Khao Lak Merlin Beach Resort

Thaipertti

Arkistosta ei osunut silmiin ainakaan viimeisen parin vuoden ajalta tämän hotellin arvostelua, vaikka täällä on varmasti moni suomalainen käynyt. Tripadvisorissa hotellia kehutaan maasta taivaaseen, mutta olisi kiva kuulla suomalaisia kommentteja. Vastaako hotellin taso virallista luokitusta 4 ? Useimmat tripadvisor-kirjoittajat kehuvat hotellin pool access huoneita, jotka ovat kalliimpia, mutta minkälaisia ovat hotellin standardihuoneet? Söitkö hotellin ravintolassa koskaan muulloin kuin aamiaisaikaan? Hotellihuoneissa wifi on maksullinen, mitä se mahtaa maksaa?

21

2565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m-y-m

      kirjoitin 3.12 tohon kata vs khao lak ketjuun ko hotellista viimeksi näin:

      Oletteko mnossa khao lak::n vai patongille?
      Jos olette menossa khao lakkiin, niin hotellinne nimi varmaankin on khao lak merlin resort. ja se on.........................laita siihen kaikki kehuma sanat mitä osaat. :) Tosin henkilökunta on vähän turhankin muodollista, joskus. Paitsi Suradat niminen iki iloinen ilopilleri. Kaikilla niilä on nimikyltit, ei tarvitse kysellä.

      Muuten minusta hotelli on hienon hieno. viidakkomainen tunnelma, ja kauniit pienet puron risteilevät pitkin aluetta. joissakin on kaloja, jotkut taas päätyvät vesiputouksena uima-altaalle. Alueella on paljon eläin patsaita, ja katseltavaa riittää monelle päivälle. Siellä voi tutustua vaikka heidän yrttitarhaan, jossa kasvaa vaikkapa pippuria, alvaveeraa ja muita meille harvinaisia kasveja, joita kuitenkin käytämme
      . Aamiaisella on ihania thaiherkkuja, kaiken muun keksittävän lisäksi. tuoremehuja on montaa erisorttia, ja niitäkin vaihdellaan eri aamuille. Tilaamalla saa vielä vaikka täytettyjä munakkaita jotka tehdään toiveittesi mukaan. Mutta ne kanaherkut, mitä siellä tarjoillaan on syntisen hyviä, porsaanleikettäkin näin aamiaisella... harmi vaan kun ei vatsaan mahdu kaikkea hyvää. Mutta kun aamiaisella on teryaki kanaa, niin tiedät mitä herkku on.

      Yhdellä 4:stä uima-altaista voit uida baariin. ravintoloita on useita, ja uutta näytettiin taas rakennettavan rannalle, kun vasta siitä ohi kuljin.

      Huoneet ovat tyylikkäät ja tilavat. Kannattaa valoisaan aikaan tutustua siihen *puhelimeen* Siitä kun saa sammutettua/ säädettyä ilmastoinnin, se toimiii myös ovipuhelimena, siitä saa säädettyä valot, siihen saa asennettua kaksi kelloaikaa esim suomi thai. nykin aikaa se normaalisti näyttää muistaakseni thaimaan lisäksi.
      Ihmetystä herätti miksi vessassakin oli puhelin. Sänky oli valtava, ja todella mukava nukkua, ehkä joidenkin mielestä kova, itse tykkkäsin kovasti. kylpyamme oli ihan reilu etenkin thaimaan tason mukaan.

      Hotellin palvelut ovat sitten kalliita, tai samaa luokkaa kuin suomessa, vastaavat palvelut.

      Hotelli sijaitsee todella rauhallisella alueella, jossa vain muutama hotelli. Kaikki hyvätasoisia, ja hiljainen yöelämä alueella takaa rauhallisen ylellisen loman. Siinä lähellä kun ei ole kuin pari pientä ravintolaa, jotka pääasiaasa vielä ruokapaikkoja. Joyn baari ehkä poikkeus. Mutta rauhallinen sekin on ja mukava tapa viettää iltaa, siellä on myös nettiyhteys. Alueelta löytyy pari pientä kauppaa josta päivittäiset virvokkeet ja muut pienet tarpeet saa hoidettua.

      Niitä räätäleitä jota siinä kylällä on ei kannata käyttää. ainakn kolme niitä on , mutta samaa liikettä, ja työnjälki täysin kelvoton. Kuuleman mukaan keskustassa toimiva herra pii, olisi khao lakin paras räätäli paikallisten mukaan.

      Ranta on loistava. hienohiekkaista, ja loivasti syvenevä ranta, joka siivotaan hotellien kohdalta aamuisin. rannalla toimii pari pientä rantaravintolaa ja hieronta liikettä.

      Jos haluaa hieronnasa pelata varmanpäälle, kannattaa valita liikkeeksi komol`s corner. Jos vielä pyytää että *sam* hieroo, on valinta taatusti kohdallaan. Sam on nainen nimestään huolimatta, jos seikalla jotain väliä on.
      lähin rantahieronta paikka olisi poh nah, mutta siellä vaihtuu hierojat niin tiuhaan että vaikea on suositella. No tänä talvena siellä suosittelisin joy, (tzoi) nimistä hierojaa. Mutta komolsilla menee aika rattoisasti mukavaa rantalomaa viettäen. Poh nah, on vähän rahatpois meininki, kun taas komol's cornerilla yritetään kovasti saada asiakkaat viihtymään. Itsekin siellä vaikka triominos nimistä dominopeliä pelannut henkilökunnan kanssa monta tuntia. Syödäkkin siellä voi kelpo ruoan maksaessa 70thb, eli alle 2 euroa. Jos on isompi porukka menossa, niin heidän grillipalvelunsa on myös kokeilemisen arvoinen, mutta se vaatii ennakkotilauksen, ja ehkä kannattaisi olla vähintään se 4hlöä. Komolsilta alkaakin poseidon beach jota myös kannattaa käydä testaamassa, sen rannan toisesta päästä kannattaa nousta mäki ylös niin tapaa norsuja. siellä lähes päivittäin myös näkee norsuja uimassa.

      Merliniltä keskustaanpäin on bbq-service niminen grilliravintola joka on lihanystävien paratiisi. 2,50€ seisovastapöydästä lihaa, kanaa äyriäisiä simpukoita, mustekalaa... itse grillaten, samassa grillissä voi myös keittää vihanneksia tai katkiksia. joka pöytään tuodaan oma grilli.
      Toiseen suuntaan merliniltä isoa tietä ehkäpä 2km on todellahyvä kalaravintola nimeltä ban khao lak. suosittelen.

      Merlinissä olen ollut 2 kertaa itse, monet käyvät siellä vuosittain.
      Hotellissa on paljon saksalaisia, mutta niitä on taatusti enemmistö khao lakin turisteista yleensäkin.

      Rantojen rauhallisuus on myös seikka jota en jaksa lakkaa hämmästelemästä, sillä nurkalla.

      • mies yksin matkalla

        Niin ne pool acceshuoneetkin on tuurista kiinni. Jos huonotuuri niin ovat pää uima altaalla. Kun taas sivumalla on lähes ikioma allas.
        Itse en maksaisi vaadittua lisämaksua suorasta kynnistä altaalle, koska toisen kerroksen huoneet on hienommat, ja jos murkkuja tulee, niin ne tulee ekaan kerrokseen. Tosin niitä myrkytetään tehokkaasti, joten niistä ei haittaa ole ala kerroksessakaan. Mutta toki jollekkin se suorakäynti on se isojuttu, enkä suinkaan halua niiden mielipidettä väheksyä.

        Mä en tajua mitä siellä voisi olla enemmän ollakseen 5tähden hotelli.

        Olen syönyt ja kestinnyt vieraita hotellissa, ja ruoka on hyvää muttei etenkään alacarte ole hintansa väärtti, thaimaan mittapuun mukaan. Hotellin ranta ravintolassa saa helppoa nopeaa halvempaa ruokaa, mutta miksi maksaa paljon ruoasta kun sitä saa lähes ilmaiseksikin, ja hyvää ruokaa.
        aamiaisella kun täyttää itsensä, sillä jaksaa iltaan asti, ja sitten kevyttä ruokaa illalla pad thaita tai riisiruokaa...
        Mutta merlin on minusta mahtava paikka, ja ihmettelenkin siitä paljon negatiivisiä kirjoituksia netissä ulkomaisilla sivuilla.


      • odottava1

        Mainitsit räätälin Herra Pii, onko mitään osoite tietoa tai missä päin olisi. Olen lähdössä piakkoin ja olisi tarve teettää nyt vaatteita. Kiitos jos löytyy vinkkejä
        ettei ihan "susia" saa.


    • Thaipertti

      Kiitos molemmille hyvistä kommenteista. Me ollaan menossa Khao Lak Merlin Resortiin tammikuussa ja ilmeisesti valinta oli hyvä. Myös tripadvisorin 152 kommentoijasta 136 laittoi hotellin luokkaan "very good" tai "excellent". Hotellin ravintolasta moni kirjoittaa samoin kuin edellä: aamiainen on loistava, mutta illalla kannattaa lähteä kylille, missä ruoka on parempaa ja paljon halvempaa.

    • Thaipertti
    • m.y.m

      eipä mittää m.y.m on lyhenne mies yksin matkalla, pistin vain ensin aijemmin kirjoitetun ja vastailin kysymyksiisi mitä tiesin toiseen vastaukseen.

      paikan ymäpäristöstä kirjoittelin tohon emerald ketjuun joka on viereinen hotelli. Mutta eiköhän tossa ensimmäisessä tullut oleelliset asiat esille.

      Paitsi tietty se että kannattaa pistäytyä myös lam ru:ssa (lam kaen), sieltä saa muutakin kuin turistikrääsää, ja on lähempänä. MYöskin tab la mu on käymisen arvoinen paikka, jos vilauksen oikeaa thaimaata haluaa nähdä.

      Jos muukin khao lakkissa kiinnostaa kuin hotelli, niin näkemistä ja kokemista ketjusta voi olla apua.

      www.merlinphuket.com
      löytyy myös khao lakin merlinin kotisivut, sieltä voi katsella vaikkapa huoneita.
      kahden hengen huoneissa voi olla iso parisänky, tai yksittäiset sängyt.
      ...kehuinkohan liikaa? no empä oikeastaan usko

      • Thaipertti

        Onko muuten hotellin lähellä pesulaa?


    • m.y.m

      on. kaksikin vaihtoehtoa. Mäkeä alas vajaa satametriä on mopovuokraamo, samassa toimii pesula. tai sitten komol's cornerilla on pesula palvelukin. muistaakseni molemmisa oli 50thb / kg.

    • Thaipertti

      Terveisiä vaan Merlin Resortista. "Mym" tuolla edellä jo antoi varsin kattavan kuvauksen hotellista, joka oli varsin totuudenmukainen. Tähän vielä pari omaa kommenttia.

      Hotellissa on parasta lähialueen paras rantapuutarha, jonka takana on heti upea Khao Lak beach ja Andamanlahti. Ranta on tosi hyvä uimiseenkin ja ennen kaikkea rauhallinen: vesiskoottereita tai muita pöristimiä ei ole missään, pelkkä meri. Itse ranta on hieno, koska kaikki aurinkotuolit ja -varjot ovat sen takana puiden alla. Pehmustettuja aurinkotuoleja sitten riittääkin väljällä ja isolla nurmikkoalueella kaikille, vaikka tulisi rannalle vasta myöhemmin aamupäivällä. Saksalaistyylinen tuolien varaus klo 5 aamulla ei siis ole tarpeen. Rannalla on hotellin oma rantabaari, josta saa pientä purtavaa (fruit platter on lounaaksi riittävä tuhdin aamiaisen jälkeen) tai jos kävelee rantaa varsinkin etelään päin, vastaan tulee harvakseltaan pieniä rantakojuja, joista saa kylmää juotavaa, pikku ruoka-annoksia ja tietenkin sitä massagea. Sieltä löytyy myös sympaattinen ja suosittu Komol´s corner.

      Itse hotellialue on hyvin laaja ja sokkeloinen, mutta reitit omasta huoneesta aamaiselle, lobbyyn ja rannalle oppii nopeasti. Standardihuoneemme oli kaikin puolin viihtyisä, siisti ja myös tilavakin, vaikka varavuoteeseen majoittui 14-vuotias tyttäremme. Varavuode oli 90x200 cm matala heteka, junnusängyksi ok. Siivoojille jouduimme tosin monta kertaa muistuttamaan, että myös varapaikkalainen tarvitsee omat pyyhkeet. Muuten siivous toimi hyvin ja täsmällisesti joka päivä. Oma huoneemme sijaitsi ylhäällä mäen päällä, kyseinen rakennus aikoinaan säästyi tuholta 2004 tsunamissa. Nyt rakennuksen yhteydessä on lisäksi korkea torni, enkä keksinyt sille muuta tarkoitusta kuin olla "life boat" tsunamin iskiessä.

      Hotellissa on 4 uima-allasta, joista kuitenkin lähinnä kolmessa uitiin. Oma uima-altaamme oli alueen takimmainen ja myös hyvin hiljainen, joskus kaikki tulit olivat vapaina. Allas oli myös riittävän pitkä jopa kuntouimailuun.

      Hotellin lobbybaarissa on maksuton wifi, huoneeseen ostettuna törkeän kallis: 150 baht / 1 tunti, 300 Baht / 5 tuntia jne.

      Kaiken kaikkiaan hotelli oli tasokas ja 4 tähteään ansainnut, mutta myös persoonallinen viidakkomaisen ympäristönsä vuoksi. Jos jotain moitittavaa, niin iltaisin hotelli on täysin kuollut. Vain harvat asiakkaat illastavat hotellin ravintoloissa, koska ne ovat paikalliseen tasoon nähden ylihinnoiteltuja. Tyhjä ravintola ei ole koskaan houkutteleva, vaikka olisi kuinka hienot buffet-herkut tarjolla. Useimmat asiakkaat suunnistavatkin johonkin lähialueen monista sinänsä hyvistä ravintoloista tai ottavat taksin Khao Lakin keskustaan (150 baht / n. 5 km) ja palaavat sitten hotelliin vain nukkumaan.

      Omat retkemme järjesti Khao Lak beachin pohjoispäässä (Khao Lakin keskustan suuntaan) konttoriaan pitävä Mr. Moo.

    • Min :)

      Heippa vaan kaikille. Täällä vielä yksi kyselijä kyselee hotellissa majailleilta että millainen mahtaa olla hotellin kuntosali? Hakusessa kun olisi sellainen hotelli jossa olisi hyvin varusteltu kuntosali irtopainoineen.

      • 3jif03

        Hotellissa on ilmastoitu kuntosali, josta löytyy perusvarustus, mm. juoksumattoa, kuntopyörää ja painot.


    • Lisbethh

      Kiitoksia hyvistä kuvailuista. Varasimme jo ensi talveksi Emeraldin, mutta vaihdoimme kuitenkin Emeraldista Merliniin. Toivottavasti kannatti. Mukavia hotelleja varmasti molemmat, mutta ainakin Tripadvisorin mukaan on aika selkeätä, kumpi on parempi. Toki Merlin on myös kalliimpi.
      Nyt vain vuosi odotusta! :D

      • Jari.S

        Kyllä oivan valinnan teitte Merlin on huomattavasti parempi kuin Emerald. Khao lakissa 7 kertaa käyneenä on jonkin verran kokemuksia tullut.


    • m-y-m
    • m*y*m

      We are happy to inform you that Khaolak Merlin Resort won the Blue Award in Silver by TUI Nordic, for excellent performance generating the most satisfied customers in the category “Hotel General Impression”.

      We appreciate your continued patronage.




      Ilmeisesti joku muukin siellä viihtynyt hyvin :)

      • Khao lakko

        Hotellin taso ei vastaa annettua luokitusta. Huone haisee homeelle, uima-altaat ovat täynnä roskaa ja aamiasruuat mautonta mössöä. Hotelli on aivan liian syrjässä kaikesta kuten koko Khao Lak. En menisi uudestaan, vaikka saisin loppuelämäkseni ilmaiset lomat ko. hotellissa. Jos haluaa leikkiä kuollutta ja nukkua huonosti todella huonossa sängyssä viikon tai kaksi, niin kannattaa valita Khao Lak ja Merlin Resort. Jos on kiinnostunut laadusta, kannattaa mennä muualle. Oikea luokitus hotellille olisi kolme tähteä. Neljä tähteä ja plussa on todella harhaanjohtavaa.


      • perheenkanssa

        Onko kenelläkään uudempia kokemuksia Khao lak Merlinistä? Lähinnä lapsiperheen näkökulmasta kiinnostaa? Olen harkinnut hotellin varaamista perheelleni jossa on 7-vuotias lapsi. Kiinnostuneena kaikista kommenteista.


    • Merlinissä on aika vähän lapsiperheitä, ainakin omalla kohdalle sattunut.
      Merlinissä on paljon puroja (rakennettuja) ja kaiteita, korkeuserojakin.
      Lasten leikkipaikka (*huone*) on. Tosin en ole koskaan nähnyt siellä kenenkään leikkivän, enkä tiedä miten siellä edes oikein leikittäisiinkään. Sellanen tunelma jäi että se on tehty vain siksi että voi sanoa, sellainen on.

      2-3m korkea vesiliukumäki löytyy lastenaltaan yhteydessä.
      Rantahan on rauhallinen, ja tilaa leikkiä.

      Jos itse olisin matkustamassa 7v lapsen kanssa, valitsisin mielummin Brizan, siltä rannalta. Tosin ottaisin huoneen *vanhalta puolelta* lienee *puutarhanäkymällä* .
      Ihan vain siksi että altaat sopivat paremmin lapsille.

    • khaolakbeach

      Joidenkin huhujen mukaan Merlinin viereiselle tontille alettaisiin rakentamaan hotellia maaliskuussa. Tosin niitä huhuja on liikkunut ennenkin. Enkä tiedä vaikka alettaisiinkin niin häiritsisikö se lomailua.

      https://en.tripadvisor.com.hk/FAQ_Answers-g297914-d1211060-t3207481-We_are_staying_at_the_Merlin_from_the_24th_April.html

      • perheenkanssa

        Kiitos kuvailuista ja kommenteista. Taidan suosiolla valita jonkun muun hotellin, kun luin vielä tripadvisorista että käärmeitäkin siellä Merlinissä on nähty, useita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe