sk kettuterrieristä

kettuterrieri

Millainen rotu on sileäkarvainen kettuterrieri? Sopiiko ensimmäiseksi koiraksi? Vaatiiko mielettömästi liikuntaa? Millainen vietti?

Kertokaa nyt siis kettuterrierin omistajat millainen rotu on : )

13

1694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hahjkjahjh

      Kaverillani on sk kettis ! Narttu. Se on todella kiltti ja mukava :-) Sopisi lanensimmäiseksikin koiraksi perusluonteensa puolesta. Voimakas metsästysvietti, mutta ei lähde omille teilleen turhaan, vaan kulkee mieluusti ihmisten mukana vapaanakin ollessaan. Lähtee kyllä läheltä havaitsemiensa sopivien saaliseläinten perään, mutta palaa uskollisesti takaisin ne kadotettuaan. On kyllä vilkas ja energinen, sen kanssa harrastetaan agilitya ja hakua, lisäksi kaverini sukulainen käyttää sitä sorsastuksessa. Tervekin rotu. Suosittelen sileäkarvaista kettuterrieriä aktiiviselle koiraharrastajalle, ja ainakin narttua myös ensimmäiseksi koiraksi :-)

      Luonne ja käyttäytyminen toki yksilöllistä.

    • fdgreryhtyyyr

      Mielelläni vastaan itse olen omistanut nyt kaksi kettuterrieriä tosin karkeakarvaisia eli vain turkiltaan erilainen kuin sileäkarvainen.

      Kettuterrieri on hyväkoulutteinen, avoin, ystävällinen, helppo motivoida aloitekykyinen, eloisa, tempperamentikas, älykäs rotu. Kaipaa harrastamista. Ja omaa riistaviettiä kohtuullisesti voi silti pitää hyvin vapaana. Hyvin sosiaalinen kunhan sosiaalistetaan kunnolla pennusta asti. Hauska humoristi joka laittaa nenänsä joka paikkaan.

      Vaatii liikuntaa että aivojumppaa. Itse tein 1-1,5h per päivä touhua joka sisälsi vapaanaoloa, koirapuistoilua(silloin meni yli tuon ajan)remmikävelyä ja toisinaan vein hieman pyörän vierellä..jos aika tiukassa laitoin hakuhommia sisälle ja muuta puuhaa. Viikonloppuna sitten kunnolla puuhailin ja oli tokotreenit. Eli on energinen rotu ;)


      Minulla rotu oli ensirotu. Johdonmukainen koulutustapa riittää. Ja eleet on hyvä opetella kunnolla sekä johtajuus koska rotu omaa myös hieman dominanssia. Hyvällä saa hyvää. Eikä missään nimessä kovia otteita. Anders Hallgrenin kirjan luin ja niillä pärjäsin. Hyvin käyttäytyviä ovat olleet molemmat. :) upea rotu on.

      ai niin yksi erityispiirre on fokseilla ne on varsinkin pentuina enemmän ilmassa kuin maassa kuin pieniä kumipalloja.

      Minusta ensikoirana menee kunhan on halua perehtyä rotuun/koulutukseen mutta jos on hieman laiska ja liian periksiantava ja haluaa maltillisen rodun niin ehkä joku muu sitten parempi vaihtoehto. Foksit on sähliä joka paikkaan nenänsä laittavia ja niillä on jokaasiasta mielipide halusit sitä tai et. ;)

    • kettuterrieri

      Mikä kirjan nimi oli jonka luit? Olisi kiva löytää kyseinen kirja : )

      • fdgreryhtyyyr

    • HP

      Sileäkarvaisen kettuterrierin AINOA miinuspuoli on karvanlähtö.

      • ffffhghhgfhfh

        Karkeakarvainen on toinen vaihtoehto josta karvaa ei kovin paljon lähde. :)

        Eikä sileäkarvaisestakaan mielestäni huikeasti. Normaalin verran


    • vanha ketju mutta...

      karvaanlähtöön avuksi, ripaus ruokaöljyä aina ruuan joukkoon :) !

    • sirurr

      Sosiaalinen hauska kiltti kaikki muuta vastaavaa.Tarvii kunnolla liikuntaa ei missään nimessä pahalla käytöksellä vaan aina hyvällä saa ihanan koiran sopii ei ole riitapukari välttää tilanteita viimeseen asti.Karvaa kun karvanlähtö muuten jo jaa niin muistakin.Sopii.

    • canis.mortis

      Tappajakoira, canis mortis. Terrierit ovat tappajalahko, vrt pitbullterrierit. Kettuterrieri on risteytyes kahden petoeläimen, eli (taistelu)koiran ja ketun, välillä.

      Laske siitä, kannattaako ottaa ensimmäiseksi koiruliksi.

      • sakuterrieri

        Ei ehkä sovi eka mopeksi mutta riippuu koirasta ja ottajasta miten lähtee, itellä oli ensimmäinen koira saksanmetsästysterrieri tosin 7-vuotias kun minulle jäi, hyvin on pärjätty ja kuitenkin "muutama" napsu tulisempi taistelija ver kettuterri, mutta vain siinä mihin on jalostettu eli luolametsästyksessä, ihmisrakas toisista koirista ei välitä kun on lonely raider..


      • hupu_lupu_tupu

        kettuterrieri ei ole (voi herranjumalasentään) koiran ja ketun risteytys vrt banaanikärpänen ;-)


    • Leukalukko

      Terrierit haastavia, eivät äänehdi tai varota.Purevat helposti muita koiria, ja irti saaminen vaikeeta.En suosittele vaan lemmikiksi, metsästykseen varmaan käy.

      • terrierit

        Suurin ongelma rodussa on se että rodun omistajat ei kouluta perusasioita koirilleen. Eli perusasiat on sisäsiisteys, hihnassa kulku, vapaanaolo ja sosiaalisuus ihmisiin ja koiriin. Kaikki tämä on opetettavissa kaikille roduille ja varsinkin terriereille jotka ei automaattisesti ole niin helppoja kuin paimenkoirat, on perusasiat koulutettava kunnolla. Pehmeä koulutus ja hyvä ohjaaminen riittää. sitten luullaan että huono käytös on rotupiirre. ei se ole.

        Toinen ongelma rodussa on energisyys. Energinen koira vaatii kunnolla toimintaa. eli on perehdyttävä rotuun ja sen energiatasoon. Turhautunut koira keksii räksyttämisen ja pyörien perässä juoksemisen riehaantuu helposti hakee äksöniä jms.

        Se mitä en ymmärrä rodun kasvattajien puolella kun rotua menee enimmäkseen seurakoiriksi niin miksi riistaviettiä jotkut kasvattajat yrittää lisätä. Samoin ylivilkkaus ja stressiherkkyys on huonoja ominaisuuksia. Paukkuarkuutta ja eroahdistusta esiityy toisinaan rodussa.

        Kun kettuterrieri menee sellaiselle joka näkee vaivaa rodun eteen niin sopii erittäin hyvin ekalle omistajlle ja jopa mieluummin niin kuin sellaiselle joka kuvittelee että osaa omistaa terrierin ilman että kouluttaa edes perusasioita tai oikeasti ymmärtää terrierin luonnetta ja eleitä. Ja joka on omannut monta mutta kaikilla jotain ongelmaa..

        Rodussa on myös toko/agilityvalioita ja hajutyöskentely etsintä on hyvää toimintaa.
        Vanhanaikainen metsästystyyli (mäyrä ja luolakoira tappelee luolissa elämästä ja kuolemasta, ja on verrattavissa koiratappeluun)on eläinrääkkäystä, mutta rodun ominaisuuksia voi hyödyntää muuhunkin joka on eettisesti kestävää ja nykypäivää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe