SPR:lle ei pääse

kokemus käyttöön

Olen ollut käytännössä koko ikäni pelastuspalvelussa vapaaehtoisena. Kun ikää tulee ei pääse enää tulipaloihin mukaan. Vaan täytyy tyytyä vähemmän fyysisesti vaativiin tehtäviin.
Olen yrittänyt SPR:lle henkisen tuen tai vast tehtäviin, mutta ei sieltä edes vastata kysymyksiini. Tähän mulla on pitkä päihdetyöntekijän ja henkisentyönsuojelun kokemus ja sielunhoitokoulutus - en ole kuitenkaan pappi.
Onko muille käynyt näin

10

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lucky75

      Olen yrittänyt moneen kertaa saada yhteyttä Lohjan SPR:n aluetoimistoon ollen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä mutta ilman minkäänlaista yhteydenottoa..harmittaa kun ensin puhutaan tarpeesta saada vapaaehtoisia!Kuitenkaan en lannistunut vaan jatkoin ja nyt olen vapaaehtoisena lasten-ja nuorten parissa!!

    • Pettynyt SPR:än

      Joo, samoja kokemuksia, Helsingistä. Olen kysynyt sähköpostitse saamatta mitään vastausta ja yrittänyt etsiä nettisivuilta, miten voisi ilmoittautua tiettyyn tehtävään vapaaehtoiseksi, tai milloin ylipäänsä kyseistä toimintaa järjestetään, mutta nettisivuilta on hankala löytää mitään ajankohtaista tietoa, ja tosiaan sähköposteihin ei vastata. Nyt olen alkanut pohtimaan, löytyisikö muualta kiinnostavaa vapaaehtoistyötä.

    • SPR:läinen

      Missä asustelet? Itse olen mennyt nimenomaan Vapepan kautta SPR:n toimintaan mukaan, ja nykyisin myös Henkisessä tuessa ja Ensiapuryhmässä. Ja todellakin kaikkia siellä tarvitaan, erilaisissa tehtävissä.

      Jos haluat mukaan, mielelläni katson jos saisin esim kursseista selvää tms. Eli Henkisen tuen toimiinhan tarvitaan sekä Henkisen tuen peruskurssi sekä jatkokurssi käydyksi. Tietysti ryhmässäkin sitten jatkokoulutetaan. Mutta tosiaan, jos haluat, ni autan kyllä ja kerron vaikka asioista.

    • Nyahhj

      Jyväskylässä sama ongelma. Nyt ottivat yhteyttä, että kaikki ystävätoimintaan kiinnostuneet ovat tervetulleita kahvittelemaan, mutta koulutuksia / uusia vapaaehtoisia ei ole nyt tulossa. Tähänkin tarvittiin vain 3v yhteydenottoja tuloksetta, että tämäkin maili minut tavoitti.

    • Minulle

      Kävi näin että Haapavedellä SPR henkilö huijasi minut jäseneksi lupaamalla minulle pääsyn ystävätoiminnan koulutukseen. Päivää ennen oletettua matkalle lähtöpäivää tämä alueenjohtaja ei ollut vieläkään ilmoittanut minulle mitään reissuun liittyviä tietoja.

      Päätin itse soittaa Ouluun (koulutus olisi ollut siellä) ja kysyä mistä on kyse. Hetken päästä Haapaveden johtaja soitti minulle ja ilmoitti että matka oli mennyt täyteen ja kukaan ei päässyt täältä sinne. Sitten hän vielä koetti paikkailla tätä minun pimennossa pitämistä sanomalla "taisin sanoa että soitan mikäli matka toteutuu".

      Minun annettiin koko ajan olettaa että matka on varma silloin kun minua rekrytoitiin paria viikkoa aiemmin. Todellisuudessa mitään ei ilmeisesti ollut sovittu valmiiksi missään vaiheessa. Kaiken huipuksi koulutusmatka olisi ollut syysloman aikana. Olisi harmittanut vielä enemmän mikäli olisin ollut menossa johonkin lomalla ja perunut turhaan.

      Jäsenmaksunkin ehdin ikävä kyllä maksaa enkä edes voi osallistua koko ystävätoimintaan lainkaan koulutuksen puutteen takia. Lohduttelivat minua sillä että yrittävät järjestää koulutuksen tänne. Se ei kuitenkaan minua hirveästi tässä tilanteessa lohduta. Suuret oli kiitospuheet joka suunnalta kun toimintaan ryhdyin ja nuoria tarvitaan, mutta kun toiminnan laatu on tätä luokkaa en yhtään ihmettele että jäseniä on vaikea saada.

      • SPR:läinen

        Täytyy sanoa, että vaikka kaikessa on laidasta laitaan ihmisiä mukana, niin tällaiset jutut harmittaa aina ja pahasti. Itse, samoin kuin tuntemani ihmiset, ovat sitoutuneet tähän toimintaan syvästi, kukin eri rooleissamme. Olen todella pahoillani siitä, että olet törmännyt tällaiseen henkilöön! Toivoisin, että näet vielä meitä toisenlaisiakin.


    • Korjaus

      Matka ei ollut mennyt täyteen vaan koulutus piti sanoa.

      • sdfghjoigfrddfgh

        SPR on miljoonaluokan huijaus. Älkää vaan rahaa antako sille salaseuralle!


    • ikä.ei.ole.vika

      Kävin Helsingissä vapaaehtoistoiminnan messuilla ja juttelin mm SRP:n standilla erilaisista vapaaehtoistyövaihtoehdoista. Minulle tuli vahva kuva siitä, että eivät olleet kiinnostuneet minusta pätkääkään, haluavat nuorempaa porukkaa riveihinsä. Jään luultavasti lähiaikoina vanhuuseläkkeelle, olisin päässyt ikäni puolesta jo aiemmin. Olen erittäin terve, normaalipainoinen ja hyväkuntoinen, ikäistäni nuoremman näköinen kuulemma. SPR oli vain yksi esimerkki tuosta kyseisten messujen hienoisesta ikärasismista, ei lainkaan pahin ko. messuilla. No, onneksi löytyy vaihtoehtoja.

    • Biubigh

      Ei ikärasismiakaan, tyttäreni on 20 kävi kurssit, ei mitään yhteydenottoa. No nyt olinkin iloinen ettei tullut komentoa turvanpaikkahakijoiden luo mutta salaseura näyttää olevan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe