Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sijoitussopimuksen purku, mitä maksaa?

Kohtuutontako?

Meillä on narttukoira sijoituksessa (sijoitettu kennelliiton sopimuksella kahdesta pentueesta) joka on jo tehnyt yhden pentueen. Nyt emme haluaisi toista pentuetta, pelkään siihen liittyviä riskejä, ja haluaisimme lunastaa koiran omaksi. Kasvattajalle se sopii, mutta mielestämme hinta on kohtuuton. Joutuisimme maksamaan pennun hinnan (josta osa siis jo vakuusrahana maksettu) yhden jo teetetyn pentueen.

Onko se siis oikein että kasvattaja saa tässä tapauksessa koirasta täyden pennun hinnan ja yhden pentueen?

Sopimuksessa sanotaan seuraavasti: "Osapuolet voivat milloin tahansa yhdessä sopia siitä, että vastaanottaja lunastaa omistusoikeuden kokonaan luovuttajalta maksamalla jäljellä olevan vakuusmaksun ja pennun hinnan erotuksen."

Onko kellään käytännön kokemusta vastaavasta tilanteesta?

13

3300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rthb4w

      ootko kysynyt kasvattajalta tuosta lausekkeesta? Soittaisin kennelliittoon ja kysyisin neuvoja.

    • Hmm.

      Minusta tuo teidän sopimuksenne kuulostaa siltä, että koiran saa lunastaa tuolla pennun hinta - vakuusmaksu-hinnalla vain jos näin yhdessä sovitaan. Jos kasvattaja ei vielä halua purkaa sijoitussopimusta, vaan teettää sovitun toisen pentueen, niin sitten joko suostutte siihen tai maksatte mitä kasvattaja pyytää.

      Onko nartulla ollut vaikeuksia/ongelmia ensimmäisen pentueen synnytyksessä tms. vai miksi ajatus toisesta pentueesta pelottaa? Itse olen siinä käsityksessä, että jos vain narttu ei ole liian vanha tms, niin toinen pentue on yleensä ensimmäistä helpompi. Koira on jo kokenut homman kerran ja tietää mitä tapahtuu ja miten toimia.

    • puudelsson

      Nimenomaan tuossa sanotaan, että osapuolet voivat YHDESSÄ sopia. Eli kuten Hmm. sanoi, jos kasvattaja ei suostu tuohon, niin sit kait se on niin, että voi pyytää mitä tahtoo. Minustakin tuo on toisaalta kohtuutonta, mutta toisaalta kasvattajan kannalta sekin olisi kohtuutonta, jos toinen osapuoli voisi vaan lämästä rahat tiskiin, että nyt tää koira on mun.

      Mutta jos nartun synnytyksessä on ollut jotain ongelmia, niin sitten soittoa Kennelliittoon. Tai mielellään tietysti ensin yrität vielä puhua kasvattajan kanssa ja puhua peloistasi.

      Tämä nyt on jo myöhäistä, mutta minusta 2 pentueen sopimukset on muutenkin kohtuuttomia, ellei ole kyse pikkukoirasta ja sopimuksessa ollut jokin pentumäärä. Siis esim. että jos syntyy vain 1 pentu niin sitten saa vielä toisen pentueen. Ja mitenkäs teillä on tuo vakuusmaksun palautus sovittu? Vasta toisen pentueen jälkeenkö? Vaikka eihän sillä sinänsä mitään vaikutusta tähän kai ole, mutta kuulostaisi vähän siltä, että kannattaa olla tarkkana, että sen vakuusmaksun todella saa takaisin aikanaan.

    • kennelliitto auttaa

      Omalla kohdallani soitto Kennelliittoon auttoi ja sain sovittua kasvattajan kanssa hinnan alennuksesta. Katsos , kukaan kasvattaja ei halua puskaradioon mainetta kohtuuttomista sijoitusehdoista. Seuraavaa sijoituskotia voi olla hiukka vaikea löytää. Toi 2 pentuetta on kyllä aika kova hinta.

    • Kohtuutontako?

      Kyseessä on pieni rotu, edellisessä pentueessa kaksi pentua. Kasvattaja perustelee asian niin että tässä kohtaa hän tulee sopimuksessa vastaan ja hän ei saa toista pentuetta, joka ollut sopimuksessa. Ja hinta täsä sopimuksen muutoksesta on tämä. Hänen mielestä sopimus alunperin ei ole kohtuuton ja meidän ei toki ole pakko ostaa koiraa omaksi.

      Kennelliitosta vastattiin että he eivät puutu sopmusasioihin, eikä siihen mikä on kohtuuton tai kohtuullinen hinta.

      Ajattelin nyt lähinnä, että miten muut ovat toimineet, jos jollain olisi ollut vastaavanlainen tilanne?

    • apua kannattaa hakea

      Keskustele vielä kasvattajan kanssa josko hän suostuisi myymään koiran kohtuuhintaan joka olisi pennunhinta-takuumaksu. Hän on jo saanut takuumaksun ja 2 pentua. Eli hän on saanut koirastanne jo hyvän hinnan. Onko kasvattajalla pääasia rodun jalostus vai rahanteko? Eihän teidän todellakaan ole pakko ostaa koiraa koska kasvattaja voi ottaa sen itselleen. Eli jos haluatte koiran itsellenne niin teidän on se ostettava sillä hinnalla mitä kasvattaja sanoo. Tässä tapauksessa pyyntihinta on liian kallis. Kysy asianajalta sopimuksesta. Itse otin yhteyttä Kennelliittoon ja lakimieheen koska kasvattaja pyysi omasta koirastani törkeän paljon. Koiran rekisterikirjaa en saanut koskaan mutta koiran sain.
      Kennelliitto ei ota varmaankaan kantaa hintaan mutta heidän kuuluu selvittää sopimuksen sisältö.

    • 8+11

      Mutta siis MIKSI kasvattajan pitäisi myydä koira puoli ilmaiseksi ?? Tottakai hän haluaa korvauksen pentueesta jota ei sitten näin ollen synny .
      Sopimuksessa ei pitäisi olla epäselvää koska 2 pentuetta ei ole kohtuuton ! Varsinkin kun rotu on pieni ja edellisessä pentueessa ollut vain 2 .


      Kasvattaja todellakin tulee tässä vastaan kun ei hänen olisi pakko millään hinnalla myydä koiraa sinulle ennenkuin sopimusehdot on täyttyneet . En ymmärrä miksi valitat... moni ei saa edes sitä mahdollisuutta ostaa koiraa itselleen .

    • matematiikkaa

      Onko koira puoli-ilmainen jos oletetaan että pennun hinta on esim 1000 euroa. Mahdollinen takuusumma olis vaikka 500 euroa. Koiralla teetetty yksi pentue jossa ollut 2 pentua eli rahaa tullut 2000 euroa. Kyseessä oleva esimerkkikoira maksanut 2500 euroa. Ja tietty voimme lisätä ruokakulut, mahd. eläinlääkärikulut, vakuutusmaksut jne. Ihmisten huolta ja kiintymystä ei mitata rahassa mutta sijoituskoira on kasvattajalle taloudellinen sijoitus.
      Olet aivan oikeassa kaikille ei anneta edes mahista ostaa koiraa itselleen vaan kasvattaja ottaa sen ja sijoittaa/myy edelleen.Koirahan rinnastetaan tavaraan ja sijoituskoira osamaksulla hankittuun tavaraan. Toivottavasti koiranhaltija ja kasvattaja pääsevät sopimukseen ja koira saa jäädä nykyiseen kotiinsa.

    • diu

      Mielestäni saisitte korvata menetetyn pentueen konaisuudessaan eli edellisen pentueen arvon verran .

      Oletko itse jutellut eläinlääkärin kanssa jos kerran nartun terveyden puolesta pelkäät ? Vai mistä ihmeestä olet tämän käsityksen saanut että narttu siitä vaarantuu ?

      Sinä päätät maksatteko vai noudatatteko sopimusta johon olet omin somin pikku käsin nimesi alle rustannut ja ehdot hyväksynyt . Tietenkin voit päästä halvalla ja helpolla ja luopua koirasta .

    • huh huh koiran kanss

      Täysin kohtuuton vaatimus kasvattajalta. Kannattaa Kennelliiton ottaa uudestaan yhteyttä ja samalla kyseisen koiran rotuyhdistykseen (netistä löytyy yht.tiedot).

      Lisäpontta asiaasi saisit jos eläinlääkärissä huomattaisiin koiran rakenteen olevan liian heiveröinen tms uusiin synnytyksiin -> voisit pyytää lausuntoa siitä lekurilta ja sitten asian perustelemista tuolla kasvattajalle. Ja millainen edell.synnytys oli...

      Rahanahneelta "kasvattajalta" kuulostaa. Yritä vielä jutella kanssaan ja tuo ilmi rahanahneus vs terveysseikat.

      Kannattaa myös ottaa selvää, löytyykö kasvattajan taustasta jotakin epäilyttävää toimintaa, liikaa pennutuksia, sairaita pennutuksia. Näitä voi sitten kovempien keinojen puitteissa ottaa esille keskustelussa.

    • koiruudet kunniaan;)

      Onko kukaan ajatellut että kyseessä voisi olla jalostuksellisesti arvokas koira.
      esim,harvinaisen geenistön takia.
      Koira on saattanut olla kallis kasvattajalle esim hakea toiselta mantereelta,
      jolloin pelkät tuontikulut voivat yltää tuhansiin euroihin.
      Siihen kaikki tutkimukset päälle.
      Silloin on loogista pitää myös koiran arvo korkealla.(itse en edes sijoittaisi tuollaista koiraa)
      Monilla roduilla jälkeläismäärät ovat kovin pieniä,
      Esim 1-2 pentueessa.
      Silloin ei todellakaan ole kohtuuttomuutta vaatia kahta pentuetta sijoituskoiralta jos koira ei ole mitenkään estynyt.
      Ei millään pahalla,mutta jos allekirjoittaa sopimuksen,niin silloin hyväksyy myös
      sopimuksen allekirjoituksellaan.
      Koira ei ole sijoituskodin koira ennen kuin sopimuksen ehdot ovat täytetty.
      Koiran siis omistaa kasvattaja.
      Sopimusriidat eivät kuulu kennelliitolle,eivätkä he niitä myöskään käsittele.
      He voivat tutkia asiaa ja langettaa kurinpitolautakunnan kautta sanktioita kasvattajalle,mutta sopimushan ei siitä mihinkään muutu edelleenkään.
      Oikeudessa on nyt ennakkotapauksia joissa sijoitus-sopimus on purettu ja koira palautetaan OMISTAJALLE tämän palauttaessa OSAN liikkuneesta rahasta.
      Siis ei edes koko summaa joka koirasta on maksettu.
      ÄLKÄÄ lähtekö lakitupiin ruotimaan sopimuksia,vaan yrittäkää päästä yhteisymmärrykseen keskenänne.
      Lakituvissa asioihin ei pysty enään kumpikaan osapuoli vaikuttamaan ja
      tuomio voi siis mennä kuinka päin vain.
      Te jotka huudatte rahan ahnetta kasvattajaa sättipalstalla.
      HÄVETKÄÄ JO !!!
      Kun selkeästi ei ole mitään hajua koirien kasvattamisesta ja kustanteista,
      Niin kannattaisiko olla hiljaa jos ei tiedä mistä puhuu?.
      Koirien kasvattaminen on ihanaa touhua.
      Kaikki se työ on mahtavaa.
      Todellisuus on kuitenkin se, että moni tunnollinen hyvä kasvattaja lopettaa kasvattamisen ihmisten takia.
      Ihmiset ovat niin mahdottomia ettei sitä jaksa enää.
      Pevisaan kirjataan sairauksia joita ei edes rodussa yleisesti esiinny,
      nostattaen turhaan kuluja koirien tutkimuksissa.
      Kasvatustyötä vaikeutetaan jatkuvasti uusilla rajotteilla ja mahdottomilla säännöillä, siksi kun noista säännöistä piittaamattomat "puuhastelijat" pilaa harrastusta.
      Mitä jää jäljelle kun ne tunnolliset kaiken huomioivat kasvattajat väsyvät pykäläviidakoihin kieltoihin ja vaikeisiin ihmisiin.
      No tietysti ne,joita ei voi vähempää kiinnostaa koirien terveys tai geeniboolit maailmassa.
      Ne jotka eivät omaa tarpeeksi kynologisia taitoja.
      Ennen kuin ryhdytte vaikeaksi sijoitusperheeksi, niin kannattaisiko miettiä onko oikeasti aihetta,vai onko vain pihi ja rakastaa rahaa enemmän kuin koiraa.
      (Noista linkeistä sen verran että toivon ettei noita Marjan irralleen aiheesta revittyjä diaesityksiä ole otettu ilman Marjan lupaa,noistahan ei saa oikeaa kuvaa,mitä Marja luennossaan on tarkoittanut)(muistaakseni kielsi käyttämästä missään eritoten)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe