tradenomit arvottomia ekonomeihin verrattuna

jonkin arvoinen

Olen huomannut, että tradenomit eivät ole mitään ekonomien silmissä.
Olenko oikeassa, vai onko ongeölma vain minun päässä?

6

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin on - syystä.

      Olet ihan oikeassa, ja näin on ihan syystä. Koko ammattikorkeakoulupelleily, jolla entisten amislaisten profiilia haluttiin kohottaa yhteiskunnassa, ei silti tee teistä amislaisia kummempia. Saadaan vaan porukka istumaan kauemmin koulunpenkillä ja kuvittelemaan itsestään suuria, vaikka loppujen lopuksi ammatillinen koulutus = ammatillinen koulutus, eikä muuksi muutu.

      Tiedekorkeakoulut ja amikset ovat kaksi eri maailmaa.

    • yleistyksiä

      Siis tarkoitatko nyt ekonomien ylenkatsovia asenteita tradenomeja kohtaan vai näiden kohtelun eroa työmaailmassa?

      Ensimmäinen on varmaan jonkin sortin ylpeydentunne, mikä johtuu luullusta erinomaisuudesta ja osaamisesta. Tämä on osittain myös tradenomien syytä, koska toisinaan arvostavat omaa koulutustaan turhan korkealle.

      Kannattaa miettiä mitä haluaa, maistereilla nykyään on kovin suuret luulot itsestään ja mahdollisuuksistaan. Hyvät yksilö pääsevätkin usein erilaisiin johtotehtäviin. Toiset valittavat ja ovat samalla tasolla tradenomien kanssa.

      Aineet, mitä haluat opiskella ja työt mitä haluat tehdä vaikuttavat siihen, mitä kannattaa opiskella. Toisaalta mys omat kyvyt rajoittavat monia.

      Ammattikorkea ei ole tiedekorkeakoulu, mutta hyvillä papereilla tradenomi pääsee usein suoraan maisteriohjelmaan. Noiden maistereiden eroa et pysty sanomaan, ainakin meillä töissä oleva tradenomista maisteriksi valmistunut pärjää hyvin meille muille kandiohjelmasta maistereiksi valmistuneille.

      Meillä on ihan hyvässä asemassa myös tradenomeja, mutta heitä palkatessaan saa olla varovainen, suosia kurssivalintoja, arvosanoja ja työkokemusta. Sanoisinkin, että tietyin edellytyksin hyvä tradenomi päihittää huonon maisterin -siis töissä, ei papereissa.

      Tämä reilun 12 vuoden työelämässä olon jälkeen maisterina.

    • Financial manager

      Tradenomien ylenkatsomisessa syy on nimenomaan tradenomeissa ja heidän käymässään koulutusohjelmassa, joka ei millään tavoin ole vartailukelpoinen KTM-koulutukseen vaikka muuta yritetäänkin uskotella.
      Tosin eihän se tradenomien syy ole, että heille käydään esittämässä myyntipuheita (suoranaisia valheita) siitä kuinka trade-koulutus on niin paljon käytännölisempää ja kuinka sieltä valmistutaan johto- ja asiantuntijatehtäviin.

      Nyt viime vuosina on alettu tuon "me ollaan käytännönläheisempiä" - mantran rinnalla alettu vieläpä uskotella tuohon tieteelliseen samanarvoisuuteenkin ekonomien kanssa...

      Joo, työelämässä ei juuri ketään (ainakana yksityisellä puolella) kiinnosta koulutustaustasi vaan se miten hoidat hommasi.
      Valitettavasti vaikka olisit ns. hyvä tradenomi, ne motivaatio-ongelmaiset tusinatradet ovat jo maineenne pilanneet... Aikaa menee ennenkuin tradenomeja aletaan arvostamaan ja kyllä se muutos on lähdettävä niistä opettajista, sisäänottomääristä ja opiskelijoista itsestään. Nyt koulujen ahneudesta kärsivät ne nuoret jotka joutuvat myyntipuheiden uhreiksi.

      Kyllä se ensimmäinen kunnon työpaikka on nykyään kiven takana. itse en palkkaisi huonoa ekonomia enkä hyvää tradea vaan hyvän ekonomin. Niitä on nykyään riittämiin tarjolla.

    • työmies4040

      Tuo ekonomi vs. tradenomi öyhätys nyt lähinnä esiintyy nuorten kyltereiden päässä tai vielä enemmän heidän jotka lukevat siellä vanhempiensa autotallissa kauppiksen pääsykokeeseen.

      Työelämä on sitten erikseen, siellä harvemmin kysellään koulutustaustasta ym. siellä tehdään lisäarvoa.

      • ei trade eikä ktm

        Juurikin näin. Toistaitoisia kouhottajia valmistuu sekä amk:sta että yliopistosta. Rekrytointi on vaikea laji, ja onnistuneen rekryn tietää vasta noin puolen vuoden työskentelyn jälkeen. Työelämässä on oikeasti merkitystä lähinnä sillä, millaisella asenteella tekijä on varustettu. Asennetta kun ei voi opiskella: tietoa ja taitojahan saa lisää, se ei ole ongelma.


    • Financial manager

      Työssä oppii, mutta tiettyä tasoa osaamiselta voi ja pitää odottaa jo työhönottovaiheessa.
      Ja kuten sanoin - ensimmäisen oman alan työpaikan saanti ei ole nykyään helppoa kenellekään kun sitä kokemusta ei useimmilla tuossa vaiheessa juuri ole. Silloin ymmärrettävästi rekrytoijat katselee tarkkaan niitä papereita ja katsella mistä ne on saatu.
      Työelämässä papereiden merkitys ei ole niin suuri vaan se työn jälki merkitsee. Nykyään yhä suurempi kysymys nuorille kuitenkin on se, miten sinne työelämään ylipäätään pääsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2128
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      57
      1996
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe