Vinkkejä Okinawasta

travellllllerrrr

Olen menossa keväällä Japaniin ja piipahdan vajaan viikon visiitillä Okinawalla. Olen yrittänyt tutkailla mitä kaikkea kannattaisi yrittää nähdä ja missä käydä, joten kysyisin saarella käyneiltä vinkkejä.

Majapaikkana on pääkaupunki Naha, mutta haluaisin tutustua sekä saaren etelä- että pohjoisosaan. Rannallakin olisi mukavaa pistäytyä - uimaan ei ole pakko päästä mutta jos auringosta pääsisi nauttimaan niin olisi huippua. Missä on Okinawan parhaat rannat ja miten niille löytää? Okinawalla on tutkimani mukaan bussilinjoja, mutta ovatko ne kuinka toimivia ja kannattavia? Millainen rantaetiketti Okinawalla on? Onko ns vapaita rantoja vai maksullisia? Entä millainen on paikallisten englanninkielen osaaminen? Japania kun en juurikaan osaa niin täytyy turvautua englantiin.

Kiitos etukäteen niille, jotka jaksavat kertoilla kokemuksia ja vinkkejä. :)

5

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PITÄIS PÄRJÄTÄ

      Olen käynyt ainoastaan Japanin pääsaarella Honshulla (Tokiossa ja Kobessa), joten henkilökohtaista kokemusta ei Okinawan saarelta ole. Se käsitys minulla on okinawalaisten englannin kielen taidosta, että se on parempi kuin muualla Japanissa. Tämä johtunee etupäässä siitä, että Okinawalla sijaitsee Yhdysvaltain sotilastukikohta. Omasta mielestäni Japani on Etelä-korean ja Singaporen ohella paras matkustuskohde Aasiassa. Tosin ihan joka paikkaan ei ole hyvä mennä tällä hetkellä keväisen tsunamin aiheuttamien tuhojen ja ydinonnettomuuksien takia.

      • Anonyymi

        Väärä käsitys. Nahassa englannin osaaminen on ainakin ravintoloissa ja baareissa hyvin heikoissa kantimissa, paljon huonompaa kuin pääsaarilla. Johtunee siitä että Okinawa on japanilaisten Kanaria, jossa isossa kuvassa lähes kaikki turistit on japanilaisia. Kyllä Okinawalla toimeen tulee englannilla ja kaikki opasteet on englanniksi, mutta ruokabaareissa menee huitomiseksi.
        Ulkomaalaisille palvelukulttuuri Nahassa on selkeästi huonompaa kuin pääsaarilla. Esimerkkinä mainostavat tavarataloissa ALV-palautuksen mahdollisuutta turisteille, mutta kun olet ostanut tuotteen ja pyydät veron palauttamista, palauttaminenpa ei onnistukaan, eikä kukaan puhu englantia.


    • Tokyo-Jim

      Okinawalla on tullut käytyä toistaiseksi vain kerran ja silloinkin marraskuussa (ei parasta rantaloma-aikaa). Tosin nähtävää ja tekemistä siellä riittää kyllä. Okinawallahan on oma kulttuurinsa ja kielensäkin. Liikkuminen hoitui vuokra-autolla ja Nahan alueella monorail-junalla (eipä siellä muita tainnut ollakaan). Naha ei ole hirveän iso, jalankin pääsee moneen paikkaan.

      Historiasta kiinnostuneelle Okinawa on hieno paikka, historiallisia paikkoja löytyy useita. Jos sinulla on viikko käytössäsi, niin suosittelen piipahtamaan jollain pienemmistä lähisaaristakin. Omaan reissuun ei saatu mahtumaan, mutta "we'll be back".

      Suosittelen pistäytymistä syömään johonkin Nahan lukuisista pienistä ravintoloista, hyvää okinawalaista ruokaa ja usein iltaisin saattaa olla myös paikallista live-musiikkia.

      En tiedä mistä olet tietoa yrittänyt tähän mennessä etsiä, mutta kokeile ainakin tätä sivustoa, löytyy myös ranta-opas:
      http://www.okinawa-information.com/

    • travellllllerrrr

      Kiitos molemmille kovasti vastauksista. :)

      Tokyo-Jim: Kuinka helppoa/vaikeaa Okinawalla on suunnistaa jos vuokraa auton? Eli lähinnä onko tienviitat myös englanniksi ja millaista liikenne on? Olen miettinyt, että auton vuokraaminen voisi olla kannattavaa siinä mielessä että pääsee liikkumaan miten ja milloin haluaa. Olisiko sinulla tietoa esim skootterin vuokrauksesta? Saako Okinawalla kyydittää? :)

    • chromecoma

      Englantia osataan jonkin verran, toiset enemmän toiset vähemmän, mutta elekieli yhdistettynä yksinkertaisiin sanoihin helpottaa. Suurin osa paikallisista on hyvin avuliasta.

      Jos vasemmalla puolella liikennettä ajaminen ei jännitä niin auton vuokraaminen on hyvä keino kiertää saarta. Auton vuokrakaan ei ollut mikään kovin suuri ja se kulutti niin vähän, että tankkauksestakaan ei tullut lisäkuluja.

      Skootteria ei vuokrattu jos ei ollut japanilaista ajokorttia. Eli kansainvälinen ei käynyt, mikä tuntui hiukan hölmöltä.

      Bussilinjoja löytyy, mutta vuorot ei ilmeisesti ole kovin säännöllisiä.

      Suunnistaminen oli helppoa. Ostimme Okinawan kartan ja lisäksi autossa oli navigaattori, joka näytti sen hetkisen sijaintimme ja käytimme sitä apuna kartalla pysymiseen (olisi varmasti ollut muuhunkin siitä navista, mutta kun oli japaniksi niin ei tullut oikeen käytettyä). Tiet oli enimmäkseen merkitty englanniksi.

      Hieno saari!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe