haluaa pois suomesta

stoneringo

Kiitos nyky politiikan. Hei madeiralla asuvat suomalaiset, jos luette näitä joskus, voisitteko pistää vinkkejä ihan perusasioista, miten pidempi oleskelu, pankkitilin perustaminen, ym. ollaan keskiikäinen parikunta mies luonnonkivi- asentaja nainen ravintolatyöntekijä. tiedetään kyllä työllistyminen vaikeaksi, mutta uskotaan että kyllä tekevä aina jotai löytää ajan kanssa.

9

476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aihe on ollut juuri esillä tällä palstalla otsikolla "Tulevaisuus Madeiralla ", http://keskustelu.suomi24.fi/node/10276106. Pankkitilin avaaminen on vaivatonta.

      Mitä politiikkaan tulee, Madeiralla on sen suhteen omat ongelmansa.

    • me_ja_koira

      Heippa Stoneringo! Meillä on samat ajatukset, linkki josta masseur mainitsee on siis meidän. Me lähdetään nyt perjantaina kahden viikon tutustumis- ja kartoitusmatkalle "kohteeseen". Aikataulu jota ollaan ajateltu olisi muutto viimeistään kesään mennessä, valmistelut firman myynnistä on jo aloitettu ;-)
      Voin kirjoittaa kokemuksista matkan aikana jos hotellin lupaama ilmainenen WiFi toimii.

    • Muuttoa suunnittelev

      Me_ja_koira, kaikki muuttoon liittyvät neuvot ovat tervetulleita joten pyydän pitämään ketjun ajantasalla kaikista tapahtumista ja kokemuksista.

      • me_ja_koira

        Hotellin netti kyllä toimi mutta ajattelin että on parempi sulatella ja jäsentää tietoja mitä tuli kerättyä. Katso aloittamani uusi ketju "Tulevaisuus Madeiralla!!"


    • SO

      Meillä myös mieheni kanssa muutto Madeiralle suunnitteilla, kylläkin löysällä aikataululla, varmaan aikaisintaan viiden vuoden kuluttua olisi mahdollista.. Yhden lomaviikon jälkeen tälläinen päähänpisto tuli. Olen kukkakauppias täällä kotomaassa, sitä haluaisin Madeirallakin jatkaa jollain tapaa. En kylläkään siellä kauppahallissa tai kadunreunoilla. Matkallani näin vain yhden kukkien kivijalkamyymälän. Olisikohan Madeiralla kysyntää kukkien sidonnalle ja kulkeeko muista maista kukkia sinne asti lainkaan? Mahtavat valikoimat toki löytyy jo saarella kasvavista kukista! Ovatko madeiralaiset vain nippukansaa vai innostuisivatkohan ostamaan hieman monimutkaisempia sidontatöitä..? Vai onko ihan turha kuvitella elävänsä sellaisella työllä siellä? Kertoisitko Masseur tai kuka tahansa joka tietää?

      • rikkaruohokalla

        Äkkiseltää sanoisin ,että on,mutta jos hilloja jemmassa niin antaa palaa,Kerralla iso muutos.


      • Portugalilaiset ovat kyllä kukkien käyttäjiä, mikä luonnollisesti on positiivista. Myös liike-elämä ja julkinen sektori käyttävät kukkia todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin Suomessa, sillä tuskin on tilaisuutta, jossa pöytää ei kaunistaisi kukka-asetelma. Kukka-asetelmia käytetään koristeina parvekkeilla ja ikkunoissa myös kesän suuremmissa kansanjuhlissa. Julkisen sektorin ongelmana on maksatuksen hitaus, tavallista lienee 90 päivää tai enemmän.

        Madeiralla todennäköisesti tuotetaan leikkokukkia aika paljon. Niitä lienee esim. protea, jota kasvatetaan melko paljon Azoreilla Terceiran saarella. Valtaosa siitä myydään Hollantiin.

        Haasteena lienee markkinaosuuden saaminen, kun kukkamarkkinat eivät ainakaan tälllä hetkellä kasva. Osuus on siten nykäistävä muilta. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin on luonnollisesti toinen haaste. Kumpikaan näistä ei ole mahdotonta. Jos on mahdollisuus ostaa jo toimiva kauppa, niin silloin saisi asiakaskuntaa jo valmiina. Kukkakauppiaana toimiminen vaatii Portugalin kielen taidon.

        Tällä hetkellä taloudellinen kriisi karsii voimakkaasti muitan kuin välttämättömiä hankintoja.


    • SO

      Kiitos Masseur! Tässä vielä muutama vuosi aikaa opetella portugalia, ja täytyy tehdä pari vähän pitempää matkaa Madeiralle ja tunnustella ja kuulostella vähäsen.. Katsotaan kuin käy...

    • arcoiris2

      Madeiralaiset odottavat sitten ihan toisenlaista sidontaa kuin mitä suomessa on tapana tehdä, paljon näyttävämpää, myös silloin kun laitetaan vain 2 tai kolme ruusua kimpusta tehdään kuitupaperilla ja nyöreillä erittäin näyttävä...eli sitäkin pitäisi opiskella. Kukkakaupat ovat olleet todella ahtaalla viimevuosina...kun rahaa ei ole niin semmoisestahan sitä säästetään, kukat kun eivät vie nälkää. Useita kukkakauppoja on kadonnut kokonaan ja osa on muuttanut todella pieniin ja ahtaisiin halpoihin toimitiloihin ja osasta on tullut aika hassuja yhdistelmämyymälöitä, yhdessäkin hotellialueella myydään koruja, huiveja ja vaatteita ja ne kukat ovat aivan sivuroolissa enää....kun menee kukkakauppaan kukkavalikoima on yleensä hyvinkin vaatimaton, mutta niihin tilauksina tehtäviin asetelmiin on jemmassa hienot kukkavarannot. Et sinä muuten sinne kauppahalliin etkä keksutan katumyyntipisteisiin kukkia myymään pääsisikään vaan ne paikat ovayt ikiaikaisesti kuuluneet ns kukkamummoille joiden virkapukuna toimii kansallispuku...niin ja juuri siellä se kukkamyynti on kannattavinta, yksikin hyväkäs kehtasi kauppahallissa pyytää flamingonkukasta 2,5 euroa kun sen kokoisen kukkakauppahinta oli 1 e....ja muut ahnaat siellä kauppahallissa pyysivät 2 e, yläkerrassa on yksi jk pyytää vain 1,60. mutta eihän se hullu ole joka pyytää vaan se joka maksaa, minä en siltä ahnaalta tädiltä osta ikinä mitään ja varoitan hänestä kaikkia muitakin, koska vaihtoehtoja on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe