Pedagoginen arvio

Milo_1

Voisiko joku kertoa minulle mitä on(oikeasti) taustalla jos lapsesta tehdään pedagoginen arvio. Lapseni saa kokeista keskimäärin 7- 8 arvosanoja ja tämän arvion mukaan tarjottu tukiopetus ei kuitenkaan riitä lapselleni. Kokemuksia kenelläkään?

8

2696

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kurppananpeetu

   Kyllä on ihme juttu. Lapsesi arvosanat ovat hyviä, mutta tarjottu tukari ei riitä? Miksi tukaria ylipäänsä on tarjottu? Eipä se tukarin tarjoaminen paljon pelasta, jos sitä ei oteta vastaan...

   Onko kyse siitä, että lapsesi arvosanat ovat noin yleensä ok, mutta joku tietty aine ei ota onnistuakseen? Onko sinulle varmasti kerrottu kaikki koearvosanat? Kovin monet lapset "unohtavat" näyttää kotona niitä huonoja arvosanoja. Jos et lue koulun sähköistä tiedonvälitystä, et tiedä, mitä todelliset arvosanat ovat olleet.

   Olisiko taustalla sosiaalisten kykyjen vajavaisuus tai peräti suoranainen häiriköinti? Millähän luokalla lapsesi on? Asiat ovat alakoulun puolella vähän erilailla kuin yläkoulussa.

  • Ammattikasvattaja

   Uusien erityisopetuslakien mukaan pedagoginen arvio tehdään siinä vaiheessa, kun lapsen kohdalla harkitaan siirtymistä yleisen tuen piiristä tehostetun tuen piiriin.

   Lapsesi on siis todennäköisesti jo saanut yleistä tukea eli esim. tukiopetusta, erityisopettajan tukea ym.

   Tehostetttu tuki tarkoittaa sitä, että lapselle voidaan esim. opettaa jossain määrin suppeampia oppiaineksia joko yhdessä tai useammissa aineessa. Kokeita voidaan jossain määrin helpottaa.

   Kuulostaa oudolta, mikäli koetulokset KAIKISSA aineissa ovat selkeästi hyväksyttyjä. Ehkä jokin aine EI suju? Niin täytyy olla - muuten pedagogista arviota ei tehdä.

  • nuorin lakimieheksi

   Meillä lapset kaikki ovat kympin oppilaita,eikä koskaan ole tukiopetusta saaneet. Haluisivat kovasti ja minäkin, mutta ei kuulema saa. He käyvätkin omakustanneisella kieli matikka ym kursseilla, ja ovat varmaan koulun parhaita.
   Tavoitteena on hyvä ammatti, lääkäri, lentäjä, pusýgologi, tiedemies, ja semmosia. Itse olen ylikoulutettu filosofi.

  • puuhpööh

   Todennäköisesti pedagoginen arvio halutaan tehdä, kun joku yksittäinen aine ei suju kuten pitäisi. Itse ehdottaisin tehostettua tukea, jos koenumerot alkavat vitosella tai ehkä joskus kutosella mutta tuen tarve on selkeä. Joillekin oman toiminnan ohjaus (Esim. miten aloittaa tehtävien tekemisen yms. siihen liittyvää) voi olla niin heikkoa, että he tarvitsevat tehostettua tukea.
   Tukiopetus on yleistä tukea ja on sekä lapsen että koulun etu, että tehdään suunnitelma tehostetusta tuesta. Meillä se tarkoittaa käytännössä oikeutta erityisopettajan tukeen ja ehkä lisää tukiopetusta vielä suunnitelmallisemmin kuin yleisen tuen aikana (silloinkin saa tukiopetusta ja voi käydä erkkaopella mutta ei niin säännöllisesti kuin tehostetun tuen aikana).
   Tehostettu tuki EI tarkoita vielä minkään aineen yksilöllistämistä vaan oppiaines on sama kuin muillakin. Opettaja vain vielä vääntää enemmän rautalankaa kuin ehkä muuten tekisi. Sitten jos tämä tehostettu tukikaan ei auta, voidaan tehdä esitys erityisoppilaaksi siirtämisestä eli siirto erityisen tuen piiriin. Silloin voidaan yksilöllistää aine tai kaksi. Tämäkään ei tarkoita sitä, että lapsi siirtyy pienryhmään, jos on mahdollista antaa riittävästi tukea lähikoulussa. Se on aina oppilas- ja koulukohtaisesti arvioitava juttu (tai ainakin pitäisi olla).

  • aktiivisesti mukana

   Opettajista kannattaa myös tehdä pedagoginen arvio,ovatko he päteviä toimimaan lasten opettajina. Minä ainakintarkkailen hyvin paljon lasteni opettjia , olenaina tarkkaillut ekasta luokasta asti vuodesta 90 kunesikoinen lähti kouluun, ja se jatkuu niin kauan kunnes viimeinen on työelämässä.

   Arvostelen ja aina epäkohtien tullessa esiin puhuttelen, opastan ja neuvon opettajaa ja jos ei mene perille, pidämme koouksen ja valitan korkeimmille tahoille.
   Tähän mennessä on hyvint oiminut. Näin meillä, ja olemme tyytävisiä.

   • Kurppananpeetu

    Menisit pois saastuttamasta tätä palstaa! Meille täysjärkisille joululahjaksi...


  • Ule23

   Koska erityisopettajille täytty olla jonkinlainen tarkoitus. Niitä asiakkaita täytyy saada jostain että olisi työpaikka. Suomessa rikotaan ihmisoikeuksia koko ajan. Kai ymmärätte että ihmisen pakottaminen vastaanotamaan tukea on ihmisoikeusvastaista?

   • Anonyymi

    Päinvastoin, tuen saaminen on ihmisoikeus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   111
   2453
  2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   255
   1115
  3. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   86
   1064
  4. Taas kuoli kuortaneella

   Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
   Kuortane
   8
   1004
  5. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   79
   991
  6. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   11
   904
  7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   63
   883
  8. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   28
   861
  9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   40
   790
  10. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   32
   759
  Aihe