Vinkkejä Okinawasta

travellllllerrrr

Olen menossa keväällä Japaniin ja piipahdan vajaan viikon visiitillä Okinawalla. Olen yrittänyt tutkailla mitä kaikkea kannattaisi yrittää nähdä ja missä käydä, joten kysyisin saarella käyneiltä vinkkejä.

Majapaikkana on pääkaupunki Naha, mutta haluaisin tutustua sekä saaren etelä- että pohjoisosaan. Rannallakin olisi mukavaa pistäytyä - uimaan ei ole pakko päästä mutta jos auringosta pääsisi nauttimaan niin olisi huippua. Missä on Okinawan parhaat rannat ja miten niille löytää? Okinawalla on tutkimani mukaan bussilinjoja, mutta ovatko ne kuinka toimivia ja kannattavia? Millainen rantaetiketti Okinawalla on? Onko ns vapaita rantoja vai maksullisia? Entä millainen on paikallisten englanninkielen osaaminen? Japania kun en juurikaan osaa niin täytyy turvautua englantiin.

Kiitos etukäteen niille, jotka jaksavat kertoilla kokemuksia ja vinkkejä. :)

4

515

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PITÄIS PÄRJÄTÄ

   Olen käynyt ainoastaan Japanin pääsaarella Honshulla (Tokiossa ja Kobessa), joten henkilökohtaista kokemusta ei Okinawan saarelta ole. Se käsitys minulla on okinawalaisten englannin kielen taidosta, että se on parempi kuin muualla Japanissa. Tämä johtunee etupäässä siitä, että Okinawalla sijaitsee Yhdysvaltain sotilastukikohta. Omasta mielestäni Japani on Etelä-korean ja Singaporen ohella paras matkustuskohde Aasiassa. Tosin ihan joka paikkaan ei ole hyvä mennä tällä hetkellä keväisen tsunamin aiheuttamien tuhojen ja ydinonnettomuuksien takia.

  • Tokyo-Jim

   Okinawalla on tullut käytyä toistaiseksi vain kerran ja silloinkin marraskuussa (ei parasta rantaloma-aikaa). Tosin nähtävää ja tekemistä siellä riittää kyllä. Okinawallahan on oma kulttuurinsa ja kielensäkin. Liikkuminen hoitui vuokra-autolla ja Nahan alueella monorail-junalla (eipä siellä muita tainnut ollakaan). Naha ei ole hirveän iso, jalankin pääsee moneen paikkaan.

   Historiasta kiinnostuneelle Okinawa on hieno paikka, historiallisia paikkoja löytyy useita. Jos sinulla on viikko käytössäsi, niin suosittelen piipahtamaan jollain pienemmistä lähisaaristakin. Omaan reissuun ei saatu mahtumaan, mutta "we'll be back".

   Suosittelen pistäytymistä syömään johonkin Nahan lukuisista pienistä ravintoloista, hyvää okinawalaista ruokaa ja usein iltaisin saattaa olla myös paikallista live-musiikkia.

   En tiedä mistä olet tietoa yrittänyt tähän mennessä etsiä, mutta kokeile ainakin tätä sivustoa, löytyy myös ranta-opas:
   http://www.okinawa-information.com/

  • travellllllerrrr

   Kiitos molemmille kovasti vastauksista. :)

   Tokyo-Jim: Kuinka helppoa/vaikeaa Okinawalla on suunnistaa jos vuokraa auton? Eli lähinnä onko tienviitat myös englanniksi ja millaista liikenne on? Olen miettinyt, että auton vuokraaminen voisi olla kannattavaa siinä mielessä että pääsee liikkumaan miten ja milloin haluaa. Olisiko sinulla tietoa esim skootterin vuokrauksesta? Saako Okinawalla kyydittää? :)

  • chromecoma

   Englantia osataan jonkin verran, toiset enemmän toiset vähemmän, mutta elekieli yhdistettynä yksinkertaisiin sanoihin helpottaa. Suurin osa paikallisista on hyvin avuliasta.

   Jos vasemmalla puolella liikennettä ajaminen ei jännitä niin auton vuokraaminen on hyvä keino kiertää saarta. Auton vuokrakaan ei ollut mikään kovin suuri ja se kulutti niin vähän, että tankkauksestakaan ei tullut lisäkuluja.

   Skootteria ei vuokrattu jos ei ollut japanilaista ajokorttia. Eli kansainvälinen ei käynyt, mikä tuntui hiukan hölmöltä.

   Bussilinjoja löytyy, mutta vuorot ei ilmeisesti ole kovin säännöllisiä.

   Suunnistaminen oli helppoa. Ostimme Okinawan kartan ja lisäksi autossa oli navigaattori, joka näytti sen hetkisen sijaintimme ja käytimme sitä apuna kartalla pysymiseen (olisi varmasti ollut muuhunkin siitä navista, mutta kun oli japaniksi niin ei tullut oikeen käytettyä). Tiet oli enimmäkseen merkitty englanniksi.

   Hieno saari!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   306
   4404
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2570
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2130
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   1905
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1709
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1394
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1389
  8. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   873
  9. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   865
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   834
  Aihe