Pyöräilemään Tukholmaan ja sen ympäristöön !!

Minne mennä? Quo Vadis

Laivalla Tukholmaan, teltta mukana ja polkupyörällä sitten retkeilemään noin 3 - 4 päiväksi.

Kysymys kuuluu: - Mihin suuntaan kannattaisi lähteä kaupunkista, eli missä olisi nähtävää ja koettavaa (pieniä kyliä, linnoja, vesistöä ja rantaa)?

Kannattaisiko jäädä Suur-Tukholman ympäristöön (Ekerö, Stenhamra, Kungsängen, Lidlingö, Salem, Älta), vai lähteä polkemaan esim. etelään Nyköpingin tai Nynäshamn:in suuntaan vaiko pohjoiseen Uppsalan tai Norrtäljen suunta vai länteen Eskilstuna- Västerås.

1

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moxu

      Riippuu aika paljon toki siitä, missä aiot yöpyä, ts.roudaatko omaa telttaa mukana, käytätkö retkeilymajapalveluita vai onko tarkoituksesi palata aina yöksi Tukholmaan.
      Itse olen kokeillut seuraavia lenkkejä:
      Tukholmasta Djursholmin kautta Vaxholmiin, sieltä edelleen Oxdjupetin (OScar-Fredriksborgin linnoitus, Suomenlaivat ajavat salmen läpi noin puolentoista tunnin päässä Tukholmasta) ja edelleen Värmdön, Gustavsbergin ja Nackan kautta Tukholmaan. Lenkki kannattaa jakaa kahdelle päivälle ja yöpyä joko Vaxholmissa tai Gustavsbergissä.
      Myös pidemmälle saaristoon kannattaa mennä jos kiinnostusta laivamatkailuun löytyy, ainakin Finnhamnissa ja Möjalla on yöpymismahdollisuuskin. Lisätietoja http://www.waxholmsbolaget.se
      Nynäshamnin suunta on minulle myös tuttua, tosin olen sielläpäin polkenut vain ollessani matkalla Gotlantiin tai sieltä pois (lautta lähtee Nynäshamnista). Nynäshamn on pittoreski kylä ja sinne on varsin mukava ajaa saariston kautta, ts.Västerhaningen rannasta Svenska Utölle ja saman saaren eteläkärjestä toisella laivalla Nynäshamniin (tai päinvastoin). Nynäsin ja Södertäljen välisen tien fillarointivalmiuksista en tiedä, mutta tuskinpa siinä mitää hirvittäviä liikennemääriä kulkee, koska Tukholman suuntaan johtava moottoritie imaisee kuitenkin valtaosan liikenteestä.

      Mälaria en itse ole kiertänyt, mutta se tuntuisi kiinnostavalta kohteelta (Strängnäsin ja Ensköpingin välistä ylitystietä lähinnä tarkoitan). Samalle reissulle voinee mahduttaa myös käynnit Västeråsissa ja/tai Sigtunassa, jotka ovat mielenkiintoisia kohteita molemmat.

      Jos haluaa ajella Roslagenin suuntaan kannattaa huomioida Vikingin ms.Ålandsfärjan, joka edelleen liikennöi Maarianhaminasta Kapellskäriin. Tämä sympaattinen lautta on järkevä vaihtoehto toiseen suuntaan matkattaessa, jos ei halua ajaa samoja teitä useampaan kertaan. Sensijaan Eckerö Linjenin Grisslehamnista Eckeröhön kulkeva yhteys on hieman sivussa -ja tie Norrtäljestä Grisslehamniin sen verran huono, ettei sitä oikein voi suositella. Ei, vaikka Eckerön lauttojen sapuskat ovat Ahvenanmeren parhaat...

      Jos putosit kartalta täysin, ota tästä uusi:
      http://kartor.eniro.se/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1770
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      77
      1388
    3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      193
      1356
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1308
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1081
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1063
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      912
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      896
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe