti katsoen.
      Jos menee työharjoitteluun,on heidän neuvottava ja opastettava työtehtäviin ammattimaisesti koska siitähän he saavat hyvän korvauksen,elikkä joka harjoittelijasta maksetaan reilusti työnantajalle.
      Epäilempä ollaanko siellä kassa asioissakaan rehellisiä.Olin ennen vakio asiakas ja siellä oli tosi kiva henkilökunta aiemmin.

    • gfhfgh

      Itse olin -09 työharjoittelussa löytöeläintalossa. Oli kamala kokemus. yksi "pomo" oli meille työharjoittelijoille todella törkeä ja ilkeä. Työtämme ei arvostettu yhtään ja saimme kaikki paskimmat nakit hoidettavaksemme. Yksi esimerkki oli tuon yhden "pomon" mulkkuusesta se, kun jostain syystä firmaan oli ostettu muffinseja niin pomolla oli kauhea kiire ne piilottaa, ettei vain meille turhillepaskansiivoaja-työharjoittelijoilla tarvitsisi niitä antaa. Muutenkin tosi paska maku jäi koko paikasta ja varsinkin kun itse sinne ilmaiseksi hyvää hyvyyttää oli hommiin mennyt.

    • dxet5u7s

      ite olin -07 työharjottelussa jokimaalla ja oli jätettävä kesken ku en viihtynyt yhtään.minua ei opastettu millään lailla työtehtäviini,tein siis aina miten itse parhaakseni näin ja sain tästä huudot.hyvänä esimerkkinä se,etten osannut huuhtoa kissanruokapurkkeja oikein ( purkit kyllä tulivat puhtaaksi mutta metodi oli kuulemma väärä) meitä harjottelijoita nöyryytettiin ja moitittiin kovaäänisesti toisten edessä ja ikinä ei mikään kelvannut! pyyhi siellä kerran pöytiä kun eräs työntekijä meni perässäni ja huuteli "tohon jäi vähän,ja tohon,ja tohon.." ja kyse ei siis ollut mistään suuremmista läiskistä vaan tyyliin suurennuslasilla nähtävillä :D

      he tekevät tärkeää työtä ja kaikki apu on tarpeen,minkä takia näitä vapaaehtoistyöntekijöitä on kohdeltava kurjasti? olisi kiva saada jokimaan/kissankulman henkilökunnalta jokun vastaus näihin kaikkiin syytöksiin ja nähä mitä ovat mieltä :D

      • humps

        Olisi kyllä... vinkkaisiko joku Jokimaan/Kissankulman henkilökunnalle ketjusta jos joku kävisi kommentoimassa?


      • offtopic

        Vai että kissanruokapurkit on huuhdeltava oikeaoppisesti ja siivousneuvoissa ollaan tarkkoja... :D

        Kuulostaa ihan suurten ikäluokkien naisilta. Muistan joskus 80-luvun lapsuudessani, kun siivoaminen ei ikinä kelvannut jos sitä ei tehty juuri 40-50 -luvulla syntyneiden naisihmisten omien rutiinien mukaan.

        Noh, tämä oli vähän Off Topic.

        Mutta vakavasti ottaen, tosi huonoa mainosta löytöeläintoiminnalle tuommoinen harjoittelijoiden ja muiden vapaaehtoistyöntekijöiden kohtelu. Ei taideta ymmärtää, miten suuri imagollinen merkitys tuollaisilla asioilla on. Koska sana kiirii - niinkun on nyt jo tehnyt.


    • Kyllä ne tämän ketjun ovat lukeneet :D
      (Muistakaahan että osa ihmisistä on jo vaihtunut siellä...ja miksi tarvitsisi tänne tulla kommentoimaan, varmaan muistavatkin kaikki "tapaukset", kun eihän siellä vuodessa paljon olekkaan harjoittelijoita ;D..)

      • offtopic

        No maineen kannalta voisi olla aika hyvä juttu, että joku yhdistyksen vastuuihminen kävisi omalla nimellään kirjoittamassa viestin vaikka rakenteella:

        - ollaan pahoillani että näin on käynyt
        - epäkohtiin ollaan kiinnitetty ja tullaan kiinnittämään huomiota jatkossa
        - kiitetään asian esille nostamisesta
        - toivotaan hyvää jatkoa ja parempia kokemuksia tulevaisuudessa oman yhdistyksn asian parissa

        (heh, joo olen pr-ihmisiä ja tiedän miten näiden kanssa kannattaisi menetellä)


    • virtanenv

      Ketjun aloittajalle kiitokset asiallisesta tekstistä. pahoittelen että törmäsit työelämän hämärillä laidoilla liikkuviin mökkihöperöihin. niitä piisaa etenkin tällaisissa kotikutoisissa yrityksissä. niissä on aivan omat sääntölnä ja usein armoton kilpailu olemattomista arvoista ja ansioista... sairasta menoa

    • palataan asiaan .

      Kävin tänään ensimmäisen kerran Kissankulman kirpputorilla
      yllätyin suuresti ,torin siisteyteen ,runsaaseen valikoimaan ,ja ystävälliseen palveluun .Miellyttävä kokemus .
      kirpputorien parhaimmistoa !

      • Eläimiä rakastava

        Olen joitakin kertoja käynyt kyseisellä kirpparilla. Todella töykeää kohtelua saa tältä venäläiseltä työntekijältä (vanhempi nainen). Siinä asiakas saa tuntea olevansa "nobody". Ei mitään tekemistä oikean ja ystävällisen asiakaspalvelun kanssa.
        Tällainen kohtelu kyllä karkoittaa monet asiakkaat, ikävä kyllä.


    • jesssssi

      Itse olin kyseisessä kirpputorissa harjoittelussa pari-kolme vuotta sitten. Kohtelu siellä on todellakin noin huonoa mitä aloittaja kertoi. Minun piti imuroida kirpputorin lattia. Minulle näytettiin erikseen sormella tietty alue lattiasta joka piti imuroida, ja sanottiin että se riittää. Imuroin tietenkin mukisematta sen alueen ja sitten vein imurin omalle paikalleen. Hetken päästä tämä henkilö joka minua oli pyytänyt imuroimaan ryntäsi luokseni ja sanoi vihaisesti etten ollut imuroinut koko lattiaa vaikka sitä ei oltu pyydettykään. Minun olisi pitänyt ilman sanomista ymmärtää että hän tarkoitti koko lattiaa. Tietenkin olisin imuroinut heti koko lattian, mutta kun erikseen näytettiin imuroimista kaipaavat alueet. Hain imurin takaisin ja jatkoin imurointia. Tämä henkilö kuitenkin oli mennyt jo puhumaan muille työntekijöille, että minä muka suutuin kun minut laitettiin imuroimaan. Myöhemmin minun piti laittaa kahvinkeittimen töpseli seinään. En tiennyt missä sen pistorasia on. Samainen työntekijä tarttui minua kovakouraisesti kädestä ja veti minut selkä edellä pistokkeen luo asiakkaiden katsoessa suurin silmin vierestä. Tämä käsiksi käyminen oli minulle liikaa ja soitin heti työkkäriin että saanko karenssin jos lopetan, ja kerroin kuinka minua siellä kohdeltiin. En saanut karenssia ja minulle kerrottiin työkkäristä, että samainen työntekijä on siellä ennenkin aiheuttanut harmia. Otin myös yhteyttä Päijät- Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajaan ja kerroin kaiken hänellekin. Asiasta pidettiin siellä päässä jokin kokous, mutta he eivät voineet erottaa kyseistä työntekijää sillä tämä oli kuulemma laittanut niin paljon omaa rahaayhdistyksen toimintaan. Työkkärissä pitäisi mielestäni varoittaa paikasta. Olen tyrmistynyt, että vielä nykyäänkin siellä kohdellaan harjoittelijoita kuin koiria.

    • marikaks

      muistan itsekin kun lukioaikana menin sinne kesäksi harjoitteluun ja sain todella tuntea olevani jotain alempaa kastia. tein erään siivoustyön parhaan kykyni mukaan mutta kun työ ei kelvannut minulle huudettiin ja pidettiin saarnaa toisten harjoittelijoiden edessä. ensimmäinen ja viimeinen kerta kun mua julkisesti itketettiin. nyt oon ollut jo 9v työelämässä ja menestyvä yrittäjä enkä tosiaan mikään myöhästelevä laiska tupakanpolttaja, en nyt enkä silloin. pala nousee kurkkuun vieläkin kun mietin sitä. ja menin tosiaan löytöeläintalolle puhtaasta rakkaudesta eläimiin ja halusta auttaa. toivottavasti siellä on nykyään parempi ilmapiiri.

    • KÄSILLE LYÖJÄ

      Perusta oma kirppis, ihme ruikuttaja. Käytät aikaa tällaiseen näpertelyyn ja luulet sillä parantavasi maailmaa. Olet todella lapsellinen.

      Ja ihan törkeän typeriä noi sun "kauhistumiset" käsiin koskemisesta, tytöttelystä ym. Missä olet kasvanut tollaiseksi nipottajaksi?

      Toivon että et koskaan työllisty koska et sitä ansaitse. Varsinkaan en halua ikinä olla kaltaisesi kanssa tekemisissä koska aavistan miten ahdistavan tunteen aiheuttaisit feministisellä minä-koskematon olemuksellasi.

      • kete.h

        Tähän nimenomaiseen tapaukseen en ota kantaa kun en nyt ehdi lukea koko keskustelua.
        Mutta tytöttely on väheksymistä ja täyttää myös tapauskohtaisesti myös seksuaalisenhäirinnän kriteerit.
        Toiseen ihmiseen tuolla tavalla koskeminen on myös laitonta.


    • PöhheikönPiällysmiäs

      Olen minäkin kissaihminen, mutta minulle riittää lemmikiksi se yksi kissa. Pitääkö siellä kotona niitä kissoja puolitusinaa olla?

    • Tatuno

      Kirppishän on Venakkojen suojatyöpaikka!

    • allustaaloitettava

      Tässä tarvittaisiin myös ko. kurssien tai jos kyseessä peruskoulun tet-aika, kurssien ohjaajan tai koulun opettajan mielipide.

      Itse näen niin, jos haluaa ammattitaitoista opetusta alalleen, on hakeuduttava harjoitteluun muualle kuin kirpputorille. Niiden toimintaperiaate on toisenlainen kuin "oikeiden yritysten." ja samahan se raha on , mun mielestä, maksaa sen 2 euroa sitten vieras asiakas tai henkilökunnan jäsen. Löytöeläinkoti sopii työharjoittelupaikaksi, jos aikoo eläinten hoitajaksi ™. Kyllä esim, eläinlääkärin vastaanotolla eläintenhoitajan on tehtävä asiat just eikä melkein. Olen käynyt ystäväni mukana toisen kaupungin löytöeläintalolla. Hänellä vapaaehtoisena on siellä yksi vuoro viikossa. Kyllä siellä on tarkkaa ja just jämptisti niin siisteydet kuin astioiden pesu (tosin astianpesukone sinne sopiville ruoka-astioille.) On merkittävä asiat seinälle ja huomiot kissojen terveydestä, jos niissä on ollut ongelmaa tai huomaa. eli joka kissa on katsottava käyntikerrallaan.

      Ehkä juuri maksuttomat tet-harjoittelijat kelpaavat juuri esim, kirpputoreille. Itse olen työurani tehnyt yksityisissä yrityksissä, joissa myöskin tehdään asiat "oikein" ja tarkasti. Työpaikalla ei ystävystyminen ole tärkeintä, jokaisen kanssa pitää tulla toimeen, mutta jokaisen kanssa ei tarvitse vaihtaa yksityiselämän kuulumisia ja small talkkeja. Työpaikoilla eivät ihmiset aina jaksa vaihtuviin "tutustujiin" tai kesätyttöihin/poikiin kovin suurella innostuksella suhtaantua, "oikeissa töissä" joutuvat heitä ilman lisäpalkkaa ohjaamaan ja katsomaan päältä heidän touhujaan.

      tyvestä on työelämäkin aloitettava, teinityttö ei voi ruveta johtamaan yritystä tai vaatimaan, että minua pitää puhutella neiti mäkiseksi,. Jos samaa sukupuolta olevat sanovat teinityttöä tytöksi, eipä se minusta ole loukkaavaa eikä edes sukupuolista häirintää.

    • edelläkävijäerkki

      Up up. Ei ole tyyli muuttunut kävin katsastamassa paikan .

    • näinnaapurissa

      Samalla tavoin venäläisiä oli "töissä"pelastusarmeijan kirpparilla, aina kun tuli hyvää tavaraa soitettiin tutut paikalle mm.kaikki hyvät huonekalut vietiin myytäväksi rajan yli isolla rahalla.

    • Kissafani

      Taitaa päätyä kirpparille lahjoitetuista tavaroista osa myyjille itselleen ja jälleenmyyntiin. Sivusta näin kuinka myyjä purki lahjoituskassia josta merkkivaate päätyi sujuvasti kassan taakse. Miettikää tarkkaan kannattaako tuonne lahjoittaa mitään arvokkaampaa tavaraa jos päätyy myyjille itselleen.

      • vittusaatana

        muutkin kuin mustalaiset varastelee.


      • hnjklh

        joo kyllä se narkkari on yleensä nykyään kantasuomalainen.


    • Anonyymi

      Uppia

    • Anonyymi

      Onko meno edelleen samanlaista? Mietin, minne tavaroita lahjoittaisin...

    • Anonyymi

      Viime viikolla torstaina kävin jaihmettelen kun ei myyjä puuttunut huutelevan pariskunnan toimintaan ja noinkohan ne maksoi sen Marimekon huivin mikä oli sillä miehellä käsissään?Se nainen oli kiinnostunut toisen asiakkaan lattialla olleesta kassista ja kassin omistaja huomasi sen ja makso kaks vaatetta mitä oli rekiltä ottanu sovittamatta kun ei tykännyt siitä kun se pariskunta hääri siellä.Mitään kallista en tonnekaan lahjottas.Ellei henkilökunta vie itse niin sitten narkkarit varastaa kun ei myyjä uskalla puuttua asiaan.

    • Anonyymi

      Töykeää palvelua

    • Anonyymi

      Oli kyllä, outoja vanhoja ämmiä ja lumppuja, jotka vain juoruili siellä kassalla! Saatana änmät...

    • Anonyymi

      Ennen ainakin kaikki tavarat löyhkäsi kauheasti kun hommissa oli ketjutupakoitsijoita.

    • Anonyymi

      Pitkästä aikaa päätin käydä pyörähtämässä tuolla niin oli meininki ihan muuttunut! Vanha venäläisrouva on ilmeisesti jäänyt eläkkeelle ja hänen tilalleen on otettu mukava nuori mies jolta asiakaspalvelu sujuu. Hintojakin hilattu alaspäin fiksummaksi. Suosittelen!

    • Anonyymi

      Olen itsekkin ollut kyseisessä paikassa työkokeilussa, siellä on liikaa työntekijöitä, aika kuluu hitaasti, ellet itse ole yhtä röyhkeä kuin ne niin tulee äitiä ikävä. Työkkärille sellaisia terveisiä että ihmisen nöyryyttäminen on kiellettyä. 😡😡😡😡

      • Anonyymi

        Ei ole kohdeltu työntekijöitä kunnolla ala-arvoista toimintaa tuo on ollu.
        Oli kyse mistä paikasta tahansa tulee työntekijät perehdyttää talon tapoihin ja työntekijöihin.
        Kannattaa hakeutua parempiin paikkoihin nuo on mitä on


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe