Oregon tai Indiana

Hei! Olen lähdössä kesäksi luultavasti Oregoniin tai Indianaan Aupairiksi. Toivon että voisitte kertoa mulle kaikkea mahdollista kyseisestä paikasta. Sää, keskilämpötilat suunnilleen, entäpä hintataso? Minkälaiset ulkoilumahdollisuudet? Shoppailumahdollisuudet? Biletysmahdollisuudet? Kaikkea mahdollista vaan mitä paikasta tulee mieleen! Olisin todella kiitollinen jos saisin vähän uutta tietoa :) En mee minkään järjestön kautta, koska kyse on noin lyhyestä ajasta. Mulla asuu siellä tuttujen tuttuja joitten kautta saan varmasti mukavan ja hyvän perheen :) Käykö Suomen ajokortti noissa osavaltioissa muuten? Entäpä muuten liikenne siellä päin. Selviänkö mun ''kohtalaisilla'' ajotaidoilla liikenteessä :D

Kiitos jo valmiiksi!! :)

11

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12

      Kuka sinulle hankkii viisumin (J-1) ? Jos aiot turistiviisumilla tai ESTAlla tehda toita olet laiton tyontekija ja sinut voidaan karkoittaa maasta.

    • Nuo asiat on kyllä ihan hoidossa. Missasit mun viestin pointin :)

    • .asdfgh

      Biletysmahdollisuudet? Kannattaa miettiä vielä uudestaa onko USA oikea maa, jos haluat bilettää. Tiesitkö, että Yhdysvalloissa täysi-ikäisyyden raja on 21?

      Autoilu on USA:ssa helppoa. Jos pärjäät Suomen liikenteessä, pärjäät myös USA:ssa. Kelpaako Suomen ajokortti? Riippuu varmaan ajasta jonka olet siellä.

      Miksi just Oregoniin tai Indianaan, eihän ne ole lähelläkään toisiaan? Pitäisi tietää tarkemmin mihin kaupunkiin, ennen kuin osaa sanoa ulkoilu- tai shoppailumahdollisuuksista.

    • lewis & clark

      Edelliset vastaajat ovat aivan oikeassa ja on tosiaankin vaikea vastata tietämättä kaupunkien sijaintia, sillä se on oleellista viihtyvyyden, shoppailun ja ulkoilunkin kannalta.

      Lämpötilat yms. yleiset perustiedot voit itsekin selvittää netiltä. Kesäisin Oregon on tyypillisesti viileämpi kuin Indiana, jossa voi suomalaisittain olla liiankin kuuma. Oregonissa ei ole 'sales tax'ia, joka voi säästää hiukkasen ostoksissa. Oregonin maisemat ja ulkoilumahdollisuudet ovat erittäin vaihtelevat rannikolta vuoristoon jokineen ja vesiputouksineen. 'Northwest' on erittäin kaunista seutua, mutta vaikka siellä on pitkä Tyynen Valtameren rannikko, se ei ole varsinaista rantalomarannikkoa.

      Indiana puolestaan on yksipuolinen maisemaltaan, pääasiassa viljelymaata. Kaunis sinänsä sekin, mutta aivan toisella tavalla.

    • Kaikki varmasti riippuu perheestä, mihin menet. Mukavassa perheessä nautit varmasti olostasi molemmissa osavaltioissa. Itse olen aina pitänyt keskilännen ilmapiiristä. Laajat peltoalueet ovat upeita ja niillä työskentelevät ihmiset rehtejä ja reiluja. Liikenne on toiset huomioonottavaa, joten pärjäät varmasti hyvin molemmissa osavaltioissa. Suomalaisella ajokortilla pärjäät ainakin 90 vuorokauden puitteissa. Jos olet pitempään, niin sitten saattaa olla toisin.

      Oregon on iso osavaltio, mutta jos sijoituspaikkasi on vitostien (I 5) läheisyydessä tai sen länsipuolella, niin meri ja rantapaikat ovat aika lähellä. Oregon on aika karua aluetta. Kapean rantakaistaleen ulkopuolella on jylhää vuoristoa ja laajoja metsäalueita. Jos asuinpaikkasi sattuu sijaitsemaan jossain vuoristoalueella vitostien itäpuolella, niin matkat ovat pitkiä ja tiet mutkaisia. Jos taas asut meren läheisyydessä, niin hintataso on korkeampi kuin muualla.

      Menet kumpaan osavaltioon tahansa, niin uskon isäntäperheesi tutustuttavan sinut ikäiseesi nuorisoon ja sitä kautta kuulet varmaan parhaiten shoppailu- ja biletysmahdollisuudet. Lähde ilman ennakkoluuloja tai –odotuksia ja nauti matkasta.

    • Tiedän kyllä että täysi-ikäisyyden raja on 21 :) Indiana tai Oregon siksi että mulla asuu molemmissa osavaltioissa sukulaisia ja tuttuja ja niiden kautta saan perheen joille menen. Näin varmistuu että ne on varmasti hyviä tyyppejä kun en mene minkään virallisen säätiön kautta.

      • ollakko vai eikö

        Ekassa viestissä sinulla asuu siellä tuttujen tuttuja ja nyt ne on jo sukulaisia ja tuttuja?


    • Oli tarkotus mennä tuttujen tutuille, mutta asia varmistu niin että pääsenki mun sukulaisille. Voi että mää vihaan tätä suomalaista paskan jauhantaa ku pitää nussia pilkkua joka asiasta :)

      • Älä provosoidu!

        Älä välitä noista pilkunviilaajista. Joillakin tuntuu aina olevan tarve vinoilla ja koettaa nolata kysyjää. Kysymykseen näiltä kaikentietäviltä ei yleensä saa minkäänlaista vastausta. Onneksi melkein aina joku kuitenkin antaa asiallistakin tietoa.


      • 12+1

        Mitas sitten taalla kyselet. Kysy niilta sukulaisilta millaista siella on. Luuletko etta taalla joku jaksaa sinulle analysoida kahta osavaltiota?

        Ja tuohon viilaamiseen, kylla nailla palstoilla kay niin monta taivaanrannanmaalaajaa etta ei ole ihme etta ensin selitetaan viisumeista.


    • Ei sitä tiiä vaikka jaksaiskin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe