Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yksin matkaava nainen

Kesällä matkaan

Onko Azorit sopiva paikka yksin matkaavalle naiselle? Ajatuksissa olisi valmismatka ensi kesänä. Onko turvallista liikkua iltasellakin? Katsotaanko ravintoloissa pahasti, jos nainen tulee yksin ravintolaan? Löytyykö Azoreilta yrityksiä, jotka järjestävät päivän patikointeja, yksin kun näille ei voi mennä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

3

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjoittaj,an matkan kohteena on mitä todennäköisemmin Ponta Delgada São Miguelin saarella, johon Hispanian lisäksi matkoja Suomesta kesäaikaan järjestää Aurinkomatkat.

      Tällä palstalla ei muistini mukaan ole raportoitu viimeisen runsaan neljän vuoden aikana yhdestäkään matkailijaan kohdistuneesta rikoksesta. Lehtemme ovat kertoneet parista ryöstöstä tai ryöstön yrityksestä. Muistelisin, että kaikissa tapauksissa rikolliset saatiin kiinni joko tuoreeltaan tai kohta pian teon jälkeen. Toisin kuin monessa metropolissa pienessä Ponta Delgadassa ohikulkijat tulevat yleensä apuun nähdessään jotakin epätavallista olevan tekeillä. Lehdissämme on ollut tarinoita, miten paikalle osuneet ovat ottaneet kiinni varkaat ja soittaneet paikalle poliisin. Vuonna 2006 sattui Sete Cidadesissa yksi yksinvaeltaneen englantilaisnaisen raiskaus. Viime kesänä tietooni tuli varkaustapaus, jossa erään tanskalaisnaisen laukku vietiin, kun hän istui uimarannan ulkoravintolassa.

      Ponta Delgadassa järjestyy valvoo paitsi koko maassa toimivat poliisivoimat PSP (Polícia de Segurança Pública ja GNR (Guarda Nacional Republicana) myös Ponta Delgadan kaupungin oma poliisi (Polícia Municipal), jonka toiminta alkoi elokuussa 2010. Kaupungin poliisin työaika rajoittuu virka-aikaan.

      Ponta Delgadassa matkailija liikkuu useimmiten ydinkeskustan alueella, jossa entenkin kesäaikaan on väkeä liikkeellä myöhäänkin, joten tilanteita, joissa matkailija olisi ihan ypöyksin on rajoitetusti. Pisimmillään valoisaa aikaa kestää ptikälle yli klo 21:n.

      Rikollisuutta Ponta Delgadassa ja muualla Azoreilla ruokkii huumeiden käyttö. Näitä käyttäjiä matkailija ei välttämättä näe eivätkä ne erotu muusta väestöstä samalla tavalla kuin esim. Helsingissä. Kodittomia ja/tai alkoholisteja Ponta Delgadan keskustan on muutama, mutta heistä ei ole yleensä vaaraa ympäristölle.

      Autolla liikkuvan matkailijan on syytä pitää arvotatavarat poissa näkyvistä.

      Mielestäni Ponta Delgadan on varsin turvallinen matkakohde.

      Kaukana ovat ne ajat, jolloin Portugalissa ravintolaan yksin menevää naista katsottiin pitkään tai paheksuttiin. Portugalilainen nainen on tänä päivänä vapaa menemään yksin paikkaan kuin paikkaan.

      Ponta Delgadassa on runsaasti on monia yrityksiä, jotka vievät matkailjoita patikoimaan, esim. Picos de Aventura ja GeoFun.

      Kotisivujeni linkkiosastossa on vinkkejä matkailijoille palveluja tarjoavista paikallisista yrityksistä. Kotisivuiltani löytyy myös matkaopas São Miguelille aikoville ja erillinen opas Ruoka ja juoma São Miguelilla. Patikointireitit esitellään osoitteessa http://www.trails-azores.com/. Kotisivuilleni pääsee näpäyttämällä nimimerkkiäni.

    • Voisi ehkä vielä lisätä, että Azorit eivät ole tyypillinen lomakohde, johon saapuisi päivittäin matkailjoita konelasteittain. Matkailun osuus saariryhmän kansantuotteesta on siten vain alle 5 prosenttia. Niinpä matkailu on tuskin mitenkään muuttanut katukuvia saariryhmässä. Täällä matkailija kokee aitoa paikallista elämää.

    • Maria Luiza

      Mielestäni Sao Miquel on hyvinkin turvallinen saari, olin itse kahdestaan miniän kanssa siellä. Kuljimme pimeänkin aikaan kaduilla, tosin selvin päin ja aika reipasta vauhtia. Määrätietoisen ja hyväkuntoisen näköisen ryöstäminen kun ei ole niin houkuttelevaa... Kerran spurguja jouduttiin vähän väistelemään keskellä päivää, heillä olisi ollut kovasti asiaa mutta meillä ei. Valmismatkojen järjestäjillä on yleensä hyviä retkivaihtoehtoja ja Hispanialla muistaakseni on myös hyviä vaelluspaketteja. Aiemmalla reisulla olen itse lähtenyt myös ruåtsalaisten (Solresor) retkelle, koska yleensä myyvät retkipaikkoja muillekin kuin "omille" jos niitä on vain vapaana. Vaelluspaketteja järjestävät kyllä paikallisetkin yritykset ja mainoksia löytyy respasta ja tourist infoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe